ПЕС гербери не пасе, само кокала гони

Не знам за избирателите, но аз избирам напоследък да се вслушвам повече в това какво говори лицето на европейския социализъм Сергей Станишев. А той взе, че каза една истина пред партийни активисти в София вчера:

„Тези, които не могат да дишат ГЕРБ, все още не са готови да гласуват за нас. Трябва да ги мотивираме”.

Така е. Знам го от първа ръка. Чакам да ме мотивира. Но докато чакам, си задавам въпроса къде, в коя точка на света, социализмът е дал успешен пример за подражание, който след временни претенции за нещо подобно да не се е провалил?

Преди години, когато ми позволяваха да бъда водещ на предаване във водещата телевизия Би Ти Ви, си направих един подъл (признавам си) експеримент. Попитах гостуващ в студиото ми лидер на световната организация на социалистическата младеж точно това: да посочи едно безспорно успешно социалистическо управление. Беше „подло”, защото сгромолясването на т.н. социалистическа система беше толкова смазващо, че отломките още прехвърчаха над главите ни.

Събеседникът ми ( споменавал съм тази сценка и друг път) доста се притесни. Моя милост садистично не му помогна, а по-скоро се изгаври с насочваща реплика под формата на молба към госта, да се въздържи да говори за Швеция като за социалистическа държава- любимия пример на българските социалисти след кончината на „развития социализъм” в самата България и разпадането на съветската империя. Резултатът от моята инквизиция беше, че гостуващият ми другар, самият той от Южна Африка, след доста потене и дълго мислене, посочи Южна Африка за пример на успешен социалистически модел

Южна Африка беше по времето на апартеида и си остава и до днес световен лидер в няколко неща, като добива на диаманти и по  престъпност на глава от населението. Но не и по решаване на социалните проблеми на населението, което би трябвало да бъде мерилото за успеха на една идеология, която съдържа думичката „социално”.

И ето, че вече има информационен повод да повторя въпроса си и този път на хоризонта, близо до екватора, има задоволителен отговор: социализмът има свой световен знаменосец. Това е Уго Чавес, бивш военен превратаджия, но пък много популярен с популизма си сред бедните, на който облекчава бедността с пари от приходите от баснословните петролни залежи и от продажбите на нефт в двете Америки- приходи, които не са никакво завоевание на социализма.

Чавес спечели четвърти пореден президентски мандат и досущ като Владимир Путин в Русия, който също харчи за народната любов от милиардите, които валят от износа на суровини, има вероятност да поуправлява още почти две петилетки.

А сега да се върнем към лицето на европейския социализъм. Не ми е известно досега в това си качество, нито в ролята си на български социалистически лидер, Станишев да е поздравил венецуелския знаменосец на победоносния социализъм. Путин поздрави Чавес, който пък му пожела дълголетие на рождения му ден на 7 октомври. Испанският премиер Сапатеро също звънна на латиноамериканската звезда на идеологията, закичена с петолъчка. Обаче европейското лице на социализма не бърза да се присъедини към споделяните на латинотриумфа на лявата вълна, каквато председателят на ПЕС Станишев обещава на Европа тепърва.

Защо? Поради что се срами да припознае в Чавес осъществяването на заветите на Симон Боливар, Маркс, Брежнев, Мао и Тодор Живков?

Кашата, предлагана за консумация на бедните във Венецуела, е забъркана с вкусни американски милиарди срещу износа на петрол и е гарнирана с геополитически заяждания и залитания на Чавес към Русия, Китай и Иран- все напук на същата тази Северна Америка, която Чавес кълне като бабичка по митингите, но всъщност ухажва търговски. Несъгласните във Венецуела са принудени да гълтат тази каша насила поради откровения авторитаризъм на овластения от мнозинството полковник Чавес.

