Дядо Путин е кандидат да ни освободи от руско иго

Грях ми на компютъра, ако прозвучи като молитва за бедствие, но в безизходицата с колониалната зависимост на България от СССР и Русия се открива неподозирана от мнозина до скоро възможност много българи да прогледнат за същината на тази задушаваща „дружба”. Но явно тук нещата не се оправят, ако не станат преди това непоносими…

Малко по малко става ясно на „неразумните юроди”, че Русия е готова, при това планирано, да направи живота на българите непоносим. Гигантът, който печели стотици милиарди от износ на суровини и за когото 1 милиард евро са пренебрежимо малко пари, не само настоява тази умопомрачителна за българските възможности сума да бъде изплатена, но и на практика да доведе до още по-голяма зависимост на българската енергетика от Русия.

Това става ясно от информация на ИТАР-ТАСС, която цитира руски участник в преговорите за АЕЦ „Белене” да прогнозира „всички шансове” Русия не само да си получи сумата, но и вместо в брой да я прибере под формата на активи, които практически да фалират и да поставят в пълна зависимост от Москва българската Национална електрическа компания ( НЕК).

Най-интересната част от откровението на въпросния експерт е признанието, че този вариант е бил обсъждан и предвиден отдавна.

Не по-малко типично като поведение и начин на мислене е предупреждението на експерта, че американците от „Уестингхаус”, които спечелиха търга за техническото и икономическото обосноваване на пришиването на руската ядрена кръпка от Белене към Козлодуй, няма да получат нито един руски документ. Ей така, напук…

Ако бях политик, може би щях да пророня някоя лицемерна сълза на съжаление за този продължаващ ирационален натиск и да хленча, че така не бива, че не е хубаво да постъпват с нас така. Но понеже не съм, направо си признавам: открива се неподозиран шанс за повече българи да разберат с кого и с какво си имаме работа.

Цената си струва! Жалко е, че трябва да ни дръпнат шалтера и благодарение на токов удар да се възроди по веригата на причината и следствието в доста мозъци тук патриотичната мисъл за приоритетите ни, приспани сега от твърдения на руската пета колона от съветската школа, според която любовта към България минава преди това през трансформатора на тази любов- Русия. Дърпането на този шалтер открива възможност да се откачим от котвата на петата колона, която ни държи привързани към един труп, към „най-прогресивната”, т.е. мъртвата отдавна съветска държава.

Грузия се освободи от вековната прегръдка на руската мечка с цената на бомбардировки и териториална загуба. Не знам дали знаете, но в рамките на СССР Грузия беше нарицателно за подкупност. За нея се носеха легенди и вицове.

Рязкото скъсване на пъпната връв със съветското минало и руското му продължение обаче изстреля същата тази страна на върха на световните класации по борба с корупцията. Около 40 000 милиционери и 13 хиляди катаджии бяха уволнени за един ден и заменени ( с предварително обучени млади ) нови кадри. Заплатите на новата администрация, съкратена по обем, включително на прочистения съд, прокуратурата и следствието, бяха увеличени в пъти. И днес Грузия е ако не световен шампион по ЛИПСА на корупция, то някъде в първите няколко места по този показател. Уникално висок е процентът на грузинците с доверие в резултата от тази реформа: 99 на сто от анкетираните от Евробарометър заявяват, че след промените никой не им е искал подкуп!

Ние тук бръщолевим за някаква лустрация, но там, лекувайки я хирургически дори от спомена за съветския колониализъм (доколкото смениха поколенията в администрацията буквално за една нощ) обновиха на дело чипа на нацията с един удар. И това стана възможно благодарение на глупостта на Кремъл. Той загуби, вероятно завинаги, симпатиите на един народ, който по своето русофилство можеше да се сравнява вероятно само с…българския.

Да ви се вижда много умно мечешкото поведение на Русия с натиска за пустия един милиард?

