Телевизионната прокуратура

Опазил ме Б(л)ог от грешката да се опитвам да защитавам нападнатите от телевизионната прокуратура грешници. Вече веднъж Бареков и компания се опитаха да ме прикрепят морално към основния обект на тяхната поръчкова ярост Любомир Павлов с внушение, че, покрай други журналисти, май и аз съм бил в Брюксел „натоварен на самолета” с парите на този човек, с когото нямам абсолютно нищо общо. Така че знам: дебнат ме и само да им дам повод ще ме пуснат с огромна наслада в бетононабърквачката си.

Не, не си въобразявам. Защото не сънувам, когато чета в онази стенограма на Министерски съвет точно преди седмица, как премиерът Борисов, от позицията на кристално чистото си минало, лично ме посочва като враг с нечисто минало, забелязано току-що от него. Така че инициативата не е моя. Тя беше на телевизионната прокуратура ден по-рано, когато главният обвинител Н.Б. ( да не се бърка с Б.В.- той явно е превърнат във фигурант в държавата) ме „почна” от екрана, за да продължи на другия ден по темата самият премиер и така- цели 4 дни поред ( може и да са повече, но и аз съм човек, няма да клеча по цял ден покрай канала на властта, докато чакам „труповете” на моите врагове неизбежно да минат по течението на времето).

За да няма заблудени, подчертавам: това е моята тема в този текст. Няма как да се произнеса по същината на обвиненията, които валят от екрана на телевизионната прокуратура. Най-малкото за целта си има компетентни власти да отсъдят основателността на обвиненията.Без достъп до всички гледни точки човек, ако не е човек на властта, поръчала кампаниите срещу определени „октоподи”, рискува не само да сгреши в конкретиката, но и най-вече да бъде пришит като едно от пипалата на мекотелите.

Но едно е ясно: съществуващата и преди схема на доверени медийни прокурори да се поръчва да започнат кампания, която всъщност е подготвена от съответните държавни органи с цялата им мощ, заработи вече на пълни обороти. Очевидно целта е да се оправдаят средствата, хвърляни пред задаващите се черните европейски облаци, надвиснали като оценка над това управление, върху което се очаква идния месец да се изсипе порой от институционално обосновани упреци под формата на критичен доклад от Брюксел.

Това е причината в София да бъде мобилизирана до (без)краен предел телевизионната прокуратура. Под формата на изразител на общественото възмущение от вредната дейност на добре проучените предварително мишени телевизионната прокуратура е натоварена да покаже изпреварващо, че всъщност тук най-будната част от медиите ( изцяло подчинена на всевиждащото държавно ръководство) сигнализира за безобразията в държавата и едва след това, едва ли не, тя се задейства в отговор на този свободен медиен (с)писък.

Всъщност е точно обратното: списъците се подават зад кулисите след като сценарият за следващите стъпки вече е разработен, но по този начин се препира образът на телевизионната прокуратура като изразител на будна гражданска съвест, платена с парите на една банка, захранвана с държавни авоари. Именно в този контекст припомних и факта, че медийният прокурор първи ме посочи като враг с нечисто минало и едва на следващия ден (почти) хрисимо към тази оценка се присъедини Борисов.

Един колега ме попита дали очаквам последици за себе си, след като в четири поредни свои изяви медийната прокуратура продължи да ме напада персонално ( и както обикновено без право на отговор- нали Бареков е свикнал да рита паднали и вързани волнодумци, доказал го е пак в моя случай още преди 6 години!). Отговорът е, че от тези позлатени прокурори всичко може да се очаква.

Трябваше надълго да изясня тази позиция, за да стигна до факта от днес, че отново от медийната прокуратура на властта научихме твърде важната новина, че не кой да е, а бившият любимец на Бойко Борисов, самият негов заместник в продължение на две години и половина Трайчо Трайков вече е с внесено обвинение в прокуратурата.