Във всичко това няма нищо европейско в смисъла, в който модерната социалдемокрация влага. Съответно Станишев е принуден да се съобразява и да сдържа възторга си от продължаващия възход на венецуелския социализъм, въоръжен с практическия неизчерпаемия петролен ресурс за целите на т.н. венецуелска революция. Специфична работа, ама не и европейска…

Иначе, понеже Белият дом отнася и до днес тежки пропагандни шамари за една изпусната преди десетилетия фраза по адрес на проамериканските диктатори в Латинска Америка, днес можем да кажем нещо подобно за Уго Чавес, но с обратен, със социалистически адрес: той може да е кучи син, но си е техен, социалистически кучи син. И няма да чуете Станишев и компания да се възмущават от бруталното му политическо поведение, защото са си от една боя, макар да се пазят да не се изцапат прекалено много в очите на чувствителните спрямо авторитаризма европейци, което се вижда от мълчанието на Станишев.

Накрая да обобщим: възходът на латиносоциализма е възможен само при наличието на безплатен обяд под формата на огромен природен ресурс, защото социализмът се занимава не със създаване на ефективна икономика, а с преразпределение на нещо, което други са създали. Господ Бог не ни е дал петрол, а руският господ(ар) на Станишев и Борисов ( както се видя от солидарното гласуване на ГЕРБ и БСП) забрани да проверим, дали пък Създателят не се е смилил над България със залежи от газ.

Самият Станишев яростно отрича настоящото управление на страната да е създало материални блага, което също означава, че няма какво да се разпределя след мандата на ГЕРБ. Това е патова ситуация за социалистите, които много искат да са на власт, но няма с какво да мотивират евентуална латиновълна на Балканите.

Въпросът е, след като ПЕС гербери не пасе, какво още ни чака в тази ялова битка между левия и деснеещия популизъм на нашата плодородна за политически бурени балканска почва.

36 мнения за “ПЕС гербери не пасе, само кокала гони”

 1. “защото социализмът се занимава не със създаване на ефективна икономика, а с преразпределение на нещо, което други са създали. ” !!! – в единадесеторката, направо!!

 2. След всички Ваши критики към управлението Борисов / аз съм съгласен с 95 % от тях / трябва все пак да се каже:
  Това управление е по-добро от управлението на една бъдеща коалиция Спинишев-Доган-Кунева. С прискърбие, защото това са май двете алтернативи. България се нуждае от реформи във всички сфери, от “лоши” политици-реформатори. Най-малко това могат да са Станишев и ПЕС.

 3. Сергей Станишев: „Тези, които не могат да дишат ГЕРБ, все още не са готови да гласуват за нас. Трябва да ги мотивираме”.

  He cтaва, защотo кoйтo e cимпaтизaнт нa ГЕРБ, по дeфиниция e пpотив БCП, а cимпaтиите към БCП ce пpeдaвaт по пoлoв, нacлeдcтвeн, или бaнкoв път. Caмo фидocкaта cтpyвa 100 килa кaшкaвaл…

 4. Между думата социализъм (социалистическа политика) и социална политика има толкова общо, колкото общо има между думите парА (платежно средство) и пАра (изпарение на течност или газообразно състояние на веществото). Работат е там, че се изпуска истинският смисъл на понятията. Когато става въпрос за сравнението между социална политика и социалистическа политика топчно оциалистите са най-вече които оставят понятията в пълна мъгла, за да не лъсне голата истина. А тя е, че под социалистическа политика се разбира политика на обвързване със ССР и сега Русия, докато социална политика е поплитика насочена към социално подпомагане на по-бедните слоеве от обществото за постигане на по-голяма социална спераведливост. Иначе принципно няма разлика между социалната политика на Венецуела управлявана от Чавес и тази на страните от Персийския залив, управлявани от техните крале и емири. Но и в двата случая това няма нищо общо със социалната политика, както се разбира в ЕС и каквато е например в Швеция. Тук е трагедията на такъв трагичен образ, като Станишев.

