Маститите глупости на проруската пропаганда у нас

Най-откровеният пропаганден инструмент на властта у нас така и не даде смислено обяснение за това, че на практика бламира външната политика на същата тази власт по отношение на Сирия. Цяла седмица през първата половина на юни, буквално дни след прогонването на сирийския посланик от София и реципрочния ход на Дамаск, екип на канала ТВ 7 се рекламираше като единствения в света, който предава от …Сирия. С какво ли е заслужил тази „чест“, отказвана от параноичния по отношение на чуждите журналисти режим? От Елена Йончева от името на БНТ, през Светослав Иванов като кандидат на Би Ти Ви, до Си Ен Ен- всички получават упорит отказ да надникнат сами, макар и под контрол на сирийското правителство, в кървавия заден двор на режима. Но само „великият“ канал ТВ 7 получи доверието и благоволението му, хвалейки се дори със срамния факт да бъдеш обичан от мразения от собствения му народ диктатор.

Кой ли е ходатайствал за това чудодейно сбъднато тайнство на услугата, оказана на сирийския режим, чиято пропаганда се лееше от канала ТВ 7 без нотка на съмнение ( и без друга гледна точка в предаването „Гореща точка“) ?

На моите въпроси ми беше отговорено косвено по обичайния за всички уязвени обекти на критиката ми, които не могат да оспорят моя теза , с безпомощното споменаване на изпреварващо споменатия от самия мен факт за някогашната ми съпричастност към ДС. Тон даде лично премиерът Борисов, видимо толкова ядосан на моя милост ( единственият, с извинение, позволил си в българското медийно пространство да изобличи тази руско-сирийска издънка на правителствената пропаганда). Заклейми ме на на 16 юни на заседание на Министерския съвет, но използва за прикритие като повод протестите на „Орлов мост“, към които нямах абсолютно никакво отношение. Наказателният отряд на самия канал ТВ 7 обаче „издаде четата“ . Гаулайтерът Бареков поде кампанията и дни наред ме попържаше на „ченге“ и -разбира се- „доносник“- именно заради критиките ми в блога срещу „великото“ му постижение да приложи опита си на слуга от София и в Дамаск.

Припомням в резюме това предисловие защото имам нов повод да се убедя, че лакомията на конци, която движи тази машина на пропагандата, съвсем не е била спорадичен изблик. В сайта на същия този Бареков BNews днес се появи „брилянтно“ потвърждение на тази лакомия, която, басирам се, е безкористна, като дружбата между СССР и НРБ- направо като между питона и зайчето. Питонът, налапа ли те веднъж, не пуска.

Не ми се иска да влизам в задочен спор с мастит журналист , както наричат в BNews Тома Томов, на чието мнение се позовават. В края на краищата маститият Томов никак, хич и нивгаш не е бил ченге и доносник- ето защо е желан събеседник по всички “важни” телевизионни трибуни ( от “Панорама” на БНТ, до “На 4 очи на нова телевизия)- нали Борисов не го е забранил св специално изявление! С неговото кристално чисто минало маститият журналист е недосегаем за спор
с такъв като мен, който е омърсен с 4 годишен живот ( на ръба) в самия Близък изток, с кариера на преводач от арабски език и др. дискредитиращи подробности в биографията на един арабист с хиляди статии, коментари и анализи по специалността си за някакви си трийсетина години. Освен това- какво разбирам аз от геополитика- нито съм правил скъпо платени рекламни филми за руския гигант „Газпром“ по БНТ, нито съм достоен за коментатор за „руската политика“ от времето на СССР, обяснявана напоследък често от колегата Томов с нескрито преклонение пред силата на “руското” оръжие (от времето на СССР), поразило израелски самолети. Така че, няма да споря с мастития Томов, но с тезите, застъпени с позоваване на нeговото пророчество, не само ще споря, но и смея да се им се надсмея.

Не ми удобно да казвам на мастит журналист, ако наистина го цитират автентично, от колко векове ( и от коя дата точно) се води битката между сунити и шиити- война ( а не битка), която той така прогнозно „вижда“ едва ли не тепърва да се сбъдва на базата на маргиналните в това отношение събития ( все пак) в Сирия.

