Кратък курс по истинската история на КПСС ( Комунистическата Пропаганда Срещу Свободата ни)

Във връзка с рядката възможност българските зрители да чуят нещо различно от обичайната пропаганда в полза на съветския колониализм, който дори не бива наричан по този автентичен начин у нас, читател обобщи в коментарната част някои от елемените на голямата историческа лъжа за „освобождението на България“ от страна на СССР. Напомнянето на тези факти със сигурност ще е от полза на всеки, който желае да знае истинската история, задръстена от десетилетните пропагандни глупости, упорито повтаряни и днес по отношение на близкото ни минало. (ivo.bg)

Г-н Инджев,сега имате пълна възможност да се преборите с комунистническата пропаганда,наливала своята отрова сред българския народ.Дано в това предаване успеете да съкрушите новокомунистическите лъжи и демагогия. Но нескромно казано,подгответе се сериозно,не че не знаете това,но ще имате подкрепата на всички нормални българи. Ето някои препоръки.
1. Изтъкнете факта,че България преди Втората Световна война не е водила антисъветска политика.Както и по времето на войната, както и по време на ГСВ(германо-съветската) Прожектирали са се съветски филми,издавали са се съветски книги,грандиозна е била подготовката за честването на 100 годишнината от рождението на Пушкин,имали сме търговски,културни,религиозни и др. договори със СССР.
Бел. Ivo.bg: Именно по тази причина публикувам в книгата си „Течна дружба“ „преразказ“ на рекламата в един от „фашистките“ български вестници на съветски военен пропаганден филм. Въпросната реклама, най-голямата по обем в броя, освен че кани читателите да се насладят на филма, на практика е голямо пропагандно каре на съветския строй. Още като дете съм се чудил на разказите на възрастните, които разказваха, че са гледали по 20 пъти „Чапаев“ и че е имало по кината седмици на съветското кино ( по онова време това е било, в духа на указанията на Ленин за значимостта на това изкуство за „масите“, връх на „сладоледа“ в промивенето на мозъците. Как ли той е бил сервиран така обило и без цензура в т.н. фашистка България?

2. Второ,съветските посланици в Царство България,особено Александър Лавришчев и съветника Стапан Кирсанов не са определяли България за „нацистка“ държава и са участвали в традиционните държавни, граждански и религиозни празници по повод освобождението от Турция и др. поводи.

3.След започването на ВСВойна,до „Съветско-Българската война“,властите в България обявяват 4 неутралитета към ВСВ ,включая три към Германо-Съветската война.

4. Съгласно „Дневника“ на личния секретар на Сталин,Поскрибишев,който беше издаден в Русия,българския посланик в СССР Иван Стаменов е бил приеман лично от Сталин,Молотов,Берия,Жданов и др. поне ТРИ пъти в ЛИЧНИЯ КАБИНЕТ на Сталин в Кремъл. Дневникът е издаден под названието „Книга вписъйвания посещения лиц у тов. Сталина“.

5. Българските власти осигуряват транспортирането( за наша сметка) на съветските граждани ,които към момента на избухването на Германо-Съветската война са се намирали на територията на Германия. Те са превозени с два влакови ешелона от Ниш до Одрин,където са били предадени на съветските дипломатически власти,които от своя страна са изказали благодарност от страна на съветското правителство. Отделно от това,лично Сталин и Молотов са извикали по този повод Иван Стаменов и са му връчили благодарствено писмо към Бълг. правителство( проф,Филов) и към Двореца(Н.В. Цар Борис-Трети). И чрез депеша,посланика изпраща тези благодарности до София. Те са засечени от гереманските разузнавателни служби,но няма официлана реакция от германските власти по този повод.
Бел.ivo.bg: Тук трябва винаги да се припомня, че до избухването на войната, когато Хитлер изпреварва нападението на Сталин ( както безспорно доказва в книггите си Виктов Суворов), между СССР и Германия цари идеологически подкована братска дружба. По силата на договора за ненападение от август 1939 г., с който Сталин отприщва навитата до краен предел германска военна пружина срещу останалата част от Европа, СССР снабдява хитлеристите с огромни количества суровини и стоки- последните ешелони с полезни изкопаеми са били на път, когато започва германското нападение. Да не говорим за общите военни учения между армиите на Хитлер и Сталин на съветска територия, която гостоприемно е била предоставена на нацистите в нарушение на Версайския договор. Съответно , след пакта от август 1939 г., пропагандаторите сменят антифашистката плоча рязко и започват да обясняват по заводи и колхози, че в Германия също управлява партия на работниците- българските другари от онзи период също „забравят“ , че са „антифашисти“ и стават пак такива едва, след като на истинската им родина й става ясно, че Хитлер (временно) е изиграл своя побратим Сталин.

6. Издръжката на Съветското посолство и Съв.консулство във Варна през тези три години е станало за сметка на българската държава(народ).Нито един съветски дипломат,нито един член на техните семейства,нито един сътрудник,нито един служител от техническия персонал в посолството и консулството не са пострадали. Не е имало никакви ограничения в служебния и извънслужебния режим и живот на съветските официални представители в България.

7. Съветския ръководител Сталин,никога не е определял България за „нацистка“ държава. Това важи и за Молотов,Соболев,Берия и др.

8. Ако България е била „нацистко-фашистка държава“ Съветите нямаше да изпращат секретаря на НКИД и на В.М.Молотов, Аркадий Соболев в България на 25-ти ноември 1940г.,за да моли Българските власти да подпишат договор за приятелство,който да осигури достъл на Съветския ,военен „Черноморски флот“ в Българските пристанища Варна и Бургас.Той е бил приет лично от Българския Държавен глава Н.В. Цар Борис,министър-председателя проф. Богдан Филов и министъра на Външните работи,съгласно нормалния протокол.

9.Ако България е била „нацистка“ държава по време на Германо-Съветската война,в която България е съюзник на Германия,Съветския Съюз нямаше да моли четири пъти ( чрез декларации) българските власти от началото на 1944г. да позволят откриването на 4 съветски „търговски“ представителства в страната, в която са разположени всякакви германски служби и ограничен военен контингент.Значи Съветите нито са се страхували от българските „фашистки“ власти,нито от германските „фашистки“ власти в България. Следователно,политиката на Съветите е имала съвсем други цели,а не „освобождение“ на Царство България…

10.. Налице е разсекретен документ,в който е дадено указание към стратегическата авиация на „Черноморския флот“ на СССР за бомбардирането на Костанца,Варна,Стамбул,Салоники,Александрия и др.Документът е от пролетта на 194ог.,сиреч,далеч преди нападението на Германия срещу Съветския Съюз.
11. Самото завладяване на територията на Царство България от страна на войските на Трети Укр. фронт и военния флот, носят чертите на агресия и окупация. Няма никакви следи за освобождение и др. подобни,която догма бе наложена от съветската и българската комунистическа пропаганда.
Бел. Ivo.bg: В 2 разсекретени от германските архиви писма между Хитлер и Сталин се вижда, че Джушвили се е пазарил за условията, при които да се присъдини към победоносната германия във войната. Точка втора от условията на Сталин е да получи България на тепсия. Така че България е била нарочена за окупация далеч преди каквато и да било развръзка във войната. А какво ли още крият останалите 4 писма между двамата диктатори, които продължават да са засекретени в Русия?
12.Паметникът (и паметниците на РККА) в България са построени единствено по повод на Съветско-Българската война и окупацията на последната.Това личи от надписите върху тях. Никаква връзка няма с горянското движение.
Бел. Ivo.bg: Конкретно в София връзка има. Планове за паметника е имало, но са били променени в сегашния грандомански вид след като българското сталинче Вълко Червенков, лично почувствал се оскърбен от неуспеха да разгоромят напълно горяните през лятото на 1952 г. бил вбесен от съпротивана на горянската чета на Никола Тарпанов в Сливенския Балкан.
13. Окупацията на България няма никаква връзка с тоталното настъпление на Червената армия срещу Германските войски,дори с Белградската операция на Червената армия.
Бел. Ivo.bg: Нещо повече, западните съюзници никога не са делегирали „права“ на СССР да окупира България. От разсекретен доклад на британскрвиятото посолство в Цариград се вижда изненадата и раздразнението на съозниците от вероломния акт на Сталин. Това вероятно е първата, макар и потисната тогава пред публиката, искра от студената война.Българското разузнаване също е смятало до последния миг, че червената армия ще използва българската територия като коридор за преследване на германците в Югославия и това е било основно съображение неутралното правителство да нареди на българската армия да не оказва съпротива ( като през 1916 г., когато Русия напада България, но получава жесток и успешен военнен отпор-руснаците са имали този спомен, не са били никак сигурни какво ще им се случи и този път и са настъпили доста навъсени на българска територия). Вместо това обаче на 5 септември, за „благодарност“, Сталин скъсва поддържаните през цялата война дипломатически отношения със София и обявява без никаква логична причина война на България, след което войските му охраняват систематичното избиване на хиляди мними и реални противници на комунизма. За капак българската „фашистка“ войска марширува с бой под съветските знамена в Югославия и Унгария, дава десетки хиляди жертви, но въпреки това получава статут на победена държава с мълчаливото съгласие на Москва. За сравнение: родината на фашизма Италия, „осиновена“ от американците, получава статут на победителката онази мирна на същата онази мирна конференция в Париж в края на 1947 г., когато официално е прекратена съветската окупация на България. На Сталин му е нужна бедна, унизена и зависима от него България, съветизирана вече брутално след 3 години окупация.

