Насила хубост става-зависи от насилника

Австралия за пореден път е определена като земния рай. В глобално проучване Мелбърн е посочен за най-доброто място за живеене. Ясно е, че не гените са определящи качеството на живот, а злите гении.

Ако гените предопределяха развитието на една нация, Мелбърн трябваше да е нещо като Йоханесбург- световна столица на престъпността ( която в самата Южна Африка също не е генетично предопределена). Защото Австралия е заселена с хората, които са били смятани за толкова вредни в Англия, че са ги прогонили на другия край на света. Потомците на някогашните престъпници обаче живеят днес по-добре от всички на планетата.

Как някогашната австралийска каторга се е превърнала в най-привлекателното място за хората, населяващи наша грешна планета в днешния 21-ви век?

Много е важно кой ти е началник, родител, настойник или надзирател дори- от кого се учиш, на кого подражаваш. Ако става дума за цял народ, определящо е кой му е по повлиял в развитието или деградацията. Защото, както виждаме в Австралия, насила хубост става. Зависи от насилника.

Английското насилие над Северна Америка, Канада, Нова Зеландия явно дава различни плодове от онези, които познаваме по нашите земи като резултат от вековното „присъствие“ на две империи с не по-малки световни претенции от британските. Левски е предупредил, че ще бъдем заробени от освободителите си и е прав, но много конкретен. Защото заветът му е свързан с конкретни поробители. Той очевидно не важи за освобождаването на Италия от австрийско робство с френска военна помощ малко преди България да бъде освободена от руската армия през същия онзи 19-ти век.

Ако Австралия ви се струва много далечен пример, вижте Западна Европа. Тя е освободена от американците и британците от реалната окупация на чужд завоевател, докато България е „освободена“ от червената армия от собственото си правителство и независимост, без да е била окупирана, но получава в рамките на съветското „освобождение“ статут на окупирана държава за цели 3 години и остава такава де факто десетилетия наред. Съответно получава насила по съветски калъп всичката хубост: икономиката, обществените отношения, правораздаването, медиите, съветизираната култура и почитанието към към вожда.

В прослава на всичко това в центъра на българската столица стърчи агресивно извисен над България обелиск на благодарността към „освободителите“.

Не стига това, ами в рамките на един човешки живот България е освободена от себе си през 1989 г. от „освободителите“, без които Тодор Живков нямаше да бъде сменен по начина, който направи възможно неговият охранител, подобен на Живков „човек от народа“, днес да е пълновластен господар на страната .

Докато не се освободим от наносите на „освобождението“ ще бъдем все така задръстени на дъното на живуркането спрямо истински освободените народи в Европа. И спрямо Австралия, разбира се.

32 мнения за “Насила хубост става-зависи от насилника”

 1. Bojkovshtinata stiga plachevni visoti.. Vsichki reshenia se vzimat ot nego. Specialistite i zdraviat razum otstupvat pred mutrata s muten pogled. Nishto dobro ne chaka Bulgaria. Dano ne sum prav.

 2. Така е – свободата е скъпа, робството евтино. И в пряк и в преносен смисъл е вярно за икономиката. Всеки ден десетки пъти изтръпвам, като слушам в София различни хора /повечето от тях доста образовани и с претенции/ да поставят евтинията в култ, без да си дават сметка /а някои дори се засягат лично/, че това е култ към робството.Историята ни говори, че като че ли вместо свобода, си избираме поробител.Става въпрос за най-новата ни история и злободневието ни като граждани на ЕС, в компилация със златните букви на ПСА/МОЧА. 22г. сами си го налагаме робското съзнание, без външен поробител! /Предполагам всички в този форум знаят какво е изписано върху МОЧА/.

 3. Добавянето на Япония към списъка на случилите на освободители освободени само ще подкрепи тезата.

  На кофти място е спрял да почине Аспарух. Отделно и Борис, и Калоян са пропуснали да се опитат да поправят недоглеждането му. Защото католицизмът – поне в Европа – в крайна сметка отхвърля диващината.

  Както и да е, това никак не ни оневинява, защото сами сме се докарали до дереджето, на което се пържим.

 4. Много вярно. Според мен номер 1 е Великобритания – там където тази империя е владяла народи, сега процъфтяват и се развиват невероятно успешно. Примери: Индия, Хонг Конг, Гибралтар (на последния референдум там жителите отказаха да се присъединят към Испания). В редица острови, които са били под управлението на Великобритания (Кипър, Малта и т.н.) се усеща много силно английско влияние и те се развиват много успешно. Тайната е в комбинация от създаване на много добра администрация в тези територии, като същевременно англичаните са много практични в работата си.

