Пречупен кръст(оносец)

 

 

 

1200 полицаи и спецове за борба с терористи атакуваха в именията на «Hells Angels» («Ангелите на Ада»). Това е най-голямата рокерска банда в Германия и Европа, свързана с трафик на хора и сводничество, проституция и нарко-търговия, грабежи, изнасилвания и убийства из цяла Европа.

Според говорителят на Европол, Сьорен Педерсен, «Ангелите на Ада» са сериозно -свързани и пране на пари и търговоя на огнестрелно оръжие – с две думи мафоти от класа.
Десетки полицейски коли, кучета и хеликоптери душеха за «черепи и кости» в именията, хотелите, кръчмите и бордеите на рок-гангстерите в Кийл, Хамбург и Хановър.
Говорителят на полицията в Кийл каза, че разследвали «изчадията Адови» за причинените от тях телесни повреди, корупция, проституция и търговия на хора, както и за убийство.

Идеята за създаването на рокерския «клуб» е внесена отвъд океана, където се появяват култовите мотоциклетни клубове Harley Davidson. Името “Ангелите на ада” германските рокери заимствали от клуб със същото име, основан от бивши военни летци след Втората световна война. «Ангелите на Ада» била ескадрила на американските ВВС бомбардировачи.
“Бандитите” са «дъщерна фирма» на Hells-Angels

 

 

Главатарят на рокерите е Франк Ханебутс, от който трепери Кийл, Ханвър и Хамбург, както и градове в Холандия, а напоследък и в Южна Европа. “Ангелите ” имали хора навсякъде и се мапесвали със собственни козове в световния корупционен покер. Техни хора били стъпили вече и в България. Байкърите сами разпространяват легендата, че кръстниците на техния клуб са ветерани от войната във Виетнам. (БЛИЦ)

 

 

Ако някой се чуди поради что обръщам внимание на тази вносна информация, отговарям веднага: поради факта, че у нас никой ( или по-точно не и онзи, който трябва) не обръща внимание на някои аналогии на местна българска почва. Сигурно мащабът и остротата на явлението не са същите, но дали има повод за тревога от поредния случай на избирателна слепота от страна на българските власти, преценете сами.

 

 

Както написах на 18 април ( в статията „Вътрешния интериор на един религиозно-монетарен спор“) водещият на ТВ 7 Николай Бареков се прехласна по тартора на пловдивските рокери от клуба „Вагабонд“ Малено, представяйки го като „един уважаван гражданин“, голям приятел и подръжник на големия приятел на самия Бареков, пловдивския митрополит Николай. „Малка подробност“ е малкия по размери, но достатъчно ярък като символика атрибут от ревера на пловдивския рокер, видян от екрана на телевизиите в други предавания. Големият фен на православието, за какъвто се представя той в най-близкото обкръжение на митрополита, носи значка с пречупен кръст. За речника му по отношение на мюсюлмани и турци, да не говорим, макар в конституцията да пише ясно, че подстрекаването към омраза на расова и религиозна основа е забранено. Нещо повече, Бареков, големия приятел на министър Вежди Рашидов, примири с лекота двете си приятелства, приемайки радушно репликата на приятеля си с пречупения кръст Рашидов „да си гледа джамиите“.

 

Държавата обаче си е на Бойко Борисов и неговите обслужващи журналисти явно нямат проблем да рекламират подобни субекти и дори да се гордеят и родеят с тях. Вътрешният министър Цветанов също е много зает да убеждава Европа, че у нас жънем успехи с престъпността, за да реагира на такива дреболии. Пък и нали е „Цецо“ за Бареков, за когото повечето известни лица от студиото са „приятели“- от „Бойко“, през „Ицо“( Стоичков), „Миро“ (министър Мирослав Найденов) и т.н. до Малено…

 

За „образи“, като въпросният тартор с фашистката гордост на ревера, крепител на кампанията на дядо Николай като някакъв самоназначил се воин на воинстващата ортодоксалност в България, можете да прочетете критична гледна точка само в истински свободни трибуни. Останалите, които се правят на такива в борбата за вниманието на властта и свързаните с нея олигархично разпределяни рекламни договори, се правят същото на слепи и по тази неудобна тема.

 

Ето едно изключение в e-vestnik.