14.От тактическа и стратегическа военна и политическа гледна точка,обявяването на война срещу България от страна на Съюза са безсмислено и ненужно. Съветския Генерален Щаб не е имал никакви планове за военни действия на бълграска територия срещу геманските войски(23хил.) до края на август 1944г. Просто,под натиска на Георги Димитров,Сталин заповядва тази подготовка за военно, насилническо нахлуване в България. Това пък е определено от факта,че диверсионните комунистически групи в страната не са имали никакъв шанс да завземат властта.
13. Съвсем погрешно е да се смята и твърдението на много хора,дори антикомунисти,че на 9-ти септ. 1944г е извършен „комунистически преврат“,още повече военен. Нищо подобно,преврата е извършен под ръководството на Съветския Съюз и неговите разузнавателни органи,с помощта на тяхната агентура в България. Самите партизани и БКП-БРП нямат никакво участие в завземането на властта и формирането на ОФ-правителството.
Бел. Ivo.bg: Точно така. Беглецът от СССР, шефът на съветското разузнаване на Запад Валтер Кривицки, свидетелства в книгата „Аз бях агент на Сталин“ (след което умира „загадъчно“ в един хотел в Ню Йорк), че овладяването на България от съветската пета колона е блио подготвяно от дълго време. По негови данни, със знанието на българския премиер Алекссандър Стамболийски ( пустото русофилство, което изяжда главата и на банкера Атанас Буров, опитал се да умилостиви Сталин като привлича за военен министър съветския агент Иван Маринов в кабинета на Муравиев- подробно съм писал в „Течна дружба), в България са били инфилтрирани съветски агенти с две приоритетни задачи: проникване в армията и средствата за пропаганда. Резултатът ни е известен.
Цялата „политика“ на Съветския Съюз по отношение на България е подчинена на целта на съветските болшевики да завладеят България,да я болшевизират и съветизират ,и тотално да я подчичнят на своите цели.Което и става.За тези цели се ползва най-голямата терористична организация в историята на човечеството,Коминтерна и българските комунистически функционери,които са емигрирали в Съветския Съюз и са работили съвсем открито срещу своята страна-България.Имало е дори много случаи на българи,които са служили като офицери и генерали от Червената армия и НКВД.Това са неопровержими факти,непознати в историята. Цяла „партия“ да служи за целите на друга държава срещу своята страна. При това,по пътя на терора,метежите,шпионажа,убийствата и пр.

92 мнения за “Кратък курс по истинската история на КПСС ( Комунистическата Пропаганда Срещу Свободата ни)”

 1. Преди няколко години, мисля че беше не по рано от 2007, някъде в първите месеци на годината, в ДВ беше публикувано някакво решение или закон с които се признаваше, с голямо закъснение, международно споразумение за отговорностите на чуждите окупационните власти за спазването на законите в окупираната държава.Тогава си казах, че това е начинът и основанието за търсене поне на морална отговорност от окупационната червена армия за кървавия комунистически терор и за десетките хиляди българи, убити без съд и присъда в дните след преврата от 9.9.1944. За съжаление търсенето ми в ДВ още от вчера е безрезултатно.Рано или късно ще го намеря. Сигурен съм, че имаше подобна публикация и сега съжалявам за невъзможността да я ползвам. Още тогава си казах, че трябва да дам линк в този сайт, но уви.
  Г-Н ИНДЖЕВ, ЩЕ БЪДЕМ УТРЕ С ВАС С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ И ДУША.

 2. Научих интересни факти от тази статия, но ми е много трудно (неприятно дори) да чета текст, в който след запетайката няма интервал.

 3. Никола Стоянов – човекът с най-голяма роля в преговорите /от страна на България,посветил десетилетия на БНБ и управлението на държавните дългове/, доказва: Изплатените репарации, измерени в златно съдържание, след Парижкия договор 1947г. надвишават изплатеното по Ньойския договор – онзи който се цитира като символа на разкъсването на България и е сочен за национална катастрофа /основателно/. А какво е тогава договора от 1947г., Димитровската конституция от същата година, паричната емисия, от същата година, последвано от още 2 – 1952г. и 1962г., като междувременно златният резерв на БНБ /чудесно документирано в “Течна дружба”/ заминава за винаги в Москва!

 4. Така се строят империи г-н Инджев. Как може толкова начетен човек като вас да вижда само черно и бяло ?

 5. Бих се съгласил с нещата, които пишете, но за съжаление логиката куца. Това, че Сталин не бил нарекъл България нацистка държава, защото имали активни дипломатически, търговски и други отношения, това не значи, че държавата не е била фашистка. Напротив – точно през 1939-1941 г. фашистка/нацистка Германия е съюзник на СССР, следователно няма нищо противоречиво в това, че Сталин поддържа отношения с България. Посланикът ни в Москва е бил поканен от Сталин в началото на войната, някъде около юли/август, като иска чрез него да отправи молба до Хитлер за сепаративен мир. Посланикът ни отказва, по думите на Дмитрий Волкогонов. На фона на измислиците на Виктор Суворов, Волкогонов все пак ползва източници от архивите. Суворов по-скоро си измисля нещата, за да може да продава книгите си;-))
  Иначе съм съгласен, че Съветската армия е на практика окупационна армия след 5-и септември 1944 г., когато СССР обявява война на България. Но това не оправдава фашисткия режим на Филов, изселването на евреите у нас и унищожаването на евреите в окупираните от България територии.

 6. Вашият кратък курс, освен такъв е и разобличителен във време когато БСП и депесарските им мекерета са нагли и нахални,но и с премиер срещу себе си наточете гилотината в деделя и поне насметете словесно тази сган в неделя пред да сме се превърнали в Полша или Финландия на Балканите!!!!!

 7. Това прилича на циониските протоколи или онова там за световната конспирация. Тъпо.
  С най прости думи, може да се каже че след смърта на Н.В. Цар Борис III, страната остава в ръцете на доста неграмотни политици, което се случва постояно на тази държава и тя си получава заслужената окупация.
  Не е ясно защо българската армия не е оказала съпротива при нахлуването на 3-ти Украйнски фронт в България!
  Защото Всички девизии на БА са били дислоциранис окупациона цел в Македония и Сърбия по молба на Хитлер, с цел да се освободят немски такива за войната на Източният фронт.
  Нещо май не сме в час, защото при една 500 хил армия намираща се на тогавашната територия на страната, надали Братушките щяха да ни прегазят толкоз лесно на 5 септември 1944

 8. Великолепен текст- шамар по лицата, пардон!- суратите на БГ-“историците” в кремълски лакейски ливреи!И историческа присъда над национални предатели като Ивановците Стаменов и Маринов. Като четеш как НКВДстът П.Судоплатов описва униженията и угодничесвото на Стаменов дори пред долна ръка агенти, ти става гнусно, че си българин.
  А тук изпращам на форума един руски линк за братската дружба между НКВД и Гестапо.

 9. Г-н Инджев, утре Ви чака едно голямо надвикване. Не се съмнявам, че ще посмеете да наречете БКП “партия”, която служи на окупатора и то с терор, метежи, насилие и мракобесие, както и че ще се опитате да се обосновете с неоспорими аргументи. На което другата страна няма да има какво друго да направи, освен да се опита да Ви вземе думата или поне да Ви надвика. (Вземете си няколко резервни кърпички. И най-вече запазете спокойствие и не влизайте в скандален тон, защото такава провокация несъмнено ще има.)
  Позволявам си да Ви давам съвети от чисто притеснение – толкова е важно за мен да успеете да защитите позицията си (която вече е кауза за много хора). За съжаление двете страни утре излизате със съвсем различни цели. Вие се опитвате да убедите разумните българи да вземат по-активно участие в написването на истинската история на България за последните стотина години, докато другата страна цели да въздейства на момента директно върху по-глупавата част от аудиторията и да създаде поредната неясна уплаха от разсърдената Русия. Съобразно целите очаквам липса на феърплей от страна на адвокатите на окупатора.
  Успех! Възхищавам се от смелостта Ви.

 10. Чудесен коментар, който би трябвало да се преподава в средните и висшите учебни заведения, за да не се изкривява родната история от червени подлоги!Благодаря Ви за обективната, неподправена с идеологически пипер, истина!
  Повечето варненци помнят, че преди години военният флот бе командван от адмирал Бранимир Орманов – кавалер на български и съветски ордени и медали, “герой” от Великата отечествена война на СССР. “Заслугите” на този патриот на СССР се заключаваха в това, че е бил командир на съветска подводница и през 1941-1944 г. е патрулирал около бреговете на родината си и е торпилирал търговски кораби с невинни български моряци.
  Синът му дълги години служи във ВМФ, а сега е професор и преподава в един от варненските вузове.
  Те още са тук!

