Батман и Белене, т.е. ББ

Предлагам на вниманието на читателите три текста, само два от които на пръв поглед имат връзка с една и съща тема. Какво е общото обаче между веселичкия текст във възхвала на правото на премиера Борисов да си прави каквото иска и да не дава обяснения никому за нищо, и двете следващи информации на „Дневник“ и „Биволъ“ за изплуващите факти около далаверата „Белене“? Връзката е пряка- правят си с нас каквото си искат, защото им позволяваме и защото публикациите, като тези в „Дневник“ и в сайта „Биволъ“, са голямо изключениев днешна България. В българските медии съмнението в правотата на владетелите на самите медии и истинското разследване е кауза невъзможна. Изключението от това правило само го потвърждава и си струва да бъде видяно и осмислено. (ivo.bg)

събота, 29 сеп 2012 г.

Batman Forever

Как прелитам си е моя работа!

BNews.bg

Как осигурявам моята сигурност – това си е моя работа, обяви премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос в севлиевското село Ловнидол относно ползването на военни самолети. Заплащането ще стане, когато му дойде времето, добави той.

Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата. Десетки тонове наркотици сме задържали през последните месеци и как ще си осигурявам преминаването, защото виждате, че аз всеки ден съм в някой град или село, и трасетата, по които преминавам, как си ги осигурявам или

кога ги прелитам и по какъв начин, на никой не считам за нужно от моите врагове да ги уведомявам предварително”,

заяви Борисов, когото вицовете и народния фолклор неслучайно свързват с филмовия герой Батман.

Премиерът направи изказването си ден след като БСП обвини правителството, че е направило паралелен правителствен авиоотряд от военни вертолети, които ползва за пътуванията си из страната докато армията изнемогва за пари.

Данъкоплатците не са ощетени по никакъв начин,

увери той: „Факт е, че ние 30 пъти повече усвояваме пари от еврофондовете. Данъкоплатците в България бяха ощетени, когато всички програми на Европейския съюз бяха спрени. Всички. А сега ние сме единствената може би държава в ЕС, която няма нито една спряна програма. И ние ги даваме тези пари на българските данъкоплатци”.

Бойко Борисов отново попита защо е трябвало да се купуват транспортни военни хеликоптери и самолети, които стоят празни, предаде “Дарик”.

„Ако не съм летял с тях, те щяха да ги излетят във въздуха, щото трябва да натрупат тези часове”,

заключи Борисов.”

ДНЕВНИК:

29.09.2012

“Арун Савкур – единият от чужденците, твърдящи, че имат интерес от закупуване на проекта за АЕЦ “Белене”, е бил глобен в Италия за опит за манипулиране на борсата чрез разпространяване на невярна информация.

В България индиецът, работещ в Ню Йорк, се появи в парламента като представител на основния потенциален инвеститор Quantum Group.

Италианската преса обаче съобщи миналата година, че Арун Савкур е бил глобен с 300 000 евро и прокуратурата е предложила да му бъдат повдигнати обвинения за това, че е излъгал, че се интересува от приватизацията на авиокомпания “Алиталия” през 2007 г.

Комисията за контрол на борсовата търговия Consob е приключила разследването си и е взела решението на 28 юни 2011г., но то бе обявено едва в началото на март 2012г.

В него се посочва, че в края на 2007 г. Арун Савкур разпространява невярна информация, че представлява консорциум, искащ да придобие предложените от министерството на икономиката и финансите 49.9% от “Алиталия”. Между октомври и декември същата година той твърди, че консорциумът се състои от LLC Evergreen, Evergreen Special Situations Fund III LP, THL Transportation Equities Fund и голямата южноазиатска авиокомпания Singapore Airlines. Скоро Singapore Airlines отричат да имат каквото и да общо с инициативата на Савкур.

През ноември 2007 г. той разпространява за медиите съобщение за заявен интерес от Evergreen Fund LP, THL и “водеща международна авиокомпания” за преструктуриране и рекапитализация на изпадналата в затруднение “Алиталия”. С приблизително същия текст той изпраща писмо до президента и борда на директорите на “Алиталия”, както и до министерството, и получава мандат да получи информация, необходима за оценка състоянието на компанията (т.нар. дю дилиджънс).

