Тато пак намига на Бойко

След като в навечерието на 9 септември 2010 г. околностите на Несебър, най-богата община в България, осъмнаха с огромен билборд с лика на Тодор Живков, спестовният местен комунист Дочо Дочев обясни тогава пред медиите, че си сложил касичка и спестявал за съоръжението още през 1989 г. ( след преврата в любимата му партия срещу любимия му вожд).

Само два дни по-късно обаче някой унищожи делото на живота му, както става ясно от жалостивата дописка в местен сайт, според който червената боя на лицето на червения диктатор означавало „окепазяване”- досущ, както за министър Вежди Рашидов е „окепазяване” оцветяването на съветския окупационен монумент в София.

Окепазиха билборда на Тато с мастилена бомба

 

NESSEBARMEDIA

14 Септември 2011, Сряда

Билбордът в Несебър с лика на Тодор Живков бе атакуван с мастилена бомба. Последствията от нея си личат и в момента.


На 7 септември в деня,когато в цяла България бе отбелязана 100-годишнината от рождението на Тодор Живков-ръководител най-дълго управлявал страната в най-новата й история,Несебър се сдоби с билборд,на който е изобразен юбиляря с фотография от последните му години.Автор на инициативата,отразена подробно в медиите е несебърският жител Дочо Дочев.

Според инициатора,който сам си е осигурил средствата за билборда,някои хора са забравили за добруването по време на управлението на Живков,но той е историческа личност и като такава ще остане в паметта на българския народ.

 

Само ден по-късно неизвестен засега извършител,очевидно несъгласен с посланието на Дочев,е атакувал билборда с мастилена бомба и му нанесъл непоправими щети.

 

Максим МОМЧИЛОВ

 

 

 

         Авторът на другарската жалейка за „непоправимите щети” върху лика на др. Живков обаче греши. Спестовникът от Несебър, който твърди че със спестените си стотинки си плаща за скъпото съоръжение с лика на скъпия му диктатор, отново се е проявил, защото билбордът пак се е появил. Този път на него пише, че от билборда ни гледа „дългогодишният ръководител на МАЙКА БЪЛГАРИЯ”.

Вместо да повтарям снимката на Тато, предлагам да си припомните остроумния колаж с неговото превъплащаване в Бойко Борисов, което днес изглежда все по-актуално с напъните на премиера да се представи като потомствен антикомунист, който едва ли не по генетични заслуги има право да посочва кой е демократ и кой не в държавата.

 

“Фейсбук” показа еволюцията на Тато в Бойко
21 септември 2010, 16:31
София, България
изпрати на приятел
Социалната мрежа “Фейсбук” разпространи уникална серия от фотоси в унисон с теорията на Дарвин за човешкото развитие. Фотографиите показват еволюционния процес, при който Тодор Живков се превръща в Бойко Борисов.

 

 

Снимките са толкова сполучливи, че само за часове се развъртяха сред почти всички посетители на социалната мрежа. Прави впечатление обаче, че и на ревера на Живков, и на ревера на Борисов липсва популярният от близкото минало орден „Герой на социалистическия труд”.

Майсторът с фотошопа представя на вниманието четири портрета. На първия и на последния са съответно Тодор Живков и Бойко Борисов. На втората снимка пропорцията е следната – 80 % от Тато и 20 % от Бойко. На третата пък е обратното – 20 % са от Живков и 80 % от Борисов.( БЛИЦ)

С уговорката, че цитирам сайта БЛИЦ от периода, когато още не беше погълнат от новите собственици с корпоративните търговски банкерски пари на данъкоплатците, припомням със собствената си публикация от същото време как реагира самият Борисов тогава на колаж

 

„Коминтерн без коментар

Иво Инджев ⋅ ноември 6, 2010 ⋅

В телефонно интервю за Нова телевизия премиерът на България коментира колажа в интернет, на който физиономията на Тодор Живков, кадър след кадър, постепенно се превръща в лицето на бившия му охранител Бойко Борисов. Запитан за тази прилика, Борисов не само не се разграничи, но и стори дълбок поклон на диктатора, като изрази дълбокото си уважение към него.

“Сравняват Ви с един предишен управник. Това е картинка от Фейсбук. Дали ви ядосва или ви радва? В тази картинка има малко носталгия, има малко шега. Може би има и малко опозиционни намеци. Виждате ли я?