 11. Много особено е и положението на България след войната – плащаме на СССР, все едно че ние сме им обявили война и сме я загубили… Плащаме необосновано на Русия и до днес…

 12. Бог да пази България!!! …от русофили и руските агенти!

 13. Като виден български русофоб Инджев отново ни занимава със своите антикомунистически възгледи. Свободата Инджев, е наистина в правото да говориш, но когато лъжеш или само “избирателно” тълкуваш факти намирисва на демагогия. Обясни на своите читатели защо не пишеш за жертвите на българите от англо-американските бомбардировки на София. Или кажи колко съветски самолета са свалили нашите летци, защитавайки столицата. Зациклил си на тема “антируско”, но пък всеки заработва както може би казал известият герой на Алеко.

 14. 24.

  Към Подкрепа!!!: Колега,впечатлен съм! Значи не само аз имам подобно становище за този период от българската история.Споделям в голямата част казаното от Вас.Ще изкажа някои мои виждания като допълнение…Посланик Стаменов в няколко книги е изобличен като съветски агент,по някое време ръководен лично от Судоплатов.Имам някои основания да смятам за много ценни съветски агенти и Богдан Филов и, и принц Кирил,плюс прословутият Никола Гешев.За целите на плануваната съветизация, на някои от многобройната агентура е разпоредено да репресират комунистите,както и на тези, с позиции в Министерството на войната, да атакуват американските бомбардировачи,които не са ни закачали на път и на връщане от Плоещ,всичко с цел омраза,противопоставяне и разединение.И против двете цар Борис е бил категорично против и това е една от няколкото причини от Кремъл да разпоредят смъртта му.По-малко ценните от агентите им или тези,които са били пяници,приказливци,или просто трудно контролируеми,през септември и октомври 1944г. ги е“огряла месечината“,просто защото формално те са били „фашистки гадове“. На ценните им е бил инсцениран разстрел и под нова самоличност са заминали за СССР.Тук пък са дошли коминтерновците.

 15. “Във връзка с рядката възможност българските зрители да чуят нещо различно от обичайната пропаганда в полза на съветския колониализм, който дори не бива наричан по този автентичен начин у нас”- Иво Инджев

  Определянето на Съветската политика(бандитизъм) като колониализъм към Царство България и после към НРБ,трябва да влезе в научния оборот в съвременна България. Всеки истински историк,политик,философ,публицст,журналист,писател,читател и пр. ако държи на истината и хуманизма,би трябвало безрезервно да приеме тезата-определние на Г-н Инджев.
  Тя е просто феноменална и е невъзможно да бъде оборена.
  Дори книгата му “Течна дружба” може да бъде озаглавена със същата фраза:
  ТЕЧНА ДРУЖБА=СЪВЕТСКИ КОЛОНИАЛИЗЪМ

  Само че първото заглавие е иронично,а второто е фактологично,сиреч,чистата истина.

  За пореден път,вярващите във широкомащабната подготовка и ерудиция на Г-н Инджев,да му окажат всякаква подкрепа в двубоя с представителя на българските комунисти.
  Успех и нищо повече!!!!!!!!!!!!!!

 16. “Бел. Ivo.bg: В 2 разсекретени от германските архиви писма между Хитлер и Сталин се вижда, че Джушвили се е пазарил за условията, при които да се присъдини към победоносната германия във войната. Точка втора от условията на Сталин е да получи България на тепсия. Така че България е била нарочена за окупация далеч преди каквато и да било развръзка във войната. А какво ли още крият останалите 4 писма между двамата диктатори, които продължават да са засекретени в Русия?”-Иво Инджев

  Г-н Инджев,това Ваше допълнение към моите препоръки задължително го съобщете на комунистите,както факта,че Аркадий Соболев е обещал на българското правителство,че ще ходотайства пред германските власти България да бъде приета в Тристранния Пакт,а по-съсно и самия Съветски Съюз щял да го подпише.Мисля че става въпрос за т.10 или 12-та от меморандума на Съветското правителство до Българското.

 17. “Бел.ivo.bg: Тук трябва винаги да се припомня, че до избухването на войната, когато Хитлер изпреварва нападението на Сталин ( както безспорно доказва в книггите си Виктов Суворов), между СССР и Германия цари идеологически подкована братска дружба”- Иво Инджев

  Последната фраза в допълнението на Г-н Инджев е неоспорим факт,документално,междудържавно и дипломатически потвърдено от втория Съветско-Германски договр,подписан също в Москва,също в Кремъл,от същите министри Йоаким фон Рибентроп -Министър на Външните работи на Имперското правителство на Германия и от Вячеслав Михайлович Молотов- Предсеадтель НКИД( Народний комиссарият инностранъйх дел) на СССР. И на това подписвне също е присъствл Секретаря на БКП(б) Йосиф Сталин. Договора е подписан на 28 септември и се казва “Договор о дружбе и границах”.

  Точно този документ потвърждава казаното от Г-н Инджев за наличието на “идеологически подкована братска дружба” между Съветския Съюз и Германия.

 18. В един брой на “Стършел” от преди няколко години имаше прелюбопитна статия. Поради невъзможността да открия точно този вестник, ще го цитирам по памет. Ставаше дума за това, как във “фашистка” България е спрян от печат фашисткия вестник “Атака” – орган на българските националсоциалисти, излизал през периода 1932-1934 г. Заради статия която призовава към насилие вестника е спрян и не излиза… чак до 2005г.

 19. И още едно предложение към Г-н Инджев.

  Не допсукайте демагогското твърдение на комунистическата пропганда,че обявяването на войната срещу България от страна на Съветския Съюз е част от тоталното настъпление на Червената армия срещу германските войски на всички фронтове.Отделно от това,че Съветския Съюз “освобождавал” Европа. Да,част от Европа ,действително е била окупирана от Германия,но България съвсем не е била окупирана от нито една страна. Така че,нашата стана не се е нуждаела от никакво освобождение от никого,особено ост страна,с която е имала пълни дипломатически отношения през ЦЯЛОТО ВРЕМЕТРАЕНЕ на Германо-Съветската война. В други страни,паметнициите на Червената армия може и да има освободителен смисъл,но за България в никакъв случай. Все пак,никой не обявява война на държава,за да я “освобождава”.

 20. Г-н Инджев,ако може,принтирайте Нотата на Съветското правителство за обявяване на война срещу България от 5 септ. 1944г. и “Обръщението” на Командващия Трети Укр. фронт Генерал Фьодор М. Толбухин към Българския народ от 8 септ.1944.

  Това не са докумети с юридическа стойност ,а пропагандни пасквили. Поднесете ги на комунистката Шаранковва,за да се запознае с тях.

 21. Сините искат ЗАБРАНА на ЕДНОЛИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ на Герб или на която и да е друга партия.
  Самостоятелното тригодишното управление на Борисов показа,че няма капацитет-не можа да се справи с комунистите.Във Варна той се съюзи с кмета Кирил Йорданов/първи мандат-от БСП,четвърти-от Герб/, както и в други градове.Не можа да се справи и с икономиката-погрешно се строят магистрали,вместо предимствено да се развива ПРОИЗВОДСТВОТО.Рейтингът му пада и на изборите ще загуби властта.Идва КОАЛИЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ-начело със СИНЯТА КОАЛИЦИЯ.Няма друга коалиция способна да поеме управлението.

 22. “Цяла „партия“ да служи за целите на друга държава срещу своята страна. При това,по пътя на терора,метежите,шпионажа,убийствата и пр.” и до ден днешен така.И до кога,докато не остане и един жив Българин !

 23. “Цяла „партия“ да служи за целите на друга държава срещу своята страна.”

  Ей това трябва да се повтаря и повтаря додето малко от малко почне този народ да се освестява.

 24. Попитайте своите опоненти г-н Инджев, защо Сталин остава изненадан от нападението на Хитлер в/у СССР след като е бил предупреждаван неколкократно и от Чърчил и от агенти. Рихард Зорге дори му посочва и датата!

  Защото вече Сталин и Хитлер са сключили договор за ненападение и вече са имали съвместен парад в Брест-Литоск. Защото го снабдява със суровини и муниции. Защото са БРАТСКИ партии.

  До К.Ганев:

  Аз пък се възхищавам на смелостта на ТВ да го поканят г-н Ганев, както да отдадем заслуженото и на опонента му да застане срещу г-н Инджев, не мислите ли?

 25. До тъпака русофил Ivan Ivanov!

  Г-н Инджев, току що се нагласих да Ви пиша по темата англо-американските бомбандировки и да Ви предупредя, че утре Шаренкова със сигурност ще подхвърли този въпрос!И ето другаря Ivanov ме кара да си мисля, че имам някакви гадателски способности!

  Кажете им на другарите, че паметника на американците бомбардирали София е издигнат на територията на американското посолство и че гробищата в Солун са поддържани от същите тези “врагове”, които сме натупали при Дойран!
  Припомнете им още, че въпреки жертвите, които сме дали като сме се сражавали на страната на СССР, те “СССР” гласуваха, че сме победени, а не победители!
  Успех и очаквам да я смачкате тази РУСКА ПАЧАВРА Шаренкова утре!

