Русия може да не е същата, но България е все повече като Русия

• Денят започва…развлекателно предаване с водещ Георги Любенов
неделя
• 10:00
• БНТ 1,
• Гости Иво Инджев и Светлана Шаренкова по повод последното събитие на гражданската инициатива за демонтиране на ПСА на 17 юни 2012, когато позорния надпис на “паметника” беше опакован с българското и европейското знаме. „

Не бих анонсирал собственото си участие в телевизионно предаване, макар да съм призоваван редовно от редовните читатели на блога да го правя. Стигат ми упреците на агресивните ми противници, че съм се бил взимал насериозно, за да им давам още поводи ( макар пък не те да са онези, който ще ми определят поведението). Но правя това изключение, защото се намирам в „особено” положение.

Аз може да не се взимам насериозно, но други ме фокусират – не кой да е, а самият премиер даде сигнал за „нападение”. Вече близо седмица съм посочен като личен враг лично от властника, когото руския патриарх Кирил окуражи да управлява България с „твърда ръка”, след като въпросният (достатъчно безконтролен и без това) човек му целуна страстно и покорно ръка, както Бареков целува ръчицата на дядо си Николай, пловдивския мутрополит-всеки на нивото си целува…

Съответно назначеният да се разправя с враговете на управляващите телевизионен „велик инквизитор” Бареков отприщи дълго сдържаната МУ ( защото му я сдържаха досега) омраза и се развихри да ме ругае от екрана на поверения му канал ТВ 7.

В блога ми рязко зачестиха писани под индиго нападки, граничещи със заплашителния тон. Оставени без отговор, какъвто не искам и не мога да давам на всеки платен провокатор, те биха създали впечатление за някаква колективно изповядвана истина, произнесена от „народа”- любим метод за помпане на стърчащ рейтинг на популистко-червенеещата управляваща олигархия, чиито телевизионен говорител се изяви в кафяво отдавна с призивите си Генерала да хвърля в камионетките враговете си и да ги води на стадиона ( за разстрел) и тъкмо поради тази заслуга беше назначен да вилнее като шеф на наказателен пропаганден отряд в поверената му телевизия.

Да се управлява страната чрез телевизията е една от приликите между Русия на Путин и България на Борисов, който наследи и доразви този похват от своя дългогодишен сътрапезник Георги Първанов. Нямам кой знае колко възможности да се защитя срещу персонализацията на властовата атака и по тази причина обръщам внимание на това, че от БНТ ми дават думата в неделя. Надявам се, да не е последваната дума за мен. Или за водещия, дръзнал да отправи поканата.

Междувременно вижте как в Русия вече се разправят с неудобните блогъри ( и не само с тях). Мислите ли че „Бойко” би се спрял пред нещо подобно и в България? Ако свирне на слугите си, те с удоволствие ще приложат руския опит, на който и без това подражават в „мека” форма-засега.

РУСИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩАТА

Дойче Веле
Русия се върна към времената, когато държавата имаше монопол над истината, а всеки, който беше несъгласен с нея, беше обявяван за враг, по-страшен от мафията и Запада, взети заедно. И все пак: Русия вече не е същата.

Можете ли, за миг поне, да си представите следната картина: руският президент Путин преговаря на равна нога с протестиращата опозиция, и то аргументирано и самокритично. Звучи като фантастика, нали?

Путин предпочита други изразни средства. Като тези, които бяха използвани наскоро по време на обиск на едно жилище в Москва: след нашествието на специалните части домът приличал на бойно поле: навсякъде разпръснати книги, албуми със снимки, дрехи. Става дума за жилището на опозиционния активист и блогър Алексей Навални.