Честно казано, трудно ми е да направя класация на абсурдните твърдения и елементарани фактологически глупости- като тази, че Саудитска арабия, меката на сунитския ислям в най-войнстващия му вид, била…шиитска. Защото в спора за най-тъпо твърдение водещо място спокойно може да заеме и подозрението, че Турция, която води от десетилетия (почти) пълномащабна война с кюрдите, едва ли не се стреми да създаде кюрдска държава в„петте района“ между Сирия и Турция ( макар всъщност кюрдите да са разселени още в Иран и Ирак, където наистина имат вече държава в държавата). Колко „скоро“ и лесно там ( в петте райна, т.е. и на територията на военната суперсила в региона Турция) ще да възникне кюрдска държава, според тази смехотворна прогноза?

За ислямското море от Индонезия до Мароко, което съществува също от векове, не ми се коментира…Нито ще участвам в гадаенето за разпадането на Сирия ( което не е невъзможно), повтарящо буквално вайкането на Москва за Либия, продължило дори след като Путин даде зелена светлина за военните действия на Запада там в Съвета за сигурност на ООН. Не си заслужава и анализа на злорадството, толкова характерно за руските анализатори на държавна служба, според които арабските революции са инспирирани отвън. Но конкретизацията на тези подозрения е нещото, което наистина си струва да бъде посочено: застрашен е руският газ ( бият любимия „Газпром“, помооощ!).

Това е поантата. Ако бунтовниците победят с подкрепата на Катар и суадитите, целта всъщност била катарският природен газ да мине през Сирия и да измести руския в снабдяването на региона и на Европа. Ето това е върховното внушение в нескопосания текст, който дори не е писан в Русия, защото там поне знаят доста за кюрдите, шиитите и други техни клиенти.

Клиентелизмът обаче не прощава никому, който държи да се изложи.

Ето и самият текст в BNews в целия му „блясък“:
четвъртък, 2 авг 2012 г. 08:15 ч.
Предизвестена смърт
Догодина няма да има Сирия!
Надя Христова

След като месеци наред бяхме свидетели на оцеляването на инат – и ръба, на близкоизточната държава, най-после чухме немислимото: Догодина няма да има Сирия. Изречено трапезно, по кухненски, това можеше да мине през ушите. Но този път думите идват от мастития журналист Тома Томов.
Новините за конкретните действия в Близкия изток повдигат въпроса за силите и основните играчи, които ги движат.
В първия ден на август международните агенции предават, че Турция е докарала танкове в „критични участъци” на турско-сирийската граница. По същото време сирийските бунтовници вече разполагат (за пръв път) със свои преносими зенитно-ракетни комплекси, доставени им през съседна Турция. Саудитска Арабия и Катар пък от седмици настоявали сирийските бунтовници да бъдат снабдени с такива ракетни комплекси.
Според съобщение на Ройтерс Турция, заедно със Саудитска Арабия и Катар, е създала секретна база, през която преминава основната част от военната помощ за сирийските бунтовници.
Любителите на конспиративни теории се оживяват – защото подозренията им от началото на Арабската пролет изглеждат все по-правдиви.

