Сръбските агенти могат да “цъфнат”, а руските?

Знаете ли защо щеше да е хубаво, спасително дори за България, ако имаше начин Русия да стане член на ЕС и НАТО? Не е само заради това, което си мислите в широкия смисъл на думата: общите ценности и т.н. Ще разберете какво намеквам по аналогия от информацията, свързана с пътя на Сърбия към евроатлантизма.

Бившият сръбски диктатор Слободан Милошевич е имал над 2100 агенти на Балканите. Една част от тях са били в България. Това стана ясно на форум за ролята на бившите спецслужби на Балканите, който приключи в Брюксел, предаде БГНЕС.

Сайтът Медиапул продължава, че участниците в дискусията в Брюксел настояли властите в Белград незабавно до 100 дни да разкрият досиетата на бившата ДС, ако искрено искат сърбите да се изправят пред зловещата истина.
По време на дебатите известният сръбски експерт Зоран Петрович от неправителствената организация “Кооп и Капинич” изнесъл следните данни за агентурата на сръбските служби на Балканите, която е била използвана от режима на Милошевич.
“Режимът на Милошевич разполагал с мрежа от 2100 агенти извън територията на самата Сърбия. В Хърватия – 450, в Словения – 150, в Македония – 150, в Босна и Херцеговина – 350, в Косово – 700, в Черна гора – 200. Останалите двеста души са от България, Гърция, Албания, Румъния, Кипър, Унгария и Австрия. Част от агентите имали двойно гражданство”, се казва в доклада на Петрович.
Сред агентите на Милошевич е имало “политици, работещи в медиите и в бизнеса, занимаващ се с нарушаването на ембаргото, както и служители в силите за сигурност – армия, полиция, спецслужби и разни лобистки групи в полза на Милошевич”, подчертава Зоран Петрович.

Сега се запитайте следното: ако една малка Сърбия има(ла) десетки агенти в България, за които получаваме шанс да научим нещо благодарение на приобщаването на Сърбия към демократичния свят, колко ли са агентите на СССР и Русия тук? Логиката подсказва, че съотношението трябва да съответства както на размера ( на СССР и Русия), така и на „спецификата” първо НРБ да бъде превърната в най-покорния сателит на Съветския съюз, а след това РБ да се окаже най-русофилската държава в ЕС и НАТО.

Иначе казано, руската агентура в България със сигурност наброява армия от стотици, ако не и хиляди местни русофили, които работят за интересите на една чужда държава и срещу България, което обаче явно не тревожи самата българската държава- такава, каквато е в момента с нейната грижа за целомъдрието на съветските паметници на „освобождението” ни чрез сталинистка окупация.

Впрочем, в помощ на сръбските съседи, устремили се към разкриване на истината за сръбския шпионаж в България от времето на комунизма, ето едно „разкритие” от близкото минало.

„До Слободан Милошевич,
председател на Социалистическата партия на Сърбия
Уважаеми другарю Милошевич,
Бих искал да доведа до Ваше сведение позицията на БСП относно последните събития в Косово. Ние отхвърляме подхода на двоен стандарт и едностранно обвиняване на Югославия за създалата се ситуация в Косово… Парламентарната група на Демократичната левица декларира желание Народното събрание да приеме решение за неучастие на България във войната – нито пряко, нито косвено. Ние разглеждаме предложението за предоставяне на въздушен коридор на НАТО през България като много опасно за националната сигурност и за Балканите. Наивно и безотговорно е да се смята, че приобщаването към НАТО е гаранция за националната сигурност. Това би било авантюристично решение… „
Георги Първанов,
председател на Българската социалистическа партия“.

Интересното е, че това прословуто писмо на Първанов все пак направи впечатление и се запомни като нещо „неприемливо” за демократична България, докато бурната дейност на русофилските подмазвачи на Кремъл не само не се смята за нещо нередно, но вече открито прераства в създаване на партии, чийто основен предмет на дейност е да бъдат „проруски”. На това няма никаква реакция на управленско ниво. Което само показва колко автентично „пронатовски” са нашите управляващи граждани, които ни ръководят уж в името на европейското развитие на България.