В средата на декември Савкур, подписал се като “директор на Evergreen LLC”, завява интерес с писмо, в което между другото се твърди, че Evergreen LLC координира консорциум, че в бъдеще този консорциум ще включва Singapore Airlines, че ще предложи оферта за закупуване на предложения пакет от “Алиталия” и че споменатите членове на консорциума Evergreen Fund LP и THL управляват активи за над 170 млрд. долара.

По повод тези факти, изброени в решението на Consob, комисията заключава, че “в контекста на съществувалия по това време интерес от инвеститори (…) това е можело да повлияе на решенията на инвеститорите относно инвестирането в акции на “Алиталия”. Подобно нарушение – “разпространяване чрез медиите, включително в интернет и с други средства, на информация, слухове или фалшива или подвеждаща информация, която е възможно да изпрати фалшиви или подвеждащи сигнали, засягащи финансови инструменти” – се наказва в Италия с глоба между 100 000 и 25 милиона евро и от Consob определят административна санкция от 300 000 евро.”

 

Българска следа в QUANTUM води към банкера Банкер

 

 

by newswriter on 30/09/2012 9:57 AM
Биволъ
http://bivol.bg

Мрежата е коварна и паметлива. Дори когато нещо е изтрито, някъде се пази архив. Читател сигнализира, че е открил съдържанието на страницата на инвестиционния фонд на мистериозния кандидат-инвеститор в АЕЦ Белене – Quantum Group. Както писа по-рано Биволъ, в момента линкът води към несъществуваща страница. Оказва се, че това не е грешка в линка, страница е имало и е била изтрита. Кога точно и по какви причини е заличена информацията за инвестиционния фонд можем само да гадаем. За последно страница е индексирана в архиватора на 11 ноември 2006 г.

http://web.archive.org/web/20061111000914/http://quantumgroupus.com/Industries/Evergreen%20Fund/Evergreen%20Fund.htm

От текста се разбира, че инвестиционните фондове на Quantum всъщност са три:

– Evergreen Fund, управляван от Quantum Fund Management Ltd., който се специализира в технологични инвестиции в Азия и се хвали с управлявани активи на стойност 1 587 786 078 евро.

– Quantum Fund LP, който инвестира в САЩ в IT-компании, телекоми, мини, енергетика и имоти. Фондът се интересува от старт-ъп компании, и обещава да вложи до 564 милиона долара.

– Quantum Investments пък се интересува от тежко машиностроене, металургия, фармацевтика и развойни инженерингови дейности в САЩ. Този фонд е управляван от Арун Савкур, който в момента представлява основния инвеститор кандидат да строи АЕЦ Белене – Quantum Group

Българската връзка обаче цъфва от последната структура, именуваща се Quantum Financial Advisory Services.

Като корпоративен партньор е посочена фирма с абревиатура TFN, но кликването на нея отваря вече несъществуваща страница на “Глобал файненшъл нетуърк” (GFN), на която е посочен и българския партньор: “Болкан кепитъл мениджмънт”.

http://web.archive.org/web/20061019075240/http://fnetwork.net/index.html

Двете структури се владеят от Правин Банкер и синът му Седрик Банкер (откриват се още като Банкър или Бенкър).

Банкерът Банкер

Роденият в Шри Ланка американски гражданин Правин Банкер е известен като инвестиционен банкер. В биографията му публикувана от Investor.bg пише, че е “екзотичен банкер” специалист по инвестиции в развиващи се пазари и международен експерт по лоши вземания. “Дневник” му прави по-подробен портрет на “спасител на обречени сделки” и взима от Банкер интервю през 2006 г. В началото на нулевите години той има интереси във фонд “Доверие” чрез управлявания от него Balkan Fund LLC, в Дарик Радио и в “Медика” АД където е съдружник с Огнян Донев.

През август 2009 г. Правин Банкер и синът му Седрик Банкер бяха в работната група за бъдещето на Кремиковци, създадена по инициатива на премиера Борисов веднага след като пое премиерския пост.

Освен Кремиковци, сред клиентите на “Болкан кепитъл мениджмънт” се брои и правителството на България за пласирането на 250 млн евробондове, фалиралата БДЖ, НЕК и Булгаргаз – пише в сайта на фирмата с капитал от 100000 лв., чиито собственици са Правин и Седрик Банкер.