Вплитането на Саудитска Арабия и Катар в последните съобщения за близкоизточния конфликт нагнетиха подозрително усещане и у обикновените наблюдаващи.
Някои касандри предричат, че крайният срок за “замитане” на социалиста Асад е 2014-a – годината, в която газопроводът с катарски газ до Средиземно море трябва да измести руския газ на европейска територия.
Катарското „синьо злато” трябва да мине през Сирия,
която в този момент е локално бойно поле. Става ясно защо Катар и Саудитска Арабия финансират опозицията и вербуват чужди наемници срещу войските на Асад, настояват привържениците на тази теза.
Още по-радикален е анализът на Тома Томов. Според него
догодина Сирия няма да я има на картата. Тя ще се разпадне, разпокъсана на отделни анклави.
Нещо повече – скоро ще станем свидетели и на раждането на нова държава в региона – кюрдската.
Това обяснява и категоричната позиция на южната ни съседка в кървавия конфликт. Петте района между Турция и Сирия са кюрди и Башар Асад изцяло им е оставил властта, а това създава колосални проблеми на Турция, но
Кюрдската държава вече няма кой да я спре,
категоричен е Томов.  Анализът му нарисува и
едно “огромно ислямско море – от Мароко до Индонезия” –
картина, с която светът ще трябва да свикне в бъдеще. В това море обаче плават различни риби и акули. “Това, което виждам, е схватка между сунити и шиити”, казва Томов, като прави паралел между случващото се в Сирия, Ирак и Ливан – по думите му, все страни, създадени от колониалните сили. Днес в Близкия изток
автентични държави са само Иран, Египет и Турция – всичко останало са “знамена”.
Колкото до войната в Сирия, тя вече не може да бъде спряна.
Най-лошото е, че нито Западът, нито Русия имат “цивилизован” човек, когото да сложат на власт.
Атаката на саудитите е, която неизбежно ще спечели там, предрича Томов.
Отново дежа-ву с (шиитска) Саудитска Арабия – и отново – усещане за тъмен и планиран хаос.
Убийствен хаос, пулсиращ в сънната артерия на окаяния ни свят. Застанал пред самите порти на ада (на Изток), днес той си играе на Олимпиада (на Запад).”

27 мнения за “Маститите глупости на проруската пропаганда у нас”

 1. Господин Инджев, все пак не забравяйте, че Дон Кихот е само един. Ако светът беше пълен с Донкихотовци, едва ли Сервантес би ги ползвал за свои герои. Така че, господин Инджев, Вие сте осъден на самота. Не се притеснявайте, макар и единици, доста хора са на Вашето дередже! Верно, че и Бойко Борисов ни е само един, ама той е лидер на политическа партия в България, което значи, че е нещо което се самовъзпроивежда многократно. Абе нещо като българската простия е.

 2. Ако е за маргинални събития и Сирия,въпросът би могъл да се постави и за това какво очаква или
  очакват от нея,Турция!!!
  Несъмнено би бил оценен синтетичен отговор,но в триъгълника РБ-Русия и НАТО!!!

 3. Ех, раз, еще раз,
  еще много, много раз,
  ех, раз, еще раз –
  Вова Путин пидараст

 4. Може да съм пропуснал анализа Ви, но по иначе често оплюваната БНТ тези дни имаше филм на Бойко Василев за Сирия. И нещата съвсем не бяха показани “проруски”, дори напротив. Което ми дава надежда, че не всички журналисти са склонни да плюят винаги и всеки път на името си, в полза на адашите си.

 5. За всичко останало,не си струва чешене на езиците!!!

 6. Не са желани първосигнални импулси как ще се “мъти!” водата на БЮРМ около…очаквания есеннен на ЕК,
  евродоклад!!!Ако БСП се опива от комсомолски пориви,нищо чудно защо
  и в Скопие не могат да ни гледат!!!
  Нюзът просто да укроти емоциите!!!

 7. Измежду маститата проруска, пропаганда каква по-голяма от тази на г-н Медведев,който зове че Русия трябва,да се подготви за енергийна революция

 8. Факт е, че евродепутатът А.Ковачев се е изложил “обещавайки лош доклад за БЮРМ”,но и от нюза не е било излишно известно съпикасване,
  поради липса на сетивност по
  “т ъ н к и” въпроси!!!

 9. Ако до 2030 г.Русия е в състояние експлоатирайки,континенталния шелф, да спечели повече или по-малко от 250 млрд. щ.д.,премиерът Медведев наистина прогнозира научно
  предизвикателство за свободния свят и това може,да се окаже много решаващо за идните 60-70 години и въглеводородите!!!

