Гарваните от ГЕРБ и БСП си пазят взаимно очите

Потече емблематична за гарваните, които не си вадят очите взаимно, размяна на обвинения. Според министър Делян Добрев, от БСП са знаели предварително за руския иск от 1 милиард евро за АЕЦ „Белене”, а Корнелия Нинова от БСП пък отвърна днес като детонира твърдението ,че правителството на ГЕРБ е имало информация за подготвян атентат в България преди касапницата на летище Сарафово.

Звучи страховита тази размяна на удари, направо е в духа на революционния плам на Станишев, който лансира днес партийния лозунг „свобода или ГЕРБ”. Обаче е твърде бутафорна. Отново…

Интересното не е в самата размяна на обвинения, а в тяхната предсказуема „безкръвност” и доказана беззъбост.

Едните са жалват от БСП на европейската полиция за разследване на злоупотреби ОЛАФ и получават светкавично напомняне, че със същия успех могат да се оплачат на „арменския поп”, защото тази специализирана служба действа само в рамките на прерогативите си по отношение на далаверите с европейски средства.

Другите пък, за които е знайно, че имат дълбочинен поглед върху тайните на тайните служби в България поради генетични причини, демонстрират дозирана, но и твърде съмнителна в случая осведоменост за нещо толкова сериозно, което се коментира буквално в целия свят- от Ерусалим и Лондон до Вашингтон. Не е ли „малко” лековато да хвърляш подобни димки за отвличане на вниманието?

И друг път съм използвал метафората за тази битка в стил американски кеч. Уж се скубят, ритат и хапят на тепиха, а всъщност отлично спазват правилата, според които продължава шоуто, за да си получат хонорара за зрелището, за което публиката си плаща скъпо. Но е време вече да се разберем: след като беше разбит толкова триумфално „двуполюсният модел”, с дейното участие на благодетеля на Борисов в политиката Симеон Сакскобургготски и уж се разсея т.н. „синьо-червена мъгла”, какво точно получихме като алтернатива?

Получаваме безцветна мъгла, в която партийната окраска е само за заблуда на лековерните при обозначаването на кечистите.

Ако Борисов и компания наистина искаха да натикат в миша дупка предшествениците си от тройната коалиция , както обещаваха, за да впечатлят разочарованите от липсата на справедливост български избиратели, имаха три години да го направят. И не като някаква вендета, а по закон. Нима чак сега „прозряха” престъпния характер на атомния Франкенщайн край Белене ? Кого искат да заблудят с имитацията на внезапен праведно институционален гняв, обръщайки се за международна помощ за разкопаване на скелетите в българския ядрен гардероб?

Също толкова обречена на нищожност по своето практическо значение е маневрата на БСП с употребата на нещастие от мащаба на трагедията край Бургас за егоистичните цели на шоуто. Не че е невероятно властта да е сгафила в предотвратяването на атентата, но чак пък да е съучастник в него, като едва ли не е знаела, но не е предприела нищо, е абсурд, годен само за партийна употреба в клубовете на партията с преобладаващо членство на другарки и другари от т.н. трета възраст.

Не за друго обвинението на Нинова е несериозно, а защото от ГЕРБ дават мило и драго да се представят като успешни борци в битката срещу престъпността и нямат абсолютно никакъв интерес да се самоубиват, козирувайки пред огледалото. В най-лошия ( за ГЕРБ) случай, ако Нинова е сто процента права, ще последва същото, както и след пренебрегването на предупрежденията за сбъдналата се опасност от атентат срещу българската база в Кербала. Те.е. ще последва едно голямо нищо заради нищонеправенето, в което доказано големи специалисти са Георги Първанов, БСП, но и онези, който днес са наред да грачат соло в хора на гарваните.

Ако това е алтернативата на „синьо-червената мъгла”, от която изскочи Сакскобургготски, ранната прогноза за следващите избори отсега се очертава като един голяяям, пореден вопъл на разочарованите. Въпросът е само кой ще ги очарова този път.