Седрик Банкер е французин, с карта на постоянно пребиваващ чужденец в България. С баща си притежават още една фирма: Джи Еф Ен Инвестмънтс, с капитал от над 1 млн. лева.

Двете фирми са собственици на “Болкан Секюритис”. Интересен факт е, че на 13 декември 2006 г. Комисията за финансов надзор отказва на “Болкан Секюритис” лиценз за инвестиционен посредник, като се аргументира с това, че Седрик Банкер и съдружникът му Васил Караиванов имат проблем да докажат произхода на средствата за участие в капитала на “Болкан Секюритис”

“С оглед изчисленията, направени на база предоставената от „Централен депозитар” АД справка, вх. № РГ-03-219/1/11.10.2006 г., Седрик Банкър е реализирал печалба на „Българска фондова борса – София” АД в размер многократно по-малък от средствата, които са му нужни за придобиване на дялове в дружествата-учредители на заявителя, които са в размер общо на 30 500 лв.” – пише в заключението на КФН.

Две години по-късно обаче “Болкан секюритис” успява да вземе лиценз на инвестиционен посредник, а междувременно “Глобал файненшъл нетуърк” е успяла да консултира множество сделки в България, както става ясно от собственото му портфолио.

Вероятно по ирония на съдбата, българските фирми, партньори на “глобалната финансова мрежа” на Правин Банкер и чрез него на Quantum Group, кандидат да строи АЕЦ Белене, са регистрирани на адрес ул. Димитър Хаджикоцев номер 4 в София, срещу хотел Хемус, точно зад прочутия бар “Синатра”, в който според мълвата Путин и Първанов са взели решението за Големия енергиен шлем – АЕЦ Белене, Южен Поток и Бургас-Александруполис.

 

 

28 мнения за “Батман и Белене, т.е. ББ”

 1. Натиснах бутона “коментирайте” най-вече да видя дали най-после не се епоявил коментар на “Болкан интелиджънт сървис” демек ДАНС. Ама не, ядец! Е, калинките толкова си могат!

 2. Не че не подозирахме, но доказателствата са неоспорими!
  Пък дано “спасят” АЕЦ “Белене”, колкото “Кремиковци” – труп и до днес!
  А на бб не се намира кой да търси политическа и друга отговорност за простоиите и лъжите.

 3. Дъщеря ми, детска му работа, рисува си разни картинки. Нарисувала на един лист, от едната страна червено, от другата синьо, по средата нещо като човек нарисувала, познава се, че човек се е опитала да нарисува. Питам я какво е нарисувала, че да я похваля. Ами, вика, от едната страна са червените, а от другата сините. Това по средата е Бойко Борисов / има си хас да не знае кой е Бойко, навсякъде по телевизиите само него показват/. Та, питам я, какво означава картината, която е нарисувала. Каза ми, че не знае. Ама искала да пита, като са го притиснали червените от едната страна и сините от друга страна, като го смачкат и като изчезне, червените и сините ще се съберат ли?
  Ега ти въпроса. Нищо не и казах. Отидох като нормален българин, да си направя салатката.

 4. „Ако не съм летял с тях, те щяха да ги излетят във въздуха, щото трябва да натрупат тези часове”

  Тоя е железен!
  Логиката Му е като на оня пастир, който трябвало да преведе десет овце от едно село в друго. По пътя се събрали с приятели и изяли една овца. Като пристигнал в селото и го питали защо овцете са девет, той казал “е девет, де”. А те “но нали тръгна с десет?”, а той – “е десет, де…”. “Но сега са само девет!!” – “Е девет, де”…
  Хората се ядосали, но решили, че пастирът не може да брои. Събрали се десет човека и всеки се втурнал да хване по едва овца. Един останал без овца. Казват на пастира “видя ли, че от десет човек един остана без овца?”. Пастирът се изсмял и казал “ами ще остане, я. Другите докато тичаха да фанат, той къде е блял?”
  Нашият премиер не прави разлика между правилно и неправилно, що се касае до неговите действия. За него всичко, което прави, е правилно. И щом е видял ВРАГ и вече се пази от него, като крие информация за действията си, значи е време да нахвърляте най-необходимото в куфара и да сте готови за тръгване. Съвсем скоро с този ВРАГ ще се оправдават къде-къде по-ужасни неща. Борбата с ВРАГА винаги изисква жертви, не забравяйте това!
  Де жаву.