Подстрекатели и агент-провокатори на Запада

Формално Навални е свидетел по дело, но с него се отнасят като с престъпник. След 13-часов обиск маскираните командоси напускат жилището с кашони, пълни с фотоапарати, компютри, флашки и компактдискове. Търси се доказателствен материал за “подстрекателство” към масови протести. 160 следователи се занимават със случая. И те усърдно се трудят. Същата сутрин следователи обискират жилището на журналистката Ксения Собчак. Тя също е “свидетел”, но паспортът й е иззет, както и наличните пари в брой. Собчак е дъщеря на станалия известен през 1990-те години либерален политик Анатолий Собчак.

По време на обиска не й разрешили да влезе в банята, дори до тоалетната я съпровождал маскиран мъж с “Калашников”. Подобни методи на унижение, заплаха и психологически натиск целят да покажат на опозицията кой държи властта в Русия. Такава е тактиката на Путин. Самият той дори не назовава своите противници по име. Говори за “определени хора”, свързани със Запада.

“Ние сме властта”, скандират демонстрантите. Стройни редици от полицаи имат за задача да ги убедят в противното. Според тайните служби хората с бели лентички представлявали много по-сериозна опасност от престъпниците и корумпираните власти. Защото си позволяват да имат мнение и са недоволни. Защото търсят алтернатива.

Властта определя кое мнение е правилно

Както по времето на Съветския съюз, инакомислещите днес биват обявявани за врагове. И днес съществува държавен монопол над “правилното мнение”. Интересите на държавата едно време се определяха от комунистическата идеология, а в днешна Русия те се сливат с интересите на една властова прослойка, която определя какво е добро за страната и какво – не.

След разпадането на Съветския съюз трансформацията на обществото и политическата система в Русия протече много по-мъчително в сравнение с други страни от бившия Източен блок. По време на управлението на Путин бяха орязани много свободи, а развитието на демокрацията де факто беше прекратено. Поради недоразвитостта на демократичните институции през 1990-те години, мнозина руснаци днес предпочитат силната ръка. Но не и онези, които протестират срещу “системата Путин”. Повечето от тях искат функционираща държава, свободни медии, честни избори и правосъдна система, която противодейства на корупцията.

Досега Путин се радваше на популярност, защото съумя да стабилизира Русия. Но с реакцията си срещу обществената промяна той всъщност погребва стабилността, защото всяко действие предизвиква съответно противодействие. Колкото по-твърди стават мерките на държавата, толкова повече протести ще има. Руснаците вече не искат автократичен лидер и “твърда ръка”, а функционираща демократична държава.

33 мнения за “Русия може да не е същата, но България е все повече като Русия”

 1. Успех…Дано хората да се вслушат в аргументите Ви, а не да се опияняват от мелодраматичните излияния, на които сме свиканали от другата страна. Защото там няма дискурс с теза и аргументи, там има фалшиви сантименти и сълзливост…

 2. Дойче веле просто си пише.Какво искат руснаците или част от тяж…,колко представителна част и т.н.Една сериозна част,не като бройка,а като качество, още в средата на XIX в.са пожелали такава държава.Нарекли ги декабристи…В началото на XX в.друг,този път премиер,поискал същото/казвал се Столипин/,…и него убили.Та,да не бързат германците да знаят,какво искат руснаците.Друго наистина е болно,за нас,изключая персонификацията.Това,че този блог нашите продажници ги боде по най-тънките места.Защото тук се бие в една опорна точка-най-важна за нас и като население, и като държава.И нещата се казват без заобикалки и много често точно и болезнено-за тях и за кукловодите им.Много повече ги боли,отколкото когато им се казва за физкултурническо-милиционерската им компетентност.А тази точка може да се превърне в опора за лост,който да ги катурне.

