Волейболни герои угасиха пожарникарския чар на кадровика Борисов

Понеже са ни „малко” безумията, трябваше ни още една илюстрация, за да се уверим напълно, че тук на власт е посредствеността. Това пролича от сблъсъка между най-успешния български треньор Радостин Стойчев, подкрепен от най-успешния национален състезател Матей Казийски, които напуснаха от върха на успеха си българския волейбол защото не успяха да убедят волейболната федерация да се покае за тъпото си решение по повод една единствена неуспешна среща на отбора. Което не е спор(т)на тема.

Най-впечатляващото в сблъсъка между любимците на българите, заслужили тази симпатия с делата си, и любимото на самия премиер Борисов ръководство на волейболната федерация, е че напусналите отбора не се впечатлиха от ухажванията на министър-председателя. Оказа се, че в България поне една публична фигура, като треньора Радостин Стойчев, обявил датата на оттеглянето си в случай, че не бъде изпълнено условието му, държи на думата си. Такава последователност, както и проявената твърдост срещу съблазните на премиера в опит да го примири и прекърши в намерението му, е толкова рядко явление, че си заслужава коментара дори и от хора, които не са спортни коментатори.

Пировата победа на волейболния шеф Данчо Лазаров, който остава на поста си след арогантното уточнение, че би напуснал само по желание на премиера Борисов, е емблематична за обърнатата пирамида на логиката, управляваща България. Тук не успехът има значение, а мнението за това що е това успех на Амон Ра, управляващ в момента държавата, футбола, волейбола, голфа ( на своите приятели олигарси) и всичко, което му скимне.И трябва да се признае, че му скимва какво ли не!

Само за медиите не му скимва. Защо да се намесва срещу пропадането на медийната свобода, регистрирано от вътрешни и външни наблюдатели, след като го устройва статуквото, наследено от толкова одумваната от самия него тройна коалиция?

Разбирам го, но донякъде. И аз обичам да се шегувам (със себе си) с лафове от рода „ мама ме учила, че не е възпитано да прекъсвам хората, когато ми правят комплименти”. Само че нашият премиер, който се меси само там, където не трябва, но се прави на ударен тъкмо по въпросите, по които е гузен, се надсмива не на себе си, а над нас.

Както се вижда обаче, победите му ( защото той беше подкрепил абсурдното уволнение на треньора Стойчев и явно защитава „екзекутора му” Данчо Лазаров и предизвикателното му поведение да се крие зад премиерския гръб) могат да бъдат изобличителни за самия него. Този номер с „харизмата” на Борисов явно не върви, когато се натъкне на съпротивата на личности със самочувствие и собствена тежест, които не зависят от благоволението му.

Какво ли ще се случи, когато един ден угасне пожарникарският му чар на кадровик, раздаващ постове в държавата?

44 мнения за “Волейболни герои угасиха пожарникарския чар на кадровика Борисов”

 1. Радващото е, че въпреки всичко най-лошо случващо се в държавата ни, все пак съществуват и ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, които се противопоставят на самозабравилите се НЕКАДЪРНИ и КОРУМПИРАНИ управници на най-различни нива и в най-различини области. Само така и с подкрепата на широк кръг от БУДНИ ГРАЖДАНИ (какъвто е случая с масовата подкрепа от страна на волейболните фенове)могат да се постигнат трайни резултати и да се ПОМЕТЕ тази самозабравила се ПАСМИНА добрала се до властта. ДЪЛБОК ПОКЛОН пред ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ РАДОСТИН СТОЙЧЕВ и МАТЕЙ КАЗИИСКИ!!!

 2. Кой е този “умник” Лазаров, който обезглавява отбор, някой познава ли го този човек, освен премиерът? Все някакви отрепки, скрити по агенции, федерации и министерства ни дават акъл, а като направят белята се изпокриват, къде е този, да даде пресконференция и да обяснява…

 3. Коректно е да се уточни,че напускането на двамата успели в нормални общества спортни деятели не е заради реакцията на федерацията заради неуспешния мач с Германия, а заради батака в нея,огледало на този в държавата.Това е уточнил в последното си експозе Стойчев.Последните факти са пълна излагация за т.н. ни премиер,която трябва да отрезви и най-посредствения от умните му обожатели.Те директно говорят: това лице не взема решения,а му ги диктуват,декларациите му,минаващи за решения,не се отнасят за определени среди,групи от лица и отделни личности,които за него са табу.Т.е.той не е нищо повече от едно говорещо,доста често безсмислици, чучело.