18 мнения за “Гарваните от ГЕРБ и БСП си пазят взаимно очите”

 1. Ау, това вече е наистина срамота.Толкова неграмотни хора, чак да не знаят какви са функциите на ОЛАФ!

 2. АЗ ЗНАМ КОЙ ЩЕ НИ/ГИ/ ОЧАРОВА СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ- “КЛАСИКЪТ”-ЧАЛГАДЖИЯ СЛАВИ ТРИФОНОВ

 3. Алтepнaтивитe пpeд нac ca ДCБ или СПИН. Haли, БАЧО КОЛЬО?

 4. Според мен, рано или късно ГЕРБ ще се гушнат с БСП. В името на “надпартийността”, в името на “експертността и професионализма”, в името на “националното съгласие/спасение”, в името на “политическата стабилност”, с цел “продължаване по европейския път на развитие”. И това е неизбежно! Така е заложено в програмата. Следващото правителство ще бъде дву /три, четири/ коалиционно.
  Всеки народ заслужава съдбата си!

 5. ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите.

  ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?

  И сигурно веднага се досетихте, че пак ще става дума за ЧЕП Владимир Уручев, от ПП ГЕРБ, бивш главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а понастоящем, освен „политическите си ангажименти”, се подвизава и като член на Съвета на директорите в родната АЕЦ, а също така и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Няма да се учудя ако скоро разберрем, че е поканен и в ръководството на американската програма за космически изследвания НАСА. Не може да му се отрече таланата на този ЧЕП. Но сигурно ще се запитате, как е възможно това? Как е по силите и възможностите на един единствен човек да изпълнява толкова много и толкова отговорни задачи едновременно? Но да допуснем че може, тогава как това е уредено от закона? Нека видим.

  Владимир Уручев е избран за ЧЕП по „Закон за избор на ЧЕП от Република България”. Член 2 на този закон постановява: „Статусът на ЧЕП е несъвместим с:”. Следват цели единадесет точки в които се изброяват конкретни длъжности, но те явно не са допаднали на Уручев, поради което той се е ориентирал към точка 12, на същия член 2, която гласи: „изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която според закон е несъвместима с положението на народен представител.” Остава сега да проверим цялото законодателство, за да видим дали случайно Уручев е нарушил статусът на ЧЕП.
  Не е ли най-добре първо да погледнем в основни закон на страната – Конституцията на РБ? Ето какво казва тя:

  Съгласно чл. 68: народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  Според чл. 72: последствията от установяване на такава несъвмесимост е прекатяване на пълномощията му с решение на Конституционния съд.

  До тук добре. Но къде да видим, кои длъжности са несъвместими с положението на народен представител? И понеже „Правилник за организацията и дейнсостта на Народното събрание” е със статут на закон, може би там ще намерим отговора.

  Чл. 118. (1) Народният представител не може да изпълнява друга държавна служба или да извършва дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  (2) Народният представител няма право да участва в управителни или надзорни органи на търговски дружества и кооперации.

  В своята практика Конституционния съд на РБ се е произнасял по близък казус, като е установил, че изпълняването на длъжността народен представител е несъвместима с длъжността изпълнителен директор в държавно предприятие със 100% държавен дял. В този случай пълномощията на народния представител са били предсрочно прекратени.

  Какво излиза на практика? ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! Веднъж, когато е приел да бъде назначен за член на СД на АЕЦ ‘Козлодуй” и втори път – в УС на ДПРАО.
  Но така си мислите вие. Далеч не така мисли самият ЧЕП Уручев. За да легитимира погазването на Конституцията на РБ и други закони той подава пред ЕП следната Декларация за финансовите интереси на ЧЕП Уручев. Видно от нея, срещу упражняваните от него дейности, извън „политическите си ангажименти”, той е посочил че прави това за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Така, според него, той не нарушава законите. Но в същото време в нито един от погазените от него закони не се прави изключение за случаите, когато това се прави за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”.

