Едно вярно и едно абсурдно “откритие” на Борисов

От други източници, отразяващи днешното събитие, ще научите какво е била важно ( за тях) в изказването на Министър-председателят на откриването на форум в София “Балканите в глобалния свят: насърчаване на европейската перспектива на региона”. Понеже седят на три метра от него и го слушах внимателно, ето и моя личен „превод” за читателите. Откроявам две новини( второта от които в кавички).

Едната е наистина сериозна. Толкова сериозна, че не мога да повярвам на ушите си, че най-после някой, при това самият премиер, се престраши да каже истината, за която „опявам” от 1993 година, когато бях главен редактор на в. „Експрес” ( и загубих поста си заради това),превръщайки въпроса в основен за изданието тогава. Междувременно и в книгата си „Течна дружба” описах механизма на резкия скок в награбването на първоначалния капитал в черните каси на организираната престъпност в България, форсиран в невиждани преди размери от държавно спонсорираната контрабанда ( предимно на горива) по трасето Москва-София-Белград. Но сякаш всичко това си оставяше някакъв мой брътвеж. И изведнъж чувам днес от самия Борисов, сякаш чете моя статия на глас:

“Югоембаргото даде огромен тласък за създаване на организирана престъпност в нашия регион”!

Щях да напиша вероятно първата си „положителна статия” за Борисов и да зарадвам гербаджиите, които ту ме кълнат като бабички за моя „негативизъм” спрямо властта, ту ме призовават (почти) миролюбиво да призная поне хубавите страни на Борисов ( той и Хитлер си е имал хубавини- бил е нелош художник- не че ги сравнявам буквално, но…).

Обаче самият Борисов не ми позволи. Приземи ме отново. Слушах направо зяпнал да твърди най-сериозно, давайки пример за глупавата политика на Балканите в миналото, че България била обявила някога война „ на всички”. И от „всички” избра да посочи …Съветския съюз. Вместо да каже истината, че България, като съюзник на Германия прави глупостта да обяви война на САЩ и Великобритания без никаква практическа нужда да се набутва между тези шамари, той на практика еднолично „обяви война” на СССР със задна дата. Защото България никога не е обявявала война на Съветския съюз, както заяви днес пред може би най-авторитетния международен форум в София, свикван тук от години, ако не и от десетилетия.

Именно СССР обявява война на България. До 5 септември 1944 г. България упорито отказва не само да прати войски на Източния фронт ( въпреки натиска на Германия да го направи), но и запазва до последния миг преди съветската окупация дипломатическите си отношения с Москва. Сталин ги скъсва вероломно на 5 септември, напада и окупира за цели 3 години обявилата неутралитет България, която така и не убива нито един съветски войник. Натовареният обаче с най-много власт български политик не само знае това, но и натоварва България с вина, каквато тя няма.

Това ме освобождава от „вината”, че ще репликирам пред чужди издания ( поискали от мен интервю днес след един мой въпрос, зададен на форума) „моя” премиер.

Прочее, призовавам съмишлениците да подкрепят протестната изява с българско и европейско знаме, която се очертава на 17 юни пред паметника на съветската окупация тук, подробности за която ще станат известни скоро. Както се вижда, налага се да се припомня на самия премиер елементарната историческа истина, стъпкана и едновременно стърчаща над всички нас в центъра на българската столица.

33 мнения за “Едно вярно и едно абсурдно “откритие” на Борисов”

 1. Еми това му дошло на езика, това казал. Той откъде да знае историческата истина. Аз отдавна престанах да го вземам на сериозно Бойко Борисов. Хубавото му обаче е, че като се издъни, после някой му казва това и той не се срами да се обърне на 180 градуса. Примери-безбройни. Достатъно е Бойко да чете блога на Иво за политиката и да слуша какво говори Иван Костов за икономиката и ще бъде много, ама много успешен премиер 🙂

 2. Ей, колко смешен човек сме си имали за премиер!
  А на 17 юни-живот и здраве-сме там.

