Япония се самоотлъчва от ядрения клуб, нас ни облъчват с обратното

Какво ли си мислеше Барозу миналата седмица в София, когато отбиваше с лека усмивка на опитен сватбар пред пийнал младоженец напъните на Борисов да го разцелува истински, както Живков мляскаше Брежнев?
Този загадъчен сюжет, разиграл се пред телевизионните камери при откриването на един лъч от софийското метро, построен с европейски средства, повдигна въпроса за истинските помисли на Брюксел спрямо България.

Барозу обаче не е Мона Лиза. Както се усмихва, така и казва (малко по късно) истината в прав текст.

България трябва да положи големи усилия за реформиране на пенсионната система, борбата с бедността и безработицата сред младите. Това каза председателят на Европейската комисия /ЕК/ Жозе Мануел Барозу пред френското издание “Лез еко”, предаде БГНЕС.
Барозу смята, че в България има огромна необходимост от подобряване на нивото на живота, както и от поддържане на икономическия растеж.”

Макар гостоприемните домакини в София да направиха всичко по силите си да превърнат откриването на един транспортен обект с външно финансиране в епохално събитие с партиен ореол и да очароват госта с големия подземен успех, оказа се, че ухажваният посетител все пак е забелязал, че не всичко тук е толкова прекрасно, колкото леко окастрения специално за случая грозен паметник пред НДК. Барозу, както се вижда, не само е видял, но и смята за нужно да сподели „видяното” в европейския печат.

Защо не го каза в София ли ( разваляйки празника на радостните до полуда аборигени)? Питайте налитащия да го целува български премиер- какво ли е помолил и обещал?

Метрото, да припомня, беше формално съживено с японски пари от формалина на проектантската маса след десетилетна немощ на държавата и столичния бюджет. Сега му порасна втори лъч с европейска субсидия.

Европейците и японците влагат в бъдещето (ни) нещо повече от някакви си стотина-двеста милиона долара или евро. Те просто ни вкарват в бъдещето, за което политическите еднодневки в България не си правят труда да помислят дори и на теория. Примерите за липсата на стратегическо планиране са многобройни, но най-шокиращият ( извън невъзможната задача за демографски обрат в загиването на нацията- една комплексна и непосилна цел като за отделно правителство), е пълната капитулация пред руския диктат над българската енергетика.

Макар България да преживя още през социалистическата 1986 г. своята Фукушима, това доведе само до временно изтрезняване чрез замразяването на АЕЦ „Белене”. Развоят на историята, базиран на късата памет, е известен, но напълно незабелязван днес от „населението” е тарикатският номер на властта да прехвърли на практика рисковете от Белене в Козлодуй. Няма стратегия, няма проблем- шараните от гьола в Белене пляскат с опашки и с чернобилски пораснали ръчички на далаверата с пренасочването на големия поток от корупционни пари към козлодуйския бряг.

Междувременно „бедната Япония”, водеща сила в ядрената енергетика, си е направила изводите и се доближава все повече до решението, до което ние отдавна трябваше да сме стигнали, подобно на Австрия и Италия ( а напоследък и Германия) ако имаше отговорни, не толкова лакоми управници у нас. Докато в България голямото плюскане на ядрената трапеза продължава с пълна сила.

Апетитът на лакомниците тук расте и лигите им текат пред задаващото се продължение на далаверата от Белене. В същото време японците следват логиката на поражението на човечеството в нескромната и непосилна амбиция да покори атомната енергия- каквото и да им струва това, те са на път окончателно да се откажат от нея. Защото има по-важни неща от печалбата на поколението печалбари, което не мисли за бъдещето на своите деца и внуци.

Новата енергийна стратегия на Япония ще предвижда пълен отказ от атомните електроцентрали. До този извод стигнаха участниците в съвещание на Министерския съвет, което се проведе в канцеларията на премиера Йошихико Нода, съобщи бТВ. За тази цел строго ще бъде ограничен срокът за експлоатация на централите до 40 г. и ще бъде въведена забрана за строителството на нови АЕЦ.

