Пустата мафия съвсем е омаяла западните медии срещу Борисов

Сред забележителните прозрения на нашия прозорлив премиер причината в чужди издания да се появяват неприятни за него публикации за положението в поверената му България е дебелият му намек, че такива публикации като нищо можели да бъдат поръчани от българската мафия. С което, без да иска, Борисов с гордост може да се нареди сред автентичните пророци. Защото в това отношение българската мафия се оказа на(д) световно ниво.

Агенция АФП, вероятно подкупена от българската мафия, днес пише, че България и Румъния са били приети прибързано в ЕС и се аргументира с последните скандали в Букурещ и София, които илюстрират тази набираща тежест оценка в Европа.

Тежки упреци в подобен дух, платени по същата логика с български мафиотски пари, отправиха в рамките на последните няколко седмици и други заподозрени ( от Борисов) във връзки с българската мафия западни медии: от германския „Тагесцайтунг”, през британското списание „Икономист” ( чиято консервативна сдържаност в оценката за Бойко Борисов като „популист” може да се разшифрова като израз на британско презрение към претенцията за демократичност и „дясна политика” в София), та до днешните публикации в наистина влиятелния германски „Ди велт” и в традиционно критичния към герберокрацията в България австрийски „Ди пресе”.

За „Ди велт” в Европа се задава „кошмарна ситуация” заради атаките срещу демокрацията в бившите комунистически държави, приети в ЕС. Но ако с пакетираните ни с ни с Румъния сме някак свикнали, сега се оказваме опаковани и с голямото разочарование на мнозина в ЕС от Унгария. Поводът за „Ди пресе” да разшири нашия балкански тандем с Румъния, като го свърже с Унгария като нищо е провокиран от изразеното нескрито възхищение на български министър-председател Бойко Борисов от действията на колегата му Виктор Орбан в Будапеща в битката му с медийната свобода.

„В България, Румъния и Унгария действа един и същи принцип – всеки, който не е с нас, е срещу нас. След последните събития в София и Букурещ двете страни едва ли скоро ще се присъединят към Шенгенското пространство, коментира австрийското издание”, според БГНЕС.

Накрая на този кратък преглед на „мафиотския” западен печат, за да ядосам онези, които четат статиите ми със заядливо око и се дразнят от личните ми аналогии, трябва да кажа нещо в „защита” на „Ди пресе”. Това е вероятно западната медия, която повече от всяка друга бие камбаната за недемократичния, популистки характер на властта в София. Но не винаги изданието е било непременно негативно срещу ставащото тук- в личен план съм бенефициент на една похвала. В далечната 1993 г., когато за кратко се оказах главен редактор на в. „Експрес”, австрийският „Ди пресе” забеляза, че този български всекидневник се осмелява да пише за нарушаването на югоембрагото от българска страна- нещо, което никой друг тогава не правеше ( тъкмо по тази причина натискът върху редакцията ме принуди да напусна през пролетта на 1994 г. поста си само броени месеци, след като бях назначен).

Интересното е, че от години повдигам въпроса защо в България е табу да се говори и пише за заякването, ако не и създаването на българската организирана престъпност именно чрез криминалните отчисления от контрабандата по времето на войната в бивша Югославия. Съвсем наскоро и Борисов се „присети” да спомене този фактор като основополагащ ( направо го заподозрях, че ме преписва!). След което в доклад на американски агенти, разпространен от БГНЕС, се появи името на Борисов като главен секретар на МВР, който през 2002 г. е имал контакти с шефа на сръбската мафия, описана в доклада като водещ криминогенен фактор на Балканите.

Утре, в неделно предаване на проправителствения канал ТВ 7, анонсират големи разкрития по темата- явно някой е решил да яхне вълната. А колкото до спасяването на давещите се в догадки докъде ще стигне противоборството на пипалата на мафията, това си е дело на самите давещи се.