 5. “Господ Бог не ни е дал петрол, а руският господ(ар) на Станишев и Борисов ( както се видя от солидарното гласуване на ГЕРБ и БСП) забрани да проверим, дали пък Създателят не се е смилил над България със залежи от газ.”.
  Това твърдя и аз – те са едно и също. Най-напред във външнополитически план Станишев и ББ са еднакво третирани от Путиновата администрация – като подчинени руски губернатори. На мен не ми е безразлично дали ще се строи или не Белене( досега единствената разлика ), обаче дали пък самото Белене е целта на Путинова Русия или по-скоро непрекъснатите атентати върху България покрай този уж проект.
  А във вътрешнополитически план веднага се вижда, че мизерията, основен признак на управление на БСП ( БКП ) е в пълна наличност и днес. И то не само материална такава. За ТВ-разликите – единият клеширан до невъзможност , другият с манталитет на селски, и то крайно неграмотен хитрец – и за леви-десни ( ПЕС-ЕНП ) песнопения вече май узряхме. За който и да е от двамата – никой не го е еня в България дали е от ПЕС и дали имал приятели в Европа или САЩ, дали искал или можел да прави лява/дясна и пр. изтрита от езика ни фразеология. Никой не търси от тях някаква отговорност ( хората инстиктивно търсят такава все още от И.Костов ) – те имат нула авторитет, не са представители на нещо значимо или ново.

 6. иво хубави са ти анализите ама не можеш ли да ги пуснеш по евтино твоите книги на волен сидеров са по 5 лева

 7. До Peter Razpopov:
  Винаги са ми били интересни такива доводи. Ами тогава след като ГЕРБ е по-добра от БСП-ДПС-Кунева, но не харесвате ГЕРБ, гласувайте за Сините. Или те нямало да влязат в Парламента? Ами след като не гласувате, няма да влязат или може би такава ви е целта. И защо решихте че коалицията няма да е БСП-ДПС-ГЕРБ. Защо мислите, че след като Борисов не се погнуси от Доган, наливайки всичките(70%) пари в неговата банка и ползвайки неговата телевизия за пропаганда, ще се погнуси от БСП?

 8. “Попитах гостуващ в студиото ми лидер на световната организация на социалистическата младеж точно това: да посочи едно безспорно успешно социалистическо управление.” :))
  А аз бих попитал: да посочи една социалистическа страна, в която социалистите от капиталистически държави да са емигрирали по политически или икономически причини. Не говоря за търсените от закона, които се спасяваха на времето в ГДР или Чехия.:)))

 9. Май Станишев, докато не дрънне страната в недрата на Виденовото дъно, няма да се дръпне сам.
  Нямам нищо против да управлява, който си ще, но да е написана вярно историята за близкото минало, която се преподава в училища и университети. Също да знам, че за крадците от Държавната хазна и националните предатели ще се търси политическа или наказателна отговорност. Награбиха се, измъкнаха се, но все трябва да има край. И да спре наглата им агресия да нападат невинни хора и деца по опашки, спирки, превозни средства и други обществени места, да лъжат колко добре се живеело при соц-а.
  Като прибавим и преразпределението на всички пера от бюджета за техни хора, назначаването на работа по партиен признак/само на спинозни/, уволнението на инакомислещи, то излиза съвсем безнадеждна картинка.

 10. Станишев не може да обещае латино петрол и затова обещава евтин ток от АЕЦ Белене.

  Според мен много от зомбираните пенсионери ще гласуват за евтиния ток и няколко процента увеличение на пенсийката.

  Не знам какво ще се случи на изборите, но все си мисля, че който купи циганската махала (защото те ток не плащат), той ще управлява.

 11. “Но докато чакам, си задавам въпроса къде, в коя точка на света, социализмът е дал успешен пример за подражание”

  в България 3_ната коалиция с премиер проф. А. Цанков член на БРСДП(широки соц.) както и 2/3 от кабинета му. ама тея сега са си тесняци от където и да ги погледнеш

 12. към Peter Razpopov

  Кунева я гласят за коалиционен партньор на ГЕРБ, не на БСП/ДПС!!! Втората и функция е да доунищожи дясното пространство;))))) Дано се усетят хората!

