Телешки възторг в гербаджийския о(т)бор

 

 

 

 

Не може да понесе Бойко Борисов някой да не го обича и толкоз! Знам от личен опит, но да не се връщам към своите доказателства…Има достатъчно други за това, как този бистришки тигър се бори като лъв за народната любов, но накрая се оказва…теле. Не, не греша, не става дума за ходещ (теле)визионер, какъвто той отдавна е, а именно за теле.

 

Не си го измислям. Телешкият възторг е на официозната пропаганда, маскирана като частна медия. Сайтът на Береков BNews, позовавайки се на „издайнически” свидетелства на граждани от Перник по Би Ти Ви,  публикува следната сълзлива фуражна смеска за телето Бойко, която ни телепортира във времето на „Работническо дело” и др. Тодор Живков, учителя на охранителя Бойко Борисов, който сам се хвали колко е научил от „бай Тошо”.

 

петък, 24 авг 2012 г. 09:03 ч.

Бабата с плика

Перничанка кръсти теленцата си Бойко и Росица

BNews.bg

 

Жената, която отказа премиерската заплата в плик в сряда, вече има две теленца, които се родиха вчера и станаха адаши на премиера и пернишката кметица, след като бяха наречени Бойко и Росица. Общинската собственост задължително да се застрахова срещу трус, ще предложи с изменение в закона идната сряда на МС Томислав Дончев.

Две теленца роди кравата на бойната перничанка баба Павлинка, която отказа премиерската заплата с думите: “Помагайте на всички”.

Жената върна плика с парите по време на срещата с Бойко Борисов в сряда в МС заедно с другите перничани от гражданския комитет на пострадалите от земетръса.

Смелата перничанка кръстила животинките Бойко и Росица – на премиера и пернишката кметица, издадоха съгражданите й по бТВ.

Баба Павлинка от Драгичево се превърна в символен водач на недоволните от разнобоя между институциите перничани, които вече три месеца чакат оценки и конкретна помощ за пострадалите от труса къщи.

Хора, които живеят във фургони, дойдоха на импровизирана среща с министъра по еврофондовете Томислав Дончев, който бе командирован от премиера да помага при решаването на проблемите. Те му се оплакаха, че комисиите по щетите само обикалят, но пари не дават.

Възрастна перничанка се жалва, че й отпускат само 2 025 лв. за порутената къща, която по предписание трябва да събори.

Перничанката се възмути, че парите са само за събарянето на дома й, а няма представа с какви средства ще го строи.

И други перничани се оплакаха, че живеят на фургони, по няколко пъти са минали през къщите им на оглед комисиите, които оценяват щетите, но нищо не последвало. Друга перничанка се оплака, че е предписано да съборят и двата етажа на къщата до сутерен, но цялото семейство продължава да живее на приземния етаж с риск за живота, защото 6 човека няма как да се поберат във фургона.

Според пернишкия кмет Росица Янакиева разминаването в парите идва оттам, че особено по селата данъчните оценки са ниски, а комисиите оценяват щетите и помощите именно върху данъчната оценка, което е нереално.

Министър Дончев обаче уточни, че в случая държавата има задачата да подпомага, не да обезщети в пълна степен всички като застрахователна компания.

Министърът обаче подчерта, че поисканите за преразглеждане случаи и всички онези, които са получили отказ, се събират и документират в приемната му, за да бъдат отново прегледани.”

 

„Министърът обаче”…Ей за това „обаче” става дума. Бабата, телето и цялата телешка драма с добродушния премиер и „бойната” ( но сломена от премиерския чар) баба са само фон за внушението, че властта всъщност се грижи за пострадалите и ядосани на централната власт перничани, „обаче” не е лесно.

 

Важното е обаче всички да обичат Бойко каквото и да стане, дори и къщата да им падне, пак да си го харесват, защото е готов да даде цяла премиерска заплата , а след това, когато получи неочакван отпор, да очарова една „бойна баба” до степен тя да го залюби толкова, че да си нарече телето на него. И това ако не е доказателство за таланта на нашия популист начело на държавата, здраве му кажи!

 

Защо нашият чаровник не може да очарова по същия начин баба си Брюкселка, която все му пише слаби оценки в докладите си и съответно всички ние седим на последния чин на оставачите в европейското училище за напреднали народи „Европейски съюз”- няма кой да попита. Нали за това беше целия зор с овладяването на медиите, за да бъдат превърнати зрителите, читателите и слушателите в България в телета, преживящи безропотно фуража на агитаторите, рециклирайки го евентуално в гласове, когато му дойде времето да бъдат броени в техния о(т)бор!