Понеже явно в България положението е именно такова, остава да се надяваме на чудото в Русия да победи демокрацията и интеграцията, за да бъде разобличена някой ден мрежата на руската агентура, чиято задача е да ни държи закотвени за европейското дъно по всички възможни негативни показатели с идеята, че така сме по-лесна плячка за онези, чиито ръце насочват улова на българските морски троянски кончета.

31 мнения за “Сръбските агенти могат да “цъфнат”, а руските?”

 1. ето отговорът на въпроса защо унизителното за българите чучело трябва да се махне от центъра на София. А както сами отгатвате, отговорът не е “те децата растат в новото и не знаят какво значи този паметник” или пък глупости от рода на “това е историята ни, да не я пипаме”. ми постройте тогава един благодарствен паметник на Енихан баба, ще върже повече вяра, все пак тук е било несъизмеримо по-дълго време турско, отколкото руско.

 2. Много интересно. Дано някога научим за какво става дума с конкретни имена.
  Помните ли, че в в тези времена Благовест Сендов искаше правителството да го аташира в Белград, защото с Милошевич и семейството му били лични приятели и можел да помогне! Отказаха му.Когато дадохме коридора помните ли, че Сендов се яви в националната телевизия и траурно обяви, че България вече е във война и едва ли не, е пред гибел и че актът е национално предателство! В друго предаване нарече гибелта на 10 журналисти при бомбандировката на тяхната ТВ “най-голямото престъпление срещу човечеството” след втората св.война!/междувпрочем щабът на НАТО бе предупредил, че ще бомбандират ТВ, но Милошевич, бе скрил информацията за да стане скандал./После същият Сендов написа донос срещу собствената си държава до Израел и бе изгонен от НС. По-късно Първанов стана президент, накичи го с орден СТАРА ПЛАНИНА и го изпрати посланик, мисля в Индия. Така в тази държава националните предатели получават възмездие.
  От онова време помня, че по националната ни ТВ дадоха трибуна на сръбския посланик, който изрази съжаление за подкрепата ни към НАТО и заяви, в дългата ни съвместна история Сърбия винаги е била доброжелателна към нас, а ние винаги сме й стояли с нож в гърба!
  България и тогава беше,пълна с пишман патриоти и историци, но никой от тях не се обади. Мълчаха Пантевци, БожидарДимитровци, Първановци….хората си имаха партийна политика. Иначе, помните какво стана като върнахме ОТКРАДНАТА Паисиева история! Още ми пищят ушите. Много неща още си спомням, но постингът стана дълъг.
  Как Вежди Рашидов, Слави Трифонов и плеяда още български баш патриоти , барабар с цялата ни преса,си късаха ризите и ревяха със сълзи срещу националните предатели от правителството, подкрепило НАТО срещу братята сърби. Та въпросът ми г-да, е как в тази дълга българска редица да разбереш, кой точно е бил платен агент и кой обикновен безхаберник!

 3. Много любопитно е да разберем, дали в нашите (?) специални служби функционира адекватен сектор “Русия”. С какви политически директиви работи? Някакви операции срещу безогледния руски шпионаж провежда ли? Доколкото ми е известно, в съответната американска класификация Матушката на българските русофилистици е определена като “friendly enemy”. Малко парадоксално звучи “приятелски противник”, но в сравнение със Северна Корея смисълът се разбира.Разбира се също така и защо например на гнусния перукясал мафиот Йосиф Кобзон не му беше дадена виза за САЩ. Язък, не можа да попее на страдащите под капиталистическия гнет американски трудещи се шпионската балада от “17 мига от пролетта”. При нас обаче въпросният тип се посреща с червен килим и масово медийно подмокряне. Такива ми ти факти и въпроси.

 4. Г-н Инджев, моля ви, като вещ в интернет пространството, да ми отговорите дали е възможно някъде да се прочетат протоколите от дебатите в НС, когато дававахме въздушното си пространство за операциите на НАТО и от другите дебати, когато БСП искаше да дадем коридор на руските самолети да кацнат на летището в Прищина. Хубаво е човек да си припомня от време на време кой кой е в днешната ни политика.

