Борисов откри причината за земетресението

За разлика от земетресенията премиерът Борисов е предсказуем: не пропуска и при най-голямата трагедия да каже нещо непремислено и трагикомично- ту за пържолки за заслужило полицейско куче насред трагедия с убито момиче ще се произнесе, ту пък друго нещо.

Посещавайки Перник с цел да успокои жителите му с присъствието си след травматичния шок от силния стрес, Борисов бе лично разлюлян от вторичен трус и споходен от прозрение за причините за това безобразие. Той спонтанно пое вината за несъвършенствата на човеците и по изключение не изключи и себе си, вменявайки ни вина за капризите на природата. Така премиерът вербализира подозренията на грешниците и техните спекулиращи с тях ( самозвани) духовни наставници, че за капризите на природата сме си виновни ние.

Подобно на пловдивския митрополит Николай, който обвини греховната ни търпимост към попзвездата Мадона за смъртта на сънародниците ни в Охридското езеро през септември 2009 г., Борисов съзря човешка намеса в божиите дела. Той отдаде земетресението на това, че природата ни отмъщава заради високотехнологичните вреди, които сме й нанесли. С това, освен че реши една от загадките пред науката, Борисов допринесе за опростяването на сложния комплекс от причинно-следствени връзки за колективното нещастие, което по каноните на конвенционалното право не би трябвало да се разпростира конкретно над невинните бебета и други граждани без отношение към случая с дразненето на природата. Същевременно по този начин министър-председателят пряко наля вода в мелницата на перничаните, които отдавна се оплакват, че градът им пропада поради подкопаването му от минната индустрия.

След инцидента с вторичния трус, явно разтърсен от първичен страх пред стихията, в пристъп на необичайна самокритичност и слабост, силният човек на България сподели виждането си, че земетресенията са отмъщения на природата за високо-технологичните вреди, които хората сме й оказали.

Не знам доколко това опростяване усложнява живота на местната администрация, която и без това се опитва да овладее страховете на хората от свлачища и пропадания, отдавани на земните кухини от дългогодишната изкопна дейност в региона. Но какво там значи някаква си солидарност с мъките на пернишките чиновници, когато става дума за истински световен принос в обясняването на необяснимото. В името на тази цел Борисов няма проблем да закопае още повече усилията на общинските опълченци по овладяване на хорските настроения в някакъв си Перник.

Пътьом Борисов бламира и друг незначителен елемент от обкръжението си, отменяйки на крак решението на министъра на образованието Сергей Игнатов за матурите в града. Отмени ги, изненадвайки своя подчинен.

Очаквам да изненада и нас като отмени най-после и мутрите в цялата страна, както ни беше обещал. На за тях вероятно отговаря някой друг тълкувател на гнева господен, защото нашият е зает с по-важни дела, правейки научни открития за скритите досега тайни на природата.

Властта, прочее, отдели особено внимание на ценностите в държавата. Освен за експонатите в Националния исторически музей в Бояна, удостоени с личния кризисен оглед от министъра на културата Вежди Рашидов, тя се е погрижила и за безценната ни Цецка Цачева.

Шефката на парламента е била евакуирана от жилището й след земетресението и е настанена в една от държавните вили в “Бояна”, пише “Труд”. Вестникът намеква твърдо, че от НСО държат да поемат отговорността за отговорното си поведение с изричното уточнение, че инициативата за местенето на Цецка Цачева си и е изцяло нейна (не на Цачева, а на службата).

Защо обаче местят скъпата Цачева близо до музея, където други български ценности се оказали засегнати, за мен си остава загадка на ръба на подозрението ми за заговор срещу живота и сигурността на неоценимата ни първа дама на българския парламентаризъм, която освен с всички останали достойнства блести явно и с необичайна дисциплинираност, когато (почти) против волята й я местят като неодушевен предмет в името на нашата сигурност, че тъкмо на нея нищо лошо няма да й се случи.

Както би казал Наполеон: при земетресение, като при земетресение. Разместват се пластове и от недрата на нашата България се издигат пред очите ни неща, за които само сме подозирали.

20 мнения за “Борисов откри причината за земетресението”

 1. Проблемът на този човек е, че изобщо си отваря устата да говори. Хора като него си имат място в обществото – на входа на някое заведение да мълчат и да гледат лошо (на това му казваха “респектиране” преди МВР да промени леко смисъла на думата).

 2. Ако продължим със знаменията, прозренията и т.н., можем да кажем, че Някой ни наказва (за съжаление-и невинните)заради чалгарската мутреса, весела вдовица на голям престъпник и доказана престъпничка – Цеца. И ако беше само възторгът на простолюдието, карай да върви. Но тя беше посрещната и на най-високо държавно равнище, но забравих само от кого?