 3. Едно малко по-различно мнение:
  Властта в Русия има огромното желание да създаде за себе си някаква представа за висока демократичност на режима.
  Не знам кой първи е дал идеята да се имитира присъствие на силна опозиция в страната, към която властта се отнася с относителна търпимост. Този цирк се разиграва не за пръв път, но всеки път успешно, даже и сега западната преса дълбоко е налапала червената въдица.
  Истинските другомислещи са по психиатриите, някои просто изчезват. Останали са двеста-триста души, на които никой не обръща внимание.
  Официална опозиция са единствено комунистите и националистите, които са в същност нищо повече от необходимото плашило, което да бъде сочено с пръст по време на избори. Нещо не се връзва, нещо липсва в пейзажа.
  И се връщаме на въпроса за “демократичната опозиция”, която заливала площадите на Москва. Един от основните водачи била Ксения Собчак, на която даже полицията й разтурила жилището, че и в тоалетната й не знам какво си. Много бързо всички като че ли си забравиха, поне никой не си позволява публично да попита как така, че въпросната госпожица е дъщерята на Анатолий Собчак, първия кмет на Санкт Петербург и водач на олигархическата ленинградска клика, която издигна и пробута Путин за кандидат-президент. “Демократическия” цирк продължава с пълна сила.

 4. Aко сте поканен в неделя направо да считаме,че “ролята на блогърска безмилостна гилотина ще бъде поета не от телефона!”,а от телевизията защото друга медия за комуникации освен известната с употребата на слушалки в тази жега, ще стане най-вече и призваната управленска телевизия!!!!

 5. лилиПутин е едно злобно ченге, достоен наследник на Сталин и неговите НКВД-престъпници. Жалко че по-голямата част от руснаците му вярват. Но какво може да се очаква от робски овчедушен народ? И там как то в България свестните са малцинство няма що – “народи братя”!

 6. Аз Г-н Инджев ,чрез вашият блог(надявайки се ,че някой го чете) искам да попитам за кой ли не вече път.
  1.България какво е (държава или не)?
  2 ако е държава ,то каква е?
  3.Ако е държава – “Република България” ,е ли в сила “Конституция на Република България”?
  4.Ако България е “Република България” и в сила е “Конституция на Република България”,тогава ,след като аз иман лична карта на която пише,че съм гражданин на Република България?
  5.Ако аз съм Гражданин на Република България *(по документ),тогава защо продължава да съм лишен от всички проистичащи от “Конституция на Република България” права,в това число и правото на живот?
  Надявам се някой да прочете въпросите ми и надявам се ,преди да почина да получа отговор от някой>
  Надяващ се :Румен Иванов Бърцов (по лична карта “български гражданин” “българин”) ул. “25-конгрес на КПСС” Номер 13 ( по табела на портата “Върбанчовец” 13 ;гр. Криводол; обл. Враца ;”Република България”.

 7. Съжалявам,но съм пропуснал въпроса във въпроса.
  4.Ако България е „Република България“ и в сила е „Конституция на Република България“,тогава (АЗ КАКЪВ СЪМ),след като иман лична карта на която пише,че съм гражданин на Република България?

 8. По Людмилино(Живкова) време имаше лаф:Не ме е страх от министъра на културата, а от културата му. Сега бихме казали: Не ни е страх от простотията на министрите ни, а от простотията на обкръжението им.
  С теб сме Иво. Дими

 9. Само искам да поясня: Въпросите ми са породени от желание да разбера “факт ли съм бил или не”,съществувам ли на тази планета “Земя”(ако има такава) или не,понеже неми е възможно сам да стигна до категорично 100% научно доказателство,а пък никой друг “учен” не ми оказа съдействие.От научна гледна точка просто се вълнувам по тези въпроси,не за друго!

 10. Когато Иво Инджев направи отново “В десетката”, това ще е знак, че медийната среда започва да оздравява и че обществото се нормализира.
  Дали лятото на нашето недоволство ще е плодоносно за хората, а не за червеите?

 11. Иво, нали знаеш, че ще бъдеш провокиран. Дано удържиш.

 12. Знаете ли,Господин Инджев,че почина Рей Бредбъри?Знаете ли кой е той?Не пролича по нищо поне във вашия блог.Обич,нежност,великодушие,прошка,красота,надежда,размисъл,
  мечта-това е Бредбъри.Има го в библиотеките.Има и една книга за омразата.Прочетете и нея-няма да загубите.Или вече сте изгорили книгите?