19 мнения за “Пустата мафия съвсем е омаяла западните медии срещу Борисов”

 1. http://kafene.net/gossip.html
  На западняците съвсем ще им прималее като прочетат новата “пикантна” история с “про западния” Бойко Борисов! СРАМ! ОТВРАЩЕНИЕ! ПОГНУСА!

  Хайде да видим сега дали Мутрата може да осъди бащата на Сесил за клевета вместо да го моли да се отрече!

  Ето кого “мъдрия” български народ избра за ПРЕМИЕР!

 2. “Сред забележителните прозрения на нашия прозорлив премиер причината в чужди издания да се появяват неприятни за него публикации за положението в поверената му България е дебелият му намек, че такива публикации като нищо можели да бъдат поръчани от българската мафия.”
  Плевнелиев дори задмина ментора си, като каза, че се надявал Европа да бъде обективна и бил оптимист, че доклада от Брюксел ще е коректен, намеквайки, че това може и да не е така. Разбира се той незабавно се включи и към триото Борисов, Цветанов и Ковачева, като повтори дословно думите им относно уволнената от ВСС Тодорова.

 3. Досещаме се,че и преди ВЕЛИКИЯ проправителствен канал ТВ 7 не ще бъде лесно да действуваш,а да мислищ трудно,но да действуваш в съгласие с мислите,ей Богу дори неудобно.
  Да благодарим на стареца от Ваймар за ценните напътствия и да помним,
  че мисенето не дава нищо,но преди това трябва да се замислиш!!!

 4. Сюрреализмът е пълен, сега пък ВСС е виновен, че юлският доклад на ЕК ще е лош, защото в неподходящ момент уволнил съдийката.Как веднаж те не бяха виновни за нещо… с това ще влязат в историята и в учебниците, че все другите, включително западните медии им бяха виновни…

 5. И “сюрреализъм” и “рококо” като модус вивенди на барокото,Ана защото на Европа й писна вече и узрява за много забавени и закъснели корекции!!!

 6. г-н Инджев, с риск да предизвикам досада…Прочетох статията във Фрог Нюз за историята със Сесил Каратанчева и Бойко Борисов и се убеждавам за пореден път, че Огнян Стефанов не може да се нарече НЕЗАВИСИМ…г-на Стефанов е независим толкова колкото Бареков с ТВ7! Статията намеква, че коментарите в сайта са в защита на Бойко Борисов даже и от тези, които не го поддържали…каква ДОЛНА ЛЪЖА… този сайт е пълен с платени щатни “коментатори”, които пишат от 100 ника с претенциите, че са 1000000000(хипербола) поддръжници на Бойко Борисов…Г-н Инджев, не Ви вкарвам в никакви сценарии просто се опитвам да Ви предупредя съвсем искрено, че на Огнян Стефанов не му е чиста работата…Можеш да изкараш момчето от мафията, но мафията от момчето никога!
  Съжалявам, г-н Инджев, знам, че наскоро го нарекохте приятел…истината е, че този човек продължава да ме разочарова. Прочетох хреди години “Кома” на един дъх, но автора на книгата не е същия човек или просто очакванията ми са били различни…не знам! ЕДНО ОБАЧЕ Е СИГУРНО ОГНЯН СТЕФАНОВ И САЙТА ФРОГ НЮЗ ОБСЛУЖВАТ БОЙКО БОРИСОВ И МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ!

 7. Ще допие ли Европа, чашата с балканската отрова?

 8. Ех, Имигрант, защо вярвате безпрекословно на статии от секция “Клюки”, в която наричат Сесил “20-годишната днес”, а тя е родена на 8 август 1989 г. и ДНЕС е почти на 23….
  Има доста смрад в цялата история. Докато не разбера кое от двете твърдения на Сесил е истина, аз ще си спестя коментарите, нека да се поразвият събитията… А твърденията са:
  – “Na 14 oshte si igraex s barbita za vashe info” (написано във Фейсбук профила й)
  – “тогава бях малка, бях на 14” (за големия скандал около бременността й, интервю в Ютуб пред ТВ+: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Q-sYWTwHsqI#t=171s
  Отделно момичето е живяло в Правец доста време, под “опеката” на Златев, отделно 2-3 години след посочените смс-и играха заедно с Тиквата… Хайде да не ровя повече, всеки, който иска да си състави мнение, може сам да прочете къде какво се е писало и казвало….