 3. Ако позволите една малка корекция. Хитлер никога не е искал български войски на източния фронт.Не е бил толкова луд да дислоцира още едно слабо звено наред с италиянците и румънците, където руснаците да си осъществяват пробивите (сталинградската опреация, например). Огромен натиск е оказвал да се изпратят още дивизии в Сърбия, за да могат германските части от там да бъдат прехвърлени на изток.Срещал е съответно силна съпротива. През август 1943, по време на прословутата среща в Берлин, Хитлер е докаран до истерия от Борис и неговия пореден отказ.И още малко за историята и глупостта от 13.12.1941. Все пак да не забравяме, че на 06.04.1941 английски самолети бомбардират Петрич, Хотово и София без обявяване на война, а също не е зле да се помни, че на Парижката конференция САЩ и Англия се застъпват за Финландия, която воюва с-у СССР, но не е обявила война на тях, великий могучий не прави абсолютно нищо в защита на България. Парижкият мирен договор де факто е втори Ньой за нас.

 4. Г-н Инджев, позволявам си да не се съглася с Вашето тълкуване, съдържащо се в този пасаж:

  … България, като съюзник на Германия, прави глупостта да обяви война на САЩ и Великобритания без никаква практическа нужда да се набутва между тези шамари…

  Смятам, че истинския, автентичния, верния смисъл на тази “абсурдна стъпка” на Цар Борис Трети да обяви война едновременно и на САЩ, и на Британската Империя е съвършено друг; Царят прави този мъдър и крайно прецизен ход, поема определени рискове (бомбардировките на София и някои други български градове), но с пределно ясно съзнание: като сме в състояние на война с Америка и Англия, България един вид ги “кани” да дойдат да ни окупират; те имат пълното и законно право за това, щото именно ние сме им обявили война.

  Същевременно на СССР толкова умният Цар на България не обявява война, което действие може да се изтълкува така: вас, болшевико-комунистите, не ви щем, не щем вие да ни окупирате, ако пожелаете да ни окупирате, ще имате “малкото” неудобство сами да ни обявите война, и тогава ще излезе, че сте агресор и окупатор в истинския смисъл, докато Америка и Англия, след като ние сме им обявили война, имат законното право да нахлуят с войските си у нас, та да ни окупират и да ни спасят по този начин от болшевишкото, от комунистическото зло.

  Ето какъв е мисловния ход, замисълът на мъдрия ни и българолюбив Цар – и трябва да признаем, че за малко планът му не се реализира бляскаво; знаем, че Чърчил дълго време настоява Вторият фронт на западните съюзници да се открие на Балканите! И ако мекушавия Рузвелт беше подкрепил умния английски премиер, България щеше да се спаси от болшевишкото зло, а пък планът на Царя на България би се изпълнил бляскаво!

  Е, не било съдено да се изпълни неговият мъдър план, и то, трябва да признаем, не по негова вина; царският план, прочее, все пак се изпълни наполовина, в частта си за това, че на СССР се наложи сам да обяви война на България, за да нахлуе на българска територия, което именно и доведе дотам, че България стана жертва на непричинената от нищо брутална агресия на съветския окупатор.

  Вие, г-н Инджев, де факто признавате втора част на гениалния царски план, а именно, че Царят е направил така на СССР да се наложи да ни обявява агресивна война за да ни окупира (причинено от така странното на пръв поглед необяване на война от страна на Царство България на третия голям съюзник в тристранната антихитлеристка коалиция!), но ето, за жалост, установявам, че не сте успял да стигнете до автентично тълкуване на първата, още по-важна част от гениалния царски план за спасяване на България от комунистическата чума.

