Оракулът Аецка вещае край на “мирния атом”

Спукана й е работата на ядрената енергетика в България. Когато прочетете фактите,цитирани по-долу, ще разберете защо. Припомням цитати от мои статии:

.
Цецка Цачева съобщи от екрана на БНТ в „късните новини” ( на 26 септември 2009 г.), в 22.30 ч.), че съдбата на АЕЦ Белене ще се решава в НС, на което тя е председател. Тя дори назова 29 септември като конкретна дата.

“АЕЦ “Белене” е значим обект и ще се строи”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в Белене, цитирана от БТА, по повод изявленията пред медиите на генералния директор на “Росатом” Сергей Кириенко за бъдещето на проекта. ( 28 ноември 2010 г.)

На 16 януари 2010 г. , два дни преди Желева окончателно да бъде оттеглена под натиска на задаващото се нейно второ и окончателно проваляне на поправителния й изпит пред евродепутатите, Цачева зави:
„Никога не съм се съмнявала, че Румяна Желева ще е новият еврокомисар на България, хулите срещу нея са несериозни”. Каза го пак в Плевен в собствен екзотичен коментар на писмото на председателя на ЕК Жозе Барозу по случая с Румяна Желева, в която той настояваше България, т.е. Борисов, да оттегли тази номинация от ръба на пропастта за нея, престижа на България и лично на премиера.

Както виждате, оракулът Цачева винаги „познава”…Нямам съмнения, че този път се е превърнала в мой съмишленик по въпроса за необходимостта България да тръгне по пътя на Япония, Германия, Италия, Австрия и др. „слабо развити” държавици, които или вече се отказаха, или прозряха необходимостта в перспектива да се откажат от ядрената енергетика като признание за провала на човечеството в опитите да обуздаят „мирния атом”- без да чакат нова Фукушима или Чернобил. Сега Цачева лобира обобщаващо за развитие на ядрената енергетика у нас. Което е знак, че тя е пред закриване по логиката на нейните прогнози за АЕЦ „Белене” и другата несъстояла се атомна българска атомна бомба в Европа- Румяна Желева.

Ето какво зави вчера Цецка Цачева, която немирно си бях позволил да нарека Аецка ( макар да избягвам да експериментирам с имената на хората, но този лаф май се хареса и заживя свой живот, поне в интернет това се вижда) заради палавото й пристрастие към ядрения лобизъм.

„Народното събрание ще приложи закона и при валидни 500 000 подписа ще обсъди в пленарната зала въпроса, свързан с искането за организирането на референдум за АЕЦ „Белене”. Това увери председателят на парламента Цецка Цачева при посещението си в Белене. Цачева пристигна за празника по повод на 48-годишнината от обявяването на селището за град.

Атомната енергетика за мирни цели трябва да се развива, но ние не можем да допуснем в парламента въпрос за произвеждане на национален референдум за изграждане на един стопански обект – „за” или „против” АЕЦ „Белене”, каза Цачева и уточни: „Моето лично мнение като юрист, е че така поставен въпросът е недопустим”.

Председателят на Народното събрание добави, че не смята, че този проект би могъл да се осъществи само като частна инвестиция, без държавна гаранция. По думите й, ако държавата вземе кредит, ще „загроби” поне две поколения.
„Много ме боли, защото бях един от тези, които вярваха, че този проект ще бъде реализиран”, каза Цачева. Тя обаче разбрала, че това е илюзия и че е пропуснато изграждането на подобен проект да стане необратимо чрез подписване на договор през 2006 г., което не се е случило, предаде БТА.
Цецка Цачева обърна внимание в изказването си и на големите диспропорции в развитието на Севера и Юга в България. „Единственото ни спасение е да разработваме проекти за европейски средства”, посочи тя.” ( Дарик)

Изказването на г-жа Аецка няма как да е импровизация- в партията на Генерала такива волности не се допускат. Така че Аецка ни съобщава, че в генералския щаб е взето решение да има референдум, но след малък възродителен процес във формулировката.

Идеята е ловка като джебчийски трик за заблуда на набелязаната жертва: единият джебчия се бута в нещастника, той пада и си чупи главата, за което му се извиняват горещо докато го пребъркват. Нещо подобно се случва с референдума: искат да се бетонира с помощта на народния глас ядреното битие на България като една от най-развитите държави в света, която не желае да следва падението на Япония, Германия и т.н, да не ги изреждам отново.

Така иска всемогъщото ядрено лоби. Звучи като заповед за разстрел, от която няма връщане назад- особено след изпълнението на заповедта. Обаче има една надежда: казва (се) го Аецка, оракулът на ГЕРБ, чиито думи, доказано, винаги трябва да се тълкуват с обратен знак. По този начин, без да иска, тя връща вярата в доброто по отношение на ГЕРБ като модерна европейска партия, която хитро подготвя населението за замисления обрат в краденето на комисионни по линия на най-лакомата част от българската мафия.

Щом Аецка прогнозира дълъг живот на „мирния атом”, значи няма да го бъде.Вероятно по този начин от ГЕРБ най-после намекват, че са склонни да започнат да изпълняват на финала на своето управление основното си обещание: да ударят организираната престъпност и корупцията, чиито мощен генератор са далаверите в тази многомилиардна завера със съветски корени и руски пипала.

