Себичният Бойко ни лекува от себореята на нашата наивност с гилотината на революциония си хумор

Знаете какво е харем, но харам на арабски значи срам. В харема на властта обаче у нас не занаят що е то харам.

Може да звучи остро, прекалено, направо провокационно, но причината нашият султан да си приказва свойски с раята като в неговата си баня е в нашата търпимост към манталите му на насилствен теляк. Търка ни гърба като да си е неговия ГЕРБ и не ни пита дали сме съгласни. По тази причина той се пошегува публично днес без задръжки с лекари в Бургас, оприличавайки ги на „касапи“.

Проблемът с тази баница не е, че той я яде. Има апетит, поднасяме му я и човекът консумира продукта, опечен във фурната на любезната ни всеядност.

Ако не е ясно, държа да изясня: намекът ми не е свързан с невъзможността да очакваме друго от Бойко Борисов, освен да се държи като Бойко Борисов. Въпросът е, че уважаваните обекти на неговите шегички, както лекарят, обявен от него за „як касапин“ в ролята на опериращ хирург на жертвите на атентата в Бургас, не реагират на унижението да преглъщат простотиите му.

Сигурно не е справедливо да поставям акцента под формата на упрек срещу получателите на „комплимента“, че не са реагирали. Но проблемът май е системен, а не частен случай. По същия начин, с напрегнати усмивки и „известно неудобство“, редица български получатели на ордени от ръката на (същевременно) презирания от тях агент Гоце ( всеки от тях, с които съм разговарял по въпроса, го нарича така) не намериха сили да му откажат, но намериха аргументи да обяснят публично, че няма нищо лошо да се гърчат в тази унизителна роля.

Един от тези наградени, засегнат от моето неразбиране на широко скроената им позиция да бъдат едновременно върли врагове на Гоце, но и приласкани от него с обезценена от точно това президентско докосване тенекийка, буквално уби дългогодишното ни приятелство в кратък като пистолетен изстрел телефонен разговор. И тогава се замислих за собственото си прегрешение да искам от хората да се различават от масата граждани на една страна, в която масово търпим да ни се подиграват от най-високо място избраните от народа за водачи на нацията примитиви, раздаващи награди и шамари на готовите да ги приемат с благодарна гнусливост.

С около два века закъснение Борисов упражнява върху нас революционния хумор на великата френска братоубийствена касапница , когато изобретената за целите на масовите екзекуции гилотина била наречена от нейния създател доктор Гилотен „най-доброто средство срещу пърхота“.С тази разлика, че Бастилията в нейния червеноармейски вариант си стърчи в центъра на София и “Генерала” няма нищо против да минава покрай нея с преклонена главица.

Грешен съм, но съм убеден, че в критиката си по този въпрос не греша. За съжаление.

43 мнения за “Себичният Бойко ни лекува от себореята на нашата наивност с гилотината на революциония си хумор”

 1. Отново изключителна статия и честно заявена позиция. Точно кучешкият синдром докара Простотията на власт – да се радват хората, да се идентифицират с тия по креслата все едно те самите са чучнали там. Сигурно има значение степента на синдрома, но набутаната баница в уста се не плюе.

 2. Г-н Инджев, само една грешка имате, освен ако себуреята не е каламбур /тогава не го разбирам/, тя се пише СЕБОРЕЯ. И с нея става каламбур- може би я имаме защото не се борим / с какво?, ами най-общо казано – със всичко това, което описвате/

 3. Все пак наградите ги дава институцията, а не персоната, която заема поста, затова не бих упреквал тези, които приемат признание за работата си.
  За да не се стига до подобен конфликт, би било по-добре, да не се допуска изборът на прости хора на ръководнни постове в законодателната и изпълнителна власт.
  Привърженик съм на мажорирарният избор на народните представители и намаляването на общия им брой наполовина.
  При публичен дебат по-лесно ще се различава, кой е подходящ да управлява и кой не.

 4. Най-разумно е мнението на Imblack:
  мажоритарно и само половината от сегашните.Мнозина сами ще се доказват и самоутвърждават на практика пред НВ народът!!!

