Пожарът на Витоша с мярка за неотклонение от Цветанов

Ще рече някой, че се заяждам и … нека бъде прав.Защото все някой трябва да се опита да каже на вицепремиера Цветан Цветанов, че трябва да усмири устрема на обещанията си за добри новини. В желанието си да ни зарадва на всяка цена вчера той прогнозира, че пожарът на Витоша щял да бъде овладян до края на светлата част на деня. После се стъмни и пожарът не пожела да сбъдне невярната му прогноза.

Въпросът не е в това, дали е „познал” или дори не е толкова важно, че е сбъркал, а че вечно бърза да нагоди събитията към своята амбиция да представя нещата такива, каквито му се иска да бъдат.

Случаите, в които вътрешният министър спринтира в публичното пространство с някое неоснователно възклицание от рода на „имаме задържан”, са много. Един от тях причини на арестувания гражданин Пламен Трифонов 125 дни в ареста без да има вина за убийството на младата Яна в София, за което беше набеден от МВР.

Ами когато обяви, че арестуваният тук Банев бил обвинен в Швейцария за трафик на 10 тона кокаин и пране на пари, което наложи прокуратурата да го опровергава?

Ами изхвърлянията му по време на избори, когато в качеството си шеф на предизборния партиен щаб сипе пожелания за успехи на ГЕРБ, които само часове по-късно се оказват доста преувеличени?

Списъкът с фактите в това отношение е дълъг и капката с обещанието на Цветанов пожарът на Витоша да бъде потушен за броени часове, макар и вече втори ден да продължава да гори, би трябвало да прелее чашата на търпението по отношение на този род управленско тичане пред вятъра. Защото всички знаем приказката за лъжливото овчарче, но Цветанов май направо си живее в нея като главен герой на народната мъдрост, според която измаменото доверие на хората води до това, че стадото става лесна плячка на вълците.

Да си представим следната (почти) фантастична ситуация: в един прекрасен ден властта наистина съкрушава престъпността и Цветанов отново светкавично ни съобщава новината. Само че няма да има кой да му повярва. И така ще си останем неосведомени. Ще пропуснем (покрай ушите си) празничното събитие и ще продължим да вярваме на очите си, че пожарът на грабежите, корупцията, продажбата и трафикът на наркотици все така гори въпреки уверенията от (почти) най-високо място в държавата, че е вече потушен в светлата част на управлението на ГЕРБ.

19 мнения за “Пожарът на Витоша с мярка за неотклонение от Цветанов”

 1. Токущо съобщават, че пожарът е ограничен, но се очаква вятър, който в следващата емисия новини ще се окаже виновник за несправянето с пожара.
  Цялото управление е като на пожар, такъв е професионалният му профил.Ама пусти вятър, все им пречи и раздухва обещаното.

 2. Г-н Инджев няма да коментирам тази статия понеже тя не напипва пулса на деня….И аз гражданина ще си позволя да Ви препоръчам да развиете тема в която сте много по аргументиран по силен.Това е подетата от рубладжииската енергийна мафия,защита на ядрената и разбиване на пух и прах зелена енергия,во главе с шефа на ДКЕВР,които се явява главен рупор на същата тази мафия. Вие така добре представихте в “Ядреналин”всичко това което сега се подема и изглупостява в медиите.Причината според чичкото очилатко (шеф на ДКЕВР) заповишение на цената на ел енергията е т.н зелена енергия (енергията от ВЕИ). И това представено така с прости слова на оскотелия българин и тиражирано в медиите типично по Гьобелс се приема от изпростелия нашенец за чиста монета.И после се чудим как енергийната мафия набира подкрепа…..Ето как!

 3. Той човека не е сбъркал, ще бъде овладян до края на светлата част на деня. Нима е споменал за кой ден става дума?

 4. Г-н Инджев, много хора се притесняват от реализацията на хипотезата за лъжливото овчарче в структурите на МВР. Ясно е, че така МВР не може да работи. Разбира се, едва ли проблемът е Цветан Цветанов. По същата логика е и Калин Георгиев. Някъде по-надолу може и да има някой, който да работи адекватно, колкото и да е пресиран от горните двама. А пък на върха е премиерът Бойко Борисов.

  Просто някой трябва да обясни (поне на изброените поименно трима), че МВР се самодискредитира с такива случаи. МВР създава огромно недоверие в цялата система, в униформата, в РПУ-то, в пагона.

  Вие много точно посочвате актуалното събития (де да беше само то). Много нагъл случай бе и онзи с Яна в Борисовата градина. Лека и пръст на жената. Имаше още един скорошен фрапантен случай с така наречения Дъмпел. Бил наръгал така наречения Бага, пък когато Багата дошъл след два месеца в съзнание, разпознал като нападател друг. Ами ясен е въпросът “Ако беше умрял!?”. Да не чуе дяволът, разбира се.

 5. Те в това правителство лужата я нямат за нищо. Друга от последните лъжи на Цв.Цв. е, че хванали едни двама във Варна дето са внесли 22 млн.къса цигари и са нанесли щети за над 8 млн.лева. Както и да го смятам цигари за 8 лева няма. А за 22 млн. къса максималната сума данъци и акциз са 4 млн.лева. Малко му се е видяло да каже 4 мл. лева та удвоил за по-голяма тежест.