 4. И съвсем друг е въпросът,че нашият премиер не прощава на никого за грешките си,но този който е живял като незавършн ерген така си и отива от света с незавършено образование!

 5. Ще се случи това, че роболепните му нему и останалите ще го изгонят с камъни

 6. Когато тресе или гърми,премиерът се скрива в миша дупка.Явява се само за рязане на ленти.Въпроси,които задаваха на Радостин Стойчев след мача с Египет може да задават само журналисти от жълти медии ,но не и спортни.Едва ги издържах.Но с интерес слушах Стойчев на пресконференцията след победата над Франция.Той обясняваше тактиката и стратегията на мача,но явно това не интересува журналистите.Махленското ниво на федерацията и “заслугите ” на Бойко са по-важни за тях.

 7. Надявам се да се събудим, преди на кретенът-министър-председател да му угасне пожарникарския чар. Дано всички играчи се откажат от отбора ни по волейбол ! Спомням си още как феодалният началник във волейбола ни Лазаров направи скандали и по време на олимпиадата в Пекин. Очевидно в тази федерация обезсмислянето на спорта е минало всякави граници. Но къде не е така ?
  Да вземем Калинката във Фонд Земеделие. Тя получи 3г. условно и всичко се покри. А кой я тикаше, кой я подкрепяше за това място ? А представяте ли си каква работа се върши в този Фонд, след като там може и един “кон да бъде назначен за консул” ? И.Инджев говори за степента на свобода на словото у нас. Аз не съм сигурен, че ББ знае какво означава това. Още по-малко pyk може да прецени значението на тази свобода. А разликите между това и предишното управление очевидно са само по телевизията.

 8. Интересно ми е обаче къде г-н Стойчев видя смелост в поведението на бибитко?
  Поне така нарече поведението на бибитко в конкретният проблем свързан с този хубав спорт.

 9. Този момент е ключов за Б.Б. – началото на края на чара на пожарникаря!

 10. С риск да съм досаден – ЧРД на Б.Б. /утре/! Песента на С. Васева е най-подходящата за такъв поздрав!

 11. Един от шефовете на тази федерация е Любо Ганев. Дву метров огромен мъжага, който ходи разгърден с една и съща хавайска риза под която блести златен ланец. В момента тече пресконференция на федерацията на която Сашо Диков се кара на всички. “Това е върха на вашето падение”- казва им той, а един дядка с очила му отвръща. Всичко се случва в една депресираща сива стаичка и всеки говори едновремнно с другия. Страстите се разгорещяват все повече и всичко заприличва на квартална кръчма. Стаята жужи и липсва само песен на Лепа Брена за фон. Пресконференцията приключва и журналистите нападат шефовете на федерацията. Става ясно, че никой няма да си подаде оставката, а националния отбор има нов треньор. “Стана ми ясно какви хора сте се събрали в тая федерация, каква ненавист има някаква при вас, как изработихте най-кадърния треньор” – казва Сашо Диков на един шеф на федерацията, който бил казал, че успехите на Стойчев като треньор били съмнителни, а като човек бил кръгла нула. “Абе какви хора сте се събрали в тоя волейбол бе ?!” – продължава Сашо Диков. “Закриваме това балканско, тъпо, волейболно театро” – завършва накрая Сашо Диков и така всичко приключва.

 12. Подех поздрава на Калин, разпространих го навсякъде, където можах да стигна! Подбраната песен е таман за случая, много е сгодна и отговаря тъкмо на душевността на почитаемия рожденик!

 13. Утре, 13.06.12 г., от 7:45 часа, пред зала Арена Армеец ще има пореден протест на феновете на българския волейбол. Протестът най-вероятно ще продължи до максимум 1 час, а след това всеки може да си върши задълженията. Следете повече за утре във фейс-групата “Против уволнението на Радо Стойчев” http://www.facebook.com/groups/zaradostoichev/ Доста хора ще дойдат, щом вчера за 1 час се събрахме 50 човека, какво остава за един ден организация. Нека бъдем единни и подкрепим развитието на НАШИЯ волейбол.

