“Атака” дори и БСП надцака

„Атака” и БСП надцака: докато червените дефинираха миналия август чрез своя кандидат за президент Ивайло Калфин българския патриотизъм като производна от любовта към Русия, Сидеров и компания преминаха към дела в зрелищното осъществяване на този партиидиотизъм. Цялата парламентарна група на „Атака” се изсипа в Москва да празнува 60 годишнината на своя началник Владимир Путин, макар самият той да празнува в родния си Ленинград.

Сидеров се оплакал на шефа на руската Дума Сергей Наришкин, че в България има неуважително отношение към Владимир Владимирович защото от Народното събрание в София му отказали да финансират начинанието и от това било видно, че не уважават вожда, от какъвто Русия има нужда и най-после е получила. Това съобщават агенции и сайтове, информирани за събитието от пресцентъра на самата „Атака”, от което става ясно, че този път атакистите нямат намерение да се промъкват тайно на триумфално посещение, както при онзи случай след като попаднаха в парламента и тайно бяха поканени да празнуват пробива в руското посолство ( описал съм случая в „Течна дружба”, включително с акценти от срещата в руското посолство, но и до днес се „радвам” на пълно премълчаване , независимо от екслузивната информация по въпроса).

Руската пета колона в България, която се чувства уютно и при това управление, отдавна се пъчи с раболепието си пред руските интереси тук, макар и понякога да предпочита мимикрията, но този път сме свидетели на наистина безпрецедентен ход на българския патриотизъм с обратен знак, наведен на Изток по най-безсрамен начин.

В Москва, както научаваме от цитатите, Сидеров се оплакал не просто от недостатъчната любов към Путин, но направо от „ширеща се русофобия” в България. Съответно той лансирал идеята си не с Турция, а с Русия да се преговаря за членство в ЕС, макар че, за разлика от Турция, Москва не е заявявала такова намерение и интерес.

Иначе казано, нашенският патриотар се оказва повече руснак и от руснаците, но това не му пречи да се чувства изразител на „българизма” в качеството си на просител пред Путин, на когото подарил плакет от името на „Атака” и книгата си „Основи на българизма” от свое скромно име с думите, че Русия най-после има управлението, което й е нужно.

Поводът за струпването на парламентарните остатъци от „Атака” в Москва официално били организирани от руската Дума интерпарламентарни игри, както става ясно от съобщението на атакистите.

Пристъпът на грандоманията Сидеров продължил с обсъждане на руските енергийни проекти в България и с ревнивото лъжливо уверение, че „Аката” била „единствената партия, която се бори за укрепването на българо-руските отношения.

Не е известно дали руската страна е приела българското унижение с разбиране, защото тя не си прави труда да ни съобщи предполагаемото си задоволство от топлата атмосфера, при която е протекла размяната на мнения за необходимостта от задълбочаването на сътрудничеството за затвърждаване на унижението, неизвестно никъде другаде в света: да бъдеш смятан за патриот само ако се кланяш покорно на колонизаторите си.

16 мнения за ““Атака” дори и БСП надцака”

 1. Волен Сидеров е една от най-гнусните и нечистоплътни личности в историята на прехода ни. Когато българският народ успее да си отговори защо избра на предните президентски избори до балотаж да стигнат като, най- достойни негови представители, Волен Сидеров и Георги Първанов, тогава ще може и да проумее защо живее толкова бедно и мизерно спрямо останалите. Но признаци за просветление няма. Българинът е много печен, всичко знае и акъл не иска. В кварталното магазинче преди няколко дни се счупи касовият апарат и собственикът за пореден път напсува Иван Костов и “лакомията”му!
  Защо ли? Защото той помни, че Иван Костов въведе касовите апарати, дори ходеше на някакви протести тогава. Освен всичко знае и защо ги въведе. Как защо? Ами защото заводът за касови апарати в Силистра бил негов, на Иван Костов, затова! Знаел го от сигурен източник и край! 12 години вече никой не може да го убеди в противното. Лошото, е че точно тези хора дето всичко им е ясно, заедно със сенилните пенсионери, никога не пропускат избори. Те много обичат да наказват! Преди години така наказваха, че без малко да ни докарат за президент един друг дебил, Жорж Ганчев, ако не помните.

