Какво (не) каза Първанов, защото не го и питат

Георги Първанов си бил почивал 7 месеца, научихме днес от негова изява по Би Ти Ви. Явно е бил преуморен от 10 годишно пируване с олигархията, от неуморни сафарита в български ловни стопанства, в узбекистански резервати и от самолетни воаяжи из Азия и Латинска Америка. След толкова дълго въздържане от медийни излияния той напомни за максимата, валидна за рецидивистите: престъпникът се връща на мястото на престъплението!

Понеже няма кой да му опонира, той отново си разигра троянския кон на манежа на любимата си телевизия, която го обслужваше предано и явно му е пристанала завинаги, независимо от промените в собствеността ( при която се съхрани старото ръководство).

Първанов театрално ожали тежката съдба на също толкова любимите му служби, изричайки едновременно две лъжи в едно изречение: че не ги бил ръководел и че те, едва ли не, някак сами ( но все пак по Негово време) си вършели работата. От което излиза, че работата на службите е да не предотвратяват и разкриват убийствата на негови приближени в България, като банкера Емил Кюлев или да не осуетяват военния разгром на българската база в Кербала, практически ликвидирана от един терорист. За това най-тежко военно поражение на България от времето на Втората световна война насам, главнокомандващият Първанов не само не намери виновен, но и скри под крилото си началника на армията Никола Колев, превръщайки неговата зависимост от съдебно преследване в лична политическа преданост в качеството му на началник на своя кабинет само година след трагедията в Ирак.

Да отбележа мимоходом, че изпращането на Никола Колев на посланически пост от сегашното управление е една от нишките, които водят да ясното заключение: ГЕРБ и лично Борисов играят двойна игра пред света за много неща, но дружбата на Бойко и Георги, маскирана като някакво съперничество, са най-лицемерния и най-издайническия елемент от симбиозата им. Но нямаше кой да го попита за изплувалата наскоро медийна информация за сръбската мафия и контактите на тандема Първанов-Борисов ( именно в този ред на йерархията по онова време) с нея. Ето какво писа на 11 юли БГНЕС, позовавайки се на изтекла информация от западни служби, за което , разбира се на Първанов удобно не му беше зададен въпрос и днес, макар да е световно известен с дружбата си с Милошевич:

Тъмното политическо задкулисие в Сърбия и на Балканите
Влиянието на сръбската мафия може да бъде проследено на високо държавно ниво в почти всички балкански страни и най-вече в самата Сърбия, в Черна гора, България, Хърватия и Македония.
Зародила се в края на тоталитарния режим, създаден от Йосип Броз Тито, и укрепнала при управлението на Слободан Милошевич, сръбската мафия успява не само да изгради стабилни мрежи в посочените страни, но и да предопределя политическите процеси в тях посредством финансиране на конкретни политически проекти.
Типичен пример за това е известният като “балканския император на контрабандата” Станко Суботич. Той е създаден от Слободан Милошевич по време на първото ембарго над бивша Югославия, наложено от Съвета за сигурност на ООН. След това разпростира дейността си в Черна гора, България, Македония и Хърватия.
В специален доклад на британското разузнаване е посочено, че Мило Джуканович използва президентския пост в Черна гора, за да прикрива мафиотските структури на Суботич за контрабандни канали на Балканите, в които участват представители на политически партии, митническите органи, съдебната система и полицията.
През 2002 г. са регистрирани контакти и разговори чрез специално упълномощени лица между Станко Суботич с бившия държавен глава на България (Георги Първанов – бел. ред.) и тогавашния оперативен ръководител на вътрешното министерство (Бойко Борисов – бел. ред).”

Интересно, нали?! Не и за Би Ти Ви. Отпочиналият Първанов, чиито управленски мъки същата телевизия показа на финала им с опит да избели образа му на бракониер, показвайки сиропени кадри от интимния му свят в компанията на опитомената от него вълчица, се възползва максимално да се представи в обичайните си героични пози, с които бракониерстваше пред смълчаната публичност безнаказано цели две петилетки. Удари се в гърдите като автор на идеята за референдум за АЕЦ „Белене”, но заговори в множествено число, когато стана дума да се понесе отговорност за несъстоялия се по Негово време проект. Типично поведение за началника му Путин и следовника Борисов!

Ако не беше жалко, щеше да е смешно да се види и чуе, как Първанов преразказва своя другар Румен Петков по т.н. спин скандал в БСП. Бившият вътрешен министър вече окачестви тази партийна буря в чаша водка като най-голямата обида за БСП в цялата й история. Днес Първанов застана в същата нацупена поза от висотата на своята специалност като бивш кадър на Института по история на БКП.

