Отечественият фронт марширува срещу външната ориентация на България

На летището в Бургас, седмица след атентата, (вече) „пиле не може да прехвръкне“. Видях с очите си. Но защо прехвръкна преди това хищното пиле на тероризма, което все не може да попадне в мрежите на разследващите и се стигна до най-лошото? Междувременно разнопосочното говорене на отговорните фактори показва, че са се оплели като пиле в калчища.

Ако направим кратък преглед на версиите ще видим вересиите. Много са и е сигурно, че ги има. Иначе нямаше да ги има и жертвите. Версиите приличат на криволичене на подгонено животно, което се надява да заблуди преследвачите. Но странното е, че всъщност у нас преследвачи няма- поне що се отнася до медиите и тяхното резоньорство. То се свежда да безкритично съобщаване на поредната подхвърлена версия от страна на властта, която се държи гузно и с това се издава, че има защо.

Една от всички версии обаче вече набъбва като Отечествен фронт ( ОФ) след победата на червената армия над неутрална България с решаващата слугинска роля на петата колона. На мушка на ОФ е не просто външната политика на България, но на практика нейната прозападна ориентация.

Не е случайно, че първите залпове в това отношение изстреляха от БСП. Сигнал за „нападение“ даде вечният ляв между левите в деснеещата в други аспекти социалистическа партия Янаки Стоилов- вечният ( и вечно неуспяващ) кандидат за лидерски постове в партията и от името на партията през последните две десетилетия. После към лозунгите на ОФ бързо, някак съвсем съгласувано, се присъединиха експертите, които безкритичните ни медии определят безполово именно като експерти, както би се искало на самите техни събеседници. Не оспорвам експертните им познания в тесния смисъл на думите, но държа да посоча още по-тясната им идейна близост с атакуващите по идеологическа и проруска линия другари и другарки.

Третата фаза, както виждаме днес, е масираната кампания, обвързана отново с „червената нишка“ на единомислието между тях, която подхващат в партийния печат на БСП и в подпечатаната с партийния гняв на антикомуниста и националиста Волен Сидеров. В един глас, без да ясно кой от кого преписва, натиснаха заедно спусъка на картечното говорене за „пагубната външна политика“ на България като причина за атентата и изобщо за пропадането на страната ни ( разбирай- като Божие наказание за близостта със сатаната САЩ). Вестник „Дума“ и Волен Сидеров изригнаха медийно с еднаква реторика като джепане в тази артилерийска канонада с обвинения, че американците ни „набутват“ в политиката си срещу Иран и Сирия.

Ако си мислите, че в тази мила симбиоза на български антикомунисти и националисти с другарите им в партийния печат е случайна, спомнете си как беше формулиран чисто- ама направо кристално чисто гражданският протест в София в защита на „руската миротворческа роля“ в Сирия. Защото, както много пъти съм посочвал, обединяващото между тези привидно различни ( и теоретично антагонистични) политически течения в българската политика е безпределното внимаване да не настъпят руската мотика. С нея те неуморно копаят българската градинка, старателно оставяйки бурените, поливани с „течната дружба“, подкопавайки същевременно всичко, що вирее с някакви западни сокове.

Градинарят от Кремъл дава ясни иинструкции: трябва да бъдат загърбени всякакви идеологически дребнобългарски различия, за да цъфти слънчогледът, обърнат на Изток. По едно съвпадение сянка днес му хвърлят герберите, но ако си мислите, че съм загрижен за тях- грешите. Те са временно явление, получило ориентацията на България в наследство, но готово да се превърне също в слънчоглед при успех на акцията по присаждането на съответните семки към цветето на герберокрацията. Премиерът Борисов вече даде първите признаци, че му се иска нещо да промени в това отношение- нали все изтъква, че се вслушва внимателно и се адаптира. Не знам дали американците го „побутват“ в правилната посока, както препоръчва в свой доклад бившият посланик в София Джон Байърли, но руснаците определено го притискат да се извърти.И той започна да сумти някакви неща за външната политика.

