Гербохулниците да си получат заслуженото

Щях да се въздържа да коментирам пристъпа на правораздавателен гняв срещу рапъри в България, който почти буквално копира реакцията на руската прокуратура срещу политическия протест на пънкарки, обидили лично лакомията за власт на вожда Путин, но обвинени в богохулство. Други ме изпревариха- например колегите от лондонския сайт Кафене.нет направиха тази аналогия- и не искам да дублирам репликата им.

Но съм провокиран от нещо много конкретно: прокуратурата, обосновавайки се защо рапърите са привикани в следствието да дадат обяснение за песен, в която изразяват ( о, ужас) недоверие в ГЕРБ, за сметка на герба на републиката, всъщност хладнокръвно юридически посочват, че гербохулниците са си навлекли тази неприятност заради текст в наказателния кодекс.

Вярвам свято в тази юридическа истина. Защото ми го говорят не звездите ( на рапа, какъвто самият аз не слушам, както не си падам и по пънк, включително руски такъв), а самият заместник главен прокурор и директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

„Има образувано наказателно производство от Софийска градска прокуратура срещу Мишо Шамара, така наречения за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме”, заяви Бойко Найденов и добави, че има такъв текст в Наказателния кодекс.

Ето това е, което силно ме впечатли. Най-после се събуди достойнството на българското правораздаване и прояви готовност да раздава шамари за гербохулство и обругаване на националния ни флаг ( и достойнство)! Оказва се, че срещу някакъв рапър законът може да се прилага в цялата му строгост, но срещу руската пета колона Темида си остава покорно сляпа. С което доказва кой командва българския парад (за да не кажа маскарад) на патриотизма и че това се прави напълно в духа на (уж) големия противник на сегашната власт Ивайло Калфин, формулирал българския патриотизъм като производна от любовта към една чужда държава.

С риск да попадна между шамарите на българските рапъри, ако отбележат моето интелектуално предателство спрямо един от тях, изпаднал в беда, няма как да не се съглася с Бойко Найденов за фактологията. Има такъв текст ( има и такава партия ГЕРБ, която в момента прави невинни муцунки все едно, че няма нищо общо с употребата на наказателния кодекс само, когато е лично ощипана).

След като обаче има такъв текст в наказателния кодекс, заради който напълно законно може да бъде ошамарен всеки, настоявам същият аршин да бъде приложен към подбудителите и извършителите на системното поругаване на българския флаг, с който група патриоти се опитват многократно да прикрият срамотията, изписана в подножието на унизителния за достойнството на Република България съветски колониален паметник в центъра на София.

Само през май и юни тази година цели четири пъти българският флаг се появи за кратко в подножието на най-бруталния символ на лъжата в държавата ни- този, който твърди, че поробването на България е донесло свободата й.

На два пъти ( на 1 и на 8 май) българският трибагреник грейна нарисуван върху опозоряващия историческата истина и националното ни достойнство надпис с блажна боя и беше бързо, подло и грижливо изтрит от служители на слугинската на чужди на България интереси охранителна фирма Егида, явно наета от други, а не от български граждани, уважаващи законите на страната си.

Третият път открито, застанали с лицата си пред този паметник, залепихме цели 6 български знамена върху опозоряващия България и паметта на хилядите български жертви на съветската окупация надпис, сред които най-голямата жертва е самата българска независимост, погубена ( с фатални последици за нашата изостаналост и днес) за 45 години. Престъпници, нарушаващи фрапантно наказателния кодекс, са ни издебнали да си тръгнем, промъкнали са се под прикритието на нощта и веднага са поругали българските знамена.

Искам да знам в кой кош за боклук служители от предателската фирма Егида са изхвърлили 6 български знамена. Или ги пазят като реквизит, с който се отчитат пред господарите си за рублите? Виновниците трябва да бъдат извикани на разпит и най-малкото заплашени със същото, което грози рапърите, поругали само на думи българското знаме.

Ако следствието и прокуратурата се затрудняват в събирането на доказателства за извършените престъпления срещу българското знаме, освен един клип, заснет от колегата Иван Бедров как служител на Егида трие трибагреника от паметника в утрото на 2-ри май ( и псува, т.е. сквернослови, вместо да застане мирно пред знамето), мога да посоча десетки свидетели на вербалното престъпление срещу българското ( и европейското ) знаме, извършено от служителка на Егида.

При разрешена от общината акция пред същия този паметник, в рамките на която опаковахме подножието на съветското творение със съшити големи български и европейски знамена, униформена представителка на Егида се опита да ни възпре да осъществим законното си право на български граждани да тачим родния трибагреник повече от стърчащия над главите ни символ на покойната съветска колонизаторка на родината ни. Обругавайки националния ни трибагреник, тя нарече патриотичния ни порив „цирк”.

Така че, наистина: спрете този цирк с двойния си аршин, използван от вас като балансиращ прът във въжеиграчеството ви при изблиците на фалшив патриотизъм и се огледайте надолу към пропастта, преди да преминете отново на червено заедно с червените, на които де факто, а вече и де юре служите с бездействието си по прилагането на закона спрямо поругаването на българската национална чест в самия център на столицата!