 5. Според мен “картинката” не се нуждае от коментар. Ето това е то КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛ! Международни престъпници,безскрупулни и нагли са се оплели в кълбо от “свински черва”, което ВОНИ! Вони на мръсни руски партенки, на спарен ганьовски цървул, на насрани от русоблудствени напъни потури, с тарикатски привкус на “индийско къри”, “цейлонска дрога” и “американски кетчуп”!
  И целият този бълвоч в името на …
  Нее! Не на светлия ком/соц идеал! Не за прослава на великата “Матушка Рус”! Не за добруването и “сполуката” на опоскания, огрухания, стъпкания, опростачения, побъркания народец!
  Всичко това – в името на нейно величество ДАЛАВЕРАТА! На парите, на многото пари, на ОГРОМНИТЕ ПАРИ, изсмукани /като костен мозък от канибали/ от същия този народец, продължаващ не само да търпи, но и да харесва и обича собствените си екзекутори!
  Защо бе, сбъркан народе мой, защо тъпо и упорито продължаваш да преливаш от симпатии към собствените си “канибали”, които вече палят огъня под казана, който са ти приготвили???

 6. Визирам проверката в Wayback Machine.

  Значи всеки уеб юзър, който знае как се прави тази проверка, може да установи съмнителността на така наречения “американски инвеститор” за по-малко от час. А Бойко Борисов е наредил на службите, които се хранят от нашите данъци, да разследват, като резултатът засега е никакъв!

 7. След като комунистът Сергей Станишев (баща му бе член на престъпното Политбюро) оглави социалистите в ЕС, остава само европаджийте да курдисат комуниста Боко за шеф на Европейската народна партия и ще втасаме напълно. Егати този Европейски съюз! Единствената ни надежда остава в сънародниците на Роналд Рейгън!

 8. Двете фирми са собственици на “Болкан Секюритис”.

  Ха такааа… работата си идва на мястото… Стане ли въпрос за секуритита, знаем за какво става въпрос: замирисва на тъмните мутренски години през 90те, а като добавим и това “Болкан”, направо си представям един тъмен балкански субект с ланци и бухалка. Ето го съвременния стратегически инвеститор в АЕЦ Белене. То беше ясно че разумномислещ бизнесмен никога няма да се хване да пълни с пари “гьола” но едни мутри с тонове мръсни пари със сигурност ще искат да ги препират и превъртат на толкова удобно място при това на собствен терен в България без да се налага да ги карат до световните перални където вземат голям комисион, направо приказка! И сега отново в тандем със създателите си от БСП: едните действат легално и с парламентарни средства а другите вършат всичко друго за което никой прокурор не иска да знае. Всичко си идва на доброто старо място а за нас искат да оставят само болката от “Болкана”.

 9. РУСКИЯТ ТИЪТЪР – БОЛШОЙ ТИЪТЪР
  БЪЛГАРСКАТА МУТРА НАЙ- ЧОВЕКОЛЮБИВАТА МУТРА.

 10. Чудя се къде са ЗЕЛЕНИТЕ защитници на природната среда, екологията или всички ония вряскащи срещу Шеврон и американските мераци да ни “отровят” земята?!? Този “американски” инвеститор(Global Financial Network) с чисти намерения ли пристига в България, господа зелени, господа еколози и другари антишисти? Не ви чувам да протестирате срещу американския империализъм?! Дали защото ви е пределно ясно, че Global Financial Network са толкова американци колкото дядото на Тиквата е убит от комунистите…т.е. АМЕРИКАНЦИ НА КУКОВО ЛЯТО!