 26. Иван Иванов я си вземай дружките и изчезвайте в Русия.

 27. Иво,
  като чета форума, получава се като “На прощаване”, толкова много съвети, подкрепа и пожелания за услех…може би един водосвет ще прогони злите духове…това не е ли все пак едно развлекателно предаване. Не е лошо да напишеш тук каквото имаш да казваш, щото може да не можеш да се вредиш да вземеш думата в суматохата. Решил си, отивай, но гледай да се върнеш жив, макар насинен и нахапан.
  До Ivan Ivanov: много добре си се сетил за “жертвите на българите от англо-американските бомбардировки на София” ама хайде да говорим за тях когато поканят Иво в предаване с шефа на форум “България -Америка”. Много интересно, защо не са ги поканили в това предаване.

 28. До Ivan Ivanov:
  Лъжец и демагог си ти господинчо. София е бомбардирана след като България обявява война на Англия и САЩ. Обявява война, защото се присъединила към Оста (Рим-Берлин-Токио). Присъединяването на България към Оста, става и под натиска Българската Комунистическа Партия, която изпълнява нареждането на Георги Димитров и подканя Българското правителство да стори това. Георги Димитров дава това нареждане по препоръка на Сталин. По това време Сталин и Хитлер са двама братски съюзника, поделили си Полща.
  Крайно време е, българските комунисти-русофили, агенти на чужда държава, да бъдат наричани много по-точно:русофили-българофоби, защото политиката на БКП е насочена най-вече срещу българския народ и България!

 29. Мислех да не коментирам след подробния и пълен анализ на господина вчера и днешните допълнения на нашия домакин. Реших се тъй като забелязах че се споменава за “измислиците на Суворов” , “за да си продавал книгите”.

  Не драги Иванчо, не е само Суворов, много са. Само че Суворов беше първият и работил с оскъдни документи, главно от съветски издания. Затова той е велик, защото изправя на крака една немислима допреди хипотеза и я защитава с неоспорими доказателства събрани от него.
  На което официалната историческа наука не може да се противопостави освен с клишета които вече са останали твърде малко, защото са оборени многократно и те. Знам че няма да прочетеш или ако го направиш няма да ти подейства, но за другите участници в блога които не ги затруднява руския език бих предложил сайта на един от тях – МАРК СОЛОНИН. Той е един от историците които подкрепиха изцяло цялата хипотеза на Суворов с документи , които по една или друга причина са се изплъзнали от контрола и са разсекретени и до които Суворов не е имал достъп. Така че за официалната историческа наука не остава нищо друго освен да повтаря като грамофонна плоча лозунга «Няма да позволим пренаписването на историята», вече без основания и без аргументи.
  Ето какво е подготвил за 22 юни, рожденната дата на мита за “Съветската армия-освободителка” в сайта си – отново убийствени документи, говорещи за плановете на СССР за “освобождение” на Европа.
  http://www.solonin.org/article_rukopisi-ne-goryat
  Отново документални разобличения и доказателства за несъстоятелността на официалните постулати на съветската пропаганда за “вероломното”, “неочаквано” нападение на Германия над “мирния” CCCР, застанал на границата с неговите 29 механизирани корпуса, (29000 танка) и 330 дивизии и придвижващ се по нощите към набелязаните позиции и криещ се по горите, с карти на германските територии в ръцете още от 18 юни.

  По това което казва Стамбо – изгледах с интерес филма и се съсредоточих и заслушах дали ще бъде казано за “ПЛАНОВЕТЕ ЗА РЕПРЕСИИ” и “НОРМАТИВИТЕ ЗА ОТСТРЕЛ”, прийоми на НКВД. Не се спомена в този филм, но такава, не само терминология но и установена практика е съществувала в НКВД. Може би и “научно” аргументирана и подкрепена, не знам, но това че е официално документирана като методика на държавно ниво, със съответните укази и постановления е ФАКТ !!!
  http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7_%D0%9D%D0%9A%D0%92%D0%94_%D0%BE%D1%82_30.07.1937_%E2%84%96_00447
  За какви “освобождения” можем да говорим след като истинският термин е ИЗТРЕБВАНЕ, това е методика на унищожение на несъгласните, веднъж изявили несъгласие е било вече подробност поставянето им под определена графа – за отстрел, за репресия или за различните други видове теорор. Формите за “зачистка” на която и да било територия са най-различни – от масовото повсеместно и всекидневно тероризиране на несъгласните до върховите им многомилионни “постижения”- Гладомора , ГУЛАГ и “зачистването” на източногерманските Померания, Силезия и Източна Прусия (7-9 милиона бежанци на Запад, предимно останали ненужни им дори като ост-арбайтери жени, старци и деца).
  http://www.solonin.org/article_echo-moskvi-cena-pobedy-krasnaja-armija-na-nemeckoy-territorii
  Това са исторически факти, остава да разберем (ако ни се удаде) какви са били “плановете за репресии” и “нормативите за отстрел” за Задунайската територия. Вижда се че въз основа на различни фактори са съставени такива нормативи за всяка една територия.

  “Oсвобождавали” са планово и методично, с нормативни документи както се вижда.

  Ето как отговаря Солонин на въпрос какво го отличава от Суворов:
  “….. аз имах възможност да работя с голям архив от документи, които бяха разсекретени в началото и в края на 90-те години, а Суворов е бил принуден да изгради своята хипотеза почти КАТО КОПЕРНИК, на базата на оскъдица от документи и повече догадки”.
  Така че драги Иванчо, ако искаш да узнаеш истината за ВСВ трябва да прочетеш “измислиците на Суворов” и после подробните им и необорими доказателства от такива като Солонин.

  Накрая, г-н Инджев, бих искал да се обърна към Вас с моето горещо -Успех утре !!! (вече днес). Ние ще се настаним пред телевизорите / компютрите в очакване.

 30. След този необорим доказателствен материал нека ми бъде позволено да добавя един кратък щрих. Това все още е тайна дълбоко погребана в откраднатите от болшевиките български архиви. Но, че Царство България е имала своя резидентура от сътрудници (руснаци) в СССР наследниците на военното ни аташе помнят, защото им е разказано от баща на син. С други думи руснаци са работили за българското разузнаване. Това е и една от причините Сталин да поиска смъртта на цар Борис III. И заповедта му да бъде изпълнена (царят да бъде отровен) от съветската резидентура в България (на връх Мусала). Това е също и друга причина за обявяването на война на България – окупация и изземане на всичките български архиви от НКВД. За да бъдат разкрити всички руснаци работили за България и да бъдат разстреляни. Което и става. Типично за “сухорукия параноик”.

 31. Към Е. ГАДЖЕВ, ИВАНЧО и IVAN IVANOV:
  Ето, че отново изпълзяхте в блога и “пак сте тук”! Този път обаче ви благодаря. Защото защитавате една моя теза, която повечето ми съмишленици не споделят.
  Твърдя (а такива като вас са аргумент в моя полза), че населението на страната ни е дълбоко разделено, но не на леви и десни, не на комунисти и анти -комунисти, не дори на бедни в честността си и богати-“криминално проявени”. Не!
  Разделени сме на РУСОЛИЗЦИ, желаещи да натикат наивната ни полуграмотна и късопаметна рая в обятията на АЗИАТСКАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, осигурявайки й статута (начина на живот) на руски мужици и такива, които изпитваме ужас от това и всячески се стремим да откъснем страната си от руската орбита и да обезпечим на децата си шанса да живеят като напредналите европейски народи от скандинавския регион, сиреч – свободно, богато и щастливо!
  Дели ни дълбока и АБСОЛЮТНО НЕПРЕОДОЛИМА пропаст, нетърпяща компромисна заедност!Опитите за диалогичност са безсмислени! Аргументите са безсилни!
  Признавам приоритета ви – вие първи го казахте: “С кръв сме я взели и с кръв ще я дадем!”

 32. @ NIKOLAY DIMITROV:
  Я се скрий с тези запетайки!
  Или си провокатор, или си тъп даскал, който не разбира, че на карта е заложено бъдещето на децата /внуците/ ти!
  Другарите ви Ленин и Сталин са писали без запетайки /някой като теб после ги е вмъквал в “гениалните” им писания/
  Иди да пишеш в блога на Сергей Станишев.

 33. g-n Ivanov, pisha ot poziciqta na 4ovek, kojto ima ruski predci, i ne bih iskal da obidq predcite si po nikakyv na4in.Vse pak tezi predci sa jivqli v Rusiq predi revoluciqta i syvetskiqt rejim im e otnel po4ti vsi4ko,koeto sa uspeli da postignat, v Bylgariq,ot po4ti nishto,tyj kato sa se zaselili v Carstvo Bylgariq sled kato sa izbqgali ot germanski plen,po vreme na Pyrvata Svetovna Vojna.Sys sigurnost ne sa bili edinstvenite,zashtoto az sym izrastnal v kyshta,koqto e bila otneta ot sobstvenika si sled 1944 ot syshtiqt okupacionen rejim(fakt,ne e istoriq,koqto trqbva da podkrepqm s dokumenti),zvu4i malko absurdno………..ne sa bili edinstvenite.

