Сигнално, но не жълто

Много интересно (без)действа българската прокуратура. Когато през лятото на 2010 г. един жълт вестник, без да посочва нищо конкретно, написа, че се готвело покушение срещу живота на Иво Инджев заради книгата „Президент на РъБъ”, прокуратурата не просто се задейства по фалшивия сигнал, но дори самият главен прокурор Борисов Велчев сметна за нужно лично да предизвика проверка.

Викаха ме в следствието да давам показания дали знам нещо по въпроса за моето евентуално убиване. Стигна се и до лична среща с главния прокурор. Изобщо , беше трогателна загриженост по очевидно несъществуващ повод, както и се доказа, за което бях официално уведомен с писмо от прокуратурата близо две години по-късно.

Когато обаче получавам реални заплахи от лесни за проследяване конкретни автори на заплахите, прокуратурата я няма да се самосезира. Обикновено не ги публикувам. Установил съм, че няма никой да се разтревожи, когато някой иска в собствения ми блог смъртта на децата ми по най-перверзен начин, какво остава за мен, вредния за спокойствието им журналист.

На мен това бездействие ми прилича на съучастничество, на стаена реплика: „ами да мре, щом се репчи на властта”.

Но заради експеримента, ето една от тях с днешна дата:
Waffen -88
dsafdsjkfkj@abv.bg
130.204.160.126
Изпратен на 29.08.2012 в 12:43
Ей чифут мръсен американофилски,ти си национален предател и черепа ти трябва да бъде на парчета!!!

 

Една бърза проверка показва следния адрес на подателя на заплахата черепа ми да бъде направен на парчета:

ISP: Blizoo Media and Broadband
Organization: Blizoo Media and Broadband
Host: 130-204-160-126.2073582263.ddns.cablebg.net

 

 

24 мнения за “Сигнално, но не жълто”

 1. Не че има някакво значение, но ето тук може да се види информация за всеки IP адрес:
  http://whois.domaintools.com/130.204.160.126

  От това става ясно, че симпатичният коментатор е абонат на Blizoo от София. Всички техни абонати са на договор, така че намирането на този не е никакъв проблем, разбира се.

  Ако някой иска да го потърси. Аз бих се обзаложил, че е малолетен (или малоумен).

 2. Този АйПи адрес би трябвало лесно да се проследи до частно жилище. На домашен абонат на Близу в София е. Не е от публично достъпните (например не е от Интернет клуба на Близу в центъра).

 3. Надявам се да има Бог, и най-накрая да си прибере бракуваните хора. Докато има на света прости,некадърни и мързеливи хора, до тогава ще има и комунисти. Те знаят само с подлост и нечестни начини да оцеляват. Иначе нямат шанс, те не могат да са ДОБРИ!

 4. Господин Инджев, по IP адреса могат да хаванат келеша за броени часове. Стига да имат желание, де.

 5. Скромната ми бърза двуминутна проверка в интернет показа, че въпросния Waffen-88 се подвизава в София и доставчика му на интернет е Blizoo. Ако прокуратурата се задейства, по законен ред може да изиска повече информация от Близу и да го привика за разговор. Познанията ми в тази насока са малки, а каква ли информация за въпросния тип може да извлече човек, който е надълбоко в интернет администрирането.
  Ето и повече информация:
  http://whatismyipaddress.com/ip/130.204.160.126#General-IP-Information

 6. Така е Иво.Няма я държавата на която плащаме данаци за да хрантути огромната за нашата страна администрация в.т.ч МВР,която трябва да защитава правата,свободата и живота на своите граждани.Получават си заплатите,бонусите и си гушват рушветите и си траят и нехаят.Просто си пасуват.Инситуциите не работят.Секи се жалва на ББ,той да го упрая.Това не държава,член на ЕС и НАТО.Слободията се разхожда свободна в страната ни,а гражданите и заключват с катинари и железни решетки домовете си.