 5. Чудеса не стават или стават постфактум,както когато княз Дондуков е признал пред група български първенци,че х.Иванчо Хаджипенчович и бил един от тройката най-добри агенти на Русия.Просто войната е била завършила и това разкритие не е навредило на никого.И понеже историята е велик учител,нека си спомним за най-великия българин и държавник след руско-турската война-Стамболов,когато ситуацията с руската агентура е била подобна на днешната-сам си ги е разкривал и жестоко наказвал.И така е поставил основите на нова България…А ако все пак някога,ние самите, разкрием някои от тези руски агенти,сигурен съм,че ще чуем от тях,че не са го направили с умисъл, а са допускали грешки,били са подведени,спазвали са демократичните процедури или пазарни принципи.Както и да е….

 6. г-н Инджев, и аз Ви моля да предоставите информацията, която г-н Dimitrov D Ви поиска в коментара си.Ако разбира се можете… И аз ще съм Ви много БЛАГОДАРЕН!

 7. Имам още една молба към Вас…можете ли да намерите кадри от полемиката между Иван Костов и Андрей Луканов… Луканов прибледнява като “чаршаф” в ефир от фактите, които Иван Костов разкрива пред зрителите! Ако е възможно да се намерят кадрите, моля Ви да ме уведомите.

 8. Не стотици,руските шпиони са десетки хиляди в България!Нямам надежда,че ще се оттървем някога от руската “братска= прегръдка!

 9. @ Dimitrov D:

  Obadi im se i gi pitai. Za tova im plashtame, vse pak.

  http://www.parliament.bg/bg/infocenter

  Чрез новия парламентарен Информационно-административен център се осигурява достъп на гражданите, организациите и юридическите лица до всички административни звена и постоянни парламентарни комисии в Народното събрание и се осъществява обратната връзка на законодателния орган с избирателите.

  Центърът

  •предоставя на място, по телефон, факс, обикновена или електронна поща информация за дейността на Народното събрание и народните представители;
  •приема и регистрира заявления за достъп до обществена информация и поддържа регистъра на постъпилите заявления по Закона за достъп до обществена информация;
  • приема, регистрира и дава справки за хода на сигнали, предложения, декларации, подписки и др., адресирани до Народното събрание, председателя или зам.-председател на Народното събрание;
  •регистрира подадени на място предложения, сигнали и др. до парламентарните комисии или парламентарни групи (личната кореспонденция на народните представители не подлежи на регистрация);
  •приема заявки за ползване на документи от парламентарния архив и библиотеката.

  Телефони: 02/939-24-04, 939-25-30 и 939-24-89.

  Електронна поща: infocenter@parliament.bg и priemna@parliament.bg

 10. Ами след като Щази – дясната ръка на КГБ изсъхна, тази ще да е новата му протеза за да засажда и култивира цветя от новата реколта. Старата реколта BR-RAF-AD-ETA прецъфтя, пчелички като ИЛИЧ aka Карлос бяха затворени на топло, единствено палестинските цветя се прихванаха трайно, може би щото са от тези вечнозелените и перманентно цъфтящи, или е от климата. Ето че някои страни вече се зарадваха на новата реколта. След като бе силно напъпило от някое време насам, тия дни внезапно цъфна прелестното цвете BR-2 и то доста ефектно и под бурните възгласи «на оръжие» и «да живее революцията» на «въоръжената компатия». Ще чакаме сега да цъфнат и другите, интересно какъв сорт цвете са ни засадили в БГ-лехичката, нали станахме част от цветната градинка – опитно поле за известните цветари от КГБ и какви ли нови пчелички ще се нароят.

 11. Г-н Инджев,настрана от копоите на
  Милошевич и бележитият тристранен пробив на българската дипломация с Турция и Катар около “пътя на коприната на Марко Поло” ще привлече вниманието на премиера,
  така както беше на 28 март с “Белене”

 12. Г-н Инджев,
  За съжаление в момента няма такава личност, която да каже Mr. Putin take this monument down, но ние по подобие на нЕкои другари можем да предложим на общината в княжевската градина да бъдат поставени два паметника, по-добре да е един, на Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, поседнали на пейка, разговаряйки за “оная” стена, и сочейки оня боклук с шмайзера.Пари ще се намерят. И двамата заслужават, те прекратиха войната, руснак и американец в дружеска беседа и “едните” да са доволни, другите няма да имат нищо против.
  С уважение Димитър Димов

 13. Интересно до кога руснаците ще тачат немския агент Ленин?
  Който плаща, той поръчва музиката е казал народа. Учудващо е защо същия този народ не иска да плаща когато се избират музикантите….