Схващате ли? БКП и БСП, според двамата, са си едно и също, имат една неразривна история и съответно обидите срещу нея се инвентаризират според този столетен(че и повече) календар. Това- за протокола на „верващите”,които си въобразяват, че БСП е някаква реформирана левица, различна от инструмента на Тодор Живков за осъществяване на личния му режим в продължение на 35 години ( не случайно Бойко Борисов и Георги Първанов застанаха на почетна стража рамо до рамо при възкресяването на паметника му в Правец на 7 септември 2001 г.). В този смисъл Приказките на Станишев, че отдавна било минало времето някой да бъде съден за разказване на виц в България, са предназначени само за наивни европейски уши- ако имаха властта, същите другари щяха да вкарват в концлагера в Белене виновните за антипартийни вицове със същата корумпирана убеденост, с която искат да направят път на руската мечка с референдума за АЕЦ „Белене”.

Първанов щеше да е само едно „умряло куче”, което едва ли щеше да си заслужава наострения нож на коментара. Само че рецидивизмът му е гарниран с чувство за безнаказаност, което показва, че днес ни управлява продължител на неговите дела ( справка- онази справка на западните служби от 2002 г. за връзките със сръбската мафия). Ако тази връзка не бъде прекъсната и осъдена, осъдените ще бъдем ние по законите на историята, която всъщност се повтаря, когато народите не си взимат поука от нея.

10 мнения за “Какво (не) каза Първанов, защото не го и питат”

 1. Бpилянтeн кoмeнтap!
  Пpocтo мe втpиca пpи миcълта, че тoзи бeздapeн пoлитик и заклeт pyблaджия ce глacи дa cтaвa пpeмиep дoгодина.

 2. Прецизна памет и остро перо имате, господин Инджев. Дори след 10 години (да сме живи и здрави!) агент Седефчоглу и прислужниците му няма да се измъкнат от здравата Ви хватка.
  Посочвате “заслугите” на о. з. генерал Никола Колев – в момента действащ под прикритие като посланик на РБ в Кралство Нидерландия. По-подходящи щяха да му бъдат Узбекистан и Сев. Корея, но др. Колев кой знае защо си е избрал “ниската земя”.
  Високият около 1, 90 о. з. Колев е обида за рода “хомо сапиенс”. Цял живот се е кланял на силните на деня, угодничил е и е станал прецизен майстор на служебната интрига. Класически кариерист с червен профил. Офицери, с които е учил военна академия в СССР, не са забравили как е ходил в посолството да ги топи и си е търсил дружки от КГБ. Преди това щабният ВВС-ар Колев се е натискал в комсомола и даже е бил член на ЦК на ДКМС. Когато свършва мандатът на ген. Михов в Генщаба, Колев няма право да го наследи, защото не е командвал даже взвод. Тогава от БСП и НДСВ уговарят “другаря цар” (недоучилия серж. Рилски) и спешно преправят военния закон, махат изискването шефът на Генщаба да има командирски стаж и курдисват щабния плъх Колев начело на армията. “Деполитизираният” генерал на втория ден след пенсионирането си бе на работа при агент Гоце.
  Н. Колев сътвори огромен гаф, като изпрати в щаб-квартирата на НАТО в МОНС семейния си приятел и агент на ДС бриг. ген. Павломир Кънчев /агент Федя/. Колев влезе в публичен спор и поиска да окаже натиск върху председателката на ДКСИ Цвета Маркова, която оповести несъгласието си Кънчев да представлява Бълг. армия в Брюксел.
  Въпреки възраженията на ДИКСИ, в парадна униформа Павломир К. се изтърсва в щаба на НАТО. Службата по сигурността го предупреждава, че ако до 24 часа не напусне сградата, ще бъде изведен с белезници. Така на втората година от членството на РБ в НАТО др. ген Колев сътвори най-сериозния скандал в 60-годишната история на Алианса.
  Заедно със Свинаров Колев участва в далаверата за купуване на ненужните на българските ВВС самолети “Пилатус”. Закупени от Швейцария, те донесоха солидни комисиони на тандема Свинаров-Колев. След като изтече гаранционният им срок, самолетите веднага се повредиха. Ремонтът им е скъп, а поддръжката – сложна и излишна. Пилотите на свръхзвукови самолети не могат да водят качествена подготовка на дозвуковия “Пилатус”, но тренингът на летците е последното нещо, за което някога е мислил комсомолският активист Н. Колев.
  След като 9 години начело на армията бяха ВВС-ари като Михов и Колев, сега най-осакатеният, най-неполнъценният и безперспективен вид въоръжени сили са ВВС.
  Бог да пази българските летци!

