Пътят към храма след срама в избледняващата синева

СДС не приемат условията на Костов за Софиянски

Все едно да накарали ДСБ да спре Семов от РЗС за президент

30 авг 2011

 

 

Борис Марков и Румен Христов. Снимка: СДС

СДС твърдо стои зад кандидатурата на Прошко Прошков и ще положи всички усилия той да е следващият кмет на София. Сините обаче не приемат условията, поставени от партньора им в Синята коалиция – ДСБ.

По-рано днес от предизборния щаб на тъмносините обявиха, че ще приемат разширение на “Синята коалиция” само ако ОДС подкрепи Прошко Прошков и оттегли Стефан Софиянски като кандидат за кмет на столицата.

„Да ни карат да искаме от ОДС да се откаже от кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на столицата, е все едно ние да настояваме ДСБ да спрат кандидатурата за президент на РЗС – Атанас Семов“, обясни шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков.

Той припомни, че РЗС са подкрепили за кмет синята номинация Прошко Прошков. СДС адмирирал подкрепата и нямало да „сложат прът в колелата на неговата кампания“.

 

Марков беше категоричен, че това са несъвместими неща и не могат да бъдат поставяни такива условия.

Зад кандидатурата на Румен Христов за президент са застанали 11 политически сили, отчетоха още от СДС.

„За първи път от повече от 10 години има единна кандидатура за десен президент на България“, похвали се Марков и добави, че това е сериозно обединение.”

Цитатът от Dir.bg напомня как се стигна до избора на днешния нов лидер на СДС Борис Марков, който “изненадващо” се съгласи вчера да бъде временен ръководител. ( ivo.bg)

 

13 мнения за “Пътят към храма след срама в избледняващата синева”

 1. Господин Инджев, този Борис Марков сигурно е много интелигентен и умен. Само като го погледне човек, тези му качества веднага се набиват в очи. В него, в Борис Марков де, има нещо от Бойко, абе нещо чутовно има у него. Дори поетичност и скрита мъдрост може да се прочете у погледа му, който е като на Левски. Ако пък може да играе тенис и да гаси пожари като Бойко, цена нема като ръководител, макар и временен. Най-после и на СДС му излезе късметът, дето е думата, СДС хвърли дюшеш. Сигурен съм, че и Петър Стоянов скача от възторг след избора на Борис Марков за ръководител, макар и временен. Таквиз чеда е нужно нам, да ражда майка България!

 2. Вече и бабичките на село разбраха, че началното СДС е повече “Сдружение на Държавна Сигурност”, отколкото другото, дето само си го наричаха.

  Аз, наивникът, си мислех, че след като Ив. Костов ги “ритна” (СДС), там с годините и навалящата възможност за лапане от държавна софра са се изчистили от “верните на партията и СССР кадри”!

  Да, ама не – както казваше П. Бочаров.

  При последните избори от СДС издигнаха НЕЛЕПИЯ кандидат за президент Христов и се сдружиха с политически мърши от типа на Софиянски и Дилов.

  Мислех тогава и писах, че М.Димитров трябва да си подаде оставката заради предаването на СК и тия малоумни, според мен, решенията.
  “Подкрепата” за смешната президентска кандидатура на Христов показа, че не само на мен не се харесва вонята на политически трупове.
  Б. Марков ги нарича, очевидно в състояние на някакво умопомрачение, “политически сили”.макар те да са по-скоро политически безсилия.

  Аз отново съм грешал. Видимо НЕ М. Димитров е причината за случилото се и всъщност с неговата оставка ‘верните на партията” най-накрая превзеха последното останало от СДС – името му на “демократична, дясна” партия.

  При тая ситуация аз лично спирам да се интересувам от ВСИЧКО свързано със СДС, както не ме интересува и ставащото в другата „дясна” партия – ГЕРБ.

 3. Всички видове олигофрени си имат представителство в една или друга партиика.
  Само нормалните хора, т.нар. средна класа си останаха с неутолената жажда за демокрация и по- нормален живот.
  Щото власт се взима власт се не дава.

 4. Всичко върви по план!
  За мен от вчера абрев. СДС, премина от страната на мръсните думи. Да се надявам, че не-малкото свестни, млади хора около Мартин Димитров и демократите от по-старата генерация, няма да изчакат пълното вмирисване и ГЕРБерясване на трупната маса, а ще вземат навреме своето решение.
  На времето И. Костов беше казал, че духът е напуснал тялото на СДС, а днес е време М.Димитров да каже, че трупната му част е (про)дадена на лешоядите. Време за губене няма!