  Щото, знайно е и излишно е да се изтъква, че ако бяхме окупирани от западните съюзници, съдбата на България щеше да бъде съвършено друга, каквато, примерно, беше съдбата на Франция, на Западна Германия или на Япония, или на Гърция, примерно. Тъй че бих се осмелил да Ви помоля да вникнете малко повече и да ревизирате прибързаното си заключение, което се съдържа в цитирания от мен абзац от Вашия днешен коментар, а именно:

  … България, като съюзник на Германия прави глупостта да обяви война на САЩ и Великобритания без никаква практическа нужда да се набутва между тези шамари…

  Мисля, че в контекста на казаното по-горе нещата вече изглеждат съвсем иначе, т.е. опасната, но толкова мъдра дипломатическа игра на великия български Цар Борис Трети за спасяването на България от комунистическото зло трябва, крайно време е вече, да бъде оценена по достойнство и подобаващо, според автентичния й смисъл. Щото Цар Борис Трети даде и живота си за България и е срамно ние, българите, толкова години след смъртта му все още да не признаваме усилията и заслугите му – щото това е една най-грозна неблагодарност!

  Пък и иначе ще излезе, че в замяна на това все още продължаваме да робуваме, и то дори без да си даваме сметка за това, на лъжите и фалшификациите на марксистко-комунистическата историография, която биваше натрапвана на българите цели десетилетия, и то с една-единствена цел: да бъде укрита и изопачена до неузнаваемост историческата истина за случилото се с нас в толкова тъжния ХХ век.

 5. В историческата енциклопедия Винету, тази тема и събитията около 9 септември ’44 не са развити пространно и празнотата е оставила бели полета и в спомените на премиера. Не бъдете “строг” съдник, господин Инджев!

 6. Това е един нагледен пример, как един невеж управник със своята неграмотност може да нанесе непоправими политически и икономически вреди на държавата, която управлява. Неговият “кумир” Тодор Живков беше по-хитър, като на официални целемонни четеше (макар и да сричаше), това което му беше написано и подсказано от по-умни и образовани хора.

 7. Впечатлявам се от Финландия по време на Втората световна война. Тази малка държава има доста сходна военна история с България (съюзник на Германия) като при това участва в две (!) войни срещу СССР по това време, едната от които води напълно самостоятелно. През 1944, също както и България прекратява съюза си с Германия и й обявява война. Учудващо обаче, тя не бива окупирана от СССР за разлика от нас. Не е ли това двоен стандарт в международната политика? Възхищавам се на това как Финландците са успели да се спасят от червения ботуш. Със сигурност Финландия нямаше да е това което е ако това се беше случило.

 8. Като слушам и гледам Б.Б. винаги се сещам за Алеко и неговия герой Б.Г.Б.

 9. А за боковия гаф мога да кажа само това:

  Другарят Боко, понеже е учил само комунистическа история на България, известна като “История на БКП” – младите не знаят това, ето, нещо да научат – което му е било нужно за приемане като член на същата тая БКП, е останал с впечатлението, че Царство България е обявило и война на така милия на комунистите СССР.

  Изказването му показва само едно: че на някои комунисти комунизмът им се отразява така, че никога няма да се отърват от него, т.е. завинаги ще продължат да си носят дефектите му – независимо за какви се представят.

  Прочее, в лицето на Боко доживяхме да видим комунист, който се представя за “десен”… лъжлива напаст са това комунистите, от мен да го знаете и никога да не го забравяте!

 10. Боже, божее, навремето се срамувах от Т. Жижков, който говореше глупости на ляво и дясно”
  Сега пак същото! До кога? – До когато народа израсне. Ама за една нощ лека, полека, не стаава. Комунистите убиха лястовичката…

 11. Това, че България не е обявявала война на СССР, а на 5 септември 1944 СССР напада и окупира България е написано май в по-малко от двете знаменателни за някои книги!

 12. Аз мисля, че Той не знае такива “подробности” от нашата история. Пък и за какво Му е да ги знае тези неща. Ама щели да стреснат Иво Инджев?! Голяма работа. Нали не стряскат Бареков! На всичко отгоре не се коментират по футболните игрища. И не е важно да имаш любов към народа, към неговата история и настоящи проблеми, важното е да имаш ЛЮБОВТА на народа, а историята и проблемите ще почакат.