Медийният прокурор, както в много подобни случаи напоследък, „случайно” знае това преди всички и много държи да се похвали- досущ като самохвалството му, което го издаде за слагачеството, проявено дори на международно ниво с изпращането на телевизионен екип на гости на сирийския режим, който (екипът) бил единственият в света(!) на мястото на събитието. В резултат на това от официозния телевизионен канал предпоставиха с лекота решението на световната загадка какво точно става в сирийската бъркотия: оказа се, според тях, че обяснението е много просто, защото ставало дума за война на „тежко въоръжената терористична организация Ал Каида срещу светския режим” на Башар Асад- любима манджа в менюто на самия сирийски диктатор, сервирана като неоспорим факт за сведение на неосведомените световни осведомителни агенции.

Ако имаше някаква друга истинска и действаща безпристрастно прокуратура в България тя би трябвало да се заинтересува колко струва тази българска ( а и чисто българска ли е или зад нея действат спонсорите от Кремъл) услуга за основната пропагандна теза на сирийския режим, чийто посланик в София беше изгонен позорно от София само броени дни по-рано, но се оказа, че тъкмо българският телевизионен канал, свързан толкова явно с властта в същата в София, е не просто добре дошъл в Дамаск, но дори и е „единствен в света” в обятията му.

Мнозина ми се чудят, а приятели дори почти ми се карат, че изобщо си хабя времето да гледам режисираните процеси на телевизионната прокуратура, които така добре имитират познати сцени от разправата с народните врагове, от рода на Трайчо Костов ( досущ като днешните обвиняеми в шоуто на телевизионната прокуратура той също никак не е бил „ангел” и е направо незащитим от демократични позиции днес заради участието си в кървави репресии, но си остава нарицателно за разправа с доскорошен съратник, нарочен за главен враг в угода на началството).

Да, зяпам този канал, купен уж с части средства, за да прокарва пропагандата на управляващите. Понякога дори зяпвам от удивление докъде могат да стигнат в откровения слугинаж, макар да съм виждал в този живот какво ли не. Не го правя обаче заради другия Трайчо.

Това няма как ми бъде приписано, защото бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма е основен антигерой в „Ядреналин”, последната книга, под която съм се подписал. Следейки последователността на събитията, регистрирах, че този път публичното посочване с пръст беше на самия Бойко Борисов. Трайчо Трайков се оказал най-голямото му разочарование, каза той и веднага се басирах, че на доскорошния министър, обявен година по-рано пак от Борисов за най-ценния му човек в кабинета, му е спукана работата. Само очаквах кога медийната прокуратура ще го подгони.

Както виждате, пъзелът се нареди по обичайния начин: органите са подготвили разследване, подали са го най-напред в медийната прокуратура, която го изважда с величествено самочувствие на автентично разследваща медия и след това без да се притеснява от това нахалство препоръчва от екрана на прокуратурата и тя да се заеме с въпроса, отнемайки й дори първенството в оповестяването на свършения ( от когото трябва ) факт. Защото такава е подредбата на приоритетите на властта. Толкова се прозрачни, че чак са ефирни- в национален ефир при това, както обичат сами да се хвалят!

Ако някой още не е разбрал, сега става ли ясно и на най-незрящите защо „опявам” от години, че най-първата грижа на властта в България е да доминира на медийното поле, което е минирано с нейните подмолни ходове за публична употреба? Би трябвало. Ето защо не приемам нито упреците, нито подигравките, нито подозренията за „нещо лично” във връзка с това, че „опявам” за някакъв си телевизионен прокурорски канал, който трябвало просто да бъде пренебрегван и толкоз.

Ето защо „опяването” ми ще продължи въпреки указанията на премиера да ми бъде натикан парцала с нечистото минало в устата.

41 мнения за “Телевизионната прокуратура”

 1. Когато господин Инджев бе в един отбор с Бареков – нямам спомен да се е разграничавал от него.

  Нима в изявите си в bTV, а преди това в чалгаджийския период Бареков отново не бе кукла в ръцете на Петър Стоянов, олигарси и други кукловоди.

