Гербокопачите на комунизма подклаждат пожари с лъжите си

Пожарът на Витоша припламна предизвикателно отново и ако беше живо същество, вероятно щеше да се присмее като Марк Твен над своите душители: „слуховете за моето потушаване са прибързани”.

Разпространителят на слухове за потушаването на пожара на „Бистришко бранище” превърна вчера в нещо като медийно шоу прибързано обявената кончина на коварния си огнен враг, който му изпепелява рейтинга на пожарникар, способен да загаси всеки протест с катерене по вълната на протеста и всеки пожар- със заклинания. Адски му е важно на Борисов всички да го обичат и прави каквото може да подклажда гаснещите въглени на електоралната любов. Когато му спретнат демонстрации срещу шистовия газ- мигом нарежда на послушните си депутати да забранят дори проучването за такова вредно за неговия рейтинг национално богатство. А като му запушиха за ден-два парадния вход на столицата на „Орлов мост” клекна дори и по въпроси, за които се пъчеше само часове по-рано, че няма да отстъпи в името на лобизма в полза на скиорите!

С пожара обаче не му се получава. Най-напред презрително го пренебрегваше и стигна дотам да напомня обидено, че вече не е някакъв си пожарникар, а е премиер и не бива да го притесняват с въпроси за такива дреболии. После започна да му бае от магистралата и да го заплашва го, че ще го „настъпи лекичко”. След което го настъпи тежко с тайното си оръжие- нещо като танк-играчка от музея на пожарното изкуство. Накрая – ех, как ни се щеше да е края- дори му организира весело погребение с мобилизирани за целта в 6 сутринта репортери.

В BNews, сайтът-близнак на правителствената ТВ 7 , така и написаха: „Борисов развесели пожарникарите”, а после май се поправиха на „разведри пожарникарите”. В новините си телевизионният канал с облекчение и с неподправен възторг уведоми зрителите, че премиерът ЛИЧНО е на посещение на „Бистришко бранище” -на петия ден, преценявайки, че вече може да изиграе ролята на победител.

И той я изигра в обичайния си самохвален стил, припомняйки си изведнъж, че е бил пожарникар и ги разбира тези работи. Не пропусна пътьом да обвини критиците си в нещо, което не са правили- че били обиждали труда на момчетата, приписвайки на недоволните от хаоса, закъснението и пренебрежението по отношение на пожара несъществуващо лошо отношение към изморените огнеборци. А специално на журналистите, позволяващи се да се усъмнят в безпрекословната му правота, направо отправи прокурорско заключение ,че така обслужвали мафията…

Всъщност Борисов може и да е развеселил някои свои бивши колеги, но натъжи не само своите последователи и привърженици, които очакваха от него да поведе лично битката с едно нищо и никакво пожарче и да я спечели с лекотата, с която пали и потушава пожари в чужди партии и парламентарни групи. На политическото поле, на което той прикани на бой опонентите си от позицията на победител (и) на пожара, той не цепи басма никому- колко му е да цепне една коалиция от врагове с помощта на отцепници в нея например. Но по собствената му специалност се провали в очите на всички без разлика дали са му приятели, слуги или противници и врагове.

Ситуацията е емблематична илюстрация за прословутото подозрение, че у нас всеки се занимава с онова, което не е му е работата. Другарят Борисов се предреши в борец срещу комунизма с близо 20 годишно закъснение след кончината на самия комунизъм, но в същото време не може да се справи с едно локално бедствие. Назначеният да отговоря за него като началник на щаба за борбата с пожара министър на земеделието Мирослав Найденов беше издайнически откровен да признае, че истинската причина да бъде отказана помощ от чужбина, е че „чужденците ще ни се смеят” за несправянето с толкова малко предизвикателство на фона на огромните по размер огнени проблеми в други европейски страни. С други думи, Борисов е готов да жертва някаква си Витоша заради нещо по-важно: гордостта му на бивш пожарникар, който се проваля при първата си възможност да докаже единственото си експертно качество, но държи да представи и провала си като подвиг.

За някои от тези „странности” на ситуацията си говорих вчера дълго с един автентичен пожарникар, реален ( а не магистрален, какъвто се оказа Борисов) участник в борбата със стихията на Витоша още от първите часове на …втория ден. Защо на „втория” ли? Ами просто не е имало първи. От сърцевината на трудно достъпното бранище никой не е имал достоверна информация близо два дни. Което обаче не попречи на вътрешния министър Цветанов да си измисли прогнозата само часове след заревото над София, че то щяло да бъде потушено до края на „светлата част на деня”.

Светлата част на този ден продължава мрачно и днес, когато уж пребореният вече пожар отново се подиграва на своите душмани. И като казвам „пожар” нямам предвид само онова нещо, което дими и всички го виждаме, знаейки, че няма дим без огън. Пожарът вече е алегория за това управление, чиито вождове си позволяват откровено да лъжат хората с „новини” които остаряват още на мига, когато са си ги намислили .

Явно този пожар е като комунизма, с който уж се бори Борисов: не иска да си ходи, макар да е официално погребан. С такива „гербокопачи” не е чудно, че продължава да трови атмосферата над българската столица, над която победоносно стърчи оръжието на съветската окупация, обявена най-тържествено със златни букви като форма на „освобождение” на България.

20 мнения за “Гербокопачите на комунизма подклаждат пожари с лъжите си”

 1. Гледайки вчера протеста се радвам, че все повече хора се оттърсват от апатията. Макра догодина нищо няма да се промени, поне да ну му даваме толкова власт колкото преди 3 г.

