ШизофреНдно по социалистически

Лидерът на партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев разкритикува управлението на Владимир Путин в Русия заради изключването на депутата Генадий Гудков от Думата. Руският президент отнесе забележки и за делото на “Пуси Райът”. Критиките към него, обаче, бяха отправени само на английски в отворено писмо на сайта на ПЕС.
Писмото е озаглавено “Президентът Сергей Станишев осъжда изключването на Генадий Гудков, руски опозиционен член на парламента”, съобщава “Телеграф”. “Това е пореден опит на руското правителство да смачка опозицията”, пише Станишев за случая “Пуси Райът”.

Писмото, обаче, не е разпространено в България. Обикновено пресцентърът на БСП е активен в тази посока и уведомява подробно българските медии за изявите на лидера си. ( Dir.bg)

Както се вижда, европейската социалистическа позиция на Станишев е само за „служебно ползване”, като се казваше в НРБ на информацията за истината, която народът не трябваше да ползва, за да бъде държан в неведение за целите на тоталитарната система. Защото в Европа Станишев служи на Европа, а в Русия- на Русия.

Къде е България в тази раздвоеност?

Доста шизофреНдно и шизовредно е това раздвояване на личността, която се гордее с възрастта на столетната си партия си и в това качество(?) е приемник на всички престъпни практики на комунизма, без обаче да носи отговорност за тях, но едновременно претендира за модерност и европейски облик.

Паралелно виждаме и чуваме жални социалистически вопли в България за някакво престъпно разваляне на отношенията с Русия, която иначе толкова много иска да ни облъчи с увековечаване на зависимостта си от нея с проекта АЕЦ „Белене”.

Защо е така ли? Много просто: много са простите хора у нас, които не искат и не могат да проумеят, че ги използват за двойните игри на съставителите на тройни коалиции в услуга на „двойните” ни освободители.

Моят баща е бил в партията, рискувал е живота си, за лявата идея, аз какъв да бъда?“, каза Станишев пред Би Ти Ви.

Това е практически преразказ на шегичката за предаването на социализма по полов път. Но Станишев го допълва с допустимостта на изнасилването в момента на заразата. Защото да напълниш главата на едно дете с клишетата и да направиш всичко възможно ( чрез тотална война срещу другомислието при формираното на едно подрастващо съзнание в тоталитарната държава) никакви факти да не му ги избият от там, си е изнасилване на младенец, каквото се практикуваше в НРБ върху цяло едно поколение

Станишев легитимира и дори възхвалява това престъпление.

Трябва да си наистина много прост, въпреки претенциите за ученост, за да зададеш този уж логичен и риторичен въпрос, както направи същият Станишев по Би Ти Ви. Защото излиза, че човек няма нужда от глава на раменете. Достатъчно е баща му да е направил избор , вместо него. Какво тук значи някаква си (без)личност!

Само че не всички си харесват изнасилването. Не всички са мазохисти и съответно-социалисти по инерция, която са наследили без никаква вина. Ако трябваше „логиката” на наследствеността да се приложи със същия социалистически хъс универсално, националсоциалистите щяха днес най-малкото да са мнозинство в ПЕС или поне в германската квота там.

 

12 мнения за “ШизофреНдно по социалистически”

 1. Ami takova izchadie stavash, kato ne te rodi maika ti, a chervenoto zname.
  Loshoto e, che PES gi legitimira tia, kato gi prie v redicite si, nehaeiki za vrednata rolia, koiato igraiat v stranata si.
  Pitah po tozi povod dvaisetina germanski evrodeputati ot SPD kakvo tarsiat balgarskite spinozni shizofrenici v PES, kadeto na nikogo ne minava prez uma da pusne sestrinskata im germanska partia “Die Linke”.
  Poznaite ot tri pati dali poluchih otgovor…

 2. Ами те комунистите (социалисти) от цял свят нали от 150 години се “съединяват” – как сега да се разделят?
  А пък името на партията на европейските социалисти интересни асоциации буди ПЕС.
  Който е чел книгата или гледал филма “Кучешко сърце” сигурно добре помни болшевика-куче!
  Вълците са си вълци и песовете – кучета!