 2. Към Борисов&

  Това, че лично “нямате спомен” как Бареков се разграничи от мен в Би Ти Ви, не прави истината по-малко автентична- че отгоре на всичко и държите да споделите незнанието си като някаква форма на упрек към знаещите.

 3. Г-н Инджев, след като тази сутрин си отворих пощата, видях следния мейл :
  На 29 юни, петък, вестник Уикенд подарява безплатна книга на читателите си.
  Всеки от вас, купувайки вестника, ще получи без пари сензационното разследване “Престъпна империя”. Книгата е документален разказ за забогатяването на бизнес тандема Любомир Павлов – Огнян Донев, който наскоро бе обвинен от прокуратурата в пране на пари.
  Вижте трейлър за книгата: http://www.youtube.com/watch?v=VmpIGsZ0sQM
  Искате да споделите мнение? Присъединете се към дискусията: http://www.facebook.com/Ognian.Donev.Lubomir.Pavlov
  По долу разбира се прочетох и сакралната фраза “Съгласно Закона за Електронната Търговия ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение”, но… НО – изводите са ясни. Тези две лица явно са предизвикали гневът на “конкуренцията” дотолкова, че сега “божият” гняв се сипе връз главиците им. Любопитен съм колко ли десетки хиляди като мен са били бомбардирани от този спам…?

 4. Господин Инджев, много лесно може да се разбере колко му е акъла на ББ, щом е наел Брареков за придворен шут. Ами, че той за портиер не става.

 5. Ако изключението се държи добре,
  могат да го приемат в числото на правилата,които нямат железни изключения,но това вече ще решите само Вие!

 6. След като през изминалата седмица “Репортери без граница” заключиха, че “…в България истински независими са само шепа блогъри”, вчера – бидейки в балкана и под обхвата единствено на БНТ и БНР,установих, че те явно са се почувствали засегнати и набърже са си поръчали “медиен мониторинг” на “Фондация медийна демокрация”. Първо по радиото, сетне по ТВ чух следното :
  Николета Даскалова : “Ожесточеността на новите медии към традиционните се дължи на убедеността, че традиционните медии са икономически и политически обвързани със статуквото.”.
  И по-сетне Доц. Орлин Спасов :
  “Обществените медии са остров на свобода в условията на война между медийните групировки. Екопротестите от последните седмици са били тест за свободата на словото в България и повечето медии са се провалили. Това показва изследване на фондация “Медийна демокрация.” Повечето медии в България пишат и говорят позитивно за властта, а Бойко Борисов остава най-споменаваният политик от журналистите.”

  Доколко свободни са обществените медии нямам компетентност да се произнеса, но ми направиха впечатление заключителните думи Доц. Спасов в края на интервюто :
  “…Засилва се и ролята на социалните мрежи, в които хората все по-често търсят съмишленици и достоверна информация. Наблюдателите обаче остават притеснени за медийната свобода и за това, че журналистите губят доверието на хората.”
  Ха сега де! За блогсферата – нито дума (или едва-едва, завоалирано), пък социалните мрежи – във възход и на много силна позиция?

 7. Така нарачения журналист Н.Бареков по-известен като Дудука не е достоен и за един ваш ред,за една дума,за една ваша буква г-н Инджев!За съжаление медийните слуги няма да свършат!

