Изгербиха и СДС

За да изхвърлят Иван Костов от руслото, изхвърлиха „бебето, заедно с водата от легена”. Това постигнаха днес на своя форум в Пловдив гласувалите от ръководството на СДС срещу „синята коалиция”.

Ефектът от това ще е като при РЗС, „Атака” и др., които заслужиха „целувката на смъртта” на Борисов. Хубав или лош, легитимният им лидер Мартин Димитров подаде оставка.

Сега СДС остава без лидер и алтернатива за коалиране. Ако се отдаде на ГЕРБ, просто ще изчезне. Ако повтори печалния опит със съюзяването с рицарите на печалния образ от „старото СДС”в онзи формат „СДС-2”, ги чака безличният резултат от кандидатпрезидентския ялов опит с кандидата им Румен Христов.

Предстои да видим как мразещите Костов в СДС ще трябва да избират дали да обичат Борисов явно или тайно ще напускат и ще се присъединяват към новосъздаващата се партия на Кунева, а може би дори да потиснат скърцането на зъби и да се обърнат към ДСБ. Защото алтернативата е да бъдат изгербени на следващите избори.

Сбъдна се старата мечта на Бойко Борисов да вземе „марката СДС”, но с дейци, като Борис Марков начело, да му е честито!

68 мнения за “Изгербиха и СДС”

 1. Все пак Иво Инджев прави рядко прогнози. И не съм го запомнил с някоя, която се сбъдва.

 2. “Сбъдна се старата мечта на Бойко Борисов да вземе „марката СДС”, но с дейци, като Борис Марков начело, да му е честито!”. Точно.
  Сега остава да изберат за лидер някой Сотиров или Марков и са цъфнали. Отдавна никой не контролира т.нар. софийско СДС, което не е никакво СДС, а присвоила си марката на промяната шайка безлични апаратчици. Те се облажиха от заменките в София и никога не са били някаква опозиция на червени и гербери в общината. Човек няма с какво даже да си припомни имената им. Ако си покажат носа на някой митинг, със сигурност хората ще ги отсвирят.
  Така е по-добре. Иначе стоенето им вътре в СК и мърморенето срещу Костов навреди изключително много на нормалните хора в България през последните години. Първо е необходима яснота, след това преброяване и най-накрая мислене. Мисля, че последното в ДСБ го могат, а и ние го можем. Което означава голям шанс за нормално бъдеще.

 3. Ne sujalyavam za tiya Lude.
  Te sa tolkova “Desni”,kolkoto leviyat mi krak.
  Ne Izdigam gn.Kostov v kult.
  Izdigam Volyata Mu da otstoyava
  principi.
  Poklon kum oneya,koito durjat na Dumata si I rabotyat za Bulgaria!!!

 4. Заедно с Мартин Димитров от СДС ще си отидат и последните свестни, честни и почтени хора от тази партия. Ще останат Сотировци, Бориславовци и всякакви знайни и незнайни политически мекерета, подобни на Яне Янев, Стефан Софиянски, Евгени Бакърджиев.

  На практика у нас вече остана само ДСБ, като партия наистина защитаваща интерсите на мислещите, знаещите, можещите и почтените хора у нас. И единствената, коята твърдо защитава интересите на България по света.

  Което може би е по-добре.

 5. “Сега СДС остава без лидер и алтернатива за коалиране. Ако се отдаде на ГЕРБ, просто ще изчезне. Ако повтори печалния опит със съюзяването с рицарите на печалния образ от „старото СДС”в онзи формат „СДС-2”, ги чака безличният резултат от кандидатпрезидентския ялов опит с кандидата им Румен Христов.”
  Съвсем точно и верно. За жалост.

 6. Преди време Костов напусна СДС и създаде своя партия.
  Ако държеше на СДС и искаше СДС да е с него, просто не трябваше да напуска, но щом нещата са се случили, няма място за сръдни – всяка от двете партии има абсолютно право сама да решава съдбата си, както и кои да са нейни евентуални коалиционни партньори.
  Ако Костов има някакъв проблем, то той се състои в политическата му инертност и импотентност – за последните години не е представил нито един значим политически проект, а ако не греша, точно по този критерий се оценява една партия.

 7. Къде е трагедията? Нито СДС ,нито ДСБ имат някаква сериозна подкрепа на десните избиратели. Голяма част от тях гласуваха за ГЕРБ. Нито СДС нито ДСБ са автентична десница на ценностите и нямат вече нищо общо със синята идея която пълнеше площадите, с надеждите за справедливост и просперитет. Два файтона сътрапезници. Трагедията беше когато СДС от демократично народно движение се превърна в партия и не си свърши докрай работата когато имаше властта.

