ТВ 7 си призна, че е любимка на сирийския режим

Българската проправителствена ТВ 7, която сътвори уникалния казус да бламира от Дамаск позицията на София по сирийския въпрос с препредаване на пропагандните тези на режима на Асад, надмина и себе си в отчаяните опити да прикрие глупостите и лъжите си с нови, още по-големи.

Да оставим настрана дребната подробност, че след терористичната Ал Кайда, представена от ТВ 7 (за удобство на домакините в Дамаск) като основен противник на режима, втори по значение враг в ефира на ТВ 7 се оказа…моя милост. Бил съм си позволил да се усъмня в героизма ( този термин използва водещия Бареков) на пратеничката Диляна Гайтанджиева. Както много други „храбреци”, въоръжени с власт и пари, които нямат други аргументи и се опитват да ми затворят устата, Бареков прибегна до тоягата ДС. Бил съм се правил на журналист навремето ( цели 4 години) докато съм бил писал доноси до генералитета в София от Бейрут, каза слугата на Генерала, който го призоваваше да пълни камионетките с престъпници и да ги разстрелва по стадионите, заплашваше протестиращи в София лично да им реже гумите на тракторите и късаше конкуренти вестници в поверения му за целта национален ефир. Представяте ли си, ако наистина този човек беше имал достъп до сопата ДС в онези години как би я развъртял?!

Поласкан от твърдението на Бареков, че съм толкова престарял, че между мен и Гайтанджиева имало близо половин век разлика в годините ( което вероятно ме прави около 80 годишен старец) наострих старческите си уши за допълнителни мъдрости от устата на този примитив и …какво да чуя още?

„Репортерът на TV7 Диляна Гайтанджиева и операторът Николай Куманов са единствените журналисти, които предаваха на живо от най-горещата точка на света – сирийският град Хомс, в който се водят непрекъснати сражения между войските на режима и опозицията.” Пише го черно на бяло в сайта на телевизията. Това ме усъмни в пресмятането на годините(ми). А може би, щом имаме половин век разлика с Гатанджиева, тя да е всъщност на 7 години? Тук сметката излиза. Аз съм на 57 г. и като извадя половин век се получава 7. Толкова са и годините, които липсват във възпитанието на превърналия се в нарицателно за екранна простотия Бареков, заради което народът ласкаво го нарича Ники Дудука, но да не се отклонявам от зададената ми от ТВ 7 тема.
Да бъдеш единственият журналист в забранения за посещение от чужди журналисти център на съпротивата срещу режима Хомс означава само едно: трябва да си много, много, много скъп гост на режима, който е много, много, много уверен в твоята лоялност към него и благодарен за нея. Колко точно и как се измерва тази благодарност в пари- в София ли е разплащането, в Дамаск или в Москва- някой друг трябва да каже, ако има кой в България изобщо да бръкне в торбата позлатени лъжи и змии, наречена ТВ 7.

А да се хвалиш, че си единственият толкова близък до кървавия режим журналист, на когото са осигурили достъп до покрайнините на града, съпроводили са те с военните конвои на правителствените части и са ти организирали съответните интервюта, е не само подличко, но и тъпо.

Защо е подличко, това е ясно. Но ако не е ясно защо е и тъпо, обяснявам: защото очевидно не разбираш, че това е самопризнание. И е ясно не само от кадрите, в които се виждат сирийските военни около теб, но и от тезите, които отново препредаваш в угода на онези, които са ти организирали „героичното” посещение на „горещата точка”. Да се хвалиш, че само на теб има доверие режимът, заклеймен в демократичния свят като безпрецедентно брутален във войната срещу собствения му народ ( а не срещу Ал Кайда!), е откровено тъпо упражнение дори и за такива като Бареков, които излъчват примитивизма на слугата от екрана или като Гайтанджиева, в чиито репортажи чуваме дете да разказва, че било ранено пред „църквата” в сунитския мюсюлмански Хомс ( може да е грешка в превода- но тя издава нивото на разбиране на темата от страна на тандема Бареков- Гайтанджиева).