19 мнения за “Телешки възторг в гербаджийския о(т)бор”

 1. Господин Инджев, в случая смятам, че бабата по-скоро се подиграва кръщавайки теленцата си на Премиера Бойко Борисов и кметицата на Перник Росица Янакиева. Телето е глупаво животно, което гледа тъпо и преживя. Това е всичко, което то прави. Не е символ на голяма любов да кръстят такова животно с твоето име. Изобщо мене ако питате не е символ на любов да кръстят кое да е животно с твоето име.Ако си спомняте на рождения ден на Бойко Борисов, Цветан Цветанов му подари теленце на име Станишко. Нали не смятате, че Цветанов много обича Сергей Станишев та затова е кръстил теленцето на него ? Тогава това се възприе като подигравка с лидера на БСП, защо сега да е по-различно ? Бабата веднъж вече сложи най-после Бойко Борисов на мястото му, като стана първият човек в държавата проявил достойнство пред Премиера откакто той е на власт, отказвайки да приеме премиерската милостиня. Поне за мен баба Павлинка от Перник ще остане в историята заради това. Нейните думи “помогнете на всички, не само на мене” означават толкова много в нашето слагаческо общество в което всеки гледа да те избута да седне той в стола, вместо да донесе още един стол. Една птичка пролет не прави, но все пак и една е по-добре от николко. Дано само сега PR отделът на Бойко Борисов не се захване с баба Павлинка и дано тя устои и не я видим “да благодари” по телевизията на Бойко Борисов. Дръж се бабо Павлинке, не се оставяй да те вкарат в кюпа! Смачканото достойнство и самочувствие на българите имат нужда от тебе.

 2. Господин Инджев, да се забрани на глупаците да вършат глупости, е все едно да се забрани на рибите да плуват. Е, верно е, казват имало и летящи риби някъде по света, ама такива в България не се въдят. Летящи риби нямаме у нас, но се оказа, че имаме летящи глупаци – “И нека преминем към кулминацията на днешното честване. Уважаеми дами и господа, наша радост е да ви представим премиера на Република България Бойко Борисов”. С тези патетични думи водещата на откриването на втората въздушна обиколка на страната покани министър-председателя на сцената за приветствие.”

 3. Министър Дончев обаче уточни, че в случая държавата има задачата да подпомага, не да обезщети в пълна степен всички като застрахователна компания.

  Интересно-с.Бисер построиха нови къщи и обезщетиха хората повече от 100%.

 4. Идe зимa, a c нeя и кpaят на тeлeшкия възтoрг, aкo Пepник поcлeдва cъдбaтa на Cтpaжицa. Maгиcтpaли и cпоpтни зaли нe помaгaт кaто ocтaнeш бeз покpив нaд главатa.

 5. Вярно, бе защо Боко толкова лесно очарова нашенските баби, а тези в Брюксел не може?

 6. С интерес бих наблюдавал съдбата на телетата ,не че не е ясна.Но все пак до следващото лято(изборите)ще изкара ли или по-рано ще му резнат…квитанциите.
  А може бабата така да вижда следващата коалиция.Аз поне така я виждам.

 7. Телетата рупат гербери обаче.Как тази формация мина за дясна!? Като още в началото заявиха ревитализация на соц-времената. Друго ме интерсува повече.
  Българското дясно много взе да се разширява след 2001. Надали причината са нови идеи. Страхувам се, че ще последва по-скоро оня процес, пръснал ковчега на Хенри VIII.
  Има ли автентична десница в БГ?
  Е, като има да направят стратегия, да дадат знак, че дясното ще го бъде. Няма ли да излязат от слоновата си кула, за да направят един анализ върху собствените си действия, върху франкенщайновските образувания на тия и ония граждани, върху Голема, в който се превърна СДС?
  Иначе пак ще се лашкаме в говежди вагони към миража на една все по отдалечаваща се демокрация.

