От Би Ти Ви препращат зрителите към умрял вестник за “повече информация”

В отворено писмо до медиите служителите на вече несъществуващия в. “Класа” призовават собственика “в сянка” Красимир Гергов и издателят Милен Герасимов да изчистят задълженията си към тях. В противен случай ще заведат дело срещу “поредните мошеници и измамници в медиите”, се казва в писмото.

Във времето между 1-и юни и 1-и юли нито един от “шефовете” не намери за нужно да съобщи лично да служителите си за бъдещите промени и за това, какво се случва с вестника. Тази роля беше отредена на заместник главния редактор Иглика Горанова, която съобщаваше на хората различните новини. Всички останали се изпокриха по кабинетите си, а разминавайки се по коридорите на офисите, извръщаха срамно глави,се казва още в писмото.

“Срамно е, че се стига до тук, но силите на всички ни се изчерпиха. Знаем, че с това писмо няма да получим възнагражденията си (тях ще ги получим по съдебен път, както си му е редът), но пък сме сигурни, че то ще стигне до много хора и определено ще разбуни духовете в страната”, завършва писмото на журналистите./БЛИЦ

В тази тъжна история няма нищо радостно, но има все пак една смешка от областта на черния хумор в жълтия ни медиен свят: за починалия вестник „Класа” се говори като за съвсем жив не другаде, а от основната медийна трибуна на същия собственик „в сянка”. В централните новини на Би Ти Ви, водещата по рейтинг и приходи от реклами телевизия в България, най-редовно препращат зрителите „за повече информация- утре във в. „Класа”.

Смях на гробищата! Вероятно защото са чужди. У нас солидарността между журналистите е сред стъпканите ценности, които все пак лекичко се бяха прихванали на нашата неблагоприятна за такава култура почва.

На това буквално му се казва „от умрял писмо”. Писмо от класа!

Не че ще ме чуят и ще ме послушат, но призовавам колегите, които пишат и четат новините на Би Ти Ви, да не се подиграват с трупа на една редакция и съответно- със зрителите.

16 мнения за “От Би Ти Ви препращат зрителите към умрял вестник за “повече информация””

 1. ами то и бтв е умряло от всякъде, така че задгробния живот явно ги влече 😀

 2. Не съм има честта да се срещна с г-н Гергов,но Съдбата пожела да се запозная с Милен Герасимов и баща му,който ме мъчи още в Мексико през 70 те години и синчето му пожела смъртта на нероденото дете на нашата преводачка.
  Но в момента не ми е до никой от тримата,защото Бог види и не забравя г-н Инджев, след повече от три десетилетия!!!
  С тази закалка сам преценете неговия капацитет на избирателност!
  Каква равносметка и какъв епилог!!!!

 3. Ако все пак Злото се провре над Закона, не ще отклонявам никога свидетелското ми призоваване,тъй като ни “гледа!!!” и сянката на дъщерята на г-н Тодор Живков

 4. При поява на “смелчаци” или
  “шегобийци”т ъ ж н а т а ми з а к а л к а
  … е чрез Апелативния съд
  и опита с мошеници,които не се стряскат от доводи за съдебна давност дори към 2012!!!

 5. Той тзи педал Гергов направи същото и с ПРО БГ. Прати 400 човека на борсата…

 6. Иво това не е точно така. Вестник класа все още го има и е в онлайн вариант, отделно знам че в момента се издава i на 2 листа гланцирани и след всяка статия пише да се дочете на уеб сайта.Идеята е че хартиения вестник само губи пари и всичко ще мине в уеб. Дори ще си позволя да му напиша сайта за да не си мислиш че говоря глупости: http://www.klassa.bg

 7. На вниманието на Ваньо Шарков:
  ——————————
  След последната ни среща преди много години и при вече преброени 84%от членовете на СДС,в случай че Ви информират моля да разчитате отново на готовността ми да Ви бъда полезен за нов подход и пробуждане от летаргията.Всичко останало до парламентарния вот през 2013 г.,ще зависи в т.ч. и от Вас като председател на една напълно разкрепостена и политическси независима организация-еталон дължим на
  България!

