Разкриха приликата между Бойко и Дейвид

Доста хора се зачудиха поради что не се срами нашият премиер да споменава пред българската публика на малко име британския премиер Камерън, но мистерията е разбулена от един класически журналистически подмазвачески нашенски въпрос към Бойко Борисов, цитиран във в. „24 часа“:

“- Британският премиер също като вас е голям любител на спорта.
Само в България това се счита като недостатък. За да си добър спортист, трябва да имаш много качества. Спортът възпитава, а също е и здраве, и повече воля.
Дали Бойко е същият като Дейвид?
Да е консерватор, като Камерън, не е. Да се доверява на преценката му за вината на „Хизбуллах“ за атентата в Бургас- и това не е…Направо си е обратното, не му вярва. Изрази “надежда” Дейвид ( Камерън) да му предостави доказателства. От което стана ясно, че Дейвид не му се е доверил да му разкрие онова, което знае. Защото подмятането на Борисов по адрес на Дейвид се случи именно след срещата между двамата и излиза, че Дейвид е дал задачка на Бойко, но го таксува като ненадежден партньор, на когото не може да се каже цялата истина без да я изтропа по неподходящ начин и пред неподходящи уши.

От БСП похвалиха по тази причина Бойко. Лично лидерът на лявото крило на левицата Янаки Стоилов го потупа другарски по пагона, че НЕ се е съгласил с Дейвид за „Хизбуллах“. Бойко прие похвалата с (не)типично скромно мълчание.

Мистерията за близостта между Бойко и Дейвид обаче се разкрива с откритието, изровено от бдителните репортери, че Дейвид е любител на спорта „също като“ Бойко.

Дали обаче е „също като“ Него?

Отговорът се съдържа в отговора на (не)скритото ласкателство към Борисов.Той издава неудовлетвореността на премиера ни от някои не много ласкателни мисли на някои българи към някои спортисти, но Борисов разширява внушението до спортистите изобщо.

Да, единствено в България, като най-повреден за демократичен живот в Европа организъм, спящите клетки на раздутия държавно спонсориран спорт се изродиха в терористична мрежа от мутри, организирани от нечия (не)видима ръка с цел да замени милицията в тормоза над завръщащия се плахо на сцената самостоятелен производител, търговец и гражданин. Това се случи само на територията на бившия СССР и в най-опърления от съветското слънце бивш сателит България. Никъде другаде осиротелите сред руините на комунизма, оставени без държавната грижа спортисти, не се превърнаха толкова организирано и под строй в наемници на антидемокрацията. Именно поради това хората намразиха „борчетата“ или „мутрите“.

Борисов разпознава ли се сред тях, че ни пробутва обидата си?

Отгоре на всичко трябва да си зададем въпроса, защо и в класациите по масово спортуване на глава от населението днес обитаваме европейското дъно. Общоевропейските проучвания показват, че сме отчайващо далеч от „европейците“ ( т.е. намираме се нейде при ориенталците) по показателя спортуване в свободното време. Предпочатаме дисциплините на маса 4 по сто грама и еди колко си метра вита баница.

Масовият спорт за (собствено!) здраве, иначе казано, тук не е на почит. Въздишките по миналото величие на българската машина за медали всъщност са носталгия по времето, когато това пъчене с успехите на отделни индивиди беше явен опит да се компенсира липсата на индивидуална свобода в България да пътуваш по света или да станеш значим с личните си качества, а не с връзки и партийна кариера. Както се казва, ако не си Стефка Костадинова, няма как да рипнеш над бариерата от 2 метра, дори и да си най-преданата на партията другарка.

Ето защо все по-лошата реколта от медали не бива да ни учудва в нашата родина, където истинският прочит на един позабравен лозунг е „Спиртът за един мирен свят“.

„Да ми е мирна главата“ е сред разпространените житейски философии на примирения българин, който гледа на първо място да си няма проблеми, поради което ги влачи с години, вместо да ги решава решително.

Не можеш да очакваш в страна, в която хората не броят спортуването за съществена част от живота си, да излъчи повече медалисти. Тук не обичаме да работим „залудо“, да „тичаме като гламави“ и да се потим като луди ( които умора нямат). У нас вирее вкоренената от селския бит максима за момент(ал)ната полза- ако си „чуваш“ животинка, по-добре е тя да дава мляко. И т.н…

Да припомня законодателния акт на победно триумфиращия Спортист през лятото на 2009 г. , когато накара пионките си в парламента да прегласуват вече взетото решение за всеобща забрана на тютюнопушенето на публични места, класирайки здравето на хората на второ място след интересите на кръчмарското лоби, наричано за удобство на взимащите и даващите подку…, пардон -съвети- „туристически бизнес“ ( сякаш първият бизнес на туристите е да се напушат). И трябваше да мине цяла година преди Спортиста да се извърти отново в обратната посока на халките в парламентарната зала с противоположна заповед. Това беше един от неговите рекорди по извъртане- този път в проевропейска посока, което обаче не го прави европейски шампион. Популисти в Европа има доста.

Впрочем, да се извъртя малко към началото на този текст: Дейвид обвини за незадоволителното-според него-представяне на Великобритания на олимпиадата ( при 23 златни медала или колкото са там британските първи места към момента!)…учителите в британските училища. Какво ли ще измисли при равносметката от световния спортен форум в Лондон неговият приятел Бойко, който е сред световните рекордьори по намиране на вина извън себе си за всичко, за което би могъл или би трябвало да сподели отговорността?

10 мнения за “Разкриха приликата между Бойко и Дейвид”

 1. И на Плевнелиев никой не бил дал доказателства.

