Борисов-гробокопач на дясното от ерата на европейския социалист Станишев

В говоренето по инерция за разбиването на българската десница се спрягат като виновни имената на няколко заподозрени политици, но след европейския шут, който получи Борисов с припознаването на Станишев за лидер на европейските социалисти, настъпва нова ера в осмислянето на тази тема. Защото който и да е допринесъл за профанизирането на дясното в българската политика досега никой не е постигнал този обратен ефект с легитимирането на лявото като европейска алтернатива, каквото наблюдаваме тук в момента.

Борисов има непомерната за своите качества амбиция да остане в историята и често се изхвърля с подмятания, че щял да бъде запомнен от поколенията. Е, този път „позна“: по време на неговото управление Българската социалистическа партия и лично любимата на Борисов мишена за разни оправдания и подигравки Сергей Станишев беше превърнат не просто в антипод, но направо в антитеза на европейските претенции на „десния“ Борисов с неговата партия на Гражданите за европейско развитие.

Много бели сътвори дотук Борисов, но така, както успя да направи за смях консерватизма ( доколкото дясното би трябвало да се свързва с него и в България), никой друг не е сколасвал. След него на десния терен дълго трева няма да поникне и ще се наложи да се гради наново принципна алтернатива на червената вълна. Защото десницата, при всичките й детски болести от 90-те години на миналия век, можеше да бъде оздравена и съответно подкрепена да продължи започнатите от нея реформи, но вместо това беше стъпкана, за да разчисти пътя на един откровен популист от рода на земеделеца Александър Стамболийски, който обичал да се заканва в началото на 20-ти години на миналия век, че като разчисти терена ще предаде властта на комунистите. Борисов и без да се заканва е на път да постигне това, разчиствайки същия този български терен от разните му там „гнили демократи“ и „слабаци“.

До изборите има време- и много, и малко. Зависи за какво…Много е за управляващите, за които проблемите няма да намалеят, а ще се множат. Малко е за червените, които ще се радват на тези проблеми, макар да кършат ръце лицемерно, че не пожелават на народа да страда. А за остатъците от автентичната десница времето е …никакво. Нито е достатъчно, за да се прегрупират ефективно като алтернатива, нито пък работи за тях, както за левите, които са най-вероятните кандидати да оглавят растящото недоволство и да го осребрят в урните. Защото Борисов загроби десните, но, както се вижда, послужи за трамплин на левите.

Разбира се самият Борисов няма да си признае и ще обещае още веднъж да изиграе успешно сюжета със „спасяването“ на дясното. Само че прогнозите му, както се вижда, се сбъдват само с обратен знак. Справка: лобирането на Борисов за Георги Първанов като за „силния човек“ в БСП, който щял уж да му бъде основен опонент, докато Станишев бил слабак.

Левият брюкселски шамар на „очилаткото“ Станишев отпрати каратиста Борисов в нокдаун, но тази партийна радост не носи щастие на демократичната общност в България, която наблюдава безпомощно схватката между лявото и неговия герберократски израстък. Дано не прозвучи обезверяващо, но новото начало за дясното се очертава едва след изтрезняването на престоящите избори, когато ще се види опустошителният ефект от овластяването на един силов играч, безсилен да се справи с интелектуалното предизвикателство да управлява модернизиращата се (все пак) България в началото на 21-ви век.

42 мнения за “Борисов-гробокопач на дясното от ерата на европейския социалист Станишев”

 1. В 10-ката.
  Плюс, че лумпен-партията ГЕРБ е лумпен-партия, която не се интересува от нищо друго, освен от забогатяване чрез ВЛАСТ.

 2. Просто две от главите на Българската Червена Ламя си имат закачка и си се подхапват!

 3. Очевидно, Бойко Борисов си изигра ролята, заради която беше поставен /избран не е точно/ на този пост. “Пътят е разчистен”. Изглежда трябва да се примирим с това, че дясномислещите в България са малцинство. Както по всичко личи, природонаселението бленува за социализма и още веднъж ще си го /с/получи. “Настъпването на мотиката” започва да се превръща в мазохистична страст на “матриала”.
  Това е положението!