 9. С риск да бъда намразен и очаквано атакуван,ще отбележа,понеже се спомена нарушаването на югоембаргото,че познавам свидетели,които подкрепят и забелязани от мен факти,за активното му нарушаване и през периода 1997-2001 година.Даже има още едни композиции с цистерни, от този период,които дълго време Сърбия не ни ги връщаше.Какво стана с тях,никой разследващ журналист не се осмели да разчопли.Споменавам това,защото е много важно обстоятелство,както за генезиса и заякването на мафията у нас,така и за отрезвяването ни- имало ли е различни партии и политици по време на “прехода”.Както и най недосетливите разбраха,”промяната” и “преходът” са програмирани и програматорите никога не биха рискували да допуснат различни,защото,както се оказа,за тях властта е най- важна.Резултатите показват всичко.Борисов бил такъв и онакъв,ами така е,то се виждаше с невъоръжено око, далеч преди да стане премиер,но кой да го види!И накрая,много ми се иска някой да направи анализ,но истински,на случващото се у нас,обаче до сега не съм го видял или чул.Само тогава ще излезем от дребнотемието и почесването за успокоение.Пък и ще има полза за всички-и за България.

 10. Здравей имигрант,

  Сайта на О.Стефанов е наистина най-директния, интернет защитник на борисов, цветанов и всичко свързано с герб. Войната на О.С. срещу мутрата А.Петров не го прави автоматично борец за правда, а сервилничеството му пред мутрата Борисов показва неговата търговска позиция към журналистическата професия. Спомням си, че преди години, сайта беше най-големия подръжник на Атака/сидеров, което е показателно може би и за “независимите” му финансови интереси.
  Aпропо, интересно но там не съм намирал както в миналото, така и в настоящето, нито една добра дума за Синьото в България!!Защо ли??

 11. “Лебедова песен” на евро бюрократите е опита да представят като виновник за битието на евро съюза някои недъзи в България и Румъния. Ако България и Румъния бъдат “изгонени” от този съюз, това по никакъв начин няма да реши проблемите им. Даже, специално на България, това ще се отрази доста благотворно. Защото бонусите от членството в ЕС в близко бъдеще, за мен лично, са доста спорни. Бих ги питал, ако ги нямаше България и Румъния, това ще помогне ли на Гърция да остане? На Испания, Италия, Португалия… Пак са запрегнали каруцата пред коня. Когато някой не си плаща вноските по кредитите, това е фалит. При фалит, кредиторите се нареждат и си поделят имуществото на фалиралия. Ако някой се изтъпани и заяви, че няма да позволи фалит, той трябва да плати сметката. Сметката на Гърция е малка. Но скоро към нея може да се добави сметката на Испания, Португалия, Италия и, внимание, ФРАНЦИЯ( с този безотговорник и левичарски волунтарист начело)! Такава сметка НИКОЙ НА ТОЗИ СВЯТ не може да плати. И това ще доведе до естествения край на ЕС. А не изхвърлянето или приемането на някакви въшки, като България и Румъния, колкото и различни да са проблемите във всяка една от тях, което е съвсем друга тема…

 12. И още нещо, евро бюрократите, преди да се “шокират” от “миналото” на Борисов, е добре да се “пошокират” малко от настоящето на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ в историята на България! КРАДЦИТЕ от тройната коалиция! И да си припомнят, че на България бяха СПРЕНИ еврофондовете – без аналог в европейската практика. Да обяснят ЗАЩО ни спряха еврофондовете. Като обяснят ЗАЩО ни спряха еврофондовете, тогава ние, българите, ще им обясним ЗАЩО избрахме Борисов! И ЗАЩО ще повторим!