 

Господин Найденов, бъдете последователен и задействате срещу Егида и нейните покровители алинея втора на член 108 от НК . Тя постановява:

“Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева”.

21 мнения за “Гербохулниците да си получат заслуженото”

 1. За отиващите си от властта, (нека ги наричаме ГРОБ, за да не ни обвинят после, че за националния герб говорим), та за тях вече е ясна позицията им в подкрепа на Петата колона.

  Питам се обаче, защо идващата към властта Меглена Кунева пропуска да се докаже като дясна и консервативна и едновременно да разкритикува опонентите си – с един толкова очевиден критерий – като ясно и публично се обяви против символа на съветското робство в центъра на София?

  Току-виж можехме да й повярваме…

 2. прекалено много искаш искаме от тези хора те са от друго тесто не могат те разберат а може би някой иска да стане я главен я на главния заместник а най вероятно се нуждаят от превод иначе рап парчето си е ок в стила на тази музика не вярват в герб но вярват в герба и обичат повече бялото ако и в следствието и прокуратурата да го гонят уж но и те са му фенове а герба не знаят даже как изглежда но силно вярват за сега във герб и нещо много важно шамара мишо сега биг ша помогна на много деца да не посегнат към дрогата разбира се не е герой но се чудя колко прокурори помогнаха всъщност не се чудя те са в схемата отврат имаме ли сили да ги търпим още лично аз съм ги отписал за другите не знам но явно има известна доза мазохизъм 20 се и косур години от как уж се борим да говорим и да мислим каквото ни сърце и душа сака а сега те ти булка видов ден това не ми харесва и как го казва оруел този фен на комунизма и всички свине се изправиха и вървяха на два крака смрад

 3. Info:
  Песента е “Бяло, зелено и червено”, а извадки от текста:
  “От трите цвята най-много обичам бялото. Зеленото го пуша и съм high. Не прекалявам с нищо, щото I dont wanna die, die. Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис”, както и: “Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба.”
  Не вярвам за последната реплика да се захванат да разследват, при положение, че по форуми и сайтове е пълно с такива излияния.

 4. Рапърът Мишо Шамара може да лежи 2 години в затвора заради песен против управляващата комунистическа партия “Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!” – Това е текста заради който всички служби от МВР до прокуратура и следствена служба са на крак с милиардните си бюджети. Текста на обидната за властта песен http://tekstove.info/browse.php?id=37888

 5. Ето каква ще е ТЕМАТА оттук нататък, защото явно ножът мужишки е опрял до нашия оглозган кокал:

  “Базиран в САЩ” консорциум, създаден преди три месеца, със сайт, написан на коляно като от ученик в 11 клас и регистриран преди три месеца, с участието на фирмата Quantum Risk Engineering (!!!), щял да строи БеляНЕ. Представен е от министърчето Добрев в парламента като “американски частен инвеститор”, но всъщност смърди жестоко на мужишки партенки и водка, гарнирана с нерисковото инженерство на богоНЕМИЛ Манчев и руския енергиен шпионаж с кремълската главна квартира и БГ резидентура.

  Явно Борисов и компания, заедно с кремълския им господар, съвсем са ни сметнали за боклуци, които ще се хванат на въдицата. И вероятно си мислят, че номерът им ще мине лесно, особено предвид тоталния им медиен монопол.

  Е, ако и сега не им покажем с протести, че минаха всякакви граници и е време да се изметат, явно това ще е КРАЯТ.

  Потресен съм! Отвратен съм! И съм АДСКИ ядосан!!!!!!!!!!!!

 6. Към mdam:

  Да, видях тази информация, но няма да я коментирам преди да се убедя доколко е убедителна…
  Ако трупът на АЕЦ “Белене” бъде изровен от американски изпълнител на руската воля за още по-дълбоко енергийно закопаване на България, обещавам да се отнеса към този въпрос със същото изравяне на томахавката, която размахвам вече толкова години срещу това престъпно намерение с руски адрес.
  Не си го пожелавам ( а и съм се наслушал и нагледал на “американски” неща, като “американската ” Би Ти Ви…), но би било “забавно” да се види реакцията на онези, които ми вменяват “русофобия”, ако ми се наложи да се превърна в “американофоб”.

 7. До Иво Инджев
  “американски пенсионен фонд” не значи американски изпълнител във 100% от случаите не и според мен. Напротив, точно в този мисля, че с вероятност 95% американския пенсионен фонд, няма нищо общо със САЩ освен регистрацията. Затова мармота завива шоколад.

 8. Извинете отново прибързах и недопрочетох отговора ви, точно това имах предвид и аз.

 9. Един народен представител починал. От БТВ не знаели как да кажат тъжната новина и нагърбили Чолаков с бойната задача. Той не се смутил и с типична усмивка на уста съобщил 🙂
  -Днес над страната е облачно и мрачно. В центъра и около Народното събрание минус един, на Орландовци плюс един.