– Виждам я, но тя е некоректна към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

Харесва ли Ви, че ви сравняват с Тодор Живков?
– Не, не ми харесва, защото сме несъизмерими.

Мислите, че той е по-голям от вас?

– Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.”

Пожарникарят се представяше за комуночистач, но се (д)оказа комунокатор на носталгията по живковизма .

Коминтернът тук е без (нужда от) коментар.”

Блогърът Ангел Грънчаров добави същият ден след моя коментар и негов:

 Бойко е най-скъпо творение и най-голямо постижение на „социално-генната“ политическо-медийна лаборатория на ДС, която нищо чудно скоро да натрапи на малоумния народец бандита Трактора за пореден спасител и „оправител“! А пък братя Галеви нищо чудно да бъдат назначени за Патриарх и за помощник-Патриарх когато се спомине светиня му! (Дано ми прости Господ за тия грозни думи, но Бог всичко разбира!)

Но хубавото все пак е, че подобни случки, събития и симптоматични факти показват едно: че медийния мит за „десния Бойко“ рухва пред очите ни всеки ден. А това е предпоставка все повече съзнания да се очистят от него и да прогледнат за истината.

 

 

 

 

21 мнения за “Тато пак намига на Бойко”

 1. в София се състоя доста интересна официална среща на един доста интересен премиер с друг също доста интересен премиер. Това е срещата на премиерът на Косово Хашим Тачи с нашият премиер Бойко Борисов. За единия(Хашим) “комисията по законовите въпроси и човешките права към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа” твърди, че е “водач на група, занимавала се с търговия с човешки органи, наркотици и оръжие в края на 90-те години”, за другия(Бойко) ЦРУ потвърждава информация, че в миналото се е занимавал с контрабанда, наркотрафик, пране на пари, източване на гориво и т.н. Та доста интересна среща, на едни доста интересни хора. Урудливостта е в това, че тези двамата са премиери на страните си, срещат се официално и си обещават сътрдудничество пред хората, усмихват се един на друг и кокетничат пред камерите, като се старят да поттиснат колкото е възможно повече урудливоста си. Ако нашия премиер не беше това което е щах да приема, че просто му се е наложило да приеме този човек на официално посещение, защото той е легитимиран като министър-председател и какво да се прави трябва да се срещнеме, но сега когато и двамата са някакви бандити и се срещат официално цялото нещо ми се стори някакси крайно извратено.Незнам, понякога ми се струва, че съвременните политици не подозират за съществуването на интернет и смятат, че това което знаят хората за тях е само това, което предават официалните им телевизии и медии иначе изобщо не мога да си обясня как е възможно човек за когото тече такава информация из интернет да се появява публично пред хората. След, като изгледах пресконференцията на тези двамата, пуснаха пресконференция на Станишев и БСП и направо неможах да повярвам, че изпитах носталгия към него и времето когато той беше министър-председател, защото тогава поне имахме премиер, който е образован, говорещ чужди езици, а в момента е лидер на партията на европейските социалисти и на фона на ония двамата бабаити преди това, направо ми домъчня за очилатия с физиономия на отличник Сергей Станишев, просто не мога да повярвам. Между другото на тази пресконференция журналистка зададе въпрос на Станишев, как точно смятат да спечелят следващите избори след като ГЕРБ са овладяли всички организации, цялата администрация, цялта власт и изобщо всичко и всички в държавата, след което нейн колега съобщил за въпроса й на Бойко и той й изпратил заплашителен SMS. Журналистката е водеща на радиопредаване и се казва Илиана Беновска, а журналиста съобщил на бате Бойко за въпроса й е някакъв анонимен мухльо. Бойко прочел доноса и написал SMS на Беновска в който я предупредил “да внимава”. Егати държавата, егати Еропата дето ние сме й членове на съюза. Направо не мога да повярвам.

 2. Човек не е длъжен непременно да бъде велик,но няма право да издребнява!Никой не може да бъде
  велик за своя лекар!!!

 3. Нима някой ни пречеше да отчитаме случки,събития и симптоматични факти и преди да заеме сегашния си пост.Всяко отделно съзнание да отчита само за себе си.Няма да споменавам англичаните какъв афоризъм имат за нас,но не мога да не спомена нашенската поговорка-за нашенеца когато се обърне колата-пътища много.