  Също така съм чел че част от успеха на Япония след войната е ролята на USA в процесите на възстановяването.

  Планът “Маршъл” за западна Европа отново е дело на UK/USA – и мисля че това е най-големия успех.

  Хайде сега да сравним какво се случва с държави, които не са били толкова щастливи да попаднат на “подходяща” империя, която да ги управлява. Цяла Централна и Източна Европа още не може да се съвземе от стила и начина на управление от страна на СССР. Пораженията върху ценностите, характера и културата са толкова опостушителни, че едно възстановяване и нормализиране, вече цикли 23 г. и все още е с неясен резултат за голяма част от нашите страни.

  Интересен въпрос е доколко тези разлики зависят от държавата и доколко от политиката, която се изповядва (т.е. капитализъм/ комунизъм). Франция, Испания и Холандия също са управлявали други държави но след спечелването на независимост от последните, не мисля че има еднозначни резултати за развитието им.

  И да завърша с една шега, която наскоро чух: преди Великобритания е имала Английска администрация в Индия, а сега Администрацията във Великобритания а (основно) индийска.

 5. безумен текст. някой тук пита ли колко са щастливи “аборигените”, “индианците” и всички останали цветнокожи и прочее в тези “свободни” и безумно щастливи места на западния ояден капитализъм? и аргументът с освобождаването на западна европа от хамериканците е пълна боза. факт е, че съветската армия (не сталин или някой друг с псевдоним) носи на гърба си цялата битка с фашизма и нацизма. не пълководци и генерали, а 18-годишни голобради момчета, деца, чиито трупове изгниват на хиляди километри от дом и семейство. когато твърдиш, че защитаваш истини, носиш отговорност. а безотговорността на една безсмислена битка срещу монументи на система, която е наложена престъпно, не защитава истини. това е инфантилно ритане срещу несъществуващи проблеми. да, соцът е бил зле; не, днес не е по-добре. и ако бутнем някой паметник, някоя статуя и изведнъж ще се свърши с корупцията, престъпността, монополите?

  дрън дрън та пляс. като няма тъпи изказвания от бб, цвцв или някоя друга абривиатура на идиот, които да изкоментираме дали не е по-добре да си отдъхнем от клавишите на клавиатурата, а и те от нас?

 6. Не са 3/три/ години и не са окупация, а „”нежно” присъствие с възпитателна цел” според мен. И до днес, август 2012 г., България е подложена на усъвършенствана сталинска технология за агресивно въздействие: върху икономика, политика, култура, хигиена, морал, етика, естетика, модели на образование и възпитание. Просто и ясно – моделът ссср, работи устойчиво и ефективно, макар, че лостовете за спъване на демократичните форми на управление се познават най-добре от всички правителства след 1989 г., но никой няма да има смелостта а доблестта да ги анализира, включително десните. Или ако се промъкне истина, тя ще бъде в стила на каролево- хърсевско бръщолевене, обясняващо разрухата на икономиката ни и финансовите потайности на българския преход, като резултат от неспособността на българската трудова класа да работи интензивно и ефективно. /Между впрочем българинът има огромен трудов и интилектуален потенциал, който в миналото и сега не се поставя в адекватно принципно взаимоотношение с работодателя, а държавата и преди и сега някак си е заинтересувана от това статукво и стимулира инструмента измама с нагла политика в полза на последния – безнаказаност, закрила, пасивност, детски залъгвания, наивни обяснения и пр. с цел – пари в партийни каси и партийни гаулайтерски джобове и паралелно с това осигуряване спокойствие за силния играч, този с неконтролираните огромни финансови ресурси. Ако някой изнесе информация за това колко монополни, олигархични и корпоративни еденици работят на „загуба”, ще повярвам, че прехода най-после започва/.
  Накратко-ударно и усърдно прилагаме руско- мафиотския модел на псевдодемокрация. Време е и за нов паметник – още по грандомански, по-кичьозен, гарантиращ агонията на манипулираната ни безчувственост.

 7. Ето какви ги върши нашенския насилник, но не виждам кой ще го насини него. А това е най-малкото, което заслужава:

  Според в-к Дневник,

  “Аматьорският футболен отбор, в който премиерът Бойко Борисов е централен нападател – “Витоша” – Бистрица, известен като “Бистришките тигри”, е бил превозен за приятелска среща във Варна от правителствения “Авиоотряд 28”, съобщава в днешния си брой вестник “Преса”. Според изданието със същия полет пристигнали и съперниците от “Чавдар” – Етрополе.