Само че външната политика не му е бащиния- тази магистрала я строи вече цяло едно поколение българи, което се произнесе ясно по най-стратегическия въпрос на нашето време по отношение на координатната си система в нашия смаляващ се свят. В него сме избрали да бъдем на страната на онези, на които открито завиждаме за високия стандарт на живот и съответно ще трябва да се придържаме към високите изисквания за партньорско поведение. Хленченето, че те носят рискове, приличат на подстрекателствата на пророка на болшевизма Ленин, пратен в Русия да разлага армията й по време на война с парите на държавата от отстрещния окоп.

Някой трябва да се стегне и това определено не е стегнатият и без това нов (?) ОФ на комунисти и антикомунисти, от които не можеш да чуеш и една критична думичка към бившите ни колонизатори. Защото именно по време на трудни изпитания приятелите съдят за теб- съдят както по делата, така и по безделието ти пред лицето на опитите да бъдем обезличени отново по познатия колониален начин от колаборационистите, поклоници на преродената империя на злото, която толкова „хуманно“ крепи най-кървавия режим на планетата в наши дни с аргумента, че така помагала на мира, но в същото време изисква от своите последователи в една европейска, натовска България, да участват в нейната абсурдна игра на „миротворене“, поливана щедро с кръвта на сирийския народ.

13 мнения за “Отечественият фронт марширува срещу външната ориентация на България”

 1. Г-н Инджев във Вашите коментари не видях информация, че пред посолството на Русия, сирийски граждани протестират срещу политиката на Русия по отношение на тяхната страна.

 2. Преди 60 шестдесет години на път за училище минавахме край лозунги и призиви във всяка къща “да има по едно говедо!”
  Други “двукопитни!”такива “на пост!”с шмайзери с л у х т я х а
  ….”влажни ли са ни очите!” от съзи за Йосиф В.Сталин,но прекършиха една нощ волята на татко за ТКЗС!!!.Няма да се надпреварвам за синтез точно с Царя на синтеза,но сте прав точно в едно:Говеда си останаха и след повече от половин век,а с такъв ОФ, този премиер няма причини да успее,ако не ги прибере и залости в яхърите!!!

 3. Че то и в Русия често гърмят бомби. Даже там падат цели жилищни блокове.Така че никоя държава не е застрахована от тероризма.

 4. към стефан стойков:

  И какво от това?
  Нормално е сирийските граждани, подкрепяни от шепа българи, да протестират срещу своя режим и неговия руски спонсор, но е уникално в трета страна, като България да формулират митинг в защита на “миротворческата” руска роля в удавената в кръв от проруския режим Сирия.
  Ако в Русия си бяха спретнали подобно сборище- ок, някак е разбираемо, харесват си хората подобието на Башар Асад в Кремъл…
  Така че не се налага да “видите информация” за нещо нормално в моя блог, с което да се опитвате да оспорите ненормалното положение да сме отново единствените в света, които се борим от името на Русия за незащитима от елементарни правозащитни и хуманни позиции “кауза”.

 5. Изключително силна и за жалост много вярна статия! През всичките тези години на т.н. преход, България е все на ръба на пропастта на прегръдката на руската мечка. Бог да ни е на помощ! Уви, не можем да се уповаваме на българските политици, закърмени и отгледани с руските рубли.

 6. Господин Инджев, не мога да проумея как в тази воняща политическа помийна яма (точно определена от Вас като ОФ) се вмества светлата личност на антикомуниста и въобще кой от тези мерзавци може да се определи като антикомунист. Антикомунисти са горяните, политическите затворници, концлагеристите, политическите емигранти и т.н., защото се бориха с комунизма и умираха за свободата на България! Едва ли ще им е приятно някой да си прави словесни каламбури с антикомунизма им!

 7. Де що има пишман-специалист по Близкия изток или пишман-журналист (такива са 99,99%) у нас, запретнали са яко ръкави да ни убеждават, че атентата на бургаското летище не е дело на проиранската Хизбула. Човек остава с впечателение, че това е нещастен случай, гръмнала е газова бутилка или пък ако терористичен акт, това е дело на някоя ескимоска терористична организация и в никакъв случай на Хизбула.