 3. Със сигурност, във “Винету” не е написано нищо за движението на континенталните пластове. Обща култура? Мъдрости между две пържоли!
  Ако, човек остави на мутрите да решават, те биха отменили не само матурите, а и цялата образователна система. Тяхната икиномика е наред, техните мечти са осъществени. Останалите да му мислят. Както казва “Титана на мисълта” – пак ще ги бием!

 4. С просто око се вижда генетичната и манталитетната близост между ГЕРБ и БЗНС на Ал. Стамболийски от 1918-1923 г. Тогава Народното събрание е наводнено от селска простащина, дружбашка партизанщина, агресивно бездарие и келепирджилък. Приети са репресивни закони. Изградени са първите в България концентрационни лагери. Оранжевата гвардия бие и унижава почтени политици, учени, офицери, индустриалци и др., които не споделят просташката идеология на БЗНС. А тя е елементарна като реч на Стамболийски: “Селяните са мнозинство и начи трябва да управляват!”. Резултатът е известен.
  Сега в ГЕРБ няма толкова селски кметове, защото селата ни загиват. ГЕРБ обаче гъмжи от милиционери, кариеристи, бездарници, доносници и пр. свлеч, дошла предимно от НДСВ, БСП и “Атака”.
  Както редица други неща, при др. Боко Т. и генералските пагони са фалшиви. Незаслужени. След като се е уволнил от МВР със звание „майор“, е произведен от царя в „полковник“ и е назначен за главен секретар на МВР. Незаконно! Никой без сериозни основания няма право да прескача което и да е звание (в случая „подполковник“) и да дава някому по-старши пагони. А Боко нито е извършил подвиг, нито е служил честно и безукорно. Той сам е напуснал МВР, уж за да не се деполитизира. Всъщност заради бизнеса си.
  Със същата наглост ефрейтор Димо Гяуров бе произведен полковник и стана началник на НРС. Наполеон Бонапарт преди да стане генерал поне е минал няколко офицерски звания.
  Боко продължи да гази военните принципи и правила. Само след година царят му даде генералски пагони, а след още 6 месеца му присвои следващото звание – „генерал-лейтенант“. Забележете, че без никакви законови или уставни основания милиционерските генерали веднага се кичат с по две звезди, които в армията се равняват на генерал-майор. Така милиционерите прескачат първото генералско звание „бригаден генерал“ (с една звезда) и напълно неправомерно веднага си лепват две звезди. Така те ползват привилегии от факта, че в МВР няма звание „бригаден генерал“, а по съветската система първото генералско звание остава „генерал-майор“. Но в съветската система то е с една звезда. Мильовците си тълкуват законите по своему и ползват натовската военна йерархия, където генерал-майор е второто генералско звание, за което се дават две звезди.
  Боко не може да е генерал, защото не е завършил никаква военна или полицейска академия или колеж у нас или на Запад, за които би имал право да стане висш офицер.

 5. Борисов новият Първанов ли е ?
  Уволнявал ли Ви е от някъде ? Или Ви пречи да започнете работа някъде ?

 6. ХаХа 🙂 Иво , Благодаря ти за прекрасната статия ! Разсмях се от сърце!

 7. Долния текст публикувам тук единствено, защото няма как да го изпратя лично на г-н Инджев. Разчитам, че той чете коментарите под статиите си и се извинявам, че не е по темата!
  Господин Инджев, използвам случая, за да споделя, че Ви намирам за достоен човек.
  Случаят е възникналият у мен въпрос защо достоен човек като Вас застава редом с недостоен човек като т. нар. Глория?!
  Т. нар. Глория, видната ме(у)треса (не вярвам да не Ви е известно). Т. нар. Глория, един от флагманите на чалгизацията във всичките й проявления и форми (не вярвам да не Ви е известно). Т. нар. Глория, непресъхващ извор на заливащата обществото ни пошлост и душевна нищета (не вярвам да не Ви е известно).
  Неизбежно изплува споменът за Първанов, който гордо се кипреше до т. нар Ивана; За Борисов, който също гордо се кипреше до същата т. нар. Ивана. Тя, т. нар. Ивана, разбира се, не по-малко гордо се кипреше и до единия, и до другия.
  Жалко е да се нареждате до обществените легитиматори на подобни т. нар. личности ведно с олицетворяваното от тях! Не е необходимо! Никому! Наистина! Те имат своите легитиматори. От своята си порода. Тя е различна от Вашата.
  Авантюристично е да се поставяте в ситуация, в която моралната Ви тежест, макар и голяма, се оказва на везна с моралната недостатъчност, при това застрашителна, на представители от въпросната порода. Не бих се наел да прогнозирам ефекта. Възможно е да бъдете издигнат. Което в този случай не би било добре. Защото ще означава, че олеквате – с тежестта на чуждата безморалност.
  Затова, ако отново Ви се удаде възможност за съвместна изява с т. нар. Преслава, Мая Илиева, Дарина Павлова, Цеца Величкович …, моля Ви, не го правете!