  Пред ТВ7 транспортният министър Ивайло Московски потвърди информацията.

  “Както всички знаете, правителственият самолет многократно е бил ползван за хуманитарни нужди. Многократно е бил ползван и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори”, коментира Московски. По думите му има процедура, която изчислява какъв е разходът за всеки полет. “Доколкото аз съм запознат, фактурата е разплатена, услугата е абсолютно 100% заплатена, законна”, посочи министърът.

  Правителственият самолет е използван от различни футболни отбори над 20 пъти и отборът на Витоша също има право на това. Това каза във Варна премиерът Бойко Борисов. той допълни, че е поискано разрешение от Българския футболен съюз и рейсът е платен от втородивизионния отбор “Чавдар Етрополе”.

  По фактура отборът от Етрополе е платил около 20 хил. лева.

  “За Левски защо не питате? За ЦСКА защо не питате? Какъв по-различен отбор са Бистрица? Те не са ли момчета, какви са?”, попита риторично министър-председателят, цитиран от “24 часа”.

  Депутати, цитирани от вестника, твърдели, че полетът станал, след като премиерът загубил игра на карти, провела се в “Евкисноград”, в която той обещал да изпълни желание на съперника – депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Той пожелал среща между двата отбора на стадион “Тича” в морския град. Самият депутат е почетен президент на отбора от Етрополе.

  Според депутата обаче не е имало такава игра на карти. Той посочва, че полетът е платен от тима от Етрополе.

  Мачът се състоял в последната събота на юли.”

  Тези всичките цитирани са за Гуантанамо, начело с централния нападател и Емо Ротманса.
  Само че няма кой да им организира един еднопосочен тур до там…

 8. Не г-н Инджев, не Иво, не съм отишъл на почивка,не съм и болен. Просто ми “пресъхна устата” и се задоволих с удоволствието само да чета твоите статии и коментарите на колегите в блога. Чудесно е, че това не се случва на теб и не угасва желанието ти да се бориш с нашенските негативи! “Случили” сме на насилник, две мнения няма, а и пораженията от този акт са толкова отчайващо големи и дълготрайни! Ако хипотетично се зададе въпрос на народа ни: Каква е за Вас “Червената армия” през септември 1944 г. в България? С предложение за два възможни отговора:1)Окупаторка и 2)Освободителка. Главата ми се схваща, като си помисля колко наши сънародници биха приели за верен първия и колко-втория отговор! Можете ли да направите предвиждане г-н Инджев и вие, приятели в блога, докога ще трае тази наша “течна дружба” с Русия? Докога българският народ ще живее без приемането на истинските исторически факти и тяхното осмисляне? Колко българи биха се съгласили с моето заключение, че исторически (ако щете и икономически) погледнато, държавата, която е нанесла най-много вреди на България е СССР, респективно Русия. Явно ще са малцинство, болшинството държи на стария комунистически урок: Лошите са американските и западноевропейските империалисти, Русия е нашата спасителка и закрилница. Не случайно на Сталинските емисари е станало ясно за три години, че техните български лакеи ще изпълняват сами поставените им задачи (за всеки случай, под зоркия поглед на съветските агенти) и то дори по-прилежно и ефикасно от своите учители. Излишно е да се убеждаваме, че няма по-послушна страна от България в сформирания съветски блок. Колко наивен е бил нашият бивш комунистически диктатор Т. Живков в желанието си да предлага на Никита Хрушчов през февруари 1964 г. присъединяването на НРБ към СССР. От какъв зор СССР ще си слага още един бюджетен камък на шията, при положение, че страната ни и без това си е тяхна (разбирасе отказът на съветския вожд е бил формулиран по друг йезуитски начин). Факт, който важи (без по-малко от 6 години) и в годините на т. нар. преход, след ноември 1989 г. Непрекъснато се питам, как нашето население ще прозре истината, след като непрекъснато е обливано с помийната кофа на масовите медии, подвластни на днешните управляващи? Как ако ви няма вас, “шепата блогъри” (по германската преса), ще научаваме за безумствата около устието на Камчия, за “къщичката” на плажа Каракум, за немощта на нашето следствие, свързано с атентата на летище Сарафово и т. н. Отказал съм се да гледам “националните” електронни медии (дано Бойко Борисов не разбере, че такива, като мен стават все повече и да вземе мерки срещу блоговете). Прости ми, че съм те оставил да се мъчиш да го правиш заради нас, твоите читатели! Да, свободата е разковничето за просперитета и качеството на живота на една нация! Като говорим за Австралия, ми идва асоциацията с една статия в блога на твоята колежка (така и не възприемам обръщението към жена “колега”) Веселина Седларска, озаглавена “Лошата държава на добрите хора” (важи освен за България и за Русия). Така предлагам на твоята статия подзаглавие “Добрата държава на лошите хора”. Дали ще можем да си изберем и устроим правилната? Все повече се обезсърчавам!