 

 

 

Разпятие и пречупен кръст се сляха в едно

17 Април 2012

e-vestnik  

Митрополит Николай и пловдивското рокерско дуче с кръста при освещаването му. На ревера на рокера има значка с пречупен кръст. Снимки: podtepeto.com

“Разпятие и пречупен кръст се сляха в едно на днешната невиждана демонстрация, която управителят на пловдивска митрополия г-н Николай Методиевич Севастианов (б. р. – Пловдивския митрополит Николай) организира в Батак”, пише сайтът podtepeto.com
Написаното не е метафора или художствена измислица.
Случва се в понеделник, след Възкресение, когато близо 100 рокери идват с моторите си в Батак да подкрепят самоуправството на митрополит Николай.

Водачът на рокерите от пловдивския клуб “Вагабонд” Малено държи кръста при освещаването му. На ревера му ясно се вижда значката с пречупен кръст. Пръстените са подробности. Снимки: podtepeto.com

Той служи в църквата-костница, която е музей, въпреки становището на комисия към Министерството на културата, че там не трябва да се служи, а да остане музей.
Демонстративно водачът на пловдивските рокери забучи позлатен бронзов кръст на покрива на костницата, който преди това беше осветен от владиката. При освещаването водачът на рокерите от пловдивския клуб “Вагабонд” Малено държеше кръста до значката с пречупен кръст на гърдите си (виж снимката). Пръстените му с черепи са дребна подробност. След това лично той, с подкрепа на още двама рокери, сложи кръста на покрива.
Така рокерите показаха солидарността си с митрополит Николай, който превръща  музея в храм, в който се служи. Това не е първата му служба там. По повод на становището на Министерството на културата Малено коментира: „Министърът на културата да си гледа джамиите.”
На страната на митрополита е и местната община, която със спорно решение прехвърля костницата на митрополията.

Малено поставя кръста на покрива на костницата. Снимки: podtepeto.com

Процесията на рокерите с позлатения кръст от Пловдив до Батак е водена от областния управител Здравко Димитров, който вози съпругата си на червения си мотор “Хонда”.

Виж повече в “Под тепето

Рокерското дуче на Пловдив Малено пристига със свещеник с кръста в Батак. Снимки: podtepeto.com

 

 

 

44 мнения за “Пречупен кръст(оносец)”

 1. „Ела ще ти покажа изпълнението на присъдата над голямата блудница, която седи върху много води, с която блудстваха земните царе, и жителите на земята се опиваха от виното на нейното блудство.” /Откровение 17:1-2/
  „И жената беше облечена в пурпурно и аленочервено, и беше накичена със злато, скъпоценни камъни и бисери, и държеше в ръката си златна чаша…” /Откровение 17:4/
  „ И се превърна в обиталище на демони, в скривалище на всеки нечист дъх и в скривалище за всяка нечиста и омразна птица! Защото всички народи станаха жертва на виното на гнева на нейното блудство и земните царе блудстваха с нея, а земните търговци забогатяха от нейния безкраен и безсрамен разкош.
  И чух друг глас от небето да казва: „Излезте от нея, народе мой, ако не искате да участвате в греховете й и да получите дял от бедствията й! Защото греховете й се натрупаха чак до небето и Бог си спомни несправедливите й дела. Нека й се върне така, както тя правеше, нека я постигне два пъти повече, два пъти повече от делата й, и нека й се налее двойно в чашата, в която тя наливаше. Колкото тя прославяше себе си и живееше в безсрамен разкош, толкова да й се дадат мъчения и жалеене.” /Откровение 17: 2-7/

  Пояснения:
  1. Пурпурното, аленочервено облекло в ранното християнство е символ освен на блудниците, на върховната кардиналска власт /властта на клира/. Чувствително по-късно висшето духовенство започва да прикрива твърде крещящата си същност зад одежди в бяло/черно/.
  2. Изредените накити са непълни, вероятно поради факта, че по онова време „ролексите”, „лексусите” и др. п. все още не са били известни.
  3. При изброяването на блудствалите и забогателите не са упоменати рокерите, което е простимо, като се има предвид, че „Харли-Дейвидсън” е създаден доста по-късно.
  Както, надявам се, вече сте разбрали, горните цитати са от Библията. Някой да не се е досетил коя „Блудница” има предвид Откровението?

 2. Вижте му само физиономията на този Малено. Със или без разпраното от нож.

  Известно е, че американските рокери вършат мокри поръчки за Републиканската партия и се грижат за трафика на наркотици в Америка.

 3. този в лицето хич не прилича на човек а по-скоро на демон ! А кръста държи все едно меч държи ?!

  Зловещи Карикатури чак тръпки да те побият ! Нищо добро не ни чака както се е тръгнало с тази разбойническа дружина ! Нямат срам нямат почитание , Нямат уважение !
  Забравиха че са божи чеда !

