Пробутват ни милиционерски номера с безкраен срок на гадност

 

Не обичам да се „обяснявам” както се казваше на войнишки език в казармата за някого, който се оправдава, но ще започна с каруцата пред коня с отговор на въпроса защо не разпространих публикацията от германския вестник „Тагесцайтунг” за криминалното минало на Бойко Борисов. По две причини: защото в нея нямаше нищо ново, освен „прозрението”, че ЦРУ стои зад тези твърдения ( нещо, което Атанас Чобанов отдавна беше посочил от Париж в сайта си „Биволъ”, ама кой да ти вярва в България на непоръчков журналист!). А също и поради придобитата с опита ми през годините здравословна мнителност, че подобни публикации обикновено са продължение на нечия дълга ръка, протегната за повече достоверност към чуждо издание. Например от страна на някой в БСП, който води вътрешните си битки и има връзки „в Европа”. Не желая да захапвам подобни кукички.

 

Истината е, че в момента се води препрана през медиите в България и дори в чужбина война за прехвърляне на вината за това кой създаде и дори легитимира организираната престъпност в България. В книгата си „Течна дружба” съм дал еднозначен отговор на този многозначителен въпрос: това е „онзи”, който имаше мощта да превърне България в гара разпределителна за горива и други стратегически суровини за разпалване на пожара в Югославия по трасето Москва, София, Белград.

 

Познайте кой е шефът в тази триада! Илюстрирал съм нейната „игра” с уж необяснимия рязък скок на вноса ( а всъщност на транзита) на руски горива тъкмо в периода на катастрофалния спад на потреблението им в България след колапса на гигантоманската социкономика. Къде отиваха те ли? Ами потекоха към огнищата на войната в нарушение на международното ембарго с участието на самата българска държава, но отчисленията не захраниха нея, а държавните държанки, т.н. „силови групировки”, който заякнаха и пуснаха пипалата си после навсякъде. Тази история си остава и днес сред най-забранените теми на българската публичност, макар да е публична тайна. Защото червените паради не се правят само на Червения площад и парадиращите с медийна власт знаят много добре границите на позволената им маршировка по страниците на новата ни история.

 

Припомням съвсем схематично това заради схемата, която се опитват да ни пробутат сега със стоварването на вината върху „другарчето” в този процес. Нещо подобно се случи тази сутрин в студиото на официозната ТВ 7, което говори с езика и мотивацията на вътрешния министър Цветанов, нищо , че в стола на водещия физиономията е формално друга. Насреща му пък беше седнал бившият правосъден министър от кабинета „Виденов” ( наследил т.н. „безвремие” на Беров, наляло основите на структурираната мафия), настоящ член на ВС на БСП Младен Червеняков, който издаде на зрителите какво са си гукали с напористия водещ преди началото на предаването, докато сега, от екрана, за пред хората, говорителят на Цветанов се вживяваше в съвсем друга роля, имитирайки поведение на журналист със собствено мнение.

 

Водещият питаше за всичко друго и правеше всякакви внушения, от които Червеняков излиза едва ли не като някакъв новороден участник в събитията, само едно му спестяваше: общия му генезис с Бойко Борисов, както се вижда от една знаменита снимка от 2001 г. при откриване паметника на Живков в Правец. На нея има три емблематични физиономии: на Георги Първанов, на Червеняков и на Бойко Борисов.

 

Както се казва в такива случаи- не е важно какво пита, а какво НЕ пита подставеното лице на властта в ролята на журналист. А и Червеняков си знае границите. Започва изречение с намек за неприятни за властта публикации в западни медии, но сам преценява да се въздържи да спомене „Тагесцайтунг”. Играят си игрички двамата, знаейки много добре, че произходът на обсъжданите проблеми е един – въпросната снимка от 2001 г. най-ясно го показва. С други думи на етикета на тази стока, която се опитват да ни продадат, пише на практика, че продуктът е произведен по стара рецепта ( минимум столетна), от контролиран регион и с неограничен срок на гадност.

 

 

 

 

      Какво още крият зад кулисите другарите в тази полемика, можете да прочетете в статията на Едвин Сугарев от неговия сайт, озаглавена„А кой ще попита Сергей Станишев за връзките му с престъпния свят?”.

04.06.2012

Нов цирк в левицата: Станишев щял да пита Кирил Добрев и Младен Червеняков за връзките им със Сретен Йосич.

Този ищах се появи, след като близостта на двамата видни социалисти с Йоце Амстердамеца бе извадена на показ от СРС, правено по процеса срещу “Килърите”. В него Боян Джамалов, един от основните свидетели на прокуратурата, разкрива някои пикантни подробности за тази връзка.