  Opredeleno ne mi e priqtno da 4eta obobshteniq, za koqto i da bilo naciq,no tonyt na g-n Indzev rqdko obijda rusnacite,obobshtitelno,za razlika ot nqkoj ot komentirashtite.Siguren sym, 4e imat osnovatelna pri4ina, za tova,tyj kato sym bil svidetel na mnogo ostri komentari za syvetskoto “prisystvie” v Bylgariq,ot grajdani, ot vsi4ki sferi na obshtestvoto.Vklu4itelno sym razgovarql s lica prekarali dosta dylgo vreme v lageri kato Belene i tqbva da priznaq,4e: im li4i;izobshto ne mi haresa, tova koeto vidqh i 4uh.Ne iskam da govorq za li4niq si opit za sega,zashtoto moje da stane strashno.Predpolagam,razbirate,4e,ako tolkova mnogo hora sa nedovolni ot edin produkt e mnogo po-veroqtno,pri4inata da e v produkta,a ne v konsumatorite mu.Az li4no sym svidetel na poslednite 30 godini ot razvitieto na Bylgariq i moga da zaqvq, 4e ne mi haresva, tova koeto se slu4va. Vseki ima pravo da obvinqva,kogoto si iska,no ako obvineniqta sa neosnovatelni,dokolkoto znam,tova dejsvie se nari4a…….. kleveta!

  Kolkoto do bombardirovkite,ako iskaha syuznicite, mozeha da izravnqt tazi teritoriq sys zemqta.

  Priqten den.

 34. Поздравления!
  Бяхте перфектен!
  Противно на очакванията на повечето от нас, “дамата”-опонент абдикира! От присъщата й агресивност нямаше следа. Поведението й излъчваше само СТРАХ!
  Четири пъти повтори, че това не е нейна битка.
  Беше смешна, хленчеща и жалка. Основният й “аргумент” беше “Израел-Натаняху”!
  За съжаление, телевизията изигра своята роля, смачквайки предаването по темата до мижавите 14 минути. За толкова време не би могло да се направи повече!

 35. Към Кардинал Ришельо:

  Благодаря за подкрепата и същевременно искам да призова всички коментатори да не дават поводи да бъдем “изобличавани” вкупом или поотделно с цитати, които да бъдат извадени от контекста и употребени за “доказателство” за някакава словесна агресия срещу горката Шаренкова или някой друг.

 36. С ЯВНО ПРЕВЪЗХОДСТВО!

  Отлично представяне, господин Инджев! Бяхте съсредоточен, аргументиран, конкретен, духовит. Проявихте и чувство за хумор. В оскъдното време, изядено преди това от „архонт” Бинев, успяхте да вместите максималното количество информация.
  Опонентът Ви бе жалък, подхилкващ се като пача, безформена кифла без интелектуален багаж и морални послания. Жалко, че не стана истински спор. Св. Ш. не можа да бъде дори спаринг-партньор.
  Честито!

 37. Получи се едно добро финално намигване. Толкова малък жест, едва ли толкова изпъкващ на фона на останалото и все пак получи с пъти повече внимание.

 38. Понеже някои господа /или другари/, извинявам се предварително, не знам произхода ви, се впускат в обиди и други “силни” аргументи си позволявам да пиша още един път. Демокрацията няма националност, както и диктатурата. Само искам да задам следния въпрос към компетентната аудитория. Чували ли са Генералния план “Ost” на нацистките управници, предвиждащ физическо унищоване на 100 млн славяни? Каква е щяла да бъде съдбата на много българи! Или ние не сме славяни?! Вместо да се борят с “призраците” на комунизма – да погледнат какъв паметник ще открие “тирана” Путин в Израел в памет на войните от Червената армия. Някои мисли, които се срещат тук навеждат на мисълта, че българският фашизъм е все още жив.

 39. До Павел Тинков,
  Предполагам вие сами знаете защо не се получи спор:
  1. Едната страна трябваше да защитава нежизнеспособна теза.
  2. Тази същата страна не е свикнала да спори с аргументи, а с лозунги, заклинания, страх и емоции.
  3. Тази същата страна е свикнала да няма противник в дебата – т.е. да го води винаги зад гърба, пред трети лица.
  4. Имаше разлика в класите за която някои сигурно си мечтаят да бе на тяхна страна.

 40. към Иван иванов:

  Ако Съветският съюз не беше инвестирал политически ( с два договора с Хитлер от август и септември 1939 г.), икономически ( с огромни доставки на суровини и материали за германската военна машина до самия 21 юни 1941 ) и
  чисто военно ( с предоставяне на територия за обучение на Вермахта) най-вероятно Хитлер щеше да се затруди доста повече да разори половин Европа, за което всъщност именно Сталин го подстрекава- толкова по въпроса за “ако” в отговор на вашето “ако”.
  Разликата в двете “ако” е в това, че СССР наистина подпомага с всички сили войната на Хитлер срещу самотната Великобритания цели две години, докато за плановете на Хитлер на ни унищожава ( особено пък нас, българските славяни(?), настроени по онова време прогермански заради злощастното разпределение на картите в международната подкрепа за националния обединителен блян на България), може да се говори само като пропагандно намерение, което за щастие така и не става факт.
  За сметка на това плановете на Сталин да лапне половин континент и да го превърне с съветския колония са неоспорим факт с всички произтичащи от него последици.

 41. Очакваното Ви превъзходство се случи. Но Шаренкова е “слаба ракия” за Вас. Тя в пряк двубой не влиза, понеже не може и го знае. Използва тактика на отклоняване на същността на въпроса (Израел, евреи, русофоби, фашизъм, войната 1877-78 и т.н.)А въпроса беше: От кого или от какво ни е освободил СССР че да му вдигаме паметник? Трябва да се организира дебат с проф. Андрей Пантев. И моля анонсирайте вече своите появи по ТВ, че не можем да следим всичко.

 42. @Ivan Ivanov

  Бихте ли посочили този документ? Он-лайн или в печатен вариант? Защо точно 100 000, а не 150 млн.? И да, Хитлер не е смятал българите за славяни. В замяна аз Ви пускам линк към известните вече “Соображения к плану стратегического развёртывания сил Советского Союза на случай войны с Германией и ее союзниками “, признат за автантичен от противниците на тезата за изпреварващия удар на Хитлер. И за да се избегне дежурният контра -въпрос “Защо не еподписан от Сталин?”, отговорям тук: защото това са съображения върху вече съществуващ план, а не самият план. Ако изкочи самият план в интернет, това ще е краят на легендата за нищо не подозиращия Сталин и миролюбивата политика на СССР. Приятно четене. http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%BA_%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%83_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D1%91%D1%80%D1%82%D1%8B%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D1%81%D0%B8%D0%BB_%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B9_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8B_%D1%81_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B9_%D0%B8_%D0%B5%D0%B5_%D1%81%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8#searchInput

 43. Моите сърдечни благодарности, г-н Инджев! Благодарност за гражданската позиция, за непримиримостта, за появата в БНТ (дай Боже да имаме още много срещи с теб в електронни медии), за смелостта, с която заставаш срещу силните на деня. Понеже въпросната госпожа няколко пъти повтори, че това не било нейната битка, би трябвало да й се зададе въпроса (от водещия) коя “правда” е дошла да защити в студиото. Иво, свободните, мислещи и запознати (вече)със скритата от комунистите след 09.09.1944 г. наша и световна история знаят истината! За останалите петоколонниците винаги ще бъдат готови да предлагат подписки и референдуми. Как ще постъпим, когато в случая, Общинският съвет на София ще им свърши работата (колко уверена и самодоволна бе Шаренкова)?

 44. Боя се,че след това пошло и жалко “с в е т ло”натараленчване и КГБ и ГРУ ще се опитат да изправят много сериозни опоненти срещу Иво Инджев и тази бе причината да се вложат и заложат оправдани надежди в него.
  Но тепърва ще последват гигантски двубои и в този смисъл бе и безпокойството на Кардинала да си пазите силите,тъй като не са изключени и други верломни предизвикателства,макар да са на светлинни години зад Вас.

 45. Браво! Браво! Браво!

  Г-н Инджев, “дожаля” ми за Шаренкова:);)!

  Поздрави от странство и още веднъж… шапка Ви свалям!

 46. Шагреновата Кожа на Светлана Ша(г)ренкова се свива след всяка изречна от нея лъжа!

 47. Към Ivan Ivanov

  “Каква е щяла да бъде съдбата на много българи! Или ние не сме славяни?!” казвате вие. Отговорът на вашият въпрос е ясен, точен и исторически доказан и за съжаление е умишлено крит от българите. А той е че ние българите не сме славяни.

 48. Може ли да даде някой, линк от предаването?