 10. ОФФТОПИК… “закачам” се за първата статия в моемнта – Георги Първанов-Гоце изпадна в лека забрава… нека не го забрвяме както мнго “демократи”, “социалисти” и “каквиЛиНе”, които се упражняваха в какво ли не и продаваха България и интереса ни…

 11. Аз,викам си (на себеси сам си викам)”ако по някакъв начин (примерно Бог ми помогне,щото друг няма изгледи)да събера сили и решил ,както за мен решено е ,че примерно тези от “националното” неса ми симпатични и нямат право на живот,всема та отида да ги взривя,за дето рекламират ТВ7″.Така да стане шоу,интересен да стана,решавайки кой има право да живее и кой не по лични симпатии и ползи.Слушам в момента докато пиша по радиоточката “бореца за граждански права” Дърева.Аз обаче пък нали несъм от градо,та да се преборва някой за правата ми граждански,селянин нейнтересен нали съм.Неестетично ми такова словото и без запетай (неинтелектоално).Пропадането продължава,все по надолу и по надолу.”2012″,сметки за по натам без “Кръчмаря”,ако щете вяра хващайте,но Бог не се съветва с грешници паднали дълбоко в пропаста на греха!
  За Сирия,Русия и останалите ,Бог не друг простосмъртен грешник!

 12. И Г-и Инджев,за този “FBI VERIFICATION.doc” не е шега,но от както съм започнал да пиша от късна есен на 2009 година на тези “националните”,съм под пълна “карантина”(тогава незнаех,по късно разбрах колко много съм се “объркал”,мислейки си ,че коато пиша ,пиша на журналисти,а не на комунистически на Гоце ДС агент слуги).Много нещо случки не само на виртуално ми се случват от тогава,много.На пълен терор непрекъснато от тогава та и до сега.И пълна изолация от всякъде,всякъде от всички (осъден на смърт),ама съвсем найстина,не на шега!По телефона миналата година на 112 звъня и като си казах името,моментално прекъсна – това е само един от многото такива.Всичко което съм писал са ФАКТИ,ФАКТИ,не измислици на луд,за какъвто по типично комунистическо/фашистки тертип ме представят,щото така да не чува гражданята Истината (изпробвано от ‘Партията” сатънинска столетница).Нищо старо не е забравено и нищо не се е променило,не е!

 13. Случващото се в Сирия и воплите на ходещата болшевишка компетентност Т. Томов за възможността печалбите на Газпром да бъдат редуцирани поради силна конкурентоспособност на катарския газ, обяснява бързането на Путин за Южен Поток и огромния натиск върху България. Сега, Боко ако не беше пълен плюнчо, само с намек за обструкции по отношение на Ю. П. би могъл да реши изгодно за България всички проблеми около АЕЦ-а – плащания, референдуми разни, Р. Овч. СерГей, ядрени лобита и вся остальная сволочь. Товарищ Путин ще ги успокои за секунди, само ако някой му постави въпроса: или – или. Имаше някаква песничка, в която се пееше “Бате Бойко ти си мъж…” Ех, мечти!

 14. Присъединявам се към предишен коментар по- горе. Филмът на Бойко Василев беше добър и имаше какво да се види и чуе там.
  Иначе. Като оставим настрана поредната чудесна статия в блога, аз едно нещо не мога да разбера, господин Инджев. Може би жегата ми влияе зле. Може би нещо съм слънчасала, знам ли. От емоции е сигурно- омъжих се преди два месеца. 🙂 Ама наистина не мога да разбера, защо, за Бога, отново се обръща внимание на тоя прислужник жалък пловдивски. И не особено интелигентните знаят, че Бюреков е прислуга и послушко. Всички знаят. И надали някой нормално мислещ човек го слуша какви ги плещи. Не схващам `що трябва да се обръща внимание на тоз человек. Това е.
  Инак нещата в Сирия хич не изглежда да имат някакво решение скоро.
  Колкото до отказа да се пуснат журналисти там…Извинете, господин Инджев, но при обсадата на Сараево( бях там като доброволец с хуманитарна организация) избиваха жени и деца по Алеята на снайперистите, рушаха църкви, болници, джамии, магазини. А по СНН разправяха за ” военни складове”, “терористи” и много прочия глупости. Та по някой път к`во като има журналисти…Те ако искат- и ако трябва- пак ще излъжат. Извинете ме за последните няколко реда, нищо лично! Просто съм го видяла с очите си. Единствените двама, които имаха ” наглостта” да говорят за избиването на деца и жени, за това, че изродите на Младич заплашват доброволците от женски пол с групови изнасилвания,

