Симбиозата между комунизма и нацизма лъсна в оценката за атентата край Бургас

Атентатът в Бургас рани кърваво представата за България като остров на спокойствието за израелски граждани. Той обаче поставя също пръст в раната за симбиозата между кафявите и червените антисемити, които си живуркат в другарска симбиоза.

В сайта на самопровъзгласилия се за ментор по въпросите на антикомунизма Георги Ифаниев (стажант по журналистика на баща ми в комунистическия вестник „Вечерни новини“ от времето на НРБ), могат да се видят класически примери на внушения на омраза срещу евреите. Там Ифандиев твърди, че евреите сами са си унищожили сънародниците при атентата в Бургас, защото имали полза.

Геносе Ифандиев явно живее в собствен свят, в който ползата е по-важна от всякакви идеали, принципи, емоции, традиции, човещини…

Няма да го цитирам.Желаещите сами могат да си намерят в интернет нацистките откровения на този антисемит. Просто спазвам конституцията, която забранява разпалването на омраза на етническа и религиозна основа.

Цитирам обаче типичното съвпадение на гледната точка на български антисемит с руските му комунистически подобия, общото между които е „широката душа“ в тесния смисъл на примитивния шовинизъм с комунистически метастази.

Запознайте се с трактовката на руския комунистически орган „Правда“, която по нищо не се различава от гледището на Ифандиев с въпроса, риторичен по внушението на комунистическия руски орган, дали пък Израел не стои зад атентата в Бургас:

“Уби ли Израел собствените си граждани в България, за да атакува Иран? Отговор на този въпрос търси в свой коментар руският вестник „Правда”.
Смъртта може да застигне израелските граждани навсякъде по света. Най-вероятно това беше посланието, което терористите изпратиха до света, когато взривиха автобус с израелски туристи в българския курорт Бургас. Не е случайно, че атаката беше извършена в България. Нещо повече, атентатът съвпадна с годишнината от бомбеното нападение в Буенос Айрес, допълва Фокус.
Политиката, която Израел и САЩ провеждат в Близкия изток, превръща израелците в заложници.
Някои анализатори посочват, че атаката може да послужи на Израел като причина за директен удар срещу Иран. Най-крайната версия е, че Израел може да е пожертвал собствените си хора за това.
Израел е като притиснато в ъгъла животно, след като президентът Барак Обама публично предложи да се ревизира изходът от Шестдневната война и да се обсъди връщането на страната в границите от 1967 година. Притиснати в ъгъла, животните може да извършат безумни действия, пише изданието.” ( actualno.com)

37 мнения за “Симбиозата между комунизма и нацизма лъсна в оценката за атентата край Бургас”

 1. Животните(ако не са болни) не вършат безумия,това е привилегия само на човеците…

 2. Ифандиев е жалък и плосък, може да удовлетвори само себеподобни у нас. Но Биби Нетаняху прибърза и капна малко вода в мелницата на “Правда”. А те вече са институция за много голяма аудитория. Атентатът е минимум две или три в едно. Има политика, икономика, вероятно религия и още кой знае какво. А сега потече изобилие от лесен хляб за медиите и микрофони за знайни и незнайни. Всеки коментира за личната си изгода. Кръвта на невинните доведе лешояди от всички възможни географии и истории. Жалко, че повечето не са незначителни като Ифандиев. Но е голяма глупост от страна на славолюбци и политикани да се изказват за спорта, ако не са отявлени антисемити. Няма да им платят нищо, а плещенето им ще им навреди във времето. Главният архивар на планетата, господин Гугъл, ще ги уличи и след години.

 3. Това беше първата ми мисъл… Все пак, не за пръв път се прави подобно нещо. Някои хора дори биха предложили подобно нещо за събитията от 11ти Септември. Макар последните предположения да са крайни, не бива да губим способността си да мислим критично и аналитично. А и логиката никога не трябва да се превръща в жертва на идеали, традиции и човещини…

 4. Г-н Инджев,забелязвам,че като за свободен човек,сте с много дълго работно време!Чудя се кое посолство ви е звъннало посред нощите,позовавайки се на “гъвкавото” ви работно време,като гледам колко сънен сте бил пишейки този ватериал с/у “будилника” Ифандиев.