 8. М..да. Както разбирам, ако мога да ползвам баналния израз, здравите сили в СДС са надделяли над здравия разум! Жалко. Не знам какво ще стане с ДСБ, но какво ще стане със СДС знам отсега. Дано да бъркам.
  Аз лично като чуя ДСБ се сещам за Иван Костов, и добре знам какво направи за България в най-трудният момент от прехода. Като чуя СДС май за никого не мога се сетя, а да-Димо Гяуров, където го спрягаха за кандидат президент от СДС. Същият дето нарече в едно телевизионно студио книгата на един от най-достойните ни журналисти Христо Христов за убийството на Георги Марков- халтура! И същият дето така и не обясни за какви заслуги получи посланическо назначение от Георги Първанов. Наистина жалко.

 9. За избирателят гледащ единствено телевизия и четящ вестници става все по-трудно. Във бурята от заглавия и подхвърлени реплики, без да прояви критично любопитсво и да потърси мнения и аргументи най-добрия(не идеалният) ще е още по-далеч от него. Моля ви, мислете, мислете, информирайте се и гласувайте. Когато си купувате кола или пералня не отивате в магазина и не казвате дайте ми една пералня – предполагам, първо попрочитате нещо. Правете го и няколко месеца преди избори. Жалко, че съвета ми е ненужен на четящите блога, понеже щом са тук, са доста над това минимално необходимо ниво. И още нещо – казват политиката е мръсна работа?!? Тоалетната чиния също не е съвсем чиста след употреба, но полагаме нужните усилия, нали?

 10. Много мечти се сбъднаха. Предстои да чуем всички “щастливци”. Борисов, Петър Стоянов, Борис Марков, Гацев, Юруков, Сотиров, публицисти и журналисти..
  Най-накрая направиха така, че на Вуте да му е зле!
  Много “икономика” има в това решение, много сметки и много злоба. Но както се казва на народен език, може пък всяко зло, да е на добро.

 11. Към Боабаб:

  Ако очаквате да опреснявам паметта Ви, значи претенцията Ви да обобщавате какво е характерно за мен ( при хилядите ми публикации само през последните 4 години и само в този блог) доста надскача възможностите на явно лошата Ви памет.

 12. На господата ТАНУШЕВ и ГЕОРГИЕВ – честито! Мартин Димитров се оттегли! Амбициите ви, господа, са наполовина изпълнени. Жалко само гдето гадният Иван Костов отказва да си подаде оставката, за да може най-после да укрепне “дясното”!
  Ех, тогава на “отстъпените ” от оттеглилите се места ще застанат истинските, достойни лидери, ще възродят “синята идея” и на следващите избори отново ще бъдем милиони! А после, ех – после мнозинство в Парламента, наше правителство от самоотвержени, честни и неопетнени професионалисти, икономически възход, просперитет и най-после достойно място в ЕС и НАТО, недосегаеми за домогванията на Русия!
  Само да си подаде и Костов оставката!
  Господа, не съм ви критик и съм безкрайно далеч от намерението да ви “мъмря”. На г-н Танушев зададох елементарен въпрос, на който не получих отговор.
  Като човек с демократична нагласа, приемам мнението ви, което надявам се ще се съгласите, не ме задължава да се съглася с него.
  Досегашната ми преценка обаче поставя господин Танушев много над елементарното му твърдение, че едни провалили се лидери трябва да “отстъпят мястото си” на по-достойните, автентични лидери, което да позволи на последните да се изявят и да бъдат припознати от своите симпатизанти.
  Пак ще заявя – не съм член на ДСБ, нито апологет на Иван Костов, но според мен провалът на “сините” е продукт от предизвикания провал на
  ческата система. Опитът това явление да се обясни с една личност, па била тя и Иван Костов, е наивен или недобронамерен. Костов изпадна (по мое мнение съвсем заслужено) до лидер на бутиковата партийка ДСБ и като такъв не пречи никому да заяви претенциите си на лидер, обединявайки огромното синьо (погрешно определяно като дясно) пространство извън жалките 200 хиляди от ДСБ.
  За сега кандидатите са: Инджова, Янев, Бинев, Пръмова, Великов и Чукарски. Вие, господа, кого ще ми препоръчате?

 13. Днес е НАЙ-ТЪЖНИЯТ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ (ако приемем, че в България все пак има такава)за целият 23 годишен мъчителен “преход”, за радост на най-тъмните и антидемократични сили в България. “Светлината в тунела” угасна напълно, ако не завинаги, то поне за един много дълъг период от бъдещето време, а България окончателно се присъедининява към т.н. “БАНАНОВИ РЕПУБЛИКИ(с вносни банани разбира се)”. А на Вас г-н Инджев, независимо от случващото се в момента, Ви пожелавам успехи и в бъдеще по разобличаването на пасмината псевдодемократи довели страната ни до това плачевно състояние и поздравления за гражданската Ви позиция изразена в последните Ви няколко статии и коментари. За мен СДС вече не е никаква демократична партия с проевропейска ориентация и чест прави на Мартин Димитров, че постъпи по най-достойният и почтен начин и се разграничи от тази сбирщина от псевдодемократи.