 4. Искам да попитам Поповете защо в църквите има щандове за продажба на свещи и икони ??? Това е лошо ! Ужасно е когато влезеш в Храма още от вратата да се бъркаш за пари все едно в магазин влизаш !!!!!!!!
  Ужас !!!!!!!!!
  Смесили сте търговията с духовното!

 5. От там се тръгва – от символиката на т. нар. рокери, изразяваща агресивност както в атрибутите, така и в поведението до момента, в който ще облекат кафявите костюми на щурмоваците. Може да сложат и будьоновките – то разлика между комунистическата и нацистката символика е много малка.

 6. “Всяка крушка си има и опашка”

  рокери Катуница http://www.google.bg/search
  Сергей Станишев рокер http://www.google.bg/search
  25 септ. 2011
  Легендарният Малено поведе 200 рокери в Катуница
  http://www.blitz.bg/news/article/118857
  Търновските рокери подкрепиха българите в Катуница с шествие
  http://www.dnesbg.com/krimi/tarnovskite-rokeri-podkrepiha-balgarite-v-katunitsa-s-shestvie.html
  Станишев – рокер №1
  Немци признаха премиера за почетен брат на вятъра
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=232616
  Станишев се правел на рокер без да има книжка
  http://ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=21755&mode=thread&order=0&thold=0
  http://ruse-news.com/images/topics/news/stanishev-roker.jpg

 7. Г-н Инджев,

  в качеството си на свободен (и свободомислещ) рокер и моторист искам да внеса малко яснота. Мога много да напиша по този и подобни поводи, но не искам да омърсявам блога Ви.

  За мен (а и за всички) важното е, че болшинството мотористи в България са много далеч както от политиката, така и от подкрепата на престъпни организации като Hells Angels. Повечето изповядват простички ценности като музика, приятелство, любов и бира (може не точно в този ред). Много голям за страната процент от мотористите сме вярващи, поради което на рокерските събори има често присъствие на духовни лица, както и много от тези хора се включват в религиозни мероприятия. Не бих се учудил, ако от горните 100 човека 95 нямат ясна представа що за човек е Пловдивският митрополит и за неговата гнусна роля.

  Другото нещо е, че в малка България мафията си е достатъчно добре определена и няма мафия на незаконните мотоклубове, както в западните страни. Явно в школите на ДС не са ги учили да карат мотор.

  Разбира се, има много мотористи, които се увличат по вражди, побоища и простотии, но по никакъв начин не са повече от, да кажем, екстремистите сред любителите на футбола. На всеки такъв се падат по 20 любители на пътешествия, музика и… бира. Вие като опитен журналист не си позволявате да обобщавате, както го правят другите медии, но го казвам на останалите читатели – не се връзвайте на външния вид. Мафиотите са си мафиоти, бандитите са си бандити, без значение дали са с черепи или с костюми. Аз повече се притеснявам от тези с костюмите.

  Относно Hells Angels, това е американска организация, основана още 1948 година с обединението на множество незаконни “outlaw” мотоклубове, и в днешно време има клонове по целия свят. В България, слава Богу, няма техен клон, но има няколко клуба мераклии, на които много им се иска да станат такъв. Доколкото съм чувал за вътрешната организация в HA, едва ли някога ще допуснат нашенци.

 8. @ Ж:
  Защо ли – защото Исус, който изгони търговците от храма Господен, поповете /фарисеите/, го разпънаха! За това сега свободно си въртят търговията в църквите!

 9. Нека си спомним, че малко преди да дойде в България, патриарх Кирил използваше руските рокери, за да покаже силата си срещу протестиращите срещу тежките присъди на момичетата, които изразиха мнениети си по един алтернативен начин в църквата. Очевидно,че службите на БГ и Русия мислят по един и същи начин, ерго са едни и същи служби.

 10. Фетишиpми разни,курбани,костипоклонство и др.подобни са идолопоклонничество в несъгласие с втора Божия заповед.А пък капите ни църковни,тяхната тежка ще да бъде!
  А иначе и аз съм силен привърженик на мотоцикъла,но от години си нямам,велосипедче си имам,а пък и професионалната ми книжчица вече втора година на трупчета,поради липса на достатъчно финансов ресурс да я подменя (изтекъл и сроkа на годност).