  И кой нормален човек би повярвал че именно този „национално отговорен политик” би вършил токлова много неща за „БЕЗ ВЪЗНАГАЖДЕНИЕ”? Още веднъж ще напомня, че Уручев е поставен на тези позиции, за да обслужва три огромни корупционни схеми, за източване на стотици милиони лева. 1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6” в АЕЦ „Козлодуй” – над 500 милиона лева. 2. Строителството на 7-ми блок в Козлодуй, на двойна цена, т.е. още 8 милиарда лева минус. 3. Извеждане от експлоатация на блокове 3 и 4 със средства от фонд, с набрани средства от над 3 милиарда лева. При управлението на такива огромни суми защо му е на Уручев да „работи ЗА ВЪЗНАГРАЖЕНЕНИЕ”? Та нали всеки който получи макар и малка част от кухите поръчки по горните три схеми ще намери начин да му се „отблагодари. Не ли?
  Заедно с това възникват и още два интересни въпроса, от усилията да се труди за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Кой му плаща самолетните билети от Брюксел до София и обратно, а също така и транспорта от София до Козлодуй и обратно, за да може той ежеседмично да участва в заседанията на СД на АЕЦ-а? Същото се отнася и за участията му в заседанията на УС на ДПРАО. Не на последно място стои и въпроса за отговорността. Ако той работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” то каква отговорност носи в случай на провал на ууправленските си усилия?
  Това че Уручев работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” е толкова вярно, колкото е вярно и това, че ядрената енергия е най-евтина. „Най-евтината енергия” ще бъде доизизплащана от десетки хиляди поколение в бъдеще, под формата на отчисления за съхраняване на ядрените боклуци, произвеждащи се сега. „Безплатния труд” на Уручев го плащаме всички ние сега, плюс, бъдещите поколения, които още не знаят за това, защото удължаването на живота на блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми блок ще произведат още повече ядрен боклук. „Безплатния труд” на Уручев е като безплатния обяд. Който вярва че той съществува нека вЕрва и на ядрената мафия.

  Това не е единствената Декларация, която ЧЕП Уручев е подал по хода на усилията си да получи желаните назначения, за да „работи за нашето благо и просперитет”. Има поне още цели три декларации, подавани пред една или друга национална институция, за да „покаже”, че при тези назначения липсва конфликт на интереси. И всички те са коя от коя по-абсурдни. В една от тях, за да получи назначението в ДПРАО, даже се стига до абсурда да признае, че е служител на АЕЦ „Козлодуй”, НО понеже през последните 12 месеца не е бил нечий друг служител от това следва, че няма конфликт на интереси. Макар от същата декларация да става ясно, че той от броени дни е на позиция в централата. Пълен абсурд.
  Запазвам си правото да информирам съответните национални и европейски институции за този прецедент.

 6. Стана ясно, защо руските ядрени проекти у нас са толкова скъпи! Съобщава ни го, индиректно, руския електронен, ядрен вестник Nuclear.ru:

  Чистый убыток «Атомстройэкспорта» вырос до 14,4 млрд. руб.

  Чистый убыток ЗАО «Атомстройэкспорт» по РСБУ в 2011 году увеличился в два раза по сравнению с показателем 2010 года, до 14,4 млрд. руб. Cогласно данным базы Интерфакса «СПАРК», выручка компании выросла на 9,7%, составив 13,6 млрд. руб. Себестоимость увеличилась на 6%, до 19,1 млрд. руб. «Атомстройэкспорт» показывает убытки в отчетности по РСБУ с 2007 года. Основной причиной формирования отрицательного финансового результата в компании называют реализацию исходно невыгодных контрактов на строительство АЭС «Бушер», первой очереди АЭС «Тяньвань» и АЭС «Куданкулам», заключенных в конце 1990-х – начале 2000-х гг.

  Така сега те искат да си компенсират от нас, това, което другите им чуждестранни партньори не са им позволили да ги “оскубят”!

