Марешки ни продаде горчив хап

Страхотно ме развесели днес официозната телевизия ТВ 7 със спонсорирането на политическия примитивизъм на едно от новите (?) колелца в предизборната колесницата на ГЕРБ, поканен в студиото да сподели за себе си самохвални мисли и да обобщи българофобски такива.

Блесна самият Веселин Марешки, представен от водещата Кулезич като много успешен бос в аптекарския бизнес ( за разлика от вече неуспешните, понеже са дадени на прокуратурата негови конкуренти), като се кълнеше как не иска да печели (много) от продажбата на лекарства и по тази причина ги продавал лекарствата евтино. Какъв мил чичко милионер, нали!

Но това беше само част от сатиричния сюжет. Главният герой в него, който преди месец и половина бе гръмко „убеден за 5 минути” ( от премиера Борисов, похвалил се сам с този рекет) да купи потъващия ( в дългове за 1 милион лева) пловдивски футболен клуб „Локомвотив” , явно е пуснат по допълнителния коловоз да допълва пуфтенето на локомотива си ГЕРБ към втори мандат. За целта варненският аптекар, яхнал губещата финансово, по политически печелившата инвестиция в Пловдив, вече демонстрира амбиции за игра на софийски терен в „голямата политика”. Бил прозрял необходимостта…

Освен, че беше побутнат да се хвали със своята безкористност от водещата, както и от своя някогашен остър критик Яне Янев, който вече е започнал да го уважава, Марешки ни нагости неделно с истинска черешка на тортата в разсъжденията си за реформа в политиката. Той обясни на зрителите, че 240 депутати са ни много защото…не могат да се намерят в България толкова много честни хора!

Водещата, известна с благия си характер, която не обича да прекъсва събеседниците си без належаща нужда, сметна за нужно да се съгласи мълчаливо с тази тъжна констатация за из(р)аждането на нацията в банда нечестни (около 7 милиона) жители на територията на България.

Честно ви казвам, изобщо не се шегувам. Вещият в тези неща бизнесмен и кандидат за важен политик Марешки, явно плувайки в такава черноморска, пловдивска и вече в същата столична среда, обяви на всеослушание кредото си, че честните хора в България не стигат и за един парламент. Но същият явно няма нищо против да оглави нечестните тълпи.Вероятно защото е достоен като едно от онези мааалки изключения, истински бисер на честността.

Всъщност Марешки очевидно споделя, но и творчески разширява, прозренията на ментора си Борисов за мат’ряла, с който много сме го закъсали. Което си личи от това кой, къде и защо го казва.

Ако от Борисов научихме, че сме зле с качеството на избирателите, сега от продавача на евтини хапчета научаваме точната си диагноза: санитарният ни минимум в това отношение е ударил дъното под границата от 240 души.

Като го слушах си помислих, че вместо от верига аптеки някои хора имат нужда от верига за връзване на непомерните им амбиции да разболяват здравите с претенцията ,че ги лекуват. Е, в ТВ 7 не мислят така, наредено им е да млатят „фармацевтичния октопод” докато си (из)даде и майчините вестници, но не бива да очакваме да виждат пипала там, където не им е позволено да пипат.

18 мнения за “Марешки ни продаде горчив хап”

 1. Поне да беше го минал, като “austerity measures”, щеше по да му приляга. А то, както я е подкарал ще започне хаповете и да ги подарява! Още малко и да вземе един фенер и да се завре в някоя аптека (по липса на бъчва) и като същи Диоген да търси депутата. Ама да внимава много да не го гръмнат някъде по булевард България, че тия не си поплюват! Особено, като ги подпре депутатската безработица и им подпари отзад.

 2. Ne znam v rezultat ot kakvi hapcheta mu se e poluchilo taka, no Mareshki e sachetanie ot naludnichavoto samochuvstvie na Jorj Ganchev i tapotata na Boiko Borisov.
  Uchil Mareshki tri godini v CCCP, ne uspial da zavarshi, no se varnal vav Varna s jena ruskinia i stanal chesten biznesmen – biografia za chudo i prikaz i tipichnoto testo, ot koeto e zamesena naporistata posredstvenost, koiato po voliata na DS/KGB upravliava Balgaria dnes!

  A darjaneto na Lyuva Kulezich mi haresa – beshe napadatelna, provokativna, ironichna i dostatachno iasno pokaza, che razgovaria s trima kreteni.
  Samo deto propusna da pita Mareshki, sled kato tolkova barzo i uspeshno e opravil sebe si, za kolko dena smiata da opravi Balgaria.
  Predpolagam, za ne poveche ot 80.
  Ako mu dadem 800 kato na S2, shte zadminem Shveicaria.