Разбира се винаги има вариант да е лъжа, че в Хомс само великанската българска ТВ 7 е успяла да внедри кореспондент защото със сигурност е имало и сирийски проправителствени писачи, а е възможно и руски такива да са возили с джиповете на властта. Избирам обаче да повярвам на твърдението за „единствения журналист” Диляна Гайтанднджиева, защото с цялото си сервилно към тезите на кървавия режим кореспондентстване от цели 4-5 дни тя доказа, че е заслужила привилегията да надмине други възможни кандидати да услужат на Башар Асад и московските му покровители.

Междувременно репортерката, която от Дамаск ни убеждаваше, че няма гражданска война в Сирия, вече си у дома. И като у дома си се чувства и Бареков, доволен да организира дискусия с караница между живеещи в България сирийци на тема „Има ли гражданска война в Сирия”….Ама как така, нали храбрата познавачка, още на втория ден от престоя си в столичен сирийски хотел беше установила, че няма гражданска война, а сега пък питат сирийците в София дали има такава война, след като заради нейното разпалване беше изгонен от тук сирийския посланик.
Отново избирам да вярвам на Гайтанджиева и Бареков, който кимаше в студиото като тигърче на задната седалка на москвич, когато тя му разказваше, че няма гражданска война ( в нейния хотел).

Добре, няма гражданска война. Има война на една тежко въоръжена от Русия, предполагаемо срещу Израел, сирийска армия, която осигури 40 години мир на своя външен враг, използван като плашило за укрепване на диктатурата в арабската държава, а сега воюва с руски танкове, артилерия и хеликоптери срещу същия народ, държан в подчинение и страх от уж постоянната външна заплаха за целите на династичния арабски социализъм, практикуван от клана Асад в Сирия.

Това трябваше да покаже ТВ 7 и неговата пратеничка, ако бяха наистина храбри и наистина ТВ, а не само 7 годишни по нивото на ориентиране в сложния казус и самохвалство, достойно за първолаци в професията, които обаче още в първи клас са усвоили умението на подмазвача пред онзи, който му плаща музиката за казачока, представян като танц на храбростта.

На финала ще си позволя да разкажа една случка от Ливан. Бяхме трима души в Сайда ( за сведение на ТВ 7 това не е място, където се произвежда сайдер, а древен град в Близкия изток). Водач ни беше една наистина храбра германска правозащитничка, която всекидневно минаваше през баража от куршуми, за да посещава бедстващите жители на палестинския лагер Айн ал Хилуе, обсаден от съюзниците на Сирия от милициите на Амал и т.н. Седма бригада, които на практика бяха онази част от разцепената ливанска армия, на която спонсор беше Сирия.

Заедно с един колега, западен репортер, решихме да се възползваме от нейното „ноу хау” и да придружим германката. Натоварихме се в една кола без врати, шофирана на зиг-заг през куршумите и взривовете на снарядите, и поехме по смъртоносното трасе. На средата на пътя колегата не издържа- организмът му реагира по начина, по който при силен страх може да се случи на всеки. Наложи се да се върнем и да го оставим в Сайда, при което на практика се подложихме за втори път на кошмара с бясното лавиране под обстрел. Беше наистина ужасяващо преживяване. А за Диана, правозащитничката от Западен Берлин, беше всекидневие- тя и в Бейрут живееше в блок на самата гранична „зелена линия”, където много държеше да се прибира дори и когато ми идваше на гости и избухваше поредната улична престрелка и трябваше ( кавалерски, нямаше как!) да я връщам до жилището й, шофирайки понякога (буквално) между труповете на току ще избилите се взаимно бойци от какви ли не фракции.

Това наричам аз храброст на защитничка на истината. Останалото е…барековщина с напълнени гащи със скъпо френско шампанско и с какво ли не, но най-вече с парите на господарите му.

24 мнения за “ТВ 7 си призна, че е любимка на сирийския режим”

 1. Поздравления г-н Инджев!Не си струва човек да се ядосва на гнусното слагачество и явните манипулации на слугата наречен дудука!Всички,които четем редовно вашия блог сме наясно за какво иде реч.