 8. Най-после Иван Костов сподели за какво е ставало на въпрос при посещението в Китай.Той сподели това във Варна. Защо във Варна ? Защото интересът на китайската страна е бил към отдаване на концесия на пристанище Варна или част от терминалите на пристанището. На тази пресконференция в една заличка в която кацаха мухи по микрофоните имаше и журналисти и един от тези микрофони беше и на БНТ. Но какво избраха да отразят централните новини на БНТ от тази пресконференция продължила 15-20 минути ? Ами те избраха 30-те секунди в които Костов отговори на въпрос от залата за глупавото предложение на ДПС да агитира и на турски език. Това те счетоха, като най-важното. Не казаха нищо за никакво посещение, за никакъв интерес, за никакво пристанище. Ами ако в Китай беше заминал Бойко с Дянков и още някой от ГЕРБ ? Как ли щяха да процедират телевизиите и медиите ? Сами се досещате каква щеше да бъде разликата. Не е ли малко нечестно ? Преди това те “отразиха” и скандалът с Вежди Рашидов, като се спомена как проблемът бил само в това, че Вежди говорел на турски на среща с турски кинаджии(доколкото турските сериали могат да се нарекат изобщо Кино) и от Атака изразили възмущение. Само дето от Атака изразиха възмущение и от това, че Вежди Рашидов министъра на културата в България си позволи да изпсува на същата тази среща. Това не беше споменато. Нито пък беше показан клипа който е в youtube на който Вежди Рашидов казва на някого преди да се снимат всички заедно под герба на България “ела тука бе дееба маааму”. Защо така бе новинари ? Защо така бе “обективни” журналисти, “професионалисти” и дипломирани с висше образование “млади хора” живеещи в “демокрация” и “свобода на словото” ? Защо така някаси умувате и решавате, какво да отразите вместо да отразите всичко, каквото е ? На кого си мислите, че правите услуга ? На нас ли, които ви гледаме тъпите програми и реклами ? Мислите, че така ни предпазвате от вредна информация ли ? Че вместо нас трябва да решавате, какво трябва да знаем и какво не ? Че ние така или иначе няма да разберем и това, което скривате ли ? Или пък мислите, че българина е толкова тъп, че не знае как се борави с интернет и знае само как да включи телевизора и избере програма ? Интерсно ми е как гледате на нас. Като някакъв човешки матерял, който трябва да пусне бюлетина, когато му дойде времето ли ни виждате ? И за целта трябва да бъде правилно обгрижен с подходяща информация ? Това ли е ? За това ли учихте и търчахте по сесии, слушахте лекции и развивахте теми толкова години ? За това ли учихте монтаж, за да кръцвате “неподходящите” моменти от целия материал ? За това ли изучавахте операторско майсторство, за да занесете един материал, който след това да бъде осакатен, според нечии виждания за правилно и неправилно ? Извинявайте, но може спокойно да скъсате дипломите си. Те не означават вече нищо.

 9. Г-н Инджев,мисля че не е необходимо да се занивате с това дребно човече Бареков. Коментарите на Бареков-нарочно не казвам журналистическите,защото са обида за истинските журналисти ,са на отвратително кръчмарско и слагаческо ниво.Патоса с който коментира уж ексклузивните новини само за неговата тв ,на мен лично ми идват в повече. Продължавайте в същия независим дух да правите своята независима журналистика.Желая Ви успех!

 10. Това не е маловажно:

  Според Борис (първия пост), Иво Инджев не се е разграничил от Бареков, а г-н Инджев казва: “Бареков се разграничи от мен в Би Ти Ви”.

  Последно – кой от кого НЕ се разграничи?

 11. Така е AZ, Борисов е казал, че медиите в България са СВОБОДНИ, да пишат за него колкото си искат (положителни неща)! Това, че за другите се пише лошо или нищо, се дължи на “редактирането”. Просто “редакторите” са много и не допускат подопечните им медии да направят някакъв “сакатлък”. Костов подарявал ли е куче на Путин, целувал ли е ръка на руски поп? Като подари и като целува ръка, ще пишат за него. Дотогава – “редактиране” до дупка!

 12. БиТиВи не гледам и много неща не чета, защото имам следния принцип: По рекламите ще ги познаете. Веднага се разбира откъде идват парите и какви ще ги “дрънкат”. Последно доказателство е радио К2 на Беновска. Това, за което сега се сети го знаем от години.
  В този блог реклами няма, за съжаление на автора,но го чета с голямо удоволствие. Изказвайки своята благодарност за трудната и благородна работа, с която си се нагърбил съм убеден, че след време ще бъде отчетена и изучавана.

 13. Точно така Пейчев,след мъчително дълго време, ще бъде “четена и изучавана!”,но заслужава д р у г а у ча с т!!!!И час по-скоро ….!!!!!

