Интернационаллах

Бих се радвал това да не „си е моя тема“, но май така се оказва: не забелязвам в българското медийно пространство някой да „забелязва“ връзката между симптомите на антисемитизъм в България и съвпадението на тезите му с тези на комунистите в Русия и на фундаменталистите в Иран.

Сред водещите международни новини днес е съобщението от Ню Йорк, че Иран вече официално обвинява в ООН самия Израел за атентата в Бургас. Българските антисемити, чиито типичен представител се изказа по същия начин в своя сайт (с откровеното като самопризнание название „диагноза“), могат да се гордеят с бързината на своята антисемитска преценка, изпреварила с цяла седмица иранската ( но съвпаднала по време със сродния начин на мислене на руския комунистически орган в. „Правда“) .

В различни коментари по света това иранско обвинение се определя като „ужасяващо“. Съмишлениците на този „ужасяващ“ начин на мислене в България нямат „честта“ да бъдат коментирани от българските медии, какво остава за световните. Да, манията да бъде обвинявана за всички злини на земята „световната конспирация“ ( подразбира се автоматично- евреите) не е български патент, но има почва у нас, към което поради традиционния си добродушен интелектуален мързел, се отнасяме с типичното българско нетрудолюбие:” голям праз”!

Така е, не е много голям. Но е праз. И като порасне още под прозорците ни, ако -не дай Боже- ни прасне с някой антисемитски атентат-може и да започне да пречи на еснафското равнодушие на медиите ни, които и днес владеят до съвършенство сервитьорския номер от времето на социализма да не забелязват натрапчивия клиент, който се мъчи да привлече вниманието им, надявайки се да го оставят да пукне от глад и така проблемът с досаждането му да се реши сам. А „клиентът“ с диагнозата „антисемит“ от години се вихри със своите тиради на омразата от разни телевизионни трибуни, не само в интернет.

Само че България, макар това да е за мнозина тук само една досадна формалност, вече не е НРБ и не можем по инерция да продължаваме да си затваряме очите за факта, че сме част от един доста по-отворен свят. Както изпитахме на гърбовете си вече, през отворената врата често нахлуват желаещите да нарушават законите- включително международните. В това свое наблюдение сме единни, но какво правим по отношение на изводите?

Ако някой иска да се върнем към затворническия режим от времето на комунизма, който ни гарантираше зад телените мрежи на Родината илюзията за спокойствие ( илюзия, защото из Родината щъкаха страховити терористи от другарски по отношение на комунизма тип, като Карлос Чакала , например), да го заяви ясно. За да знаем с кого си имаме работа. Защото иначе се натъкваме на абсурда с антикомунистически крясъци да ни агитират на практика за повече комунизъм в нашата страна.

Както вече писах, у нас са оформя нещо като Отечествен фронт между явни антисемити, малко по-прикрити от тях националисти и близките им по начина на мислене русофили. Предсказуемата новина, че иранският шиитски фундаментализъм е техен официален другар по (идеологическо) оръжие добавя нюанса, че в днешния свят възкръсва и Интернационала, но не в оригиналния му вид на чисто комунистическа международна мрежа за подривни действия срещу демокрацията, а в модифицирания вариант на обединените международи сили срещу Запада. Именно в това качество Иран на аятоласите, домогващи се до ядрено оръжие, е „органична част“ от това международно сдружение на расово-идеологическата омраза.

Най-същественият резултат от иранското обвинение срещу Израел като извършител на масовото убийство на израелци в България е, че отпадна необходимостта да се вълнуваме защо от Тел Авив с такава убеденост видяха ръката на Иран в атентата в Бургас. Защото олекна и без това съмнителното отричане на Техеран за иранска съпричастност към атентата в Бургас. Ако Иран е способен най-сериозно да обвини израелците, че се самоизбиват ( а антисемитите същевременно заклеймяват евреите за тяхната „самовлюбеност“ и месианско самонадценяване на издиганата в култ безценна еврейска кръв), може ли тогава да се вярва на обратното иранско официално твърдение, че нямали нищо общо с кървавата баня на летище Сарафово?