 13. Г-н Инжев, на ваше място бих инсталирала програма на мобилния си и домашен телефон който да записва проведените разговори в случей че някой започне да ви отправя заплахи по телефона. Така ще имате доказателство за станалото.

 14. Кой е Путин?: а) Убиецът на Ана Политковская, б)Убиецът на Ана Политковская, в)Убиецът на Ана Политковская, г)Убиецът на Ана Политковская, д)Убиецът на Ана Политковская и тнт. NO COMMENT

 15. УСПЕХ, ГОСПОДИН ИНДЖЕВ!

  Не забравяйте, че с вас в студиото на държавната комунистическа телевизия ще бъдат хилядите привърженици на идеята София да се събужда без зловещия символ на болшевишката окупация.
  Около Вас ще шепнат сенките на десетки хиляди свестни българи, избити преди и след 9.09.1944 г., само защото са искали да бъдат себе си, да градят живота със собствените си ръце, да имат земя и поминък, които да оставят на деца и внуци.
  В момента Вие сте интелектуален и политически лидер на може би неголяма, но сплотена общност от храбри и интелигентни люде, които мечтаят България най-сетне да навакса изоставането в европеизацията си. С нещо приличате на Алексей Навални и други руски блогери, които се утвърдиха като всепризнати лидери на съпротивата на голямата, истинска Русия срещу чекистката хунта на Путлер.
  Бог да е с Вас и победа в схватката с червената чума!

 16. Иво,
  надявам се, че знаеш какво правиш, но се питам заще се съгласяваш да се появаяваш в компанията на Шаренкова. Аз лично бих искала да знам мотивите ти. Тази дама (разбирай “бяла птица”) преди години в Народнто Събрание се обърна доколкото си спомням към Стефан Савов(ако не ме лъже много паметта, който тогава беше председател на НС или към някой друг, с покана да излезе с нея от заседателната зала за да му удари един шамар. Това беше в Народното събрание. Предупреден си, че тая дама бие шамари.

 17. Г-н Инджев,сега имате пълна възможност да се преборите с комунистрическата пропаганда,наливала своята отрова сред българския народ.Дано в това предаване успеете да съкрушите новокомунистическите лъжи и демагогия. Но нескромно казано,подготевете се серизоно,не че не знаете това,но ще имате подкрепата на всички нормални българи. Ето някои препоръки.