След аварията в АЕЦ „Фукушима-1” японското правителство взе решение да преразгледа предишните планове за развитие на енергетиката в страната. На специалистите и обществеността бяха предложени три варианта: свеждане дела на АЕЦ в енергетиката на страната до 2030 г. до нула, до 15% или поддържане на нива около 20-25%.

С участието на държавните чиновници, политиците и населението бяха организирани слушания, на които бе обсъдена съдбата на атомните централи в страната. Резултатите от гласуването бяха взети под внимание от правителството при определянето на новата енергийна стратегия.

Съобщава се, че ключовите министри, отговарящи за атомната енергетиката, са склонни след време страната напълно да се откаже от централите, тъй като за пълен отказ от атомната енергетика се обявиха около 70% от хората, взели участие в слушанията. В момента правителството е в завършващата фаза на приемането на стратегията, предвиждаща отказ от АЕЦ.”(Медиапул)

Както отбелязвам в книгата „Ядреналин”, базирана експертно върху разкритията на ядрения специалист Георги Котев за ставащото в АЕЦ „Козлодуй”, „пробуждане” тук, по стара българска традиция, може да има само при негативен, да не кажа катастрофичен сценарий за ядрената ни централа, какъвто никой нормален човек не си пожелава ( в този смисъл още в предговора на книгата й пожелавам никога да не се превърне в сензация чрез сбъдване на мрачните предупреждения в нея).

Сега, както сподели Георги Котев, от прокуратурата долитат заплахи към него за разкриване на държавна тайна. Намериха врага!

Това е положението тук: европейци и японци мислят за бъдещето си стратегически и дори подхвърлят по някоя троха на нас, макар да я кълват прелетните птици на властта за свои партийни цели. Но когато няма кой да задава въпроси и дори на единствения, който се е осмелил да го направи му търсят подходящ намордник, обществото ни ще продължава да бъде захранвано с обещания за еди какви си стотинки на еди какъв си киловат, макар че сметката, ако има елементарно стратегическо здравомислие ( поне за същата тази българска, подлежаща на заразяване от ядрените отпадъци земя, която така бурно бранят защитниците от проучвания за газ, например) би трябвало да се калкулира в изотопи и килотони.

Не става дума просто за екология в класическия смисъл на думата, а за логиката на оцеляването пред лицето на една заплаха, която ( доказано в Чернобил и Фукушима) не познава граници- досущ като безграничната лакомия, причиняваща колективно оглупяване с поставянето на приоритети като „работни места” за местното население и други подобни бонбончета за лесна, месна и пагубна в перспектива общонационална консумация на надробената попара.

Забележете на финала: уж големите врагове от ГЕРБ и БСП нямат различия в храненето на народа с лъжата за перспективността на ядрената енергетика- битката им е само кой да е по-близо до трапезата с комисионните. Въоръжили са се с медийно мълчание за алтернативното мнение и размахват обещания кой по-добре би могъл на превърне България в ядрен заложник- и, не дай Боже- жертва в най-лошия смисъл на думата: толкова лош, колкото беше т.н. човешка грешка в забравения от късопаметните българи Чернобил. Защото май нищо човешко не ни е чуждо- особено грешките на „братушките”.

23 мнения за “Япония се самоотлъчва от ядрения клуб, нас ни облъчват с обратното”

 1. Aкo тaкивa aнализи peдoвнo стигаxa дo шиpoкатa пyбликa, нямaше дa имa нитo 700.000 подпиca в подкpeпa нa AEЦ „Белене”, нитo мoжe би БCП…

  Пo тoзи повод нeщо интepecнo oт дpyг фopyм:
  Koнcтpykтивнo пpeдлoжeниe!: “На тия 700-хиляди, дето се подписаха за АЕЦ Белене, им имат трите имена и ЕГН-тата. Директно тия 20 милиарда + лихвите за АЕЦ Белене да се разпределят между тия, подписалите се тъ.панари и да им се изпратят писмата съc задълженията, които имат по изплащането на централата. След това да започват да си я строят заедно с руснаците!”