Дали точно проиранската ливанска групировка „Хизбуллах“ е извършителят, както твърдят от Израел ( и от Пентагона) може и да не знаем със сигурност все още ( ако избираме да не вярваме на най-големите познавачи на почерка на антиеврейския терор), но пък със сигурност знаем кои са центровете на вдъхновение за този вид ненавист- у нас и в рамките на Интернационаллах.

23 мнения за “Интернационаллах”

 1. В блогосферата и във форумите на някои медии тази теза отдавна е застъпена за ислямокомунистите и ислямолевичарите. Родните русофили от краи време величат Персия, а сеят огън и жупел срещу Израел.

 2. Четейки онлайн форумите на набедените за “демократични” медии или такива с едва ли не “десен” уклон, все повече се убеждавам напоследък, че пишещите и участващите лица в тези онлайн форуми, са или политически инвалиди, или обикновени лузъри, или просто платени от където трябва драскачи /най-вероятно/, имащи главната цел да наложат усещането, че едва ли не по-образованата част от БГ населението е олевяла максимално, че американофобията, антиевропейското, антидемократичното и антисемитско говорене, взима превес над всички останали мнения! И това, за жалост не е лъжа, защото настоящото управление, стартирало с уговорката, че за Тато и Гоце се говори или само добро – или нищо, буквално измести дневният ред на българина от стремеж към цивилизационният му проевропейски избор и съответните му ценности, към една лигава носталгия по соца и свързаната с ония времена, комунистическа риторика и изказвания от типа на “журналист-международник”, както се наричаха тогава другарите Тома Томов, Велизар Енчев и прочие глашатаи на “правилната позиция”! Аз лично съм почти убеден, че никой форумен участник, имащ себе си за дясноориентиран човек или избирател, няма да тръгне да досажда с умозаключенията си по злободневните теми във форумът на онлайн вестик ДУМА, например, но за съжаление същото не може да се каже за ответната страна, която с комсомолски плам и тъпо, но упорито комунистическо себеотрицание, громи ли, громи наляво и надясно световният /предимно американски, за друг и дума да не става/ империализъм и модерният в момента ционизъм!

 3. Най-абсурдното утешение е: атентатът в Бургас е доказателство, че вече не сме част от онази банда мераклии за световно господство, начело със “сибирската мечка”/да ме прощава с нищо незаслужилото обидата животно/, която не удря на своя територия.

 4. Иран в момента представлява онова, което е било Османската империя едно време. Тя е теокрация. В буквален превод от гръцки теокрация означава “управление на Бога”. В момента върховен водач на Иран е Али Хаменей. Ето малко цитати от него: “Израел е раков тумор в Близкия изток. Това е сатанинско изчадие, което използва медии и бомбардировачи. Всеки мюсюлманин е длъжен да вдигне оръжие срещу Израел…Както споменах, узурпаторът Израел представлява сериозна заплаха за исляма и мюсюлманските страни. Мюсюлманският свят не трябва да пропуска възможността да си уреди сметките с тази страна веднъж и завинаги…Разстоянието между нас е само 2600 км. Ние можем да го изтрием от лицето на земята за няколко минути…Ако се смятаме за войни на 12-я имам трябва да се готвим за война, под ръководството на Аллах и с неговата невидима помощ да направим така, че ислямската цивилизация да възтържествува на световната арена. Това е нашата съдба”. В Иран живеят 78 милиона души длъжни да се съобразяват и подчиняват на върховния водач и неговите фанатични идеи. “Върховният водач има повече правомощия от президента на Иран, като той има властта да назначава ръководителите на най-важните държавни институции: командващите въоржените сили на Иран, Директорът на държавната радио-телевизия, лидерите на главните релиогиозни организации, имамите в градските джамии, членовете на Съвета за национална сигурност, отговарящи за държавната политика по отбрана и външни работи. Той назначава Върховния съдия, Главния прокурор, с помощта на Върховния съдия назначава членовете на Съвета на пазителите на конституцията(надпарламентарен орган, който се състои от 12 духовни лица, експерти по ислямско право), който одобрява или отхвърля закони и законопроекти на парламента съгласно конституцията, утвърждава кандидати за най-ключовите постове в страната, в това число депутатите от Меджлиса, министрите в правителството и президента на републиката.”