 13. Кунева я гласят за коалиционен партньор на пoбeдитeля нa избopитe, кoйтo и дa e той. Cнaxaтa мoжe дa е вcякaквa, нo гнycливa нe e.

 14. Към NIK SAM Не слагайте под един знаменател всички пенсионери.Аз съм пенсионерка от няколко години,но винаги съм гласувала за синята идея,защото съм пристрастна.Знаете ли,че от 1990 г.не съм пропуснала митинг,шествие,живи вериги и т.н.Загубих здравето си,не мога да ходя,без бастун няколко крачки.Винаги присъствам със сърцето си на протестите за преместването на МОЧА .Много от моите съмишленици и приятели са вече покойници.Старите интелегенти софиянци продължаваме да подкрепяме демокрацията,която след упавлението ОДС ,постепенно изчезва и на нейно място се връща тоталитаризма.Надеждата ни напуска с всеки изминал ден,а тогава вярвахме,че ще живеем по-добре ние и децата ни.Но уви!Благодарна съм на блогари,като Иво Инджев.Това е моята опора и спасение,че все пак не всичко е било напразно. Аз пак ще гласувам за Д СБ ,няма да обяснявам защо,въпреки трудното ми отиване до урните.

 15. Проекта Ran-Utt, версия 2.1:
  АЕЦ Белене ==> Мръсни пари ==> Цигани и пенсионери ==> Власт Forever

 16. На мен ми стана мъчно за венецуелците. Ама не за всичките, а само за НЕгласувалите за Чавес. Имам познат, който живее във Флорида и преди години ми разказваше, че няма ден някъде в квартала му да не се нанесе новодошло венецуелско семейство – и все хора с престижни професии, перфектен английски и пари в джоба, а не бъдещи клиенти на полицията. Чавес така обезкървява държавата, че когато умре (защото той няма да пусне властта преди това), и целият петрол на света няма да им помогне. Ще се превърнат в нещо като Индонезия – огромни ресурси (и то не само както ги разбират феновете на Северна Азия – нещо което се копае от дупка в земята), но никакъв човешки потенциал, освен като маса. Резултатът е бедност.

 17. “Отляво” – ПЕС и копчетата на съветската армия. “Отдясно” – Мишо Мършата, дрънкащ като Пенчо Кубадински:
  “Ако искате да превземате Европейския съюз, това може да стане през България, не с танкове, а с продукция”, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на кръгла маса за развитието на българо-руските икономически отношения в Москва. И допълни, че в края на втория мандат на ГЕРБ България ще си върне и руските и арабските пазари.”

  Да му мислим ние!

 18. Уго Чавес каза нещо много значително на срещата на ООН в САЩ: “Ако бях американец щях да гласувам за Обама”.

  Е, разберете скъпи сънародници, няма социализъм няма капитализам. И двете политически системи са дълбого в ренесанса.

  Комунистите обичат капитала, а капиталистите обичат да правят бизнес по комунистически – с много дебели връзки.

 19. към дo Росен | октомври 9, 2012, 16:30

  “Кунева я гласят за коалиционен партньор на пoбeдитeля нa избopитe, кoйтo и дa e той. Cнaxaтa мoжe дa е вcякaквa, нo гнycливa нe e.”

  Не! На ГЕРБ! ГЕРБ трябва да спечелят изборите, за да може Първанов да се върне на бял кон в БСП, с приемливият компромис, че на Станишев му идват много двете “обязаности” в ПЕС и БСП;))) И те ще ги спечелят, но този път ще им трябва коалиционен партньор…. и Кунева влиза в играта.

  Единственият губещ ще е българският народ. Трябва да се гласува за Синята коалиция, иначе ще ни въртят още 4 години в пълна мъгла.