Някои историци твърдят, че прочутият Оракул от Делфи, с която са се консултирали древните гръцки пълководци преди война, всъщност е била една щърба баба, опиянена от упойващи вещества, извиращи от земята в нейния храм, която обаче била достатъчно хитра да говори двусмислия, оставяйки посетителите сами да си правят окончателните тълкувания. Колко много се е развил светът от тогава- поне нашият! Оракулът днес е с избистрен ум, концепция и метод на внушението: само трябва да се обръща наопаки казаното от нея и вярната прогноза ви е гарантирана.

11 мнения за “Оракулът Аецка вещае край на “мирния атом””

 1. Приветствам прозренията на Аецка Цачева!

  В същото време напомням, че през идната седмица ще изнеса поредните факти и разкрития около ГЕРБ-ерския ЧЕП Владимир Уручев. (ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?) Въпросният ЧЕП на два пъти е погазил Конституцията и законите на България, за да овладее позиции, които да му позволяват пряк контрол над стотици милиони евро да се “движат в правилната посока”.

 2. Ц.Цачева обьрна внимание на големите диспропорции в развитието на Севера и Юга в Бьлгария.Покрай Сьединението,което отбелязваме се сещам,че Княжество Бьлгария се освобождава много преди Източна Румелия,а сега е много по-изостанало икономически.Имам преки впечатления и се вижда,че е така.Надявам се,че интелигентните читатели тук ще изразят мнението си.

 3. “Княжество” “резервата Северозапад нема такова место”,не е западнало ,направо е пропаднало.Аз пък съм в най пропадналото,на дъното комунистическо,дупката Криводол,най дълбоката и тъмна дупка (направо черна дупка).Сам съм,други няма .Е няма,как да кажа има!

 4. Аецка е чудесно попадение! И като се вземе, че тя играе, де факто, ролята на гербовашката Пития (Пифия), както се казва оракулът в Делфи, се получава Аецка Пития 🙂 Пития на български се сфаща пък идещо от “питане”, та значи, за сичко требва да питаме Аецка Пития, каквото каже, ще се случи обратното.

  Ето че понеже живеем в чалга-страна, в която врачките имат огромна роля в народния живот, то е крайно време врачките да заемат подобаващо положение и в нашия държавен и политически живот. Аецка Пития може да бъде провъзгласена за Върховна врачка на республиката ни и тогава работите, несъмнено ще потръгнат.

  Още повече че Цецо Ц. предрече вече, че ако изберем ГЕРБ за още един мандат, ще почнат да се случват същински чудеса, примерно, ще станем толкова добре, че ще се извисим на предпоследно (а не както е сега на последно!) място в ЕС по бедност и т.н., както го допълни г-н Премиеро.

  Абе интересни времена живеем, няма що! Идат и избори. Шоуто ще става все по-шеметно! Прочее, да не забравя най-важното: олиото съвсем скоро ще поскъпва, два пъти по-скъпо ще стане, да не забравите още тая вечер да идете да се запасите с 20-30 бутилки…

 5. Добре е, че Аецка Цачева посетила град Белене по случай 48-годишнината от обявяването му за град, но защо не е посетила и концлагера “Белене”, за да види какво са правили комунистите, по чийто стъпки върви необолшевишкият ГЕРБ? Щеше да види бараките на Втори обект, където умишлено бяха заключени стотина концлагеристи, за да се издавят в идващото по река Дунав наводнение.

 6. нещо не съвсем по темата – днес съм си в България, следобед някакъв човек в някакво предаване по нова телевизия разказваше за тодор живков. със симпатия. ако оставим трудния въпрос за престъпността на това предаване, много е гадно най-малкото. живеем в страна, в която се тачат диктаторите.

 7. Поставям въпроса защо Аецка Цачева отклонява задължението си да посети концлагера Белене, защото считам, че действията на тази пребоядисана комунистка (още повече, че и Генерал Борисов е такъв!) са недопустима гавра с жертвите на комунистическия терор в България. Народното събрание прие закон, с който комунистическият режим в България от 9.09.1944г. до 10.11.1989г. бе обявен за престъпен и е недопустимо Председателят на НС да прави официално посещение в град Белене, а да отмине концлагера без да се поклони пред жертвите на комунизма!

 8. Но главната причина за моето възмущение е обстоятелството, че днес в България се нарушават човешки права много повече, отколкото когато и да било друг път след рухването на Берлинската стена. ГЕРБ не води вече България в преход от комунизъм към демокрация, а обратното – води я към неокомунистическа диктатура и болшевизъм. Точно затова бившата комунистка Аецка Цачева не желае да се поклони пред жертвите на комунизма в концлагера, станал символ на комунистическите зверства!

 9. Аецка, или тьотя Цачева, която е подавала документи за членство в БКП пред Румен Петков, няма да посети концлагера в Белене. Тя може и да не знае кои са баш шефовете, на нея преки началници са и Тиквата и Цветанушка, с присъщата си простотия тя откровено е изказала съжаление, че договора за аеца не е бил подписан през 2006г., демек, майната му на това, че България ще бъде загробена, важното е “ние” да не носим отговорност и да са доволни товарищите.

 10. Аецка безспорно е попадение! Но емблематичната Цецка Цачева която също е подбрана на принципа колкото и труден да изглежда за изпълнение, да е по-тъпа от първата тиква на републиката има и още достойни прякори. Един от тях, Тетка Цачева си спомням на прима виста.

 11. Да, ама играта се оказа друга – “американците” от Риск Инженеринг/КТБ искат да се включат в проекта, който непрекъснато вампирясва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.