 5. Spomenavaiki Tel Aviv e ravnosilno na izpolzvaneto na Frankfurt, kogato se govori za Germania, Leon – za Francia, Barcelona – za Ispania, St Petersburg – za Russia. Jerusalem (Yerusholoim) e stolicata na Yisrael ot predi 3 200 godini, nezavisimo dali “mejdunarodnoto obshestvo (na antisemitite)” udobriava ili ne.

 6. Модата идва и си отива,но пък разноските за басма и др.иширети с кайве… по нея, не се променят,а 78 млн. фанатици не са щега работа за християнския свят.

 7. По повод поста на AZ:
  Като че ли забравихме, че такава война между Израел и арабския свят седемдесетте години на миналия век вече се състоя. Беше Давид срещу Голиат. Беше кратка – авторите на т.н. “блиц-криг” ряпа да ядат.
  В същата война отпадна от въоръжение съветският танк Т-55.
  Спомням си виц от онова време:
  Попитали радио Ереван:”Коя е най-бързата кола в света?”
  Радиото отговорило: “Тази, на която предните колела са арабски, а задните – израелски.”
  🙂

 8. Честно казано не разбрах много тезата, но ми направи впечатление необективността. Не, че е задължителна, но помага, ако искаш да те приемат, като анализатор. Твърдението на Иран, че Израел стои зад атентата не се различава по нищо от твърдението на Израел, че Иран стои зад атентата. И двете са без доказателства. Разликата е, че Израел го съобщи минути след взрива, а Иран едва вчера. Като мислещ човек не съм склонен да повярвам на нито една от версиите, след като няма доказателства. Защото ако има Интернационал зад който прозират руски интереси, може да се каже че има подобен зад който прозират американски. Най-сложен обаче продължава да остава въпросът, къде по дяволите са българските интереси и някой въобще ще ги формулира ли някога?

 9. Но пък за сметка на това 200 комсомолци ще оформят повече от 800,000 подписа готови в тъмно-червени папки за депозиране в НС.Досущ като събираните преди половин век подписи срещу янките в
  Северна Корея и все така ще се прелива от пусто в празно!!!

 10. Много, много добра статия!!! И …поне първите 7 коментара са на мислещи хора…Дано да станат повече

 11. Г-н Инджев,докато КНДР и Сирия се”фръцкат”,за да тестват познатото пословично търпение на Америка,а 26 юли винаги е бил повод,да се чуе и гласът на Фидел,чийто брат и президент на Куба Раул Кастро, отново ни уверява днес,че в Хавана са готови да седнат като равнопоставени партньори със САЩ на една маса след повече от половин век.Важното е, да не се разминат при теста и с Историята!!!

 12. Не знам защо трябва да се сблъскват Израел и Персия, а ние да ръкопляскаме?! И с гол задник да сядаме на таралежи. Управниците слушат Големият Американски брат, форумците лансират версии,а истината може би е, че без БГ всяка друга страна може да извлече полза от тази трагедия! С малко политика и ако трябва – насилие… И не става дума за комунистически, а за имперски икономически мераци!

