Трета пирова победа на съветските слуги над българския трибагреник в рамките на месец

 

 

ПСА пак със заличени думи на признателност

Бдителен гражданин ми изпрати снимки, на които се виждат залепени няколко български трибагреника с различни размери, закриващи позорните думи на признателност уж от българския народ на съветската армия  освободителка. Очевидно икономическото състояние на авторите на патриотични акт не им е позволило да се снабдят и да залепят повече знамена, за да скрият целия надпис, а пък и датата не е избрана случайно – 2 юни, Деня на Ботев и на падналите за свободата на България.

 

Очевидно е също, че след първата акция, поставила остро въпроса за преместване на паметника на друго място (а не непременно за неговото унищожаване), няма да се свършат патриотите антикомунисти и антифашисти, които ще заличават позорния надпис и ще поставят на изпитание рефлексите на ревностните дейци на руската пета колона у нас. Ще очаквам с интерес тяхната реакция, както и докога ще оставят неразкъсани българските знамена върху своя си паметник, където често-често се събират, за да поднасят венци и цветя и където звучат слова и песни, проповядващи комунистическите идеи, което е забранено от Конституцията на Република България.”

        Това пише в блога си Славимир Генчев без още да знае, че пребиваването на българските знамена върху позорния подмазвачески на окупаторите надпис са били махнати само часове след тяхното поставяне. Тихомълком! Отново! От някой, който бди над целомъдрието на лъжата за освобождението на България чрез съветска окупация! От някой, който е на власт и цени сталинизма повече от европейското развитие на България, слугувайки на същите чужди господари, срещу които иначе обича да приказва предизборно за заблуда на родолюбивите българи.

        Премахването на българската символика от доминиращата над София и България съветска такава, която е явно по-важна за нашите управляващи, се случва за трети път в рамките на месец. На 1 май, по повод 136 години от Априлското въстание, на 8 май, по повод деня на Европа и на 2 юни, в деня на българските герои, българската символика се появи с трибагреника върху изписаната с позлатени букви лъжа за благодарността на българския народ към Сталин. Махат я систематично. И ще получат систематичния отпор от българите, за които истината и България са по-важни от преклонението пред чуждия завоевател.

 

 

 

 

16 мнения за “Трета пирова победа на съветските слуги над българския трибагреник в рамките на месец”

 1. Към Yanko:

  Ще опитам пак- при първия опит за публикуване не се получи заради резолюцията, вероятно.Те са правени по сумрак малко след 21 ч. и “бдителни” другари са чакали в храсталаците да ги махнат още преди лепилото да изсъхне, но изчаквайки “извършителите” да се махнат. Явно такива са инструкциите на ръководството по охрана и ухажване на съветската светиня.

 2. Този път маскарите са били много по-бързи от друг път. ((( Уплашили са се, че види ли българинът своето знаме върху съветския символ, ще вземе да порумява разликата.
  Но както те си повтарят мантрата “Но пасаран!”, така и патриотите си казват “Но маскаран!”

 3. Налага се да се мисли за толкова подлеци,че не остава време да се помисли за благородните хора,но и големете мерзавци са били някога мънички, а човечеството е толкова старо, та се налага да вървиш по нечий стъпки.
  По победителите ни ги съдят,те доста често се ползуват от това!!!
  ДАНАЙЦИТЕ ОТДАВНА ГИ НЯМА,но подаръците им останаха!!!!

 4. Към Славимир Генчев:

  Действат напълно в духа на специфичната българска цензура: за разлика от руската, тя не убива буквално, а “само” чрез премълчаване, т.н. маргинализиране. Тъкмо като “маргинали” ни определи руският посланик Исаков и явно неговия инструктаж се спазва стриктно.

  Бързат да не се повтори случаят с оцветяването от 17 юни миналата година, когато хората се тълпяха да се снимат с “поругания” паметник цели 5 дни!

  Другарите сега дебнат да не позволят отново това безобразие със съветския им монументален началник!

  Забележително е, че предпочитат да не се възмутят, а тайно да трият и късат българското знаме, само и само да не се разчува.