 14. Като бивш капитан на волейболния отбор на Славия и за кратко в националния отбор на НРБ темата не ми е чужда.
  Радостин Стойчев е най-проспериралия български треньор, а Матей Казийски най-добрият състезател сред плеадата български волейболисти на световно ниво. Не случайно в “Тренто” му викат “Господ Казийски”.
  Достойна постъпка, на двама достойни мъже.
  За инж.Данчо Лазаров нищо не съм чувал.Най-вероятно е от тези, които превърнаха българския спорт в една огромна “пералня на мръсни пари”.

 15. Иво Инджев, благодаря ти, че оставаш един от малкото български журналисти, които не се страхуват да казват истината. Ти си един мъж не по-малко достоен от Радо и Матей!

 16. 1.Ако Борисов не се намеси – вие го критикувате, че не се намесил.
  2.Ако Борисов се намеси – вие го критикувате, че е тоталитарен премиер.

  Господин Инджев, щом почнахте да критикувате правителството и за спорта, мисля че вече почвате да издребнявате.Чета ви статиите и досега не съм видял един път да кажете какво трябва да се направи.Напишете една статия,моля, да видим Вие ако хипотетично сте премиер какво ще направите по-всички спорни въпроси и как ще го направите съумявайки да запазите постта си и живота си.
  Ако направите такава статия, тя ще е страхотно четиво.

 17. Днес,12.06.12(вторник) от 19:30 до 21:00ч по Канал 3 ще има повторение на цялата “пресконфернция” на БФВ. Който не е успял да види наглото държание на членовете може да го направи спокойно довечера.

 18. Към Приятел:

  Господин Приятел,

  Намесата ( където не трябва) , както и ненамесата ( където би трябвало) са две страни на една монета с надпис ГЕРБ и с лика на Борисов.

  Освен това изобщо не става дума за спорта, а за факта, че Борисов е в състояние да защитава незащитима ( от гледна точка на елементарната справедливост) кауза.С това той демонстрира управленска неадекватност.

  Защото не е негова работа да е рефер в една федерация, но когато се е нагърбил с тази роля от позицията на върховен жрец, за какъвто се има, поне да беше взел страната на справедливостта.
  Нима е справедливо да подклажда уволнението на един треньор с безспорни заслуги заради една единствена загуба, а след това да се прави на арбитър, без обаче да упражни “влиянието” си върху арогантния гонител на въпросния треньор?
  Ако не разбирате това, явно нямаме разговор.

 19. Към ПРИЯТЕЛ:Извинявам се първо на всички,че за втори път вземам отношение!Та,приятелю,ролята на публициста е такава,да се съмнява,да критикува,да изобличава,излизайки с името си.И добър или лош,Иво Инджев го прави най-добре и най-достойно от колегите си у нас.Ролята на политиците е тази,да излизат с идеи какво и как да се прави.Вие също за нещо сте учил.Пожарникарите-съответно трябва да гасят или да профилактират срещу пожари.Ако Вие,лично до сега не сте на ясно с всички достатъчности на т.н.ни премиер,считате,че е безгрешен,то напразно търкате клавишите.А поговарката гласи:Господи,пази ме от приятелите,от враговете си сам ще се пазя.

 20. Нека вдигнем малко глава и погледнем извън рамките на РъБъ.
  В коя демокрация, Министър-председател, кадрува в националните спортни клубове(и не само в тях)???
  С нещо това да ви напомня на миналото? Сериозно го казвам, този човек не е добре!! Отворете очи и го вижте, докато не е станало късно!

 21. Удобен момент всеки да си гони интересите. И понеже стадната форма ни е крайно присъща, лесно се подаваме на манипулации и никак не е трудно за някой, който го вълнува политиката, да яхне метлата и да събира… Господин Инджев, винаги съм Ви ценяла като журналист и съм уважавала начина, по който отстоявате и изразявате позицията си, но в случая ме възмущава елементарният Ви ход да прокарате личната си драма и ненавист към ББ. Не използвайте афекта на хилядите фенове на волейбола за каузите си. Воювайте с честни средства, за да не се слеете с това, срещу което (уж)се борите. За уточнение – не съм “Герберка”

 22. Този мало”умник” и “наглец” Лазаров бил особенно “изненадан” от оставката на Радостин Стойчев??!! Все едно, че това което са заявили преди няколко дни Радо и Матей са някави несериозни и лъжливи закани без да имат намерение да ги осъществят. И изведнъж се получава И-З-Н-Е-Н-А-Д-А-А-А!!! за кукловодите.