 5. “Уби ли Путин собствените си граждани, за да може да атакува Чечня”, би могъл да бъде въпросът-отговор към “Правда” (какво име!). “Животните” до такава степен са идентифицирани с държавата, а тя пък така е втрещена от перспективата да се върнат въпросните граници, че са забравени личните грижи за децата, за семейството, за работата, за професионалната перспектива -всичко това губи смисъл, ако се върнат границите отпреди 1967. Чак да ти прозвучи: “Я другой такой страньi не знаю…”

 6. Боговете трябва да съжаляват.Какво ли им е било,когато са научили,че са измислени и “тачени” от хора като геносе Ифандиев.

 7. Тази симбиоза между двете идеологии е декларирана още през 1939 година.По-късно е потвърдена малко преди смъртта на Сталин с терора в СССР с окраска ционистки заговор.Така,че сегашните й проявления не са нищо ново,само са начин за изява на носителите й.Мисля,че моментът е по-подходящ да се търсият отговори защо станахме обект на политически терор,което никак,ама никак не е случайност и твърдо, до проглушаване, да се търси отговорност в най-силно полицейската държава в ЕС-като численост от глава от населението,като черпене на бюджетни средства и като “компетентност” на на-високите държавни позиции.Сега е и моментът да се иска разформироването на такива силови гнезда на комунизма като службите,в които работят 90% синове и дъщери на бившите служители в тях.Да не бяга от отговорност и президентът,защото първо задължение на НРС е изпреварващо да информира за намерения от този род,при все,че винаги е парадирала с позиции в Близкия изток.На следващо място отговорността е на ДАНС,която казано на прост език е контраразузнаване,но на практика след “промените” си е чиста политическа полиция. Следващата е естествено на БОП,която,въпреки разследващите функции,законът не й е забранил,напротив,функции по изпреварваща информация.И накрая-полицията-може би елементарни охранителни мерки при качването и транспортирането на туристите биха предотвратили трагедията.И не на последно място-главата на рибата,която отдавна вони.

 8. Като ракурс към темата на текста – прегледах вчера отразяването на събитието и в руски издания (Известия, Независимая газета и пр.). Бяха ми любопитни малкото коментари на читатели. Бездушие и нравствена пустош! “Восток дело тонкое” – ако мога да си позволя малко сарказъм към “азиатската ценностна система”.

 9. Към valio:

  То е ясно, че се чудите- такива като вас не си представят друго извън собствения опит и манталитет: че някой може да им нарежда да имат позиция и да я застъпват с всички рискове, което това му носи ( защото това, което съм написал е дребна капка истина в морето от лъжи, полуистини и друга кал, които въпросният кафяв журналист колекционира и систематично сипе от години върху името ми- и само ще го вбеся допълнително да продължи с фанатичното ми сатанизиране ).
  А за дългото ми работно време сте напълно прав, но как да го обясня на някой мързеливец? Никой не може да те накара да работиш повече от собствената ти съвест- вероятно и това ви е невъзможно да си представите. Така че- чудете се, но не мислете, че всички са като вас.

 10. Какво удобство за руснаците когато се скрият зад “Дело тонькое!”,Не е било различно и при товарищ Йосиф Висарионович и около Катин,че дори и по-тонькое до скъсване!!!.Отново азиатска пустош!!!Но на геносе Ифандиев няма защо да му пука….

 11. До Valio
  Моля Ви, съобразявайте се, че пишете в блог, чийто стопанин е Иво Инджев. Тук Вие сте на гости и коректността изисква да изказвате мнение, да се съгласявате или не с написаното, но не и да обиждате.

 12. Преди минути САЩ прекратиха сътрудничеството по руските оръжейни доставки за Сирия!!!

 13. Ами това си е хипотеза като всяка друга. Не е да не са се случвали подобни “false flag” операции. Как някои за 5 минути “разбраха”, че Хизбула е организирала атентата?!

 14. Шекспир пише в “12- та нощ”: ” в лудостта може би има някакво щастие, което само лудите познават”. Нормален човек няма как да извърши безумен терористичен акт, още по- малко самоубийствен. Но този, който твърди, че Израел сам организира избиване на собствените си граждани, също не е в ред. Всяко излизане от нормалния начин на мислене и изказване на безумни идеи, мания за конспирация, преследване, е лудост, шизофрения. Човечеството има пълното право да се защити от лудите с всички възможни средства.Безумието едва ли е характерна специфична особеност на комунизма. “Среща се и в най- добрите семейства”, както се казва.