 2. Вярно е, че камбаната трябва да се бие от време на време. Не е за подценяване и възможността ГЕРБ да извършат каквато и да е простотия, особено като се вземе впредвид (или НАПРЕДВИД, както би казал физкултурника Цветанушка) трагичния им човешки потенциал.

 3. Какво да се прави Г-н Инджев,
  В цял свят еколозите се борят за рационална и чиста енергия, докато у нас си имаме едни такива “еколози”, за които няма по-чиста енергия от Съвет… пардон Руския “мирен” атом! А и сега когато в глобален аспект в полето на енергетиката се случват колосални събития, като жестоката конкуренция между все по драстичното падане на цените на природния газ вследствие на развитието на технологиите на хидравличния удар (фракинга) в шистовите пластове (в САЩ и другаде) и източниците на екологично чистата “Renewable”(възвръшаема)енергия: фотоволтаици, ветрогенератори и соларни водонагревателни системи довела до банкрутиране на големи компании и тотално изместване на производството и съпътстваща безработица по нашите медии гърми чалга и няма да намерите нищо друго освен някоя и друга новина за нова още по-мощна руска балистична ракета с течно гориво или про правителствено агитационни новини за злополучните ни магистрали, които се строят с такива “темпове”, че в момента на завършването им трябва да започне основен ремонт в началния им край! Дали даже не е много закъснял! Няма обаче да попаднете на новина, като тази тук:
  http://www.astronergy.com/press_detail.php?news_id=88
  “Chint/Astronergy Completes 50MW Solar PV Power Plant in Bulgaria
  06/12/2012”
  Сякаш няма такова нещо или се е случило на “Луната” и не ни интересува!
  И друга интересна информация могат да научат специалистите “начуквайки” в Гугъл “chint”! Трябва да ни стане ясно на всички, че за нас, както и за цяла Европа няма алтернатива освен все по-пълната интеграция на ЕС. А Русия, да се погрижи сама за себе си! Да не стане така, че утре да трябва “да си ядат ракетите”!

 4. Сърбите имат една дума “пáметан”. Тя значи умен, разумен, разсъдлив, мъдър. Интересно, нали? Който има памет, е умен, действа мъдро, не повтаря грешките си, учи се и от тези на другите. Българите не сме никак “паметни” и за повечето от нас при бай Тошо си беше добре. Министър председателят и шефа на ГДБОП например са от тези, повечето. А ние, останалите, си ходим на работа, плащаме си данъците, тока и парното, и не протестираме. Заслужаваме ли повече?

 5. Здравейте Г-н Инджев,
  С удоволствие чете блога Ви, но много рядко коментирам. Сега коментирам малко в страни от темата, но го правя, защото от известно време имам угризения. Тъй като съм изключително дясно ориентиран човек, които гласува винаги по един и същи начин, макар и да вижда как се топят процентите за онези, за които дава гласа си, та от няколко седмици наистина имам угризения. Съвсем случайно попаднах на БЛОГ на ваш колега, в който са изнесени данни за минната индустрия в България, и по-специално за мини, свързани с добива на ценни метали. Оказва се, наистина не знаех, че в България се намира най-голямата златна мина в Европа, с капацитет от над 54 000 тона. Мината в Челопеч. Та в същият този БЛОГ е изнесена и една почти налудничава информация за това колко процента от тези суровини остават в България под формата на данъци. Мисля, че бяха някъде около 2,5% (съжалявам, ако съм неточен). Та от къде иде угризението ми? Ами, оказва се, че тези концесионни договори, от които държавата ни губи милиарди, са сключени от правителството на Иван Костов. Правителство, което до този момент хвалех с изключителното усещане, че е било единственото смислено правителство откакто започна прехода. Та думата ми е: след като е ясно за кого работи БСП (и цялото това натрапване на енергийни проекти, заробващи българина за десетилетия напред), то за кого работят “сините” и защо не споменавате никога нищо за това национално ограбване? От една седмица насам си мисля, че България е просто поделена между чужди интереси – за едните енергетиката, за другите мините и природните ресурси. И зад цялото това разпределение ясно личи, че няма политическа партия в България, която да не е свързана някак или пък изцяло да представлява чужди интереси. Има ли сини и червени в България, или е въпрос на това кой колко плаща отвън, как мислите? Не питам риторично, а наистина искам да чуя мнението Ви по въпроса, защото особено много го ценя.
  Поздрави от Белгия (в която се изнасят 51 % от златото на България на цени, близки до цената на млякото за тон …).