 14. Господин IVAN GEORGIEV, моля за извинение! В предишния си пост имам предвид ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ.

 15. И не е ли по-добре един ужасен край от ужаси без край?
  И може ли да се изгерби нещо отдавна изпразнено? И какво по-хубаво от това, когато маските падат и виждаме истината гола?
  Не е ли това пътят да заличим сините мюрета а ББ да загуби част от първосигналния ляв лумпен електорат?
  Може ли да се създаде НОВО и СИЛНО дясно общество, след като старото е болно и заема мястото му?
  Не съм любител на задължителното разрушение и зачеркване на граденото до момента, но когато нещо пречи и се е вкопчило като не пуска до последно …. избора е ясно начертан.
  Какво ли ще направят ДСБ? Ще последват ли СДС в небитието или ще станат крайъгълния камък на възроденото дясно?

 16. Флагман на противниците на Синята коалиция,особено през последните седмици,стана ЕКСПРЕЗИДЕНТА ПЕТЪР СТОЯНОВ!Зад адвокатското му красноречие,прозира завистта му към Иван Костов,единственият оцелял лидер от онова СДС,което измъкна България от батака,през периода 1997-2001 година.Към днешния ден,спомня ли си някой,колко “лидери”смени СДС,след “предателството” на Костов?Един от тези неуспели кандидати за славата ,бе и г-н експрезидента Стоянов!Днес той и аверите му от сорта на Иван Сотиров,имат основание да потриват доволно ръце!Кой знае,може би наистина “всяко зло за добро”…!Безспорнодоволниса и всички онези,начело с Бойко Борисов,които с неприязненост гледаха към опцията за подписване на ново споразумение за СК ,като субект на следващите парламентарни избори.Защото ,в НС,колкото и малобройна да бе групата на СК,когато говореше Иван Костов и Мартин Димитров,се водеха бележки и биваха съобразявани в някаква степен,направените предложения по разглежданите законопроекти.При презумпцията,че в бъдещото НС няма да има представители от класата на споменатите,всичко ще “отива на мястото си”съобразно желанието на ГЕРБ,и евентуално-подкрепящите го “независими”депутати от сорта на тези,които днес крепят с гласовете си ,малцинството на ГЕРБ.

 17. Господин Симеонов, това е добър ден за българската демокрацията. Изтичане на гнойта и мръсната кръв. Клиентелата се самозастреля и я чака оттичане в канала. Представям си новият им лидер Иван Сотиров-харизматичният. Много от читавите седесари ще изберат ДСБ. Това “време разделно” трябваше да се случи и се случва точно навреме.

 18. Ревът по отиващите си СДС и ДСБ напомня рева на бебе, изгубило пъпната си връв

 19. Очаквано. Беше въпрос на време разбиващите сили да надделеят. Всеизвестно е,че да разваляш е винаги много по-лесно. Особено с добри спонсори. Но това е за добро. Много мъчителна беше тази коалиция, в която центробежните сили не спираха ускорението си. Така поне нещата са чисти и се дава възможност за един наистина истински избор.

 20. Чест и почитания, г-н Инджев за заявената от Вас позиция! Чест и почитания за г-н Мартин Димитров за достойната му постъпка! Наистина, днешното събитие оставя доста горчив вкус в устата за мнозина, но както е казано – “всяко зло за добро”!Успех на ДСБ в следващите парламентарни избори!

 21. Досега много пъти, когато софийската организация на СДС се издъни, си казвах, “сега разбрахте ли, защо Костов напусна СДС?”. Сега на армията от клиентелистчета и последователи на Антоан Николов и Софиянски ми се иска да им кажа същото. Но няма, защото няма и да го разберат. Не знам точно какво мислят за себе си тези интелектуални джуджета като Иван Сотиров, Стефан Иванов, Борислав Бориславов и Борис Марков. Но наистина са джуджета, сравнени не само с Костов, но и с много дейци на ДСБ. Жал ми е за СДС-ари като Найден Зеленогорски, Ваньо Шарков, Йордан Бакалов и още някои, но явно мястото им не е при плеядата злобни кариеристи, като изброените по-горе. Мястото им е в единствената автентична дясна партия ДСБ, защото и те са истински десни хора.
  А иначе, всяко зло за добро. Надявам се силно сега да се види кой кой е.

 22. Всъщност си мисля, че в БСП също тече оздравителен процес в момента. Колкото и критики да имам към Сергей Станишев и да съм му политически опонент, признавам му Европейската ориентация и това, че застана твърдо срещу ГОЦЕ и методите му.Маргинализирането на ГОЦЕ в БСП, най-вероятно ще я разцепи по подобие на СДС и ГОЦЕ ще си направи някаква партийка заедно със свинаря от Пловдив и ловната му дружинка, щото са усвоени едни комисионни за Белене и голям страх е шубето. Успех на ДСБ и успех на Станишев на конгреса им срещу ГОЦЕ! За повече морал в политиката и живота!