 5. Манталитет? Не беше ли така и до 1989 год? Колко “заслужили” отказваха медали и отличия от гнусната ръка на Тошо Каскета?
  Просташките комплименти на популиста Борисов, не срещат никаква съпротива и придобиват все-по “носталгични” форми. Не се ли изисква и малко достойнство, да отклониш ръката набутваща ти хляб в устата или смелост, да отхвърлиш “касапския” комплимент, който би отивал на курбан-майстор, а не на лекар, изпълнил служебния си хуманен дълг. Кой ще бъде първият, който ще се осмели да затвори хлопащото борисово “чекмедже” пред камера(микрофон)!?

 6. Най-ценният извод на Имблек е да не се допускат прости хора до управлението!!!

 7. @ IMBLACK и КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО:
  На калпаво жури видът на избора /пропорционален, смесен, мажоритарен и пр/ му пречи.
  Кардинале, “НВ народът” съвсем мажоритарно си избра и “НВ Симеон” и Гоце Седефчов и бат ти Бойко.
  “НВ народът”немски абсолютно демократично и мажоритарно си избрал навремето Хитлер. “НВ народът” руски съвсем мажоритарно и до днес славослови чудовищния си терминатор Джугашвили и идейното му отроче Путин.
  Смея да твърдя, че няма нещо по-ирационално, непоследователно и безотговорно от колективното решение на “НВ народа”. Но това е по-широка тема.

 8. Да, г-н Инджев, не грешите в критиката си. Вие посочвате една основна причина, поради която българският народ е нещастен – следването на властимащите, мълчанието, с което приема техните прояви и страхът от наказание, вместо свободата да изрази отношението си към тях. От своя страна силните на деня използват това, за да си правят каквото си искат и тъпчат безнаказано, без да се съобразяват с основните принципи – управляващите са избрани да служат на интересите на общността и точно тази общност им плаща за това. Жалко е, че се налага да пишем за неща, които са елементарни и базисни за една демокрация, но управлението на Борисов принизи обществото ни до най-низките нива на съществуване с издигането на егоизма, простотията, арогантността, пошлостта, да не говорим за липсата на компетентност, корупция и всичко останало, което си го знаем.

 9. лекарите в България са толкова хулени и обиждани,че вече са обръгнали,а и нали се сещате че тона на поздравлението е послание към избирателите на ГЕРБ,за които единствения авторитет трябва да бъде ББ…

 10. Ако Международният щампионат по колоездене се печели от Клуб “Цар Симеон 1988”,няма как да не е много показателен пример за работа и в детайлите!!!

 11. Гоце нали мажоритарно го избраха…В кенефа както и да бръкнеш, ясно е какво ще извадиш…

 12. Мисля си,че въпросния”касапин” от уважение към себе си и съсловието което представлява,ТРЯБВАШЕ да намери начи да го покаже на този ПРОСТАК ПРЕМИЕР .Например ,като откаже да се ръкува с него след награждаването.Този заслужен публичен шамар отдавна трябваше да получи Мутрата-премиер за десетките прецеденти с които е унижавал значително по-достойни и образовени от него хора.Дано следващия българин попаднал в аналогична ситуация,защлеви тази мутра и покаже на останалите ни сънародници,че не всички са щущомиги,като по-голямата част от тях.

 13. към инж. Маджаров:

  Има такива изключения- поетът Борис Христов отказа Първанов да го награждава, а една директорка на гимназия веднъж скастри Борисов за опитите му да фамилиарничи с нея.

 14. Клуб Цар “Симеон 1898” е с мераци и в “Ковънт Гарден” и в НОВИЯ ЛондонскИ велодрум по колоездене,
  ако не е било ясно “упорството ми за Гео Милев Саранбей и Поп Андрей!”,защото принц Хари ще дере гърло за братовчедката си Зара Филипс при конете,а е знайна слабостта На бабата на двамата т.е.на държавния глава на Обединеното кралство.Не ще ме учуди и БСП да “курдиса” М.Петков!!!Така се “пипа леко” и без шум!!!около невръстна надежда
  в котегорията “кънтри-крос”.

 15. Г-н Инджев ,
  Не намесвайте гилотината, защото по време на френската революция на гилотината се е гледало ,като на средство за умървяване на аристократите и феодалите, нещо като на автоматизиране на обезглавяването с меч.
  Това наказание се е считало за “аристократично” и най-малко страдания.
  За крепостните и други подвластни се е прилагало извънредно дивашко смъртно наказание – изгаряне, смазване и…. да не влизаме в още по-ужасяващи “подробности”.