 11. Г-н Инджев, провокирахте ме да попрочета за тия «мъжаги» но само за да ми се затвърди мнението което имах вече за тях. Ако трябва да го изразя ще трябва да напиша маса думи в кавички. Една поредна пародия и отново нещастно умалено копие на това което е в Русия.
  Очевидно е че са част от съсловието което се е сгушило под чадъра на властта, възможно е да е под някой капчук от който капе аванта, заедно с «медиите», «църквата» и други «неформални», всъщност петоколонни организации, които взаимно си правят пиар.
  Новото и интересното нещо което научих е, че мястото на което е седнал този с килимявката в традициите на байкърите се казва «BITCH SEAT», т.е мястото на МАСТИЯТА. Оригиналният надпис на гърба им гласи «Ако четете това значи МАСТИЯТА е изпаднала».
  В случая на нашия байкър не виждаме надписа а виждаме МАСТИЯТА в цялата и красота.
  По същия начин и за тази, не знам коя е, за която пишело на гърба на екс-премиера би трябвало да се направят същите аналогии.

 12. Това, което се е случило е недопустимо по никакъв начин! И министър Рашидов и Ц. Цветанов трябва да реагират адекватно. Защото е цинично този тип да говори за един Български министър “да си гледа джамиите”… Той е министър на културата и е задължен да управлява и да се грижи и за цялото ни културно и историческо наследство, в т.ч. за християнските, мюсюлманските, еврейските, езическите и всички други паметници на културата. А колкото до рокерите, в повечето случаи те са дружелюбни, общителни и миролюбиви хора. Единственото дразнещо е невероятното трещене на моторите им, което мъдро обясняват с “конструктивни особености” и че не може да се понижи шумът от тях. И друго, което дразни е засилването с много голяма НЕПОЗВОЛЕНА скорот между два светофара и набиването на спирачки пред следващия, което в много случаи създава предпоставки за ПТП.

 13. нарко-търговия , вм наркотърговия
  ,, Според говорителЯТ…,,,вм. според говорителя
  ,, сериозно-свързани ,,вм . сериозно свързани
  Г-н Инджев, не ме разочаровайте, бъдете граматически екзактен,не можете да си позволите толкова много грешки в масово посещавания Ви блог.С уважение.

 14. Като му гледам физиономията на съществото Малено – прелива от “простички ценности като музика, приятелство и любов”! За бирата се въздържам.НИКИ, Я СТИГА С ТЕЗИ ЛИГОТИИ!
  И това човекоподобие, както и онази мутра – “ДУЧЕТО” са култивирани явления, с цел да бъдат употребявани когато и където трябва!
  Колкото до вярата – всички сме вярващи. И Серьожа Станишев вярва – в маркс-ленинизма и победата на световния пролетариат. И Георги Седефчов, и той вярва – че е велик и, че верният път за България е светлото комунистическо бъдеще ала ПУ. И Р. Овч. вярва – в парите и в това, че българите са стадо, което трябва да се дои и стриже.
  “Вярващи” – колкото щеш.
  Но проблемът не е в рокерите и не за това иде реч тук. Защото ножът не е виновен, че с него може да се убие.
  Я, той и попът Николай на снимката “облечен в пурпурно и аленочервено” и накичен със злато и…”?! Ти да видиш!

 15. Жалко че организираните мотористи у нас (т.нар. рокери) не осъзнават че ги използват най-гнусно под предлог че изпълняват някаква полезна обществена дейност. Те са просто инструмент за PR манипулации на хора със съмнителна и противоречива репутация. А този “баш-моторист” с лошия поглед явно си е повярвал че води отряд кръстоносци и трябва да превзема загубени от християнството крепости. Типично за Средновековието мислене само че сега сме 21 век, господин “Х. Дейвидсън”! Любовта а не омразата и агресивното поведение ще спасят света.

 16. За Станишев мога да ви кажа, че е посмешище за всички рокери – всички разправят как му стоварили мотора от един бус, той го яхнал и минал последните метри до събора. Повече няма какво да се каже за него.

 17. Абе, нали е кръст, какво като бил пречупен; то – антихрист, антифриз – не е ли все едно?

 18. Само да допълня, Малено е истински бандит,бивш криминален затворник и досейщайте се сами какво още. То може да се прочете и по лицето му. Попът на матора с рокера – жалък пияница, неграмотник и почти дясна ръка на митрополита. За самия митрополит направо изпитвам неудобство да споделя какво знам – цитатът на г-н Тинков от Откровението напълно точно и ясно ни разкрива с кого си имаме работа.
  Понякога ми се струва, че разорението на държавата ни е много по-голямо, отколкото можем да допуснем.

 19. Към nina:

  Първо: когато си правим забележки за българския език, предпочитам да съм точен, а не “екзактен”.

  Второ и по-важно: ако не можете да разберете, че забележките Ви трябва да бъдат съотнесени към авторите на цитата, който просто препечатвам от друго място с ясна индикация за това, значи имате проблем на доста по-сериозно ниво от граматичското.