 15. Руския антисемитизъм е старо заболяване и то доста преди великата им революция. Ако го сравним с нациския, то отново първенството принадлежи на Русия и по количество и по качество. А относно диквидацията на собствените си граждани за политически и други девиденти е само руски патент и то доказан!

 16. Г-н Инджев, както Вие имате право на мнение така и г-н Ифандиев има право на анализ на случващото се през призмата на това което е получил, като информация по каналите извън официалните.За съжаление ние не знаем и няма да научим фактите, освен ако няма публичен процес където те да бъдат изнесени.Обществото се лашка между двете тези за и анти “самоатентат” От една страна е официалната позиция на службите от друга факта, че вече има взрив и убити еврей.Както един мой познат Димитър Х. Попов е написал в книгата “Глобални заплахи” изд. 2007г. “Новият ХХІ век е зареден с повече опастности и с твърде малко надежда за тяхното отстраняване. Хората започват да разбират, че тероризма в Кавказ, в Близкия изток е прах в очите им, за да не забележат как легионите на империите се настаняват край нефтените и газовите полета и слагат ръка на рафинериите

 17. И още един лъсва, наред с червените и кафявите – боко-дюнера. Подобен атентат му идва тъкмо навреме, в навечерието на готвената грандиозна стачка на разгневените служители от Агенция “Митници” срещу най-абсурдната му идея, за местене не министерствата в провинцията. А така – лесно ще ги смачка: какви работи стават, а те да му се глезят. Успоредно се появи и благодарствено писмо на доайени от Митница – Русе, възхваляващо кошмарните мерки на правителството.
  А мерките са безподобно нелепи:
  сградата на Агенция “Митници” в София е пригодена и оборудвана за милиони;
  в нея има и специализирана лаборатория за изследване на разнообразни проби от внасяни в страната спорни вещества – лекарствени продукти, храни, и какво ли не, които се доставят от Летище “София” до лабораторията с митничарски конвой. Не ми е ясно как ще става това до Русе, и кой ще плаща скъпия превоз и командировъчните, а разхищението на времето за път на квалифицираните кадри…
  На клиенти се налага да посещават в Агенцията по различни поводи.
  Носят се писма и заповеди, придружавани от митничари, от и до агенцията.
  Това е минимална част от проблемите, а работещите там, техните семейства, роднини приятели.
  И този път му се бяха заканили до край…

 18. Към Стефан Стойков:

  Никъде и никога не съм намеквал дори, че въпросният няма право на мнение, но казвам, че това мнение е нацистко по своя антисемитизъм, обвинявайки евреите, че сами се избиват с атентати, за да постигнат каквото и да било.

  Последователите на др. Хитлер също мислят, че евреите сами са си виновни. Всъщност и това не е акцентът в моя текст- ако забелязвате ( опитайте пак!) основната ми мисъл е колко еднакво мислят антисемитите от кафявия български и червения руски политически сектор. Споменатият от мен български пример е само за илюстрация- макар да съм му някаква лична мания, която той преследва с яростни тиради от години,аз не се занимавам с неговата личност.
  А може би твърдите, че нямам право да оспорвам нечие мнение?

 19. Г-н Инджев аз не оспорвам правото на всеки гражданин да отстоява позиция или да има мнение по даден въпрос.Аз полагам усилия българския гражданин да научава фактите и да знае кой-кой е, а той ако може сам да си направи изводите.Винаги съм се учудвал, когато журанлистите вземат интервю или водят разговор със свой събеседник и след като той се изказал те заявяват “значи искахте да кажете” и правят своя интерпретация на казаното.

 20. До С.Стойков
  Не съм чувал името на вашия познат, но с по-голям ефект бихте могли да цитирате мисли от книги на мастити титани на мисълта като самият г-н Ифандиев, или Волен Сидеров, или т.н. професор Вучков. Миналата година в едно интервю самият т.н професор- Пантев заяви, че лично на него също не му е ясно кой точно е взривил кулите в Ню Йорк. Може би той също ползва някакви специални канали за информация, които на нас простосмъртните не са известни. Титанска им работа. А според мен нещата са много по-прости – има нормални мозъци , има и болни мозъци!

