ПЕС сложи намордник на Борисов

В един и същи ден възтържествувха лично Станишев и неговата инициатива проектът край концлагера в Белене да бъде подложен на всенародно гласуване. И това се случва в края на управлението, което уж закопа руската атомна амбиция край концлагера и уж щеше да разкопае далаверите на другарите и да ги натика ако не чак в концлагер, то поне в днешния демократичен затвор. Вместо това ги натика на ПЕС в …не, не кучето там, където обещаваха на ги напъхат толкова яростно, а точно обратното: помогнаха им да станат лице на ПЕС.

Повтарям, ако не съм ясен: буквално по едно и също време, когато Станишев е избран за (постоянен вече) лидер на Партията на европейските социалисти и да го превърнат по този в нещо като нов Георги Димитров в очите на своите привърженици ( защото от времето на Сталин и Коминтерна не е имало българин на толкова висок международен червен пост), управляващите избраха да даден зелен светофар на червената идея за референдума.

Колкото и да предричат провал на БСП на референдума, очертаващ се през април, от ГЕРБ няма как да отрекат, че той беше предизвикан от червените.

Дори и Бойко Борисов, който няма проблем да нарече черното бяло и да обърка цветовете на националния трибагреник в изявление, в което заклеймява гавра със същия трибагреник, не намира думи да отрече успеха на Станишев и на партията му. Просто няма как да се отрече, че това е личен триумф с колективни последици. Да станеш шеф ( при това за втори път) на ПЕС не е като да отгледаш пес и да го подариш на Путин. Случаят е обратен: ПЕС отгледа Станишев, който тези дни, макар и без да се „хвали“ пред другарите и другарките в България, спестявайки им неприятната за тях истина, се озъби на Путин от името на ПЕС във връзка с недемократични практики в Русия. Не сме чували подобен лай срещу Кремъл лично от Борисов.

В същото време Станишев се кара на Борисов, че разлайва кучетата в Москва…

Кашата е пълна и е надробена в количества, като за кашалот, но я сърбат не Борисов и Станишев, а водените за носа българи. Главните готвачи на буламача в този мач на преструвките са онези, които отдавна пресолиха манджата с възстановяването на двуполюсния модел на управление в България. Най-напред разбиха двуполюсния модел с тарана Сакскобургготски, а сега трамбоват гроба му с ГЕРБ чрез любезното съдействие на въведения в политиката от Сакскобургготски негов храненик…пардон, охранител Бойко Борисов.

С неизпълнените си закани Борисов героизира „страдалците“, които обаче се възползваха максимално от кухите страхове от репресии от страна на един вербален антикомунист, влюбен в символа на българския комунизъм Тодор Живков и очевиден негов последовател като начин на мислене, и поведение в стила на „човека от народа“.

Най-добрата илюстрация за взаимодействието на скачените съдове в новия двуполюсен модел се видя в предаването „Панорама“. Кадровикът на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини невъзмутимия бивш червен министър ( и все така влиятелен фактор в задкулисието на българската енергетика) Румен Овчаров, че е пряк участник в корупционните схеми за АЕЦ „Белене“. И това го казва самият вътрешен министър! Ако е така, както мнозина вярват отдавна, защо тогава Овчаров не е вкаран в онази кошара с железните решетки и триумфира в националния телевизионен ефир като победител?

На кухо дрънчат обвиненията към всеки, който се съгласи за нещо със Станишев и компания, че така подпомага червените и тяхното завръщане във властта. Защото никой не се старае повече в това отношение от другарите и другарките от ГЕРБ под вещото ръководство на др. Бойко Борисов. Общата цел на двата скачени съда е да не допускат да се „намъкне“ някой между тях и да наруши преливането на услуги в рамките на театъра, в който ролите са раздадени по заслуги към една и съща кърмилница на юнаците, що бозали от прехода вече 22 години.

21 мнения за “ПЕС сложи намордник на Борисов”

 1. Преди няколко месеца имах две мечти.Едната беше американци да строят АЕЦ Беляне.Вече има ткава вероятност.
  Втората беше руснаци да проучват и добиват шистов газ.
  I have a dreem …

 2. Станишев е всякакъв, но покрай тази новина ме притеснява повече, да не оваканти поста в БСП и да не се върне Първанов на сцената. Иначе се питам: ако Станишев е начело на ПЕС и той е мерна единица за нивото, колко ли можем да очакваме от конкуренцията им ЕНП?

 3. Не знам кой предрича провал на БСП на предстоящия референдум. Според мен е повече от сигурно, че “подавляващо болшинство” от българското природонаселение ще гласува без колебание в полза на “руския мирен атом”.
  Колкото до политическия модел, той не е двуполюсен – ЕДНОПОЛЮСЕН е! Връщането на “чл. Първи” е формалност и въпрос на време. Ако се прецени за необходимо и за него ще спретнат референдум комунягите и малоумният глас, самообявил се безочливо-нахално за “Божи” и по него въпрос ще каже “ДА”!

 4. @ MDAM:
  Въпросът Ви съдържа отговора – Бойко Борисов. Колкото – толкова!
  🙂

 5. Бил единственият кандидат за поста. Това означава ли, че въпросният пост не е толкова престижен щом няма други желаещи?