Че БСП използва ресурсите на престъпния свят, за да постига политическите си цели, е отдавна известен факт. Но интимитета на тази връзка е нещо, което наистина шокира.

Можехме да подозираме, че Кирил Добрев е една от трансмисиите, чрез които престъпни пари пълнят черните партийни каси, а вероятно и личните джобове  на червените. Но че партийните лидери на БСП поркат до забрава с най-видни бандити от роден и международен мащаб – това беше нещо, което досега витаеше само като устойчиви слухове. Например за това как Румен Петков така се отрязал и така се разлигавил в резиденцията на братя Галеви, че се наложило гардовете им да му дадат боя.

Сега обаче са налице свидетелства за един уж малко по-благоприличен герой – Младен Червеняков. По думите на Джамалов: “Лично видях колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич ден преди да го арестуват. Знам, че беше там предния ден, но се напил вечерта и затова останал”.

Как ви звучи това? Как и на какво основание един бивш върховен прокурор, министър на правосъдието от кабинета на Жан Виденов и настоящ червен депутат, а и член на ВС на БСП, може да бъде дотолкова близък със Сретен Йосич, една от световноизвестните фигури в наркобизнеса, отговорен за десетки убийства – включително политически? Дотолкова близък, че да се напие в дома му и да остане да спи там…

Що се отнася до Кирил Добрев – той пък е директно посочен като фигурата, чрез която Сретен Йосич е наливал пари в партийните каси на БСП. Можете прочее да се сетите защо сърбинът дълги години преживяваше у нас, сигурен в недосегаемостта си от българското правосъдие.

Безспорно Станишев има основания да пита двамата си съпартийци за връзките им с Амстердамеца. Ясно е между впрочем какво ще отговорят те: че това е политическа поръчка, че е активно мероприятие на вътрешния министър, целящо до очерни партията, че… и тъй нататък. Но с партийната им кариера ще е свършено; нещо повече – това вадене на мръсни чаршафи ще е дошло дюшеш за самия Станишев, тъй като му дава възможност да елrминира Кирил Добрев – известен като консолиере на Георги Първанов.

В което няма нищо лошо – защото за България е по-добре да се сядат другарите, отколкото да единничат. И защото наистина не е добре дори за едни млади социалисти да следват челния пример на балкански тарикати като въпросния Кирил Добрев, който още преди години беше засечен на българската граница с едни много големи пари, а днес се оказва ортак на брутални рекетьори като наскоро арестувания Ангел Дерменджиев.

Лошото е, че самият Станишев може да бъде питан по сродни казуси. Например какви са отношенията му с подсъдимия Алексей Петров, когото лично той курдиса като сив кардинал в ДАНС.

Или пък какви са отношенията му с Дамбовците – и дали тези му отношения не са във връзка с изкуствения фалит на Кремиковци, организиран отново не без активното участие на ДАНС и Алексей Петров, както и с решаващата помощ на министъра на икономиката и енергетиката в неговото правителство – Петър Димитров.

Това незададено питане между впрочем не е никак безобидно, тъй като този изкуствен фалит има за цел е държавата да придобие отново комбината на базата на неговите задължения, а след това – вече отърсен от дълговете, да го приватизират “свои” хора. Този план се е провалил, но е струвал на държавата стотици милиони – и е оставил без работа хиляди работници – а нали божем БСП се водеше тяхна партия.

Тъй че нека все пак Сергей Дмитриевич не се прави на света вода ненапита. Има за какво да бъде питан и той – и най-вероятно ще бъде питан.

 

10 мнения за “Пробутват ни милиционерски номера с безкраен срок на гадност”

 1. Значи ако аз съм изнасилвач, а съседа е педофил нямам никакви проблеми, защото не съм само аз кривнал от пътя така ли да го разбирам ? Освен това господин Инджев искам да ви кажа, че мета-амфетамините с които е търгувал Бойко са най-големия боклук от всички наркотици познати на човечеството с изключение може би на една обаче малко позната и все още не толкова използвана субстанция.Този човек отвсякъде лъха на контрабандист и наркотрафикант.Той е милиционер,каратист с дебел врат и масивно телосложение. Кой знае какви ги е вършил, като знам от това което е излязло на повърхността за живота и методите на тези хора.Нищо чудно да е рязал уши, изнасилвал мъже и всякакви такива.Всичко от вътрешния мир на един човек е изписано на лицето му,жестовете му,говора му,походката му. Погледнете Бойко Борисов господин Инджев на какъв ви прилича ? Ами неговия пръв помощник Цветанов ? Вие бихте ли искали да имате такива приятели ? Да си пиете заедно кафето и излизате на по бира ? Да имате приятелски семеиства ? Не е ли ясно защо медиите не смеят да гъкнат ? Не е ли ясно защо съпартииците им са като препикани ? Не е ли ясно защо Трайчо Трайков беше толкова щастлив щом го уволниха и побърза да се махне и изчезне някъде вдън земя ? Не е ли ясно защо Плевнелиев не искаше да става президент ? Така, че идеята да се правим на ударени, защото тия неща може да са дело на БСП и Станишев а те са лоши ми се струва меко казано тъпа.Тук получих и отговара на въпроса си от предишния ми коментар, който не се появи – трябва ли сам Господ Бог да слезе от небето и “потвърди” обвиненията срещу Бойко Борисов,за да се случи нещо след като тези на ЦРУ не ни се струват сериозни и отговора е ДА.Но и това не е много, защото като се замислите Бог какво казва – равенство,блажени са бедните малко не ви ли се струва като социалист а? Може да е членувал в БКП.Може да си е пил ракията с Първанов и да са се наговорили. Възможно е,възможно е.