 23. В България има тотално изкривено разбиране за това какво значи да си на обществено полезна длъжност (папкаш от държавният бюджет) и кога трябва да си тръгнеш заради несправяне. В България мнозинството на държавна работа гледат на службата си и това за което са отговорни като на бащиния. Омръзна ми българските пощи да прибират колетите които пращам на роднини.
  Срамно е да прочетеш на ebay че не пращат до България. Вбесявам се като прочета за митничари, доктори, полицаи, съдии та дори и учители(!) да искат още от тоя дето ги храни когато им се пресичат пътищата. И тоя търтей и паразит, шеф на волейболната федерация е абсолютно същият. Той така се е оял от нищо правене на тая длъжност че изобщо не загрява какви са му отговорностите. И цялата държава е такава. Некадърниците и наглеците взеха връх и диктуват един морал който води България към самоунищожение.

 24. Киров,
  Абсолютно съм съгласен с теб! Аз не можех да го проумея когато достойният ученик на Тато отиде да оправя кашата с волейбола? Няма ли достойни журналисти в тая нация да насочат вниманието на премиера към къде къде по-важните проблеми за решаване в тая окаяна държава?

 25. Господа и ти, Иво, дълбоко съм разочарован от всички коментари в твоя сайт, който следя най-редовно. Още по-лошо е, че ти, Ияо, без никаква представа какво работо Федерацията по Волейбол це подвеждаш по напъните на един фарфарон с успехи само в Италия, но не и с българския национален отбор, да срине всичко направено до този момент в последнитъе 5-6 години.
  За сведение, може би аз съм този “дядка с очила”. който някакъв форумец охулва, че опонира на безумното и невъзпитано поведение на любимеца ви ?? Диков. И като информация, която очевидно ви се изплъзва – Борисов чрез Валентин Златев иска да смени УС на БФВ, а не да подкрепи сегашното управление на БФВ. Атаката с лъжливи аргументи. и то доста масирама чрез редица медии, ми напомня за измишльотините, които се писаха и пишат за Иван Костов, на който, не крия, съм абсолютен поддръжник. Не търся съчувствие, само като член на охулвания УС на БФВ, искам да ви сигнализирам, че правите ужасна грешка с разсъжденията в полза на алчността на Стойчев, чиито действия водят до разруха на българския волейбол, както се случи с нашата държава, след идването на НДСВ. Не се крия, ако някой иска да коментираме – моят Е-мейл е ilia_iliev@hotmail.com.
  Иво, не зная кой Ви е подвел за Вашите разсъждения, но жестоко се лъжете. Очаквам отговор лично от Вас. Иначе ми остава да чета само Белчо Дончев и в. Стършел.
  Пак повтарям, задвижена е акция за овладяване на БФВ от хора, подпомагани от сегашния режим, при която царят – слънце(Б.Б.) иска отново да е на на ръба на народното недоволство и да удовлетвори гнева на народните маси, манипулирани както обикновено от дежурните подмазвачи.
  Разочараван съм от нивото на коментари от хора, които сък смятал за мои съмишленици.

 26. Отново пиша аз, Илия Илиев. Член съм на УС на БФВ, както писах по-горе. Прочетох внимателно отново всички постинги и все повече недоумявам как е възможно да се коментират неща без елементарна представа за всичко, което прави БФВ. Отговарям за цялата международна кореспонденция на БФВ и зная колко високо се оценява нашата работа. Ако си бяхте дали труда да чуете цялата пресконференция днес (дано не е била цензурирана от недоразумението Диков)шяхте да чуете всички отговори на лъжливите обвинения на Стойчев и изявлението на председателя на СК “Славия”, че в сравнение с всичли останали спортни федерации волейболната е на светлинни години напред. И това се мъчи да разруши Стойчев.
  И пак повтарям – Б.Б. поддържа Стойчев, а не обратното, запомнете го и скоро ще се убедите в това.

  Повтарям Е-мейл адресът ми е ilia_iliev@hotmail.com. Kойто се съмнява, може да ми пише.