  1. Изтъкнете факта,че България преди Втората Световна война не е водила антисъветска политика.Както и по времето на войната, както и по време на ГСВ(германо-съветската) Прожектирали са се съветски филми,издавали са се съветски книги,грандиозна е била подготовката за честването на 100 годишнината от рождението на Пушкин,имали сме търговски,културни,религиозни и др. договори със СССР.
  2. Второ,съветските посланици в Царство България,особено Александър Лавришчев и съветника Стапан Кирсанов не са определяли България за “нацистка” държава и са участвали в традиционните държавни, граждански и религиозни празници по повод освобождението от Турция и др. поводи.
  3.След започването на ВСВойна,до “Съветско-Българската война”,властите в България обявяват 4 неутралитета към ВСВ ,включая три към Германо-Съветската война.
  4. Съгласно “Дневника” на личния секретар на Сталин,Поскрибишев,който беше издаден в Русия,българския посланик в СССР Иван Стаменов е бил приеман лично от Сталин,Молотов,Берия,Жданов и др. поне ТРИ пъти в ЛИЧНИЯ КАБИНЕТ на Сталин в Кремъл. Дневникът е издаден под названието “Книга вписъйвания посещения лиц у тов. Сталина”.
  5. Българските власти осигуряват транспортирането( за наша сметка) на съветските граждани ,които към момента на избухването на Германо-Съветската война са се намирали на територията на Германия. Те са превозени с два влакови ешелона от Ниш до Одрин,където са били предадени на съвестките дипломатически власти,които от своя страна са изказали благодарност от страна на съветското правителство. Отделно от това,лично Сталин и Молотов са извикали по този повод Иван Стаменов и са му връчили благодарствено писмо към Бълг. правителство( проф,Филов) и към Двореца(Н.В. Цар Борис-Трети). И чрез депеша,посланика изпраща тези благодарности до София. Те са засечени от гереманските разузнавателни служби,но няма официлана реакция от германските власти по този повод.
  6. Издръжката на Съветското посолство и Съв.консулство във Варна през тези три години е станало за сметка на българската държава(народ).Нито един съветски дипломат,нито един член на техните семйства,нито един сътрудник,нито един служител от техническия персонал в посолството и консулството не са пострадали. Не е имало никакви ограничения в служебния и извънслужебния режим и живот на съветските официални представители в България.
  7. Съветския ръководител Сталин,никога не е определял България за “нацистка” държава. Това важи и за Молотов,Соболев,Берия и др.
  8. Ако България е била “нацистко-фашистка държава” Съветите нямаше да изпращат секретаря на НКИД и на В.М.Молотов, Аркадий Соболев в България на 25-ти ноември 1940г.,за да моли Българските власти да подпишат договор за приятелство,който да осигури достъл на Съветския ,военен “Черноморски флот” в Българските пристанища Варна и Бургас.Той е бил приет лично от Българския Държавен глава Н.В. Цар Борис,министър-председателя проф. Богдан Филов и министъра на Външните работи,съгласно нормалния
  9.Ако България е била “нацистка” държава по време на Германо-Съветската война,в която България е съюзник на Германия,Съветския Съюз нямаше да моли четири пъти ( чрез декларации) българските власти от началото на 1944г. да позволят откриването на 4 съветски “търговски” предсатвителства в страната, в която са разположени всякакви германски служби и ограничен военен контингент.Значи Съветите нито са се страхували от българските “фашистки” власти,нито от германските “фашистки” власти в България. Следователно,политиката на Съветите е имала съвсем други цели,а не “осовбождение” на Царство България…
  10.. Налице е разсекретен документ,в който е дадено указание към стартегическата авиация на “Черноморския флот” на СССР за бомбардирането на Костанца,Варна,Стамбул,Салоники,Александрия и др.Документа е от пролетта на 194ог.,сиреч,далеч преди нападението на Германия срещу Съветския Съюз.
  11. Самото завладяване на територията на Царство България от страна на войските на Трети Укр. фронт и военния флот, носят чертите на агресия и окупация. Няма никакви следи за освобождение и др. подобни,която догма бе наложена от съветската и българската комунистическа пропаганда.

  12.Паметника (и паметниците на РККА) в България са построени единствено по повод на Съветско-Българската война и окупацията на последната.Това личи от надписите върху тях. Никаква връзка няма с горянското движение.
  13. Окупацията на България нама никаква връзка с тоталното настъпление на Червената армия срещу Германските войски,дори с Белградската операция на Червената армия.
  14.От тактическа и стратегическа военна и плитическа гледна точка,обявяването на война срещу България от страна на Съюза са безсмислено и ненужно. Съветския Генерален Щаб не е имал никакви планове за военни действия на бълграска територия срещу геманските войски(23хил.) до края на август 1944г. Просто,под натиск на Герги Димитров,Сталин заповядва тази подготовка за военно, насилническо нахлуване в България. Това пък е определно от факта,че дивресионните комунистически групи в страната не са имали никакъв шанс да завземат властта.
  13. Съвсем погрешно е да се смята и твърдението на много хора,дори антикомунисти,че на 9-ти септ. 1944г е извършен “комунистически преврат”,още повече военен. Нищо подобно,преврата е извършен под ръкводството на Съветския Съюз и неговите разузнавателни органи,с помощта на тяхната агентура в България. Самите партизани и БКП-БРП нямат никакво участие в завземането на властта и формирането на ОФ-правителството.