 14. До г-н Прошков:
  Да наистина интересен въпрос. Мързелив съм да ровя историята, но е интересно все пак, как г-н Инджев 3 години не се е разграничил от Бареков, докато са били заедно в btv. Сигурно колегиалност(със сигурност). Все пак не можем да обвиняваме някой, че не е абсолютен светец. Вие светци ли търсите, г-н Прошков? По интересен въпрос спрямо г-н Инджев би бил, как е работил в btv, знаел ли е, че работи за Гергов, кога е разбрал и как е реагирал. Сигурно е отговарял няколко пъти на подобен въпрос, но защо не го зададохте, той е доста по-труден за отговор, а и отговора му би съдържал и отговора на текущия ви въпрос.(тук е резонен и казуса редно ли е да използваш една система, бидейки част от нея, с/у статуквото, въпреки че тя е част от него). Отговора не е еднозначен сигурно, а и е еволюирал през времето, отчитайки все повечето натрупани негативни преживявания и загуба на нормалност. Пак ви питам, тук светци ли ще търсим? Ясно е че бидейки част от голяма компания приемаш и доста нелицеприятни неща. Само че въпроса е кой, къде слага границата. Инджев я сложи пред Първанов – политическия спонсор на Гергов.

 15. До г-н Прошков:
  И понеже съм сигурен, че като политик дължите повече отговори на публиката отколкото аз като читател, ще пробвам да ви върна удобния въпрос.

  Въпроса: Ако Кунева не разполага със солидни средства, а Стамболов твърди, че в момента(приемам като част от движението) има повече от необходимата, ежедневна публичност и имайки предвид някои доклади за свободата на медиите в България и тяхната финансова обвързаност на съдържанието, възможно ли е:
  хем публичността да е скъпа,
  хем Кунева да няма пари,
  хем да постига завидна публичност.

  Малко за ситуацията:
  1. Вие сте част от партията(движението – какво е това, щом ще се явява на избори?) на Меглена Кунева – вярно от скоро.
  2. Иван Стамболов е един от инициативни комитет(ли как се наричаше), един от основателите на това движение.
  3. Иван Стамболов лично се е изказвал, че е специалист по връзки с общественноста и медиите.
  4. Според горното, като негова област на експертиза, приемам, че това е поне едно от нещата с които се занимава в партията(движението) на Кунева.
  5. Скоро(няколко месеца макс) Иван Стамболов се изказа в блога си, че не търси никакви контакти с медиите и публичност, понеже към момента(понеже преди Миглена Кунева едва ли е било в сравнимо количество) всеки ден дав интервюта(пресконференции незнам), с две думи, че има повече от необходимата му медийна публичност.
  6. В едно участие при Карбовски, тази събота, Кунева каза че в сметките на движението и имало само 24 хиляди лв. всичките от дарения и че тя прави кампания практически без пари.

 16. Г-н Инджев,

  Извън темата – чета в Mediapool Овъргаз напредва с проучванията за газ в Провадия. Ясно е защо гласуваха поправката за газа наскоро в парламента.
  Само това ни остава – да дадем на Руснаците концесия за газа( ако открият разбира се). Тия хора са нахални и нагли – колкото повече им казваме, че не ги щем, толкова повече се навират в страната ни.

  С Уважение: Б. Илиев.

 17. Иво,
  Позволявам си да те насърча – пиши и не се срамувай да ни “занимаваш със себе си”.
  Два акцента:
  1. Блогът си е твой и СИ В АБСОЛЮТНОТО СИ ПРАВО да отвръщаш на нападки, лъжи и хули по свой адрес. Който не се интересува – да не чете и коментира!

  2. Колкото и да е “частен” частният ти живот, той всъщност е представителна извадка за ТОТАЛНАТА абсурдност и УРОДЛИВОСТ на държавата България и “политическият” ( не е политически, а криминален) и “елит” (както наричат сбирщината около властта).

  До МДАМ, относно “Кунева каза че в сметките на движението и имало само 24 хиляди лв. всичките от дарения”.

  Направо я ожалих, сълзи ми избиха на очите.