 27. Извинявам се че коментара ми е малко в страни от темата, но ако някои е гледал пресконференцията би му направило впечатление, че Сашо Диков беше единствения журналист там които смееше да задава някакви въпроси. Всички бяха дошли да дойдат и да снимат. Чудя се тия хора с какъв акъл се пишат журналисти при положение, че не са нищо повече от подвижни микрофони.

 28. Към Албан:

  След като смятате, че УЖ се боря се нещо си, защо изобщо си правите труда да ме четете…
  И Вие и всички останали: престанете да де “заплашвате”, че нямало да ме четете или пък ще чете нещо друго.Не съм особено изплашен.
  Задайте си обаче въпроса, оспорвайки ми правото да “разбирам” ( например от спорт- макар да не става дума за спорт тук): как така физкултурници у нас имат “правота4 да стават генерали, водещи политици и щефове на държавата, която въртят на пръста си, докато едни журналист нямал право да пише за спорт, щом не е физкултурник по образование? ?!

 29. Към илия илиев:

  Не очаквайте отговори лично от мен, защото не съм на изпит при своя началник.

  Не ме интересуват интригите в конкретна общност. Такива винаги има навсякъде.
  А това, че ми отказвате правото да разбирам, какво пиша ( защото става дума сигурно за нещо толкова сложно, че само най-големите умници, какъвто не съм, го разбират), е Ваш проблем. Не ме четете и ще си го решите с лекота.

  Но у нас е така: физкултурниците могат да претендират да са големи бизнесмени ( Илия Павлов, Гриша Ганчев и т.н.), политици ( Цветан Цветанов) и т.н., но на журналист, който не е физкултурник, му се отказва правото да “разбира” невероятно трудната история с обезглавяването на един победоносен национален отбор..

  И накрая: опитайте да си представите, че има и различно от вашето мнение на хора, които не са намесени в калните подробности за някакви вътрешни ведомствени боричкания. Миризмата отвън често е по-ясен ориентир, отколкото уханието на аргументите на посветени в тънкостите на подлостите на разни дребни душици.

 30. Коментарът е неточен – развръзката тепърва предстои.

  Сапунената опера е със сценарист Борисов и тепърва той трябва да печели точки.
  Въвлечен е по традиция и Дянков, феновете и пр.
  Забележете Стойчев не е казал, че няма да е треньор на олимпиадата, а сега си даде почивка за един турнир, докато намерят начин да го върнат на бял кон.

  По-скандално е как за две седмици една и съща държава организира два предолимпийски турнира (волейболът е домакински спорт), как бе купено второто домакинство от тези, дето нямат пари за духовност, бедни и пр.

 31. Към Илия Илиев:

  Г-н Илиев,

  Радо Стойчев ви го каза в прав текст – той е работил с федерациите на България, Русия, Сърбия, Полша, Италия, Франция, Испания(сигурно пропускам някоя). Позволете му да има външния поглед върху вашата работа. Вашият поглед е отвътре – много ясно, че вие ще си харесвате работата. Но ви го казаха директно – не се справяте. Докато другите федерации подпомагат ДЮШ, местните първенства, вие с какво точно помагате на родния волейбол? Колко играча от националния играят в местния шампионат? 2? 3? Айде сега сравнете бройката с тази в националните отбори на Русия, Полша, Испания, Италия? Не се получава сметката май, а?
  Всичко ви беше казано, къде грешите. Но вие – НЕ, йок, как може да грешите, това е невъзможно. Ще си останете едни посредствени, да не кажа друга дума, ръководители. Просто толкова си можете. Но явно няма да дадете шанс на някой друг да направи повече, отколкото вие сте направили. Ще стане май по трудния начин. Ваша си работа.

 32. Към Илия Илиев:

  Г-н Илиев, опитвам се да Ви разбера, като човек от тази федерация, на когото казват, че нищо не е свършил – да, гадно е, сигурно сте прав да не го приемате. Но обяснете ми с думи прости, кое е наред в българския волейбол, та да не искаме да се измете цялото му ръководство (не крия – подкрепям искането на Р. Стойчев) ?
  Мизерстващите клубове ли?
  Скандалите в първенствата ли?
  Унизителните уволнения на нац. треньори ли (Пранди, Балтич, Стойчев)?
  Работата с децата и масовото практикуване на волейбола ли (по-скоро липсата им)?
  Игрищата за волейбол към училищата ?
  Кое?
  Кое ни е наред, та да кажете, че вършите нещо за развитието на този спорт?
  Хвалите се само с това, което сте осигурили на нац. отбор, но националният отбор трябва да е следствие от развитието на всичко това, за което питах по-горе, а не предпоставка. Нац. отбор е върхът на пирамидата и когато надолу тя е куха, той неминуемо ще рухне. Вашата цел в последните години е да го крепите някак си, защото там е показността, там са видимите резултати. Но както прозира вече и там е трудно да се постигат успехи и то не заради треньорите (!!!), както се опитвате да ни убедите, а точно поради по-горе изложените причини.
  Не си измивайте ръцете само с треньорите – който и да дойде, няма да постигне кой-знае какви успехи при тази организация на волейбола в България. Няма как да се развива национален волейбол с една звезда и половина (нека не се заблуждаваме, че имаме друга световна звезда от Матей), а вече и без него. Имаме няколко добри волейболисти и това е. След няколко години и това няма да имаме, колкото и Л. Ганев и сие, да се опитват да ме убедят, че волейболът го е имало и преди тях и ще го има и след тях. Да, ще го имаме, но ще кретаме след другите, които наистина се развиват – справка: Полша, Германия, Словакия (за Италия и Русия няма смисъл да споменавам). Там се работи с цялостна стратегия, концепция за развитие от долу на горе. А тук при нас… нищо. Или поне аз не съм разбрал да имате. Оборете ме, ако не съм прав.
  Ето, тези неща се опита да обясни и Стойчев (поне аз така го разбирам) и това иска да се промени, но дървените глави (ще ме извинявате, но не намирам друго удачно сравнение) се опитват да ме убедят, че всичко било на лична основа, било от егоизъм, било от лакомия за постове. Глупости! За мен това са глупости за замазване на основната теза – за несъстоятелното управление на БФВ. Лесно е да се крънкат пари от държавата за организиране на турнири за нац. отбор, защото и държавните мъже обичат да се показват там. Но кога федерацията ще намери пари и спонсори за развитието на детско-юношеския и клубния волейбол? Какво прави по въпроса, че нещо не се виждат резултати? Г-н Лазаров може да е добър дипломат и да си има приказката с хората от европейската и световната федерация, но това какво променя тук при нас, на място?
  Пак Ви казвам – крепите върха на пирамидата, но го крепите с пръти, а не да градите основа. Основата се е разпаднала и си затваряте очите за това. Но като се счупят и прътите- тогава какво ще правим. Осъзнайте се докато не е станало прекалено късно. Никой не е безгрешен, но всеки може да се поучи от грешките си. Ако иска…

 33. Към Илия Илиев – Господин Илиев, би трябвало да сте на ясно, че министър–председателят Борисов е господин никой във волейбола. Така че, както министър–председателят Борисов може да се меси във проблемите на федерацията Ви, така господин Инджев може спокойно да пише на тази тема. Впрочем, тема е друга, ако внимателно сте чели.

 34. Адмирации, за пореден път, г-н Инджев!
  А на г-н Илиев държа да кажа следното: господине, правете каквото си искате в БФВ от момента, в който държавата престане да плаща субсидии за (да цитирам г-н Инджев) “калните подробности за някакви вътрешни ведомствени боричкания”. Защото данъкоплатците като мен остават с такова впечатление, включително и след изцепките на вожда Лазаров тази сутрин по Нова телевизия. Правете каквото искате, ама не с моите пари. Аз плащам достатъчно данъци на тази държава и не искам тя да ги харчи за Вас и дружинката Ви при сегашната ситуация.
  П.П. И аз не съм физкултурник. Даже и строителен инженер не съм 🙂

 35. И още един въпрос към г-н Илиев:
  Защо няма мандатност УС на БФВ? Вие пожизнено ли сте абонирани за тези постове, защото е ясно, че след като само вие можете да решавате кога и как да си организирате избори, това си е един вид почти пожизнено гарантиране на “правилния” състав на УС. А какво по-демократично средство от мандатността – на еди-колко си години да се проверявате задължително дали клубовете ви имат доверие. Друг е въпросът, че оцеляването на самите тези клубове е във ваши ръце и това също е един порочен кръг…
  И какво търсят президенти на клубове в УС ? За мен това е една абсолютно порочна практика (каквато за съжаление се наблюдава и във футбола, затова и там са на това дередже). И да ми се оправдавате, че УС бил 20 души, за да имало по-добра представителност – хайде моля ви се, просто сте подсигурили кокалче на повече хора, да си осигурите спокойствие. Казано честно, не виждам в този УС хора, които наистина да разбират от управление на спорта в съвременни условия, модерно менажиране и управление на процесите в спорта. В едни по други условия – да, имате такива кадри, но годината е 2012, все пак. Но може и да бъркам, може би Л. Ганев ги разбира тези неща, може да е понаучил това-онова в Италия, въпреки че поведението му (меко казано “профанско”), не го показва…
  Та това ми е мнението за то УС.