  Цялата “политика” на Съветския Съюз по отношение на България е подчинена на целта на съветските болшевики да завладеят България,да я болшевизират и съветизират ,и тотално да я подчичнят на своите цели.Което и става.За тези цели се ползва най-гоялмата терористична организация в историята на човечеството,Коминтерна и българските комунистически функционери,които са емигрирали в Съветския Съюз и са работили съвсем открито срещу своята страна-България.Имало е дори много случаи на българи,които са служили като офицери и генерали от Червената армия и НКВД.Това са неопровержими факти,непознати в историята. Цяла “партия” да служи за целите на друга държава срещу своята страна. При това,по пътя на терора,метежите,шпионажа,убийствата и пр.

  Шанса Ви да нанесете пореден удар срещу съветско-българско-руската комунистическа и новокомунистическа пропганда е УНИКАЛЕН и НЕПОВТОРИМ!!!
  Искерно Ви желаем успех!
  Имате пълната подкрепа на всички честни и достойни българи,както от страната,така и от всичките точки по земята…
  Успех!

 18. Боже, бай Инджев,наистина ли в едно студио с руската пачавра Шаренкове бе! Ужас! Сложи си противогаз за да не се задушиш от миризмата на красноармейски партенки, самогон и некъпано. А що се отнася до путлеризацията на България, то не е от вчера. След като национални продажници като гореописаната маймуна ги канят по телевизиите вместо да гният в забвение, работата е лоша.

 19. Апропо, тези, с които ще разговаряте, целуват не само ръка…

 20. Уважаеми, господин Инджев!
  Тръпна в очакване на предстоящата битка! Простете ми, че си позволявам да Ви давам съвети, но повярвайте ми, правя го без претенции,искрено и добронамерено! Пазете се от червените изроди! Не допускайте “магарешката история” да се повтори! Ще Ви провокират, ще се държат непочтително, ще Ви обиждат, отново ще “въртят плочата” с Вашето минало!
  Моля Ви, НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ!!!
  Въоръжете се с търпение, с ледено спокойствие, с превъзходството на хумора, с убийствен сарказъм!
  И не се опитвайте да оборвате тезите им с аргументи и логика – гаврете се с тях!
  Размажете тази смрадлива, червена сволочь! Вие го можете!
  Вярвам във Вас! Вие сте моята надежда и упование, моята гордост, моята вяра, че доброто може да победи!
  Желая Ви успех! С вас са стотици хиляди като мен!
  С дълбоко уважение!

 21. Приятели, съветите които давате от сърце на Иво, са вече прочетени и обсъдени от екипа на Шаренкова. Не забравяйте, че тя не е “петата колона”, а руски гражданин, който координира същата и защитава интересите на чужда страна, без значение в какъв целофан ще бъдат опаковани нейните провокативни тези.
  В този “конфликт на интереси”, Иво има голямото предимство, че.. няма интереси, а защитава истината. Истината на малка и свободна България, нашата истина!
  Моята истина и истината на моите родители, които ще следят предаването, въпреки своята 87 годишна възраст.

  !! Иво е тъпкан от всякакви ботуши и лачени обувки, бит е с микрофони от коруптни журналисти и едва ли би се впечатлил от фризурата, дебелият грим и дългият език на издателя, на “Русия днес – Россия сегодня”.
  Той представлява нас, България днес и България утре!!

 22. G-n Kirov,

  Каквито и провокации да измислят комунистическите безмозъчни глави,истината,подробните факти,хронологията и крайните резултати са неоспорими и категорични.Плюс това Г-н Инджев е живля години в Съветския Съюз и има пълни впечателния от живота при съветския комунистически режим.Нито един български комунист няма понятие от информацията, с която Г-н Инджев разполага.