  Описаният от ЦРУ като наркотрафикант “гражданин” и НЕ-умният му МВР “министър” ‘спечелиха” изборите, като, цитирам по памет, “заложили две къщи и със банков заем финансирали кампанията на ГРОБ”.
  По-късно се разбра, че НЕ-умният МВР “министър” от “заеми от пенсионери” и “консултации” на ‘фирми пожелали анонимност” си купил поредица / верига от апартаменти, “гражданинът” Б.Б. бе разкрит в мрежата като наркотрафикант.

  Та, както виждаме залъгалката за наивници, т.н. “честно финансиране” не е нова, а Куневица дори и в това не прилага някакви нови сценарии!

  И още! По време на изборите за мес(т)на власт външните наблюдатели ПОДЧЕРТАХА ОСТРО, че достъп до медиите има само срещу МЪНГИЗИ.

  Явно под “ръководството на партията” и лично на “вожда и учителя” (да повторя пак- наркотрафикант според ЦРУ) демокрацията така бързо се е “развила”, че “медиите”: вече не щът мънгизи, а за едната “идея” и от “патриотичност” допускат в селенията си такива “демократични” лица като Куневица.
  Докато в това време Иво е нежелан в , по тая логика вероятно защото “има много пари” и не е “демократ”.

  Относно лицето Прошков ще кажа – АЗ БИХ УМРЯЛ ОТ СРАМ и бих избягвал всякаква публичност, ако бях сменил така партийната си принадлежност, защото съм възпитаван по определен начин и имам определени морални ориентири.

  Да търсиш публичност, че и въпроси да задаваш при такива обстоятелства за мен е неприемливо безсрамие.

 18. @MDAM
  Не бих се съмнявал, че има само 24 000 в касата на куневото движение.
  Те едва ли са от благородни дарения а по-скоро са авансови вноски за по-нататъшно кариерно развитие на жълтите павета.
  Тя едва ли плаща пряко на медиите за да я промотират – тя просто е достатъчно стисната и прибрана жена, свикнала да получава а не да дава.
  А медиите я рекламират, защото им е наредено от шефа, който е дал картбланш на кунева да си развява байряка. Същия този бос всъщност притежава медиите, за това може да се твърди, че не плаща конкретно за нея а плаща по принцип.
  Прошко може и да не е платил кеш за присъединяване но е платил със съвеста си, защото и той ми се чини, че е прибран и не обича да дава……

  Не е ли парадоксално, че брюкселското зеле върви най-добре с рубли?

 19. Това истинският ли Прошко Прошков е?:Прошко Прошков | юни 26, 2012, 16:18
  Никога не съм бил партиен член на каквато и да е партия,преди 1989 г. и след това. След 1989 г. много искаха да ме правят партиец от СДС и постове ми предлагаха,като засегнат от мероприятията на народната власт, но като ги видях тия хубавци на първия митинг, начело с Жельо Желев, Анжел Вагенщайн и какъв ли не боклук отказах.
  Идеята на СДС за справедливост и наказание на комунистическите престъпници, в голямата си част бе предадена от по-големи майстори от теб Прошко. Няма да ми стигнат и две страници, за да ги изброя.
  Симпатизирам на ДСБ и на последните избори гласувах с отвращение за теб,а за Руменчо Христов не можах да пусна гласа си.
  Желая ти успех с комунягите предателю Прошко и на другите трима! Скоро ще видите и жилото, а не само меда, който ви се обещава.
  Без да съм взел съгласието на Иво Инджев, с който нямам и връзка предлагам на всички, които четем този блог да се съберем, без да знам как, и кой с колкото може да подпомогнем последното свободно слово в тази путинизираща се България.
  Бъди здрав, Иво!