 6. @ ТОДОРОВ Позволете, ми г-н Тодоров да се усъмня в уверенията Ви, че гласувате за онези десни, на които “се топят процентите”, нещо повече, мисля, че го споделяте със зле прикритото удоволствие на болен човек, пардон на привърженик на Болен Сидеров. Не е тук мястото, повярвайте ми, където тезите на руското мюре Волен Сидеров ще хванат място. Хвърляйте димките на примитивното си лицемерие на по подходящо място, там където читателите имат затруднения с понятия и представи като “тон” “концесия” и още “разходи за тон” и други подобни.

 7. Тодоров, eтo ви имeйл-aдpeca нa Ивaн Kocтов, пишeтe мy, щoм иматe въпрoc към нeгo:

  ikostov@dsb.bg

  Aкo нayчитe нещo интepecнo cподeлeтe гo c наc.

 8. Към когото трябва и към който е заинтересуван
  Когато има съмнения по даден въпрос е по-добре да се хвърля светлина, а не да се хвърлят обвинения.

 9. @ Тодоров, 51% от 54 000 ТОНА са тегро дето няма да стигнат ж.п вагоните на БДЖ. Та ако си бяхте, по време на тройната и царя, събирали транспортните такси пак БДЖто нямаше да е на това дередже. От приказките ви излиза , че преди СДС да ги продаде мините, то трябва да сме живяли като крале…
  Остава да ни кажете КЪДЕ се е дявало и изнасяло златото преди СДС – приватизацията. …:)))
  Последно, лъжи и пропагандирай с мярка! Така може и да си помислим, че не си от безмерните лъжци.
  А не говорехме ли за АЕЦ Белене, та включихте на златодобива? :))) Когато на комунисти им кажеш, че АЕЦ Белене е икономически губещ проект, както МК Кремиковци, ЗТМ Радомир, ЗТМ Бургас и прочее недоносчета, то веднага заговарват за БГА Балкан, Кремиковци за 1 долар (дето им се свидеше и него да дадат) …:))) и всичко друго, само и само за да не проумее народа, че с тоя референдум за АЕЦ може да “да стопи процентите” на БСП така, че да ги ОТПИШЕ от мераците им за власт И да ги накара наистина да се реформират.

 10. Прав си братчед! Тоя Тодоров е прикрит враг, усъмнил се в верността на правата линия на партията! Няма какво да му отговаряш на въпроса, колкото и мазно, мазно да го е задал, зад въпроса му се крие едно голямо съмнение в светлото ни бъдеще.
  Само да попитам и аз, от името на тези дето сме все от страната на булката, доколко в питането на Тодоров има истина? Няма никакво значение кой, кога и как е отдал мините в Челопеч на концесия, а дали е вярно за условията. И имаме ли право да знаем при какви условия.