 11. А, батман как да е, а на другия полюс с 99.1% избраха Станишеф за пеф на ПЕС. Има някаква символика в това, че евросоциалистите си избраха за водач човек без 1 ден трудов стаж, което иска да рече, че и техните (социалисти) са като нашите. Избраха си удобен за тях водач. Ако сте чели “Пътеводител на Галактическия Стопаджия” на Дъглас Адамс ще откриете много силен паралел между титлата Президент на галактиката и президент на ПЕС. Според Адамс, президентът на галактиката не упражнява реална власт, а се стеми всячески да отклони вниманието на хората от властта. Нашият е същият, той ще стои там като параван (какъвто впрочем е и в БСП), а мишугите под него ще си работят далаверите.

  Разбира се, комплексите на Станишеф веднага лъснаха наяве. Окрилен от убедителния си избор на шеф на ПЕС, Станишев с ново самочувствие заявил на летище София:

  “изборът ми за президент на ПЕС е много силен знак и към България. Знакът е много ясен – за България е добре социалистите да вземат властта в Европа и във всяка една страна, защото сме доказали, че когато имаме национална кауза и си вършим работата, тогава социалистите подкрепят България безусловно за разлика от десните” (цитат от дир.бг)

  Лошо е, когато маргинали като Станишеф си самоповярват. И е прав, когато имат национална кауза си вършат работата добре. Само дето те никога не са имали национална кауза и затова никога не са подкрепяли България, а по-скоро стремежът им винаги е бил как да се заробим още повече с Московията.

 12. 1.”Corporation: An ingenious device for obtaining profit without individual responsibility.”
  2.“The truth is that banks are the last feudal kingdoms, their rulers omnipotent, divine warlords. Their key lieutenants are ‘ronin’ (wandering mercenary samurai) who roam financial markets ready to ally themselves to any warlord for a share of plunder. This is not the place to apply the latest management theory.”

 13. @К.Ганев
  Тоя виц с овцете лепва точно на ситуацията. И за трите статии. Ама…
  Стягай багажа, но май е по-добре тарикатите да получат някакво силно очистително и отрезвително. Демокрацията в търбуха на тарикатите още може да е годна. А то така – “терминал две и бегай” им освобождава голям ареал. Даже и форумните гербери използват тоя съвет като видят зор.

 14. Гледах тези еврейски “шебеци” при Сашо Диков и останах с впечатление, че са безкрайно неподготвени. Просто за нищо не стават. Може би смятат, че “матрялът” е такъв.Сигурно имат право. Гледах с изумление кадесарското нахалство на Богомил Манчев, световен корифей в ядрената енергетика, без някой да го познава.Бих му предложил, вместо да прекарва руските интереси през Вашингтон, да отдели малко средства за затвор на остров Белене, там където избиха близките ми и да прекара следващите 20 години в по-добри условия.

 15. Капитализиране на приходите, социализиране на разходите и загубите.
  И парите от всеки пАток започват да текат в правилна посока.
  Затова трябва “държава”:на ББ ти БГ-то Му (понастоящем). И лапнишарани.
  Такава ли е схемата?

 16. Когато заработваше като мутра, му се размина затвора, защото така пожелаха господарите на положението, може пък малко по късно да не му се размине.

 17. @Веселка
  Да не мислите, че ще Ви дадат възможност да упражните вота си??? Ха! Изборите вече са уговорени, резултатите вече са нагласени, чувалите с “правилните” бюлетини вече са приготвени. Демократичен начин за борба с диктатор няма.
  “Бягай” е крайно неуместно. Правилно е да се каже “зарежи ги тези идиоти”. Не забравяйте, че ББ все още е най-одобряваният политик от … тези идиоти. Един живот живеем, защо да го пропиляваме в “Кукувиче гнездо”?
  Глупаците в БГ вече са надхвърлили критичната маса – това е в резултат на целенасочената държавна политика, структурирана от БКП и изпълнявана от всички правителства след ’89. Колата вече лети в пропастта – катастрофата е неизбежна. Какво значение има кой ще управлява от тук насетне?
  Спасявайте децата…

 18. Нагледен учебен казус как КГБ или там,както сега се казва,оперира под чужд флаг.Както се вижда у нас това работи.Служби ли,НРС ли,ало Плевнелиев?!Хрантутим синчетата и дъщеричките на бившите.Смрад и безкраен срам!