 5. В Литва има един “хълм на кръстовете”. Колкото повече съветските власти се опитвали да заличат мястото, толкова повече кръстове се появявали там:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_of_Crosses

  Ще бъде прекрасно, ако съветските монументи на българска земя се превърнат в нещо подобно. В един момент “чистачите” няма да насмогват да трият трибагрениците и проблема за съществуването на въпросните монументи няма да бъде замитан под килима толкова лесно.

 6. Май ще се стигне до бой. Кви са тея дето се гаврят с Българското знаме и кой е този българомразец, който го позволява?!
  руската учителка, другаря борисов.
  Като говоря за бой, протестите са едно, не-отвръщането на провокации също, но гаврата със знамето ни е коренно различно нещо.

 7. Защо не ги снимат тези комунисти, които трият и късат Българското знаме. Т.Е. с техните номера. Те чакат да си отидат нашите, ние ги изчакваме и ги снимаме как “почистват” техния символ. И така чрез конспирация, ще разберем КОИ са тези хора. Плаща ли им се? Изпратини ли са от БСП, СССР, община, …..-Не съм от София. Но бих си направил труда да се поразходя някоя нощ(особено около празник-когото комунистите очакват да им го нашарят), и ще разбера къде са тея ремсисти…

 8. Към Иво Инджев:
  Значи целта е постигната вече – дръжката на българското знаме е забита в гърдите на “освободителя” и сега той може да заповяда .. да си ходи.

 9. Позорната медийна тишина по въпроса (Но комент).От много време необяснима ми тишината по същият въпрос от “Съюза на репресираните от киомунизма”,които биват разхождани насам,натам в ролята на пуделче с панделка.
  Позора български достигнал ненадминати върхове!

 10. Елизабет II днес празнува 60 годишнината от изкачването на британския трон и в нейна чест Англия е покрита с британски и английски флагове. Официалният парад е помпозен, изискан и подготвен с много любов, преданост и покъртителен английски патриотизъм, благодарност и лоялност към кралицата.
  Дали обаче кралицата е причината за тази патриотична еуфория или това, която тя олицетворява, това което тя символизира и това, което тя инспирира в поданиците си! Елизабет II е символ на британската държавност, на британското свободолюбие, тя е гарант за британската независимост и ако щете на британското величие!
  Ако сравним България с Великобритания, логичния въпрос е има ли почва за сравнение? Хайде да си отговорим на елементарния въпрос, кой е символа на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ в днешна България?! Кой? Президентът, който мълчи, когато БЪЛГАРСКИ ФЛАГове са разкъсани от софийската община, за да се угоди на петата колона и обслужването на нейния фетиш ПСА?…не става! Премиерът, който целува ръката на руския патриарх без даже да му я подават…не не става! Главата на Българската Православна Църква, назначен от Тодор Живков и агент на ДС….не не става! Парламент пълен с ченгета, подчинени ментета и уж десни комунета…НЕ ПАК НЕ СТАВА…Списъкът е дълъг с тези, които не стават…

  След като няма символ на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА има ли БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА въобще?
  Тъжно и трагично!!!

 11. До БЪЛГАРИН :

  Отлична идея !!!

  Да се видят лицата им!
  Може би ще се засрамят и… ще се оправдаят с поръчителите, та ще се знаят и те, макар да е ясно, че не могат да бъдат други освен управляващите “граждани” за “европейско” развитие…