 2. Макар и не в конкретна връзка с посещението на Сидеров и компания /вкарани междувпрочем в парламента пак с гласовете на този „мъдър” народ, който претендира гласът му да е „глас Божи”/, бързам да съобщя за друго събитие от сорта.
  Май сме на път, по почина на Серьожа Дмитриевич във връзка с АЕЦ, да превърнем в редовна практика, нашенска си, родна, самобитна и единствена форма на демократично управление, по схемата: „Правителството обявява по официалния и законосъобразен ред свое РЕШЕНИЕ, което Народното събрание ратифицира съвсем официално и законосъобразно. Следва събиране на седем-осемстотин хиляди подписа за провеждане на референдум /не е проблем – горе-долу толкова е полуграмотният, синилен соц. електорат, толкова ако не и повече са циганите, заедно със „смъртните си врагове” от АТАКА, толкова са и хората, страдащи от „доганизъм” и гласуващи под строй/. В резултат от щедро субсидиране, бира и кебапчета на корем, мощна вълна на сугестия, събуждаща страхове, верска омраза, национализъм и други ниски страсти и витиевато-подвеждащо формулиране на питането … взетото по гореописания официален и законосъобразен ред РЕШЕНИЕТО пада!
  Какво ти Правителство, какво ти Народно събрание, какви пет лева?! „Мъдрият” народ /виж изброените в скобите/, като един истински „гръмовержец”, чрез своя „глас Божи” налага „ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ”!
  Какво ме навежда на подобна мисъл – снощи позвъниха на вратата ми. Двойка емисари /съмишленици на БСП и АТАКА/ предложиха на семейството ми да подпише лист хартия, очевидна част от подписка до Правителството и Народното събрание. Преамбюлът съдържаше обръщение, което след доволно оплетена мотивация, включваща кански писъци и стенания от рода на „посегателство”, потъпкване”, „патриотизъм”, „национално предателство”, историческа памет” и пр., приканваше към отмяна на гласуваната от НС декларация, осъждаща живковия „възродителен” процес и „голямата екскурзия” от 80-те години, като репресивна мярка, с цел етническо прочистване. По-долу вече се мъдреха десетина подписа на хора от блока, част от които с претенции за демократичност и дясна политическа ориентация!
  Получили отказа ни, емисарите се оттеглиха, като едната „другарка” не пропусна да подхвърли злобно: „И без вашите подписи ще минем!”

 3. Другарят Сидеров докато списваше за вестника на Петър Блъсков нямаше ли статии срещу Империята на злото? А иначе неговото поведение е симптоматично за повечето “българи” – поколение около 50-години, които ниииизко-ниииииизко се накланят пред “братушките”. Била съм от по международни форуми, на които поканените “братушки” са “всегда выдающиеся специалисты”, и съм си тръгвала с омерзение.

 4. Ей, този “патриот” Сидеров съвсем се издаде. Не съм очаквал да надмине с ибрикчийството си “другарите” от БСП и “патриота” И. Калфин в безмерната си любов към Русия и Путин!
  Големи “патриоти” били тези Атакисти!

 5. Подплатен с престижния, в очите на социалистите, пост, Сергей Дмитриевич все повече ще прикрива любовта си към матушка Русь, и само тайно вечер ще мълви молитвата “Боже Вовата пази (може и в оригинал – Боже Царя ни пази), което за един православен комунист си е едно и също. Боленчо може много да се натиска, ама Черната мамба (Светлана Шаренкова – като си сложи тъмното червило – мамба съща) каза на сборището на яз.Копринка “…и най-вече БСП”.

 6. Това е много добре-колкото народ излъже Воленчо, все ще са от червените кхмери.