 13. @Крум:

  Явно трябва повече да се говори. Никога нямаше да разбера, че жителите на (почти?) всички бивши членки на СИВ презират, ненавиждат, мразят(кажете още какво) руснаците, ако една позната чехкиня не бе ми го споделила. После по не съвсем пряк път повдигнах въпроса в една компания и за моя изненада мнението и не се оказа изолирано, а масово, дори по-крайно подържано от други. Не знам какво е да си русофоб, но знам какво мислят народите на страни сходни с нашата история, но с по-висок жизнен стандарт от нас. Не казвам, че има пряка връзка между двете, но ако е косвена е на не повече от едно ниво разстояние.

 14. Напоследък президента започна да конкурира премиера с “бисери”.

 15. Мога само с дълбоко задоволство и удовлетворение да се присъединя към добрия анализ на Ангел Грънчаров преди САЩ и Историята на свой ред да са сторили това и за което види се идва времето.Опита му да се правят сравнения с днешни “шумни” премиери е равен на яда изпитван от късогледството на -и то на един Чърчил!!!-но било писано
  България след Дарданелите да изпие и тази чаша!!!

 16. На вниманието на господин Иво Жечев: “Балканската кампания през Втората световна война започва на 6 април 1941 г. с едновременно настъпление към Гърция и Югославия. Въоръжените сили на България са подложени на сериозно изпитание. Без да участва пряко в бойните действия България, още в първия ден, понася своето възмездие за включването си към Тристранния пакт и за помощта, която оказва на германските войски, превръщайки своята територия в плацдарм за агресия срещу двете съседни държави.”

 17. Към господин Иво Жечев:
  Какво е искал Хитлер или не е искал, едва ли е споделял това с Вас.
  Още по-зле говори за Вас като “историк”, да определяте какво би станало или не, ако нещо друго би се случило или не се е случило. Това е в областта на догадните и нищо повече. Такива неща историята като наука не допуска.

 18. Изопачаването на този исторически факт от ББ, иде да рече че България съвсем основателно е окупирана от ссср, и като подтекст на това изказване може да се приеме че символите на тази окупация-паметниците на съветската армия в София и Пловдив, са съвсем на мястото си, според чугунената тиква ББ.Освен това не казвам че БГ „е била„ окупирана , уточнението не слагам представката за минало време умишлено- държавата Бг, продължава да бъде един крепостен васал на Русия. А и не само невежеството на ББ е доказателство за това, снощи един спортен журналист през целия мач между Русия и Чехия, наричаше отбора на Русия-„сборная„. Носталгия явно по съветското минало, което толкоз много липсва на многото чугунени тикви населяващи страната.

 19. Не се сърдете на Пожарникаря – той толкова може! Първо приказва, а после (се опитва да) мисли!
  Така е и с поредната издънка – тази с “откраднатите” ракети!
  Ще копирам тук един коментар и линк, намерени в Медиапул:
  О, Бойко! Слава на светата Ти Ентелегентност! Метрологията да лапа на пожарникаря – доктор на науките генералските пагони!

  И рече Светиня Му:
  “близо тон тротилов еквивалент и то – от най-мощните”
  Един килограм и то – от най-тежките!
  Един метър и то от най-дългите!
  Един кубичен метър и то от най-обемните!
  Един литър и то – от най-мокрите!
  Една лейка и то от най-кухите!
  Защото, знайно е – един килограм памук е по-лек от един килограм дървено желязо!

  И така, сътвори Боко Новата Метрология!