  1. Пролетариите от целия Свят не се съединиха,нито от която и да е страна.
  2.Комунизъм или социализъм не беше построен и в момента комунистите не го строят и никога няма никой,никъде да го построи.
  3. Нито един лозунг,обещание ,или решение на техните конгреси не беше изпълнено.
  4. Не беше реализиран нито ‘принципа’ на социлаизма ,нито този на “комунизма”-за потребнопсти,способности,труда и подобни глупости.
  5. Комунистическия (социалистическия) начин на производство,комунистическото(социлаистическото) общество не бяха построени и няма никакви изгледи никой и никъде да ги построи.

  7. Не беше построен никакъв “нов живот” и никакъв “нов човек”.Нито “великото дело” беше реализирано.
  8. Работниците и работничките от ‘вси страни’не се “сполотиха”.
  9. Цялата кауза на комунизма се оказа голяма,огромна,смърдяща ФИГНЯ(рус.)
  10. И днес,нито руските,нито българските комунисти се готвят да строят какъвто и вид комунизъм-социлаизъм.Те заобичаха капитализма,повече от всеки нормален човек и станаха едри капиталисти,формираха своя,комунистическа буржоазия и са недостижими и необорими до “края на Света”.

  11. Добре е Г-н Инджев да попита комунистката: ето, БКП не можа да построи комунизма и се отказа от него бързо и безпричинно,не попита своите членове,но какво става с БСП,дали комунистите от тази партия биха построили поне “социализма”,все пак,тяхната партия се нарича “социалистическа”. Или,въобще какво строят в монета българските комунисти от БСП,все строят нещо,не може комунистите да не строят нищо,те са винаги строители на нещо,те винаги имат строежи,те са силно делови същества,те не са като обикновените хора.Не могат да не са в “челните редици на строежите”,нали са авангард на работническата класа”,или вече не са неин авнгард.

  Напред другари смело,да победим комунистическото мекотело!!!

  Успех на Г-н Инджев. Има изгледи този двубой с комунистическата мърша да стане исторически,както книгите и многобройните пубилкации на Г-н Инджев.
  Успех,Упсех,УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Призовава, всеки,който има личен контакт с Г-н Инджев да му позвъни и поне с две думи да го насърчи-родниниу,колеги,приятели,съседи и др. Психологическата подкрепа е много важна.Всички спортисти се “обработват” психологически.

  Моля Г-н Инджев да не обръща НИКАКВО внимание нито на водещи,нито на други,вкл. и на комунистите,ако отново се опитват да го уязвяват с ДС. Отговорът му да бъде ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ.И да подмине подобни намеци и провокации,комунистите си знаят едни и също и го повтарят до полуда.Паметниците на съветската армия-окупатор няма нищо общо с ДС!

 24. “Властта определя кое мнение е правилно.

  Както по времето на Съветския съюз, инакомислещите днес биват обявявани за врагове. И днес съществува държавен монопол над „правилното мнение“. Интересите на държавата едно време се определяха от комунистическата идеология, а в днешна Русия те се сливат с интересите на една властова прослойка, която определя какво е добро за страната и какво – не.”

  “А съдебната система е най-големият проблем в Русия… тя се регулира от телефонни разговори, интереси, заповеди отвън. Практически я няма…”/афера/
  Що ли всичко това ми е много познато???

  След като докараха “величеството” се движим с лице на запад/към ЕС/ но фактически на изток, т.е заднешком. Само факир не би се препънал при такъв ход. Дали е такъв ББ предстои да видим, но надали.