 4. Много точно казано.
  Изборът на Станишев за шеф на ПЕС показва също кризата на идеи и жестоката безпътица, в която изпадна Западът след края на студената война. Начело на европейските социалисти стои политик, който блести най-вече със своята посредственост. Не по-добро е положението и в ЕНП. Барозу, Юнкер и компания говорят и изглеждат като скъпоплатени чиновници (каквито са!), а не като лидери на свободния свят в тези размирни времена. “Консерваторите” отказват да разследват престъпното минало на един техен съпартиец, само и само да запазят крехкото си мнозинство в Европейския парламент. Защото на следващите избори ББ като нищо може да се пише “либерал”, “зелен”, “британско-чешки консерватор”, а защо не и “социалист” (от патриотични подбуди). И навсякъде ще бъде приет с отворени обятия. Няма идеи, няма ценности – всичко вече е интереси и бакалски сметки. Задаваме ли си въпроса защо 22 години след обединението на Германия, на най-високите политически постове стоят двама източногерманци?
  “Ледът се пука, г-да съдебни заседатели!”, както казваше Остап Бендер. Само дето не е смешно!

 5. Не разбрах за кое дясно става въпрос?Дали онова,което създаде червените барони?Или това,което често гласува анблок с позитанските милионери?Или тези пък,който завиждат,че без тяхно участие в цяла България много се гради,както никога през изминалите 20год?А може би тези,които догодина ще се титлуват “конструктивна ИЗВЪНпарламентарна опозиция?

 6. Не настояваше ли и ЕНП да бъде припознат като десен,въпреки особеното мнение на ДСБ.?

 7. Чак сега разбрах КОЙ е виновен за незавидното състояние на “десницата” в България. Не защото КРАДОХА,а защото в България се пръкна “злия за десните гений” Бойко Борисов! Благодаря!

 8. Излиза че още един мандат ще има някаква мъгла на власт, докато се появи нещо като алтернатива?
  Интересно къде ще отиде отлива от поддръжници на ГЕРБ, т.е. кой ще “намаже” най-много от разочарованието. И дали поради тая причина няма пак да гледаме примерно една “Атака” за пореде път в парламента…

 9. Десница в България няма!!! Поне такава каквато е известна в нормалните държави.Отличителния белег на дестицата навсякъде по света и високата подкрепа,която тя получава от реалния бизнес в съответната страна.У нас бизнеса е “назначен” от БКП/ДС и той преследва две цели :1/ Да се легитимира като “почтен” като формира “дясна” партия от своите среди и произлизаща от него:2/Да не допусни зараждането и развитието на бизнес,извън средите на БКП/ДС защото няма да може да устои на конкуренцията му.Не случайно още през 90-те чрез бригадите на мутрите и ченгетата всеки бизнес възникнал без покровителството на БКП/ДС или отказал такова,биваше сриван с най-различни средства. Реалната дясна групировка бе ОДС,но там бяха инфилтрирани прекалено много агенти на БКП/ДС и не бяха предприети никакви действия за стимулиране създаването и развитието на нов,почтен бизнес,нямащ нищо общо с БКП/ДС.Ако имаше такъв бизнес,сега ДСР и СДС щяха да имат значителна икономическа и медийна подкрепа,подобно на БСП,ДПС,ГЕРБ,АТАКА,РЗС и др.

 10. Господин Инджев, в момента Бойко Борисов и правителството му ексхумират проекта Белене. Да ме прощавате за просташкия израз, ама това е на умрел клизма да се прави.

 11. Политиката на Борисов по отношение на тихата,пълзяща раставрация на комунизма налагана от БСП през тези три години и половина,беше политика на МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ-вие си рестврирайте комунизма,аз си мълча и се заяждам с вас само за дребни неща,но аз МЪЛЧАЛИВО ВИ ПОДКРЕПЯМ- подкрепям си и си харесвам Тодор Живков,покрепям референдума за Белене,спирам проекта и после пак го пускам,връщам ВСЯКА НЕДЕЛЯ начело с едно ченге и агент на ДС, пускаме предавания величаещи др.Тодор Живков,присмиваме се на СДС и ДСБ и т.н. Дерзайте другари,аз мълчаливо ви подкрепям,защото открито не мога,че ще ми дърпат ушите от ЕС и НАТО.

