“Конгречулейшънс” от франкофонска България

Нашият премиер, когото чух с ушите си да казва, че България е обявила война на СССР ( макар да е точно обратното- при това тъкмо България е единствената държава до онзи момент от Втората световна война, на която Сталин официално и тържествено обявява война), пожела да остане в историята чрез учебниците. И без учебници той вече ни съобщи, че неговото управление щяло да остане в историята и дори открои още четирима достойни за живи паметници министри, единият от които е такъв от едва три месеца.

Аз съм убеден, че Бойко Борисов има всички основания да претендира за строител на разрушената преди неговата поява България. Изобщо темата за строенето и рушенето е много голяма-почти колкото историческата роля в съграждането на нашия все по-богат живот- явление, за което също бяхме уведомени лично от строителя Борисов.

Особено много изпъква градивността на историческия ни министър-председател на днешния 14 юли. Това е националният празник на обладаните от духа на разрухата французи. На тази дата през 1789 г. парижани превземат крепостта-затвор Бастилия в Париж,построена през 1382 година. Вместо да я съхранят за поколенията и да напишат със златни букви под нея, че са благодарни на френския абсолютизъм и деспотизъм за свободата си, взели, че я разрушили. На всичко отгоре после празнували и направо превърнали в национален празник това деструктивно събитие.

Празнуват го и днес. Очакват се традиционни тържества, като задължителният за тази дата Бал на пожарникарите ( ето нещо, което неминуемо ни заплашва да се случи и тук, ако наистина Борисов спечели още един мандат, както ни се заканва).

В момента, когато пиша тези редове, на Елисейските полета тръгва военен парад в посока към Лувъра, какъвто скоро ще си имаме и ние, защото тъй рече приятелят на нашия исторически премиер и културен министър Вежди Рашидов. Мечтая си за един марш на магистралните пожарникари пред българския Лузър…пардон, Лувър.

Но не бива да копираме всичко сляпо. Например тук продължава градивно да стърчи нашата Бастилия, която по думите на Рашидов беше вандалски осквернена преди година от неизвестни рушители на дружбата със Сталин и неговата символика в България. Макар да бяхме оприличени на франкофонска държава от президента Желев, а днес да ни управлява един политик, който по-скоро прилича на фен на Франко, отколкото на франкофон ( защото се похвали, че бягал от уроците по френски като ученик, за да рита топка), трябва да запазим на всяка цена нашия магистрален по(г)лед към непрестанния възход на нацията ни в обитаването на европейското дъно. Това е разликата между французите и нас: те са рушители, а ние-строители.

Да кажем все пак на чист френски „Конгречулейшънс” на французите от нас, които не сме фенове на Франко, но сме чували, че България е била нападната от СССР, а не обратното, поради което продължава да е ужасна благодарна на червената им армия за черното ни минало.

15 мнения за ““Конгречулейшънс” от франкофонска България”

 1. Имали сме добри правителства в новата история(ОДС- Иван Костов), имали сме и лоши такива(Тройната-Симеон, Сергей, Ахмед), но такава милиционерско-мутренска бъркотия, като днес не е имало. На гол корем, чифте Луври, а на върха, “Тримата глупаци”(на Доньо Донев)Бо,Цв и Вежди. Мутра, милиционер, мутра…

 2. Frankofon se rimuva mnogo dobre s Galfon. Ne znam koe shte mu otiva poveche, no vav vseki sluchai ne e frankofon’a.
  Statiata e mnogo zabavna i sveja. I mnogo viarna

 3. Вашите грехове са къде,къде по-поносими и разбираеми от тези на уважаемия г-н президент и напъните му да се включи към националните усилия за автентично дясно в Българзия като задължение към паметта за престъпленията на комунизма по пътя към бъдещото реформаторско управление на България,както го отстоява Ваньо Шарков от 2005 година насам.Увиснаха куп неточности към ВСС и няма как това да му прави чест под сянката на Бастилияа

 4. Във вестник Дневник, коментатор под статия е описал действителноста в България с едно изрeчение:

  “Партийната пропаганда влиза в учебниците, олигарсите получават по мярка направени закони, милиционерите се правят на съдиии, независимите медии изчезнаха…дикатурата е на хоризонта!”

 5. А,аз по френски имам добър съм 4,питах другарката ми “от де таз 4-ворка Сте ми писала,аз знам от франкофонски само Закрой лафнетър да не духа ветър”,”незнам ми рече,незнам”!
  Вчера ,13-ти де,пратих бащами чак до “Бюрото по труда” гр.Криводол обл.Враца,понеже на мен от миналият месец не ми в способностите да отида толкоз далеч на цял един километър от тук дето несъм факт и да декларирам “че съм още жив с подписа си както го правех от блиската 2004г та до по миналият месец”.
  Той,баща ми де ,изненада ме (запомнил какво съм му казал повече от две минути и стигнал до там и се върна даже).Та там в бурото казали му ,че съм наказан за 6(шест месеца) (в смисъл да нямам право да декларирам ,че все още съм жив).Та от този пък факт по логични размисли си викам “че да не вземе да излезе,че съм факт,след като ме наказват,щото ка може да бъде наказан някой дето не съществува?!”.Знам ли!

  Бате Роби замества другия ни пророк, Кинсев, който сигурно е на море в момента.
  Забравил съм си фотото ,та да направя снимки от “морето” да внеса спокоиствие в душите на загрижените за “Пророка”!.Бог ще съди ,всекиму според какви му са делата към мен!Рекъл съм не един път!
  И за София речено е,не е да не!