  Станаха за смях:
  http://www.free-bg.net/index.php/%D0%9C%D0%92%D0%A0-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%85.-%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2.-%D0%97%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82

 20. Ето затова трябва всекидневно да се чете блога ivo.bg защото тук няма начин да минат неосветени прокрадващи се пипнешком в тъмнината от храсталаците “освободители”, както и да се обяви без да бъде разобличен който и да е даже окъпан в светлината на светкавиците защитник на ЛЪЖАТА ЧЕ ВСИЧКИ СА ВОЮВАЛИ СРЕЩУ НЕГО – Самият Свещен, Съкровен
  Свободолюбив, Свободоносещ
  и Свобододаряващ Страстен Свободозащитник,
  Съхранител на Съкровищница Самородни
  Символи на Съркушителна Солдатска Сила и Смелост,
  Световният Стоманен Страж на Свободата и Социализма,
  на Стабилността и Сътрудничеството
  със Самоотвержени Следващи го
  Сеячи на Смърт и Съсипия,
  Същинският Съвременен Съдружник и Съюзник
  на Своя Самозабравил се
  Сирийско-Социалистически Следовник
  Сечащ Сунити със Сатъра
  Свирепстващ Сатанински Сатрап-Стахановец,
  Същевременно Стабилен и Солиден Супортер
  на Спотаени Сръбски Снайперски Стрелци
  и Срамни Славянски Сексуални Страшилища от Сараево
  и Скандални Сериал-килъри и Семе-терминатори от Сребреница
  и Сегашен Скришен Спонсор и Съдържател
  на Стотици Секретни Служби
  и Спотаени Сътрудници и Спомоществователи
  в Своите Съседни Страни и по Света,
  Силният Срещу Слабите
  и Спихнат Съперник на Силните,
  Скъпият на Сърцето ни,
  Светлият и Сияен,
  Сталинският, Слънчевият, Славният,
  Славата му Славна – Сияние Сиреч
  от Секира на Секира
  и от Сеч на Сеч,
  Съюз на Съветските Социалистически Републики –
  ССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССР.
  С това само се потвърждава силната необходимост от ПРЕНАПИСВАНЕТО НА ИСТОРИЯТА.

 21. Коментарът на METEOR изцяло съвпада с моето виждане по засегнатите в него въпроси.Според мен няма нищо случайно в изказването на Борисов по повод войната ни с СССР.Борисов може да се държи като простак,но едва ли не знае ,че България не е обявявала война на СССР и че е точно обратното.Това е поредния реверанс към Путин след неприкритите намерения за Южен поток и бъдещия изпълнител на 7-мия реактор на Козлодуй.Така че,”друзья”,гледайте сеира и си спомняйте времето,когато си мислихме че сме се измъкнали от мечешката и братска прегръдка на дядо Иван.С носталгия…..!

 22. Благодаря на г-н Ангел Грънчаров и на г-н Метеор за умните и задълбочени анализи, които дават малко познати факти и подтикват към размисъл!
  Бих искал да изразя несъгласие с г-н Сотиров и тезата му, че “какво би станало или не, ако нещо друго би се случило или не се е случило. Това е в областта на догадните и нищо повече. Такива неща историята като наука не допуска”.
  Не е точно така или по-точно съвсем не е така. В напредналите страни през последните години се разви нов, модерен клон от историята и литературата – алтернативна история. Умни и смели хора предполагат и доразвиват варианти на историческия процес, показват как често пъти нелепа, дребна случайност е обърнала хода на европейската (светованата) история (напр. “грешката” на маршал Груши при Ватерлоо) и правят предположения какво би се случило, ако…
  Тези сравнения не са кухи бръщолевения, а осмисляне на възможни/вероятни процеси, които утре или вдруги ден могат отново да застанат в модернизиран или почти в същия вариант пред отделни личности, военни или политически лидери, пред партии и народи.
  Само за тъпите комуноиди онова, което нявга е станало, не подлежи на корекции, на обсъждане, на осъждане, на промяна.
  Путлер капут!

 23. До Ралица Ковачева:

  Ралица, не е проблем, че Бойко Борисов не познава историята и не знае, че България никога не е обявявала война на СССР, а напротив – СССР обявява война на България на 5-ти Септември 1944г.