 23. До Марин Ташков – Погледнете в сайта на Парламента! Членовете на ДСБ водят с предложени законодателни инициативи.

 24. До Питащият – при теб трагедията продължава с пълна сила, но за сметка на това е безкрайна.

 25. До Боабаб – абе какво стана с АЕЦ Белене, май няма да се строи. Не си запомнил, защото паметта е качество на човешкии мозък, а при май липсва такъв.

 26. Прекрасно. Идейно дори. (за СДС)

  Не случайно десятката е запазена марка на Иво Инджев.
  Вече не си струва да чета каквото и да е друго.
  Искрено се надявам да имате винаги своето проникновение.

  Стефан Черноколев

 27. Прав сте г-н Грънчаров, като припомняте „всяко зло за добро”. Тази мъдрост и сама по себе си е вярна, защото няма нужда да се прецизира кой или кое точно е злото. Но понеже сме в аналитико-публицистичен форум искам все пак да потърся мнението Ви за да бъде направена малко по-задълбочена диференциация на въпросното зло. Само преди 3 дена, Иво публикува статията „Съединението прави си(л)ните – актуално е и днес”, от която още от заглавието проличава съдържащото се в нея послание. Аз също винаги съм го приемал като свое, което обаче не попречи да стана обект на масирани критики, когато изказах мнение, че все пак зависи от, образно казано, знамето под което се извършва. Оказа се, че старата максима „кадрите решават всичко”, като начин на разсъждение, съвсем не е била преминала в небитието (по-скоро е прескочила от битието на тоталитаризма в това на демокрацията) и взе, че под формата на коментари се стовари с цялата си валидност върху мен. Та във връзка с това сега ми се иска, ако желаете разбира се, да уточните според Вас е ли зло необединението при положение, че болшинството от костовистите се гордеят с решението на лидера си да разцепи СДС и създаде ДСБ? Или може би е зло обединението ако се беше осъществило под егидата на Костов (за реалната тежест на М.Д. никой не си прави илюзии) , защото тогава трябваше да се говори за идейна (от ДСБ) асимилация, а това щеше да отблъсне седесарите (процентно повече като гласоподаватели) и да обезмисли начинанието като предизборна тактика?
  Всъщност, може и да не ми отговаряте, аз Вашето мнение го знам, ценя го високо а и въпросите ми са риторични. Но за публиката все пак ще предоставя, като заместител на обяснението на дилемата за/против, любимия жокер от епохата на горецитираната максима – за всичко е виновно международното положение и най-вече американските империалисти. Ами да, ето какъв текст срещнах в някои от седесарските сайтове (Vade retros, satanas!) озаглавен : „Боклук на входа, боклук на изхода”, идиоматичен израз, означаващ „От лош материал, лош резултат”.
  „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ: СДС и ДСБ са остатъци от един могъщ Съюз на демократичните сили, който поведе пост-комунистическите промени в България. Формиран миналия март, синият алианс е последният отчаян опит да се спаси автентичното център-дясно, което е маргинализирано заради корупция, скандали и личностни конфликти, основно около бившия премиер Иван Костов. Партиите се надяват, че техния неохотен и закъснял опит ще спечели отново център-дясно мислещите избиратели, които са спрели да гласуват или са се насочили към ГЕРБ. Ако те прескочат прага на парламентарните избори, ще могат да се надяват да влезнат в правителството, в коалиция с ГЕРБ на кмета Борисов. (…)” – посланик Нанси Макълдауни в поверителна грама до вашингтонските си господари.
  Пустите му Хамериканци, как само ни настройват един срещу друг!

  П.С. Г-н Тинков, научете се да четете, нямам коментар посветен на Костов, споменавал съм го изключително рядко и то само в контекста на някакво принципно разсъждение. Още по-малко пък може да се твърди, че съм му искал оставката. За да си направите такъв извод, значи вие самият сте си го мислили. А да определя Костов като „гаден” пък въобще не е в стила ми, а и реално не мисля, че това е така. Но както се вика (в Библията): вие го казахте! / И едно последно нещо – именно защото не смятам, че с една отделна личност може да се обясняват явленията (по вашия израз), затова и не виждам проблем в това Костов, ако се налага в името на общия интерес, да бъде заменен от други сини активисти.

 28. Най-после, случи се това , което трябва. Не ни трябва такова СДС, ДСВ е партията на десните, измисленото СДС беше като “камък на шията”.