Ето затова възлагам надежди на Кремъл да продължи с глупавата си политика, а тукашните му помагачи да се пенявят все така в полза на руския интерес да си търси интереса за сметка на България, за да постигнем поне малка част от ефекта, до който доплува нашата черноморска съседка Грузия и да изплуваме от дъното на европейските класации със собствени сили, а не като просяци, полегнали на брюкселската дантела с протегната ръка.

Ако имаме късмета нещо подобно да се случи наистина, най-после, с близо век и половина закъснение, ще бъде отговорено на въпроса на върлия русофил, но повече български патриот екзарх Антим Първи при завръщането му от заточение (на което е изпратен не без помощта на руските интриги срещу българската църковна независимост) към руснаците: „ вие ни освободихте, но кой ще ни освободи от вас”?

Има кандидат за освободител от руснаците- Дядо Путин!

23 мнения за “Дядо Путин е кандидат да ни освободи от руско иго”

 1. На това му се казва четвърти (или кой там поред беше) опит за “доброволно присъединяване” към Русия и еврАЗИАТСКИЯ им съюз.
  Същия вкиснал боршч (стара и отработена технология) отдавна готвят и предлагат и на Украйна и другите екс-републики.
  Че и на европейски държави даже се осмеляват да предложат.

 2. Чудесно ще е, ако наистина ни забият ножа с този 1 млрд. Защото тогава ножът ще опре до кокала, а ние, българите, сме доказали, че имено тогава ставаме единни и борбени. Може да станем по-бедни, но поне ще сме свободни.

 3. Естествено… От сключилите договора, без да направят отделно дружество, до тези ”по-умните”, от ГЕРБ, които и до сега не са го прекратили, са образец за административен капацитет.

  Трябва да бъдат съдени от съд за престъпна група. Шегувам се… трябва да бъдат преизбрани.

 4. Не ми се иска г-н Инджев,да се окажете прекален оптимист по отношение психологията българска.Много се опасявам,че границата на българското търпение се слива с границата на хоризонта.И мисля,че руснаците са ни разучили много добре!Имали са време и средства!А и архивите ни,та и книжнината от преди турското робство(каквото е спасено от изнесеното)е у тях!

 5. Лично аз съм готов да мръзна всяка зима от сега, и до края на живота си, само и само да се отървем от тези идиоти!

 6. Той,този механизъм е отдавна известен в медицината. Мощният токов удар на дефибрилатора е спасил милиони пациенти от неизбежна смърт. А нашият русолюбски народ очевидно е изпаднал в “дълбока кома” и върви към “клинична смърт”. Изглежда ще трябва да се зареди “дефибрилатора”. От тази гледна точка 1 милиард евро си е никаква цена, пред варианта – АЕЦ за 22 млрд или недай Бог, ядрен инцидент. А излекуват ли се баба Гицка и дядо Седефчо от русолиженето – няма какво да спре България от излизането й на шорт-пистата към Европа!
  @ ДРАКОНОВО-МЕЧЕШКИ КОЛОНИАЛИЗЪМ:
  Тя Сев.Корея си е руска колония още от войната там. Само че корейски тръбопроводи са “сън в лятна нощ”. И да не се заблуждаваме – никакви дългове не се редуцират и опрощават. На путиновци е пределно ясно, че парите им са безвъзвратно загубени и ще вземат от там само “на босия цървулите”. Тамошните туземци, скоро ще трябва да “хрупкат корени” ако “Батюшката” не им пусне нещо за папкане.

 7. Ne znam dali severnokoreicite poluchavat ili shte poluchavat нещо за папкане ot “Батюшката”, no znam, che ne ot vchera poluchavat takova ot prognilia imperialisticheski Zapad.

 8. До ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  То КИМкорейците нямат нищо ,защото са все още китайско-руска колония, иначе едва ли щяха да ядат трева ,ако след Втората световна война бяха освободени , а не окупирани. И то два пъти. Даже техните колониални колаборационисти се кланят най-малко на двама господари – в Кремъл, и в Поднебесната , а когато не се кланят -ПАСАТ!