 8. обръщате много внимание на боко, той просто си прави pr,както всеки път

 9. Някой беше казал, че умът човешки има граници, докато глупостта човешка е безгранична…

 10. Шефката на парламента е била евакуирана от жилището Й е правилно да се каже!! А от жилището СИ тя сама може да се премести, нали?

 11. Този път ББ не е познал – земетресението е резултат от конгреса на БСП. ГръмовержецЪт Първанов се ядоса и видяхте ли какво стана; предупреди човекЪт, но няма кой да слуша.
  Иво, уморително е, но моля те не се отказвай да го бухаш Първанов когато, както и където ти падне, твой си е. Според законите на природата, не е далеч времето когато по перчема на Първанов ще с.е.р.а.т дори малките маймунчета, какъвто е ритуала при приматите.При тях когато главния маймун сдаде от поста, всички маймуни с.е.р.а.т ритуално на главата на довчерашния вожд. Все повече подробности ще излизат за този най успешен политик. Чета по форумите, че най-добрите били Първанов, Борисаов и Доган, което пък напълно обяснява защо държавата и народът са на това дереже.

 12. С избягване на предателската катастрофа “Белене” дадох на ББ grace period!
  Но търпението ми се изчерпва!

 13. Честит Празник, господин Инджев! Честит Празник на всички съмишленици, даже на тези, които не са съмишленици, стига да е празник за тях 24 май…:)

 14. Mai Dancheto beshe, koiato kaza onzi den, che sgradite v Sofia izdarjali zemetras ot 9 bala po Richter.
  Ako e taka ne razbiram zashto “nacionalniat kapital” Cecka Cacheva e triabvalo da bade evakuirana v edna ot darjavnite vili v “Boiana”.
  Dali ne e vreme darjavata da pocherpi (i prilaga!) opita ot yaponcite v tazi oblast, vmesto da ni laje?
  Shto se otnasia do nastoiavaneto da prodaljat da se vadiat kirlivite rizi na mladia socialen miliarder GOCE – prisaediniavam se!
  Tozi tip se glasi da oglavi darjavata i tova bi bilo po-katastrofalno za BG ot vsiakakvi zemetresenia!

 15. днес по БиБИСи видях Бойко да си стиска ръката с Камърън и се зачудих какво му промърмори и на какъв език!Уважаеми мъдреци-вие имате точно това,което сте заслужили-в една мутренска територия кой друг искате да ви е шеф?и това на ВСИЧКИ е известно-и на любимия ви Запад и на още по-омразният ви Изток.И да го хулите и да го плюете,както беше писал авторът в една друга статия-дучетата си лаят,керванът си върви.Молете се това да е последният срам за Чалгария-защото може да се случи и по-лошо-кой знае,може да решат следващото чудо тетка цачева да ви е поредният премиер-защо не?А Бойко…президент

 16. Ще коментирам думите на г-н Премиера,относно отмъщението на природата към населението на света/произнесени с вида на насрано дете,когато над главата му започна да трещи/така:природата си отмъщава на нас ,българите,за избора на Мутри да ни управляват.В мандата на ГЕРБ,за по малко от три години станаха незапомнени наводнения,бури унищожили стотици декари с череши и праскови,земетресение в Перник,района му,София,паднал жб.мост над р.Струма.До сега ,неграмотното управление се оправдаваше с наследството от ІІІ-та коалиция,световното финансова и икономическа криза.Сега ,към атрибутите на оправданията ще се прибавят и природните катаклизми.Който не вярва,да почака 20-тина дни,когато може би с по-голяма точност ще се оценят материалните щети…И огромното мнозинство от пострадалите ще пият по една студена вода за утеха,че няма да получат помощ от държавата!Честит 24 май,денят на БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА!!

 17. Без да съм фен на който и да е съвременен политик, бих споделил, че не”високо технологичните вреди”, но може би промишления добив на нефт след 1856 г., а по късно и добивът на природен газ, може би имат отношения към част от причините за земни трусове. Този добив предизвиква огромни празни обеми под земните пластове. При 2/3 водни басейни по земното кълбо с налягане до 900 атмосфери/900 кг/см2/ при пробив в пукнатини, които не познаваме,цунамито и земния трус са увертюра, встъпление или каквото ви хрумне.
  Няма да намерите научни разработки по въпроса, защото Шел, ВР, или Роосснефтгаз ще поставят необорима диагноза – луд, за този, който го твърди. Аз не съм луд, защото написах “може би”.

 18. Луд ??? Да луди сме защото им купуваме Боклука и после го дишаме !!!

  Но и те са в кюпа с нас ! И те ще го дишат !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.