 4. Мита за десния цар рухна. Ще рухне и за десния пъдар, който ще бъде заменен с дясната Кунева.
  Болно ми е само за рухването на мита за интелигентността на българина.

 5. 1/За кого се сещате, като чуете съществителното “ТИКВА-та”?

  -Защо за Борисов?

  2/Кой е по-хитър и арогантен: Живков или Борисов?

  -Защо Борисов?

  3/Приятел ли е Борисов с ТИМ и Златев?

  -Защо е приятел?

  4/Колко време трябва, за да се разбият “борисовите” магистрали?

  -Защо една година?

  5/ Каква е приликата, между Живков и Борисов?

  -Защо няма разлика?

  6/От кои политици и журналисти има Борисов страх и параноя?

  -Защо от неподкупните?

  7/Покрива ли представата ви Борисов, за десен политик?

  -Защо да е смешен въпросът?

 6. Ооооо, Бай Тошо?
  Малко ботокс филинг и фейс лифтинг?
  Ринопластика и хеър трансплантейшън?
  ПРЪВ си, Тошинг, къртиш миФки!
  ГЕРБ-апил!!! Конграчулейшън !!!

 7. До часове ще се закълне новия гръцки премиер и цялата сага е повод да се поучим как се поддържа
  просперитет дори след множество видни грехове!!!!!.
  Запада приласка Елада за нейната вярност РПРАВИЛЕН и прав път от време оно,но заради проклятието,
  което души НАС и ни връща назад отново СЛЕДВА да не се надяваме,че и “без троянски кон”,но с едва доловим “сибирски полъх” някой трябва да ни прощава в несъразмерно
  съфинансиране ДО 20% на еврофондовете и др. бонуси както при гърците/5%/!?????????????????

 8. @Симона
  Аз паднах. Бях поразен, честно.
  След като станах и го изгледах отново, се запитах. Абе, Дилянчето не каза дали е залягала? Щото операторът каза.
  Може би някой има пълнта версия на това интервю където тя го казва?

 9. Криво ми е като българин да го кажа, но не мога и да го премълча- тук му е мястото и поводът.Цивилизованият свят ни презира като народ, държава и общество не поради бедността ни и икономическата изостаналост. Ясно е, че няма да станем като Люксембург, но чак толкова Румъния, Литва и Латвия не са цъфнали много пред нас, цигански гета като нашите ще видиш в Унгария и Словакия. ветът ни презира ни защото се оказахме неспособни да направим дори онова, за което не са нужни никакви инвестиции и еврофондове. Както се казва – да победим във войните на символите: да прочистим историческата си памет и душите си. Да наречем сатрапа-сатрап, престъпниците – престъпници, окупаторите-окупатори. Да признаем, че НРБ не е била суверенна българска държава, а безропотна колония, управлявана от най-жестоката съветска агентура в “блока”. Да заплюем слугинските “медии”, за които зетят на правешкия каскет е “голям български пич”, а не гнусен пияндур и рушветчия. Да се попитаме, къде в Чехия има град Готвалдов? В Унгария- Ракоциварош?В Полша- Берутовице-Гомулково? Дори в Русия отдавна няма Сталинград и Ленинград, но пък у нас има град на името на сталиновата марионетка Димитров! И комуноидите там си го пазят. Драсва президентът указа за преименуване- и толкоз! А за паметника МОЧА няма какво да говорим. Тези войни спечелиха народите от останалата Източна ЕВропа и затова са много по-уважавани от нас.

 10. Добре де Инджев, признай си. Не е ли така.От 23 години продават и приватизират построеното от Тодор Живков. И ти учи в СССР на народна издръжка? Или са те накарали насила..
  🙂

 11. Впечятлен съм,Стомбо!Оформяме се окончателно като Ъгълът на злото в ЕС.

 12. Здравей шегажия – комунист(уж де)

  “От 23 години продават и приватизират построеното от Тодор Живков”. )

  В интерес на истината, не съм виждал нито Свинаря, нито Пожарникаря в работни дрехи и да строят нещо.

  !! 23 години продават това, което Гошо Тарбата и Тошо Каскета откраднаха от хората за една година!