  Ние също не си взехме “от босия цървулите” от “братските” “голтаци” , като Ирак,Либия и др.,и въпроса не е до нямането , до “БРАТСКО” опрощаване става въпрос! ОСОБЕНО ,когато “побратимения” НЕ желае да си плати!

  Освен това ние също сме “босяци” , но ЧЕР(“к”)ВЕНОкагебист Путин не ни “опрощава” единия милиард, макар да е “побратушкан” от нашите путиноколонофили.Пък и милиарда е един , не са единайсет!

 9. Има и друг аспект, приближаващ края на това иго/дай, Боже!/: за досегашното грабене беше нужна огромна доза масово опростачаване, но простакът се сепва ЕДИНСТВЕНО при заплаха от плащане, така че – може и да дойде краят на подлото скрито опустошение на България!

 10. Те няма, разбира се, да спечелят делото за един милиард в Париж. Вероятно ще бъдем принудени да платим няколкостотин милиона. А каквато и да е присъдата, до купуване на НЕК няма да се стигне, разбира се.
  Аз не бих си пожелал обратното. Струва ми се нереално оптимистична тази версия, г-н Инджев. Милиардът не би се усетил, защото никоя от настоящите, а и близкобъдещи партии в България не биха отнели от “качеството на живот” на българина, така както той го разбира. Купуването на НЕК от руснаци не би му накривило на шапката. А най-лошото – ако стане така, че ракията поскъпне или изхвърлянето на боклук започне да се плаща на количество, тогава стават виновни тези, които развалиха отношенията ни с Русия, щото тя е силна.
  Човек може да се освободи от наложената корумпираност, ако е по природа некорумпиран. Човек може да се освободи от зависимост, ако по природа е зрял и самостоятелен. Един незрял и зависим човек не се поправя, когато просто злоупотребяващият с него прекали. Тогава той става още по-болен.

 11. Absoliutni shampioni sa Gruzincite, potvurzhdavam informacaita na G-n Indzhev ot purva ruka. Osven skusvaneto s Rusia, obache osnovnata prichina za tova Gruzia da e purvenec v reformite koito produlzhavat da ochudva sveta e super lidera na stranata – Prezidenta Saakashvili. Tova e liderut za kogoto Bulgarina mozhe samo da si mechtae. Chovetkut si e slozhil glavata v torbata v imeto na rodinata si i raboti neumorno za promeni zaedno s administraciata koiato e vduhnovena ot nego, raboti s chest, gordost i entusiazum. Rezultatite sa nalice. Ako zaviseshe ot men bih zamenil cialata durzhavna administracia barabar s prezidenta na BG za G-n Saakashvili. Kakvo da se pravi, ne sme Gruzia. Nie puk si imame G-n Diankov suzdatelia na Doing Business Survey i Ease of Doing Business na svetovnata banka koito e vice premier otgovoren za ikonomikata veche ne znam koia godina. Vupreki tova BGto si e vse taka v Grupa C na reformatorite a ne v A grupa kato Gruzia. 100 takiva kato Dainkov ne struvat polovin Saakashvili, dragi mi suotechestvenici.

 12. @ ULIAN Абе Юлияне, умни неща пишеш, вземи пиши като хората, че ние по старите се измъчваме да четем на тая маймуница, моля ти се!

 13. Аз намирам за твърде оптимистични едни такива надежди . Да си припомним , че преди две години руснаците ни оставиха две седмици без газ и в резултат какво – намразихме набързо подлите украинци , даже за малко и посолството им да превземем . Обаче “братската” любов вместо да закъса , отиде на качествено ново , по-високо равнище .
  И за въпросния милиард лесно биха се намерили виновници : международното положение ( да живее , винаги ни е под ръка ) ; глезените европейци , които дразнят горкия “Газпром ‘ като несправедливо не искат да плащат справедливите му цени ; не на последно място гадните американци , които…и за тях може нещо да се измисли като му дойде времето и т.н. Е и от кого тогава да печели “руската страна” ? Ми от когото може , я ! Свободен пазар е това – прави са си хората .
  Та в общи линии смятам , че сте съвсем прав г-н Инджев .
  Обаче в предната статия .