 21. Да мислиш, че има резон да унищожиш собствени граждани и то в страни доказали, че най-много си защитават гражданите, показва само едно. Такива хора без колебание биха прибегнали до това, стига да имат възможност. Не съм учуден. Човек мисли според собствените си морални норми. Но не ви ли прави впечатление, че всички защитаващи подобни тези, вкл. мастития проф Пантев, са с доста леви убеждения? Дали това е съвпадение? Или е закономерност! Дали е съвпадение, че най-големите изтребления на собствени граждани са правени от социалистически правителства?
  За самия Ифандиев не си струва да говорим. Това е един от безбройните кандидат лидери за “антикомунистически” партии, движения и сдружения. Такива като него бяха активирани след 89г с гръмка уж антикомунистическа риторика с цел отнемане на десни гласове и ползването им “по целесъобразност”.
  Към т.н. кафяво червени бих пречислил и Сидеров, чието днешно изказване в парламента все повече доказва с какви пари се поддържа. И все повече червенее въпреки че се прави на кафяв.

 22. Другарю Инджев, спри да клеветиш Адаша. Престани да пишеш глупости, защото само заблуждаваш хората. Обама не може да притисне Израел, защото щатите се управляват от чифути.

 23. Към rekordmeister
  rekordmeister@abv.bg

  На вниманието на българските институции – ето Ви един адрес, на който да търсите, когато направят някой атентат срещу синагога.

  Това са кафявите ифандиевци, налазиха ме като паразити, както и очаквах, но с нацисти не разговарям.

 24. към С. Борисов:

  Един жокер ( нямам предвид само “Жокер медия”, която е инструмент на руското влияние в България чрез монопола си върху потока от културния обмен между Русия и България): да сте чували сидеровци, ифандиевци и други подобни с кафяви гащи български супер антикомунисти, арийски чисти направо в антикомунизма ( които бълват антисемитски внушения в книги, вестници, телевизии и в интернет), да се възмущават от съвременната мутация на комунизма в Русия и номерата, които ни пробутват от там?

  Няма и да чуете! Защото те са част от блудкавата идеологическа смес между сополиви излияния за общите славянските корени и ретоградните изблици на държавно регулираното православие ( изригнало в бивша Югославия по време на войната там като не по-малко разюздано вандалско движение на главорези от мюсюлманските му еквиваленти). Общото кратно между тях е колко е лош Западът, но никога не казват лоша дума за любимата си империя на Изток. С други думи, обслужват неуморно и необезпокоявано една чужда държава по ноти- тъкмо с тези акценти работи великоруската пропагандна, претендираща да обединява и води славяни, православни и прочее “стадо”.

  Картинката е описана още пред 19-ти век от българските революционери и възрожденци, но се повтаря напълно и днес!

 25. Към всички “защитаващи” Ифандиев – тук не става въпрос за право да се търси истината. Ако бяхте прочели “анализа” на въпросното лице, щяхте да видите, че става дума за обикновена пропаганда надъхваща омраза към Израел и САЩ, а не за опит за различен поглед към фактите. Включително се обяснява как евреите тровят човечеството с някакви домати и нарушавали потентността на българите. С две думи – насаждане на омраза.

 26. Привет,другари и масоно-еврейски подлоги на сатаната.Виждам,че сте актевирали отново агента Иван,но ще Ви бъде все по-трудно за напред да окривате истината от хората. Радвам се,че има хора като Георги Ифандиев, за да осветлява тъмното Ви минало и настояще, усещате вече как манипулациите които измисляте нехващат нужния декиш!Знаем,че се стремите да обсебите всичко на този свят, но само Бог може да стори това. Вие богоборците,ще бъдите подобаващо надарени и дерзайте,червени умствено осакатени агенти на червената масоно-еврейска мажфия в света скрила се зад толкова много имена…….
  Ще се моля на Бог, да Ви дари всичките ви и вашите деца,внуци с това което заслужавате! Оглейждате се…..