 2. Господин Инджев, нашият министър-председател е изключително прост и неук човек. Отишъл в Лондон да обяснява на англичаните колко сме били напреднали в преговорите си с Русия за “Южен поток”. Излиза че, Бойко Борисов е един от малкото хора на света, които не са чували за обтегнатите отношение между Лондон и Москва. Е, то бива простия, ама като тази на Борисов едва ли има друга такава. След това седнал да кандърдисва англичаните да ни помагат за „Набуко“, нещо което изобщо не ги интересува, след като Англия се готви да търси пазари за своя шистов газ. То не , че и Бойко Борисов се интересува от дереджето на “Набуко”, ама лаф да пада. На него му е по-мил руския проект, нали е “български патриот”. А както се знае, всеки “български патриот” най-напред е русофил, пък после е всичко друго.

 3. Ми да,те си приличат като две капки вода.Да открием подписка да ги трампим.За нас-ясно,но албионците ще са несъмнено по-печеливши.Всичко с бирата им ще се подобри,може и с уискито-всякакви проверки ще бъдат отменени.Всички кадри по върховете им ще бъдат сложени на мястото си-всички с истински дипломи-вън.Който може да рита мачлета през работно време-на престижна длъжност.За всичките им закъсали футболни клубове ще се намерят собственици.На Бритиш Петролеум ще бъде дарено село Трудовец-да няма сърдити,може да купят и Плама-Плевен.А волейболът им-направо ще скочи в световната четворка.Не,много ще им стане,пък и така лесно да им го дадем!

 4. Господин Инджев имам нужда от вашето мнение.Наистина най-вероятно ще ни отрежат веднага, но не мислите ли,че трябва да се види поне намерение в посока да поискаме „спасителен пакет”, като този на Гърция и ако ни откажата поне да разберем защо и да се сложат картите на масата. Ето Испания примерно също е направила точно това, поискала е „спасителен пакет” без да назовава сума, но той ще бъде в размер на 100 милиарда евро. Тя става и четвъртата страна „заявила намерение” и получила спасителна помощ, освен Ирландия, Португалия и Гърция,която ще получи към 300 милиарда долара, а това са страни с пъти по-висок жизнен стандарт от нашия. Затова става въпрос, поне да се „заяви намерение”. При нас е точно обратното. В момента нашето правителство твърди, че сме екстра и нищо не ни трябва. Насила никой няма да ни даде нищо, това е сигурно. Това е някакъв северно корейски начин. Преди време беше предложена хуманитарна помощ на гладуващите северно корейци, а тяхното правителство заяви добре сме, не ни трябват хуманитарни помощи, защото комунизма, който сме изградили ни прави богати. Това обаче може да породи някои народни настроения в България, които никое правителство нито Европа би искала да види, а това ще се случи със сигурност щом балонът Бойко Борисов окончателно се спука. В крайна сметка иска се кураж. Нужна е смелост, за да обявиш една катастрофа и с това може би да промениш хода на историята. Такава смелост не виждам в нито един български политик. Да те всички говорят пред родна публика колко е зле, но никой няма смелост да претендира за „спасителен пакет” пред Европа, като се нагърби лично с отговорността по неговото оползотворяване. А може би и просто не знаят как. Иначе няма съмнение, че България има нужда от „спасителен пакет”. Друг е вече въпроса, защо не би получила такъв. Това трябва да анализират и обясняват компетентните хора и изобщо да отворят дискусия по този въпрс. Тя би била полезна дори да ни отрежат квитанциите от раз. Кажете ми моля ви се според вас, защо нашите политици не го правят и какви са причините такъв пакет да ни бъде отказан, освен разбира се факта, че сме извън евро-зоната. Има ли друга причина ? Трябва да я назовем, ако има.Нали уж сме стабилни, нали ни повишават кредитни рейтинги. Защо българските политици не заявяват,че България има спешна нужда от финансова помощ ?

 5. Очаквайте скоро българските медии да открият прилики между Маргарет Тачър и…Цола Драгойчева.

 6. “Ранъта, прави борбъта” казваше един бивш световен шампион, а сега мастит бизнесмен. Разликата между борците и другите национали едно време беше, че получаваха “двоен порцион” храна в ресторант “Севастопол”.
  Не зная дали Дейвид е доволен от третото място на неговите спортисти на олипиадата в Лондон, но Бойко е възхитен, че делим едно почетно място с Ботсуана.
  Това, което трябва да направи нашият Премиер е да си прибере туристите от “Мисия Лондон” барабар с някой коментатори на БНТ /тук искам да изкажа възмущението си от коментатора по волейбол, който нищо не разбира от тази игра,но е с дебели наколенки и поза “партер”. Първо беше към “Гоце”- волейболиста, а сега към Бойко и Плевнелиев/ и да не раздава държавни пари за такъв спорт. Достатъчно народна пара се препра през този спорт и някак си не върви да задължаваш държавни предприятия да го спонсорират.
  Накрая искам да изкажа възхищението си от нашата Станка Златева. Какъв морал, какви цели!

 7. Прилика между Боко и Дейвид?! В спорта? Боко спортист?! Още един мит създаден и поддържан от подлизурските медии в България. Такава мисъл може да мине само през главата на човек, който не е виждал на живо как “спортува” Тиквата. Та той си е чисто и просто … една торба с лайна.

 8. Правдоподобна версия за превръщането на български елитни (и не толкова) спортисти, особено в силовите спортове, в мутри и “застрахователи” на прехода…
  После почнаха и да се “неутрализират” помежду си, което беше част от концепцията за национална сигурност на царя- батюшка, според когото показните разстрели не засягат хората, щото са си между тях.
  Имам едни приятели, бивши възпитаници на училището за производство на спортисти “Олимпийски надежди”, които се шегуват (на) черно, че вече не правят срещи на класа, щото само те тримата били останали между живите от класа им. А са 39- 40 годишни все пак!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.