Апостоли на свободията

Знам, че като му коментирам глупостите, всъщност му играя играта да бъде в центъра на вниманието на всяка цена, но какво да се прави: министър председателят е натоварен с толкова власт, че явно не издържа това изпитание на духа и говори като политически шарлатанин, на когото „звездите му говорят” някакви пожелателни предсказания.

Да обещаеш, че догодина поверената ти държава вече няма да е най-бедната в Европа ( след като цели три години под твое ръководство вече е била такава), както направи днес премиерът Борисов в Пловдив, е подигравка с нещастието да бъдеш български гражданин. Това дори не означава да обещаеш относителен просперитет, а всъщност, при тази очевидна липса на икономически ръст, да се надяваш друг да изпадне повече.

Не е важно да ми и е добре, важно е на Вуте да му е зле, гласи черният шопски хумор, в който обаче има самоирония. Нищо подобно не се долавя в аналогичното изявление на Борисов от днес.

Важно му е да ни „зарадва”, че ще има и по-бедни от нас. Бас държа, че именно по този начин хората схващат „класацията” по скалата на Борисов, който като една скала е заседнал на входа и изхода на медийните трибуни и прокламира минимизиране на мизерията в сравнение с други мизерници.

Нелепото обещание явно е част от самонавиването в ГЕРБ, което роди преди няколко дни бисера, изтърколил се от устата на втория човек в йерархията. Цветан Цветанов буквално даде заявка пред партийна аудитория в Смолян да се случат чудеса в България, но само ако партията му управлява втори мандат.

Самият втори мандат вече ще е чудо невиждано през изминалите 22 години, но на обикалящите продавачи на надежда на кредит им е важно да зарибят колкото се може повече почитатели на пътуващото им шоу.

С какво, питам, Борисов и Цветанов, са по-добри в това отношение от многократно изобличавания ( включително в този блог) действащ президент Първанов в правенето на егоистична политическа агитация при обиколките му из страната, използвайки за целта държавния си пост? Понеже се изживяват като недосегаеми за критика, явно не се и притесняват да се възползват от позицията си за целите на партийната агитация. И това се случва още сега, близо година преди парламентарните избори. Какво ли още ни чака, когато те наближат?

Свободни от юздите на критиката, управляващите са се превърнали отсега в апостоли на свободията в условията на демокрацията, която би трябвало да има механизми за ограничаване на управленската им лакомия за още власт.

21 мнения за “Апостоли на свободията”

 1. Да, наистина ще е чудо невиждано ГЕРБ да получи втори мандат.Но-о-о-о, да не забравяме, че в нашата губерния всичко е възможно 🙂

 2. Тая част със зарибяването ще е софт порно. Това вече сме го гледали през последните години дори в български училища. Все си мисля, че нещата ще загрубеят.

 3. Споко, те имат предвид САМО чудесата, които вършат за себе си и своите приближени, протежета, спонсори и роднини. Затова са с чувството, че не лъжат никого.

  Ето, днес е станало поредното такова “чудо” – спонсорът и приближен на мутрите, др. Цветан Василев, заедно с другите приближени другари Милен Велчев и Красимир Катев (който преди десетина дни уби двама души и каза, о чудо, че съвестта му била чиста като сълза), под благосклонния поглед на бащицата Путин и бацето Борисов, купиха окончателно БТК в съдружие с банката на Путин ВТБ:

  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2012/09/06/1902126_britanski_sud_odobri_prestrukturiraneto_na_dulga_na_btk/

  Това ако не е “чудо”, здраве му кажи! Другите чудеса ще последват скоро, да не се боим. Последното от тях е, че чудотворците ще имат мнозинство и в следващия парламент, без да са спечелили избори, а след като чудодейно са ги откраднали с насилие, лъжи, манипулации, купуване на гласове и пр. чудеса.

  След това обаче, противно на очакванията, чудесата ще секнат. Да за отстъпят място на озъбеното лице на балканския авторитаризъм, който едва (ще) се сдържа още една година. Начело с ББ, ЦвЦв, ЦЦ, ЯЯ, ВМ (Веселин Марешки, а не Веселин Маринов, да не се бъркат двамата, макар, че грешката би била донякъде вярна)…

  Чудото обаче е, че тези чудеса се случват, сякаш в тази нещастна страна няма никой друг, освен чудотворците.
  Ама че чудо!

 4. Ako GERB ne e parva sila v sledvashtiya parlament, shte e BSP – ne po vrat, a po shiya.
  Edinstvenata mi nadejda e DSB da ne ostanat izvan parlamenta…

 5. Дори и от “Икономист” са уплашени от ББ: “Mr Borisov is a physically and personally formidable (some say intimidating) figure: a former bodyguard and mayor of Sofia who has long been dogged by allegations of links to organised crime, which he strenuously denies.”

 6. Да,наистина това е безмерна наглост.Оскотялите пенсионери и жители от провинцията ще му повярват,
  още веднъж.

 7. Да пази Бог! Оше един мандат на дуета престъпници и това ше бъде краят на България.

 8. Господин Инджев, ако по някаква случайност България бъде изместена от последното място като най-бедна държава в Европа, това няма да е заслуга на Бойко Борисов и неговото правителство, а поради злата участ постигнала държавата която ще ни измести.

 9. Мутрата-премиер пак се осра и пак фърли екскремента, що произведе, в медийния вентилатор, та да опръска всинца ни!

  http://aig-humanus.blogspot.com/2012/09/blog-post_7.html

  Дългичък е коментара по същата тема, що се изля от душата ми, та затуй давам само линк към него, ано някой иска да разбере що мисля, ако иска да иде да чете…

  Хиляди извинения към собственика на блога; не го правя това от корист или пък за да крада от читателите му, а просто защото имам чувството, че сме една общност, свързана от родствени ценности и разбирания!