 5. След “триумфа” на изборите за президент на Румен Христов и “блестящит резултат” от цели 2 % постигнат от всички “десни демократични сили” (освен СДС и тези с лидери: Софянски, Бакърджиев, Любен Дилов, Каракачановци и кой ли още не, отявлени”антикосотвисти”),”героите”постигнали тези “успехи” намериха своето “признание”. Шефа на предизборния щаб “оглави” СДС, което поради “предателството” на Мартин Димитров участвуваше в Синята коалиция заедно с ДСБ. Ако не беше тава “безпринципно” обединение, резултатите щяха да бъдат още по-добри и колосални (цял 1 % например). ЧЕСТИТО НА ВСИЧИ СЕДЕСАРИ!! Но тъй като все пак съдбата на СДС не ми е безразлична, се надявам това да не е краха на тази партия. Дано да се намерят умни хора, които да изхвърлят тези “лъжедемократи” на бунището на историята.

 6. Е, дойдохме си на думата.

  Братът на новоизлюпения лидер е заместник кмет на Бургас. Особена черта на ръководството на общинската администрация е фактът, че почти в същия състав в близкото минало ръководеше местното СДС. Агитката включва и въпросното братче. Човек наистина трябва да е самуилов воин, за да не съзре нещичко.

  Както и да е, да са живи и здрави останките на СДС, следвайки масивния врат на експерта по управление на парични потоци.

 7. А сега, като се обзаведоха с “нови, млади и …” лица и излъчиха между тях лидер….им остава да си вярват, че ще задържат дори и малкото останало от СДС.
  От сега виждам нова формация даваща път на “нови и млади” с участието на такива като Марков, Христов, Софиянски, а защо не и Янето, Дилов и т.н.:)) Очаквам значима част от бившите им избиратели да се оттекат към ГЕРБ,Кунева,дори към ДСБ. Това което внедрените в СДС не можаха да направят за 20 години, сега Марков, Сотиров, Христов и (да не забравяме) бат`ь Петьо,…го свършиха сами.
  Не искали Костов а подкрепиха тезата му, че “духът е напуснал тялото..”. Лошото е, че не е само духът! И умът!

 8. “ДСБ разби твърдия електорат на Синята коалиция. В това е убеден бившият лидер на СДС Пламен Юруков. Като свой аргумент той посочи факта, че най-твърдото ядро от антикомунисти са излезли с декларация, че няма да гласуват за Синята коалиция и то заради ДСБ. Юруков е убеден, че има място за развитие на автентична десница у нас, въпреки че много от десните са подкрепили ГЕРБ. Според Юруков СДС е бил даден под наем на друга партия, визирайки именно партията на Костов. За три години ръководството успяло да обезличи партията. По думите му все още има шанс синята партия да влезе в следващия парламент. Преди това обаче трябвало да се реформира…”
  http://novinar.bg/news/kostov-razbil-tvardiia-elektorat-na-siniata-koalitciia_MzkzMzs5Mg==.html
  Молба имам,ако може някой да ми дари противогаз,моля!

 9. Мога да кажа, че са ненормалници. Подкрепят Прошко Прошков, а пък издигат Софиянски. Абе, да не би да са вечно пияни-заляни.

 10. Колеги и приятели, не се заблуждавайте, че това развитие на нещата около СДС, се дължи на дългата ръка на Герберастите. Основното оръжие на операцията е Усмивката Стефчо. Понеже е по-умен се притаи – ни лук ял ни лук мирисал. По една маргинална телевизия даже изрази съжаление, че се била разпаднала Синята коалиция. Изглежда, че тоя най-голям тарикат и мошеник на прехода, член на академията на КГБ, освен поръчките, които изпълнява, и не може да не изпълни, потроши много пара около грандиозни строежи и има силна потребност да се нареди отново на някоя софра.
  Другото, Марков може да е мюре, но не е прост. Поне в политическите сметки и игри. Нищо, че прилича на мутра.

 11. След като, “първите паднаха в кърви, а последните станаха първи”, ще наблюдаваме как “независимите” соц.агенции и Депресиращата преса, ще отгатнат резултата, на предварително купения мач.

 12. Като става дума за храм, тия на снимката са от търговците в храма.

 13. Нещата май стигнаха до логичния си финал. Партизаните завзеха абревиатурата СДС и сега ще я търгуват, пък който даде повече.А така ми се искаше една силна, обединена десница. Жалко! Може би единственото, което остава е:”Да му е вечна паметта!”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.