 19. Ето още една сходна тема:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/30/1916580_bulgariia_niamalo_da_plashta_za_jujen_potok_no_niama_i/
  Зглавието в “Дневник” е: “България нямало да плаща за “Южен поток”, но няма и да получава транзитни такси 15 г.”, Но много по-би му прилягало : Какво направи Бойко, все е хубаво” или “Земя срещу “тръби”. Там написах следния коментар:
  Е, там е проблемът защото според руската доктрина техните тръби са техен стратегически интерес и подобно на САЩ, които също имат стратегически интереси по цял свят никой нищо не им казва и политиците пръдливо си мълчат. И затова техните тръби идват и с техните военни хеликоптери и бази, които да пазят “стратегическия” им интерес! И тогава суверинитета. суверинитетааааа???
  Нема що, едно време с европейците сделката беше “петрол срещу тръби”, но това не огряваше много московския “стратегически”, разбирай империалистически интерес! А сега с нас “земя срещу тръби”! С други думи даваме им земята и суверенитета си и не получаваме нищо!!! Неам думи, неам и нерви! А народеца прост си вика к’во направи Бойко, все е хубаво. Ама кон за кокошка! А бе, карай бе! Ама тука и кокошка даже нема!

 20. Както по всичко личи, комунягите от БСП и ГЕРБ са решили бъдещата АЕЦ в Белене да бъде собственост на частна/и/ компания/и/.В сянка обаче остава фактът, че едновременно с това, тази АЕЦ ще се окаже собственост на физически и юридически лица от ЧУЖДА/И/ ДЪРЖАВА/И/!!!
  Въпросът ми е – къде другаде по света някоя нация си е позволила “лукса” да допусне чужда АЕЦ да работи на нейна територия?
  Все едно ми е дали чуждата АЕЦ в Белене ще бъде собственост на Руски фирми или фирми на САЩ /Шри Ланка, Индия, Италия и пр/. Такъв обект трябва да бъде собственост единствено на българската държава!
  ИМИГРАНТ, запознах се с тъпотията на “ядрения експерт” Богомил Манчев. От малоумните му словоизлияния не става ясно при каква цена на произведената от АЕЦ еленергия е правил разчетите си и когато твърди, че 8 млрд ще струва “всичко”, включва ли бъдещото движение в цената на ядреното гориво, разходите по изграждане и обслужване на хранилище за ядрените отпадъци, които след 2020 Русия ще откаже да приема, разходите по бъдещото затваряне, “замразяване” и обслужване на обекта и т.н.
  Много ми е инересно как този “умник” си представя избора и узаконяването на площадката за отработено гориво – още не е решен елементарният проблем със Суходол.
  Добре би било референдумът да включва въпроса: ” Вие, които сте ЗА АЕЦ Белене, съгласни ли сте хранилището за високорадиоактивни отпадъци да се изгради на площадка във Вашата община?”

 21. Към GB
  Мисля че няма нужда да се нервирате особено г-н GB, вижте по-добре този линк:
  Цифричката 27,42 Bcf/d означава 285 млрд. м3 /год КОИТО ВЕЧЕ СА УТВЪРДЕНИ ОТ US ENERGY Dept. за ИЗНОС.
  http://fossil.energy.gov/programs/gasregulation/reports/Long_Term_LNG_Export_Concise_Summary_Tab1.pdf
  Ако ПОНЕ 1/3 от този газ дойде в ЕС то това са 95 млрд. м3 /год. Сегашният износ на Газпрьом в ЕС е също толкова (като се изключат Украйна и Турция)
  D-day е обявен някъде през 2016, т.е. до БГ ще стигне някъде през 2017.
  Въпросът е къде ще се срещнат двата десанта, не Елба или някъде около Искъро.
  Ще видим после дали 2, 3, и 4-та тръба на ЮП ще има въобще.

 22. “Дъщеря ми, детска му работа, рисува си разни картинки. Нарисувала на един лист, от едната страна червено, от другата синьо, по средата нещо като човек нарисувала, познава се, че човек се е опитала да нарисува. Питам я какво е нарисувала, че да я похваля. Ами, вика, от едната страна са червените, а от другата сините. Това по средата е Бойко Борисов / има си хас да не знае кой е Бойко, навсякъде по телевизиите само него показват/. Та, питам я, какво означава картината, която е нарисувала. Каза ми, че не знае. Ама искала да пита, като са го притиснали червените от едната страна и сините от друга страна, като го смачкат и като изчезне, червените и сините ще се съберат ли?
  Ега ти въпроса. Нищо не и казах. Отидох като нормален българин, да си направя салатката.”.