 2. Не харесвам Ники Дудука, наречен още -Бюреков.
  Лапа ли, лапа…

 3. Изключително Иво! Браво! Моите уважения!
  Наистина не е имало и няма по-голям резил за журналистиката от Бареков – Дудука и основаната и притежавана от престъпници ТВ-7 !!! Какво гаргантюелска “медия”… какъв разпасан цинизъм… ! ОТВРАТИТЕЛНО !!!

 4. През пролетта на `95 бях за три месеца по работа в Ливан. Живеехме на брега на морето, до пътя (вероятно е стар път вече) за Сайда, а пред входа ни се намираше Варна Бийч – странно съвпадение или може би нарочно кръстен така частен плаж. Кварталът май беше Калди или нещо такова. Често ходехме до Аарамун и минавахме през някакъв квартал, в който казваха, че е ядрото на Хизбула, с една потрошена джипка. Всъщност това може би бяха не точно квартали, а близки градчета или предградия – не си спомням вече. От нашата квартира до старото летище (новото тогава го строяха още) се минаваше също през този квартал. За ремонт на джипката пък ходехме до Сайда, където имаше големи сервизи. Имахме работа в Аквамарина (разкошен курорт) и минавахме през целия град по два пъти на ден. Война вече нямаше, но следите от войната бяха навсякъде. Военни постове имаше почти на всяко кръстовище, дупки от куршуми и снаряди – почти на всяка сграда в целия Бейрут. Помня улица Хамра – красота. Крайбрежния булевард също го помня, но му забравих името. Квартал Джуни с безбройните дискотеки и “либни” – арабски хляб с цедено и овкусено кисело мляко. Корниш мазра си спомням – там някъде беше офисът на фирмата. Как се паркира в Бейрут, не може да се обясни с думи 🙂 Запознах се с няколко българи, които са преживели част от войната, децата им бяха израстнали през войната, разказваха ми неща, от които косата ми настръхваше, а те – все едно нищо. Запознах се и с едно ливанче (работеше при нас) от Джия, село по пътя за Сайда, което беше беше готово във всеки момент да започне да воюва – целият му живот беше преминал във война и той не разбираше какво може друго да се прави на този двят, освен да се воюва.
  От видяното и от чутото мога да съдя, че през войната е било наистина проява на героизъм дори да излезе човек на улицата, камо ли да шофира през целия град (който, когато бях там, се преминаваше за почти два часа). Хората разказваха как са пазарували обикновени неща за ядене и други подобни и как снайперисти са стреляли по тях – ужас. И точно така са го преживели, като ужас. Вероятно Вие, г-н Инджев, също познавате някои от тези хора, но това е без значение. Искам просто да кажа, че човек, когато е видял с очите си войната, когато се е сблъсквал със смъртта в момента на настъпването и, знае много добре как животът може да се изниже като пясък през пръстите за едното нищо и знае много добре кое е героизъм и кое е нагласена работа в такива ситуации. Глупостите на ТВ7 край нямат, но този път наистина се изложиха като кифладжии.
  Дано поне парите, които им дават, да са добри… въпреки че после ще им ги вземат. Но те още не знаят това. Горките.

 5. Този път Дудука наистина си намери майстора………..!!!

 6. Бой по руските чутури… Ние също имаме за какво да бием руснаците. Ако ги нямаше руснаците нямаше да ги има и последните извратени 22 години, с хилядите съсипани животи на хора у нас. Нямаше да го има сегашния разпад на България. Една азиатска нация беше решила че е носител на прогреса и че може да налага волята си на други страни. 45 години БГ история бяха зачеркнати по вина на Русия.

 7. Има жени от всякакво качество,но тъй като по-голямата част от жените са майки,следователно има и майки от всякакво качество,а така ти се иска да кажеш:”Обичай ближната си!”
  Момчетата вярват в добродетелта на майка си,момичетата – също,
  но по-малко!!!!
  Само математиката има за цел да мисли немислимото!
  След време ако ги поглезят още,Вашите опоненти при прожекции на спомени трябва само да не сбъркат реда на ролките,но и да не се приближават много до картини от миналото,тъй като боите дълго ще съхнат!!!!

 8. Влизате в обяснителен режим г-н Инджев, което не е добре.