 36. Когато Ангела Меркел поздрави спортистите, от националния тим на Германия, по случай началото на европейското по футбол, медиите отбелязаха, че най-дълго се е задържала при Подолски (играч от полски произход). Цели четири секунди!!
  В Първата среща, Германия – Португалия, Подолски остана на резервната скамейка и никой не попита защо.
  Отговорът е прост, в Германия всеки си знае мястото. Бундесканцлера се грижи за Държавната политика и икономика, съд и прокуратура за Правосъдието, Финансовите служби за събиране на Данъците, вътрешното министерство за реда и Сигурноста, медиите за информиране на Обществото, а треньорите на спортни клубове за успехите на същите. Кой, за каквото учил! И всичко това в името на просперитета на страната и нейните граждани.
  Само въобръжаемата представа, че Бундесканцлера би се занимавал с неприсъща за него дейност, би била абсурдна!
  За рязане на лентички, лискане на менчета с вода, пълнене на момински усти с хляб и сол, или целуване на Попски ръце си има други борисовци, в други страни.
  Страни с традиции и медии, от времената на тодор живковците, страни с путинска корупция, завиден популизъм и бедно население. Който се бори срещу “традициите” на тези страни – е лош и “народа” не го обича.

 37. към илия илиев:
  Сашо Диков много точно ви определи (членовете на УС на БФВ), като хора с “увредени мозъци” (цитирам по памет), а това че БФБ е на “светлинни години” от другите федараций е плод на някякви също “БОЛНИ” фантазии и амбиции нямащи нищо общо с реалността. В подкрепа на това могат да се приведат редица реални факти и събития станали в последните няколко години (провала и краха на женският ни отбор, историите около предишните олимпииски игри, събитията във вътрешното първенство при мъжете и жените през тази година, “далаверите” за които намекна Радостин Стойчев и още много други такива). Съвсем некоректно, поне в този блог е да се използва името на Иван Костов, като пример за атаки срещу Федарацията. А тъкмо обратното, Радостин Стойчев е подложен на такива злостни атаки, но за съжаление на Вас и съмишлениците ви той се държи достойно както Иван Костов. А протестите на истинските фенове на волейбола и българите родолюбци са напълно искренни и спонтанни, а не “инсценирани” от някякви тъмни(подмолни)сили подплатени с много пари и властови ресурси. А резултатите от вашите “разрушителни” действия ще се видят съвсем скоро и ще гледаме как тогава ще скриете “голите си задници”. Но тогава ще трябва да връщате и парите, които сте “прахосали” взети от нашият (а не от вашият)джоб, както и пропуснатите ползи морални и материални.

 38. Впечатлиха ме празумпциите на Илия Илиев,който очевидно е “бил врял и кипял в цялата сага!” в т.ч.и със свои впечатлаващи резерви и др.”догадки за шумен журналист” и най-вече такива на на предполагаем “политик в сферата на мътни интриги”,стигащи едва ли не до НДСВ.
  От там насетне бушоните не г-н Илиев са прегряли в ловенето на сомчета в мътни сладководни води,което е бош лаф за предполагаеми доволни похръквания,
  но делеч от Истината най-вече за
  предпочитанията и мрежите на Царя и дори не е повод за метани пред ББ!!!!

 39. Признавам, че едва след умствената полюция на лицето илия илиев седнах да пиша и аз.
  Не смятах, че мнението ми ще добави каквото и да е, но известно е, че на ЧУГУНЕНИТЕ глави от БКП, т.е. БФВ, ГЕРБ и т.н. се налага да им се повтаря “с думи прости”.