 8. “Сирия би използвала химическите си оръжия в отговор на всякаква “външна агресия”, но те няма да бъдат употребени в кампанията на президента Башар ал Асад срещу продължаващото вече 17 месеца въстание, съобщи “Ройтерс”.
  “Тези оръжия са съхранявани и пазени от сирийските военни сили и са под пряко наблюдение и никога няма да бъдат използвани, освен ако Сирия не е изправена пред външна агресия.”

  “Това, изглежда, е първият път, в който Дамаск признава за съществуване на неконвенционални оръжия.”

  –––––––––

  Ако някой още търси къде са укрити химическите и бактериологичните оръжия на Садам Хюсеин, да бъде спокоен – намериха се.

 9. Старите им пропагандни песни на нов глас! Чувам ги още от стълбите от комунягите в блока, и няма накъде да избягам, а трябваше да чуя и … “как не забраниха партиите, да има пак само една партия”… Исках да кажа, че именно те трябваше да са извън закона, но за последно в мен проблясват остатъци от уважението към възрастните, с което червените бабички злоупотребиха. /Гостоприемството успя да убие последното ченге от VІ-то управление от ДС, заради което се наложи да посветя две години от живота си, за да установя, че целият наплив от гости чак до наши дни се оказа от агенти, които не секнаха, докато не ги разсекретих по официалната процедура за разсекретяване на сътрудници, извършивана от КРДОПБГДСРСБНА/.
  Междувременно ГЕРБ прави генерална чистка в Митницата, премахвайки хора/между които и носителят на единствения доход за петчленното ни семейство/, за които държавата през последните 15 години плати безброй разнообразни квалификационни курсове и специални обучения, без едно – покорство към Боко, а застарялата му вече сегашна власт е приготвила нови свои хора за местата, под предлог, че били по-квалифицирани – може би са квалифицирани като Калинка Илиева…
  Старата песен на нов глас…

 10. Ха-ха… точно така Г-н Инджев, точно така… ОФ-стратегията е извадена от гардероба на червените, изтупана е от праха и е в пълен ход… “хората трябва да забравят управлението преди години”… а тези които помнят, трябва да бъдат убедени, че золумите на Герб са с пъти повече и по-вредни от тези на предишното управление… и наистина си вярват, че ще се върнат във властта… за тази цел всеки “повод” е удобен… в това число и трагичният атентат в Сарафово…

 11. Чичко Иво,
  Пише ви едно едва прохождащо пионерче на кремълската пропаганда.

  Вчера докато бях при чичковците от Позитано 20 , те обсъждаха последната заповед от чичко Путин , тя гласи да се следи всички другари “екперт”-агитатори по арабските въпроси в НРБългария, да насаждат дезинформация по въпроса за атентата извършен от нашите ,и на чичко Путин, и на чичко Асад другари от “революционно-освободителната”(терористическа) организация Хизбулла.
  Изрично ни беше втълпено да твърдим,че Хизбулла не била извършвала терористически нападения от 20 години, И НАЙ-ВАЖНОТО , НИКОГА, ама НИКОГА не била извършвала САМОУБИЙСТВЕНИ атенатати.

  Затова аз като едно примерно, едва прохождащо пионерче на кремълската пропаганда , което е чуло от чичковците-агитатори , че вие сте бил в Ливан при чичковците “революционери” от Хизбулла, искам да ви попитам дали вие да сте видяли ,като свидетел от първо лице единствено число дали чичковците от Хизбулла са извършвали САМОУБИЙСТВЕНИ атентати през 1983г., и през други години след това , какво ще кажете и за предпоследния през 2005г. срещу Рафик Харири, и последния в Бургас.

 12. Отново чудесен и съвършено точен коментар!
  Жалко, обаче, че доста от приятелите ни в институциите-ЕС и НАТО, към които се присъединихме (и Слава Богу!!!)малко късничко, ми се струва, започнаха да разбират ролята на “десните демократи”- Бойко-Цецо и тяхното безделие “пред лицето на опитите да бъдем обезличени отново по познатия колониален начин от колаборационистите, поклоници на преродената империя на злото, която толкова „хуманно“ крепи най-кървавия режим на планетата в наши дни с аргумента, че така помагала на мира, но в същото време изисква от своите последователи в една европейска, натовска България, да участват в нейната абсурдна игра на „миротворене“, поливана щедро с кръвта на сирийския народ.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.