 9. Иво,вчера се опитах да споделя радостта си във връзка с написаното от младия г-н по повод протестите ,които наистина зачетяват у нас и вярвам ,че вече младите хора са съединени с истински европейци ,които се вслушват като самия него -както в разума си така и в сърцето си.
  Наистиан нямам представа каквои как е предавало от мястото на събитието това недорасло до седемгодишната си възраст репортерче -поне да не бе от женски пол ,а то и предаване имало, излъчено по тази тв -но както и да го напише човек – хубавото е в това ,че не оставаш безразличен и се вълнуваш от актуалната , международна тема-Сирия ,за която ни информират от целия свят именно сериозни , зрели журналисти като теб.И още нещо,но то е любопитно и го забелязах в предаването на Л.Кулезич ,която преди време исках да уважавам ,но сега видях ,че и самата тя -като този доктор-банкер -Павлов,който не му пукало за собствената му репутация – можа да погази дори самоуважението си пред очите на зрителите, изразявайки ехидно съмнението си ,че случилото се в Брюксел било според нея донос,а срещу кого и за какво е този донос – тя просто не се доизказва и говори така-от страх ли е, от какво е -някак размазано звучи и търси помощта на загадъчни хора ,с които ни запознава чрез екрана. .Именно по този начин -с недоизказването си и през суетата си тези хора творят хаос в обществото ни и то защото именно хаосът е тяхната живителна среда.Моля ,да внесеш повече яснота за случилото се в Брюксел и относно участието в събитието на уважавани от мен журналисти ,с които надявам се да си бил и ти ,там- на това място В Европа където истинските европейци отстояват с достойнство свободата на словото.
  Поздрави!:)

 10. Всеки диктатор почва така,
  първо за поздрав маха с ръка.
  После я свива в юмрук,
  и до тук….

 11. Путиниада
  Вече клинът не избива клина!
  Всички нии това го знаем.
  Пак е нова новата година.
  Дядо Мраз остава несменяем

 12. Да ги коментираме изобщо е чест за невежата слугиня Гайтанджиева и за плазмодия, изживяващ се като фюрер- Бареков. Хайде от чисто хигиенни съображения да не им обръщаме никакво внимание!

 13. Текстът е много интелигентен, но дълбоко се съмнявам, че Дудука въобще нещо ще проумее! За съжаление…

 14. Прави ли впечатление синхрона между Бареков и Борисов, днес Борисов също нападна Инджев, че е бил ченге от ДС.
  Няма случайно съвпадение – Бареков бе известен още в bTV, че участва в предварително скълапени сценарии, за отклоняване на вниманието от реални проблеми.
  Разбира се, той не е виновен, а тези зрители, които правят bTV и до днес най-гледаната телевизия и участват в тези сценарии.

 15. Защо си хабиш нервите с Дудука, Иво? Ние, твоите приятели, към които имам удоволствието да се числя и аз, не го гледаме, а четем това, което ти пишеш.Отмини го с презрение, защото работата с която си се заел, ама хич не е лесна и нервите ще ти трябват!

 16. Иво Инджев няма нужда от защита.
  Нито Ботев има, нито Левски. И преди не са имали.
  Нареждам името на Инджев спокойно до споменатите други две с ясното съзнание, че веднага ще скочат разни радетели на истината и ще ме захапят за агентурното му минало.
  На това няма за отговоря, защото точно те са тези, които знаят какъв е стила на управление на диктатурите.
  Завършвам пак със същото: Иво Инджев няма нужда от защита.

 17. Г-н Инджев, поздравления за обективните анализи на днешните медии. Очаквам с интерес да коментирате взривилото интернет пространството предаване на BTV и Диана Найденова (http://www.youtube.com/watch?v=4DzXEy1PKU4). Днес дори и генералът-слънце ви признава за лидер на независимата жърналистика в стенограмата на МС от срещата с протестиращите: “Кабинетът на министрите е и ваша кабинет втори път вече от момента, в който сте се обозначили, че искате да говорим. Защо да си цапам партията и да давам възможност на олигарси, на агенти от Държавна сигурност, журналисти, които се изявяват за демократи?! Когато комунистите и тези, на които им дърпат конците и са убили дядо ми, на мен ми дадоха да работя сам в пожарната. Кой от вас е притиснат от правителството в каквото и да било?! Няма такова нещо. Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти – агент от Държавна сигурност – откъде накъде?!”. Продължавайте да бъдете алтернатива на падението на жърналистиката, което видяхме с Диана Найденова по BTV.