  Проблем, и то голям е когато министър-председателят не знае такъв важен и ключов факт от историята на страната, която управлява. По тази логика утре той може да реши, че дължим обезщетение за “вероломното ни нахлуване” на територията на този свободен и миролюбив народ.

 24. Ми Той в едно телевизионно интервю наскоро вкара Хърватска в Европейския съюз! Те не че няма да влезнат, ама все пак, за протокола…

 25. До Guns & Roses – Предполагам, че във Вашите твърдения има голяма доза истина. Аз не съм историк и вероятно не съм прав и съм склонен да се съглася с Вас. В случая ставаше дума за участието на България на източния фронт през Втората световна война. Представете си, че България беше изпратила една стохилядна елитна армия, добре въоръжена, отпочинала, с висок боен дух при Сталинград. Откъде СССР би намерил да противопостави адекватни бойни части. СССР в този момент е можел да извади половин милион голи и боси руснаци с по една винтовка на 5 човека с пет патрона – по един патрон на солдат и да ги изпрати срещу българските части. Какво би станало с тази руска армия, можем сами да предположим. Нека си пропомним за участието на българската армия от Първата световна война срещу Русия. В национално-историческия музей се пазят пленените знамена на разбитите руски полкове. Само на разбитите казашки кавалерийски полкове са две пленините знамена. Всеки е чувал и знае за силата на тези елитна казашка кавалерия.

 26. Господин Сотиров, искрено ме забавлявате! Ако желаете да водите дискусия по въпроса на първо време спрете да гледате холивудски продукции като “Враг пред портата”. А ако наиситина вярвате, че историята борави с факти, въздържайте се от емоционални цитати като “….България, още в първия ден, понася своето възмездие….”. Патриотарският Ви устрем е очарователен, особено в частта със 100хил. елитна армия, но по това време сраженията са се решавали не с хвърлянето на една с-у друга елитни или полуоблечени армии, а по-доста по-различен начин. Ако наистина проявявате интерес към периода, горещо ви препоръчвам ” Записки по дейността на генералния щаб 1939-1945″ ген. лейт. Попов издание 1993. Авторът е пряк участник в събитията.От там ще научите мнооого, включително и какво е фактическото състояние на БА през годините. О, да, не е необходимо да си говоря с ефрейтор Шикългрубер за неговите решения. Не съм спиритист, обаче има едно нещо наречено интернет, където има много достъпна информация, като например бойният дневник на ОКВ,дневника на Халдер( надявам се знаете кой е той)и ред други документи и публикации, ако щете на английски, ако щете на руски или немски.И понеже наистина ми подобрихте настроението с преразказа на приказката за Зайцев ето Ви линк от който ще научите какво представлява група армии “ЮГ” през 1942, както ще намерите опровержение и на друг мит, че руснаците първи използват реактивни миномети. Предполагам, че и в това вярвате. cs-biblio.narod.ru/stal/stalingrad-5.htm , а в този тук cs-biblio.narod.ru/stal/stalingrad-4.htm ще се запознаете с армията съставена от голи мужици.Благодаря още веднъж за доброто настроение, което ми доставихте с Вашите коментари!

 27. Не мога да приема свободните съчинения на Грънчаров за истина. Няма никакъв исторически източник , който да потвърждава това. Борис III има историческа вина въобще за присъединяването на България към Тристранния пакт. Преди да се вземе това решение в България пристига емисар на САЩ, които най-сериозно предлага на Борис да присъедини Б-я към Съюзниците , но той не го прави.

 28. Не мога да се съглася с поледното твърдение като ИСторик. Борис 3 е направил и невъзможното да маневрира между Англия и Русия от една страна и Германия – от друга. но когато танковете са на гърба на Дунав, а АНгличаните и САЩ не предлагат нищо съществено,- Трякия остава за Гърция, Северна македония за Тито, въпросът за ОХридско, СТруга и велес ” ще се разглжда меежду Сърбия и България”. Антантата жъне поражения, той е направил единственият е избор. Въпреки това до 1941 ние нямаме нито един изстрел. (а практически още от от 22.09.1939 сме в съюза)Спасени са 50 000 евреи от старите землища на България. Получаваме без бой Южна добруджа – факт. Водим отрбанителна война в София, на авиацията, но не хвърляме бомби над английски летища.