 7. Политическите психопати изключително рядко влизат в затвора ,защото калкулирано действат и убиват чрез посредници ,обикновено лесно-манипулируеми и психотични фашизоиди далеч по-скъсали с реалността от тях самите .Комунистите както винаги никога не са си цапали ръчичките-за целта винаги са ползвали откровено луди и криминали.Така,че си е за тревога, а най-малкото в цивилизованите държави това се води за психо-тормоз с много по-тежки от физическите последици и наказуемо ,но за мутрите у нас това е начин да си играят на манипулатори управляващи човешките емоции,от които страха е най-силната. Освен това има международни организации предлагащи безплатна помощ и дедективи за кибер-тормоз ,защото полиция няма .

 8. ISP: Blizoo Media and Broadband
  Organization: Blizoo Media and Broadband
  Host: 130-204-160-126.2073582263.ddns.cablebg.net

  Сигурно си проверил.

 9. Винаги трябва да се публикуват данните на ония, които заплашват журналист или просто някой човек (да речем, блогър) с физическа разправа или убийство. Наистина е много интересно нали органите, на които ние, гражданите, плащаме с данъците си за да бдят за нашата сигурност, изобщо ще си мръднат пръста да ни защитят…

 10. Да се чете така: … Дали органите, на които ние, гражданите, плащаме с данъците си за да бдят за нашата сигурност, изобщо ще си мръднат пръста да ни защитят…

 11. Поредното страхливо пъпчасало момченце, което се прави на голямата работа в Интернет. За съжаление, проследяването в Интернет е значително по-трудно и е вероятно този расист да е използвал proxy server. Това е проблемът на анонимността в Интернет, всеки стана много храбър.

 12. Искам само да кажа, че най-вероятно органите следят трафика на блога Ви и досега трябваше да са го хванали.

 13. Едно уточнение – Георги Коритаров води предаване по телевизия ТВ+, която обаче е собственост на “Булсатком”, а не на Blizoo.

 14. Съгласен съм с г-н Тенев, че вероятно органите следят трафика в блога на г-н Инджен„в, даже не вероятно, а на 100 % съм сигурен, че така, но не съм съгласен, че ще го хванат. Макар, че като се замисля от това би излязло прекрасна PR акция. Представяте ли си, хващат го, освидетелствуват го, че е малоумен, `щото той няма какъв друг да е, “профилактират” го и го пускат. А после с големи заглавия “Бойко бди за сигурността дори на политическите си опоненти!” Да, добра идея за следящите трафика.

 15. Ами подайте оплакване господин Инджев. Защо смятате, че полицията трябва да следи вашия блог?

 16. Към Красимир:

  Обяснил съм като за Вас, г-н Дачев, ако това е фамилията Ви: защото и без да се оплаквам самият главен прокурор се беше загрижил за живота ми по смехотворен повод, което ми дава известни основания да претендирам при лесна за разкриване заплаха да направят същото ( може и без намесата чак пък на най-големия шеф на системата). Правя аналогия…ако сте в състояние да схванете…

 17. Много сте докачлив. Комплекса на простотията ви тресе май 😉

 18. Г-н Инджев по “важното” е,че МВР е с най-голямия бюджет и скоро четох,че искат допълнително
  80 милиона за да платят някакви измислени разходи, СИГУРНОСТТА на нас гражданите на вас и се-
  мейството Ви не е цел.Какъвто е ръководителя такова е и ведомството му.Прокуратурата няма да
  се самосезира, тъй като такава липсва,до сега не сме имали свестан главен прокурор за жалост.

 19. Към Красимир:

  По-добре докачлив ( ако така се нарича иронизирането на глупавата ви забележка), отколкото заядлив и не особено схватлив, какъвто сам пожелахте да се демонстрирате.

 20. Няма основания за самосезиране. Не се нарушава корпоративната собственост, т.е. авторското право. А те са по-важни от човешкия живот.

 21. Тоест заядлив имах в предвид, но съм тактичен мъж и не исках да ви обиждам 😉

 22. Един от сайтовете за търсене на АйПи адреса показва къде е. Дава го в зоологическата градина!

 23. Иво, наистина си докачлив, и на мен ми е направило впечатление. Не мога да разбера защо се чувстваш длъжен да отговаряш на всеки подобен постинг, а ти наистина нямаш пропуск. Не ти казвам да не пропускаш подобни постинги, пускай ги. Аудиторията ти е достатъчно интелигентна за да прецени кого точно го тресе простотията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.