 20. Проектът Кунева е толкова прозрачен, че е чак банален. От 1990 не спират да дробят дясното. И всичко това по нареждане от Москва, чрез петата им колона. Това е истината и всичко останало е театър за малоумници, който се разиграва за пред “мат’ряла”
  Ех, Прошков…

 21. Към Генко Гешев

  Като жител на общината в София, на която кмет беше до миналата година г-н Прошко Прошков, знам, че има повече от един човек със същото име и фамилия. Съобщавам го само с цел да не се подвеждат читателите в блога, че коментиращият тук г-н Прошков е непременно онзи, за когото те го мислят. А може и да е…

 22. Лошо и жестоко е когато те преследват и стрелят по тебе с медиен “Калашник”, а ти се отбраняваш с медийна прашка, колкото и добър стрелец и воин да си. Още повече, ако властта подсигурява противника ти безплатно с патрони и други предимства. Въпреки всичко смятам, че по-рано или по-късно ще успеете в интерес на общото благо да му “пукнете” кухата кратуна на Дудука.

 23. Г-н Инджев,изводите на Артур са измежду най-насърчителните и балансирани за пртивоборството,
  което Ви предстои,за да оцелеете и н а д в а т а ф р о н т а!!!!Наглостта и нахалството на външния фронт са безгранични!!!!а на нашия си плод на тъпа простотия,поради което е Ваше право да си напрпавите избора!!!!

 24. Подкрепа и от мен, г-н Инджев! Няма място за обезсърчаване.
  Що се отнася до Медиапул – тепърва ще видим голяма “еволюция” там. Иширетите са започнали.

 25. По горе видях, че пишеше нещо като ПРОШКО ПРОШКОВ. Дали това е някакъв ник нейм, дали някой си прави майтап или си е истинския гешефт майстор и гешефтфюрер Прошко Прошков? Ако не е майтап, можем само да възкликнем, че демокрацията, като всяко добро нещо си има и лошата страна. Колкото и да смърди на политическа мърша, ще трябва, в името на свободата на словото макар и с запушен нос да търпим. Ха, дано да е някой майтапчия.

 26. Телевизионният прокурор Н.Б. заедно с младши-прокурора Д.Г. сигурно са си повярвали че Б.Б. ще управлява по-дълго време и от Т.Ж.
  Един скромен съвет към двамата, които “КОЛЯТ и БЕСЯТ” от сутрин до вечер: Бъдете внимателни и мислете за времето, когато ТОЙ няма да е на политическата сцена, защото тези, които раздават парите понякога се налага да променят и посоката им.

 27. Не мисля, че тук е мястото за дебат относно новата ориентация на господин Прошков. Той има негов личен блог и там може да се развихрите в обвиненията си съм него. Доколкото го познавам лично, а го познавам достатъчно, за да мисля, че точно доскорошния политик от ДСБ пише тук и носи същото име. Аз не го обвинявам за нищо. Всеки има право да търси кариера и да си избира цената, която плаща за нея. Пожелавам му успех във всяко начинание, а също и на немалкото качествени хора, които заедно с него напуснаха ДСБ. Каквито и да са те, все пак са хора, с които може канструктивно да се дебатира и, повярвайте ми, нямат нищо общо с комунистите.

 28. До АЛЕКО,
  Надявам се, че сте обърнали внимание на това, че статията е от бъзикилийкс.

 29. Na tozi N.B. predavaneto mu “goreshta tochka” spokoino moje da se prekrasti na “krechetalo” 🙂

 30. Много се измести темата . А тя бе за журналистиката и нейната употреба и то най – вече от властта .
  Днес гледах как Бареков разпъва изпълнителния директор на Каолин за цената на варовика и влиянието му върху цената на тока . И къде тук е Иво Прокопиев като част от енергийната мафия.
  И ако вчера четях статията с доза съмнение днес тя е много , много , ама много актуална . Защо ? Имал Трайчо Трайков 257 акции в Каолин . Купил ги преди да стане министър . И това било конфликт на интереси . То е в известен смисъл , но там си има декларации . Ако той не си ги е попълнил / или не са му ги попълнили / къде е тръгнал с Кунева? Но и това не е най – важното . Интересното е , че се атакува Иво Прокопиев , за това че някъй има акции – макар и мнооооооого малко при него . Ами той има и в Зърнени храни – 1000 на бр.Закщо не ги атакуват и тях ?
  Някъде в нета пробягна информация , че той е забегнал в Сингапур след закана за убийство от ТИМ .
  Каква е връзката между това , атака към Прокопиев и протестите на еколозите ? И в края на краищата 1000 по – лолямо ли е от 237 или …..
  Май тока ще ни го вдигнат заради …… , абе що Трайчо спря да говори за Евксиноград ?