 9. Радвам се, че има влиятелен и известен (не мисля, че преувеличавам) български журналист, който да повтаря тези истини. Трябва да се прави това като противоотрова срещу всички онези, които повтарят лъжи или изкривени части от истинската история.

 10. Не си прав г-н Инджев.Смешно е да сочиш за виновник за лошото ни битие един камък,каквото и да представлява той.Нима той е виновен,че си избрахме глупаци да ни управляват,че младото поколение е необразовано,а крадци разрушиха икономиката ни.Всички ние сме винони вкупом.Другото е съдба!

 11. Територията, наречена България, понастоящем не е държава, а сцена за самовлюбени типове. Тия типове, незнайно защо, се имат за държавници. Държавно ли е когато полицията нахлува в нечий дом и после вика “сорри, требеше, таквоз, съседите ви…”? А когато от най-високо ниво обявяват решение, преспиват, и понеже утрото е по-мъдро от вечерта и на “държавника” са му пратени свише някакви съвсем други идеи? Или когато ви казват, че държавата не може да предотвратява атентати? Ето, SIMO са написали кое как е, а екс-посланикът потвърди, че всичко е написано интелигентно. Няма да дойдат да чистят блатото ни, я.
  По примера на Барон Мюнхаузен трябва сами да се/ги хванем за косата и да се издърпаме от блатото. То затова сигурно държавна прическа номер 1 е пострижка “първи номер”.

 12. Къвто мат’ряла, такива и управниците излъчени от него. Поздравления на Иво за стоицизма и постоянството с което пръска светлина в мрака чрез този блог и на г-н Христо Бойчев за коментара му!

 13. Ще се повторя..
  Паметта на руските (а и на нашите) комунисти е наистина доста избирателна. Защо не си погледнат тяхната памет първо в Русия, а меко казано „настояват“ за паметници в чужда страна, където жертви не са дали през ВСВ, а са донесли САМО нещастия за народите (е и благинки за местните им марионетки-дерибеи).

  По-долу показвам линк към док. филм на руското радио „Ехото на Москва“, програма „Цената на победата“, където се дискутира за скандално застрояване на площ в град Псков, близо до границата с Естония. Оказва се, че споменатите жилища (за руски военни) са построени на мястото на нациски концлагер за съветски военнопленници от ВСВ. Проведени са археологически изследвания от специалисти и са установени, че там са погребани 75 000 (семьдесят пять тысяч) военни и цивилни!!! Имало е и комисия, която е изготвила доклад и бла-бла, но накрая се застроява. А са знаели и в месните власти и в областните власти в Псков.
  В предаването гости са две исторички от държавния Ермитаж и от местния музей в Псков. Те лично, както казва госпожата от държавния музей, отначало не повярвали на цифрата 75 000, защото звучала доста надута. Но в края на краищата се е установило, че е точна. И накрая всичко това се е застроило с блокове.
  От паузата в предаването (около 19 минута) водещата дава друг пример, където в нейния край също унищожили военно гробище, където е имало и гранитен паметник и гробове, но всичко заравнили и построили детска площадка и парк.

  Така че другари-каскетаджии, преди да ни критикувате, че искаме да махнем МОЧА (и не само него) от центъра на столицата си, сверете си часовниците с вашите господари в Кремъл! Как се отнасят те със своите си паметници, където наистина има реални жертви, как се отнасят към своите живи (все още) ветерани от войната, как живеят в крайна мизерия и ровят по кофите с боклук, но не забравят да се снимат с тях в „День Победы“.

  Приятно ви гледане:

  Video

 14. Обърнете внимание какво казват историчките, че по време на ВСВ отношението на съветската власт към съветските военнопленници е била еднаква като тази на дезертьорите?!?!?! И така до … 1995г. когато Б. Елцин реабилитира военнопленниците като жертви на ВСВ! И тия имат претенциите да ми говорят за памет, морал и т.н.
  Комунетата са АБСОЛЮТНИ АУТСАЙДЕРИ! Нямат абсолютно никакви морални репери. Това са безгръбначни.