 6. До “брюмер” е все още далеч и Жозеф възпира брат си Наполеон,но
  при такива “палави” сестри знае ли човек кога ще го обземе гневът му на диктатор,за да ни “изненада”с някой нов трус/16.10 ч.??!!!/

 7. Г-н Киров,

  съгласен съм с първия Ви коментар. За жалост Костов е изритан от играта с извинението, че е най-черният от всички.

  Предстой ни една надвиснала беда каквато е още едно управление на партия ГЕРБ, което да консолидира едноличната им власт и една държанка, която ще обере гласовете на по-глупавите студенти.

  Какво се случи, че в България политическият избор да бъде обезличен?

 8. За жалост има много слуги и гладни безгръбначни велможи, които надуват “тромбона” на “франкофона”

 9. Пък от мен няма „Конгречулейшънс“.Щото аз съм фен на немските автомобили….На немската бира….На немската дисциплина и на немскоговорящите.А.а.а.а.а…..забравих и на немските маршове.И ако някой не знае нека да научи:Всички военните маршове на БА са взаимствани от баварските .А които не вярва нека посети Биренфест..и ще се увери.

 10. Де да можеше господина Инджев да е толкова откровен към самия себе си и да избута от сянката своите покровители и спонсори, на които така вярно служи, хвърляйки кал по единственото правителство осмелило се да предприеме тотална промяна, и да изхвърли всички служители на ДС, колеги на г–н Инджев, от възлови държавни постове!!! Може би за това този наричащ себе си журналист, понеже в действителност е доносник, е сърдит на премиера Борисов!!!

 11. Към ДС–Агент
  gancho.stanev@webmail.de

  Ами откровен съм и сам разгласил тази откровеност отдавна тъкмо, за да не могат разни отрепки да се гаврят с мен.

  Само че един ДС–Агент Ганчо, съдейки по себе си, не си представя да има живот без покровители и съответно пише доноси, за да им се хареса.

 12. 130) ГОШО 10 Юни, 2012 в 12:09 am
  Много ловко ги криеш знанията си трябва наистина да ти се признае

  kinsev 10 Юни, 2012 в 12:18 am
  Аз не крия,а казвам толкова ,колкото може да асимилирате.И трябва да се съобразявам с много неща,който дори неможете да видите,дори да са на един милиметър от очите ви!

  А понеже пък гледам какво “Posted by ДС–Агент ” та за море пак се сетих така по “несведоми пътища”.Тъ:
  От маят GSM +359897730239(на този дето несъм факт)
  Съобщение 6:
  ot bar mojito v sozopol sam.terance pramatarova
  e ostavila tozi nomer!ako e gre6ka izv…
  ot:+359888333215
  и от този +359898759999
  и още един подобен ми се обаждаха тогава 2011 година (лани,не сега 2012-ста)
  да ме “канят” за келнерка.И на бащами,след като се обадих от БТК телефонът ми да го търся къде е изчезнал на Globul.bg DSM -ма му,по “несведуми пътища” се получи пак “лани,не сега 2012-ста” (на неговият де)
  Суобщение от “181”:
  Завършващо със stop info
  След като ходих “пак лани,не сега 2012-ста” в МВР Враца ,дето ми рекоха “Това е от слънцето” (в смисъл да сеж прегледам) съобщението “Завършващо със stop info”
  някък си “по несведуми пътища” взе та изчезна от “Globul.bg DSM -ма” картата на баща ми ,де!
  “Преди всичко е нужно да се борите със силата на отделната личност, защото няма нищо по-опасно от нея. Ако тази силна личност притежава творческа духовна енергия, тя би била в състояние да достигне до милиони хора.”
  (Цитат – “НОВИЯТ ЗАВЕТ НА САТАНА”)
  Защо стават убийства от деца на деца,защо става всичката тая лудост обзела България.Ами за това:…

  Късна есен на 2009 г. водещ Румен Стойчков
  Скайп име: noshtenhorizont
  Име и фамилия: Нощен Хоризонт
  Рождена дата: 03 Януари 1984 г.
  Възраст: 27
  Говорим език: Bulgarian
  Местоположение: София, България
  Служебен тел.: +3592-960-19-03 и 02-960-19-04
  Уебстраница: http://bnr.bg/horizont
  drbarc каза:….когато се чуе името ми голям огън ще пламне.
  “Написано не е да не е.”

  По въпроса за “що е? лични данни и що е? публични” писал бях,понеже побликувах тогаз пък спор възникна и хоп,Аа!!Нямаа 10-сети цял ден ей така изчезнал?!Тук дето пък сега “Грешка 404 – Няма нищо намерено тук!”
  Бог дали си знае работата…

 13. ДС-Агент, я повторете пак – изхвърлило всички агенти? Смях!

  Заглавие: “Действащите областни управители на Варна, Бургас, Благоевград, Русе и Сливен и двама зам.-областни управители на Перник и Враца са сътрудничили на бившата Държавна сигурност, стана ясно от решение на комисията по досиетата.” (източник: Капитал.бг, дата: 13 юли 2010 г.)

  На тия хора дори инициалите им са от ДС (Данчо Симеонов), а вие тук подхвърляте димки!

  За домашно вижте кой НАЗНАЧАВА областните и колко области има в България, за да добиете поне минимална представа за ситуацията.

 14. До ДС – Въпреки,че конкурса за Председател на Агенция “Пътна инфраструктура” бе спечелен от инженер,Борисов назначи адвокат с думите”На мен не ми трябват инженери,а човек,който да оправи АПИ”.В последствие,при отваряне досието на Божидар Йотов се установи,че е бил агент на ДС.Необходим ли е повече коментар?!Той не само запазва ДС агентите,а дори ги назначава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.