Впрегнаха бебета и бабета в генерирането на възторг от АЕЦ “Козлодуй”

По липса на Айфелова кула и Статуя на свободата, чиито еквивалент в София държи във вдигнатата си ръка не факела на свободага, а оръжието на тържествуващата чужда окупация над България, у нас организират туристически обиколки на ядрените енергоблокове с цел да предизвикат възхищение сред посетителите по формулата на Ленин за електрификацията като основно условие за построяването на комунизма. Единствената оцеляла едрогабаритна светиня на икономическата дружба с рухналия СССР се оказва нещо като туристическа дестинация, нещо като рекламно лице, нещо като декор за облъчване на българските граждани с атомния апетит на най—мощното руско-българско лоби, което търка образа си с възторга на бебета и бабета, доведени в централата не толкова сами да се уверят в нейната прекрасност, колкото като повод за това бъде написано от журналята и така четящите градани сами да хлъцнат от щастие и да хлътнат в пропагандния капан на уверенията, че си имаме чудесна, спретната, чиста и най-вече СИГУРНА атомна централа, наследена от времето на чернобилския социалистически просперитет.

Прочетете репортажа, в който автентично са посочени месеците на бебетата и годините на бабатета. Не е ли чудесна идеята на новия шеф на АЕЦ „Козлодуй“, който самият е един Алис в страната на атомните чудеса, но копменсира бебешкото си ниво на познание с популистки хватки, усвоени от номерата на управлавящата партия и нейните предшественици! Споменете си само как президентът Първанов отиде (все пак) в дома в Могилино, направен печално световно известен от БиБиСи заради страданието на изоставените там български деца.Първата му реакция бе да заклейми чужденците, които направили филм „без любов към България“, но половин година по-късно отиде при малките нещастници, за да ги гушка пред сервилните журналистически камери.

От изявлението на новия директор на централата Валентин Николов за акцията като символ на загрижеността му за необходимостта младите да заобичат ядреното лоби още от бебешка възраст и да се подготвят по този начин за бъдещата си работа в тази Хеопсова пирамида на социалистическата ни икономика, струи енергичен оптимизъм в най-добрите традиции на победилия себе си комунизъм.

“Бебета влязоха в АЕЦ “Козлодуй”
9 юни 2012, 20:41

Козлодуй, България

Най-малките посетители в АЕЦ “Козлодуй” в Деня на отворени врати бяха две бебенца, централата раpгледаха и много ученици. Това са 6-месечната Снежана Пламенова Ангелова от Козлодуй и 7-месечната Йохана Герхард Хьофер от София. Най-възрастната бе Николина Аврамова от гр. Лом, на 72 г.
Атомната електроцентрала разгледаха и много организирани групи–ученици от Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”в София, професионалната гимназия по ядрена енергетика “Игор Курчатов” в Козлодуй, потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Враца, и др.
За гостите бяха организирани посещения на командните и машинните зали, както и на 440-мегаватовите втори и трети блок, така и на 1000-мегаватовите пети и шести енергоблок. Технологията на производство на електричество от ядрена енергия бе разяснена от опитни специалисти, които придружаваха групите по време на обиколките.

“Ядрената енергетика се нуждае от млади хора и затова искрено се радваме на техния интерес към атомната електроцентрала.” Това заяви по време на Деня на отворени врати днес изпълнителният директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, съобщиха от пресцентъра на електроцентралата”./БЛИЦ

10 мнения за “Впрегнаха бебета и бабета в генерирането на възторг от АЕЦ “Козлодуй””

 1. Комшия ми е момчето, като налъм е умно. От толкова години е в София, а още не може да си оправи диалектния говор. Направи фирма за кетъринг и аха да фалира, ама дойде Шебекбаши кмет и го уреди да зарежда детските градини в “Младост” и “Дървеница”. Абсолютно некадърен да ръководи каквото и да е, а те го правят директор на АЕЦ. Няма да свърши добре тази работа, помнете ми думата.

 2. Трудно е да си представим какво можеше да стане от магарето,ако не беше толкова упорито!!!!
  Настойчивостта дължим на главния мозък,а ината-на гръбначния!
  Май -по-добре когато всички са пртив тебе и ти да си против себе си,за да бъдеш между победителите

 3. оооо да, 6-8 месечните бебета са експерти в тази област. Нищо чудно още в утробата да са тормозели майките си да ги заведат на една обиколка. Трябваше да им зададат и някой друг въпрос, може да получат някоя свежа идея.

 4. Стоте милиона не са само за испанската финансова система,но и за моща на ЕС.На този фон очаквания дебют на една Кунева и появата на витално гражданско общество рано или късно ще започне да лекува гадни и мерзки явления в т.ч. и около медийна и всяка друга шумно сбъркана политика!