 10. Много точна е сръбската дума за щоу: “позорище” – до тук само позор от изпълненията на бб и трупата му.
  А пък ако се отървем и с два мандата, ще черпим/ако оживеем/, защото при такава засилка в докарване на застой плюс демагогия, срокът за дефиниране на управление-диктатура/24г./ не ни мърда.

 11. Втои мандат – възможно! Водеща роля в 2-3ойна коалиция – 100 процента !!!

  Защо?! Ами репдишните избори показаха:

  – депутати мъкнат чували с бюлетини
  – протоколи напускат и препускат по домовете на застъпници
  – висши гербави дейци говорят спокойно пред записваща камера за “обгрижване” на циганските гласове
  – огоромен медиен и финансов ресурс се натрупа за 3 години в ръцете на партийците

  това мисля за нашите “демкратични” условия е ГАРАНТ за управление… неприятно е, но засега си е чист факт поне за мен…

 12. Като толкова се критикува правителството на ГЕРБ и Борисов, някой може ли да каже кой би могъл да бъде алтернатива?

 13. Колко хора мислят като вас г-н Инджев,могат ли да се преброят наесен?

 14. Ima takava sdelka, i to oshte ot 2006g., kogato narochno zabaviha uchrediavaneto na pp GERB za sled prezidentskite izbori, za da ne se nalaga GERB da izlachi svoi kandidat za prezident i s tova da poprechi na Goce da specheli vtoria si prezidentski mandat.
  Boko shte poluchi v zamiana dva prezidentski mandata (2016-2026 – Plevneliev veche mu topli miastoto), a Georgi Putin, pardon, Vladimir Parvanov shte ni “oshtastliviava” prez tova vreme kato premier.
  Tova e edin koshmaren, no napalno realistichen scenarii…

 15. Към ИВАНОВ от 12:43 днес.Тази парадигма ,непрекъснато излизаща от устата на Б.Борисов /че няма алтернатива на настоящето управление/е парадигмата с която БКП бе на власт 45 г.След падането от власт на БКП лъснаха поразиите сътворени в течение на тези години.Та нима,всяка критика към ГЕРБ и Борисов,идваща от БГ и от авторитетни чуждестранни издания,винаги не се посрещаНА НОЖ лично от Борисов,независимо,че почти цялата ни държава е окупирана ,в пряк и преносен смисъл,от хора на ГЕРБ и свързани с тях групировки.Не на последно място,медийнага обстановка в БГ,чрез която се правят внушенията на Б.Борисов и Цв.Цветанов.Така че безалтернативността на това управление ще струва много,ама много,на българите,независимо от това дали са с промити мозъци или не!

 16. Най-подлият въпрос е този за алтернативата. Точно този въпрос кара човека да се примирява. За мене алтернативата винаги е била МОЯТ ГЛАС, моята съвест. Никак не е задължително гласът ми да е насочен към печелившата “алтернатива”. Това ме прави свободен и не ме кара да избирам по-малкото зло. Ако повече хора повярват в силата на личния си глас, може да се окаже, че алтернатива има. И то такава, каквата сега изглежда невъзможна.

 17. Taвapиш Пyтин cъщo oбичa дa ce caмoинcцeниpa кaто бeзaлтepнaтивeн, нo тъй катo cи знаe, чe тoвa e aбcypд, нe пpoпycка да ce ocвoбoди oт aлтepнативитe. Xoдopкoвcки oщe гниe в зaтвopa…
  A нa нашия пожapникаp вceки мoжe да мy e aлтepнативa. Ocoбено кaто взeмeш пpeдвид, чe Борисов caмo нoминaлнo e прeмиep, дoкатo иcтинcкатa прeмиepcкa paбoтa въpши Дянкoв.

 18. Кога ще се промени нещо?
  Първо, когато всички умни авторитетни хора (като г-н Инджев например) започнат всекидневно да внушават, че всичко, в което глаголите са в бъдеще време, не може да има стойност и не трябва да се взема предвид. В политическия цирк всички клоуни са добре известни, дори и да не са били министър-председатели. БъБъ като кмет да не беше по-различен?
  Второ, алтернативите, моят глас. Докато изобщо не се обръща внимание (от умните, не от политиците!) на правилата за избор нищо няма да се промени! Избирателният закон е единственото останало действащо оръжие за обикновения човек, с което би могъл нещо да направи. Политиците добре го съзнават и добре са се погрижили хората да нямат достъп до него– в света, не само у нас. Изключение са 2-3 малки островчета.
  Купуване на гласове, фалшификации, ала-бала – всички вие, по-горе, сигурно сте писали възмутено по тези въпроси. А да сте писали възмутено за най-голямата фалшификация? Не съм срещал – в Парламента на всички избори избраните депутати са под 220, останалите са вътре със законно откраднати от други партии гласове!
  Алтернатива ли?!?

 19. До ИВАНОВ:
  Без да се замислям се сещам за поне десет възможни по-добри правителства, респ – премиери.
  Какво ще кажете например за Министър Председател Лъчезар Тошев?!
  Иван Костов ако не се чувства прекалено уморен, би могъл да бъде Финансист №1 и вице.
  И изобщо, стига с тази “липса на алтернатива! Ако настоящите псевдополитици и полуграмотни клептократи са действително най- доброто, което може да излъчи племето ни, нямаме право да бъдем държава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.