 2. Не искам да губя време с коментари за пожарната ситуация с премиер-пожарникар, а да обърна внимание на нещо, което може би не сте забелязали – Русия официално смята, че България е победена (а не “освободена”) страна в последната война.
  Не че това е новост, но май много българи не знаят това положение на нещата, или се самозаблуждават.
  Повод за този коментар ми даде тази статия за заграбените от СССР български архиви
  http://www.mediapool.bg/няма-сензации-в-папките-които-си-върнахме-от-русия-по-интересни-са-техните-архиви-за-нас-news194831.html
  Конкретно това е казано в следния абзац
  През 2008 г. при посещението на Владимир Путин в София въпросът му се поставя официално, но само устно. Писмото от българска страна е от януари 2009 г. В началото на септември същата година получаваме любезен отговор от руската страна, в което се напомня, че през 1995 г. е приет закон за защита на културните ценности, с който тези документи са обявени за трофейни. Заради това България няма право да ги получи в оригинал.

 3. По бТВ вече от доста дълго време (по всяко време на деня, без да се съобразяват с часовото време), тече една много “гадна”, антихумана и садистична реклама (анотация към филм), която гласи: “ТЯ ЖИВЕЕ ЗА ДА УБИВА, ЗАЩОТО ТОВА УМЕЕ НАЙ-ДОБРЕ!” Интересно какъв ще бъде отговора, ако зададем следния въпрос: КАКВО ПРАВИ “МУТРАТА”, КОГАТО Е НА ВЛАСТ И КАКВО ТЯ УМЕЕ ДА ВЪРШИ НАЙ-ДОБРЕ??

 4. Надявам се след това управление на угаждане на демонстриращият електорат да се случи гражданско общество в България.Да се научат недоволните да протестират и стачкуват, да воюват за правата си и при следващите правителства.А непослушното “Бистришко бранище” само излага топ пожарникарът!

 5. “гордостта му на бивш пожарникар, който се проваля при първата си възможност да докаже единственото си експертно качество, но държи да представи и провала си като подвиг” – върховно!
  Като цялата статуя.

 6. Служовете за потушаване на пожара маистина се оказаха прибързани, но “ти на магарето ли ще вярваш или на мен”, както е казал Чудомир в един, не помня кой, разказ.
  Безобразие без граници в момента върви в държавата – вижте това:
  Докато запази виртуално в закона гората на Витоша, Министерството на земеделието изсече реално гората на Златица – http://afera.bg/reporter/26282.html

 7. Когато Аспарух е напускал волжка България със сигурност са му припявали-Недей!
  Не разбрахте ли г-н Инджев!
  Самата Европа изгуби битката за балканите!
  Тръгвайте ,братя-това е истинския патриотизъм днес!

 8. Задават се лоши дни за опозиционните журналисти, цензурата, а и др. по-страшни неща започват винаги с квалификации, които бяха направени от най-високо място, на много високопоставен “фон”.

 9. Докато четях книгата на Григор Лилов – Проектът Бойко Борисов, си мислех, че авторът има някаква лична причина да пише за Боко такива неща (колко е страхлив например), но сега се вижда, че човека е смекчавал грозната истина.По много въпроси направо се е отнесъл безотговорно снизходително.

 10. Posted by Сия
  “Министерството на земеделието изсече реално гората на Златица”
  Не само в Златица Сия,не само.Когато течаха протестите аз крещях в e-vestnik като ник kinsev,че тук в комунизма Криводол дупка никому нейзвестна и не съществуваща изчезваше бързо боровата гора ,която Майче ми садила.Е изчезна,но пък и като несъм на този свят дето го няма ,кой и как да чуе крещенето ми.Няма как ,когато в различни измерения сме!

 11. Ма то добре така де ,нали реченое “докато умните се наумуват, лудите се налодуват” – (докато контролерите,контролно организират спонтанни граждански протести,палят ,секат,правят някои реалноста да не е реалност) – зяпачите (умни) виртуално на раздумка умуват,ще остане само пепел.То обаче и след изпепеленото стърнище пониква свежа флора (тревички и разни ухайни ,пък и лековити цветенца),дори и фауна нова (може пък даже и разумни същества)!

 12. Чета в сайта “Всеки ден” и не вярвам на очите си!

  “Децата вече ще учат кой е Бойко Борисов. От 15 семптември премиерът на България влиза в учебниците по история. Компания по страниците на книгите ще му правят президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят Кристалина Георгиева, пише столичен вестник.

  Просветният министър вече е одобрил новите учебници за 9-ти, 10-ти и 11-ти клас, в които именно ще залегне новия материал. В качеството си на премиер Бойко Борисов е историческа личност и поради тази причина от тази есен, след два месеца, за него ще се учи в учебниците по история на гимназистите, аргументират нововъведението от просветно министерство.

  Освен Борисов, Плевнелиев и Георгиева в новите учебници ще има и уроци за управлението на Тодор Живков. ”Историята на България е до 2012 г. Уроците са структурирани по нов начин, включени са нови теми, но няма пренаписване на фактите или изцяло нови тълкувания”, посочва пред изданието Мария Босева от издателство ”Просвета”.

  Следва паметник, Вежди да не се мотае, а да започва(ако вече не е)!!

 13. Не само в Златица,Криводол сече се и в Северния джендем вековни буки,всеки ден една Прага
  минава натоварена поне два пъти и кара буките до Троян.Всеки знае за колко време расте бука,
  за да стане голямо дърво,от там тръгва р.Видима.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.