 12. Г-н Инджев, знае се че тактиката им на мълчание и криене в храсталаците и/или зад лозунги за благи намерения пред околните е стара и не е излязла «от въоръжение». Още през 1941-ва национал-социалистическият им съюзник по «освобождение» се усети и ги удари и така забави нашето и собственото си «освобождение». Макар дни преди това да е приветстван за «освободителните» му успехи из Европа и да е уверяван във вечната им дружба с него.
  Но това което се случи не можа да им попречи макар и да можа да осветли оригиналния им мрачен «освободителен» план.
  Ето това обаче би могло да залегне в основата на една нова идея за предстоящата реконструкция на монумента.
  На вниманието на конкуриращите се отряди проектанти-монументалисти и урбанисти.
  Предложението ми е да се махне стърчащият кютук и да се насадят множество буйни и гъсти храсталаци в които се пресъздадат монументални сценки на червените «освободителни» армии, криещи се и прокрадващи се към «освободителния» рубеж под прикритието на нощта. Това действително ЩЕ ОТРАЗЯВА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА за което днешните криещи се в храсталаците милеят така яростно. Естествено всички мощни прожекторни светлинни системи там са неуместни и ще трябва да се преместят и да се инсталират в съседния парк. Посетители ще се допускат само нощно време като на входа ще се оставят всички светещи предмети, фенерчета, телефони, запалки, кибрит и др. средства нарушаващи абсолютния мрак, техният най-верен съюзник. Това ще пресъздаде най-вярно атмосферата на времето и цялата тръпка и адреналин от предстоящото «освобождение».
  Ако има финансови средства (казват че ЕС сега имал намерение да разблокира някакви замразени такива) може да се предложи изграждането на гигантски купол с лека конструкция и затъмнени стъкла или покритие за да се осигури пълна тъмнина 24/24, 7/7 и 365/365. Така обектът ще стане единствения по рода си в света монумент на мрака и ще си осигури посещения наистина 24/24, 7/7 и 365/365. Чужденците ще се наредят на вечни опашки да усетят големия съспенс на зараждащото се «освобождение» и валутата ще потече като моча. Също така монументът може да бъде прекръстен, напр. МОЧАМ т.е. монумент на «освободителната» червена армия в мрака. По-нататък проектантите могат да доразвият идеята за което имат карт бланш стига «да я прегърнат и да и вдъхнат живот» в Княжеската градина.

 13. Много сме далече от премахването на МОЧА, същевременно руските бърсалки у нас ще търкат по петите ни и Знамето ни, и Герба ни, и Химна ни, докато за историята от времето на тотаритаризма в официалните сайтове, примерно на сайта Операта, се пише така:
  “Сериозно влияние за укрепване на операта оказва увеличаването на държавната субсидия в периода след 1945. Това дава възможност да се комплектуват пълноценно всички звена и да се обърне сериозно внимание на повишаване качеството на сценичната продукция. Наред с българските творци в осъществяване на постановките участват и някои изтъкнати майстори на руския оперен театър като режисьорите Павел Румянцев, Евгений Соковнин и Борис Покровски, балетмайсторите Нина Анисимова, Николай Холфин, Леонид Лавровски, Юрий Григорович, Вахтанг Чабукиани, редица художници, педагози и т.н. С “Война и мир” и особено “Хованщина” на Борис Покровски операта представя на няколко задгранични турнета пред европейската музикална публика и специалисти високото ниво на своето художествено творчество.

  В края на 40-те в театъра навлизат нови диригенти, певци, балетисти, сценографи, повечето от които са специализирали или са подготвени в СССР, а някои в големите европейски музикални институти. По това време правят първите си постановки режисьорите Михаил Хаджимишев и Петър Щърбанов, последвани от Емил Бошнаков и Николай Николов.”, без да се упоменат жертвите на преврата на 9.9.44г., както и жертвите от тези среди на “тихия фронт”, същевременно не може да се направи елементарна справка – през коя година от комунистическия гнет кой е бил директор на Операта.

 14. Нали има камери,прокуратурата да повдигне обвинение за поругаване на държавни символи-знамето,има законово основание!

 15. Sissi,защо няма история на оперното изкуство в България-1878-1944г.?Нашите оперни певци учат по традициите на италианската и немска школа.Белогвардейските емигранти-Андрей Ждановски,Ващенко и много други певци,режисьори и сценографи имат голям принос.Прикриването на редица факти от историята на музикалното ни изкуство ни принизява като нация,но другарите искат да заличат всичко и летоброенето да започва от 1944г,с идването на “освободителите”,успели са да промият мозъка на доста българи.Сега трябва да чакаме още 50 г.,докато се опомнят и разберат за какво става дума.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.