 29. Е, къде сме сега? Онези от Орлов мост през юни 1990 и после по палатките, онези радостните от първите спечелени избори през 1991, онези от Виденовата зима, възторжените от победата? Тях ги има и ги няма. А огромната вина за загубата на тези милиони хора носят измислени, слаби и нарцистични лидери, подпъхнати злонамереници,корумпирани типове, и ченгета, ченгета, ченгета… Но да оставим носталгията – синята идея и кратка управленска практика се оказа просто донор на всички смислени идеи, благодарение на които България все пак не е Беларус, а можеше да стане. Така с НАТО и ЕС се окичиха жълти и червени, пазара и медиите си ги монополизираха ДСарски креатури. Накрая остана само думата “дясно”- и нея най-безцеремонно я отнеха от “синьото”. Какво ще се събира и дели в това синьо оттук нататък, вече интересува малко хора. Аз лично смятам, че (освен твърда реабилитация на капитализма в икономиката) само решимостта срещу руските попълзновения против България – и нищо друго- трябва да бъде основа на каквото и да е дясно (ре)обединение с когото и да е.

 30. Отделих няколко часа в осмисляне на събитието. До вчера имах, оказва се наивната идея, че БКП/ДС подлогите са напуснали СДС и коалицията с ДСБ най-после ще се състои. Е – сбъркал съм!

  Коментарът ми към останалото от СДС след oставката на М.Димитров е,без извинение:

  Т Ъ П А Ц И!!!

 31. Бях изненадана от днешната новина за отказа на СДС да участва и занапред в Синята коалиция. В интервю пред Люба Кулезич преди две седмици, Иван Костов каза, че споразумението между двете партии се подготвя, работят по него групи от двете партии… Но вече часове след тази топ новина си мисля, че се случи това, което е най-добро и за двете партии. Винаги съм мислела, че Иван Костов създаде ДСБ, след като се убеди от опит, че СДС не е чистоплътно. Така си обяснявам рещението не да “чисти” СДС, а да създаде нова партия. Надявам се все повече хора да разбират това и да не позволят ДСБ и г-н Костов да остават извън парламента. Те са нужни най-малкото заради това, че са компетентни, мислещи, принципни и наистина отстояват позиции. Както каза Костов пред Кулезич – че стои на пост, а пост означава, че пазиш нещо! Нека и ние сме на поста си!

 32. Подкрепям казаното от ARTUR и допълвам “Прост народ слаба държава”

 33. Унищожаването на “Синята идея” (и на Иван Костов) е пред пълния си успех. Спомнете си Румен Воденичаров, Петър Дертлиев, създал СДС-център и Петко Симеонов -СДС- либерали преди изборите през 1991 г.След това Д. Лужев, Венци Димитров, Георги Марков, Ал. Праматарски, Йордан Цонев, Хр. Бисеров, Ст. Софиянски, Евгени Бакърджиев, Антоан Николов,Орешарски, Петър Стоянов и т. н. и стигнете до Ив. Сотиров, Стефан Иванов, Б. Бориславов, Б. Марков,Румен Христов и т.н. Сигурно съм пропуснал някой.Все пак оцеляхме 23 години, докато в другите бивши комунистически страни партиите на прехода изчезнаха много отдавна,включително и “Солидарност”. Все пак се надявам, че мислещите хора няма да се “герберизират”.

 34. Иван Сотиров, Борислав Бориславов, Борис Марков и компания въобще не се интересуват от бъдещето на СДС. Те в София и без това си работят с ГЕРБ. Лошото е, че СДС вкараха общински съветници основно с гласовете на ДСБ.

 35. До Ситоров. Доколкото си спомням Иво Инджев, а и Сугарев, дълго се кълняха, а и проклинаха, че ББ ще клекне и ще строи АЕЦ Белене.

 36. Напълно разбирам болката на всички. Но какво да се направи – Костов го започнаха с Царя и ще го довършат с Кунева, а със СДС ще се занимае ГЕРБ. Като си помисля за наближаващите избори, ми причернява пред очите – ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева. Е голЕм избор, нЕма що!!!

 37. ДС е винаги на своя пост, когато трябва да отстоява позициите на БСП(БКП) върхушката и създадената от нея олигархия, драги Arthur. За това помага късата памет на народа ни и желанието на по-голямата част от този народ някой да го оправи, а не той да направи нещо за себе си и страната си!

 38. Това разделение наистина е пречистващо, и може би малко закъсняло. Все пак добре, че стана. Сега поне няма да имам колебания, когато гласувам за ДСБ.

 39. До Сотиров
  Аз също имам много добри идеи, но не сте чували да съм ги реализирал, нали? Е, добрите и стойностни политици ги реализират – в това се състои разликата.
  Има и една малка разлика, естествено – аз не съм бил премиер на Република България, а защо си мисля, че това е добра стартова основа (да си бил премиер), за реализиране на добри политически проекти.
  Всъщност, истината я знаят всички, но незнайно защо малцина си го признават.