 15. , задето помагаме на ” мюсюлманската измет” в Сараево- тях просто ги ликвидираха. ” Нещастен случай”. Така че…Това дали някъде има или няма журналист, няма ама никакво значение. Ако този журналист не е наясно, че работата му може да е просто работа за него, ама за тия, които го гледат\ слушат не е точно така. За тях е важно да си създадат някаква обективна преценка. Ето за това не схващам защо няма- няма и из медиите вземат да се занимават с Н.Б. Той е слуга и е позор за журналистиката. И всички знаем това.

 16. След завоя на Кофи Анан ако Иран все пак клекна и кандиса чрез Катрин Аштън,на проруските кампании вече също им се вижда краят,но всичко по реда си!!!

 17. Изнасям се десетилетия преди САЩ да кацнат на Марс и трасират така друга надежда за човечеството.

 18. До Живко Боев:
  Г-н Боев, Скъп(ерническ)ия газ на Газпром , ще е НЕконкурентноспособен ,дори Южен поток да е построен преди катарският газопровод, минаващ ЕВЕНТУАЛНО(или виртуално, според кагебистките пропагандатори) през Сирия.
  Така че кагебистката империя ,дори и да го построи за броени дни ,той пак ще е НЕконкурентноспособен, за да е “конкурентен” му трябва МОНОПОЛ.
  Въпроса е ,че ние като акционери ще си върнем много трудно вложените в Южен поток 300млн. евро.
  Поради което ,след като ще правим референдум за АЕЦ Белене , да направим две в едно ,и да решим дали да ЗАГРОБИМ още 300млн. евро , прибавени към готовите за ЗАГРОБВАНЕ за АЕЦ Белене – 12млрд. евро.
  Въпроса е дали референдума може да реши нещо ,което правителството ТРЯБВА да реши , според делегираните му от народа ПЪЛНОМОЩИЯ и ЗАДЪЛЖЕНИЯ или ще се крие зад ПОПУЛИСТКИТЕ ,и НЕКОМПЕТЕНТНИ, и НЕВЪЗМОЖНИ за претворяване в реалността (съ)мнения , които биха се получили ,като резултат от един ,или няколко референдума!

 19. Подкрепям силно поста на Мария П.
  Само моля Ви Мария, довършете си мисълта.

 20. Ето за това става въпрос:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Gas_Pipeline
  И друг път доста отдавна съм коментирал тук по този въпрос и сякаш тези мастити “журналисти” или други, които им поръчват “музиката” са чели някои мои коментари! Сега виждам нови моменти в информацията в Уикипедия! Близкоизточният газопровод не функционира от Март тази година поради съботажни атаки на недоволно бедуинско население от бавните или неставащи политически промени в Египет след революцията.
  Едва ли Саудитска Арабия и Катар имат в главите си, като първа идея да подлеят вода на Газпром и затова помагат на Сирийските бунтовници (сунити). Но това все пак е едно от следствията, които ще се случат след падането на проруският режим в Сирия. И тук става въпрос не само за Катарски газ но и за газ от целият район на Персийския залив и най вече за Ирак.

 21. За да не подминем скрупольозно въпроса бил ли е топ-журналиста Тома Томов най-прононсирания агент на българската ДС, може би трябва да го кажем по друг начин. Ако случайно не е бил агент на 1-во Главно или Военното разузнаване (което е малко вероятно) със сигурност беше любимецът на ЦК на БКП. Още по-точно на Людмила Живкова и Иван Славков, с когото са били приятели още от отбора по водна топка. Няма друг български журналист, който да е бил на стаж при Уолтър Кронкайт и BBC през най-горещите времена на Студената война (1968).