 8. Оапитах да се свържа с комитата, респ. с двамата блогъри, говорили с Б.Б., не можах, искам да им кажа, че са поредните пом..и, които обслужват властта…

 9. За битивито какво да се каже,то речено е “за умрял добро или нищо”.
  апочнах да пиша (нощно)тук някъде по това време през 2009 г.с идея за помощ да помоля!Доста понаписах! А това е от март 2011г. [01:22:23] drbarc каза: Години наред казжам какво предстои – луд. Става така както съм казал – виновен за това че е станало така. После пак казвам пак луд” И несте по темата -“Red Admin”.”По делата ще ги познаеш” – приказка такава!
  А от “Facebook © 2011 · Български” дет бях,пък после ми се получи “разкаляно”
  Вашите известия (последните ми).
  “Лила Кара Ви покани на събитието “ЗА МОДЕРНА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ, БЕЗ АТОМНА ЗАПЛАХА И ДЪЛГОВЕ”. 17:04
  Georgi Kotev, Titka Patsireva, и Лила Кара харесват вашата публикация в Спри АЕЦ БЕЛЕНЕ! 01:27
  Пратено 17 юни
  Georgi Kotev харесва Вашия коментар: „Само дето сега в държавата е пълна каша…“ 20:25
  Ralitza Kovacheva харесва Вашия коментар: „Когато се разплита плетка не са много…“ 02:05
  Пратено 16 юни
  Titka Patsireva харесва вашия коментар: „На нас гени за акъл трябва :)“ 21:29
  Лила Кара харесва Вашия коментар: „Е за това нищо не става секи тегли на…“ 19:12
  Kalinka Petkova харесва Вашия коментар: „И е плачевно и смешноплачевно и пак…“ 09:15
  Виж всички
  Покани за събития
  ЗА МОДЕРНА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАР…
  28 юни 2011 г.
  Е видех тогава като ходих у големио град,как “нема никой”!
  “This computer with the IP address (моят всмисъл де) and your home network are not infected with the ‘DNSChanger-Trojan horse”
  “Г-н Бърцов,чета този блог отдавна, много рядко съм писал коментари,но сега просто не мога да се сдържа да Ви попитам?
  ВИЕ НОРМАЛЕН ЛИ СТЕ??
  Aко не разбирате въпроса, ще го формулирам така:
  Бил ли сте пациент в психиатрично заведение?
  С Уважение:”
  “kinsev нещо да си започнал да чуваш глас който ти говори на странен език”

 10. Когато Комисията по досиетата огласи 36 журналисти от печатни медии с принадлежност към Държавна сигурност, се оказа, че двама агенти има във вестник “Класа”. Това са издателят Милен Герасимов и замeстник-главният редактор Евгений Дончев, който излезе при проверката на БТА като секретен сътрудник в Първо главно с псевдоним “Рилски” и сега не е между съкратените (а, има си хас) .
  Милен Герасимов е бил вербуван през 1986 г. за агент с псевдоним “Аспарух” и е сътрудничил във Второ главно управление. Същият, при започването си като директор на вестник “Класа”, решава да си отдели малко „ручейче” парички от изплащаните от собственика заплати във вестника. Как става това ли? Внася всички заплати на срочен депозит в банка, като казва на журналистите, че парите „малко ще се забавят”. След един или два месеща плаща, но те вече са натрупали лихви. И така вече 5 години. Сумата, която се е натрупала, вече има комфортни размери, но Милен Герасимов, с присъщата му стопанска предвидливост, е решил да не даде последните две заплати, които дължи на журналистите. Нека му е честито, както и на собственика на вестника Красимир Гергов, който се оставя да го крадат по такъв баламски начин.

 11. До Ана.
  Защо решихте, че са поредните помиари?

 12. До Петър Дончев:
  —————-
  Г-н Дончев,Ана всъщност е била неоправдано милостива с ред от квалификациите за нов понятен пладнешки обир в т.ч. и на самия Гергов.Вече казах каквото трябваше!

 13. Колега Ивайло, да беше проверил че колегите Аспарух и Рилски продължават да издават и вестник и сайт…

 14. “Кажи ми кои са ти приятелите за да ти кажа какъв си.”
  Така и така с муртви души явно съм в контакт.А всичко което съм оисал е ФАКТИ ИСТИНА,несъм лут!И ЗНАМ,не “Вярвам”, че “Бог си знае работата”.Знам!Но нали пуък неса ме давали по телевизоро ,а продуцента на “малки истории” попита ме скайп хоризонтно виртуално-(лани беше) “щъ ли”,аз телефони си дадох,но и казах ,че моята не е никак малка история,ма телефон ми паяжини хванал!
  А и човешка приказка несъм чул от три години и някой и друг месец.
  На мен неми е никакъв проблем да хвана всеки измамен лъжец,понеже имам едно основно предимство (поглеждал съм живота от обратната “огледална” страна,не един път,а и чистичка ми съвеста).Изучил съм се на много работи,ма не на книга!
  И знам “що било,билото”,но и “що ще”,и за неща дето несте ни чули,ни пък видели,ни явно можете да видите Знам.И за “2012” знам!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.