  През революцията ,за да се “аристократизира” и ИЗРАВНИ смъртното наказание и за доскорашните феодали ,и за доскорашните крепостните ,станали междувременно “равноправни” “граждани”, се въвежда гилотинирането на ВСИЧКИ.
  Но както знаем АВТОМАТИЗИРАНЕТО на нещата , НЕ ВИНАГИ е за ДОБРО…..

  А дали сега сме “равноправни” “граждани” , макар и да се надяваме не пред гилотината ………………….

 16. Много точен коментар. За съжаление достойните хора у нас са малцинство. Иначе едва ли толкова уж видни поддържници на дясната политика като Стефан Димитров, Кирчо Маричков, Гого Лозанов и др. безропотно щяха да се кланят на Гоце и да му позволяват да се гаври с тях чрез награди и постове…Осавете за наивници оправданието че се касаело за институция, а не за персона – ако е така трябва да уважаваме всички диктатори, защото са държавни глави – пак за институции става дума!

 17. С много…. много ……много …..черен хумор бихме приели , че гилотината е средсво за равнопоставеност ……….. Така са разбирали равнопоставеността революционерите преди 223 години , 200 години преди 10.11.1989г и другите комунистически “нежни” “революции” и …..”преходи” , дали те бяха равноправни………

 18. Така е, и преди да го засегне който и да е, с каквото и да е, той е всесилен да разправи персонално с нас – успя безнаказано да смачка семейството ни, по много начини, и продължава.

 19. А по отношение на гаврите на Боко с когото му падне, наистина трябва да се опитаме да дадем гласност на възмущението си. Само че някак не върви ние да правим подписка срещу поведението на ББ, а лекарят, който е засегнат, да си трае при тая дебелашка изцепка на премиера. Както и ония моми и булки, на които ББ тъпче в устата парче от питката, която му е поднасяна като израз на уважение към самия него! И все-пак поддържам идеята да направим подписка като израз на гражданска позиция и като хора, които се срамуваме от поведението на министър-председатела на РБ!

 20. Не е ли Борисов твърде зависим от демонстративната си суетата и свързаните с това “изпълнения”?
  Не трябва ли да се “лекува”?
  Като стана въпрос за лекари – как върви реформата в здравеопазването с “тежката артилирия” и въобще въпроса със здравния статус на българина.

 21. Себичният Бойко ни лекува от себореята на нашата наивност с гилотината на революциония си хумор.Но да не забравяме нашите поговорки:”Пази Боже сляпо да прогледа”и”Да пази Господ от човек прочел само една книга”.

 22. Една от най силните ви статии, г-н Инджев!
  Към Маджаров: Не е достатъчен отказът от ръкуване. Един от тях, наградените, веднага трябваше да контрира унизителната реплика, за да защити достойнството на тези образовани хора.
  Затова нещата не се променят – Инджев пише невероятни анализи,но простотията и посредствеността с всеки изминал ден атестира българския гражданин. Дава му оценка “под нулата”
  Вероятно И. Инджев намеква подхвърления орден на К. Маричков.
  Ееех Г-н Инджев стотици са хората, които гилотинираха НАШАТА МЕЧТАНА ИДЕЯ.Трябва да се извърви и пътят на предателствата.

 23. Странно е преклонението на инак умни и смислени хора пред тези анахронични дрънкулки, чието единствено предназначение е да “вървят“ бавно на червена възглавничка пред някоя катафалка. Или да може внука на “кавалера“ да ги продаде на аукцион, а в краен случай пред “Александър Невски“. Навремето покойният ми баща беше закачил всичките си ордени и медали (между и тях и военен орден за храброст I степен) на верижка от тоалетно казанче.

 24. Някой забеляза ли какво се случва?

  Имам предвид още една сериозна ЗНАКОВА крачка към едноличния авторитаризъм на Борисов: Участничка в съдебно-медицинските дейности с жертвите на атентата и особено (!!!) с предполагаемия атентатор е … депутатката от ГЕРБ Галина Милева. (?!?!!!)