 11. Прекрасна статия, която обосновано анализира превръщането на България в заложник на посткомунистическите формации ГЕРБ и БСП! Като прочетох, че Прокуратурата търси намордник за Георги Котев, се сетих какво (ни в клин, ни в ръкав) изрече Барозу на това смехотворно и помпозно откриване на втория лъч на метрото. Каза, че пред нас, българите, сега стои важната задача да си изберем читави Висш съдебен съвет и Главен прокурор. Деликатно ни напомни, че сегашните за нищо не стават.

 12. За господин Тодоров – “Световният добив на злато през 2010 г. достигна исторически рекорд от 2652 тона, съобщи днес британският вестник Financial Times. Увеличението е с 2,7 на сто на годишна база и е втори пореден годишен ръст, след отчетеното повишение от 7 на сто през 2009 година.”

  “Три пъти по-висока печалба отчете канадската компания Dundee Precious Metals (DPM), която е собственик на българското златодобивно предприятие “Челопеч майнинг”, за първото тримесечие на 2012 г. Към края на март чистата печалба е достигнала 31.3 млн. долара спрямо 9.8 млн. долара година по-рано. Положителният финансов резултат преди лихви, данъци и обезценки също се е повишил над два пъти до 40.8 млн. долара.”

 13. За господин Тодоров – много зор за нищо! Плоският данък въведен от тройната коалиция, начело с БСП, е 10%. 10%-ният данък е в полза на едрата олгархия, така е по цял свят, така е и в България.

 14. Браво Иво, браво моето момче!!!
  Ха изтичай сега до “Козяк” № 16 за хонорара…

 15. Към ТОДОРОВ от Белгия (в която се изнасят 51 % от златото на България на цени, близки до цената на млякото за тон …!!!!!! Тодоров ето на чети:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_gold_production
  За да те улесня, понеже мисля, че ще се затрудниш с превода Световно годишно производство на злато (за 2006 та) е 2,310,000 килограма (или 2310 тона). На първо място е Китай с 360,960 кг, на 4то място САЩ със 360,960кг на 6то Русия със 159,340кг (руский золото), на 12то место е Папуа и Нова Гвинея със 58,349кг, а България е на 41 во место със 3,818кг или 3.818 тона! Вероятно липсващите 53996.182 тона (54000-3.818=53996.182) са най-вероломно открадвани (всяка година) от Костов! И той ги продава на Белгия по цената на млякото щото те нямат толкова пари за да ги платят по цената на златото! Ама карай бе , що е крадено все е кяр, кво толкова! Тодоров,”къртиш мивки”!

 16. Към Ворлик:

  Ех, Ворлик, Ворлик…да не си гръмнал някое Виски, че се разкриваш сутрин рано със завистливи подмятания по аналогия със собствената си продажност…

  Руското ядрено лоби наистина плаща на купени на ЗАПЛАТА журналисти, повтарям, на ЗАПЛАТА ( в зависимост от журналиста и медията цената на продажността стига до няколко хиляди лева месечно), а не на хонорар. Явно си от гладните, които поради своята невзрачност не влизат в сметката на другарите по ядрена далавера.

  Американското лоби, доколкото “Уестингхаус” се опитва да се вклини някак в заверата, си имат официални консултанти. Не ми е известно да плащат на журналисти- ако ми поръчат , ще повторя всичко, което от години съм изписал.Бих си взел хонорара-никак не ми е излишен, ако ми предложат такъв, с чиста съвест, защото предупреждавам в статиите си хората, а не слугувам на лакомите акули, за които хората са само брашнян чувал. От страна на американците, хипотетично, това би било проява на някаква чуваемост за обратната на тяхната гледна точка.
  Но едва ли ще се облажа от своята антиядрена позиция от страна на компания, която си иска своя пай от ядрената трапеза.
  Не пий поне сутрин- отваря още повече апетита, а когато лакомията върви заедно с некадърността- обречен си на глад, нещастний Ворлик!