 13. До Пламен

  Вие не вярвате, но допускате, че е възможно твърденията на Сесил да са истина, нали?
  Това къде е израснала Сесил, под чия опека и т.нат не прави казаното от нея измислица. Нека Бойко Борисов я осъди за клевета …така се прави, а не да призовава баща й да си оттегли думите. В студиото на Милен Цветков бащата заяви, че един от смсите се пази и че и други хора са ги видели.
  Неотдавна Мутрата ни обеясняваше от трибуната на Парламента как Явор Дачков му се обадил и го държал на телефона, за да го накара да произнесе
  определени думи, които да се използват в “монтажа”
  на разговора с Ваньо Танов. Наскоро пък си призна, че наистина се е обадил на Танов за протекция на Мишо Бирата.
  И защо Каратанчеви да лъжат…какво постигат с това?

  До г-н Киров

  Здравейте и от мен г- н Киров.
  Коментарът Ви както винаги е право в десетката.

 14. Още 2001 година Виза Недялкова публикува “досие” на Б.Б. в което се казва че Б.Б. е компромисна фигура на мафията (различните и клонове).
  В по-ново време Б.Б. наруши конвенцията гонейки една част от мафията (платила за неговото издигане). Сигурен съм че няма да му останат длъжни.
  Оказва се че Б.Б. е алчен ! Освен това се видя че е и нискочел мутроген.

 15. Колко гербера трябва да цъфнат, за да вържем когото трябва?

 16. Имигрант, разбира се, че допускам, и още как – сексът, наркотиците и насилието са автобиографията на всяка мутра от прехода ни. Лошото е, че в битката Ал.Петров – Б.Борисов и двамата ползват едни и същи (мутренски) похвати, затова не винаги си проличава всичко веднага. Какво биха постигнали – питайте Строс-Кан, той знае как му се отразиха секс-скандалите. Всъщност основната прилика между двата скандала е, че на никой не му пука дали Е вярно или НЕ Е… Важното е в точния момент (преди поредния доклад на ЕК = преди избора на шеф на СБ) да гръмне точния скандал върху точния човек. И за да разсея съмнението Ви, че по някакъв начин защитавам Борисов, бих добавил, че със и без този скандал, положението му е достатъчно тежко покрай статиите в чуждите медии и надигащата се пета власт. Май трябва да сме “благодарни” (що за извращение), че този път няма убийства – направо си бяхме свикнали!

 17. До Пламен

  Не, аз не Ви обвинявам, че защитавате Борисов и да е така Ваше право е. Не Ви обвинявам и че се съмнявате в казаното от Сесил…моля все пак прочете две статии към този линк:
  http://e-vestnik.bg/

 18. Големия проблем на Европа е че започна да предпочита да бъде подкупвана пред това да защити ценностите които изповядва. Германия предпочита да получи няколко процента отстъпка в цената на газа от Путин и за сметка на това да се прави, че Русия е една демократична и нормална държава с демократично и нормално управление. Виждаме че цели държави се продават на мафията, а какво остава до отделния държавник, политик, журналист, до отделния обикновен човек? Пренебрегването на ценностите пред изгодата доведе днешна Европа до сегашното състояние. Продажни политици управляват Западна Европа а във Източна управлява директно мафията. Защо преди 25 години Рейган успя с политиката си да елиминира комунизма и СССР, защото беше един от малкото световни лидери които твърдо и неотклонно защитаваха ценности и принципи вместо икономически изгоди. Неглижирането на човешките ценности доведоха до днешния световен духовен упадък, а като резултат от това мафията директно завладя и управлява половин Европа и Азия. Така че въпроса защо човек като Борисов управлява България си има и своя логичен отговор. Дали нещата ще тръгнат към по добро не смея да прогнозирам, но лично за себе си съм песимист.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.