  Тази лична депутатка на Борисов е извършвала аутопсията на атентатора. (има и цяло напоено с кръв и кости интервю с нея в правителствения “вестник” Телеграф.)

  Въпроси:
  В коя демократична държава с разделение на властите е възможно премиерът лично да определя какво да се случва в едно криминално разследване?
  Да определя лично кой да прави аутопсия на заподозрян и да го води до конкретното медицинско заведение с правителствен самолет?
  Да пренебрегва етичните и професионални правила на една професия като медицинската???

  Аз си спомням само за една такава държава и за един такъв Единствен Ръководител в миналото – СССР и др.Сталин.
  Допускам, че днес това се случва и в Корейската народно-демократична република и др. Ким Чен-Ун, но не съм сигурен.

  Осъзнаваме ли какво ВЕЧЕ се е случило с България?!?!
  Защото съм убеден, че тази демонстрация от страна на Борисов е неслучайна.

  Следващото е лесно предвидимо – втвърдяване на позицията срещу ЕС, шовинизъм, национал-популизъм, превръщане на тайните досега зависимости от Москва в основна тема на пропагандната машина (завръщане към славянските корени; старата вечна и ненарушима дружба между двата народа; тройните освободители (сега вече и от европейското иго…) и прочие…

  Късно ли е вече да променим нещата?
  Не знам. Но ми се струва все по-невъзможно с всеки изминал ден.

 25. Поздравления!!! Чудесна статия!!!
  Винаги съм харесвала коментарите Ви, книгите и работата Ви като журналист в ел. медии. Твърдя убедено, че “Течна дружба” е книга, която всеки Българин трябва да прочете много внимателно!
  Разбира се, не можем “да очакваме друго от Бойко Борисов, освен да се държи като Бойко Борисов”, но много, много ми се иска да вярвам, че не е “прегрешение да искам от хората да се различават от масата граждани на една страна, в която масово търпим да ни се подиграват от най-високо място избраните от народа за водачи на нацията примитиви, раздаващи награди и шамари на готовите да ги приемат с благодарна гнусливост.” Дано “масата граждани” се осъзнаят и да мислят кого избират, че да не се срамуват след това?!? Дано се намери някой достоен (за жалост останаха твърде малко) и интелигентен човек, който да “зашлеви” истински и с достойнство дебелашката простотия на бате Бойко (абе, човек от народа?!?).
  Присъединявам се напълно към коментара на Ирина и бих се включила и в подписка “като израз на гражданска позиция и като хора, които се срамуваме от поведението на министър-председателя на РБ!”

 26. Много пъти е ставало въпрос за това, кой, как и защо лансира простащината, чалгата и рушенето на всякакви стандарти /не високоморални дори, а тези който се наричат простичко “от кумова срама”/ в България. Някой по пътя успя да подмени “прямота” с “простотия”, а “народняшка прямост” с “дебелашка наглост”. Традиционно в това упражнение бяха майстори другарите, но в последните години герберите ги изпревариха с няколко дължини. Много често срещам по форумите поцизията “Абе те досега всички политици бяха много изучени, затова сме сега на това дередже. Ето сега народа най-после излъчи своя истински син и водач и затуй ще се оправим!”

  Отвсякъде извират тези глупотевини, но най-кристалния им израз намерих в крипто-милиционерският про-герберски сайт “Фрог Нюз”, където в коментарите се подвизават голяма част от Гербо-фуражките с по-ниски чинове и чела. Някакъв “народен” фен на простотата и Герб бе написал горе-долу следното:

  -Абе вий грамотниците нешо много се проваляте бре! И затова нии, хората, избрахме последният път алтернативата на грамотния некадърник Станишев- Борисов!

  На този коментар някой беше отговорил точно и остроумно:

  -Видяхме че нещата не вървят с грамотния некадърник Станишев, и затова избрахме алтернативата му – неграмотния некадърник Борисов!-

  Това доста точно описва нещата. Но има и нещо друго. Всяка структура, в това число и държавата, се крепи освен всичко и на система от авторитети и уважение към обществената значимост на хората с хуманни и хуманитарни професии.