 49. Oste nesto

  Suvetskijat Sojuz vodi 5 vojni po vreme na VSV-Vtorata Svetovna Vijna:
  -Sovetsko-Polska 17sept.-22sept 1939g
  -Sovetsko-Finlandska 30noemvri1939-13 mart 1940g.
  -Sovetsko-Bulgarska 05sept.-28 okt 1944
  -Germano-Sovetska 22jini1941-8maj 1945g
  -Sovetsko-Japonska 98avg-02sept 1945g

  Vuv vsickite vojni Sovetskija Sojuz pobezdava kategoricno,no kakto SSSR,taka i segasna RFederacija praznuva SAMO !!! ednata pobeda,tazi srestu Germanija,naricajki ja “Goljamata pobeda”. Sirec,drugite pobedi ne sa “golemi” ,a malki.
  Ot tezi 5 vijni,samo pri tazi s Germanija Sovetskija Sojuz ne e agresor.
  Ostanalite 4 vojni gi zapocvat Sovetite,kato do kapitulacijata na Germanija,Bulgarija e edinstvenata strana v Sveta,na kojato SSSR e objavil vojna. Edna godina sled objavjavaneto na tazi vojna,Sov. Sojuz objavjava vojna i na Japonija.
  Izvod,Sovetskija Sojuz objavjava vojna samo na durzavite,koito sa zapazili PULEN NEUTRALITET po otnosenie na Germansko-Sovetskata vojna,pri tova,te sa bili v Tristrannija Pakt.

  G-n Indjev,ne priemajte teazta na komunistite,ce Sov. Sojuz e imal VOV-Velika Otecestvena Vojna na Sovetskija narod.
  Narodite ne sa faktor i juridicesko tjalo v mezdunarodnite(mirni i voennovremenni) otnosenija. Faktori sa durzavni glavi,ministri,oficialni predstaviteli,pravitelstva,komisii i pr.

  I osoeo,ce SSSR e osvobozdaval Evropa. Ako Sov. Sojuz e imal zelanie za takova osvobozdenie,bi trjbalo Gebner. Stab na RKKA da ima suotvetni planove. Ne moze da se osvobozdava cjal kontinent podhodjasti planove. Viktor Suvorov i Mark Solonin dokazat tova. Pl\s Mihail Meltjuhov.

  USPEH !!!

 50. Obstata kauza i rezultata ot Gernano-Sovetskata vojna e pobeda ma Sovetite srestu Germanija,kraj na okupacionnija rezim na germancite i nalagane na NOV okupacionen rezim,tozi na Sovetskija Sojuz. Sledvastija rezultat e sovetizacija i bolsevizacija na okupiranite strani,vkl. i na Bulgarija.
  Osvoboditel na cast ot Evropa e samo USA i Gr. Britain.
  Prez 1989g te doosvobodiha Evropa,po-tocno Iztocnata cast.

  Osvobodi se ot komunizma i samija Sovetski Sojuz,kojto posle puk se razpadna i zagina zavinagi. SSSR ne moza da izpuli nito edno ot obestasnijata si za psotrojavane na nov zivot ,komunizam ,socializam i dr. I naj-vaznoto,nikoj ne se opita da pomogne na “osvoboditelja” da umre. Dori i ruskite bolseviki.

  Vsicko iztece v kanavkata za otpaduci. Sovetskija Sojuz bese naj-goljam,naj-svirep i naj-smurtonosen otpaduk,bokluk po vsicki paragrafi.Tocno zatova umreja taka bezslavno. I segasna Moskava uhae ot vsicki posoki na kapiatlizum….

 51. da……..”ako edna internet diskusiq e prekaleno dylga,sys sigurnost shte byde povdignat vyprosa za nacistite”.ne moga da si spomnq koj go beshe kazal,i samo se sheguvam(sys syjalenie,4e vmesto da obsyjdame kyde shte po4ivame tova lqto,i drugi polojitelni qvleniq v jivota si, se rovim v edni temi, koito imat za cel da ni natrapqt, 4e vinagi moje da stane po-losho).

 52. Когато фактите говорят и бого…..
  (Иванов-тоже)

  Данни на швейцарския институт по генетика – iGENEA

  Albania:
  30% Illyrians
  15% Phoenician
  14% Hellenen
  18%Thraker
  2% Vikings
  20% slavs

  Greece:
  10% Germanic
  10%illyrians
  20% slavs
  20% phoenician
  5% macedonian (in north more than 18%)
  35% Hellenen

  Bulgaria:
  49%Thraker
  11%macedonian
  15%slavs
  15%hellenen
  5% pheonician

  Macedonia:
  30%macedonian
  10% illyrian
  15% hellenen
  5%phoenician
  20% germanic
  5% hunnen
  15% slavs
  Serbien:
  30% Slawen
  9% Phönizier
  21% Illyrer
  14% Kelten
  6% Hellenen
  2% wikinger
  18% Germanen

  Urvölker in Slowenien
  Germanen 35 %
  Illyrer 20 %
  Slawen 20 %
  Phönizier 17 %
  Juden 5 %
  Vandalen 3 %

  Urvölker in Kroatien
  Illyrer 34 %
  Slawen 20 %
  Kelten 18 %
  Germanen 12 %
  Phönizier 8 %
  Hellenen 8 %
  Die Gene lügen nicht. Oder etwa doch?

  Urvölker in Deutschland
  Kelten 45 %
  Germanen 25 %
  Slawen 20 %
  Juden 10 %

  Urvölker in Polen
  Germanen 60 %
  Slawen 32 %
  Juden 8 %

  Urvölker in Österreich
  Germanen 35 %
  Slawen 35 %
  Spezialfall * 10 %
  Juden 10 %
  Phönizier 10 %

  Urvölker in Russland
  Slawen 45 %
  Kelten 30 %
  Wikinger 12 %
  Juden 8 %
  Spezialfall * 5 %

  Urvölker in Norwegen
  Wikinger 88 %
  Germanen 12 %

  Urvölker in Dänemark
  Wikinger 60 %
  Germanen 40 %

  Urvölker in UK
  Kelten 75 %
  Germanen 13 %
  Wikinger 12 %

  Urvölker in Finnland
  Wikinger 90 %
  Saami 8 %
  Balten 2 %

  Urvölker in Frankreich
  Kelten 70 %
  Germanen 20 %
  Phönizier 10 %

  Urvölker in Schweiz
  Kelten 55 %
  Germanen 30 %
  Juden 10 %
  Slawen 5 %

  Urvölker in Tschechien
  Germanen 50 %
  Slawen 42 %
  Juden 8 %

  Толкова по въпроса за славяните. За повече информация, трябва да се рови в

  https://www.igenea.com/index.php?content=49a&id=11

 53. mnogo po-vajno e kakvo se slu4va v momenta,a tova koeto se slu4va prez poslednite 30 godini,ne e osobeno priqtno.koeto do nqkakva stepen obqsnqva otnoshenieto na pove4eto blogyri po temata.syshto taka prilikite m/u nqkoi lica i sybitiq ot pyrvata polvina na 20 vek i na4aloto na 21 sa porazitelni!

  vsi4ki znaem koi sa i kak ni dokaraha do tova polojenie,no nikoj ne dava recepta kak da izlzem ot blatoto, v koeto ni nakisnaha.polojenieto e unizitelno i otvratitelno,nqkoj po-radikalni blogyri go opredelqt kato genocid,i tova ne e ot v4era!vsyshtnost, ako proverite statistikata na letishtata v BG moje bi shte razberete,predpo4itanata ot pove4eto grajdani,recepta.dale4e sym ot misylta,4e e edinstvenata!!

  mejduvremenno,dokato se opitvat da ni iztyrbushat s nqkoj i drug miliard via Belene-Kozloduj,nqkakyv “genij” iz4islil,4e ot bylgariq iztekli mozyci za 40 miliarda.hitrata svraka s dvata kraka!!

  Pozdravi.

 54. Към PODKREPA:
  Да, прав сте, умря чудовищният “мастодонт” СССР, но уви – за съжаление тялото му не се разпадна до безобиден “отпадък” и не “изтече в канавката” където му беше мястото!
  Не! Трупът му падна върху нас и ни затисна жестоко и безнадеждно! И вече две десетилетия гние върху нас, и ни облива с отровната си слуз и зловонните си миазми! А ние при(за)тъпяхме и сякаш не чувстваме върху себе си неговото смазващо бреме, не чувстваме задъхващата, убийствена смрад, не разбираме, че трупните отрови проникват в жилите на МАЙКА БЪЛГАРИЯ и убиват бъдещето на децата и! Дори някои започнахме евфимистично да именуваме гадния труп “посткомунизъм”, а други (вж породата Шаренкова) ни убеждават, че това било “русофилство”, “панславянство и източноправославие”, “братство по
  род, език и нрави”, “любов от благодарност” и “дружба навеки”!
  А В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ТАМ В СЪРЦЕТО НИ, В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА, СТЪРЧИ ЗЛОВЕЩО, КАТО КОЛ, ЗАБИТ В ГРЪДЕН КОШ, ТЕХНИЯТ ПАМЕТНИК!!! ЗА ДА НИ КРЕЩИ, ЧЕ БОЛШЕВИШКИЯТ СССР Е ВАМПИРЯСАЛ!