 22. До Иво Чернооков.
  Благодаря, господин Чернооков. За подкрепата.
  Да си довърша мисълта? А защо мислите, че е недовършена?

 23. Ще напиша нещо и ще замълча.

  Г-н Инджев, смятам Ви за позьор. Това не ми пречи да признавам качествата Ви, зад които стоят опит, познания и т.н., сам си ги изреждате по-горе. В тази връзка, мисля, че е крайно време да спрете да скубете коси с колегите си и да се опитате да започнете отново да прилагате тези познания и опит, най-малкото защото липсват такива из медиите, а и защото младите журналисти не бива да се учат от филми като този на Бойко Василев. Това е беззъбо и официозно. Натрупването на кадри, кадри, кадри, думи, думи, думи в един и същ стил и тон често предизвиква обратна реакция и гледащите започват да се съмняват и да се чудят дали не е пропаганда.

  Стойка в стил „Вий, кат не разбирате, няма аз да ви обяснявам пък“ подхожда на обиден застаряващ професор, не на журналист като Вас. Колегите от редица чужди медии (не CNN) не се оправдават с липсата на разрешение, а са вече там, независимо как (лъжи, измами, подлагания), и вършат работата си, а някои вече платиха с живота си. Трябва да подкрепяте такива хора, но не го правите, защото те са лоши, а вие сте неразбран, обиден и честен.

 24. Към няма значение:

  Бих приел за смислен упрекът, че съм позьор, от онзи, който може да покаже своята извисеност, не се промъква с маска и не стреля от засада в гърба в собствения ми двор. Явно има защо да се криете, когато действате по този начин. Това е факт. Той дава основание да бъдете наречен подлец и то не на субективна основа на преценката, а поради позата, която сам избирате.За разлика от Вас правя всичко, срещу което стреляте в менторския си коментар, публично и си нося последиците.

  Напомняте ми на моите видиотени от някаква лична омраза преследвачи от “арийски” антикомунистически позиции, никой от които не бил концлагерист при комунизма- кой работил в комунистическия печат, кой просто се е родил по-късно… Никога не бих спорил с истински страдалец, дори и да смятам, че ме напада неоснователно за миналото миналото ми.

  Но нека се съглася по принцип, че съм позьор – за разлика от Тома Томов явно, понеже за него става дума в статията- той изобщо, ама никак, направо хич не е позьор. Помня го като ученик как позираше по улиците със списания като “Тайм” и “Нюзуик” в ръка, които бяха абсолютно табу в оригинал за “обикновения” журналист, камоли пък за обикновения гражданин на НРБ…

  Да си позьор е все пак по-добре, ако имаш с какво да позираш, отколкото да си позор за журналистиката, чиито представители с “оскубани” коси защитавате от мен ( апропо, Томов е доста плешив, а Бареков е бръсната глава- буквално и в преносния смисъл, призоваваща Генерала да арестува наред и да раздава полицейска справедливост на стадиона).

  Още малко за скубането на коси: подложен съм от 22 години на такова скубане на косата (именно от журналисти или от претендиращи да са такива), че Ви е бедна бръснарската фантазия. Цели глутници скубачи са се нахвърляли върху мен в рамките на вълчи кампании и то тъкмо в момент, когато би трябвало поне малко да сработи нещо като журналистическа солидарност- а в същото време съм получавал в качеството ми на организирано погнат журналист журналистическа организирана подкрепа от европейски колеги, което крепи убедеността ми, че все пак съм на прав път ( пътят към Европа, нали!?).

  В крайна сметка не само съм обръгнал, но и съм възприел, че виенето в гората е част от горския живот , както казва една руска поговорка.

  Стигаме до въпроса дали се “изживявам” като единак, поради което самоназначили се за овчарски кучета анономиници ме нападат като “позьор”. Да, така е,единак съм, но по единични теми, а не като някакъв екземпляр с претенции, каквито ми вменявате изобщо.