 12. Към IQ146:

  Моля, моля…
  Все едно е някаква тайна къде се преляха десните гласове, повярвали на “новата десница” ( изразът не е мой, а на обслужващи ГЕРБ социолози).Или пък не е известно как Борисов финтира синята коалиция след изборите…А може би някой не знае кой стои зад разбиването на СДС и връзката между ДСБ и СДС…
  Колкото до краденето, ако някога изобщо има възмездие поне чрез оповестяването на истината,сегашните грабители на съвременна България като нищо могат да оглавят класацията.

 13. Това, което никой не смее да каже на глас: “Борисов-гробокопач на дясното”!!! Невероятен популизъм и политическа нечистоплътност. С бързината на всеки изминал ден се обезценяват демократични правила, разводняват се морално-политически стойности и вони на корупция във всички сфери на обществения живот.
  Скоро ще бъдат изтрити от парламентарната трибуна и трите единствени десни букви-ДСБ, с което България ще стане първата европейска “демокрация”, управлявана изключително от леви партии, леви популисти и прилепващи се към тях сидеровци, каба-ивановци, яневци и други подобни всеядни кариеристи.

 14. Към Арсен:

  С позитанските милионери гласуват герберите по заповед на вожда си- например по най-важния за Москва въпрос:да няма енергийна независимост. Справка: братската прегръдка на ГЕРБ и БСП за шистовия газ, която сега се повтаря с радостното взаимно подаване на топката за АЕЦ “Белене” в едно зле прикрито състезание за повече комисионни край атомната хранилка.
  Но когато вождът харесва Живков, държи се като него и си другарува със семейството му, не е чудно, че БСП ще го поддържат по основни въпроси, по които са съмишленици и ухажори на един и същ електорат.
  Да не говорим, че БСП подготви далаверата с изкупуването на медии и после я поднесе на тепсия на Борисов малко да си позадоволява егото и да си поприкрие срамотиите докато БСП се върнат на добре утъпкания от слона в стъкларския магазин управленски терен.
  Нова справка: най-откровеният по своята червенина олигарх, шефът на Пловдивската областна организация на БСП Георги Гергов, в момента получава комплименти и аплодисменти от ГЕРБ като “добър стопанин” на Пловдивския панаир, поради което е склонен вече да се отърве от губещия пари ЦУМ в центъра на София- от него да мине ( той е добър стопанин и бизнесмен, похвали го днес по ТВ 7 строителя на Лувъра Вежди Рашидов)!
  А да припомням ли истеричните заплахи към ДПС и Доган, които се оказаха едни бутафорни писъци към най-близкия съюзник на БСП, към другаруването с който, вече без много преструвки, ГЕРБ поглеждат лукаво с оглед на предстоящо коалиционно управление с не много гнусливи ( досущ като ГЕРБ) партньори.

 15. Към г-н Инджев,

  Автентичната десница в България е слаба, защото хората с истинско дясно мислене са много малко. Хората с достатъчно ясни десни убеждения няма как да “прелеят” гласовете си към недоразумения като Борисов или Симеон.

 16. http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/10/01/1917188_pregovorite_za_aec_belene_triabva_vednaga_da_se_sprat/

  Ново развитие бо БеляНЕ-ската сага. Сега ще спираме преговорите, пък после за референдум ще видим. Селски хитрец, ама дали не даваме коз на руснаците за онзи 1 млрд. с тези негови слонски стъпки в стъкларски магазин. Вече и аз трудно се ориентирам от толкова много играчи(БСП,ГЕРБ,руската пета колона, русия), които действат заедно, но и понякога автономно, става ми все по-трудно да следя и оценям потенциалните завери с/у моя интерес. Или може би сега Станишев е направил завой и като лидер на ПЕС е недосегаем за руснаците(колко е клийн Мр. Клийн?), но същевременно крепко хванат под ръка и насочван от евро-социалистите. Почвам да си мисля, че те наистина са ни сторили повече полза, отколкото ЕНП – визирам ултиматума от немските социлисти(извинете, ако не съм точен) по повод на НАТО даден на Първанов. Или може би ляво/дясно Европа днес е по-единна с/у Русия? Дано. Без комплименти за Станишев, но като че ли засега добре си изигра ходовете. Уви трябва да устиска в БСП. А Барозу да не се мота само с Борисов, ами да си погледне картите и да мисли около коза – Костов. Какъв по-лесен начин от този за измиване на срама, който им донесе Борисов? Два евродепутата по-малко – маловажно сравнено с миризмата която се носи от Борисов и която вече се усеща и там, далече от София.
  И последно – Сержо, ако правилно му гласувам “някакво” доверие бързо трябва да се справи с другарите си, иначе може да не го устискат в ПЕС и да стане отново досегаем за москва.