 55. По разбираеми причини Иво няма да пусне линк към предаването, но се чудя дали архонт Бинев има повече почитатели от Иво, защото неговата изява при Георги Любенов скоро след предаването беше в Youtube.
  Очаквам скоро да се появи и Иво с Шаренкова. Моля дайте линк.
  Освен това, квалификациите и личните нападки срещу Шаренкова принизяват нивото на дискусията, а Иво няма нужда от подобна подкрепа. Нека се придържаме към аргументите и най-вече към фактите. По мое скромно мнение, разговорите на тема “какво щеше да стане АКО…например баща ми не беше срещнал майка ми” са си губене на време. Напълно съм съгласна, че историята трябва да прочетена и да сме готови да приемем фактите.

 56. Кирил Маджаров най-добре обяснява
  “що е то слаба ракия” и какво тепърва ще Ви предстои ако “Течна дружба!” закъснее като настолна
  книга – Учебник по История.
  Вие трябва да се изправите срещу самия проф.А.Пантев,но се съмнявам,че на премиера ще му е изгодно да преглътне още резил когато България понечи да се събуди.Писано ни било да теглим в прегръдката на Сибириада!
  На кого са му т о л к о в а г о л е м и,че да спонсорира
  дебат на века!!!!!От друга страна
  предизвиквам и самия много добре познат професор!

 57. Допълнение към историческите факти:
  1. През лятото на 1944 г. министър-председателят Иван Багрянов поема курс към разкъсване на съюза с Германия и опит за национално помирение. В името на това национално помирение предлага на нелегалните въоръжени комунистически отряди да се разположат в определени райони на страната, където да бъдат снабдявани с храна и да не бъдат преследвани. Първоначално комунистите приемат и се срещат с Багрянов – издадени са открити листове за свободно движение из страната на ръководни функционери на БКП. Обаче от Москва е отправена остра критика към тукашното ръководство на БКП и то е принудено да прекъсне контактите с Багрянов. Защо е станало така – всеки интелигентен човек може да си отговори.

 58. Продължение:
  На въпросите на Багрянов, защо вече не идват за разговори, комунистическите функционери гузно мълчат или казват :”Остави, не ни питай!” /Справка – книгата на д-р Найден Найденов “Моите дни с Багрянов”/.
  2. На 22 август 1944 г. Стойчо Мошанов установява контакт с англоамериканското командване в Кайро за обсъждане на условията за сключване на примирие между България и САЩ и Великобритания. Щом научава това, Сталин веднага дава нареждане на 3-и Украински фронт да разработи план за война срещу България. Виж спомените на маршал Жуков за съответния времеви период.

 59. 3. Само за няколко дни: 2-9 септември 1944 г., дошлото на власт продемократично правителство на Константин Муравиев възстанови политическите права и свободи и се готвеше да обяви война на Германия, което се забави поради предателството на военния министър генерал Иван Маринов, който знаеше, че предстои преврат, съчетан с нахлуване на съветски войски в България.

 60. 4. Когато Молотов уведомява посланиците на САЩ и Великобритания в Москва за обявената от Съветите война на България, последните изразяват силно учудване от действията на СССР, който обявява война на страна, която води преговори за примирие.

 61. 5. Обявената от Съветите война на България е част от плана на Сталин за включването й в съветската следвоенна империя, а не от военна необходимост. По същото време, когато на въстаналите поляци във Варшава е трябвало да се окаже помощ, по нареждане на Сталан съветската армия спира настъплението си и безучастно гледа от отсрещния бряг та Висла как нацистите смазват въстанието. Онези, които разбират, знаят защо, пък и вече е казано доста.

 62. Лесно е срещу Шаренкова.Толкова е семпла.Не искате ли да поговорите с Тома Томов например.Днес го гледах в “На четири очи”.Той обаче няма да гледа тъпо.И приема всяка битка.Опитайте,Господин Инджев.

 63. Хм. Не е че не съм сподвижник на идеята за демонтиране на “паметника”, но според мен г-н Инджев гоеори прекалено бързо и се опита да засегне прегалено много аргументи, да спомене прекалено много информация в малкото време, в следствие на което почти нищо не разбрах от казаното от него. Шаранкова, от друга страна, се държеше като интернет трол, и тролираше г-н Инджев със случайни фрази и думи, и ползваше комунистическата риторика, на която съм бил свидетел в други предавания ( “аз ще се съглася с г-н Инджев”, славяни, памет, отместване на темата към Израел, и пр.). Поне според мен, слабо предаване се получи.

  Интересно дали ще доживея тази гнус да се разкара от градинката, и на нейно място да видя засадени дръвчета и деца, които си играят.

 64. Сега изгледах видеоклипа.
  Г-н Инджев, поздравления! Защитахте и моята и на много други българи кауза по един блестящ начин. Аргументирано, страстно, пресичайки всеки опит на опонентката ви да замаже проблема.

 65. Както винаги се представихте великолепно в спора по БНТ, г-н Инджев.Говорител сте на демократичната общност, а не само на обществения комитет относно МОЧА. Идеята Ви със старите вестници е впечатляваща и много ефектна. Личността и делото Ви са вдъхновяващи, малко по малко разбивате инерцията на отчаяние и униние.Благодарности.

 66. към vladimir:

  Как точно да “опитам”?
  При Цветанка Ризова и Бойко Василев продължавам да съм забранен, макар иначе с двамата да сме си много приятели за пред хората, когато се видим някъде на публично място.
  Не питайте мен защо е така- питайте тях.
  Освен това някак не съм виновен ако някой гледа тъпо, че да ми се вменява и това във вина ( както Кулезич ме нападна вулгарно за това, че Бойко Борисов ми се е обадил по телефона ).

 67. Историята на комунизма у нас още не е прочетена и хората, които настояват да не се прочита имат изгода от това. Преместването на съветския паметник в музей на тоталиталитаризма в България все още не е факт, защото тоталитаризмът не си е отишъл от България. Затова все по-често откриваме прилики на сегашната власт с тази от времето на Живков.
  Не е нормално и демократично журналист като Иво Инджев, да не бъде потърсен за работа от толкова много телевизии. Това е поредното доказателство, че България не нормална и демократична държава.

 68. Блестящор г-н Инджев! Слушах Ви с интерес и удоволствие в днешното предаване на БНТ. Шаренкова беше жалка с непрекъснатото повтаряне, че трябва да се пази историческата памет. Дано тази полемика има отзвук и най-после да се изпълни решението за демонтирането на този паметник с позорните, за всеки нормално мислещ българин, надпис и заплашително издигнат шмайзер (шпагин) в центъра на столицата ни.

 69. Владимир, защо г-н Инджев да не си поговори пред публика с Тома Томов? Да, вярно е, че Томов е ерудит. Така че, ще ми бъде интересно как Томов би неглижирал документи, като тези:
  http://www.agitclub.ru/spezhran/spezprotokol.htm
  Не можах да намеря в нета поздравлението на Молотов за превземането на Белгия от Хитлер. Където външният министър на СССР изтъква заслугите на страната си за осигуряване на стратегически суровини, осигурили успешния марш на немските войски.

 70. До MDAM:
  Както изглежда, единият от нас не е в час. Както и да е – благодаря за разясненията.
  🙂

 71. Само не разбрах как някои окачествиха Тома Томов. Знам, че е йезуит. Ама чак пък ерудит?!
  Сигурно е по скалата на АОНСУ?
  🙂

 72. Поздравления Иво! Отново възбуди кошера на рубладжийте. От девет дерета “исторически факти” в блога доказват, само дето другарката Шаренкова днес сутринта едно не можа да извади. Беше просто смешна, за парите които получава.
  За безимените “иванчовци”, предрешени ” пенчовци” и други като тях ще префразирам Славейков:” Иванчо, бе чети, Ивавчо пак не ще…..”
  Прочетете “Течна дружба” и “Ядреналин” от Иво Инджев и тогава говорете. Не струва скъпо!!! Не зная дали ще ви осребят покупката, този път.

 73. Към Ivan Ivanov
  Почти съм сигурен че това не е истинското ти име!Прозрачен ,безличен член на партията.

 74. До Павел Тинков:

  Ще визирам мнението ви което почва с:
  “Към Е. ГАДЖЕВ, ИВАНЧО и IVAN IVANOV:”
  Поради подобни на Ivan Ivanov мнения сме свикнали на всякакви провокации. Признавам, че трябваше ясно да споделя коя е спечелилата(Иво Инджев) и загубилата страна(тезите за защита на този позорен паметник на руската окупация над България). За мен превъзходството на г-н Инджев беше явно, въпреки че, донякъде споделям мнението на Георги Велев. Наистина много аргументи и дълги мисловни нишки, които неинформирания зрител може да не разбере на прима виста. Уви, от друга страна пълната и точна аргументация беше нужна, предвид поведението на Шаренкова пак както Велев го описва. Не бих казал, че е специфично само за троловете, мисля по подобен способ е аргументирана цялата руска пропаганда.

  Всичко добро.

 75. Кое е по-страшно за статуквото – демонтиране на паметника или невъзможността да налагат волята си?