 15. Драги “без-ум-ко” хич те няма с акъла. Ти си типичен зомбиран индивид!

 16. Българи, какво трябва да стане за да се събудите? Поредната гавра с парите ви е налице. Тиквата се разпорежда с бедната ви държава като с бащиния – правителственият самолет вози отборчето където този цървул избива комплекси. Държавата е в хаос, няма закон, няма визия. Действа се на пожар и само царя слънце може да решава проблемите когато и където той пожелае сякаш държавата е съкупност от мутренски банди и проблемите се решават с “разбирания” в тъмни ъгли.
  Вземете съдбата си в ръце, излезте на улицата с плакати които осъждат самозабравилият се премиер. Толкова е просто. Покажете че в тази държава има хора с достойнство а не овце.

 17. Някой да събуди и десните. Летаргия и хибернация посред лято.
  Ама как така не сме овце? Нали президедент ни е ирландска пастирка.

 18. Г-н Инджев,
  споделям много от Вашите позиции и съм сравнително редовен Ваш читател. Бих помолил само да се погрижите за тиретата. В горното заглавие например то е свързващо, а би трябвало да е обратното. В текста също има безинетервално – и поради това – неуместно тире. Спазените правила подсилват посланието и внушението – надявам се, че не ще оспорите това твърдение. Оставам с надежда да бъда разбран правилно.
  Искрено Ваш,
  Д-р Васил Маргаритов

 19. Повече от половин век хората се кланят на идола-плашило, създаден от Вълко Червенков, най-големият главорез на българите, главатар за политическите убийства, слуга на ГПУ, НКВД, КГБ. Претендират, с наглата лъжа, че искат да пазят паметта на загиналите руснаци, без да има загинали и без в самата Русия да ги почитат. Пищят и молят цялата руска държава да им помага, без да има защо. Тези хора могат ли да се наричат българи или руснаци?

 20. Нали народите , когато е необходимо, раждат своите лидери за едно или друго народоугодно дело. Ама то само с нечии напъни не става.

 21. Добрият лидер действа така, че в крайна сметка вдига самочувствието и оптимизма на тези които води. А какво имаме в България? Премиер който се изживява като единственият можещ и знаещ и останалите са слуги и слагачи. Да не говорим че никой не говори за върховенство на закона – основно условие за просперитета на едно общество.

 22. Причината Българите да подгъват коляно пред поробителите е липсата на силна българска партия или партии от народолюбиви , честни и умни Българи, които да могат и знаят без да има нужда да се кланят на някой и да просят ! Много хора викат тези били простаци ! Ама покажете другите Умните !!! Гледайте ги тях и ги хвалете ! Обичайте ги и ги пазете ако искате да ги има !!!
  С черногледство няма да се управим!
  Ние сме като шибана тълпа хулигани, която търси кого да напсува но не търси кого да Вдигне!

 23. Много сте прави за едно: самолетът трябва да се използва не повече от 7-8 пъти годишно, за да е нов поне 50 години, но обслужващите го 30-ина души трябва редовно да взимат тлъстите си заплати

 24. филма”тайните на финландската война” 1939-1940 г ,като подкрепа и илюстрация към думите на г-н Терзийски.От руснаци за руснаци- гледайте и им се радвайте на сладурите-болшевики! Впрочем и на Б-Я е била предложена помощ по “Плана Маршал”, но дядя Сталин не разрешил- защо ли?

 25. Каквото и да казват политици, анализатори и историци, както е казал KRS-One: “There is never going to be justice on a stolen land”.

  Истината е, че правото за носене на оръжие прави народа свободен от там и нацията прогресира.

 26. Ilia,

  Mnogo si prav. I prichinata spored men e razbitiat moral ot komuniagite ot 44 g. ta dosega. Bulgarite triabva da iskovat nova zapadno orientirana cennostna sistema. Segashno deistvashtata e mutrenska.

 27. Към GG2: За целта българите трябва да приемат и съдействат за изпълнението на представената в края на юли “Платформа на модерната десница на българите” от ДСБ!

 28. Истината е, че правото за носене на оръжие прави народа свободен да стреля напосоки.

 29. Австралия и Южна Африка бяха някога затвори, но като счупиха стените, справиха се с престъпниците и издигнаха своите страни до най-високо ниво. Когато стените на българският затвор паднаха, нито един престъпник не бе истински обуздан. Много почнаха да плачат колко хубаво било преди, други казваха сега му е времето да крадем, а най-способното тръгнаха по света да се спасят от бандите глупаци. Който сам се прави злото, никой не може да му помогне колкото и да иска.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.