  Първи, а често пъти единствен, засягам конкретни теми. По някои от тях, като сирийския дълг, опростен от Борисов като да му е бащиния, бях последван от други колеги. Но за абсурда с пропагандата на правителствения канал ТВ 7 да се гордее с близостта с режима на Башар Асад, така и си останах “соло”. Давам само тези два примера, макар да имам още доста под ръка- особено по отношение на изнесеното от мен в книгите ми, което просто е бойкотирано като фактология ( желаещите биха могли да я проверят лесно с някой въпрос към обектите на моето внимание), за да НЕ бъда цитиран като първоизточник.

  Освен това: защо да трябва да се знае всичко от досиетата на ДС, така избирателно подхвърляни за прочит ( най-вече с цел да бъдат наказани “ренегатите”, приели демокрацията за свое кредо), а за манипулаторите на общественото мнение с претенции да бъдат “обективни” журналисти да не може да се знае нещо повече от онова, което са пожелали сами да покажат като своя фасада? Често пъти зад нея се крият едни доста фрапантни подробности. Нима хората нямат правото да знаят какво наистина прави и как мисли зад фасадата онзи, който му продава своята “обективност” за истина? Един пресен пример: в светска дописка за една водеща на предаване от Би Ти Ви онзи ден в. “24 часа” разказва някакви клюки, но дали някой си спомня, че същата, когато беше водеща в PRO BG сама се похвали с любовта си към Путин до степен, че си го държи на снимка над бюрото…Случайно присъствах ( зад кулисите) на разговора в студиото на Светльо Витков от Хиподил, в чието предаване също бяха поканен.Публиката има ли право да знае на каква “обективна” журналистка се доверява или сега и скубя платинено изрусената коса?

  Извоювал съм си правото да питам, защото съм си платил достатъчно скъпо за него. Като публицист не се крия зад претенцията за безполовост- заемам позиция, ям си шамарите за това, не съм в добри отношения с всички ( и най-вече с властта) и продължавам така позьорски изправен, за да ме заплюват (срещу вятъра) залегналите в царевичака самозвани ментори.

  На същия принцип реагирах през ноември 2010 г., когато Би Ти Ви се похвали, че отразяването на атентата от 11 септември в САЩ било лицето на тази телевизия. Провокиран бях да споделя истината зад фасадата, че водещата репортерка на същата телевизия подскачаше от радост при вида на падащите небостъргачи и ругаеше американците в момент, когато хиляди от тях горяха живи пред очите ни. Година по-късно, през лятото на 2011 г., тази моя статия беше извадена от архива ми и от контекста, като беше употребена в една кампания (която не одобрявам) срещу същата журналистка по съвсем друг повод. Колко съм грешен ( че съм споделил все пак истината) и в този случай?

  Колкото до намеците “ала Бареков” за застаряващия и обиден журналист, ще ги подмина с вътрешната насмешка на човек, който се самоусеща като щастливец да има истинска професионална свобода и личен живот,какъвто пожелава добронамерено дори и на анонимните завистници, измерващи щастието с кантара на техния си “Плод и зеленчук” ( по израза на един важен български медиен зарзаватчия).

 25. Все пак отговорихте, за което благодаря 🙂 Подписах се така, защото наистина няма никакво значение коя съм, тъй като съм просто зрител и читател, който иска да чете и гледа нещо добро. Името ми нищо няма да Ви каже, на друга сцена си водя битките, но тя е толкова незначителна, че сме има-няма 15-ина, така че няма нужда да се бием. Нищо че го правим, защото очевидно не можем да комуникираме другояче. Желая Ви здраве, успех и достатъчно упоритост 🙂

 26. А не ви ли минава през ума, че наистина има споразумение между САЩ и Русия, които имат общи интереси, че са си поделили тайничко ролите и сферите на влияние. Кой печели от една война? Не са воюващите, а тези, които им продават оръжия.Една хубава продължителна религиозна война между сунити и шиити ще напълни джобовете и на руснаци и на американци, ще гарантира интересите на газпром и ще качи цените на петрола и газта. Когато има престъпление се търси мотивът и възможността. Имат го както Русия, така и САЩ.В Афганистан двете велики сили се разбират. Базите и снабдяването стават през Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.