 14. Според мен, мрежата на руската агентура в България няма нужда от разобличаване, тъй като структурите и агентите й са явни.
  На върха на пирамидата е централата БСП, с всичките там овчаровци, калфи, гоцета и боцета. Следват десетината проруски, неправителствени, “граждански”, формации, оглавявани от захариевци, шаренковки и тути кванти.
  Да не забравя представителите на “честния” бизнес на руската мафия в лицето на батковци, златевци и вся остальная, и натурализираните /над 100 хил/ “български” граждани със съветско потекло, собственици на апетитни парцели от най- атрактивните кътчета на страната ни.
  Много са!Прокникнали са в живата тъкан, във всички жизненоважни органи на Майка България, като жестоки метастази на тежко раково заболяване! В сравнение с нас бивша Югославия е била като детски ясли!

 15. а американските? а гръцките? а турските? а английските?

 16. Ето едно познато име на явен политически агент на Милошевич и на сръбските тайни служби: проф. Андрей Пантев – дежурен гост на всички приеми, които дава сръбското посолство от 23 години насам. За заразната комуноидна дейност на лицето Пантев е излишно да се говори. То бе сред тримата червени изроди, които гласуваха срещу присъединяването на страната ни към НАТО.
  Ето непълен списък на руските агенти у нас, подписали гнусната декларация срещу “оскверняването” на паметника на Червената армия-поробителка:
  Български антифашистки съюз /БАС/ с шеф Велко Вълканов;
  Съюз на ветераните от войните;
  Съюз на военноинвалидите в България;
  Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса (председател – агент Котов);
  Национално движение русофили – проф. Захари Захариев;
  Форум „България – Русия” – Св. Шаренкова;
  Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД – пак те, но под друга фирма;
  Фондация “Устойчиво развитие за България”;
  Дружество „Александър Невски”;
  Федерация на съотечествениците;
  Българо-руска търговска Промишлена палата – тия пък какво общо имат с Червената армия?!;
  Българо-руски клуб „Шипка”;
  Съюз на българските писатели ???!!!!
  Славянско дружество в България;
  Съюз на архитектите в България;
  Дружество „Найден Геров” – уай бе, джанъм???;
  Съюз на филмовите дейци???
  Съюз на българските журналисти????!

  Ето го “гражданското” общество в РБ – платени и доброволни шпиони на руската неоимперска доктрина, дърти и изкуфели комуноиди, които нищо ново няма да научат, хитри щерки и снахички на газови и нефтени олигарси.
  Напред, България!

 17. Още веднъж петата руска колона в България:
  Български антифашистки съюз /БАС/
  Съюз на ветераните от войните
  Съюз на военноинвалидите в България
  Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса
  Национално движение русофили
  Форум „България – Русия”
  Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД
  Фондация “Устойчиво развитие за България”
  Дружество „Александър Невски”
  Федерация на съотечествениците
  Българо-руска търговска Промишлена палата
  Българо-руски клуб „Шипка”
  Съюз на българските писатели
  Славянско дружество в България
  Съюз на архитектите в България
  Дружество „Найден Геров”
  Съюз на филмовите дейци
  Съюз на българските журналисти.

 18. Павел Тинков,грешите основно.Това,което сте изброили е т.н. пета колона,т.е.не прикриващи се,а афиширащи се проводници на интереси и влияние.Агентура е съвсем друго.

 19. Това е злочестата съдба на България – да бъде на подстъпите към вековната мечта на Русия – топлите морета!А вече и до основните залежи на петрол. Като истински хищническа империалистическа сила, тя векове се опитва да направи пробив в тази посока. И както всеки хищник, и тя (Русия), търси най-слабата жертва. Защото през Турция – абсурд; американците направиха бази в Косово, а и в Адриатика думата имат италианците. Така, че ние оставаме на устата на руския топ. Борбата ще бъде трудна и мъчителна, но ако обичаме Родината(не както Калфин), ще спечелим битката!

