Червена точка за “Гореща точка” по официозната ТВ 7

Единствената причина да не реагирам днес на видяното и чутото тази сутрин невиждано и нечувано ( наистина!) по своята категорична яснота поръчково поведение на един телевизионен водещ е невъзможността да го направя без да споменавам (пак) името му. Махнах с ръка и се въздържах с убеждението, че зрителите все пак нямат нужда от моя коментар, за да „прозрат” прозрачното: МВР, министър Цветанов и дясната му ръка Флоров си имат телевизионен адвокат, който дори не се и опитва да скрие това, а го прави императивно, заповеднически, със самочувствие от позиция на силата, която стои зад поръчката. Такъв яростен тон при прекъсване на събеседник, кривнал от желаната от собственика на студиото „права линия”, не съм чувал никога- при това без никакъв свян в прокламирането на „единствената” истина, удобна на властта!

Други обаче не са се стърпели и са реагирали. Препечатвам кратката интернет реплика на Заратустра за читателите, които не са имали съмнителното удоволствие да се насладят на зрелището как един официално дефилиращ като журналист защитник на управлаващите затваря усти на събеседници и раздава присъди не само от името на българския, но и на италианския съд.

“Бареков брани с всичка сила шефът на ГДБОП Флоров
Сряда, 30 Май 2012 11:54

Автор: Заратустра

В предаването „Гореща точка” бившият шеф на ГДБОП Тихомир Стойчев извади една мъничка част от задкулисната дейност на Станимир Флоров, която е известна не само на родните спецслужби. Стойчев директно посочи, че Флоров тропал информация на обявени за издирванe. Бареков като ужилен подскочи, че някой може да си позволи да атакува вождовете Цветан Цветанов и Станимир Флоров, и моментално набута в темата любимата си дъвка – Алексей Петров – Трактора.

Ето и част от „фундаменталния” разговор, в който Бареков показа, че за вярната му служба на Цветанов и Флоров бронебройни патрони няма открити:

„Тихомир Стойчев: …Извинявайте говорим за ГДБОП сега, Флоров, Флоров беше назначен при предишното правителство от Миши Михов, не знам по какви критерии.
Водещ: Да, да ама нищо, сега се случиха нещата.
Тихомир Стойчев: Флоров предаваше колегите си, които му даваха информация отвън. Лично аз го заведох да му покажа къде е едно укриващо се лице, което между впрочем и сега е издирвано и се свързва също с Дупница.
Водещ: Да.
Тихомир Стойчев: Имахме подозрения, че прави най-различни неща, същевременно беше обявен за издирване.
Водещ: И какво стана?
Тихомир Стойчев: На другия ден същото лице ми се обади, аз съм завел само Флоров и един друг колега, който няма как да ме предаде, беше под мой контрол изцяло. На другия ден това лице ми се обади по телефона да ми каже: „Господин Стойчев, защо правите така, моя баща е ваш бивш колега?”
Водещ: Това, което казвате звучи като клюка на фона на това, …
Тихомир Стойчев: Не, не е клюка, защо моля ви се.
Водещ: … което Флоров свърши. Флоров сега по времето на това правителство удари организираната престъпност до крак, няма. Вие по ваше време, когато БСП управляваше, бандитите управляваха страната, дърпаха ви конците Алексей Петров-Трактора и Брендо и вие сега хвърляте вината върху тези, които ви удариха.
Тихомир Стойчев: На кого е дърпал конците, не разбрах?
Водещ: На Тройната коалиция, как на кой. 2008 година Алексей Петров управляваше държавата през ДАНС, вие къде живеете, събудете се.
Тихомир Стойчев: Затова е удобно предложението, което отправя към вас господин Цветанов и подобни нему, дайте да не персонифицираме. Персонифицирайте
Водещ: Ето персонифицирам.
Тихомир Стойчев: На Сергей ли дърпа конците, на Цвятко ли, на мен ли, на Червеняков или на Мишо Миков?
Водещ: Как, то не персонално ги дърпаше, на всички ви ги дърпаше конците Алексей Петров-Тракторът. И по някакъв начин този човек държеше в зависимост половината политически елит, да не кажа целия, на страната. Това, очевидно, да не говорим за журналисти и така нататък.”

Междувременно Бареков осъди набързо и Брендо като обяви, че в Италия щели да го осъдят на 100 години затвор. Нищо, че Брендо изобщо още не е в Италия и още не стигнал до дело там. Очаквахме водещият да произнесе 300 години и за Гриша Ганчев, както и 500 години за Трактора, но улисан да прилича на патрона си Борисов, показвайки се небръснат на няколко дни, Бареков пропусна математиката и я остави за следващи изяви.