 3. Повтарят ни един и същи филм.БКП/ДС започна още през 1987г./годината на началото на перестройката/ да създава основите на присъдружните си партии. Началото беше поставено с Клуба за гласност и преустройство.Веднага след 1989г. подготвените кадри оформяха ДПС,АСО,Социалдемократи както и внедряваха агенти и доносници в новопоявяващите си политически партии.Така манипулираха политическите процеси на прехода. След провала на Жан Виденов и най-вече успешната дейност на правителството на Иван Костов,веднага активира създаването на нови сателити като НДСВ,Атака и др.За по сигурно след народното разочарование от Кобурготски веднага се създаде ГЕРБ като резервен играч,имитиращ “дясно” поведение,както и активиране на остатъците от агенти идоносници в действащите партии СДС и ДСБ с цел окончателно им разбиване и дискредитиране пред обществото.За целта здраво се използват медиите. Сега този опит се ползва от ГЕРБ. Не случайно масово се възстановяват на висши и средни нива в управлението деца и внуци на бивши ръководни кадри на БКП и ДС. Въпроса е дали тази истина ще стигне до съзнанието на хората.

 4. През цялото интервю Марешки повтаря, че не било важно да си умен, а да си с чисти помисли. Нямаше обаче кой да го попита след като е толкова чист и девствен в помислите си защо заграби обществена земя на плажа “Кабакум”, за да си построи къща и частен фитнес клуб?! Къщата се води като преместваем(?) обект, а таксата за 1 час в частния фитнес клуб построен на общинска територия е 100 лв. Наскоро министър Лиляна Павлова е била там и е възкликнала слисано при вида на къщата “Ама това преместваем обект ли е?”…Възклицанието е от рода на “казвам ти дъще, сещай се снахо”. Та “чистият” в помислите си Марешки трябва или да играе по гербаджийския сценарий или да се прости с някои много скъпи придобивки, а защо не и с бизнеса си. Марешки, очевидно, не би искал да последва съдбата на Гриша Ганчев, Любомир Павлов и т.нат.
  А и какво друго да очакваме от Марешки, господинът все пак е с ниско чело и жена рускиня 🙂

 5. Интересно кои ли пък са “честните” хора в парламента според магарешката мутра???

  Ако той иска да го мислят за честен поне да не се натиска за политиката. Там не е място за “честни” хора!

  А колкото до презрителните определения, които шефовете на Герб използуват за да благодарят на хората че са ги узаконили като царе няма какво да се каже освен Ашколсун Тапаци ! Щом като вас ви е избрал “Матрял” значи и вие сте такива.

 6. Има една хубава и точна българска по-говорка:”Краставите магарета през девет баира се подушват (се намират)”. Това, много ясно и нагледно се видя в предаването на Люба Кулезич, в което провалените и компроментнирани въжеиграчи и “демократи” (Жорж Ганчев и Яне Янев), чрез сервилното си отношение към поведението на олигарха Марешки, показаха намерениета си(може би ще се коалират) си за предизборни игрички с цел домогването им до властта, чрез използването гърба и на мутрата управляващ в момента. А да не говорим за външния вид на олигарха, който се появи като някой бродяга току що излязъл от катуна и показа, че се гордее с това. Демек и той е “човек от народа (от катуна или от гетото).

 7. Новият лъч на метрото след дъжда днес е протекъл. Става дума за метростанцията при булевард
  ” Джеймс Баучър ” . Ще ми е интересен коментарът Ви, господин Инджев.

 8. Към dragan:

  Където е капала, пак ще капе- тук прокапването или скапването не е голяма новина, а по-скоро стандартна случка.
  Любимият ми пример за “качество” , докато живеех в квартал с названието “Младост”, беше , че младата инфраструктура там се скапа за двайсетина година, докато онази на римската империя още работи в Европа.

 9. Парад на простотията, на агресивната убогост, на безскрупулността и безочието, на чувството за ненаказуемост! Имах чувството, че се завръщат петдесетте години!
  А господинът Магарешки – бездарен артист от същата зловеща пиеса. Тържество на пълната поквара и падение! Свидетели сме на съдбата на един народ, завладяна от най- маргиналната, най-престъпната, най-продажната му част!

 10. Аз също много се забавлявах и някои неща си отидоха на мястото.Марешки учил в Русия,довел жена рускиня,върнал се в България и започнал да изкупува държавна собственост с парите спестявани по време на следването,станал много богат,сега иска да влезе във властта.Дежа вю,толкова пъти,Кулезич май ни мисли за идиоти?Той е класическо парвеню!Г-н Инджев вие ще излезете най големия “наивник”,който не осребри следването в СССР!

