Борисов пропагандира платената ( партийна) любов

Да бъда простен за това самопризнание от селянчетата, но като градско момче си спомням от малък майтапите за селските сватби ( става дума за манталитет, а не за населено място и кой къде е роден). „Кумът дава печка”, цака „главният”на сватбата, обаче свекърът, примерно, се докача на чест и се провиква на три ракии: „свекърът дава пералня”…

Точно такава „селска” сватбарска фукня практикува в безогледната си пропаганда и нашият „кум”. На заседание на министерския съвет онзи ден, стенограмата за което е публикувана ( не случайно, разбира се!), премиерът Борисов измерил „любовта” към потресените от земетресението ( и от неразбориите с държавните компенсации) перничани …в левове. Като в бардак.

Обичта на ГЕРБ към Перник е 1 милион лева, на БСП е 15 000 лева”, казал той на заседанието и напътил своя министър Дончев да натърти върху това признание в (платена) любов при връчването на дарението в Перник.

Най-забележителното в тази типична историйка е не само убедеността на Борисов, че всичко се купува и мери в пари, включително народната любов, но и че нарежда това цинично отношение към благотворителността да бъде доведено на знанието на обществеността. Посланието е, че „който играи ( с ГЕРБ) пичели, а който не играи- духа супата”.

По своята простотия този селски подход към гражданското общество обаче все още е далеч от глупостта, изречена от изобретателя на новата мерна единица за оценка на значимостта на книгата: сантиметрите. Културният министър Вежди Рашидов, приятел и съмишленик на Бойко Борисов, остава ненадминат с искрения си възторг пред дебелината на книгите, споделяйки на една пресконференция, че колкото е по-дебела една книга, толкова е по-значима.

Малко напомня на вица за султана, който на „кастинга” за ново попълнение за харема избирал дълго между всякакви талантливи кандидатки- поетеса, певица и т.н. и накрая избрал онази с …най-големия задник.

Борисов, в интерес на истината, макар да не е бил много ученолюбив- съдейки по собствените му откровения за пропилените от него възможности да учи чужд език за сметка на ритането на топка, всъщност бързо се учи и като нищо може да задмине „учителя” си Рашидов в дисциплината „нови мерни единици”… Макар точно парите да не са никаква новост в циничното мислене на хората, упражняващи една от най-старите професии (т.е. политиката- вие какво си помислихте?!).

Както знаем, Борисов в много отношения надмина учителите си Живков и Сакскобургготски ( не му вменявам нищо, той сам ги е посочвал публично за такива). Май човек трябва да мисли наистина с онази част на тялото, която султанът уважава най-много, за да не проумее, че ни коткат с комплименти на миндера на споделената народна любов, но всъщност ни оглеждат похотливо за едни доста долни цели, които осъществяват след това, когато е късно да се вайкаме за свалените гащи.

8 мнения за “Борисов пропагандира платената ( партийна) любов”

 1. Един македонски клип преди няколко години много хубаво го беше обобщил:

  http://vbox7.com/play:ecc18889

  Но нали българите все се броим за повече от тях и вероятно затова го подминаваме снизходително, а той е точно “в десетката” и описва добре проблема, посочен в статията Ви.

 2. “Май човек трябва да мисли наистина с онази част на тялото, която султанът уважава най-много, за да не проумее, че ни коткат с комплименти на миндера на споделената народна любов, но всъщност ни оглеждат похотливо за едни доста долни цели, които осъществяват след това, когато е късно да се вайкаме за свалените гащи.”

  Както се казваше в оная македонски клип: После е*енье, нема каенье.

 3. ДО Наум: Голям клип, искрено се смях, докато го гледах:-)
  А и Иво Инджев удари отново десетката с “кастинга” на султана :-))). Възхитен съм!

 4. Коментарът не е по темата!

  Гледали ли сте това-> Предаването Панорама по Канал 1 от 08.04.2011, Бойко Борисов коментира строителството на АЕЦ Белене:
  http://youtu.be/QSE2grkfYOk

  Днес в предаването на Бареков видяхме точно противоположната, но отново проправителствена теза по отношение на същия проект за АЕЦ. Питам се кога хората около Борисов лъжат?

 5. Имам едно предложение към премиера, ако е възможно да се изкаже по проблема с течовете в новото метро и ще има ли санкции към строители и контролиращите служби.

 6. Когато си чел,не само “дебели”, но и много съдържателни книги и имаш много познания просто няма как да не си в десятката!
  Няма какво да кажа повече, а на клипа също се смях от сърце.

 7. Проблемът с течовете в новото метро щe бъдe бъpзo и cpъчнo зaмaзан, зaщoтo лично премиерът Борисов e винoвeн: Бapoзy мy кaзaл, че caмo нa oнази дaтa мoжe дa дoйдe и Борисов, зa да мy ce дoкарa, пoръчвa лентатa и нoжицaтa мeceц пo-paнo oт плaниpaния cpoк. Toва cъщo e признак на мaнталитeтa мy нa ceлcки кyм, a cигypносттa на вoзeщите ce с метpoтo кyчeтa я яли.

 8. Метpото се сpтои от 1981 станция св.Наум или ЕС са били бункеpи и тунел. По план тpябва да са 4 линий от 81год. до сега е постpоено 40%-линия 2 няма 7 или 9 спиpки. За следващите 31год. тpябва да е готово+ –

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.