 27. Е, щом така е казал Господинът Ифандиев – значи пак се е изказал неподготвен…Жалко… иначе ми харесват и ми допадат “пиперлийските” му антикомунистически напъни… А това, че бил стажант във Вечерни новини какво лошо има…? Всеки е почнал някъде… не мога да го съдя за това… Вие можете Господин Инджев… защото стоите значително по-високо от него и можете професионално да го прецените… широката публика обаче го харесва, струва ми се… А Правда? Правда говори само “неправда….”

 28. Към Гражданин на РъБъ:

  Споменах тази подробност, че беше стажант на моя баща комунист в комунистическия вестник “Вечерни новини”, защото от сегашните му изяви на самоназначил се върховен жрец на антикомунизма- нещо като Велик инквизитор срещу комунистическите грешници- някой от излъганите му читатели и зрители може да си помисли, че е пребивавал в концлагера Белене, а не в органа на Градския комитет на БКП под ръководството на моя баща ( за което той някак фройдистки се опитва да ми отмъщава безпомощно с напъни да ме изкара най-голямото изчадие на комунизма).

  Ако ми беше поне малко “интересен”, колкото по някаква налудна причина съм му важен, щях да издиря цитати от вестника от онова време и да покажа какви ги е писал тогава. Но е твърде незначителен, за да се занимавам лично с него- в случая само го споменах като пример за наличието на преливане на кафявото и червеното в контекста на една трагедия, върху която откровен антисемит с журналистически претенции паразитира пред публиката с блесналия поглед на отявлен партайгеносе от времето на Третия райх.

 29. Към прокуратурата и лудницата:

  Ето ви още един пациент от групичката на ифандиевците:
  Българин
  data.bg x
  Lucifer2000@abv.bg

  Тези налудни субекти на расовата омраза дефилират свободно и явно в България и няма кой да им потърси сметка. Изпълзяха гордо и радостно на вълната на едно масово убийство на евреи, което ги възбуди, но не се намира сила да възбуди закона срещу тях.

 30. Национална социалистическа германска работническа партия. Какво повече?!

 31. Израелските политици нямат нужда от себеубийствени атентати.Антисемитизъм има предостатъчно на земята. Атентати срещу евреи – също.Страната им харчи половината си бюджет за отбрана и сигурност. Граничи отвсякъде с арабски държави. Атентати, войни, интифади – почти цял век на това малко парче земя… Много първобитно се обобщава, че щом всички са срещу тях, значи има защо…щом пък са решени на война срещу Иран, значи ще си изфабрикуват повод …ще си взривят малко сънародници…Там обаче не четат нито Игнацио Лойола, нито Ленин.

 32. Izviniavam se za latinicata, no niamam kirilica!
  G-n Indjev, s udovolstvie cheta Vashite komentari I mneniya po gore6ti temi za Bulgaria I sveta, kogato imam vreme! Prodalgavaite v su6tia duh! Na nas v 4ugbina ni e trudno da se orientirame to4no kak stoyat ne6tata v Bulgaria I Vashiyat blog e nezamenim v tova otno6enie!
  Dnes mi napravi vpe4atlenie ne6to, na koeto se nadyavam da polu4a otgovor. Vie, bez samnenie erudiran, izklyu4itelno obrazovan I gramoten 4ovek, izpisvate u4tivoto obra6tenie (Vie, Vash I t.n.) s malka bukva, na koeto do sega ne sam obra6tala osobeno vnimanie, tai kato smyatah, 4e Vi “marzi” da natiskate Caps lock-a. No dnes v otgovora si kam rekordmeister se obra6tate kam instituciite v Bulgaria s glavna bukva – “На вниманието на българските институции – ето Ви един адрес, на който да търсите, когато направят някой атентат срещу синагога. “. Na kogo I kakvo iskate da kagete sas sega6nata pravilna upotreba na u4tivata forma? Predvaritelno blagodarya!

 33. Не е ли ясно на всички, че този атентат е част от 70 годишната война между да заслепени от национализъм народа -палестинският и еврейският.Подскокоросвани от различни политически сили от чужбина, двата народа не ще се разберат никога- крайно време е да вземат съдбата си в свои ръце.

 34. Г-н Инджев, не знаех че боклукът ифандиев води някаква лична война срещу вас, но изобщо не се учудвам. Според мен трябва да сте доволен — щом подобни индивиди ви плюят и нападат, значи сте на прав път. В мое лице имате 100-процентов съмишленик!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.