 13. Към SUN:

  Нима?
  Нима наистина е едно и също да кажеш, че Израел ( с такава травматична история на своя народ )избива своите хора и на кантара отсреща да поставаш другата държава, за която избиването на собствения народ ( като при последните бунтове в Техеран срещу режима на аятоласите и при самата кървава хомейнистка революция)?
  Това, че фамилиарно ми пишеш на “ти” не те прави фамилиарен с фактите, които не познаваш, но се натрапваш като всички подобни самозвани “ментори”.
  Ако те стяга чепикът по руската тема, научи първо какво каза ( и умря в мъки заради това) Литвиненко, който с невероятни подробности разказа как службите на Путин са организирали избиването на руснаци в атентатите в Русия, използвани за обосноваването на смазването на Чечня. Това е, което прави Путин и Ахмадинеджад близки по манталитет, който обаче не може да бъде сравнен с нищо подобно в историята на Израел спрямо собствените му граждани.

  А българските интереси – не по дяволите, а по договорите, подписани от България- са в придържане към поведение, каквото се очаква от партньор по НАТО, а не като на неоколониален придатък на Русия, която закриля кървави режими, като този на Башар Асад, крепен регионално единствено от Иран, чиято официална доктрина е именно унищожението на Израел.

  И понеже си невеж русофил, не се натрапвай повече.Пиши си писма с приятелчетата си.

 14. Всичката Мара втасала за всеобщи мащабни учения на Русия,Сирия,Иран и Китай.Дори смутолевят от Москва,
  че е дезинформация срещу вече зададения добър тон със САЩ,но ако
  Путин все пак се подведе и излъже за жалост,нищо добро не ни чака!!!

 15. На вечно натопорчените интернационалласи явно им държи още влага и след 45 години голямото им осиране в шестдневната война, когато напомпаният до пръсване със съветски оръжия и въздух под налягане голям арабски АБДАЛ (насър) се беше заканил да изрине всички евреи в морето, но не само не му се получи, но по тоя начин стана за резил като се осра и тоя който го държеше за каишката и го насъскваше да го направи. Щото му се наложи спешно да моли ООН да приема мерки да се спре Израел и съответно дрисъка им.
  Бих им предложил още веднъж един филм за този епизод от един руски автор, така ще изпитат още един русофилски оргазъм, ще си спомнят и сладките времена когато партийните им овчари ги изкарваха като трудово-колективно стадо да им четат протестни ноти против “ израелския империалистически ястеб”. Това е първата серия от петте на филма: http://rutube.ru/tracks/1377379.html?v=cfcc3c182a85d49ee3c353a026652efe
  Аз лично съм го гледал с удоволствие няколко пъти заради друго – заради прекрасния разказ за израелския дух и патриотизъм който предава този филм.
  Изключително точен отговор на много въпроси включително и от днешната статия на г-н Инджев дава един протагонистите във филма и голям израелски герой – генерал Шарон в знаменитото си крайно предизвикателно интервю взето от Ориана Фалачи.
  Ор. Ф. Генерал Шарон, но все пак кой е истинския Ви враг, Арафат или Съветския съюз?
  Ар. Ш. Мис Фалачи, разберете, че без помощта на съветите, арабските страни не биха започнали войната с Израел през 1948 година. Нахвърлиха се срещу нас, защото са имаха зад себе си Съветския съюз във военно и политическо отношение. Що се отнася до ООП, тя е подпомагана от Съветския съюз, защото той е разбрал много добре, че тероризмът е единственият начин да води война, без да рискува ядрена война в атомния век. За да развива своя експансионизъм Съветският съюз се нуждае от ООП и от Ясер Арафат. И ако Вие ми отговарите, че Арафат не е комунист, аз ще кажа: На Съветите на какво им пука? Те се интересуват само, че той е инструмент в играта им, че остава в ръцете им. Може би е комунистическа Сирия? Не, но Съветският съюз даде на Сирия хиляда и двеста танка, стотици артилерийски оръдия, както и много модерни самолети. Може би е комунистическа Либия? Не, но Съветският съюз даде хиляда деветстотин танка на Либия, артилерия, самолети. Всички говорят за американците, за американските оръжия. Бъдете сигурна, че оръжията, изпратени от Съветския съюз в тази част на света, са чудовищно повече от тези които Израел купува от американците.
  Ето го тук и на английски: http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150230907612683
  След “героическия” АБДАЛ щафетата бе връчена на големия либийски интернационаллах и къдрав ПУЯК който СЕ ДУ до миналата година когато беше ритуално спихнат от разярените си сънародници, но той много внимаваше да не споменава думичката Израел когато си надуваше перата.
  Днес имаме поредния интернационаллахски дришльо вече с ядрени напъни, обещаващ не да изхвърли евреите в морето но да ги изтрие от лицето на земята или може би да ги зарови в пясъка. Тук могат да се видят някои негови публични демонстрации на мускули пред местната иранска публика:
  http://www.google.kz/search?q=impiccagioni+iran+gru&hl=ru&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=yHURUMCeNo-yhAeMwYGoCg&ved=0CEAQ_AUoAQ&biw=1680&bih=949#hl=ru&tbm=isch&sa=1&q=impiccagioni+iran+&oq=impiccagioni+iran+&gs_l=img.12…46885.46885.0.50643.1.1.0.0.0.0.374.374.3-1.1.0…0.0…1c.b8_Ctvcoif8&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=c83857625483b2e9&biw=1680&bih=949
  Приликите с посраните му предшественици са очевадни.