 11. TV7 е пълна с изненади,в събота”политолога”(кой ли университет в САЩ е завършил?)Кошлуков беше поканил”най желания ерген”(кой ли го желае?)в България-Тодор Славков.В това интервю чухме доста простотии,но бях много изненадана,когато разбрах,че Кошлуков много цени и уважава шивачката Евгения Живкова-“тя е много доктойна и интелигентна жена”.Какъв е този цирк,каква е тази липса на самоуважение от”дисидента”Кошлуков?Какъв политически коментатор е той?

 12. Слушах Марешки само малко като превключих канала, но друго ми направи впечатление. TV 7 забиха поредният пирон в ковчега на българската дипломация с репортажа си за Хизбула и колко невинна била тази организация. И станаха трибуна на Анти еврейски настроения и заплахи.

 13. Към DRAGAN:
  Досещате ли се колко е текло в джобовете на проектанти, предприемачи изпълнители, контролни органи и възложители, за да се актува и пусне обектът в експлоатация, а дни по-късно и на нас да ни протече /върху главите/?
  По-интересен би бил коментарът на този, който преряза лентата.
  🙂

 14. Разбрахме какво обещава Марешки на болните – да намали цената на лекарствата, но какво обещава на здравите?! А всъщност той има ли сметка да сме здрави?

 15. Haблюдaват ce две тeндeнции в TV-говopилнитe – xвaлeнe нa личнocттa бoйкoвa и нacaждaнe нa нocталгия пo coцa. Bepoятнo цeлтa e дa ce подгoтвим пcиxичecки за чepвeнo-пeмбeнa мъглa /прaвитeлcтвo Гoцe/Бoцe/. Дoкaтo тaкива кaтo Maгapeшки /нecпoлyчливo кoпиe нa ББ/ ca фpaгмeнти oт предизбopнaтa мacoвка, кoитo щe излъжaт eдин файтoн кoлeбaeщи ce избиpaтeли да глacyват зa тяx /за да нe глacyвaт – caкън! – зa Kocтoв/. Teпърва щe ce пoявявaт “oт нищoтo” и дpyги мapeшкoвци и виткoвци, зa дa теcтват бpoя нa шapaнитe cpeд нac /бeз дa cмятaмe нaй-гoлeмитe шapaни – глacyвaщитe пo зacлeпeниe зa БCП и Герб/.

 16. Как ще живеят по-добре пациентите, ако фармацевтите им живеят зле?
  Този знае ли как живеят фармацевтите в другите страни и в коя друга държава унижават така фармацевтите в национален ефир?

 17. Имам за съжаление “удоволствието”това чудо наречено аптекарски бос да го познавам повече от 20год.и за него с пълна сила важи и друга българска поговорка: “Пази,Боже сляпо да прогледне”.Но…..се оказва,че слепците са всички други,не и той….защото още преди години предупредихме на много високи нива /и местно ,и национално/ какво ще се случи,но никой не пожела да ни чуе.Наглостта и безскрупулната му арогантност не е от вчера,но явно добре обслужва нечии интереси.И тъй като нещата в бизнеса му не вървят както му се иска,много кранчета секнаха,та сега…………е отворил огромна уста и малкото останало да лапне.Краен цинизъм и демагогия……да определяш кой да живее добре и кой зле.Защото……….ако хиляда фармацевта/както заяви господина/живеят зле………някой дава ли си сметка,че няколко милиона пациенти ще живеят още по-зле!!!!!!!!!Знанията,постоянното професионално надграждане,опита се заплащат във всяка цивилизована страна.Колегите в останалите страни на Европа отдавна работят по програми за превенция и контрол на основни социално-значими заболявания и за тази си дейност получават достойно заплащане от здравноосигурителните фондове.А тук………заради такива като тоя, аптеките са на път да се превърнат от здравни заведения в лъскави бакалии,където се подхвърля изключително унизително торбичката с лекарствата.А за консултация……….в тия негови”велики”аптеки никой не е чувал,няма и да чуе.Това изисква обучен персонал,а не събрани от кол и въже хора……..абсолютен срам и позор за държавата.

 18. Герб, БСП ,ДПС и РЗС са си коалиция и сега,само се карат за пред медиите и хората.А в бюфета на парламента заедно си пият и ядат. Даказателство България на гражданите още на 27юли 2012г. казаха как ще се разпределат местата във ВСС и познаха парламентарната квота на 96%.
  Даказателство №2 приватизацията на Булгартабак и Кремиковци и предстоящата на военно-промишления комплекс.
  Даказателство №3 една и съща медийна групировка ги обслужва.
  Даказателство №4 една и съща банка ги обслужва.
  Даказателство №5 никои никого не разследва от тях.
  Даказателство №6 сега генното политическо инжинерство създава партия Марешки и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.