 25. Към Подкрепа!!!: Колега,впечатлен съм! Значи не само аз имам подобно становище за този период от българската история.Споделям в голямата част казаното от Вас.Ще изкажа някои мои виждания като допълнение…Посланик Стаменов в няколко книги е изобличен като съветски агент,по някое време ръководен лично от Судоплатов.Имам някои основания да смятам за много ценни съветски агенти и Богдан Филов и, и принц Кирил,плюс прословутият Никола Гешев.За целите на плануваната съветизация, на някои от многобройната агентура е разпоредено да репресират комунистите,както и на тези, с позиции в Министерството на войната, да атакуват американските бомбардировачи,всичко с цел омраза,противопоставяне и разединение.И против двете цар Борис е бил категорично против и това е една от няколкото причини от Кремъл да разпоредят смъртта му.По-малко ценните от агентите им или тези,които са били пяници,приказливци,или просто трудно контролируеми,през септември и октомври 1944г. ги е”огряла месечината”,просто защото формално те са били “фашистки гадове”. На ценните им е бил инсцениран разстрел и под нова самоличност са заминали за СССР.Тук пък са дошли коминтрновците.

 26. Инджев преставлява само себе си и щепа злобни комплексари дето цялата им култура се свежда до обиди за “партенки”, “миризливи маймуни” и тем подобни. Каквито са ти приятелите Инджев, такъв си и ти! А Светлана Шаренкова е дама от класа и заслужава само адмирации за всичко, което прави за нашите братски народи!

 27. Господин, Инджев!
  Позволявам си отново да Ви досаждам, извинете!
  Вземам повод от поста на ПОДКРЕПА!!!.
  Струва ми се, че главното Ви оръжие трябва да бъдат бедните, крайно ограничени знания на продажницата. Вкарвайте я в непознати за нея територии, провокирайте историческата и политическата Й полуграмотност, завладейте инициативата – засипете я с неудобни въпроси и я притиснете да им отговаря. Отнемете й възможността тя да задава въпроси.
  Бъдете поне този път “Макиавели”! В името на доброто!
  И не се “впрягайте”, защото съм убеден, че опонентът Ви ще построи атаката си изцяло върху личностни нападки и обиди. Лицето Шаренкова не веднъж е показвало, че е безскрупулно, без словесни и етични задръжки.
  Следвайте девиза на англичаните – “СМАЙЛ!”.
  Още веднъж УСПЕХ!!!

 28. Изключително е показателен факта от изказаната благодарност към Българските власти и съпровождащия наш охранителен и железопътен състав в Одрин от страна на Съветския посланик в Германия Владимир Деканозов,както и от Военния аташе на СССР в Германия, Генерал-майор Вячеслав Тупиков,който за голямо съжаление загива само след около два месеца на фронта. А посланик Деканозов е разстрелян от болшевиките през декември 1953г. в Москва.

  След пристигането в Одрин,висшестоящите съветски дипломати са прехвърлени в Анкара и от там със специален самолет Владимир Деканозов пристига в Москва и директно отива в Ставката,като е приет лично от Сталин и Молотов. Той е първия съветски високопоставен дипломат,който изказва задоволството си от Българските власти и тяхното отношение по време на транспортирането на съветските граждани от Германия,както и многото българи,които са наблюдавали на някои места придвижването на двете влакови композиции. Във влака с дипломатите и съветниците,съветските граждани са били в спални вагони по двама,обслужвани от германски и български стюарди. Това твърди съветника в посолството на Съветския Съюз в Германия,Бережков.

 29. “Прав е който е искрен”-Антон Павлович Чехов

 30. Иво,
  както винаги от теб очаквам да покажеш класа.

  Бухал и светулка
  Измежду полските треви
  Блестеше, в нощните тъми,
  Една светулка лъчезарна . . .
  (С това си качество, уви! и тя е тъй злощастна
  Кат другите светители на нашата земица!)
  Внезапно, бухалът, врагът на всички светлини,
  Най-грозната, най-злостната и най-коварна птица,
  Подгони светлата мушица
  И най-подир я улови . . .
  – Какво ти сторих? . . – Ти ми пречиш!
  Умри! . . – Че как ти преча ? .. – Светиш!. .

 31. Както очаквах госпожата декламираше само банални заучени клишета, това е положението, такъв им е манталитетът, никакви факти, никакви аргументи…бла, бла, бла… бетонни глави, като в монумента

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.