 31. А , сетих се да попиша за атаките и зловредното им влияние . Каолин е публично дружество.
  Една такава атака не може да не повлияе на цената на акциите . А каво може да се случи :
  Преди време актуален бе Вальо Топлото . Атаката в медиите бе ожесточена . Апропо всички които са контактували с хора от ВИС и СИК знаят , че той не е цвете за мирисане .
  Но ефекта е : Оправдателна присъда . 500 млн несъбрани вземания от Топлофикация – над 60 % несъбрани вземания .
  Изменено ГПК – вследствие осъдени хиляди починали баби и дядовци и тегоба за борба с закона на техните насвледници – малко параграф 22 – дължи ги починалия , но съдия – изпълнителя гони наследниците . Инджев , разрови се на тая тема ще видиш в какъв Абсурдистан живеем.
  И кой сега ще го продаде като Кремиковци за 1 лв. – няма кой да го купи за повече . И кой е виновен и как журналистическата пасмина ще отчете , че е била в хора на виещите песове срещу Вальо Топлото – какъвто и да е той – виж по-горе .

 32. Г-н Инджев, написали сте чудесна статия! Колкото до Дудука, човек трябва да може да се погледне в огледалото сутрин, не знам как го прави…

 33. Е няма да си сменя името, независимо дали някой ме бърка с някого.
  И господин Инджев, Вие като модератор на блога си, несъмнено знаете (вече съм отговарял на този въпрос), че не съм политик и никога няма да бъда крадец, мошеник, агресивен и зъл тип, като политиците в България.
  Аз съм компютърен инженер и ме интересува какво става в моята Родина.

  Моля, не се занимавайте с мен. Има много по-важни теми.

 34. До ПЕТЪР ДОНЧЕВ
  Здравейте,
  Точно това имам предвид. Едва ли англичанин ще пище/разсъждава по този начин. Остава варианта авторът да е българин, който явно доста е разочарован.
  Но погледнете коментарите под текста и ги отнесете към съдържанието на този текст. Има върху какво да се помисли.
  Поздрави

 35. До Прошко Прошков:

  Г-н Прошков, моля ви, добавете към името във форума и презимето си или поне инициала му. Така хем ще излезете с името си и същевременно няма да бъдете бъркан с Прошко Прошков – бившия кмет на лозенец и кандидат кмет на София. Разбирам, че не сте длъжен, но по този начин ще облекчите живота ни и ще ни предпазите от грешки.

 36. G-jo, ako niamashe dupedavci kato proshkoto, razbivachkata na diasnoto Kuneva-Pramova niamashe da ima otkade da sabere chlenove za novata si partia.
  A na takiva desni menteta daljim, che dpgodina otnovo shte treperim dali shte vliazat desnite v parlamenta ili ne.
  Sashto taka im daljim, che dogodina BSP nai-veroiatno shte specheliat parlamentarnite izbori.
  Oshte li smiatate, che proshkovcite niamat nishto obshto s komunistite?!

 37. В различмите сфери на социалната практика се вижда престараване, характерно за слугите-угодници. Така е и с “медийната прокуратура”. Същата тази прокуратура поде кампания и срещу Борисов, във връзка с миналото му. И защо именно сега, една година преди изборите, а не преди 10 години?

  И както има “медийна прокуратура”, така процъфтяват и медийните “шестаци”. Ето един пример за дует между “водещ офицер” и “информатор” (доносник:

 38. Дует за водещ офицер и информатор: Изпълняват Стефан Солаков (Джаба-Скат-Солак Стефчов от Анадола и КО) и Любомир Вучков (д-р Димитров)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.