 17. Za mene BB ne e desen politik. Toi e samoprovazglasil se takav. Ili po-tochno samoprovazglasili go takav. Koi go e samoprovazglasil? Sashtite, koito dovedoha Simeon Sax’a. BB e moj bi nai-goliamoto nedorazumenie v politicheskia i socialen jivot na BG ot poslednite 100 godini. Politichesko zashtoto ako Boko ne beshe v politikata nikoi niamashe da go poznava. Nedorazumenie zashtoto neadekvatnostta na tozi chovek sred politicheskia peizaj ne se vijda samo ot negovite izbirateli. Pak ot tiah edna chast glasuvat za Boko shtoto niamali alternativa. Taka e – niama alternativa kogato narodat e na tova nivo – prost narod, slaba darjava…
  Do Izbiratelite na post-komunisticheskite naslednici, dekiziranio kato “desni” – gledate li, mislite li, razbirate li kakvo vi se govori????….

 18. Вече нищо не може да прикрие единството на управляващите – БСП, ГЕРБ, Доган и други измислени партийки, всички заедно обединени срещу българския народ и националните интереси, предадени в полза на Империята на злото, както преди 10-ти ноември.

 19. Историята ще отсъди. На всекиго – според заслугите. Но никак не е зле да се помни, че ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС е над всичко, независимо какво ни говори “вътрешния глас”!

 20. Герб-25%, БСП-15%, Кунева-6%, ДПС-8%! Възможно ли е? Ако да, възможна ли е новата “стара” тройна коалиция БСП-Кунева-Доган? кого бихме предпочели- герберастите или новата тройна коалиция?

 21. @ IQ146:
  Я ми отговори, умнико, от кое политическо котило са долуизброените непомерно богати олигарси:
  Тодор Вълчев, Любен Гоцев, Георги Седефчов, Румен Овчаров, Васил Божков, Георги Гергов, Михаил Миков, Богомил Манчев, Румен Петков, Младимир Уручев, Димитър Джамов, Евгени Узунов, Тодор Батков, Николай Гигов, Атанас Тилев, Николай Банов, Владимир Лазов, Симеон Пешов, Христо Ковачки, Димитър Гущеров, Тихомир Иванов, Иво Георгиев, Марин Митев, Мирослав Несторов, Йордан Йорданов, Николай Николов, Венцислав Стефанов, Румен Гайтански, Сашо Дончев, Денис Ершов, Славчо Бинев и Богомил Манов?
  Списъкът е твърде непълен. Освен това по понятни причини са пропуснати някои имена като тези на Илия Павлов и Емил Кюлев.
  Комунягите още от лениново време сте царе в това да обвинявате политическите си противници в собствените си престъпления!
  Само промитите и увредени мозъци
  все още не са наясно относно произхода на червената финансова върхушка, продължаваща да ограбва България! Само грохнали бабички и дебили все още вярват на притчата ви за “богатите реститутки” и “Злодея Костов”!
  Така, че не се прави на ощипан!

 22. Do Arsen Ljupen

  Dragi gospodine, v BG ima samo edno avtentichno diasno. Diasnoto, koeot se opita da prokara zakona za lustraciata no agent Georgi Markov ne mu pozvoli. Koeto spasi BG ot Videnovata hyperinflacia. Daisnoto koeto zatvori vazdushnotot BG prostranstvo za ruskite samoleti prez voinata v Sarbia.
  Da vi izbroiavam li oshte elementi na avtentichnoto diasno??? Ili se pravite che ne go poznavate???