  Има и един френски израз “Noblesse oblige” -Благородството задължава. Предполага се, че това благородство е придадено и към високите избираеми обществени длъжности, които титулярът изпълнява, и поради това той трябва да се държи на висота. Явно у нас работи обратния вариант, а именно “Простотията освобождава”, защото именно това ни се сервира в последните години. Аз предполагам, че това се лансира съзнателно. Навремето Тошо Тошев активно създаваше тази нова реалност, и обясняваше как вестниците трябвало да говорят с уличен език, защото така щели да са по-близо до хората..

  Флиртуването със дебила и фамилиарниченето е не само знак на простащина, а и скрита атака и удар срещу точно тази ефирни структури и йерархии на авторитетите в държавата и обществото. Тази атака разяжда множеството такива “елитови” конструкции и прави от сложната тъкан на общността обикновено стадо примати само с една вертикална структура – на най-голямата сила и наглост.

  Някъде бях чел и бегло си спомням част от разгорещен спор /преди 9-ти септември/ между професор по медицина и висш офицер от българската армия:

  -Господине, настоявам за уважение, аз съм генерал от Българската армия!

  -Господине, и вие се дръжте уважително, аз съм генерал от Българската наука!

  Тези дни май са отминали.. Как мислите, дали “наший генерЕАл” би разбрал смисъла на такова уважение?

 27. към Т.Тодоров:

  За да не остане съмнение по отношение на Вашето предположение, ако го оставя без отговор,трябва да кажа, че никого конкретно от наградените от Първанов не съм си позволявал да “наставлявам” лично.

  Конкретно с Кирил Маричков съм говорил най-много по темата, но съм запазил дипломатично разстояние от евентуалния упрек. Не искам да изпадам в положението на самоназначилите се ментори на антикомунизма, които раздават присъди кой има право да бъде антикомунист.

  За разочарованието ми да видя приятели сред получателите на потупване по рамото от Първанов, без да споменавам имена, съм намеквал най-общо. Но в бурната реакция на един от тях, напълно в стил “гузен негонен бяга”, срещу мен разпознах обидата му.

  Тъжно е да видиш как дори и сдържаността не помага да бъде унищожено едно старо приятелство заради нищожество като Г.Първанов, застанало на пътя …

 28. Ще развия тезата си по-горе,но ще кажа на уважемия г-н Инджев,че двата примера които привежда,очевидно са достояние на малцина и не са оставили никаква следа в БГ”гражданите”,вероятно защото са отдалечени във времето,а и защото БГ гражданите изначално са склонни към сервилничене.Та в този смисъл ,липсата на реакциа в медиите е фактор за забрава на споменатите два случая.Лошото е ,че дебелашкото и просташко поведение на Б.Борисов,намира добър прием в БГ обществото,именно защото липсва адекватна ответна реакция на мнозина от уязвените,която просто няма как да бъде отразена и коментирана от медиите ,с редките изключение като този блог и още 2-3 като него.А относно подписка срещу поведението на Борисов е “кауза пердюта”,по споменатите по-горе причини.Къде по-значими неща,като съдбата на ПСА просто останаха в миналото ,като добро,но нейзпълнимо желание.И дяда Петко Славейков е напълно прав с неговото “Не сме народ а мърша…”.

 29. Работя покрай лекари и знам, че “касапин” за хирург е един измежду многото употребими изрази в техния съсловен речник. Те са трудноприемливи за нас – потенциалните им пациенти,защото не ни е приятно, когато ни пратят при гастроентеролог да чуем, че ни насочват към гъ..брък, или хематолога гледайки фиш с кръвни резултати да заключи, че “имаме боклуцив кръвта”. С тази “нормалност” се надявам да дам разумно обяснение поради що докторът не го е приел като обида.
  Това, което ме вбесява е, че взимайки “назаем” лекарският речник, Борисов някак се опитва да си присвои една незаслужена интимна близост спрямо представителите на тази най-хуманна професия (макар и често хулена.

 30. Ако “касапите”бяха направили трепанация на Б.Б дали щяха да открият нещо!Надали!Статията както винаги е в 10-та!

 31. До Павел Тинков.
  Наивно е да мислим, че демокрацията е съвършена система, но за момента е най-добрата, измислена от човечеството. Да, демокрацията е уязвима от популизъм и корупция, но за преодоляването на тези недостатъци само закони не са достатъчни, трябва образование, култура и морал, а най-големите щети от социализма са в последните две. Образованието го унищожиха през „прехода“, защото прост народ се управлява по-лесно.