 3. Позволете да добавя: като началник на политическия кабинет на президента “посланик” Н. Колев бе сивият кардинал на Първанов, мениджър на ловните му дружинки, организатор на активното мероприятие срещу министъра на финансите Симеон Дянков.
  От червената партия неколкократно го спрягаха за премиер на вероятно служебно правителство, назначено от Гоце.
  Друга операция на Н. Колев са последователните назначения на двама отявлени некадърници за началници на Генералния щаб /сега Щаб на отбраната/: Златан Стойков и Симеон Симеонов. Първият бе турен, за да може Колев да го манипулира от /п/резидентството; а вторият – за да бъде благодарен на Колев и на Гоце и да ги слушка.
  Фактът, че Аню Ангелов и Б. Борисов удължиха мандата на Симеон С. говори колко удобна е безличната му фигура.
  Днес някой извън МО знае ли кой оглавява Щаба на отбраната?

 4. Гледах го Гоцката по битиви-то тази сутрин, и макар да съм съгласен и наясно с написаното в статията, все пак не мога да си обясня, как допуснахме такива елементарни хора да ръководят живота ни, толкова ли мощна и можеща беше силата, която ги избута на върха? Той завалията, не може да схване хумора на А. Кутев, макар и дебелашки, а бил научен сътрудник в – забележете, института по история на БКП. Вижте сега какво съзвездие от изключителни, високообразовани и кадърни хора определят битието ни и чеятаят пътя на възхода! За Гоце ясно, неговите познания по история на БКП ни бяха изключително полезни при евроинтеграцията, Станишев със своята “дисертация” за ролята на символите за бойния дух на червената армия, беше страшно полезен за утвърждаване на пазарната икономика, въпреки златния дъжд, който валеше над света. А Боко Тиквата и той бил някакъв научен сътрудник, бе! Не знам какви научни постижения има, но е необичайно срамежлив на тази тема.Нещо психически подготвял пожарникарите, нещо… Та чакахме от него реформи, ама той предпочита да се шляе по строителните обекти на страната, не че разбира нещо от тоя занаят, ама инспектира ли, инспектира.Съзвездие от велики кадри на БКП-то, а като погледнеш Евростат, последното място ни е гарантирано.

 5. Моите почитания пилат икаров. Но малко са хората в тази страна, които имат историческа памет.

 6. Чета коментарите и си мисля:
  Когато /ако/ някога стане чудо и страната ни тръгне по верния път, ще се окаже наложително освен всички червени паметници на лъжата да се премахнат и всички научни титли, академични звания, правителствени и държавни отличия, ордени и медали. То не бяха купени дипломи, измислени дисертации, сладкари-министри, пожарникари-генерали, планини от ордени “Стара планина”, раздадени за национални предателства, доктори без докторати, архонти-атеисти и всякаква подобна сволочь!
  Всичко обезсмислиха, омърсиха, окаляха, опростачиха червените “цървули”! С имената на Ботев и Левски, на Вазов и Стамболов се изгавриха, светините ни поругаха!
  Господи, ще трябва да се започне съвсем от начало! Да се гради отново, стъпка по стъпка, песъчинка по песъчинка, от първото букварче, от вярата в доброто, от всичко онова, което комунягите потъпкаха и смазаха у българина!

 7. Браво, Иво, благодаря ти! Отново не излъга моите надежди! Понеже организмът ми не може да понесе директния контакт (макар и от ТV ефира) с агент Гоце, останах сутринта с надеждата, че ти ще го отразиш и изобличиш в блога си!

 8. Аз също благодаря на Г-Инджев,защото вече нямам нерви да гледам телевизия.

 9. Първанов и водещата Ани Цолова,без съмнение имат еднакъв произход,политически виждания и т.н,те така сладко си хортуваха-той се прави на политик,а тя на журналист!Цялата трагедия според мен е ,че подобни персони са окупирали позиции и пречат на обарзовани и интелигентни хора да просперират,а заедно с тях и българския народ.Приказката-помогни на способния човек,некадърника сам ще се оправи,важи с пълна сила.Не дишаме цивилизационен въздух,в България все още се тровим с отровния въздух на бездарността и арогантността.

 10. гоцэ сырыщныка при Ана Цолова по бТВ- по- точна формула на тройна смрад от СеСеСерски “Тройной одеколон” не може и Менделеев да открие. Много жалка беше кухоглавата плевенска бърборетина,когато се опита да го даде малко така, с малко по-хард въпроси, не нейни, има си хас, към негодника отсреща й. За него пък не ми се говори от хигиенни съображения. Чуйте го пак, ако не сте му се наслушали 10 години
  …”широк обществен дебат… образно казано, разширяването и задълбочаването в тази връзка, аз като инициатор, вдъхновител и организатор на широкия обществен дебат върху необходимостта от широк обществен дебат и балансирана външна политика, която посредством разширяване и задълбочаване на широкия обществен дебат да ни отведе към необятните руски, белоруски и севернокорейски пазари, след, разбира се, организирането на широк и дълбок обществен дебат, на който аз бих бил инициатор, вдъхновител и организатор не само в рамките на партията като общонародна, но и в рамките на широкия обществен дебат…” и пр.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.