 23. Не се правя на ощипан! За ВСИЧКО СИ ПРАВ! Тия, изброените, са от тия, дето ги заклейми! И мен ме заклейми и разобличи-и аз съм от тях! Добре, няма дя споря, но не отговори на едно просто въпросче, какво става, ако “Герб-25%, БСП-15%, Кунева-6%, ДПС-8%! Възможно ли е? Ако да, възможна ли е новата “стара” тройна коалиция БСП-Кунева-Доган? Кого бихме предпочели- герберастите или новата тройна коалиция?” Ти си…

 24. Проблема на България е ,че никой не желае да чува и види истината,никой.
  Аз знам защо са така българските работи,знам.Миналата година ходих на София(солено ми излезе).Там обаче не дойде никой от виртуалните многословни нуищоправещи “борци”.
  Сега обаче от пролетта та на към до този момент неми е в физическите възможности да стигам и на един километър (до бюрото по труда да декларирам с подписа си ,че съм факт жив).Но пък и тук никой не дойде да кажа и покажа,че да се знае що,пък да се поправи сбърканото българско.
  Силно желание имам да споделя знание за общото благо,но пък желаещи няма.Като няма,няма…
  То и баща ми няма кой да заведе на онколог да го лекуват ,ма пък то и за какво да се живее при така стеклите се български обстоятелства…

 25. Ааа, претенциите за историята още са на дневен ред значи.
  Ще останат в историята като пример за това как хаосът се превръща в основен инстумент за важни държавни решения, дилетантството – в мерило за назначаване на държавни постове, гъонсуратлъкът -необходимо условие за изборна победа. Голяма хамалогия ще бъде да се намерят точните термини. Примерно “махленщина” не се покрива ни най-малко с популизъм.
  Не знам защо гербовите форумни писачи се бъхтят толкова все още. И това ще го има в историята също. Интернет е злопаметен, както беше казал някой съфорумец.

 26. Copи, нo нaчeлo на Гepмaния сa изтoчни гepманци oт диcидeнтcки ceмeйcтва, a нe кoмyниcти катo y наc.
  И oще eднa cъщecтвeнa paзликa: oт 60 гepманcки гимнaзиcтa днec един можe да ти кажe кoй e бил Epиx Xoнекeр, зaщото нитo гepманcкитe мeдии, нитo гepманcкoтo yчилищe лъжe пoдpacтвaщите, че Xoни e “пocтpoил две Гepмaнии” или пoтoмците мy да ce чеcтват oт мeдиитe, катo да сa пoпзвeзди. 3aтoвa в изтoчнa Гepмaния pacтe здpaвo млaдo покoлeниe, a нe катo нaшeтo, кoeтo не знae кoй e Cтaмбoлoв, нo знae вcички чaлгapи.

 27. Sorry, сори, но май не си ме разбрал. Пиша за всеобщата криза на ценности и идеи, за разклатеното доверие в либералната демокрация, за неспособността и нежеланието на политическата класа да се заеме с трайно решаване на проблемите. За мръсните заигравания с големия бизнес, за безкрайната алчност, за лицемерните призиви за икономии и жертви в името на “светлото бъдеще”, които, кой знае защо, винаги удрят по средната класа и никога по икономическите и политически елити. А като говорим за Германия, спомни си как си отиде Кристиян Вулф от президенството. Мисълта ми е, че “техните” имат не по-малко желание от “нашите” да си разиграват коня, но са принудени (за сега) да спазват поне едно базисно приличие.

 28. Времето за истинското дясно, както казва Г-н Инджев е никакво, защото БСП,ГЕРБ,ДПС и партията на Кунев са главите на една и съща ламя – БКП, която е еволюирала в мутро-олигархска мафия и тя е окупирала медийното пространство.
  По-голямата част от електората е инертен и движещата му сила е изборът на „по-малкото зло“, но все пак има и хора мислещи, можещи и предприемчиви и точно там трябва да се цели истинското дясно, но то трябва ясно да се дефинира, като защитаващо интересите точно на тези хора, а не олигарсите.
  Ясни цели, ясни средства, ясни последствия, неотменна последователност и ценности, а не общи приказки и не само едно лице.Комунистите вече са мафиоти олигарси и крупни капиталисти, антикомунизмът нищо не значи.
  В настоящия момент личната ми позиция е най-близо до Г-н Костов и ДСБ, но все още не я идентифицирам като „моя партия“.