 40. Към Boabab
  evka_lipt@( по избор дали да е в женско или мъжко качество, няма значение…):

  Отново някой, който не си спомня, се натиска да говори от мое име…

  Прогнозирах доста пъти, че Борисов ще клекне и ще отхвърли АЕЦ “Белене” , макар да клеча цели 3 години преди да се осмели да го направи с аргументите, които съм изтъквал многократно. И точно по тази причина му се стори интересно да ми се обади на 28 март и да ме информира, че е направил това, към което го призовавах дълго и напоително.

  А иначе Борисов приклекна и целуна ръка на пратеника на Путин , маскиран като патриарх на Русия…

  И понеже с лъжци, които се опитват да ме дискредитират пред собствената ми аудитория, не ми се разговаря, това е последният ни задочен контакт в този блог, Evke Boababova. Пробвай някъде другаде, където ще търпят глупостите ти.

 41. Ще се консолидира ли синия вот около ДСБ?
  Това е големия въпрос, който стои пред Костов.
  Относно Зеленогорски… не бъдете наивни, човека не е за това което си го мислите и не се подвеждайте по милата му физиономия. Питайте в Плевен има ли връзка между финансирането на кампанията му за кмет и едни 1000 евро на квадрат за ремонт на 1 декар хале.
  А сега ще разкажа една кратка случка пряко свързана с Костов. Която надявам се по някакъв начин ще помогне на когото трябва.
  Преди години пътувах във влак. Обикновен пътнически влак без купета. По диагонал срещу мен беше седнала една жена на около 50. Тя решаваше кръстословицата на вестника. Забелязах, че има статия на Иван Костов с негова портретна снимка. По едно време жената забеляза снимката и започна с настървение да я драска с химикалката докато образа съвсем не изчезна.
  Такава омраза рядко съм виждал, повярвайте ми… Сигурен съм, че ако се сложи снимката на доказания убиец на сестрите Белнейски тази жена не би я задраскала. ДСБ трябва да са наясно, че в България е пълно с подобен тип субекти с право на глас.

 42. Това, че СДС ще се оттегли от Синята коалиция беше ясно отдавна, още от времето на провеждане на предварителните избори в коалицията за кандидат президент и кандидат за кмет на София. Самите предварителни избори катализираха съществуващите нагласи на неприязън, непоносимост, мнителност, ако щете завист на ръководствата на всички нива в СДС, заради по добрата орган изация в ДСБ, за безспорния лидер, заради по високия авторитет и интелектуален потенциал на ДСБ. Ясно беше, че Мартин Димитров не е силния човек, който може да овладее тези процеси, да натика в ъгъла отхранените от Софиянски “политици” от добре организираната общинска мафия. Израснали по бордове на общински фирми и служби, опитни апаратчици, за тях не беше трудно да изпълнят повелята на повелителите на Софиянски. Защото нека не се лъжем, той (Софиянски) си има ПОВЕЛИТЕЛИ, които държат определени документи, към своите ПОВЕЛИТЕЛИ той дължи и неотменима благодарност. Да, това са тежки времена за ДСБ, но е още много рано да се радват разните ченгенца, русофили, полезни и безполезни идиоти и дупедавци. Ще ви трябват още много рубли, господа товаришчи и другари. А крайния успех не ви е гарантиран!

 43. Почитания, г-н Инджев! Отдавна не съм писала в блога ви, но това не значи – не чела!

  Бих сравнила днешното решение на СДС със следната битова ситуация: В момент, в който семейството разбира, че не само е ограбено, но и официално му е взета семейната собственост, то не обединява усилия, воля и интелект, за да потърси справедливост, а се разделя!

  Защо този битовизъм? Защото не само ГЕРБ се опита да си присвои автентичното синьо, но сега протяга костеливо-манипулативни ръце и г-жа Кунева.

  Та вместо да се обединят в името на всичко ценно, и стойностно, и демократично, и цивилизовано, за което има смисъл да не поглеждаш към Терминал 2, те седнали като махленски клюкарки да спорят “цели 3 часа” (това е цитат)за вечно виновния Костов!

  Какъвто им интелекта и отговорността, и морала, такова им и решението!

  Потрисам се от гняв и унижение, като се сетя, че някога (преди Синята коалиция) съм гласувала за тях, напр. за П.Стоянов

 44. “Всяко зло за добро” – дойде време за “Маски долу”,което е добре!Мила родино сега трябва да мине чистача на WC,за да станеш земен рай!Нема лошо,нема!Бог си знае работата!
  “Нещата трябва да са възможно най-опростени, но не и прости.”-Алберт Айнщайн
  Много простотия ,много0.И много помияри изплезили езици “първите паднаха в кърви,последните станаха първи”.А наздраве !
  Псъ Posted by Ангел Грънчаров Има мъдрост в “Тест ИСО 2012” 😉

 45. До г-н Танушев

  Xaйдe чеcтитo, вчepa СДC пoгpeбa дяcнoтo и отcвиpи лoшия Kocтoв. Пътят нa Бългapия към cвeтлото бъдeщe e oткpит. Haздopoвъe!