 14. Комунягите и тройната коалиция са подписвали каквото им нарежда Русия.И пред съда ще дават показания каквито им нареди Русия.
  Руското робство е от векове.
  Паметници,черкви,улици….са с имена на
  руски завоеватели и тирани
  За да се освободим от руското иго трябва да прекръстиме полвин София!

 15. Видео с жестоко отношение към затворници взриви Грузия. Министър подаде оставка, предаде Би Би Си, цитирана от БТА.
  Кадрите, заснети със скрита камера в Гълданския затвор в Тбилиси, бяха разпространени вчера от Министерството на вътрешните работи и показани по грузински опозиционни телевизионни канали.

  На тях се вижда как охраната насилва затворници с гумени палки и метли, предаде Интерфакс. На други кадри двайсетина надзиратели се редуват да бият затворници по ръцете и краката.

  Видеото е предоставено от бивш служител на затвора, който избягал в Белгия. В разговор с телевизия ТВ-9 той твърди, че затворниците са били измъчвани по пряка заповед на шефа на МВР Бачо Ахалая и че министърът, отговарящ за изтърпяване на наказанията – Хатуна Калмахелидзе, е знаела за изтезанията, каквито били използвани и в други затвори.

  След излъчването на записите в големите грузински градове – Тбилиси, Батуми, Поти и Гори, бяха организирани големи протестни акции. Пред местните затвори се събраха роднини на изтърпяващите наказания.

 16. Към Бачо Кольо:

  Ако с това се опитвате да оборите основната теза в статията ми, явно не сте я схванали или просто постъпвате като руската пропаганда спрямо Грузия: колкото по-лошо, толкова по-значимо.
  Каквото и кирливо бельо да изкарате- има го навсякъде- фактите, които цитирам не стават по-малко значими.
  Свикнал съм срещу аргументите си да получавам омаскаряване на лична основа и не ме учудва този подход, прилаган и по отношение на цели “неудобни” държави.

 17. Г-н Инджев,
  “бачо” Колю, е “стар” познайник и “другар” ,който е проводник на руско-комунистическата ПРОПАГАНДА, затова не се учудвайте от поредното му пропутинско “твърдение”.
  Но може би е прав донякъде и президента Саакашвили , трябва да реформира и затворническата бюрокрация , останала от времето на вожда на всички “бачо” Колювци – “таварищ” Сталин.
  А , какво ли става в род(н)ината на “бачо” Колювци – роднната им Путинландия???
  На този ВЪПРОС трябва да си отговори “бачо” Колю.
  Но ,след като наместника на Сталин – “таварищ” Путин ,отново са възкачи ОФИЦИАЛНО на властовия престол , не трябва да се учудваме от ПОДНОВЯВАНЕ с нарастваща сила на враждебните действия и инсинуации срещу Грузия , а защо не и срещу нас?!?!?
  Все пак ИМПЕРСКИЯ инстинкт и нагон ,винаги е бил основен във “отношенията” на тираните на “империята на злото”, към “чуждите” им народи и държави.
  Макар да са ЗАГРАБИЛИ земи ,повече от всеки друг на света, пак не им достигат ,и даже самите те се чудят дали въобще могат да ги управляват, но ПАК ламтят за чуждите ,дори и миниатюрни спрямо тях държави!