  Многостенът на проблема с отбора включва:
  1. Наглостта не един наркотрафикант ( според ЦРУ и САЩ), но изявяващ се като политик и примиер. В интерес на собствената си известност ( т.н.рейтинг) трафикантът е готов да се присламчи към всяко събитие и всеки български успех, независимо че ОГРОМНОТО число то тях са не поради “управлението” МУууу, а ВЪПРЕКИ него!

  2. Миниатюрният мозъчен капацитет на самозабравили се НЕСПОСОБНИ на нищо’функционери”, които си мислят, че, по стар национал-социалистически начин, могат да се разпореждат с общото, да заповядват на МОЖЕЩИ И УСПЯВАЩИ личности. Не стига това, ами си позволяват и да обиждат привържениците на отбора, т.е. мнозинството българи.

  3. Мъжеството на истинските мъже, които знаят какво струват и какво могат. Тия мъже отнеха на МУТРАТА възможността да “озари” отбора. Стойчев е неизгоден за БКП/БФС, защото НЕ призмава гореописаните “авторитети”.

  Сега от организираната п…артийна група на трафиканта ще донесат от десет кладеница вода да докажат как се грижи ТОЙ за отбора.
  От БКП пък ще се кълнат, че не крадат пари от отборите и “много ги уважават в чужбина”. Но на всички вече стана ясно, че Стойчев го уволниха НЕ защото не побеждава, а защото НЕ СЕ дупи на комунисти, било то “политици” или “спортни деятели”!

 40. Господин Инджев,
  С огромно закъснение (което неволно подкрепя репликата Ви да не чета тук)Ви отговарям – “УЖ” поставих в скоби, именно защото допреди да прочета тази статия наистина вярвах, че сте почтен боец. Затова и винаги приковавахте вниманието ми, когато засичах някое предаване с ваше участие. За съжаление, екранният Ви образ доста се разминава с този, който виждам тук. Все пак – това е Вашето място и сте прав – аз нямам място тук, след като не ми харесва. Жалко е, че сте поредното разочарование. Все пак Ви желая успех и дано в бъдеще прибавите и малко достойнство и обективизъм към журналистическия си талант.

 41. Господин Инджев,
  След снощния ми пост, в името на единомислието ни по темата БФВ,отново се връщам при Вас – с няколко въпроса, породени от събитията около волейбола през последните седмици, и най-вече тяхната хронология. Надявам се да “включите” в действие журналистическия си нюх – в името на група хора, решени да водят и водещи реална битка с федерацията. Ще ви бъда благодарна, ако дадете възможните според вас отговори:
  1. Защо ББ отказва да вземе отношение по въпрос, чието решение би му донесло така обичаната обществена подкрепа? (Позицията, че политическата намеса ще предизвика международни санкции е пълна заблуда, защото държавата не само има правото, но и е длъжна да оказва контрол върху подобни институции, особено при вълната от установени нередности в БФВ)
  2. Защо опозицията не се възползва от назрялото недоволство и никой не се опитва да извади дивиденти от него, както обикновено става? (Изчакването след Олимпиадата може да се окаже пропуснат шанс, всичко зависи от представянето ни)
  3. Защо, въпреки острите нападки, в периода от 12 до 22 юни БФВ мълчеше? -единствената реакция бяха умишлено пуснатите “фишеци” в посока работа по изпълнението на исканията на Стойчев – оставка, дълга отпуска на Лазаров и т.н., нов Ус и т.н.
  4. Защо миналата седмица БОК изрази категорична позиция в подкрепа на Стойчев и Казийски, а вчера (26 юни) Стефка Костадинова подмени тази позиция с обяснението, че била нейна, лична?!
  5. Защо вчера, на обедното заседание на БФВ, Лазаров демонстративно се върна на бял кон във федерацията, по-уверен от всякога в поста си и в липсата на каквито и да е злоупотреби?

  Как си обяснявате тези факти, господин Инджев?
  Смятате ли, че конците се дърпат на местно ниво и ако е така – защо бяха нужни две увреждащи имиджа и ескалиращи напрежението седмици?
  Някой, отнякъде определи каква да е развръзката и това се случи в последните 2-3 дни.
  Кой каза накъде да духа вятъра и не ви ли се струва, че този вятър носи миризма, различна от така познатата ни родна?…

 42. Важното е, че на олимпиадата пак няма да сме единни. А с този хубав жребий спокойно можеше да сме в тройката на олимпиадата

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.