 6. Интересно как биха коментирали Европейските социалисти думите на нашия премиер по адрес на новият им лидер от последните дни: “И се радвам, че Станишев си е избрал химн за БСП или там СПИН, както се наричат. Само, че в припева на тази песен се пее, и тя затва се казва бяло, червено, зелено – е трикольора на България. Бялото се шмърка, сиреч кокаинът. Правят си такива работи Станишко, Станишев и компания. Той затова ги защитава смъркачите.” Интересно би било в западна преса да се появи заглавие “Boyko Borisov: Stanishev protecting cocain sniffers”

 7. Поредното възкресяването не АЕЦ Белене е партенка, тупкане на топката до пролетта а дотогава я камилата я камиларя – това е максималния стратегически хоризонт на средностатистическия BG политик. Смятам вече да ги наричам “политичари” понеже звучи по-чалгарско какъвто е и любимият им вид музика, ако може да се нарече така този неравноделен ритъм в 7/8ми (седем напред, осем назад).

 8. Нещо Кунева не се обажда напоследък, дали не е заела старата ДеПеСарска и много успешна в миналото позиция “двама се карат – третия печели”?

 9. Като че ли трябва да се поясня – според мен, приемайки в редиците си ГЕРБ /разбирай – прочелия “Винету”/ ЕНП нивото си.

 10. Моля за извинение! По-горе да се чете: “…ЕНП определи нивото си”

 11. Драги господин Костадинов, има една такава песен:…пляс, пляс педалите, водно колело, не били русалките, а били руснаците…you will keep to have a dreem

 12. Станишев притежава всички качества за висш европейски чиновник /партиен или административен – няма значение/:
  Момчето е учило в Москва и Лондон, знае езици, доктор, чисто и спретнато, с очила, баща на многодетно семейство, отгоре на това изкара цял мандат като премиер, кротко и безконфликтно е, с интелигентност над средната. Няма да му идват революционни идеи в главата.
  Хич няма да се изненадам ако възходът му по европейската чиновническата стълба продължи. Нито е по-добър нито по-лош от Барозувци, Аштънци, Рампойци…

 13. С неизпълнените си закани Борисов……Нали си гласуваха закон за нетърсене на отговорност! Какво се пенявите!

 14. Автоматично възниква въпросът: Защо няма БГ партия, която да НИ представлява в Alliance of European Conservatives and Reformists???
  Изобщо има ли в БГ политици, желаещи реформи в името на просперитета на БГ гражданите, или всички ТЕ са удовлетворили нуждите СИ с онези 15 000 лв. които получават на глава депутат на месец?? …. Защото ЕНП и ЕСП ми звучат като БКП и ОФ.

 15. Станишев е избран за (постоянен вече) лидер на Партията на европейските социалисти.

  Izbran???

 16. Станишев бил “избран”. За какъв “избор” може да се говори, когато има само един кандидат. Може да се избира, когато има от какво. Това напомня “изборите” на БКП също само с един кандидат и една партия. И какво е ПЕС сега. Една регистрирана фирма от остатъците на старите банди на Толиати или Морис Торез подобни на БКП, сега пребоядисана като БСП. Но балами да вярват в таласъми колкото щеш.

 17. “Българин на толкова висок международен червен пост” май никога не е имало . Онези са били съветски граждани а този беше , “беше” . Кога стана българин – кога му почерня…не , не . Това беше друго .

 18. @GEORG[EV577 А кога Тиквата разбра, че са си гласували такъв закон, когато баламосваше тъпанарите, за да гласуват за него, или когато го попитаха защо не предприема нищо по въпроса? И какво му разбира тиквата на Тиквата от закони, та да се оправдава с тях? И не е ли СЪДА тази институция, която прилага законите, а изпълнителната власт тази, която подготвя данни и факти ако има съмнения за нарушени държавни интереси или корупция?

 19. На всички ,не само на ПЕС , нахлузиха сабачий намордник! На него е ПРЕщампован етикет за произход , върху съществувалия преди това , и се е получил “комбиниран” от НЕПОХВАТНОТО прещамповане(следите водят към КГБ) – “Made in bUl SSR” !

 20. Изборът на Станишев беше предизвестен от доста време.
  Не разбирам: какво тогава извади от равновесие толкова хора, та се стига до писмено пелтечене?

 21. Преди изборите през 2009 г. в София дойде да подкрепи Българските социалисти начело със Сергей Станишев Мартин Шулц (член на Германската социалдемократическа партия), председател на фракцията на европейските социалисти и в момента председател на Европейския парламент. Да ги подкрепи за “много успешното” им 4-годишно управление. Дойде да подкрепи онези, които след “Промяната” ограбиха България, днешните милионери и милиардери, довели народа до просешка тояга. Да подкрепи рушителите на България.
  Западноевропейските социалисти и до ден днешен не могат да направят разлика между западната социалдемокрация и днешните български социалисти от партията БСП, преименуваната БКП. БКП, партията терорист, в която бащата на Сергей Станишев, Димитър Яков Станишев е един от водачите ѝ, участвал активно във вакханалията над българския народ. Дошли на власт на 9.ІХ.44 г. с помощта на щиковете на една чужда армия, най-некадърната и лумпенизирана част на българското общество, избили цвета на нацията в лагерите Белене, Скравена, Ловеч, угоявали прасета с труповете на избитите от тях с тояги, кирки и лопати българи. Присвоили си безцеремонно и безсрамно имуществото на имотните и способни българи. Установили в България след 9. IX. 44 г. единственият в историята й фашистки режим. Защото комунизмът, националсоциализмът (Хитлеровият фашизъм ), италианският фашизъм са братя близнаци. Доказа го дори и философът-марксист Желю Желев в книгата си “Фашизмът “. Едните извършили престъпленията си срещу човечеството на расова основа, а другите – на класова.
  Българските комунисти, чийто представител е Сергей Станишев, никога не са били, не са и няма да бъдат социалисти.
  С приемането на такива като Сергей Станишев в редовете си, Европейските социалисти стават съучастници в престъпленията на комунизма срещу човечността.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.