 7. Който си е мислил, че ГЕРБ са по добрата част от БКП, се е заблуждавал! По лошата са! Защото по успешно подменят реалната действителност, защото прикрити зад членството в ЕНП, по успешно лъжат бедния народец, а донякъде и доверчивите европейци. Защото нямат дори и малкия управленски капацитет на БСП. “Екстрактът от най-лошото – победилия простак, победилия милиционер”.

 8. БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща фалшива монета. БСП(ЕЗИ), ГЕРБ(ТУРА). Взаимните обвинения, които си отправят са като състезание по кеч с предварително нагласени ходове и резултатът е блатото в което живеем. На следващите избори очаквам фалшификации и от двете страни на фалшивата монета. Медиите също работят за тях.

 9. Браво г-н Инджев! Бъдете все така чувствителен!

 10. Е пъ я пъ немоем да ви разберем!Парията наша майчица велика БКП(по новому БСП,след обновяване на фасадата по програма “красива България” или “коалиция за България беше”?!) нали най отбраните (висши) кадри,се най пънаи кадърни,способни,можещи и знаещи .(точка) или!(удивихте съ)
  Против….няма,а!
  Е,ми ако тея (баш,най) незнаят,че тея другите (преоданците – по етно/диалектично казано),от долният етаж на “височайшата майчица Партия” и да знаят,незнаят на кой свет съ.
  Сегъ като другарката Курнелия ви (стана ли по новите изпростени правила ВИЕ),що нищете да И вервате.
  Тоя атентат е толкова прозрачен,че като отворена книга,ма зависи кой как му четенето.Само дето Бог все се бърка ,та пообърква предначертаните “проекти”.

  “Вечната загадка на света е неговата познаваемост.Най-трудното за разбиране нещо на света е данъкът върху доходите.Най-трудното за разбиране нещо на света е данъкът върху доходите.”-Алберт Айнщайн
  Амин!

 11. БЕЗЦВЕТНА МЪГЛА,най-точното определение за ГЕРБ!!!

 12. Кратко, но ясно и компетентно написано отново. Чудя се на “матреала” как не можа да разбере, че ГЕРБ и БСП са от едно и също котило и са оплетени като свински черва и , че гарван око никога не може да извади. За по-голяма сигурност за следващите избори ни предлагат и другарката Кунева. Честит втори мандат, другари! Не ще да е за първи път, както казвате от ГЕРБ, а за пореден.

 13. Все по някое време идва момент:
  когато реалността чуква хората по носа – въпреки омекотяващата и опияняваща безцветна мъгла, пръскана от масмедиите. Тогава сатурналиите свършват и глупаците престават да бъдат царе. Натирват ги с ритници, където им е мястото.
  Не знам дали тогава ще става въпрос за “алтернатива” или за отмъщение.

 14. Г-н Котев, мисля че става въпрос за чвор, а не за чеп… както и да е луд е който дава баницата т.е. лудите сме ние.
  Иначе тоя си плаче за прокурор ама де го прокуроро.

 15. ЧУХТЕ ЛИ ГО Ма(г)арешки? Няколко пъти спомена КОСТОВ,значи,матряла пак ще избира комунистически говеда.

 16. И в това царство кърваво, грешно,

  царство на подлост, разврат и сълзи,

  царство на скърби – зло безконечно!

  кипи борбата и с стъпки бързи

  върви към своят свещен конец…

  Ще викнем ние: “Хляб или свинец!”

  Дали ще дочакаме?

 17. Герб, БСП ,ДПС и РЗС са си коалиция и сега,само се карат за пред медиите и хората.А в бюфета на парламента заедно си пият и ядат. Даказателство България на гражданите още на 27юли 2012г. казаха как ще се разпределат местата във ВСС и познаха парламентарната квота на 96%

 18. Даказателство №2 приватизацията на Булгартабак и Кремиковци и предстоящата на военно-промишления комплекс.
  Даказателство №3 една и съща медийна групировка ги обслужва.
  Даказателство №4 една и съща банка ги обслужва.
  Даказателство №5 никои никого не разследва от тях.
  Даказателство №6 сега генното политическо инжинерство създава партия Марешки и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.