 16. ДО РУМЕН БЪРЦОВ
  Разбирам болката Ви от невъзможността да помогнете на майка си и от последвалата загуба. Доказано е, че загубата на близък човек оказва огромно влияние върху психиката, но това не прави хората луди, въпреки че, при НЕвзети своевременно адекватни мерки, съществува възможност за сериозно увреждане на психичното здраве.
  Приемете този мой коментар като опит да Ви помогна, но тази моя помощ е твърде ограничена и с най-добри чувства Ви съветвам да потърсите специализирана помощ, защото майка Ви може и да я няма вече, но Вие сте тук и е много важно да продължите живота си!
  https://ivo.bg/2012/07/11/ето-защо-нервничи-борисов/#comment-71744
  “Румка мамо,кажи ми сине,защо на мен така,ти знаеш на никого лошо несъм помислила,защо сине ?”
  Ами за това Майче,виж ако бяхме направили,нямаше да мрем така !Я виш ,ако някой атентат бяхме направили,каксветовно извесни се става “медийна звезда” и по телевизоро са го дали даже.Така Майче !За това!
  Атентаторът от Осло изпрати писмо от 38 страници до няколко местни медии
  Атентаторът от Осло – Андерс Брайвик, който уби 77 души в Норвегия, ще оспори диагнозата си по време на процеса. Това става ясно от негово писмо, в което той твърди, че да бъдеш обявен за луд е по-лошо от смъртта. Делото срещу Брайвик ще се гледа на 16-ти април.
  Андерс Брайвик е изпратил писмо от 38 страници до различни норвежки медии. В него той пише, че не може да понесе диагнозата си. По думите му, това било най-лошото нещо, което можело да му се случи, защото било абсолютно унижение.
  “Да изпратиш политически активист в психиатрия е по-садистично и зловещо отколкото да го убиеш”, е написал атентаторът от Осло.
  Той признава, че е извършил нападенията, за да предпази Норвегия от мултикултурализма и е действал инстинктивно.
  Припомняме ви, че Анредс Брайвик уби 69 души на остров Ютйоя и други 8 в Осло. През ноември миналата година, назначените от съда психиатри установиха, че той страда от параноидна шизофрения, което означава, че не може да бъде пратен в затвора. Въпреки това, той ще бъде съден, като се очаква процесът да продължи 10 седмици.

  “В болницата работят висококвалифицирани специалисти …..”В София е “граждани човеци столични”,на мен дето съм малко по далеч от крайнуият квартал ми идва презръка.То и тоалетната вече взе така да ми идва,но кой му грижа!

  На към три години отива как пиша с умрели букви и никой не ще да види фактите какви са,пък тогава да ми става “доктор”!!!!

 17. До г-н Росен Йоданов
  Благодаря за споделените линкове. Вашите коментари удвояват удоволствието от публикациите на г-н Инджев.