 18. До БАЧО КОЛЬО /ДЯДЯ КОЛЯ/:
  От така поднесената информация, всеки правоверен комуняга следва да достигне до долуизброените изводи:
  1. Въпросното видео е “взривило Грузия”, защото това отношение към затворниците е нещо обичайно, дори утвърдена практика в тази страна.
  2. В подобни случаи руските министри не си подават оставката.
  3. Руското министерство на вътрешните работи не разпространява кадри от руските затвори.
  4. В Русия няма опозиционни телевизионни канали.
  5. В руските затвори не “насилват с гумени палки и метли” и не “бият по ръцете и краката”.”Серъй дом”, Бутъйрка и Лубянка са пансиони за благородни девици.
  6. Руският “министър по изтърпяване на наказанията” не знае за “изтезанията, каквито са използвани в други затвори”.
  7. В големите руски градове не се допускат “големи протестни акции”.
  8. Пред руските затвори не се “събират роднини на изтърпяващите наказания”

  Следователно:
  1. В Америка бият негрите!!!
  2. Всеки грузинец, който не обича Русия на Медвепутин, в същност не обича Грузия!

  БАЧО КОЛЬО /ДЯДЯ КОЛЯ/, сигурно има блогове, в които списват тъпанари, защо не ги издириш и не се опиташ да се проявиш в тях?
  🙂

 19. “Ако с това се опитвате да оборите основната теза в статията ми,…”
  През ум не ми е минавало.
  Смесването на подбрани факти, полуистини, фини или груби марипулации и откровени лъжи са антуража на всяка пропагнда. По този начин тя прокарва тезите си и манипулира масовото съзнание. Руската пропаганда не прави изключение – владее ги в пълна мяра и ги използва по всеки повод.
  П.С. Горното с пълна сила се отнася и за антируската пропагавда, чийто възлов играч се явявате.

 20. “В Америка бият негрите!!!”
  Този тъп виц не е измежду любимите ми. Любим американски виц ми е този, който е любим и на Фулбрайт. За скаутите.
  Вече съм го разказвал в този блог. Може би преди 3 години. Няма да го повтарям

 21. Относно “бачо Кольо”.
  Въпросният другар пропуска нещо. В Грузия се разчува за извращения в затворите и валят оставки. Включително и на министърка. В обществото и в държавата е създадена НЕТЪРПИМОСТ.
  В БГ колко убийства трябва да натрупат полицаите ни, та свенливо да се заговори за нещо подобно? И някой да попита Цвъко не е ли време да си ходи?

 22. В помощ на “бачо Кольо” и такива като него. От руски източник:
  “Чикатило из полиции”
  По подозрению в убийстве 25 жительниц Ангарска, совершенных в течение шести лет, задержан бывший сотрудник милиции, сообщило 29 июня ГУ МВД России по Иркутской области. Поиски убийцы шли 18 лет.
  Первое убийство было совершено в 1994 году. После этого женщины стали пропадать вечером или ночью, потом их тела обнаруживали вблизи Ангарска — в лесах, на городском кладбище, у обочин дорог. Большинство жертв были раздеты, имелись следы изнасилования. Иногда у них исчезали украшения и деньги. Все они были убиты ножом, отверткой либо топором.
  Одна из последних жертв осталась жива. Она была обнаружена 28 января 1998 года в снегу обнаженной без сознания из-за тяжелых травм головы. Стало известно, что поздно вечером водитель в милицейской форме предложил подвезти девушку домой, а сам завез ее в лес, приказал раздеться, бил головой о дерево, от чего жертва потеряла сознание. Пришла в себя уже в больнице.
  После допроса в качестве потерпевшей она опознала старшего сержанта милиции — водителя УВД Ангарска.Однако подозрения от милиционера были отведены показаниями его жены, заявившей, что он был дома. В 1998 году он уволился из органов МВД в возрасте 34 лет.
  Подозреваемого задержали во Владивостоке, куда он уехал за автомобилем. Во время расследования появилась версия — убийца ездит на “Ниве”. Проверять стали всех ангарских владельцев этой марки. У подозреваемого были взяты биологические образцы. Геномная экспертиза показала, что его ДНК-след совпал с образцами, изъятыми когда-то с убитых женщин.
  Напомним, что до этого самым крупным серийным убийцей считался Андрей Чикатило: 53 жертвы за 12 лет его “деятельности”. На счету ангарского убийцы 29 нападений, 25 жертв за шесть лет. При этом следователи предполагают, что было еще не менее 10 жертв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.