 46. Господин, Танушев, витиеват сте и (трябва да призная) ловко се измъквате. С вашата словесна еквилибристика би могло да се “докаже” дори, че мухата е полезно домашно животно.
  От къде тръгнахте и до къде Ви доведоха целевите разсъждения?!
  Бъдете така добър да се върнете на първия си пост по темата.Прочетете внимателно какво сте писал и се опитайте да проявите поне малко последователност. Основна тема на въпросния пост е ЛИЧНОСТТА КОСТОВ, “сипал с черпака катран в кацата с мед на сините” и “необходимостта да се оттеглят” лидерите (очевидно Костов и Димитров – други няма), за да “отстъпят мястото си” на нови, по-достойни лидери.
  Реагирах единствено на призива “да се отстъпи мястото”, защото според мен звучи смешно и глупаво!Единствено по този повод Ви зададох простичък и достатъчно конкретен въпрос, на който не получих отговор. Напротив – втурнахте се да носите от девет кладенеца вода, спуснахте се в нападки, квалификации и обобщения. И знаете ли защо? Просто защото позицията Ви е незащитима.
  Извинете – нищо лично!
  Оставам с уважение!

 47. Винаги съм гласувал за сините. Не ме е обезсърчавало нищо. От 2005 насам пък за ДСБ. Дясната идея до толкова изразява същността ми като избирател и гражданин, че никакви сметки не биха повлияли на избора ми. СДС остана с дълбоките съмнения за инфилтрирани елементи от ДС в нея, както и играчи на дребно търсещи лично обогатяване. Сега те категорично го доказаха. Ще гласувам отново за ДСБ дори да съм последния и ще направя всичко възможно, за да убедя и моите близки да гласуват за тях. И въпроса не е корист, а това как искам да изглежда страната ми. Избор между пошлостта в политиката и принципното, съзнателно отстояване на позиции, такива, каквито трябва да бъдат. Поздравявам г-н Инджев със статията защото казаното от него за гербаризирането на СДС е 100% вярно.

 48. Едва ли някой си прави илюзии в какво кухо трибуквие и трън в очите се беше превърнал СДС особено след “врътките”, които направи по време на предварителните избори за кандидат-президент на СК и коалицията с хората на Софиянски на изборите. Възприемам случващото се като повече от добра новина и единственото, за което съжалявам, е че ДСБ като реален изразител на десницата, не сложи по-рано край на СК и остави СДС сами да си намажат въжето.

 49. Започвам с това,че съм една от основателите на ДСБ.В този аспект на мисли ще кажа,че на третата среща поканихме Костов чрез Катя Михайлова. А напуснахме СДС,защото тогавашния лидерна Софийската организация на СДС и настоящ съветник в СО-Стефан Иванов пусна подписка за изключване на Костов и Михайлова от СДС,като отрече постигнатото от правителство на ОДС и с насока коалиране с НДСВ.Апропо,Иванов,Бориславов,Сотиров са протежета на Бакърджиев.Сега ябълката на раздора е Борисов и ГЕРБ.Клиентелата се е насочила към власт на всяка цена.Не напразно миналата седмица Борисов каза,че естественият му съюзник е СДС /не Синята коалиция/.

 50. Благодря, г-н Инджев, за смелата ви позиция! Сега, когато цялата медийна гилдия се задъхва да напада Костов, Вие го защитихте. Това няма да ви донесе облага, напротив, ще ви утежни още по-вече положението, но Вие не премълчахте подличко. Уважавам смелостта Ви и се убеждавам за сетен път, че сте почтен човек и заслужавате моето уважение! Всички, ама буквално всички медии в момента поддържат една и съща мръсна кампания – подпомагат разпада на синята коалиция.Срамно и непочтено поведение! Видимо натискът върху медиите е ужасяващ, след като и канал 3 се върна към спортните си предавания и вече ( от седмица близо)не преследва вътрешния министър с неудобни въпроси, и вече не излъчват всички пресконференции, а само някои – удобни за властта. Искам да кажа, че редовно чета Вашия блог и ще продължавам да го правя с удоволствие. Имало и честни журналисти в разпадналата се морално мила наша родина! Това е голяма надежда! Благодаря, че ми я предоставяте!

 51. Да-а, хубавото в момента е, че много хора, най-после разбраха смисъла на създаването и устояването на проекта ДСБ! А иначе за разбиването на дясното пространство – интерес и механизми, вече си говорихме. Дай Боже мислещите, неподвластни на чужда пропаганда хора в България да се множат!