 17. ТОДОРОВ,
  дай линк към този тайнствен “БЛОГ на ваш колега”, в който някой малоумен или платен е наблъскал толкова глупости. Защото иначе информацията ти е от типа “една жена каза”.
  Колкото до твоите “угризения”, те са плод или на трогателната ти неграмотност или на недодяланата ти изява като провокатор. Избягвай да боравиш с числа – това очевидно те обърква и затруднява.
  Ако пък целта на тъпото ти писание е да се подмени темата “ядрена мафия” с изтъркания рефрен за “чудовището Костов” – сбъркал си блога. Насочи се към аудиторията на “баба Пена и дядо Седефчо от с. Долно Нанагорнище”. Там такива бълвочи може и да минат.
  🙂

 18. Това което става в град Челопеч е със съгласието на всички правителства след Костов, никой не поиска преразглеждане на договирите вече повече от 10 години. Защо ли?
  Защото всички са едно, червени сини тъмно сини жълти и тн…

 19. Ни най-малко нямам желание да се оправдавам за думите си. Относно комунистическото потекло… ех, нека оставим темата настрана, защото съм убеден, че на никой от по-горе списвалите глупости, и двамата му дядовци не са изчезнали като врагове на народа. До тук с тия нискокачествени подмятания относно произход. Омръзнало ми е от демократи с чисто политическо минало, удобно заседнали да нищОт политиката в свободното си време. Та така, ето го блогът, който ме наведе на всички тези мисли: http://www.eurochicago.com/2012/08/podzemnite-bogatstva-na-balgariya-upravlenie-ili-grabezh/comment-page-1/
  Признавам, изобщо не съм специалист по темата. Затова и попитах с очакване някой не де ме убеждава, че като не скачам съм червен, а с доволно смислени доводи да ми изясни защо по тази тема не се говори? Очаквам мнения от България. Тези от чужбина и сам мога да си ги намеря. И каквото намирам тук (в Белгия)не е това, което се чува в България. Със сигурност.

 20. @Тодоров
  He ce зaядox кaто ви пpeдлoжиx дa ce допитaтe направo дo Kocтов. ДCБ имaт мнoгo дoбpa кoмyникaция с наpoдa и няма дa игнopиpaт питaнeто ви.