 8. Съгласявам се с “AZ”.
  Кръщаването на телетата не е основното в новината, а връчването на Бойковата заплата. Това е подигравка. Може дори и да се нарече опит за подкуп! Обнадеждаващото е, че вече нямам приятели или роднини, които да Му “верват”. А бяха много! От друга страна съм сигурен, че предстоящите избори ще бъдат кървави. В пряк и общ смисъл. Живея в малък град, който откакто взеха властта загубиха всички подготвени (от бившия кмет) проекти. Безнадеждно е, защото и опозицията не счете и за нормално да уведоми какво предстои…

 9. @ AZ За съжаление, за голямо съжаление, бяхте опроверган(а) в надеждите Ви за достойно поведение на пернишката баба (може би защото няма мисленето на баба от Брюксел). Във вечерните новини се потвърди най лошото Ви предположение за угодническо и долнопробно подлизурско поведение. Толкова угодническо долнопробно, и подлизурско, бих казал гнусно дори, че ако съумее човек да задържи стомашните сокове на мястото им и запази разсъдъка си, лесно би могъл да си обясни явления като робското преклонение пред паметника на чужда окупационна армия, царя министър председател, готовността за изпълнение на убииствени за икономиката и независимостта на страната чужди проекти, даже бихме могли да си обясним необяснимото! Как може “чудовищно некомпетентен” човек, бандит и наркотрафикант като Боко Тиквата да бъде премиер на страна пък било то и България!
  И още. Горките журналисти, сигурно вземат хапчета срещу повръщане. Или са намерили някакъв чудодеен начин да изключват сюблимиралата си до крайност съвест и достойнство.

 10. В пернишко мъжките теленца рано или късно ги колван и ги изпапкват. Такава съдба го чака и теленцето Бойко. Познавам баба Павлинка и лично присъствах на случката с министерската заплата. Сценката се разигра не в присъствието на представителите на Инициативния комитет на пострадалите от земетресението в Перник, които бяха поканени на среща с премиера заради евентуални готвени бунтове, а между бабата, Борисов и Цветанов. Баба Павлинка наистина се трогна от популистичния жест, но не е ясно дали Борисов се трогна, че в Пернишко в нейното положение и състояние са стотици такива баби и хиляди други хора, както му беше обяснено, а с нейното присъствие и илюстрирано. Бабата добре владее евангелското правило, че първо се благодари (на Бога), а после се иска и всичките и речи започват с благодарности. Така тя благодари и за предложената пачка в плик, но я отказа – не се поддаде на съблазън. Публично няма да си позволи нищо друго, освен добри думи, защото такъв й е моралът. Преди години един зевзек перничанин много находчиво си беше кръстил кравата Емилия Масларова, не от любов към бившата социална министърка.

 11. Вярно е, че овладявайки медиите Генерал Бойко Борисов “превърна зрителите, читателите и слушателите в България в телета”, но съвсем различно стои въпросът с медиите в Северна Америка, особено след юлския доклад на Държавния департамент за спазването на човешките права по света. Америка дърпа ушите на Генерала и точно натам трябва да са отправени надеждите на българите! Не към баба Брюкселка, която всякога е била против България. Америка винаги е помагала на българите. Ще помогне и сега да се отървем от тази злокобна неокомунистическа диктатура!

 12. Напълно подкрепям становището на г-н Драгулев. Само Америка е в помощ на България. И българите ТАМ и ТУК…. И те ще ни помогнат да обяздим BUll-а и в единият и в другият смисъл. Те знаят как се обяздват тези животни…

 13. Ako vlizate otvreme-navreme v saita dsb.bg i sledite mediinite iziavi na DSB, shte vidite i chuete vsichko, koeto iziskvate ot diasnata partia.

  GERB mina za diasna partia, zashtoto balgarinat ne izbira po osta “liavo diasno”, a “kradec spasitel”.
  S umelo populistko govorene i iaka mediina podkrepa BBorisov uspia da izlaje 40% ot matr´yala, che tozi pat toi e spasiteliat.

  Samo che tazi laja minava samo po vednaj (spravka: Koburgotev), zatova roliata na spasitelia dogodina shte igrae Meglena Pramova – da vidim kolko % ot mat`ryala shte se hvane.
  40% niama da sa tozi pat, no i 0,01% sa poveche, otkolkoto zaslujava taia chervena lajkinia.

 14. Най- сърдечни поздравления за Баба Павлинка!
  Докато имта такива като нея ще има надежда и за Българщината!
  Жалко за тия дето са и предложили рушвета….
  Жалко и за правителството неспособно да реши една ситуация изцяло в неговата компетентност.

 15. Много хубаво и точно – за жалост отразяващо поредния абсурд у нас. Поздравления за г-н Иво Инджев от далечна Азия за добрите и точни статии !

 16. Благодаря за отговора.
  Колко хора влизат в сайта на ДСБ? Има ли 200 хил. – колкото са необходими за сериозно политическо представителство? Въпросът ми беше дали има начин за действие при масово втелясване. Да се обаждат като древногръцки хор не ми се струва удачна тактика.
  Поздрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.