 13. А, като не са му давали възможност, като на вашите синчета да учи в Германия,Франция, Англия, САЩ и в други свободни западни държави, къде да учи бе “другарю комунист”? Относно построеното от Т.Живков – набийте си го в бетонните комунистически глави най-после,че не Т.Ж.и не вашата бандитска партия построиха всичко това, а българският народ, с парите, които вие комунистите крадяхте от хората. Все още няма нормална държава, ако дълго е управлявана от комунистически режими.Поне един път вие комунистите не се ли запитахте защо е така? Или на вас- комунистите всички нормални сетива ви са сбъркани?

 14. Стамбо , баце , ти в неколко реда каза целата истина за малоумния ни народец ! Да ме прощава г-н Инджев , който е велик , но ти , Стамбо , требва да специализираш нещо като ,,дефинистика” или ,,аксиоматистика” или нек/ва подобна наука – ако нема може да се създаде ! С най-дълбоки уважения : Даскалеску

 15. За сведение на сбърканите комунисти – още в 1963 г. простите и алчни комунисти фалираха държавата, затова на неукия и прост бай ви тошо му се наложи да продаде златния резерв на България на руснаците за жълти стотинки, а този златен резерв не е дошъл от нищото, а от труда и умното водене на държавата ни от нашите упрвленци от Освобождението ни та до злокобната 1944 година. Наследството от правешкия простак е разруха и пак разруха, икономическа и за жалост морална.

 16. Дочо Дочев не е много местен, а си чиста проба ямболия (без да вменявам на местните някаква непорочност). Ямболиите тук за съвременен еквивалент на кърджалиите от османските времена – нагли, тъпи, прости, нахални до безочие и без уважение към никого!!! Ямболия е почти обида тук, както “българин” в Италия:-)

 17. ББ се оформя като истинско келеме,което даже чистокръвната комунистическа сган не притежава. Впрочем,той си е част от нея.
  Този човечец просто не знае кой е и къде е. Ами народеца си го избра,кой ни е виновен,виновни няма,виновни има,ама са в небитието,това са създателите на това племе,което нескромно претендира,че е народ. Да,ам друг път!

 18. Към ДИНАМИТ:
  Да! На всички човекоподобни, искрено изповядващи комунистическо/социалистическа идеология, “всички нормални сетива са сбъркани”! Нещо повече – за тях е типично шизоидно мислене, елементарната логика им е неприсъща, поради което губят причинно-следствената връзка! Уви – те не могат да надхвърлят първосигналното мислене, на което късата памет се явява услужлив атрибут! Да изповядваш комунизъм е израз или на патологична инфантилност, или на тежка, неизлечима душевна и психическа девиация!
  Не стои така обаче въпросът при безбройната “армия” от лицемери-хитреци, които яхнали за своя изгода тъпия комуноидеал, сугестират гореописаните тъпанари и успешно ги манипулират, подчинявайки ги на волята си, в полза на нечовешките си амбиции и домогвания!
  Горният индивид /”КОМУНИСТ”/ очевадно се числи към втората група. Той много добре знае, че болшевишко-комуноидният режим на СССР и прилежащия му лагер буквално рухна икономически, под натиска на собствения си абсурд. Наясно е, че себеподобните му съсипаха икономиката /в т.ч. и на земеделието – вж доклада на вожда им П. Младенов/ и на България. Добре известно му е, че мижавите постижения на Соц-България, бяха постигнати ВЪПРЕКИ, а не благодарение на селския хитрец ТЖ и неговата камарила.Уведомен е, че всички синчета и дъщерички на любимите му ком-сатрапи до един са запрашили /заедно с ограбеното/ към “омразния” Запад, в противоречие с проповядваната любов към Москва. И това и още много знае подлецът! А участието му в блога е ЦЕЛЕВО!
  Така, че не спорете с него – заплюйте го или го подминете.

 19. Към “комунист”.
  толкова ли ти е пипето или се правиш на проЗД?
  “Безплатните” неща тогава ги плащаха родителите които се трудеха упорито и получаваха заплати достатъчни за живуркане. Е, след 89-та народа живее
  още по-зле защото построеното го заграбиха деца и внуци на бившата номенклатура!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.