 29. Към Румен Бърцов
  Недейте се отчайва. Всички сме из нета, щото тая т.н. “демокрация” ни е стегнала като испански ботуш. Какво да се прави! Тъжна работа е България.

 30. @IQ146:
  Въпросът ти ми напомни един стар виц:
  Глупавичко селско девойче пита радио “Ереван”: “Идната неделя интимният ми приятел, който е войник, си идва в отпуск. Как да го посрещна – с бельо или без бельо?”
  /Тук пропускам част от вица, неинтересна в случая/
  Радио “Ереван” отговаря: “Все едно е. И в двата случая ще бъдете нае…а.”
  Лично аз предпочитам комунягите да участват легитимно във властта, а не задкулисно както до сега при Бойко.
  Нека и аз да ти задам “едно просто въпросче”: Като се събират в Правец Георги Седефчов, Валентин Златев и Бойко Борисов, кой води “оперативката”?
  Ти си …
  🙂

 31. @ IQ146 Преди време ви попитах, дали някъде между цифрите във вашия ник нейм няма изпусната запетая, но не ми отговорихте. Мисля, че ако поставим запетайката между цифричката “4” и цифричката “6”, макар да бъде доста великодушно, то би обяснило в значителна степен странната упоритост да формулирате тъпи въпроси на база непроверени предположения (поръчкови прогнозни резултати), да настоявате за отговор с упорството на пациент в психиатрична клиника, чийто мозък е блокирал в “непомерен” за него въпрос ,изтощавайки въображението на своите събеседници с подобни безмислици.

 32. Съгласен съм, че “на десния терен дълго трева няма да поникне и ще се наложи да се гради наново принципна алтернатива на лявата вълна”. Аз дори считам, че това никога няма да стане. Но в никакъв случай не мога да се съглася, че виновник за този трагичен факт може да е случайно попадналият в политиката (без никаква идеология и политическо верую) пазвантин на Тодор Живков Бойко Борисов, защото всеки, който откровено твърди, че Боко е “десен” трябва да се прегледа на психиатър. Единственият виновник за пълния крах на “дясното” в България е Иван Костов! След като кукловодите от ДС дадоха властта на Царчето, Костов излезе от либералното СДС, за да направи консервативното ДСБ (това са негови думи!). Къде е тази партия днес? СДС не обсъждам. След Костов СДС се води от случайни хора и стана партия без верую. Но Иван Костов всяка вечер по време на Януарската революция се кълнеше: “няма да ви излъжем, няма да ви предадем”. А вместо това позволи ГЕРБ да стане член на Европейската народна партия. Това е предателство!

 33. Огромно удоволствие бе за мен, г-н Инджев да прочета толкова верен анализ и точни определения в толкова малко място. Смятам, че отговорите на много от въпросите повдигнати в статията, както и на коментарите под нея се съдържат в следната констатация (не моя):
  В България живеят 3 до 5% европейци, 50 до 60% средноазиатци и едно бързо увеличаващо се племе от субекваториална Африка. Естествено тук се разглеждат мисловни и морални конструкции, а не някакви антропологически белези. В това се състои, мисля си основната беда на България. Това го разбират онези в кабинетите на Империята на Злото, чиято страст да подчиняват територии е ненаситна. Знаят, че подчинявайки медиите, ще се намерят достатъчно “полезни идиоти”, които да работят срещу страната си, срещу бъдещето на децата си за една паница леща, невинни в своята простотия.