 76. Уважаеми г-н Инджев,
  Сега успях да изгледам дебата Ви със Светлана Шаренкова в сайта на БНТ. Явно Шаренкова не си е давала сметка с кого точно ще разговаря в студиото и затова изпадна в меко казано конфузно положение. Не ми е жал за нея. Поне да беше прочела “Течна дружба”. А Вие бяхте на страхотно ниво – ерудиран и подготвен с факти и документи! Дано повече непредубедени хора да са проследили този дебат!
  И едно предложение. Ако има необходимост да изтъкнем приноса на съветски гражданин за България, нека издигнем паметник на акад. Лихачов – този човек го заслужава!

 77. Г-н Инджев,”опонебта” Ви направи “гаф” с епохални последици бих казал!Уникална издънка,но то така с “пилето в кълчища дето се оплита”!
  “Бог си знае работата”

  А понеже несъм “полиглот”,та молба имам (Надя Хамами мисля най добре ще ме резбере).
  “Мохамед Морси от Мюсюлманските братя е избран за президент на Египет
  Морси обеща да състави правителство, в което да включи представители на различни общности.”
  Молбата ми: “Поздравление към новият Президент на Египет и пожелания за мир и заедност на всички в съзидателен градеж!С Бог да помага успех!”
  За превод ми молбата и някъде в списъка на останалите свободомислещи Български Граждани!

 78. Иво,наистина скромността краси човека и нека не забравяме ,че скромността е последното,с което човек се отличава ,ако всички останали добродетели ги няма у човека.Това го пиша по повод на моето наблюдение ,че твоята любов към детайла е всъщност твоето предимство ,за което получих неодобрение.Но виж,освен ,че с тази любов умееш да будиш заспалата съвест на българите има и още нещо ,което със сигурност те отличава от обикновените хора ,които интуитивно усещат ,че твърде много неща в отношенията ни с Русия са преминали границата на нашия национален интерес.В този смисъл без да подценявам любовта към детайла си позволявам да отправя следното предложение,което се основава на това,че ние сме винаги с теб и с цялото си сърце те подкрепяме и споделяме решението ПСА да не стои повече както досега в центъра на нашата столица,а – в музей! и то колкото се може по-скоро да отиде там, на подобаващото му място и затова е хубаво Урокът ,който ще остане за нас винаги да го свързваме и с твоите червени чорапи,с които повярвай ми така разсея г-жата ,облечена цялата в червено ,че нямаше как докато слушахме интересния дебат и да не се посмеем от сърце.Тя ,госпожата спореше странно и сякаш крещеше:Аз мразя българина… докато те гледаше презрително.Всъщност нашият поет е описал неповторимо дамата и така в Песен за човека :Ние спориме

  двама със дама

  на тема:

  “Човекът във новото време”.

  А дамата сопната, знаете –

  тропа, нервира се,

  даже проплаква.
  Бъди здрав!Успех!
  п.п.Любовта ни към Русия е също продиктувана от любов към детайла и добре осъзнаваме ,че любовта ни към България е това ,което ни прави силни в желанието ни да отстояваме с достойнство и по примера ,който ни даваш- именно така да отстояваме последователно ,безкомпромисно незаменимата общочовешка ценност:свободата на словото.

 79. Към VLADIMIR – Тома Томов не е ерудит.А ето и нещо от неговата семейна биография:Баща-полковник от ДС Томов-началник на лагера Белене.В последствие партиен секретар на ДСО “Пътни строежи”.Тома Томов,като негов син, не е имал “шанса”,какъвто имах аз,да му бъде даден списък на висши учебни заведения,където има право да кандидатства.Това е “равният шанс”.

 80. Иван Иванов: Чували ли са Генералния план “Ost ” на нацистките управници предвиждащ физическото унищожаване на 100 милиона славяни? Каква е щяла да бъде съдбата на много българи!”
  Иван Иванов(ако това е истинското ви име), не съм чувал за плана “Ost ” на нацистките управници за унищожението на 100 милиона славяни. Все пак той си остава само план- неосъществен. Но съм чувал и чел за план-осъществен от единородните ни братя славяни, на които “сме дали книга да четат”, за унищожаването на около 1300 таврийски българи.През 1942 година те пишат прочувствено писмо до цар Борис трети и го молят да ги приеме в царството си. Той ги приемa и ги заселва и оземлява в североизточна България (Добруджа и Лудогорието).Радостта им е неописуема, но кратка! След нахлуването на Червената армия в България и окупирането й от нея, червеноармейските спец части, по заповед на Сталин предприемат издирване на заселилите се вече в прародината си таврийски българи.Голяма част от тях са върнати обратно в СССР, но не по родните им места, а в лагерите на ГУЛАГ. Други са били преследвани като дивеч още в България и са избити. В село Воден, Разградско, в яма образувана от паднал самолет са били разстреляни 40 мъже таврийски българи. Единици са се спасили.(“На пусто пладне”, авт. Тодор Балкански).
  Друга версия за връщаните в СССР таврийски българи е , че са били товарени на шлепове, вкарвани навътре в Черно море и издавяни.
  Иван Иванов, не “каква е щяла да бъде съдбата на много българи”, а е такава каквато ви я описах за част от тях.Ами съдбата на българите при Гладомора в Украйна?

 81. Другарят Иванов би трябвало да се заинтересува от съдбата на 12-те български села в Кримска облст, имали злощастието да отправят петиция до немските власти за изселване в майката Родина – България. Не им се случва. Непосредтвено след края на войната, правителството на СССР ги изселва в Казахстан, поради тази петиция. Другарят Иванов е като всички8 другари – съотечествениците им не струват пукната пара. Важен е СССР и Комунистическия Интернационал.

 82. Госпожо Йорданова и господине Павел Тинков,
  Никакво значение няма дали Тома Томов е иезуит или е син на палач от ДС или е и двете заедно. Както въпросното лице, така и едно друго лице – Дмитрий Иванов – са изпедексани в познания. И да се омаловажава това с етикет АОНСУ (по г-на Тинкова) или че бил дете на ДС-ар (по г-жата Йорданова) е безсмислица. Да не употребя по-тежка дума – невежество.
  Умът и моралът са две различни неща. Не го ли знате, любезнии ми?

 83. Съжалявам и се извинявам за пропуснатите букви и за грешно поставените. В никакъв случай не мога да бъда извинен с бързина на писане. Езикът трабва да се уважава.

 84. Две съществени грешки допусна Г-н Инджев в дискисията с комунистката.
  1. Обсъжда се само един-единствен паметник,този в София,докато за другите,които са осеяли цлята страна,не се каза НИТО ЕДНА ДУМА. Особено този в Пловдив.
  2. Г-н Инджев определи загиналите войници от Българската армия срещу Германия като “антифашисти”.
  Нищо подобно,загиналите войници,подофицери и офицери са от същата тази армия,преди преврата на Девети септ. 1944г. Те не са били възпитавани с никакви демагогски и идеологически лозунги и теории.А след преврата войските бяха насила включени в Трети Укр. фронт и за две седмици е невъзможно една нормална армия да стане нито “антифашистка”,нито “фашистка”,нито пък “комунистическа” или “антикомунистическа”.И съвсем не е похвално за нито една страна и нито една армия,да се обърне срещу страна и армия,която е воювала в интерес на българските интереси. Българските земи между Струма ,Места и почти до Марица са освободени от Германската армия(Вермахта),акто има загинали немски офицери и войници . Трите години,през които тази част от Сев. Тракия и македония бяха в състава на Царство България и българите там се чувстваха действително свободни.

  Всеки истински българин само може да съжелява,че Германия загуби войната. Германия и нейния Канцлер са единствените фактори,които съвсем официално са се застъпиули против Версайския договор са се застъпили в иемто на българските интереси. Това,че в Германия е имало диктаторски режим не е наша работа. Както не е наша работа какъв е бил и режима в Съветския Съюз.Кои сме ние,че да имаме претенции към тези суперсили-СССР и Германия.

  Но двубоя беше категорично спечелен от Г-н Инджев.

 85. Все още някои възхваляват откровената кремълска пропаганда на лицето Тома Томов, което беше изведено от заслуженото си забвение в едно “публицистическо” телевизионно предаване по една от телевизиите.
  Там Томов изтърси , че по отношение на Сирия , ЕС щял да изиграе ролята на “полезният глупак” , както се бил изразил кумирът на Томов – Ленин.
  Но то си е така , когато не търсиш никаква изгода от конфликта , още повече на ВСЯКА цена(дивашки изстъпления и убийства извършвани от един тиран) , както кремълските ти кумири и господари(на тялото, мисълта и духа) , тогава си ПОЛЕЗНИЯТ ГЛУПАК , според лицето Томов.
  За кремълските “тарикати” и техният вседържец цар Путин I – Кагебейский , какво ли значат някакви си човешки права , след като те не ги спазват , а и никога не са и помисляли да ги спазват , дори и към собствените си подопечни “полезни глупаци” в самата Русия.
  Та такива ми ти изцепки на “ерудита” Томов……

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.