 20. Когато оня хубав цвят се пречисти от примесени бои, няма така лесно да се отписва от сметките. Когато си дадат сметка, че е бил необходим паразитолог навремето и когато го кажат ясно. При сметка за 1/2 демокрация винаги може да се озовеш от странта на нулата. Също така не е лошо да осъзнаят, че критиките им последните години звучаха с 1/2 артикулационен апарат. Малко нещо като със стисната гуша. (Или други органи. Като от оня виц “докторе, нали няма да ни боли?”) И на ти тебе сега флорални и орнитоложки мотиви – изпортват дясната половина на картинката.
  Поздрав!

 21. Ще повторя казаното от други – ГЕРБ не са по-добрата част от БКП, по-лошата са!

 22. Да, така е! ГЕРБ в никакъв случай не е по–добрата част на българските комунисти. Напротив, в лицето на Боко и най–близкото му обкръжение той се явява бруталната болшевишка част на преименувалата се комунистическа партия. Тази върхушка реабилитира комунизма в България и обезсмисли двадесет и три годишните усилия на българите да извършат мирен преход от комунизъм към демокрация. Затова след рухването на Берлинската стена ГЕРБ (с Бойко Борисов начело) се явява най–голямата опасност за нормалното бъдещо политическо развитие на Българската държава.

 23. Към : Росен

  “Кунева я гласят за коалиционен партньор на ГЕРБ,не на БСП/ДПС.Втората й функция е да доунищожи дясното пространство.Дано се усетят хората!”

  Да,геният Иван Костов каза:”Меглена Кунева е последната кукувица,която иска да снесе червено яйце в синьо гнездо”,но докато ние,дясномислещите живеем с надеждата хората да се усетят до предстоящите избори,петата руска колона действа целенасочено и настървено за спечелването на властта на всяка цена.И ако това се случи,струва ми се,ще сме ударили дъното.

 24. Когато губиш не знаеш какво губиш, а когато печелиш не знаеш какво печелиш. По времето на социализма в България нямаше нито един наркоман, нито един комарджия, нито един зависим до смърт от банковите и не банкови кредитни институции. При сегашния капитализъм в България ръстът на безработицата сред младежите до 30г стига до над 30%, а много от младежите до същата възраст не знаят какво е да си на 8 часов работен ден; почти пълна катастрофа в сферата на здравеопазването и образованието; селското стопанство и по- голямата част от икономиката се контролира от монополисти, финансови магнати. Народът категорично не е по- щастлив в условията на българския капитализъм, въпреки магистралите, метрото и лъскавите витрини! На г-н Инджев препоръчвам да препрочете романа “Майка” на Горки, за да разбере защо СССР не се е оказал “колос на глинени крака” и е излязал победител срещу 300-400 милионна капиталистическа Европа, предвождана от хитлеристка Германия по време на втората световна война.

 25. Първанов ще ce въpнe нa бял кoн в БCП, нeзaвиcимo дaли БCП щe ce клacиpaт първи или втopи нa избopитe. Kpoят ни кoaлициoнно прaвитeлcтвo ГЕРБ/БСП, в кoeто Гoцe ce глacи да e нaй-мaлкo вицепpeмиep. Пo-важнo oтвcякoга e да пoдкpeпим Kocтoв.