 29. Предложението на хитлер – дава ни цяла македония за ползване, докато свърши войната, после ще я даде или на нас или на италианциет да направят албански протекторат, като ще се проведе референдум по въпроса.
  Тракия – подобно решение, също я дава временно на нас, само че италнсокто присъствие там е по-осезаемо.
  Южна Добруджа – връща ни я окончателно още преди войната, в зямана на претециите ни към Румъния за Северна добруджа. АНтантата посел признава само тази придобивка.

  Сталин предлага да ни даде и Северна Дожбруджа, но Борис 3 се опасява, че тогава ще имаме непосредствена граница с Русия, и много лесно можем да станем 16 репулбика и отказва. (за съжаление по-късно това ще се случи)

  АНтантата иска да дад Тракия на Гръция срещу евнтуален нейн неутралалитет или дори съюз и това е позиция още от Първата световна война.
  За всички земи от Велес нагоре (скопие, Куманово Крива Палнака) те са решили да ги дадат на тито. Колебание има какво да се прави с Охридско и струга преди началото на войната. в нейния край ни наказват като ни взимат цяла Македония.
  Единственото нещо за което Антантата са съгласни е връщането на Добруджа – Там Русия има рещаваш глас.

  накрая нещата се решават за пет секунди.
  Чърчил пише сферите на влияние
  Гърция Запад 75 процента – СССР – 25 процента
  България Запад 25 порецната – СССР – 75 процента
  СФРЮ – Запад – 50 процента – СССР – 50 процента
  Румъния 25 процента – 75 процента

  Сталин мято една голяма отмтека и въпроса е решен.

 30. STEFANOV, какво присъединяване към Съюзниците, какви 5 лева ви гонят, немците са прегазили Гърция в техните планини за отрицателно време, та какво остава за нас. Дайте да си говорим смислени неща….

 31. Чест и почитания гн. Инджев,
  Но ако ги нямаше днешните “големи” на деня, не би ли било по-рентабилно да пишете по ниакой ред за избухналите снаряди около петолъчката, за исчезналите заловени ракети, за безработицата, за това какво се случва на медийния пазар, за това как талантливите хора са подчинени и поробени на “мръсните Бизнесмени”, за това защо Българският национален отбор(БФС) по футбол НЕ е на европейските финали и за много други неща по-важни от това каво е казал този, онзи или аз.И въпреки всичко мисля, че е хората след него мен или вас ще помнят какво е направил или не е направил той, вие или аз, а не какво е казал?!

  PS (Благодаря за хубавия блог, ако бях работещ щях да го подкрепя и финансово, защото е по-обективен от телевизиите и весниците които ми попадат сутрин и вечер в мирогледа)

  “Стотици пъти на ден осъзнавам ,че целият ми духовен и материален живот зависи от усилията на други хора, живи и мъртви, и че трябва да напрягам сили, за да се отплатя със същото, което съм получил.”

  Е КАЗАЛ: АЛБЕРТ АЙНЩАЙН

 32. Господин Жечев, искрено се радвам, че съм Ви доставил едно безплатно удоволствие. Както разбирам от написаното, Вие сте почитатетел на безплатните удоволствия. Бог да прости Илко Ешкенази, който преди години разказа един еврейски виц по телевизията. Знаете, евреите са умен народ. Става дума за маймуната, която колкото по-високо се катерела по палмата, толкова повече й лъсвал червения маймунски дзадник. Надявам се, да съм Ви доставил още едно безплатно удоволствие. Казвам това за безплатните удоволствия, защото зная, че голяма част от гласуващите за БКП и другите й подведомстевени организации са почитатели на подобни безплатни неща.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.