 3. Не съм в своите води, когато чета български коментари в блоговете на латиница. Дори не съм консервативен- тъжен, може би. DO е сигурно интилигентен, но , според мен, има ксмплекси. Момче, пищи на кирилица, независимо от това, че макетата имат своите, също комплексарски претенции. За Методи и Кирил. По темата на Инджев-във фейсбук написах емоционално “метаморфозата соц-кап”
  Това е дълга, измъчена тема. Инджев, един от малкото, който си признава, че страда от неполучилото се общество това, което заслужава България или което ние, българите, не правим,това което трябва-ако не стоим на барикадите, поне да не се примиряваме.

 4. “Един призрак броди из Европа, призракът на комунизма”
  “Втори призрак броди из Европа, призракът на ислямизма”
  Когато комунизма се “сдуши” с ислямизма, се ражда идиотизма!

 5. Прекрасно!
  Защо обаче приемствеността на социалистите е само по отношение на празните приказки. Защо не претендират и за социалния и икономически статус на своите деди – прошляци, обикновено най-мързеливите в родните си места, станали нарицателни за некадърност, от там и обикновено най-бедните в околиите! Неее, сега социалистите са най-големите капиталисти в РъБъ и по тази тема обикновено мълчат.

 6. Това, че го има Иво Инджев и това, което пише ми вдъхва все пак вяра, че има надежда …..

 7. Всичко е до законите и състоянието на съдебната система! Колкото и да са силни медиите, ако хитлеризмът чакаше да бъде борен от медиите, па макар и от най-свободните, и до сега да са на власт издънките му!!! Мисля, че разумните закони и съдът са истинската имунна система на държавата и унищожителите на несправедливостите, но у нас съд и правилни закони липсват. Заразата в медиите и политическата класа процъфтява именно благодарение на никаквото правосъдие! Вярно е, че всичко е свързано в порочен кръг – народ-Парламент-гласуване на закони-медии-народ…, но съдът е основният стожер, а него го няма!

 8. Много добра новина!Критика на Русия!!!..На Путин!?!?
  Това говори все повече за разпада
  на тази мафиотска структура БСП(БКП)!

 9. Тази статия е е дна брилянтна вметка и към нашите “социалисти”, разбиращи само “социализЪма”, като безпрекословно дупене на СС… пардон Русия, и към нашите “свободни” медии, които “пръдливо” си мълчат по въпроса, и към специалисти като Тони Фиолипов Д-р, които да се заемат съвсем професионално с тежкото състояние на пациента Станишев, защото става въпрос дори не само за единичен тежък случай, а за епидемия, която заплашва да ни затрие!
  Към DO,
  Приятелю, ще ти отнеме не повече от 5 минути:
  http://download.cnet.com/Bulgarian-Phonetic-Keyboard-Layout/3001-2110_4-10657280.html?spi=8d8b426835ec5472d53f295620c63e85&dlm=0
  Поздрави.

 10. Една от причините за така бързото сгромолясване на “най-прогресивния строй”, макар и съвсем не най-важната, беше, че бетонените глави изпращаха отрочетата на запад, кое свят да видят, кое език да ошлайфат, кое да попълнят някоя дупка в образованието (за по умничките), което впоследствие им изигра лош номер (на дъртите). Опитали от сладкия и човешки живот на запада, младоците, взели се на сериозно, едвам чакаха времето да си каже думата, и те да поемат нешата в свои ръце…, и измъдриха българския преход. Ако изключим периода ’97-’01, продължават да ни мъчат и до днес. И даже говорят срещу прехода, все едно, някакви извънземни управляваха станата.

 11. Ако Сергей Станишев имаше за баща Марко Фридман и той ли щеше да прави като него, защитавайки левите идеи

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.