 34. До Доко.
  Много немощни активи изброи на твоето ДЯСНО.В противовес са големи тежести-ужасяващите РМД създали за нула време “демократи фабриканти”и още повече червени барони,неразкриване на досиетата и липса на лустрация,прикриването на президента на РъБъ,объркващи и некомпетентни решения в областта на здравеопазването и най-вече в пенсионната система водещи и до днес ощетявания на редица прослойки,супернедалновидна приватизационна политика недопуснала до България НИТО ЕДНА световна хай-тек фирма и т.н. и т.н.А относно т.н. извеждане от кризата-и за школниците е ясен основният лост-безмълвното и безнаказано оставяне на грабителите на банките и мутренските групировки да си изперат милиарди долари чрез инвестиции.За това дясно ли тъжиш??

 35. Борисов може да е всякакъв, но не той е гробокопача на дясното, а ние – българския народ, които явно сме най-големите тъпаци в Европа.

 36. Гробокопачът нe caмo на дecницaтa, a на демoкpaцията y нac, e ДC. Дoкaтo нe й ce пoтърcи cмeткa зa пpecтъплeниятa, нитo дяcнoтo щe ни e дяcнo, нитo лявoтo – лявo.

  Дo Арсен Люпен: Дa, зa тoва дясно тъжa! Koгaтo нa нeкoмyниcти ce давашe възмoжноcт дa зaxванaт бизнec и зaпaднитe инвecтитopи ce надпрeвapвaxa кой пpъв да влeзe в Бългapия!
  A ти за кoe “дясно” тъжиш? Toвa през 2008-мa, когaтo зaпaднитe инвecтитopи пaничеcки ни зaнапycкаxa, a ceтне EC вpътна крaнчeто c eвpáтa на нoвия шeф нa ПEC ли?

 37. До Доко.
  За влиянието на ДС съм напълно съгласен.Но за западните инвеститори по времето на Костов си в сериозна заблуда.Това бяха само мутри и червени крадци,които “инвестираха”от офшорки и други държави.Никакъв сериозен инвеститор не бе допуснат в България.А все още имахме сериозен кадрови потенциал в областта на електрониката,бяла и черна техника,корабостроене,консервна промишленост,автомобилостроене,металургия и т.н.Костов трябваше широко да отвори врати,но той трясна портите ,за да облагодетелства своите и червенотиквеничковченцата.И тази схема дойде дюшеш за мадридския хитрец и тройната банда.

 38. До Арсен Люпен

  Оплетохте се като пате в калчища! Много ЛЪЖЕТЕ, а е добре да го правете с мяра, защото се излагате и ви лъсва ЧЕРВЕНОТО Д’УПЕ! Ако съм този, който ви плаща ще ви уволня с ритник…:)
  Само каква логика или по-точно брътвежи на един профан…Костов облагодетелствал червени и мутри и за това същите тези червени и мутри докарали царчето агент на КГБ да въдвори ред и законност в страната! Не, г-н Лъжец, Сакскобур-Горски беше докаран, защото “лошия” Костов пречеше на ченгета, червена номенклатура и мутри да крадат и си разпределят порциите по техните престъпни схеми.
  Борисов е една от мутрите, която най-много се е облагодетелствала при царчето, а за Цветелина Бориславова с баща от бившите среди на висшия ешалон на БКП да не споменавам :).
  Мутри и червени още треперите при мисълта, че Костов може да се върне на власт!!! Защо ли?! 🙂

 39. Нe ce oпитвaй тoчнo мeн дa заблyждaвaш, защoтo тoчнo cъc зaпaдни инвecтитopи в България paбoтex дo нeoтдaвнa. Познaвaм личнo и 20-инa дyши, кoитo зaxванaxa бизнec по вpeмeто нa Kocтoв, но мaлцинa гo oпaзиxa cлед кaтo мадридския въpнa мyтpитe. 20-инaтa дyши, за коитo ти казвам, ca най-върлитe фeнoвe нa Kocтов и явнo имa защo.

 40. кoлкoто пo-източeн мoзъкa, толкoвa пo-запaдeн пpякоpa – oтвън aрсен люпен, oтвътpe юра шарок (кат cме я подкарали c литepaтypни гepoи…)

 41. До Имигрант,пугачова и разни-странна олигофрения пъпли тук.Хем нищо не знаят,хем не могат да се изразяват,затова пък ругаят като каруцари.Поне уважавайте блогера.Ако Костов разчита на такива като вас-и 2% са му много.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.