 18. До SUN
  Виждам, че въпросът с националните ни интереси е дяволски сложен за вас. Предполагам, че ви липсват партийните секретари да ви спуснат правилната в момента линия. За съжаление не мога да ви помогна, а и едва ли някой в този сайт може. Идете в някой форум на БСП там има доста специалисти, професионалисти по националните ни интереси

 19. Имаше стих за лежащия ВЕРХОМ ПУЗА -С ПЪПА НАГОРЕ- ГЕРОЙ СОВЕТСКОГО СОЮЗА ГАМАЛ АБДЕЛ НАСЕР …НА ВСЕХ НАСЕРРР….
  МОЖЕ ДА СЕ ОСЪВРЕМЕНИ СЪС СИРИЙСКИ И ИРАНСКИ ГЕРОИ!!!СЛЕД КАТО
  … “КРОТНАТ!” ЧАВЕС И КАРИБСКИ САТЕЛИТИ…

 20. Не заставам нито зад Иран нито зад Щатите нито зад Израел за мен всичките те много добре знаят какво става и си прехвърлят топката от мен на теб и сякаш наистина провокират започването на мащабна военна операция. Да де ама 20 процента от петрола използван в Китай идва от Иран? И те спокойно ще гледат и наблюдават как някой им краде касичката! Това е глобална война за надмощие между Изтока и Запада с едни хубави невинни жертви в цялата история! Единствените неподписали договора в Киото за опазване на околната среда и намаляване на емисиите на парникови газове са точно хубавците от САЩ, Китай като най-големи производители и икономики. Господин Инджев според мен трябва да насочите вниманието си към това откъде миришат парите и да не забравяме едно странно твърдение. Войната е продължение на политиката с други цели. Политиката е продължение на икономиката с други цели. Корпоративизъм, а не капитализъм. И нищо не остава за демокрация, но любимците ви от Щатите са най-малко за жалене, защото за последните 40 години те имат най-голям брой намеси във военни конфликти. Толкова за обичащата мира “велика демокрация”.

 21. Преди няколко седмици прочетох статия във в-к “Дневник” относно съдбата на солунските евреи по време на ВСВ.

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/07/08/1861411_prochit_na_istoriiata_za_tragediiata_na_solunskite/

  Още тогава ми се стори, че коментарите във форума под статията са противоречиви. Събития от българската и балканската история отпреди повече от 65 години като че ли и днес имат нужда от автентичен прочит. Но, както се казва по-добре късно отколкото никога.

  След атентата обаче, във форумите на интернет медиите,които следя, се появяват мнения, че той е бил дело на самите евреи или от сорта на те за какво въобще идват в Бг. В тази връзка съм съгласен, че има симптоми на антисемитизъм…за мое съжаление. Лично аз вярвам, че те са в резултат от лек летен грип, а не на сериозно заболяване на обществото ни.
  От друга страна знам, че всеки подобен симптом заслужава необходимото внимание и третиране. Затова искам само да споделя няколко факти или по-скоро съвпадения, които се набиват на очи и будят безпокойство в информационния поток (а понякога и безпорядък от версии, подозрения, въпроси и обвинения) свързани с атентата.
  1. Защо импровизираната пресконференция на официалните български лица (а и не само) бе позиционирана точно пред един стар самолет на който ясно личеше надписа “БАЛКАН”
  2. В самия ден на атентата, до колкото си спомням, шумно бе обявен ареста на ГЕРБ депутата Димитър Аврамов. Етническият произход на депутата може и да е български, но ми се струва че фамилията му в случая може да се тълкува символично.
  3. Помощта на “ангел спасителя” от бургаската болница Калина Крумова (и не само) буди респект и уважение. Буди недоумение обаче политическата й принадлежност към партия, която открито си служеше с антисемитски полсания в предизборната кампания на парламентарния си дебют.
  Никога не е късно да помогнеш на хора в беда. Казват, че когато спасиш дори един човешки живот, спасяваш целия свят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.