 6. До: Чърчил
  Даже и ченгесарските “работодатели” от БСК днес казаха, че увеличението на тока с 13% не се дължи на “зелената енергия” /http://www.mediapool.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%B8-%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0-news194707.html /.
  А пожарът на Витоша не е овладян, защото не се е намесил Б.Б. Тук трябва да му е силата.Нали, това е учил.Защо го няма още?

 7. Оказва се, че родната пожарна не разполага с нито един хеликоптер за екстремни действия?! Като очевидец твърдя, че в 15:00 часа, т.е ЦЯЛ ЧАС час след първия сигнал, пожарът, за който в момента се вдига такъв шум, обхващаше не повече от 200 кв. м.!

 8. Къде ли пък е главният пожарникар на републиката???
  Той/бб/ се впусна къде ли не, а сега?
  О, простете, коментира “за много пари дрога”…

 9. До ЧЪРЧИЛ: Позволявам си да Ви обърна внимание, че след препинателен знак като точка, запетая, удивителен или въпросителен знак и т. н., се слага интервал! Забелязвам, че слятото писане се практикува масово в интернет, но мисля, че този блог не е мястото, където да показваме понижената си култура на писане.
  Надявам се забележката ми да бъде прочетена и от другите четяши и коментиращи в този блог, които са любители на слятото писане!

 10. @Чърчил

  Аз бих продължи вашите разсъждения с проблема с особено наглата ядрено-поклонническа кохорта , която се изсипа край гьола на АЕЦ”Белене” , водена от все същите ЧУЖДОпоклоннически последователи на руското мафиотско ядрено лоби, за което e достатъчно добре финансово мотивиранa от него.
  Помощ за решаването на горния огромен лобистки проблем , можем да получим от последното “иновативно” “проникновение” на негово руско вседържавническо НИЩОЖЕСТВО цар Путин I-ви Кагебейский.
  Негово нищожество ,както винаги е на очакваното от всеки “ниво”, и във своето нелеко битие на самодържец всеруский, а скоро и всемирний , в последно време е помислил и за така наречените от него ЧУЖДОагентурни неправителствени организации , които развалят нисочайшето путинско спокойствие с искания за спазването на НЯКАКВИ си човешки права.
  В България продължава традиция да уважаваме путинските самодържавнически усилия, ЗАТОВА е време да усвоим този последений нисочайший държавнически напън.
  От над 100(СТО) години в България действат ЧУЖДИ РУСКИ и СЪВЕТСКИ проПРАВИТЕЛСТВЕНИ “организации”, “партии” и ЛОБИТА от всякакъв вид и калибър, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ПОТЪПКВАНЕ на ПРАВАТА на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!
  Време е по последен путински почин да се ОГРАНИЧАТ и ЗАБРАНЯТ всякакви “мероприятия” на тези ВРАЖДЕБНИ и ЧУЖДИ проПРАВИТЕЛСТВЕНИ “организации”, “партии” и ЛОБИТА, които провалят МНОГОКРАТНО стремежа на българския народ към просперитет и щастие,и съдействат за ОГРАНИЧАВАНЕ на ЧОВЕШКИТЕ му ПРАВА и ДОСТОЙНСТВО.
  Дали е възможно дори да се надяваме това да се случи , все пак нали така бихме последвали волята на негово всемирно кагебейско нищожество!

 11. Интересно, колко от протестиращите срещу “екологичния октопод” са сред гасящите доброволци? А де го главният пожарникар? Едно, че му е професия, второ – амплоа.

 12. Пожарът на Витоша не само не е овладян, но и видимо се разраства от снощи до тази вечер. Случайно имам добра видимост към мястото. Положението е доста сериозно.

 13. Бойко Борисов Бедствие за България! ББББ – четири (four) “Б” – Форби! Това е новото предложение за название на Боко Тиквата. Хем звучи мафиотски, хем малко ченгесарски, хем отговаря на действителността като бедствие за България. И така Форби, ще се появи когато потушаването на пожара е вече факт. Той не може да си позволи “прости”-те, с които се разбира защото и Той бил “прост”(по неговите думи, казани на митинга в Кърджали), та Той не може да си позволи те, (простите) да го свържат първосигнално с един нерешен проблем. А другите (непростите), с които Той трудно се разбира, нямали значение (пак по неговите думи), защото били малко. Форби!

 14. Време е Боко тиквата да си поупражни професията и да изкара малко стотинки.

 15. Този пожар е полезен за резерата. Гори изсъхналата дървесна маса. Важно е да не се допусне да изгори живата гора. За съжаление на Витоша има още изсъхнала мъртва гора. Ако тръгнете по пътеката от Алеко към Бистрица под Резньовете ще видите сумати изсъхнала гора. Защо е съхнат горите на Витоша, това е въпросът!?

 16. Приемам забележките на Иво …….И все пак на зрелостния изпит по литература ,който се състоя когато Тодор Живков все още бе на власт се спасих от повторно явяване след 3=(три на релси).Но по математика бях “first”.Но никога не е късно да продължиш литературното си подготовка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.