 32. Моят коментар беше просто емоция. Съзнавам, че не мога да съдя големите професионалисти от публичния сектор. Не предполагам нечие предателство, защото това е твърде ангажиращо, а и аз съм вън от “тази игра” – незабележим фен, разочарован оптимист, обикновен човечец, страдащ, заради пропиляния шанс да застанем с достоен ръст сред европейците. Които, въпреки моето уважение към изрядността им, започнаха да допускат нездравословно влияние от нашата източна безпорядъчност. Съжалявам за русизмите, които използвах .

 33. Достойнство и принципност са щели да решът проблема на доктора със Борисов. Но нещата обикновено се развиват доста бързо в такива моменти и под формата на майтап могат да минат какви ли не глупости.
  Но съм съгласен че България му “легна” на Борисов. И една от причините е може би констатацията на писателят Ал. Томов а именно че сме роби по даденост.

  http://frognews.bg/news_45977/Pisateliat_Al_Tomov_Robi_sme_po_dadenost_po_priroda/

  Ако поживееш малко в Америка ще ти направи впечатление колко често като мантра се повтарят думите на Thomas Jefferson:

  ..all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and pursuit of Happiness.

  Силни думи, които ми напомнят за Левски, Ботев.

  Законите им просто са поставени на много справедлива и ясна основа и това непрекъснато се повтаря което в последствие определя настройка, манталитет. Върховенство на закона е другото нещо което непрекъснато чуваш.

  А какво имаме в БГ? Стотици години робства, малцина достойни направили неуспешни опити да събудят достойнството у съотечествениците си и няколко “освобождения” отвън.

  Не много добро начало. И тези неща остават в гените дълго време, ако не и завинаги.
  Вижте как народа по овчи чака поредният овчар. И той разбира се винаги идва. Царя успя да се върне благодарение на това овчедушие години след като предците му са били доведени с подобни овчарски задължения. Комунягите после налагат система в която свободата е мираж. И сега народа блее и дума да обели не смее срещу овчарят Борисов (който между другото е голям почитател на овчарските кучета).
  Като цяло, българите не са свободолюбиви.

 34. Или казано с други думи в допълнение на по-горният постинг – Предназначените един за друг винаги се намират – народа си намери овчара и блее щастливо а Борисов си намери стадото и типично по овчарски рита и псува и в очите очи всичко това си е съвсем в реда на нещата. Не очаквайте ропот скоро.

 35. Твърде обезпокоителен е обаче факта, че от сегашния овчар щафетата се кани да поеме един Овчаров. Днес рекъл : “Надявам се ГЕРБ да си изкарат мандата. Така управляващите ще да загубят изборите с много повече”.
  И ще ни референдосват по темата Белене – подписката им ” за съдбата на ядрената енергетика, респ. за АЕЦ “Белене” се превърнала във вълна, завладяла хората”.

 36. Да си спомним за една достойна постъпка на Филип Димитров и Едвин Сугарев.След като Гоце ни стана Президент,те подадоха оставки като посланници в САЩ и Индия ИВАН

 37. Съгласен съм изцяло с г-н Инджев, но за съжаление ние като нация през цялата си история сме си били такива. Много лаем, но не тогава когато трябва. Също така относно премиера на държавата ни, не може да продължава да говори толкова неграмотно, това вече е абсурд( Можеме да направиме). Учителката в Габрово му направи тази забележка, като на гости ни беше Дилма Русеф. Уви, поука на си взе.

 38. Идват избори.Ей сега ще дойде следващото лято!А българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за здраве, пенсии, заплати, благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи – „Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета”, не да ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!И накрая, КОЙ Е КРАДЕЦ, всеки сам ще реши. Аз лично този въпрос го решавам “Според делата”. Така, както Иисус е съветвал…. Моят призив КЪМ ВСИЧКИ е от тази гледна точка да се обосновава гласуването, а не по сини, червени, пембени и тем подобни безполезни пристрастия и зависимости!!!

 39. Винаги безупречно точен – Мария Гроздева в журналистиката!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.