  Много ярко !!!

  “… червените и сините ще се съберат ли?” – явно детето е имало предвид хората, а не партиите. Това е откровение. Или трябва да се разбира така.
  Пример: Не е нормално аз и, примерно Пешо, с който сме на един хал, да сме на различни становища, да речем, за необходимостта от Белене. Това разделение е твърде примитивно спрямо нас всички. Да не обрисувам колко то е зловредно. И т.н.

 23. По повод излязлата информация за глобения в Италия бъдещ “инвеститор” в проекта “Белене” вчета лицето Бог. Манч. Даде пресконференция, в “София прес”, на която имах честта да присъствам. Българския партньор на бъдещия “инвеститор” се държа доста нагло, в дух – когато говориш с мен ще мълчиш. Опита се да запълни цялата пресконференция с безсмислен диалог, но гогат все пак накрая успяхме да се вклиним с въпроси и забележки по некоректни негови изказвания и твърдения негов сътрудник започна да ни изключва микрофоните и да ни пречи да си задаваме въпросите. Ето и оригинален запис от мероприятието:

  http://www.sofia-press.com/images/stories/fruit/bogomil_manchev_sp.MP3

 24. Дoкaтo има ДCБ, има за когo да глacyват нopмaлнитe бългapи.

 25. Г-н Драгулев забрави друга мастита комфигура от “знаменателна”фамилия – Ирина Бокова!Ставаме много силни и в Европа!Щурм унд дранг нах вестен!

 26. До ИМИГРАНТ и ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Г-да , замислилисте се КАК “държавната” АЕЦ Белене струваща 11млрд.(според HSBC) , “поевтиня” до 8млрд. при ЧАСТНИ(?!?!?) “инвеститори”?
  Може би трите милиарда са били узаконената ДАЛАВЕРА, която се е готвела да прибере мафията на “консултантите” и “посредниците” по “проекта”?
  Но ,когато “консултантите” и “посредниците” си го строят АЕЦ Белене ,като ЧАСТЕН(?!?!?) “проект” той “магически” поевтинява с 3млрд. ЕВРО!?!?!?
  И освен “ОГЛУШИТЕЛНАТА” тишина на “ЕКОЛОЗИТЕ” се чуства и ТИШИНАТА на “патриотичните” “партии” , които от поне 10 години искат да НАЦИНАЛИЗИРАТ ЕРП-тата ,БТК, Кремиковци и даже Балкан , които бяха приватизирани.
  СЕГА се готви ЧАСТЕН(?!?!?) проект на ЯДРЕНА централа , а “патриотите” не прошушкват
  дори за един референдум за този ЧАСТЕН(?!?!?) проект.
  Наистина ИЗДАЙНИЧЕСКИ странно МЪЛЧАНИЕ!

 27. До GB:
  Чудно е КАКВО ще печелим ние през 15-те години на БЕЗВЪЗМЕЗДНО предоставяне на територия и суверенитет за газовите ДАЛАВЕРИ Путин?
  Това прилича на РЕКЕТА с топлофикациите, ти може и да не ползваш парното, но то преминава през НЕПРИКОСНОВЕНАТА ти частна собственост, за да може някой да си прави бизнес с топлинна енергия, която преминава БЕЗВЪЗМЕЗДНО през твоят личен , частен имот.
  А до15 години ние може да добиваме СОБСТВЕН шистов газ , съседите също.
  Пазар за Южен пАток няма да има , ние ще притежаваме 50% от тръбите по които няма да пАтича газ , няма да има такси ,ще има само скрап! Но няма да можем да се възползваме дори от срапа ,защото Газпром ще държи 50% от тръбите.
  И какво става , 15 години няма да можем да транзитираме нашия и европейския шистов и конвенционален газ през тръбите на Южен пАток, няма да има приходи от такси , ИМА САМО РЕКЕКьорска БЕЗВЪЗМЕЗДНА далавера на мафиотите от Газпром.
  А след 15-те години ще получим само 50% скрап!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.