  Трето, не много маловажно: разбирам желанието на някои хора да правят комплименти с опакото на ръката си, но човек може да си позволи този учителски маниер само ако е наистина “екзактен” в осъществяването на такъв увиснал във въздуха акт на въобразено “превъзходство”.

  Четвърто и още по-маловажно, но все пак…Когато поискам някому съвет какво да правя с посещавания си блог, със сигурност ще му се обадя. Препоръки и забележки ( когато са основателни) приемам, но покровителствено отношение- не.

 20. “това човекоподобие, както и онази мутра – „ДУЧЕТО“ са култивирани явления, с цел да бъдат употребявани когато и където трябва!” П. Тинков
  Точно!
  А значките със свастика е неудобно да се коментират. Ще почнат комантарии и за онези с баретката на Че и петолъчки по фанелките. Пък и тия и ония май все една работа вършат.

 21. G-n Indjev,

  Simvola na prechupenia krast, ili “svastikata” ima drevna istoria. Toi ne e prosto edna “фашистката гордост”, kakto pishat kolegite Vi ot e-vestnik.

  Za sazalenie, v povecheto savremenni uchebnici tova se zabravia/propuska.

  Religioznite simvoli sa izpolzvani ot horata (poveche, ili po-malko umestno), s cel legitimacia na opredeleni deistviata/politiki.

  Kakto Hitler zloupotrebiava s prechupenia krast, taka i Krastonoscite zloupotrebiavat s hristianskia krast, po vreme na pohodite sreshtu katari(albigoici/bogomili); hristianski Konstantinopol; iudei i miusulmani v Blizkia iztok i t.n.

  Vazmozno e, oblekloto na rokera da ne e nai-podhodiashtoto za sluchaia, no ideiata e, che tova shte bade hram, v koito viarvashti hora, hora v nuzda shte otidat da potarsiat uspokoenie na dushite si.

  Tova e vazno!

  Viarata na horata, duhovnostta, moralnite cennosti ne biva i ne moze da se prevrashtat v muzeina ekspozicia! Te triabva da ziveiat vav vseki ot nas, za da ima poveche dobrota i krasota v otnosheniata pomezdu ni i sas zaobikaliashtia ni sviat.

 22. И сега някой ако не е разбрал, че между БПЦ и вярата в Бог и Спасителя няма нищо общо, той трябва да е или безнадежден наивник, или глупак!

 23. Към Didov:

  Знаем за древността на свастиката, но и за съвременното й значение, “популяризирано” от др. Хитлер.
  Ножът има още по-древно значение. Важното е дали се използва за рязане на хляб или на глави.

 24. G-n Indjev,

  V sluchaia, choveka sas svastikata ne reze glavi s noz, a postavia krast varhu pravoslaven hram.

  Veroiatno znaete i tova, che edni ot nai-pochitanite hristianski svetci i svetici predi da se obarnat kam hristianstvoto i da badat kanonizirani kato takiva, sa bili chast ot t.nar. utaika na obshtestvoto. Izpoviadvali sa idolopoklonichestvo, presledvali sa i izbivali hristiani, bili sa “bludnici i bludstvashti”.

  Edno ot nai-golemite dostoinstva na hristianstvoto, koeto mu dava i do dnes zivot, e vazmoznostta chovek da se pokae i da se obarne kam hristianskite cennosti.

  Bez znachenie, dali mitropolit Nikolai prinadlezi kam strukturite na DS, ili vanshnostta na obsazdania roker e podhodiashta za sluchaia, spored pravoslavnoto hristianstvo deloto im e pravedno.

 25. “както и онази мутра – „ДУЧЕТО“ са култивирани явления, с цел да бъдат употребявани когато и където трябва!“ П. Тинков

  Има лесен начин такива елементи да бъдат сложени на мястото. Просто трябва да им се проверят доходите. Аз например не мога да си представя как такива елементарни хора намират пари за такива скъпи мотоциклети, да не говорим и за разходите за горива и алкохол по клубовете. Няма как нормален човек да си ги позволи тези разходи при нашия стандарт освен ако не става дума за немъчени пари. Ето тук според мен е заровено кучето.

 26. Към Павел Тинков:

  A moze bi, Vie ne ste naiasno ot koga sashtestvuva Balgarskata Pravoslavna Carkva?

  Predpolagam mislite, che e otkakto v neia biaha naznacheni DS agentite?

  Gospodin Tinkov, v Balgaria ne vsichki sa tehnokrati, inzeneri ili milicioneri/policai, a dori i te poniakoga imat nuzda ot viara v sashtestvuvaneto na neshto po-goliamo ot tehnite sobstveni glavi i umove.