 2. Дано не остарея много, докато някой го попита, но от такова място, че да ТРЯБВА да даде отговор.

 3. Не знам дали има връзка, но понеже се споменава Червеняков, вижте този линк – политологът Антон Тодоров прави достояние на публиката запис на разговор между Петко Сертов и Младен Червеняков.
  http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5337.
  Започва 5 мин. 30 сек. след началото на предаването.

 4. Нещо много малко коментари, а! Нагазвате, г-н Инджев в дълбоки води, нещата придобиват конкретни очертания, а това е опасно. Както е тръгнало, може да изплува голата истина, за която всички се досещат, мнозина знаят, но… малцина осъждат. Вие се опитвате да разрушите насажданата митологема, че човек от престъпния свят може да се справи с престъпността, защото я познава отвътре. Освен това рушите европейския имидж на Станишко'(Станишев и компания). А Младен Червеняков е мечтата на второразредните бандити за министър на правосъдието. Единственото неудобство при него било, че като се напие се напикава в гащите и цапал колите на охраната. Освен това да носиш напикан човек, само защото е приятел с шефа ти, си е минавка. Виж, като депутат хубав, а. Лицелия! Достоен защитник на бедните и онеправданите.

 5. @ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА Тоя Антон Тодоров е поръчков, да знаете! И е подла мръсна душица. Човек без лично достойнство, готов за пари да оближе ануса на дявола.

 6. @ AZ:
  Не богохулствай!
  И не се произнасяй по теми, по които нямаш елементарни познания!
  Никъде в светото писание не се проповядва равенство, а изразът “блажени са бедните” е твое собствено умотворение!
  Ама пък и аз – те вече и комунягите взеха да “цитират” Библията, да носят кръстове на шиите си, да палят свещи и да целуват ръце на попове!

 7. Драги AZ, търсих сред коментарите предишния Ви коментар по повод бандитското минало на народния кумир, ала не можах да го открия. Бихте ли казали къде следва да го търся – понеже много ми се иска да го публикувам в блога си, а също така и във в-к ГРАЖДАНИНЪ заедно с този по-горе; смятам, че поставяте изключително сериозни въпроси.

  Предварително благодаря за съдействието!

 8. За AZ от АЗЪ
  “…Може да е членувал в БКП.Може да си е пил ракията с Първанов и да са се наговорили. Възможно е,възможно е.”
  За да не се разпространяват разни непроверени за достоверност слухове и съмнения,а както и питания,редно е да се каже “е ли или не”:
  Не ,несЪ МУ одобрили кандидатурата за членство (неподходящи поръчитело застъпниците били).Тъ много им Е Сърдит на другарите бедни соцкомункапиталисти.много.Аа,Вика “много са крадливи ,ооу и лъжливи” и също”…иглени уши ,нещо ,камоли с Първанов ракия да пие”.НЕ!
  Момент, и социални не били!

 9. Прав сте само защото “Тагесцайтунг” е просто един парцал, в който четат само обявите. Когато се произнесат сериозните вестници като “Зюддойче цайтунг” или “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, тогава ще ви повярвам. А “Биволъ” е списван от един журналист, който далеч не е непоръчков, именно заради “продълженията на нечия доста дълга ръка”. Никой не може да ме убеди в противното, а и няма нужда.

 10. Ами борим се, госпожо Крус, борим се. И с чужди и със свои. Борим се с един самозабравил се наркотрафикант, който “плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи”. Той получи легитимация в Европа, а г-н Барозу му идва на крака да го подкрепя на избори. Идва и директорът на ЦРУ, който отлично знае кой е Борисов: “кучи син, но наш кучи син”.

  http://www.bivol.bg/simo-bb-bruxelles.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.