 18. Непрекъснато съжалявам, г-н Инджев, че ние, твоите приятели в блога, сме такова малцинство в общата българска маса. Хората в последните години се поотдалечиха от печатните медии и масово ползват двете най-манипулативни електронни медии – bTV и ТV7. Даже не посягат с дистанционното към други канали. Имам чувството, че тези две телевизии са в своеобразно съревнование, коя ще манипулира по-добре аудиторията си. Спомням си например борбата коя от двете по-напред ще отрази рожденния ден на Ренета Инджова, специалните репортажи, оневиняващи Гълъбин (Кокаин) Боевски (сега, след разкритията за българската кокаинова връзка, мълчат), отразяването на гражданските протести, сервилниченето пред управляващите и т.н. С ужас виждам, че хора, зомбирани от тези медии, се поддават на тяхната пропаганда. Забравят да мислят обективно и самостоятелно. Така и чувам фрази от рода: “Иво Инджев да не се обажда много, защото и той е свързан с Държавна сигурност!”, “Иван Костов да признае за зависимостите си!” Има ли нужда да се позовавам на цялата гнусотия, която непрекъснато се излива от слугинажните медии срещу неудобните хора? Парадоксалното в момента е, че единствената новинарска медия, която може да се ползва (с известни резерви, разбирасе) е БНТ. Това ни остана от “свободните демократични” медии! Слава Богу, че имаме своя информационен остров, твоят блог, Иво (потрисам се от интелектуалното ниво на аудиторията в други сайтове). Понеже (надявам се не само аз) те ползвам наистина като един независим информатор, бих те помолил освен на изпълненията на правителствения Дудук (видя ли в неделя другата ти “приятелка”, Люба, как скочи да обяснява, като Бойко, че Тройната коалиция била много по-лоша от сегашното управление), да обърнеш внимание и на други теми. Тази седмица, например, Светия синод на БПС спешно (за разлика от въпроса с досиетата на висшия клир) ще вземе решение за да узакони (подобно на законодателството в мировата власт, което създава закони за дадена влиятелна прослойка, или личност) несъществуващото досега, но нахално раздавано звание архонт. Би трябвало и да ни прави впечатление репликата на министър председателя, че щял да спре внасянето на изменението на Закона за горите и да зададем въпроса: Ние в парламентарна република ли живеем или в путинизирана държава? А в алтернативните митинги на еколозните (с основни оратори от депутати на управляващата партия, явили се като “будни граждани”) виждам сходството с алтернативните на руската опозиция, митинги в подкрепа на Путин. Прав си, че медийните “ментори” трябва да бъдат разкривани и дано повече хора да са свидетели на това. Лъжата трябва да намира опровержение поне в твоя блог!

 19. Уау!!!След последния абзац не виждам какво повече може да се каже.Като камшик е. Имате моето възхищение, господин Инджев.

 20. Необходимо е със слово да се размазва лъжежурналистиката на правителствената ТВ и на екскортиращите я вестникарски парцали

 21. Елена, бихте ли пояснили за каква случка в Брюксел става въпрос? Благодаря

 22. Da se chudish da se smeesh li, da se iadosvash li… Posmiah se, zashtoto materialat e ostroumno napisan, no principno se iadosvam, che tozi narod taka i ne uzria da pravi razlika koga go informirat i koga go dezinformirat (meko kazano, zashtoto po-tochnata duma e ‘e_avat’).
  Iadosva me, che parodiata na tv, narechena TV7, e gledana i dori haresvana; az redovno sporia s poznati dori za kachestvata na Duduka kato jurnalist…
  I drugo: g-n Indjev, ako pomnite celite imena na horata, za koito pishete – ne gi premalchavaite! V sluchaia imam predvid germanskata pravozashtitnichka i reportera, s koito ste bil v Livan. Kato cheta za takiva hora mi e interesno da se razhodia iz google za oshte info.
  Pozdravi!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.