  Kogato istoriata se sazdava ot “naroden sad”, s pomoshtta na kurshumi, neshtata se sluchvat po-bavno, no za smetka na tova – demokratichno.

  Za da badat podmeneni “defektnite” sluziteli v BPC shte e nuzno dosta vreme, nai-malkoto, za da uzreiat horata za vremeto v koeto shte badat neobhodimi.

  I si pomislete otnovo, za dilemata beznadezden naivnik ili glupak, zashtoto edin den, moze bi, shte se ogledate i shte vidite, che vlaka e minal pokrai Vashata gara, a Vie dori ne ste razbrali.

 27. Към Павел Тинков:

  Prostete za greshkata v izrechenieto:

  Kogato istoriata se sazdava ot „naroden sad“, s pomoshtta na kurshumi, neshtata se sluchvat po-bavno, no za smetka na tova – demokratichno.

  Imah predvid:

  Kogato istoriata se sazdava ot „naroden sad“, s pomoshtta na kurshumi, neshtata se sluchvat barzo i “lesno”. Dnes podmianata na duhovnite ni vodachi shte stane po-bavno, no za smetka na tova – demokratichno.

 28. към DIDOV

  Edno ot nai-golemite dostoinstva na hristianstvoto, koeto mu dava i do dnes zivot, e vazmoznostta chovek da se pokae i da se obarne kam hristianskite cennosti.

  Чудесно, но как точно християнските ценности се връзват с действията на щпицкоманда?

  Bez znachenie, dali mitropolit Nikolai prinadlezi kam strukturite na DS, ili vanshnostta na obsazdania roker e podhodiashta za sluchaia, spored pravoslavnoto hristianstvo deloto im e pravedno.

  Амииии, и според кого така?
  Доколкото ми е известно, отдавна кръстоносните походи и Инквизицията отдавна са изоставени като похвати от самата църква.

 29. @ DIDOV:
  Коментираме настоящето – не миналото, не бъдещето, а НАСТОЯЩЕТО!
  По мое скромно мнение, никое минало, па било то и най-славното, и най-заслужилото, не може да оправдае и оневини свинщините на настоящето! Колкото до бъдещето – за мен то е спорна територия, доволно необозрима и неподвластна нам. Задоволявам се с това, което ни дава Библията.
  “Влакът” Господен – той не пропуска нито гари, нито пътници и ще раздаде всекиму своето.
  Убеден съм в едно – при днешната наша църква, по добре е да се поучим от примера на Спасителя и да се молим на полето (“в градината”)!

 30. Към EOL11

  Ne mislite li, che malko poprekaliavate pri sravniavaneto na edin bezvkusno oblechen chovek, okichen s niakolko drankulki, s germanskite SS komandi?

 31. Към Павел Тинков:

  Nastoiashteto e veche v minaloto!

  Vseki moment, narechen nastoiashte, e tolkova kratak, che dokato se setim za nego i veche go niama.

  V tozi smisal, nie vinagi ziveem v badeshteto.

  Imate pravo da se obrashtate kam Bog, kakto i kadeto pozelaete. No tova ne oznachava, che triabva da prevarnem carkvite v muzei.

  Ima mnogo hora, koito se chuvstvat po-dobre i blizko do Vsevishnia tochno tam. Ima i takiva, koito otivat v carkvata, za da raztovariat bremeto na grehovete si, chrez izpoved.

 32. “Gospodin Tinkov, v Balgaria ne vsichki sa tehnokrati, inzeneri ili milicioneri/policai, a dori i te poniakoga imat nuzda ot viara v sashtestvuvaneto na neshto po-goliamo ot tehnite sobstveni glavi i umove.”
  Г-н Дидов,
  Много ви благодаря за великодушието,с което допуснахте технократите и инженерите(в една група с милиционерите)да имат понякога нужда от вяра.
  инж.В.Колев

 33. Към Valentin Kolev

  Pred Bog vsichki sa ravni.

  Suetata choveshka ni pravi razlichni.

 34. @ DIDOV:
  Помислих, че не сме се разбрали, но словесната Ви еквилибристика и излишните (нравоучителни) отклонения вече ме навеждат на по-друга мисъл.
  Споровете относно времето и пространството като философски категории, както и това къде сме по-близо до Всевишния, нямат отношение към повдигнатата тук тема.
  Влезте в час – тук и сега коментираме конкретни ФАКТИ и ХОРА от нашето съвремие И ТОВА, В КОЕТО ПРЕВЪРНА НАШАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВА един назначен от комунистическите безбожници клир!
  И не богохулствайте – само ЕДИН “разтоварва от бремето на греховете”! Всякакви индулгенции, в т.ч. чрез изповед са ерес! И като стана дума за изповед (не съм срещал в съветите на Исус подобна препоръка) – идете Вие да се изповядвате при поповете от горните снимки! Що за пародия би било да се изповядват миряните пред слуги на антихриста!
  Впрочем, не четете Библията – ИЗУЧАВАЙТЕ Я!

