Пожар в пожарната

Българи са се разбунтували заради развален влак, спрели експрес недалеч от София и го принудили да ги вози по обещания от БДЖ маршрут като спира на всяка гара. В бунта, с елементи на масов линч, участвали около 400 души!

На какво ви прилича това?

На мен ми прилича на прелюдия. На импровизирана репетиция. На предупреждение. На абордаж, но не от банда пирати, а от стотици непознати помежду си хора, обединени от гнева на прелялото търпение.

Прилича ми на броене на есенни пилци с непредсказуеми последици за една зима на недоволството и пукнала пролет на цъфналите налъми насред полето от посърнали гербери.

Прилича на приземяване на самолета, пилотиран еднолично от човек, който не се интересува, дали демокрацията на задната седалка повръща. Защото си позволява да си ползва правителствения авиотряд, за да си вози приятелчетата, с които рита мачлета.

Който може да чете, нека разчита посланието. На неграмотни не подсказвам!

20 мнения за “Пожар в пожарната”

 1. Великолепен си, Иво! Няма как по-точно да се каже!!!!

 2. Ние разбрахме.
  Предстои веселба.
  Поздрав!

 3. Дай Боже прогнозата да е вярна,
  и повръшаното отзад да напълни пазвата на пишман-пилота !!

 4. Браво Иво! Точно така: “НА НЕГРАМОТНИЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДСКАЗВА”, а трябва да се УДРЯТ (може и чрез глад и мизерия)по тъпите им глави и дано на някои да се появи някоя и друга мозъчна гънка(въпреки, че е съмнително). Но все пак да се надяваме (може и с външна помощ) и на чудеса (дай боже).

 5. Иво, охлади страстите. Така си мислехме когато щурмувахме и партийния дом. Нищо няма да се промени.
  Българина е роб в съзнанието си.

 6. 400 пътника – един влак. Колко ли хора ще са необходими за да се принуди примерно полицията да изпълнява своите задължения по “Гражданския договор”!? Представям си как от следващият ден престъпността ще се лиши от “петата си колона” в РБългария!

 7. Много силна и дано, дай боже се окаже вярна прогнозата! Така повече не може, не бива, не искаме да продължава!

 8. Брилянтен си!Това е с малко думи да се каже много точно и много неща.Готин си!

 9. Повече от ясно! Всяка нощ има край.
  Дежа вю, само че винаги, винаги гневът на “стотиците непознати”, неосъзнати, обединени ЕДИНСТВЕНО от “прелялото търпение”,от студа, от недоимъка, от страха, бива “яхван”, овладяван, канализиран и насочван от този, който го е очаквал и е бил готов да го оглави и използва /къде за добро, къде за лошо/. Притеснява ме предчувствието, че този път това няма да е ОДС, няма да е “Костов”!
  Над манипулираното, маргинализираното, аполитично до апатия, първосигнално и опростачено мнозинство, отново е надвиснала зловещата сянка на “Сполуката”!

 10. Ако ми позволиш да заменя “Прилича ми” с “На мен ми мирише”. Та, на мен ми мирише на кръв.

 11. За България бе действително нещастие, да не кажем трагедия, че точно в периода на най-тежка световна криза властта е узурпирана (скъсани чували с изборни бюлетини, двойни секционни протоколи и т.н.) от шайка аморални, невъзпитани (прости) и неспособни (тъпи) “граждани”.

  Символ, еманация на тия “граждани” е безпринципен популист – лице, за което ЦРУ твърди, че е “организатор на трафика на амфетамини през Турция”.

  Въпреки всичко гореизброено в мен израства надежда, че ГРОБ може и да станат причина за по-добро бъдеще.
  Ако, дай Боже, тия “граждани за евро. развитие” са способни да доведат “обикновените” български граждани отвъд ръба на пословичното българско търпение и, повтарям се – дай Боже, до “активна”, ама много “активна гражданска позиция”!

 12. Чудесно казано, но за съжаление има малка връзка с действителността…

  Това “отвличане” е поредното доказателство за абдикиралата ни държавица, която позволява на група по-тъмнички люде да си правят каквото поискат, дори да застрашават безнаказано живота на стотици хора.

  А че предстои “зимата на нашето недоволство” искренно се надявам, но не очаквам 🙂

 13. Който може да чете, нека разчита посланието. На неграмотни не подсказвам!
  Казвам Ти тъщо сещай се снахо.Чудесно,но конника Винету е без глава?
  Дано всичко е наред и непредсказуемите последици за една зима на недоволството и пукнала пролет на цъфналите налъми насред полето от посърнали гербери е реалност.
  Да се надяваме,че самолета с Божията помощ ще се приземи успешно.

 14. За мен случилото се е драстична форма от страна на обикновените хора, нормално дисциплинирани, но вбесени граждани, да си защитят правата. Четох интервю с ръководителя движение, който се ЧУДИ (?!) как може да се действа толкова закононесъобразно и рисковано при положение че “… само след 30 (м.б. тридесет!) минути” имало друг пътнически влак в тази посока. Излиза, че хората, с цената на личното си време и нерви, объркани по-нататъшни лични планове и комуникации, трябва да плащат последиците от дългогодишните липси на техническо обновление и рационализация на състава и администрацията на БДЖ (бедни били, “другари, проявете разбиране”!, колко познато)! И такава безумна загуба на лично време на хората въпросният Георги Иванов възприема за нещо нормално – да стигнат някак си! След 30 мин., след 1 час…
  Един много типичен пример как в Булгария опасно се заиграва с търпението на хората и не е нужна кой знае каква грамотност, за да се разбере горното предупреждение!

 15. За канализиране на гнева и недоволството на една тълпа са нужни малко хора, но с професионални умения. Тълпата, когато е гневна си излива яда хаотично, а после различните подгрупи се стопяват. А тук са се возили организирано и са спирали по спирките. Не говоря за конспирация, говоря за репетиция :)))

 16. Закъснението на влаковете е нещо съвсем нормално още от времето на транспортния ни миистър Вилхелм Краус.
  Неговите синове бяха взели линиите Перник-София, Дупница-София и др. и разписанието на влаковете станаха кошмарни. По негово време имаше среща на два влака на спирка Метал (инфо: има само една линия и няма как да се прескачат).
  Бунта не е първи, но за първи път е показан по-обстойно. Преди няколко месеца хората бяха спрели влака на спирка Даскалово, в който не могли да се качат всички чакащи пътници. Отново следващия влак е бил след 30мин, но хората са отишли за този влак и не за първи път не могли да се натъпчат всички в него.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.