 52. “Иван Костов създаде ДСБ, след като се убеди ,че СДС е нечистоплътно” Така реди сладки приказки една госпожа ,но тя забрави ,че СДС ,което Костов напусна бе превърнато от него в монолитна партия и ако е било нечистоплътно ,то е заради клиентелизма на хората около Костов.А Надежда Нейнски забрави мърсотиите ,които ДСБ разпространянаше за нея ,защото и обещаха втори мандат в Европейския парламент.Така ,че кои са чистоплътни и нечистоплътни ще решат хората , а не апартчиците.

 53. СДС не се изгербиха, а се загербиха отдавна по места с Кметовете от ГЕРБ! Крадат заедно, та се късат! Не съм фен на Иван Костов, е не че не е вода ненапита, но ми харесва неговата позиция в този парламент и може би ще гласувам за ДСБ на изборите, просто защото няма за кой друг. Лично аз смятам, че Костов е изкупителната жертва на Софиянски, Бакърджиев и сие, които навредиха изключително на СДС. Негова грешка беше, че нито един от крадците и по надолу, той от преданост към партията, а не към Държавата, не вкара в затвора. Сега им бере греховете! Включително го обвиниха и за контрабанда, където един друг с повтарящи се три имена, като неговите, е в докладите на службите.

 54. Никой не твърди, че демокрацията е съвършена или премъдра. Всъщност се казва, че тя е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали форми, опитвани някога. — Уинстън Чърчил, в реч през Камарата на общините
  При демокрацията глупаците имат право да гласуват, а при диктатурата — да управляват
  Така,че рецептата е СДС кръгом и пак напред ,но с нови курви в бърдака.

 55. Към г-жа Станева:
  Не редя сладки праказки, а споделям мнението си. И това е напълно нормално в този форум! Не съм забравила нищо и знам колко “монолитно” бе СДС – съставено от различни партии, които, уж обединени в СДС, не престанаха да съществуват като организации! Каква монолитност, а? Дори един Софиянски стига като пример… Моля, не слагайте в разсъжденията ми контекст, които не съм и помисляла!

 56. Спокойно, спокойно. За толкова качествени хора ще се намерят други партии.

  Тъй е било,тъй и
  е бъде!

 57. само че аз не приемам че у нас има демокрация. У нас има олигархичесак власт на дадени картели и поръчкова журналистика, която замени диктатурата партия-държава, но истинска демокрация няма.
  Или както се казва в стария виц :
  България попитал ангиланина :
  : – Ей много хубав жив плет как го постигаш?
  -торя го.
  -И аз ама товят е по хубав.
  -подрязвам го , плевя го.
  -И аз правя същото аам не е кат твоят.
  Англичанинът се замислил и попитал
  – а правиш ли това вече 200 години?”
  и с демокрацията е същото….
  Липсват ни традиции.
  затова не приемам изказването на Чърчил – то е на напревено в цивилизована страна.
  За нас по подхожда изхазването на Бисмарк – най много се лъже след лов, преди избори и на война.

 58. един стар виц ….
  И при развитите държави и при изостаналите държави има 5 проценат необразовано население и 95 проценат – образовано население. Разликата е, че в развитите држави 95 те процета управляват 5-те процента, а неразвитите – 5-процента оправляват 95 процента

 59. Този род изказвания и забележки, че СДС се продава на ГЕРБ само защото имат често еднаква посока за политически намерения в страната ни са твърде инфантилни и противоречат на демократичната линия на СДС, който трябва да показва честност по отношение на българските интереси, а не самолюбиво – егоистична завист. СДС трябва да отстоява твърдо правото си на честна позиция.

 60. Към Михайлова

  СДС трябва …..
  Ама какво е СДС сега 2012г.?
  На национално ниво – две разпознаваеми личности – Надежда Михайлова и Мартин Димитров ; на местно ниво няколко избираеми кмета – Петрич,Кюстендил , Монтана и Плевен /ако Румен Петков не беше оттам/ и това е. Никакво присъствие в медии . Един мънкащ кандидат президент , който и тези гласове му бяха много, ама нали трябваше да се задоволи вътрешнопартийната клика .
  Партия обърната вътре към себе си и няколко вярващи че ще се повтори ерата Софиянски защото 2% от социо
  лозите при 50 % активност са 4% и са вътре .Ами ако активността е 55% – какво ще благодарим на царя и Славчо Атанасов , че са турили едно рамо . Това ли е честната позиция ? Блажени са вярващите , че някой ще им повярва

 61. hipodil, не смятам, че сте взели отношение по темата, която съм засегнала, но няма повече да се доуточнявам. Няма да коментирам и разпознаваемостта на някои личности. По-важен е коментарът за тяхното приемане от мнозинството българи, които някога повярваха на СДС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.