Иван пита, ivo.bg отговаря

Иван Бакалов пита днес в своя сайт e-vestnik защо някакви вестници не пишат за любовницата на Бойко Борисов, който ги направи за смях с твърдението, че си „има една госпожица” и май щял някога щял да се жени за нея. И те да не знаят?!

Провокиран съм да отговоря на Иван и то в съгласие с него, защото той вече е дал своето обяснение, много близо до което бих добавил няколко свои мисли.

Преди всичко- един нюанс от сатиричната ситуацийка, който може и да е пропуснат от публиката. Борисов, правейки си пореден пародиен (с)кеч с жадното за сензацийки т.н. обществено мнение, буквално „заплаши”, че тази женитба можела да се случи след като приключи с държавните работи. Майтап! Та нали се кани да управлява ( най-малко) още един мандат този шегаджия. Горката госпожица, може и в пенсия да излезе докато се навластва нейният годеник, женен отдавна за самата власт!

А иначе проблемът с вестниците, които ти, Иване, наричаш „жълти”, не е в жълтината им, а в това, че е трудно да се определи кои не са такива. Би Ти Ви какъв цвят излъчва, облъчвайки тази сутрин публиката с подробен репортаж на живо от специално дошлия за целта билборд на колела. Телевизията отдели щедро време и внимание на горещия фен на Бойко Борисов, който си го вози изрисуван на капака на автомобила си. Ако идеята е била да се промъкне някаква ирония в тази демонстрация- не се получи. Гордият с рекламния кич гражданин от Русе, двойник по външен вид и речников запас на своя кумир, обясни на (предполага се) многобройната публика, че Бойко е пич и му е фен, което съответно беше важно за телевизията да се види и чуе от нейната аудитория.

Освен това, Иване, правиш фундаментална грешка, като съдиш по себе си. Нима си мислиш, че честността е преобладаващата черта в днешния черноризен български печат, който ти наричаш жълт? Знам те от личен опит. Ти беше единственият в журито на „Черноризец храбър”, който ме подкрепи открито в моя ( не много тих и скромен) скандалджийски бунт срещу култа към личността на Тошо Тошев в оглавяваната от него „Академия Черноризец Храбър” ( на следващата година я разтуриха в предишния й опозорен от изобличеното й раболепие вид) . Заслужи си съдбата да се давиш в кристално чистото езеро на свободата, бидейки натикан в нейното последно убежище – интернет, което обаче е ялово откъм финансова полза. В блатото на несвободата има много манджа, но не ти се ходи там, нали!

За теб,Иване, работа днес в българските медии няма. И въпреки това, когато все още свързваше двата края с някакви доходи в сайта си от реклами ( преди да ти ги спрат), беше също така единственият който ми предложи хонорар за моите статии и то без да съм ги писал специално за e-vestnik. Това си е глупост от твоя страна- какво спечели от това? Само (още) повече псувни!

И в момента пиша на компютъра, с който ти, Иване, ме спаси буквално през 2010 г., когато вече не можех да си позволя нов( нямаше да мога да допиша иначе книгата си „Президент на РъБъ”). Машинката ти беше останала свободна в редакцията на сайта ти, защото беше започнал да освобождаваш принудително хора ( и на всичките се бореше да намериш работа другаде, ходатайствайки там, където самия теб не биха назначили заради ината ти да пишеш неудобни нещица).

Така че, Иване, всуе се гневиш, че се страхуват вестниците. Те не мислят така. Те са убедени, че ти си Мунчо, а те са правите. И не мога да не се съглася с тях. Така си в наше село.

И точно ти ли питаш защо се страхуват, Иване? Нима не помниш как през горещия август на 2008 г. след две публикации за авантюрите на президента Първанов, в редакцията на дръзкия тогава „Уикенд” се бяха появили емисари на всемогъщия прелюбодеец с оферта да плащат огромна сума на месец, ако вестникът „забрави” за тази тема? Седмичникът, в зенита на тиража си тогава, който му даваше възможност да не зависи от рекламни договори и олигарси, беше „удържал фронта”, макар всъщност да поспря с устрема си в описанието на похожденията на главнокомандващия герой ( чувам, че ключова фигура на върха на изданието е била заплашена с компромат, но хайде и аз да не разпространявам „жълти” клюки ). След което, въпреки всичко, му намериха цаката. Купиха го и сега пише онова, което му наредят купувачите. А те няма как да поискат да рови в мръсното бельо на благодетеля Борисов.

Така че, Иване, не се чуди на другите.Чуди се на себе си. Сам си си виновен, че упорстваш да бъдеш почтен, вместо да си почетен на някаква трибуна. Нищо ново под слънцето, освен името му. Преди беше Първанов, сега е Борисов.