 7. Т ъкмо “патриотизъм” ЦК на БКП наричат националното предателство в стенограмите, удостоверяващи опитите за харизване на България за 16-та република на СССР от 1963 и 1973г., както и в целия останал архив на ДС, а нежеланието у “някои елементи” за доброволна капитулация там наричат “национализъм” и “фашизъм”, с разновидности: протурски, промакедонски, прогръцки, арменски и еврейски, само за ромите го пише в чист вид, без допълнително уточнение, от рода “цигански национализъм” или процигански, както и за дисидентите и инакомислещите, които обаче са посочени като основна пречка по пътя на предателството. Сега пък “Атака”, наричайки себе си националисти, искат да изкарат, че вече и последното българско коляно се е преклонило пред руския вожд и този народец е напълно овладян.

 8. До Т.БОЕВА. Нещо повече, в стенографираната му пледоария в защита на присъединяването другарят им Тодор Живков заявява, че присъединяването ще “укрепи още повече независимостта на България”!Цитирам по памет. Руските публицисти измислиха на времето понятието “новоговор” за наложеното от комунистическия режим тълкуване на философските категории, а Маргарет Тачър бе казала нещо от сорта, че ако сложите пред някое понятие думата “социалистически”, то автоматично губи смисъла си. Тогава се замислих и сложих тази дума пред няколко понятия. Получи се “социалистически РЕАЛИЗЪМ”, “социалистическа ДЕМОКРАЦИЯ”, “социалистическа ПРАВДА”, социалистически ХУМАНИЗЪМ, и т.н. Тези от вас, които са живели в онези времена знаят за какво става дума.

 9. Едва ли “патриота” Сидеров е отишъл просто така в метрополията.
  Сигурно причината е МНОГО,МНОГО по-важна , и то най-важната за всеки путиноколонист – ФИНАНСОВАТА, а не празнуването на рождения ден на върховния му господар и благодетел – Путин .
  Идват избори , трябва пропаганда, ТРЯБВАТ ПАРИ!
  Г-н Инджев, не “възвеличавайте” една меркантилна душа, тя не е способна да се отдаде безкористно дори и на най-долната страст-ПРЕДАТЕЛСТВОТО!
  Подмазвачеството и раболепието с честването на рождения ден на “бащицата” , е подготовка за получаването на ПО-голяма “партийна” дотация от истинската КОЛОНИЗИРАЩАТА родина на “Атака”, след като в тази “другата” -КОЛОНИЗИНАТА , дотацията беше посмалена!
  ПАРИТЕ не МИРИШАТ , за разлика от ПОЛУЧАТЕЛИТЕ им!!!

 10. Другарката Светлана Шаренкова на яз. Копринка издаде конспирацията, като призова БСП, Атака и ВМРО да гласуват заедно.Разгледайте препратките от ‘Имигрант’.

 11. Местен политфеодал, който пътува хиляди километри за да целуне пътя по който ходи неговия господар. Вече се чувства толкова силен че няма нужда да прикрива този политхаджилък. Следващия път може и с другарите Първанов, Станишев, Калфин, Р. Овч. и Румен Петков да пътува, няма какво да се срамува вече от тях, нали ще целуват една ръка.

 12. Политхаджилък!Поздравления!! Точна дума ALEX,но не съвсем. А не е ли политгурбетчийство? Защото основният мотив е икономически. А като казвате за целуването на ръка, се сещам за една реплика от филма “Смело сърце” която каза придворния велможа на краля по повод на очакваните сервилни велможи на борещите се за независимост: “Сър, дано сте си измили задника, ще го целуват!” … Що ли се сетих за тая реплика? … А сетих се, защото в “Г-н Балкански” бай Ганьо казва ако вие целунете ръка, аз ще целуна крак, ако вие целунете крак, аз ще целуна на по-друго място…” А бе явно живи са внучетата на бай Ганьо. Па и все кат него напират да управляват. :))

 13. Никога и за момент не съм се съмнявал от къде черпят финансови ресурси тези титани на патриотизма от Атака у нас.Спомнете се кои бяха заснети пред вратите на руското посолство и показани в ежедневниците още в зората на прехода. Това не може да бъде българска партия и не е, а историята за внучетата на бай Ганьо, малко по-горе, е повече от истинска.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.