 10. Г-н Инджев, Ако Той… да не споменаваме името Му напразно и подопечната Му партия ГЕРБ не предприемат нищо за окончателното спиране не само на АЕЦ Белене и но и на “евтината” и “мирна” атомната енергетика у нас, така както го направиха вече редица по-умни и по-предвидливи страни(да не ги изброявам, всички ги знаем), то моля да не Го пропускате Него и подопечната Му ПП ГЕРБ, като най-големите гербохулници, които да бъдат дадени на прокуратурата за подвеждане под отговорност за грубо нарушение на алинея втора на член 108 от НК! И нека не се притесняваме толкова за този милиард, ако с него си платим за свободата! Да го приемем, като последният милиард, дето “братушките” ще ни отмъкнат, да си го заврат сещате се къде!

 11. E, честита недемокрация, самодържавие, диктатура. Честита путинизация.
  Статия в The Guardian: Europe’s democracy dilemma – how and when to step in? Ето и анотацията: As eastern European countries become more autocratic, Brussels must build a legal and political toolkit for intervention
  Ама моля ви се, откъде-накъде “инструменти” и “намеса”! Брюкселска порода подобрен ленивец се измъква от дрямка, за да гласува да не се нарушава дрямката: http://www.bivol.bg/eurosceptics-crim.html

 12. Бойко да звънне на Танов, Вучката, Бирата , като се види с него в отвъдното и да разпореди да не го закачат.

  ББ
  -Ало, Цвинокио.
  ЦЦ
  -Да , слушам.
  -Абе , има някакъв там Шамара, аз играя белот с Тимаджиите и те ми казаха да не го закачам, виж там твойте хора, звънни им и после ми звънни.
  – Ама Бойко нали каза всички срещу Герб да ги бия и да ги вкарам по съдилища и затоври?
  -Да бе Цвъко, ама ще загуби изборите така , бе, тука Джаба Хътинянина-Фидосова ме информира ,че губим проценти.Айде оправи нещата с Шамара.
  -Слушам и изпълнявам, БОйко.
  -Айде
  -Айде

 13. Питахте ли милицията дали заглавие на книга “Президент на РъБъ” не е подигравка с названието на (абревиатурата на ) страната?

  ПП
  Поругаването на названието на страната не е предвидено в НК. Засега!

 14. И преди са го викали Мишо Шамара да дава обяснения. Хареса ми, когато каза, че се шегувал… “Вие как се шегувате, че ще живеем по-добре? И аз така се шегувам, че не ви харесвам.” вика Шамара.

 15. Дайте малко сериозно.Защо се захвана прокуратурата с песньовката на Шамара ли? Не заради месечните цикли и хашишите, а заради един ред в който наистина има заченки на поезия. И то бунтарска поезия. Нещо повече, в този ред има и любов към Отечеството.Чуйте го:
  “Не вярвам в ГЕРБ, но слно вярвам в герба”.А, сега де? Значи Шамара М. е уловил, че абревиатурата ГЕРБ е долнопробно менте и манипулация с
  национално значим атрибут. Е, според вас г-да, кого трябва да привика г-н Найденов? Шамара, или онзи, който си е позволил да абревиатурира знак на национално достоинство. Цветарите, нека ги оставим. Нали знаете, че най-много Цветанки, Цецки и Фролки има при мангалите. Странно, че за този ред поезия ни един Левчев не се изказа положително, което е задължително, щом откриеш зрънце в някой по-млад колега.
  Да, има сила в думите на варненското перде.Много повече от римушките на Тиме Евтимов, дето моята полиция ме…такова.Не си спомням какво?

 16. Сигналът до прокуратурата дошъл от СЕМ. Днес слушах интервю с доц. Лозанов. Направо смешно, ако не беше тъжно! Доцента “само изпратил” сигнала за становище в прокуратурата, те пък взели че се взели насериозно. Доцента го игра малко като “ни лук ял, ни лук мирисал” но и на него не му е чиста работата. Имал съм вземане-даване със СЕМ и мога да си направя изводите какво и защо правят, по резултатите им се познава. Доцента например изтъкна довод че той лично нямал проблем с тази песен но някаква част от обществото (не спомена коя точно!) може и да се почувства неудобно от текста в нея, затова пратил досието в прокуратурата. ОК, допускаме че едни 5-10% може и да не харесат текста, особено по-патриархално и консервативно настроените хора от третата възраст които са големи почитатели на Мишо Шамара и всеки ден слушат неговото творчество и си правят презаписи на дисковете му по пенсионерските клубове. Такъв евтин PR вместо да избоде очи може да изпише вежди. Единствения печеливш от тази смешна и жалка едновременно ситуация е Мишо Шамара за когото това е една добра реклама и възможност да се покаже в светлината на една BG версия на Pussy Riot.

 17. Не само срещу служители на “Егида” да се приложи обвинение по чл.108 от НК, но и срещу ГЕРБ, които веднъж в качеството си на управляващи предават националните интереси в областта на енергетиката в полза на Русия с донахлузването на остатъците от големия шлем на България – “Южен поток” и “Белене”, но и с допълнителната гавра, каквато е прикриването на безабразията им под името на един от трите национални символа – Герба. Също така срамят народа пред света с копирането на руските безобразия в “правораздаването”, както и простотията си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.