 21. До г-н ТОДОРОВ:
  Не съм от уличаващите те в комунистическо потекло. Запазвам си обаче правото да допускам, че не си чак толкова лековерен, наивен и разсеян, а напротив – съвсем целенасочено подменяш темата за ядрената мафия, подхвърляйки махзар със съмнителна достоверност и стойност.
  Въпреки това, след като се запознах с материала чрез посочения от теб линк, реших да удовлетворя питането ти. И така…
  1. Световно неизвестният автор Константин Дичев от помпозното ГД за БОП /интересно как се бори това “движение”?!/ е “изстрелял в оркестъра” куп числа, без да сметне за необходимо да уведоми читателите, кои източници на данни е използвал.
  2. Третираните количествени показатели чувствително се разминават с тези от официалните източници, до които имам достъп.
  3. Странно, но и посочените в поста ти стойности не кореспондират / разминават се в повече от един порядък!/ с тези на Дичев и будят съмнение, че са обект на съзнателна изкривена интерпретация.
  4. С готовност заставам зад 80% от изложеното в материала на г-н Дичев. Проблемът е в останалите 20% – те са катрана в кацата с мед. Отдавна е известно, че най-опасната лъжа е полуистината! Писанието Дичево е заредено с открита тенденциозност и очевидни опити за налагане на внушения, в т.ч.:
  4.1 Премълчаване ръководната роля на БКП/БСП и нейните метастази в осъществяването на т.н. преход, имащ за цел именно запазването и преобразуването на политическата власт в икономическа, на базата на планиран грабеж и подмяна на демокрацията с клептокрация.
  4.2 Фокусиране и прехвърляне на цялата вина за последствията от гореупоменатия 25-30 годишен процес върху четиригодишното управление на ОДС и “чудовището” Иван Костов. Сиреч – преходът беше замислен от БКП отлично и щеше да бъде осъществен от БСП по най-добрия начин, стига да не се беше появил резидентът на ЦРУ, русофобът, ликвидаторът на пенсионното дело, алчният злодей Иван Костов!
  4.3 Внушението, че от нас българите и от поведението ни като избиратели нищо не зависи. Че правителствата на мижавата ни и опоскана държавица са първа грижа на КГБ /не толкова/ и ЦРУ /най-вече/. Да се чудиш как така резидентът на ЦРУ Костов продаде за жълти стотинки единствената ни петрорафинерия на руската мафия?!
  4.4 В едно г-нът Дичев е категоричен – “и едните и другите са маскари”. Внушава се знак на равенство между бездарно и без съмнение корупционно сключените сделки със западни компании, в ущърб на националните ни интереси и енергийното, респ икономическо заробване на България от Медвепутинова Русия, на ниво държавна политика.
  4.5 Когато трябва /с половин уста/ да се спомене язденето ни от Русия, в качеството на неин “троянски кон”, набляга се на определението “руски олигарси” – сиреч лоши са само олигарсите, които по същността си са прозападно ориентирани капиталисти и мафиоти. Виж Русия е друго нещо – Русия на Путин се бори неуморно с олигарсите си /Ходорковски/, а на нас мисли единствено и само доброто /дори когато ни продава природен газ два пъти по-скъп от немския и девет пъти от американския/ И затова ние си я обичаме!
  4.6 Ние трябва да се борим неуморно за абсолютно независима и неутрална България!, вън от ЕС и Шенген, вън от НАТО, далече от омразните американци, в братска прегръдка с братския руски народ /и лично с др. Путин/!

  ТОДОРОВ, опитай се да мислиш със собствената си глава и сам ще стигнеш до отговора. Ползвай следните репери:
  – Никакъв преход към демокрация нямаше;
  – продължават да ни управляват същите комунисти, но построили СВОЯ комунизъм, вече строят СВОЙ капитализъм;
  – нашата “берлинска стена” не падна; зависимостта ни от капиталите на руската мафия придоби уродливи размери и вече сме “на колене”;
  – в схемата по осъществяване на прехода бяха включени /и създадени/ безброй “западни” компании, с главната цел в последствие да се легитимират награбените от ошмуления ни лековерен народец мръсни-червени капитали…
  Оставам на разположение за отговор на допълнителните ти въпроси. За целта трябва да ползваш приложения мой e-mаil. Този блог има други цели и други задачи!

 22. Oтговop oт Иван Костов:

  “Статията, която цитирате е от такова естество, че не мога да Ви отговоря интелигентно.
  Тя е налудничава.
  Все пак ще опитам. 54 тона злато са над 1.5 млн. Унции, които по 1600 щатски долара за унция са 2.4 млр. Щатски долара.
  Това трябва да ви е достатъчно.”

  Пoздpaв!
  A.

 23. @ “ДО ТОДОРОВ” /копие до ТОДОРОВ/:
  Ще си позволя да нанеса малка поправка в “отговора на Иван Костов”.
  В пълния с угризения пост на г-н ТОДОРОВ са посочени не 54 тона злато, а 54 ХИЛЯДИ !!! тона. Така че крайната сума възлиза на умопомрачителните 2400 милиарда или
  2,4 БИЛИОНА ДОЛАРА !!!!!!
  Казано по съветски “С ума сойдеш!”
  По тази и подобни причини, в предишния си пост не се впуснах в подробен анализ на посочените от г-н ТОДОРОВ количества и стойности. Просто не си струва. Пък и нека поне малко се доверим на интелигентността на г-н ТОДОРОВ. Надявам се той поне още веднъж, подробно да е прочел поста си с “цитираната” налудничава информация и да е преодолял угризенията си.

  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.