източник:afera.bg”

На желаещите да внушат, е че защитавам червения събеседник Стойчев или ( разбира се!) Трактора, държа да отговоря в аванс: защитавам остатъците от смачканото от Бареков и началниците му реноме на окаяната българска журналистика, която е превърната в метреса, подгонена от нагона на печалбарството и в това разгонено състояние вече напълно е загубила чувството за срам в разголването си от екрана посред бял ден.

 

Ето защо предлагам предаването му да се казва вече не „Гореща точка”, а „Червена точка”, каквато би трябвало да слагат на екрана, колчем потече телевизионната порнография от екрана на проправитествената ТВ 7.

13 мнения за “Червена точка за “Гореща точка” по официозната ТВ 7”

 1. Въпросното предаване е откровено признание “Аз съм с тази власт”. Не знам къде ще работи водещият догодина.

 2. Към Ана:

  К*рв*т* не си подбира клиентелата, пари само да падат. Тъй че, не го мислете бюрека.

 3. Бареков силно се уплаши от позицията на Тихомир Стойчев, като каза накрая, че спира щото влиза в непознати води. Тепърва ще му гледаме сеира. Но от това, което каза Тихомир Стойчев, Прокуратурата следва да се самосезира, о нали се сещате какво ще направи? Лично аз вярвам на думите на Тихомир Стойчев!

 4. Г-н Инджев, не беше ли Бареков човекът(?), който седна на Вашия стол в бТВ, за да се изстреля след това в ТВ7? И не работеше ли за сегашния депутат от ГЕРБ Емил Стоянов? Нещата са навързани като свински черва, както се казва, но лошото е, че отникъде взорът надежда не види…

 5. и всъщност излиза,че Флоров е предупреждавал престъпниците,за операциите на западните служби срещу тях,..”;-))”?…..нали…….а после………..бааси и психо-драмата прави тоз Бареков с отворен финал-за винаги ….P:……:-)
  то,нали май същия Флоров се беше изказал скандално преди година”,Че ,ако искаме да няма престъпност -трябвало да върнем тоталитарната си държава””;-))”?……
  …..и така Бареков остави иначе много сериозните неща ,които се казаха на ниво трилър с отворен финал на фона на природно бедствие…….

 6. И Ана и Петър са се съобразили с положението по начин с който е казано всичко и не оставя място за
  др. – още по-малко ментални разсъждения!!!!ПРОСТО ВРЕМЕНА НА
  К А Л И Г У Л А!!!!

 7. към Все Тая:

  Бареков седна не в моя стол, а се качи върху главата ми…Беше единственият журналист, ЕДИНСТВЕНИЯТ в Би Ти Ви, който публично се омаскари с тържествуване за това, че съм напуснал телевизията. В специално предаване, посветено на репресията, той беше водещ и държа реч, в която “обясни” на зрителите колко правилно е да бъда махнат.След което ме “махна” и от ефира, отнемайки ми думата, която поисках по телефона ( защото се опитаха да ме финтират с извънредно предаване, в което, разбира се, не бях поканен, докато трима души се гавреха с името ми в мое отсъствие само 4 дни след моето напускане).
  Тази история нямаше да има кой знае какво значение днес за мен, ако не беше обаче само прелюдия към всичко онова, което демонстрира днес от екрана същият онзи защитник на Първанов от моя милост, който сега е “голям борец”…срещу Първанов и подобните му, на които се мазнеше тогава. И има нахалството да кълне други журналисти, че били поръчкови!

 8. Как може да гледате и слушате все още Бареков? Та той е една подлога на която и да е власт. А освен това е и некадърен. Неговото няма нищо общо с журналистиката. Ето ти една новинка.

 9. Не са за завиждане и журналистите. Там или си плюеш на сурата /като Дудука/ и ставаш богат, или си принципен и оставаш беден или безработен. То не че и при другите професии не е така, но при тях е много видимо. Ето как едно и също събитие го представят двата типа: Медиапул-доклад на ЕК:Правителството не се справя с икономиката.
  Фрогнюз- Стигнахме ги германците.

 10. Г-н Инджев, правилно съм запомнил значи това падение. Г-н Бареков ще има едно тъжно бъдеще, в което никой няма да иска дори да го заплюе.

 11. Намерил кой да обвинява Кутев, че се хвърля като Матросов на амбразурата…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.