С уважение, макар с теб, Иване, да сме имали публично кръстосвани в медиите различия в тълкуванието на политиката,

Твой почти адаш и почти съмишленик по много, но не по всички въпроси,
Иво

21 мнения за “Иван пита, ivo.bg отговаря”

 1. Иване,ние сме за търпимостта,но за да се търпи нетърпимото е просто невъзможно,а на Инджев целия му сервиз се състои от куп чаши на търпението,а когато свършат и те започва издръжливостта!!!!!

 2. Г-н Инджев,

  PR на ББ е г-жа Бъчварова. PR екипа прави това коета казва тя. Повидому до преди година нещата бяха добре. Първият удар върху статуквото нанесоха младите от Орлов мост.

  След “Провадия” балона издиша отвсякъде.
  Явно е, България няма да се еманципира от Великата Рус.

  Сега г-жа Бъчвварова какво ще прави не знам.
  С Уважение: Б. Илиев.

 3. И сега последно Борисов, ще върне ли в обятията си онези 400 милиона на Си Банк и кога? Когато вече никой няма да му търси сметка за брака по сметка ли? Имаше една хубава статия в Дневник за благоприличието, въпреки че поради една две кампании за жените в топ 100 на България, се съмнявам да е от благоприлични подбуди.

 4. “Thanks to long-term bad government the whole world knows we are soft touch for everyone except those who play by the rules and cough up their taxes. We deserve to be in the mess we’re in”.

 5. Няма малки и големи медии, има малки и големи журналисти!

 6. Поздравления за написаното и за неговия смел и искрен нравствен патос: че има такива журналисти, които никой не може да ги купи, е пример за моралния реванш на журналистиката ни във времето на нейния ужасяващ морален банкрут…

 7. Иво, не разбрах всъщност какъв е проблема. Все пак има места, където всеки може да плюе по Борисов. В “оуто на Слави” например.

 8. Някакъв поет, който досега не му бях чувал името Румен Леонидов казал, че “Бойко Борисов е народен човек, дори прекалено народен, и се пише за него” и според него това било съвсем нормално. Много бих искал да знам какво означава народен човек и какво е да си прекалено народен, защото често съм го чувал включително и за Тодор Живков, който също бил народен човек ? Изобщо нямам представа какво е да си народен човек. Аз народен човек ли съм или ненароден ? В училище също не са ни казвали нищо за нородните човеци и разликата между тях и останалите. Бих искал да знам, защото явно това е важно в България и народните човеци се ползват с особен статут за разлика от само човеците.

 9. Не знам колко гледат напоследък БТВ, но аз превключвам този канал. Разбрах каква ще е темата и не бих могла да издържа кошмарното подлизурство. Жалко, защото Виктор Николаев е добър журналист

 10. Единствената телевизия, която не му цепеше басма, беше нова, днес и на тях им завъртях копчето, цял народ занимават с народния човек, да си взема старата нова брюнетка и да се…

 11. Чудесна тема поставяте, драги AZ, наистина е твърде любопитно да се разбере какъв смисъл влагат в израза “народен човек” тия, които го употребяват така често, и то по адрес на една бивша, но не по-малко арогантна мутра: Боко. Или за един наглец и простак: Тодор Живков. Все били “народни човеци” тия двамата и такива като тях – и се пита нормалният човек, като ги слуша: и кое им е “народното”?

  Какво, искат да кажат, че щом тия именно са “народните”, народът ни е като тях, тъй ли? Боко и бай Тошо са (или бяха, в случая с правешкия простак) невиждани наглеци, народното у тях е именно тая наглост, така ли? Значи наглостта е нещо като архетипическо народно и българско качество, така ли трябва да се разбира? Или простотията е такова качество? Или дебелашката хитрост? Или склонността да прецакват най-масторски другите, в крайна сметка обаче всички сме прецаканите, а неколцина само са се облажили…

  Явно крайно ниско мнение имат за народа ни тия, които определят и Боко, и бай Тошо за “народни люде”, за “човеци от народа”. Или са народни тия двамата щото са неуки или учили-недоучили, щото са крайно неинтелигентни? Или щото са успели да сбъднат народните копнежи, именно, свинарят да стане цар, а роденият да слугува – генерален секретар, президент или премиер? Имам чувството, че ако изразът “народен човек” звучи в нечии уши като комплимент или похвала, то това само означава, че тия уши или не са мити, или са с извратена чувствителност, знам ли какви са точно?

  И ми се струва че е твърде интересно и любопитно да се помисли повече по така и така подхвърлената тема, с удоволствие ще участвам в една такава полезна дискусия. Полезна е щото ще ни помогне по-ясно да разберем себе си, какви сме ние самите и колко струваме и като народ, и като индивиди…

  А за Румен Леонидов имах сякаш малко по-добро мнение, но ето, сега се питам: и той ли се включи в хора на подлизурковците спрямо Боко, дирижиран от нашия роден Караян на подлизурството – Бареков?