 20. От кого да се “прикрива” агентурата, Цветане, дето според теб била “съвсем друго?
  От Президента Седефчов ли? От министър-председателя ББ ли? От Парламента, доминиран от послушковци и продажни русолюбци ли, или от службите ни за “национална сигурност”?
  По времето на “гадния” Костов за малко бяха скрили рогцата и веднага след това смело изпълзяха! Не виждаш ли, че гадната им слуз е покрила всичко наоколо?!
  Я виж “стрелящият с рози” какъв ферман е приложил? Сигурен съм, че ти самият би могъл чувствително да го допълниш, без да се напъваш много.
  Да се прикриват ли? От кого и от какво? Та те пристанище си спретнаха, със собствена безмитна зона и собствена охрана!
  Както е тръгнало скоро от тях ние с теб няма да има къде да се скрием!
  Ати – “съвсем друго било”!

 21. Павел Тинков,споделям емоцията ти,в това отношение казваш всичко изчерпателно.Но се стремя да изразя мнение в тон със статията,защото в нея става въпрос за класическата агентура на Милошевич.Това също е професия и в нея има висок професионализъм и високи резултати.Ако мога да бъда образен ще дам хипотетичен пример.Класика ще бъде ако след време се разкрие,че Румен Петков е бил американски агент или Ахмед Доган е бил такъв на КГБ.От тук усещам усмивката ти.Поздрави!

 22. Aleks Aleksiev v kachestvoto si na savetnik na F. dimitrov nazova tzifra okolo 350000 ruski agenti. Togava ne poviarvah ,no sega sam sigurna,che sa i po-veche

 23. Инките са вярвали че един ден ще дойде края на тяхната цивилизация. Когато дошъл Кортез вместо да се бият, те се оттеглили в Мачу Пикчу.
  Горното е вярно, но е важно да знаем че трябва да държим барута сух … Това е наша лична отговорност. Моля без чуство за обреченост.
  Аз бих предложила на Иво следващия път да публикува статия относно това как тези които са повярвали на Русия а си провалили сами живота.

 24. Инките са вярвали че един ден ще дойде края на тяхната цивилизация. Когато дошъл Кортез вместо да се бият, те се оттеглили в Мачу Пикчу.
  Горното е вярно, но е важно да знаем че трябва да държим барута сух … Това е наша лична отговорност. Моля без чувство за обреченост.
  Аз бих предложила на Иво следващия път да публикува статия относно това как тези които са повярвали на Русия са си провалили сами живота.

 25. @ GB:
  Тази порнография ми напомни един стар виц:
  Срещнали се арменец и грузинец и от дума на дума започнали разгорещено да спорят коя от двете нации е по-древна. Така се увлекли, че накрая грузинецът ревнал: “Ти знаеш ли кой е дядото на питекантропуса, бе неграмотнико – грузинецът ШимпАдзе!”
  Усмихнал се опонентът му лукаво и рекъл: “Как да не го знам ШимпАдзе – внукът на арменеца Оран Гутян!”
  Върнахте ме към ученическите ми години. По онова време учебниците ни бяха пълни с подобни дивотии.
  Учеха ни например, как парната машина била изобретена още в първи век след Р.Хр. от руския мужик Иван Ползунов.
  🙂

 26. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Не е толкова смешно Г-н Тинков. Обърнете повече внимание на това кой е определен като истинският и най-голям враг на Русия! Това представете си не са американците, нито даже НАТО! Това сме ние! Е хайде вървете ги обичайте след това! Поздрави!

 27. Ние българите, от незнаене на истината, враговете ни използват това и ни вменяват, че сме предатели и т.н. Този Иванчо Хаджипенчович всъщност е бил руски разузнавач/шпионин/, внедрен в турското военно разузнаване и е работил за Родината ни България поробена от кървавата Османската империя, колкото и сега да ви говорят друго! Високообразован, говорещ няколко езика, завършил юридически науки в Австроунгария. Да, той е сложил подписа си, защото и без това решението за обесването на Левски ще вземат турците, и ако не, щял да се издаде, а залогът е твърде голям! Той се е ползвал с пълно доверие на турците и Русия не е искала да го изгуби! После при преговорите след Руско- турската война е позвала цяло ковчеже с документи и преписи от него взети, за нареждания на султана как да унищожават българите през Априлското въстание, селата им и градовете да палят, защото са се опитвали да омаловажат, че уж било кавга на местна основа. А тези документи доказвали, че е било държавна политика на султана и Османската империя!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.