 35. Към Павел Тинков:

  Ako ste izuchaval Bibliata, izglezda ste propusnal da prisastvate na niakoi vazni “uroci”.

  Veroiatno znaete, che Bog ni podlaga na izpitania, za da proveri silata na viarata ni i ne nie sme tezi, koito shte sadim tozi “назначен от комунистическите безбожници клир”!

  Prav ste. Samo edin raztovarva ot bremeto na grehovete, no toi e dal/zapoviadal tova da se izvarshva i chrez (a ne ot) stareishinite(sv. apostoli)/sveshtenicite.

  “Приемете Духа Светаго. На които простите греховете, тям ще се простят; на които задържите, ще се задържат.” (Иоан.20:22-23)

  Иисус Христос и св. апостоли прощавали греховете на каещите се. Сам Господ Иисус Христос простил греховете на парализирания (Мат. 9:2), на жената, изобличена в блудство (Йоан.. 8:11) и др.

  На десетимата прокажени Иисус Христос казал: “Идете, покажете се на свещениците” (Лука 17:14)

  В Новия Завет има много свидетелства, че през апостолско време християните са изповядвали греховете си пред Бога, пред апостолите или един другиму (Деян. Апост. 19:18, Иаков. 5:16 и др.).

  Sveshtenicite ne sa bezgreshni i ima koi da gi sadi (kogato doide vremeto), no tova ne moze da poprechi na boziata blagodat (oproshtenieto) da dostigne do iskreno viarvashtia, chrez izpovedta i pokaianieto.

  V prednia si post, pishete:

  ” да се молим на полето („в градината“)!”

  S koeto kazvate:

  “Аз имам своя връзка с Бога и не се нуждая от посредник”.

  Samonadeianostta i gordelivostta ne sa ot nai-golemite dobrodeteli spored Bibliata, no se samniavam, che shte dostignete do chuvstvoto za sram, smirenie i pokaianie.

  Eto kakvo kazva edin pravoslaven sveshtenik za izpovedta – архимандрит Дионисий (Пантелич):

  “Изповедта не е индулгенция, (както у католиците – опрощаване на греховете за пари), където за сметка на срама и покаянието служи някаква си такса, принасяна за греха и която позволява живота да продължи така, сякаш нищо не се е случило. Изповедта е дълбоко личен акт, а заедно с подготовката към Тайнството, това е и процес, в който човек се кае не само от страх пред Бога, но и поради вътрешна потребност. Изповедта без преувеличение може да се нарече процес на раждане на личността, процес, понякога мъчително болезнен, защото човек често трябва да изтръгне нещо от себе си, да изкорени нещо, но този процес е спасителен и като резултат – радостен.

  Трябва да се научим да си прощаваме един другиму. Силен е този, който може да прости, а не този, който таи в себе си зло и търси възможност да отмъсти или чака момент злорадо да се присмее на нечие падение.”

  Badete zdrav.

 36. @ DIDOV:
  Твърдението Ви, че “пред Бог всички са равни” е поредната глупост!
  Подобна мисъл не произтича от факта, че Бог ще отсъди всекиму по равно. Библията е категорична – Бог има своите предпочитания и своите “приятели”. Различното отношение на Всевишния към личности и народи, произтича от техния земен път, определян от самите тях. Защото Той е дарил хората с най-скъпия дар – свободата на волята, за да бъдат те богоподобни! А тя, както всяка свобода ни натоварва със съответстваща отговорност.
  Моля Ви, престанете да ни поучавате и започнете да ИЗУЧАВАТЕ Библията. Защото не може да претендираш, че си математик ако не си чел математика.
  🙂