 12. Аз така го виждам “народния човек”- това е личност, която било поради произхода си, било поради високо обществено положение е опакована в израза “благородството задължава”. Въпросната личност обачи си е боднала благородното задължение …зад ухото и в обществените си изяви го дава по-така, освободено откъм формалности в облеклото /анцунг, скиорска шапка, маратонки/, в поведението / ръцете в джобовете, пура в устата/, в общуването /пържолки за следовото куче, садете си сами картофите, ставайте овчари,аз съм прост и вие сте прости/, говорене на диалект / искАли сте да ме видите/. И народецът, който прави абсолютно същото, но много добре знае, че не е редно да го прави си вика – А, този човек прави това, което на мен и баба ми забранява – егати пича! Ако прочетете книгата на Иван Бакалов “Сянката на Борисов” ще разберете, че е народен, но не дотам…

 13. V BG, za sajalenie, procesa na restavraciq na todorjivkovizaciqta i na idiotizma varvi s palna sila!

 14. Понеже питане от Posted by AZ “Много бих искал да знам какво означава народен човек и какво е да си прекалено народен, защото често съм го чувал включително и за Тодор Живков, който също бил народен човек ?”
  Е те тук за “Чисто народният човек” Кунчев,да не изхарчвам пак “писалката”
  http://e-vestnik.bg/?p=14944&cp=2#comment-239388
  А Г-н Инджев,аз не гледам телевизия но тогава гледах БНТ “събитието”,съсредоточено гледах.
  Взеха да падат разни работи в студиото “случайно”.То и в други студия се случват от време на време разни “случайни” “работи”.”Несве думи пътища разни”.”Бог си знае…”!
  “Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.”-Алберт Айнщайн

 15. Kola,s lika na “naroden chovek” i fotomodel v diasno. Niakoi go e kazal: Za razlika ot umstvenite vazmojnosti, prostotiata e bezgranichna. Kakvo li moje oshte da o4akvame ot tozi parad na ……..
  G-n Injev, blagodaria, che vi ima!

 16. Разкостването започна ако това е правилната дама: http://afera.bg/skandalno/25854.html
  Голям гадняр и страхливец е ББ, на какви подлости е способен само и само да спаси кожата. Енергията на нацията сега е впрегната да търси тайствената дама,вместо да разкости самия него.

 17. Щом родните драскачи писаха коя ще бъде бъдещата “първа дама на България” демек любовницата на бб, положението не върви на добре. Аз все си мислех, че първата дама е съпругата на президента… Ама явно статуквото се е поменило и бат б заема вече всички функции на властта. Или поне така се изкарва в медиите. След като той не спира да се бие в гърдите “Аз ви построих магистрали…Аз ще ви дам пари”, как пък един не го запита сам ли е копал и лял асфалт, а парите от задния си двор ли ги е изровил…
  А що се отнася до народен човек, аз имам една теория. Понеже бат б е голям фен на Хитлер, Путин, Щатите и сие, все се стреми да прилича на всеки по малко. Прави се на мъжкар като Путин, а на “народен човек” като Буш. През цялото си президентстване последният не спря да носи типичния американски каскет, да гледа американски футбол, да яде мазни американски хамбургери…и всичко това превозвайки се все с типичния американски пикап.
  А и така бб гледа български футбол(та чак отбор си купи), ходи по дънки, за да е по-близо до обикновениш човек, говори по бай ганьовски и му е изключително приятно като го наричат бате бойко, съвременния вариант на татето. Въобще народен човек днес е да си близо до хората, опасно близо, да видиш недостатъците им и прилагайки ги върху себе си, да ги изкараш качества. Така хората почват да мислят още по-малко и приемат наведената глава и затворената уста за даденост, една нормална поза за всеки балкански субект. А и като те линчуват публично всеки път когато се усмелиш да изкажеш мнение, накрая ти писва и млъкваш. И това не е свързано само с полемичния бб, но и за скандалния сегашен чалга хай лайф… Но това е друга тема…пак народна, но друга.

 18. Бакалов,кажи ти с кой си. Все още не съм се запознал с родословието ти, но мисля, че има силна “червена” линия. И още нещо, освен, че си “влюбен” в Кастро, мисля, че зная и позицията ти против Кличко! Тази позиция е известна на целия свят – ЧОВЕК УМИРА, КОМУНИСТА /КАЛТАКА/ НЕ!!!
  И не си мисли, че “тарикатския” език който ползваш,не е твое творение. Той е съществувал много преди твоите любими “иван-славковци”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.