 5. Тази сапунена опера с дните на отворено врати в АЕЦ “Козлодуй” е стара почти колкото “Робинята Изаура” и се “излъчва” два пъти годишно. Даже предлагам на Иво и други съмишленици някой ден да уважим това мероприятие (например, по време на есенното му издание, тази година) и на място да се убедят доколко вратите на АЕЦ-а са “отворени”.

  Но не това е най-важното. Много по-интересна “новина” в този ден е произвел новият изпълнителен директор Валентин Николов със следното заявление публикувано вчера в Медиапул (http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-8-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0-vii-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%E2%80%9C%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B9%E2%80%9D-news193885.html)

  “Около 8 млрд. евро ще струва VII блок на АЕЦ “Козлодуй””

  За хората с къса памет ще напомня, че в началото на размразяването на проекта АЕЦ “Белене” беше договорена цена от 4 милиарда евро за два блока от 1000 МВт. След няколко годишен театър руснаците вдигнаха мизата на около 6.5 милиарда евро, за същия проект. След още 2-3 години се заговори неофициално за цена над 10 милиарда евро. Проекта АЕЦ “Белене” беше спрян, като Иво беше уважен от премиера Борисов да научи новината пръв!

  СЕГА вече цената на половината проект “Белене”, практически полу-пренесен на площадката в Козлодуй, защото вече става въпрос не за два блока от по 1000 МВт, а само за един. е цели 8 Милиарда евро!!!! И тази “скромна” цена е толкова “малка”, защото в Козлодуй има изградена инфраструктура.

  На практика проекта АЕЦ “Беелене” не е стопиран и не е полу- а изцяло пренесен в Колзодуй, защото ядрените боклуци, които щяха да се произведат в Белене сега ще се произведат в Козлодуй, благодарение на удължаването на живота на действащите блокове 5 и 6 и стоежа на нов 7-ми блок!!! И далаверата не само се е пренесла, но което е много по-важно, е удвоила цената си!!!

  За пореден път повдигам въпроса за ролята на евродепутата Владимир Уручев (ГЕРБ), който е член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” в тази корупционна схема???

  Предлагам и на Иво, при повторен шанс да се чуе с премиера Борисв, да го попита, както за подвеждането с “новината” за спирането на проекта “Белене”, така и за ролята на Уручев в тази схема. Посленият, напомням, е отговорен за изхарчването на едни други 600 милиона лева, преди по-малко от десет години, за “спасяването на блокове 3 и 4. Блоковете не бяха спасени, но и нито стотинка от парите не се възвърна, а Уручев стана евродепутат.

 6. Поредната калинка, от доставчик на хранителни продукти – шеф на АЕЦ. Обяснението е, едни партийни фирми за ремонт и дистрибуция трябва да се сменят с други партийни фирми, това е цялата работа.

 7. г-н Котев, позволявам си да добавя към Вашия коментар, че не е известно къде ще се съхраняват ядрените боклуци произведени в Козлодуй, така както и ако бяха произведени в Белене. Колкото до цената – схемата, ако не ми е напълно ясна ( т.е.в детайли), то мога да я предполагам с голяма достоверност. А освен това цели 2 милиарда евро по-евтино. Та то излиза почти без пари! Не знам, дали ще се случи , но ми се иска да прочета такъв анализ за необходимостта от 7-ми блок в Козлодуй, какъвто съществува в мрежата за разширението на АЕЦ “Черна вода”.

 8. Да,трябва да се разобличава непрестанно лъжата със спирането на проекта АЕЦ Белене.Да се проглушат ушите.И то не тези на заспалия,недоучил и инфантилен българин,а на Европа и нормалния свят.И в този аспект обаждането на т.н. премиер първо на стопанина на този блог, е откровено казано-ехиден и посредствен опит за ирония.

 9. Хахаха, г-н Котев, ако Вие смятате да “уважите” пропагандното мероприятие следващ път, много моля да ме уведомите да се организирам и аз, от една страна това шоу не е за изпускане, от друга – ще имате един нецензуриран фоторепортер (ако трябва, и видео- такъв).

 10. Благодаря, г-н Спиров, за подкрепата! Организирането и провеждането на групово посещение по време на следващите отворени врати в АЕЦ “Козлодуй” има смисъл не толкова за мен (аз съм работил там над 17 години), а най-вече за останалите хора от групата. Идеята е следната. посетителите по време на това мероприятие се организират по групи и в съпровод на човек от централата преминават през точно определен маршрут. Хубавото е, че гостите могат да задават въпроси на водача си, а от неговите отговори ще си проличи доколко вратите на АЕЦ-а са “отворени” и доколко не са. Болшинството гости не могат да формулират подходящи въпроси, за да хванат домакините си “по бели гащи”, но за това пък аз имам безкраен списък от такива. И тогава именно ще стане интересното и ще си проличи доколко “прозрачен” е “мирния атом”.

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.