 37. @ DIDOV&
  Успяхте да ме убедите в две неща:
  1. Основната цел на участието Ви в блога, е тази да отклонявате вниманието на читателите от остро наболелите проблеми на обществото ни, върху които акцентира талантливото перо на Иво Инджев.
  2. Притежавате необходимия минимум познания върху текстовете на Светото писание, чрез който да манипулирате и заблуждавате наивните читатели.
  Именно заради тях не мога да остана безучастен и с риск да си навлека гнева на автора на блога, няма да пропусна да разоблича Вашата лъженабожност.
  Тълкуването на цитатът от Де.Ап /19:18/ е некоректно! Не се третира изповед, а ПУБЛИЧНО ПОКАЯНИЕ! Такова, каквото ни дължат нашите продажни свещеници!
  Цитатът Як /5: 16/ също няма отношение към темата за изповедта:
  „Затова признавайте открито греховете си един на друг и се молете един за друг да бъдете излекувани.”
  Къде тук привиждате „тайнството на изповедта” и „ролята на посредника”?!
  По подобен некоректен начин изопачавате смисъла на цитатите:
  – Мат /9:2/ „Не се бой, сине мой, греховете ти са простени.”
  А не – „прощавам ти греховете”, защото само Един може да опрощава!
  – Йо /8:11/ „…Исус каза: „И аз не те осъждам. Върви си и недей да вършиш повече грях.”
  Не – „опрощавам ти греховете”, а „не те осъждам”, защото само Един има право да съди!
  Защото казал е Исус – Помазаният Месия: „Онова, на което уча другите, не е мое, а принадлежи на Онзи, който ме е изпратил.”
  Връх на лукавството Ви и нечистите Ви цели е словесното поставяне на равенство между Светите Апостоли и „православните скотове”, в каквито са се превърнали висшите ни сановници! Не смейте! Те сами са се определили – редом до фарисеите продали Христа!
  А сега и за в бъдеще ако обичате, опитайте се да се концентрирате върху темите, които задава нашия любезен /и търпелив/ домакин.
  И да не забравя – ИЗУЧАВАЙТЕ СВЕТОТО ПИСАНИЕ!

 38. Nadiavam se kakto kazvate Vie “нашия любезен /и търпелив/ домакин” da mi dade pravo na otgovor.

  1. Vseki chovek ima pravo na mnenie.

  2. Kakvoto i da pravi chovek, to vinagi e niakakav vid manipulacia. Moiata ne e koristna.

  3. Talkuvate bibleiskite textove mnogo plosko i lisheno ot vnikvane v sashtnostta na materiata.

  4. V gornite postove ne tvardia, che sveshtenicite oproshtavat grehovete v imeto Gospodne, a tova, che boziata blagodat dostiga do izpoviadvashtia se/pokaialia se i chrez tiah.

  Az sashto izpitvam pognusa ot neshtata, koito nauchavam za minaloto na niakoi ot sluzitelite v BPC, no ne moze da slagate vsichki pod edin znamenatel i ne Vie shte opredeliate koi kriv, koi prav!

  I nakraia, ako zelaete da naizustite Svetoto pisanie napravete go.

  Za men e dostatachno da nameria v nego onova, koeto tarsia.

 39. 1.ПРИЗИВ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ПАНТЕОН НА СВОБОДАТА:църква-костница и музей “Света Неделя” гр.Батак
  http://buditel1batak.blog.bg/history/2013/11/17/priziv-za-spasenieto-na-bylgarskiia-panteon-na-svobodata-cyr.1207286

  2.ГРАФИЧНА СХЕМА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА КМЕТА НА БАТАК ПРИ ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТТА НА ИСТОРИЧ. ЦЪРКВА,,СВ.НЕДЕЛЯ,,ОТ ПУБЛИЧНАвЧАСТНА;ДАРЕНИЕТО Й НА ПЛ.МИТРОПОЛИЯ
  http://buditel1batak.blog.bg/history/2013/05/29/grafichna-shema-na-prestypleniiata-na-kmeta-na-batak-pri-pro.1114771

 40. Към Павел Тинков:

  Извинявам се, че отговарям едва сега, но попаднах на статията. Вие пишете в отговора си до Didov:”А не – „опрощавам ти греховете”, а „не те осъждам”, защото само Един има право да съди!
  Защото казал е Исус – Помазаният Месия: „Онова, на което уча другите, не е мое, а принадлежи на Онзи, който ме е изпратил.””Наричате Нашия Господ Иисус Христос Помазания Месия, а не Господ, което ясно показва, че не вярвате в божествеността Му. Няколко пъти казвате да се изучава Светото Писание. Тогава си спомнете следните стихове:”Вие Ме наричате Учител и ГОСПОД, и добре казвате, понеже съм такъв.” ( Йоан 13:13);
  ”техни са и отците, от тях е и Христос по плът, Който е над всички БОГ, благословен вовеки, амин.” (Римляни 9:5);
  ”и да очакваме да се сбъдне блажената надежда, и да се яви славата на великия БОГ и Спасител наш Иисус Христос,” (Тит 2:13).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.