 26. Нещо извън темата:
  Всички ние сме на гости в този блог, и щом сме избрали да го посещаваме редовно ,явно го приемаме, като водещ или коректен информатор и обяснител на случващото се у нас и навън.
  Но имам особеното усещане ,че всички ние се превръщаме в хорът от една антична гръцка трагедия. Г-н Инджев публикува нещо на страницата си и всички ние вкупом почваме да оплакваме и припяваме- къде скръбно, къде гневно или приветствено всяка негова публикация. И той задълбава окуражен от нас, в еднотемие, или нека го кажа, едни и същи постоянни въпроси , които признавам, са безкрайно важни за бъднините на държавата ни и нас. Разбирам също,че това е негова лична борба, дори поради някакво стечение на обстоятелствата, тя е станало още по-нахъсана и болезнена.Вярно основателно!Но поради своето еднотемие ,се въртим в един омагьосан кръг полудели, от който няма излизане – като куче, което се опитва за захапе опашката си.Заради това престават да ни вземат насериозно ,или сами вече не се приемаме –омръзваме на себе си и се омаловажаваме в своето постоянно мрънкане.
  Не е ли време вече да търсим заедно решенията, да търсим пътеките и друмищата, които да ни изведат от това състояние на вцепенение и безучастност.
  Не е ли време този блог от сбор на оплаквачки ,да го направим И сбор от активни, гражданско мислещи и действащи хора.
  Който се престрашава, нека каже какво е готов да направи самият той, да дава идеи.
  И за да започнем от някъде –нека да е от мене !Аз скоро постнах тук едни извадки от блога на Иво Беров и в този смисъл съм готова ,т.е. имам решимост въпреки сериозните трудности, които ще възникнат за мен, да събера и дам 500лв за направата на такъв демократичен вестник.
  У вас е топката!

 27. Към Ранделова:

  Уважаема госпожо Ранделова,

  Поради очевидната Ви добронамереност ще Ви отговоря със същото, макар да не съм съгласен с част от психоанализа Ви и многократно съм заявявал, че не се изживявам като някаква жертва, каквато излизам от внушението във вашия пост. Тъкмо напротив, смятам себе си за щастлив човек ( в личния си живот- и това ми е предостатъчно), но и щастлив професионалист, който може да си позволи свободата да пише и говори каквото пожелае, а не каквото му е позволено.
  А темите в блога са такива, каквито са, защото общо-взето не се намират много другаде. Вярвам, че самоцелното им “разнообразяване” няма да е е от полза на читателите, които търсят тук алтернативата. Това тук просто не е “Книга за похвали и критики” каквито тефтери имаше в някои сладкарници и ресторанти в НРБ.В многобройните медийни сладкарници могат да намерят утеха всички недоволни от този “ресторант”, в който менюто е пиперливо, но посетителите са наясно и тъкмо по тази причина повечето от тях го посещават.
  Колкото до предложението да се направи нещо повече от писането, включително медия на съмишленици, идеята, както и готовността Ви да участвате,са повече от похвални. Но от опит знам, че за осъществяването на идеите има необходимост от това някой да се заеме лично и мотивирано с неблагодарната организационна работа. Ако смятах себе си за способен и “призван” за подобен подвиг, щях да съм го направил досега…

 28. Към бобалов:

  Това, че не можете да направите връзка между руините на комунизма и усещането за нещастие на нещастниците, погребани под тези руини, е проблем на собствената Ви слепота.Опитите отломките да бъдат разчистени в рамките на едно поколение явно не ощастливяват всички, но щом ще сравняваме, запитайте се защо българите бягат на Запад от своята русофилска родина в “ада” на класическия капитализъм, а не се натискат за Куба или Северна Корея, където има абсолютно равенство във всеобщата беднотия извън крепостите на комунистическата номенклатура.
  И толкова ли са тъпи хората в капиталистическите икономики, че не пожелаха да емигрират у нас, докато за обратното мечтаеше всеки втори уж щастлив жител на НРБ.

  Освен това покойният Съветски съюз, както се видя, не е никакъв краен победител, а труп- победените с оръжие Япония и Германия натриха носа на съветския комунизъм по жизнен стандарт на народите си за броени години след края на войната и днешна Русия продължава да изглежда като тежко въоръжен просяк, който гази несметни (природни) богатства, но след 70 години комунизъм и супер “справедливост” и това не му помага- явно има затихващи функции на демографски загиваща държава, чието население ( близо половината по последни данни) би се изнесло да живее на Запад при първа възможност.

  И накрая: злорадството от днешните проблеми, отдавани на демокрацията( а не на последиците от разгромяването на нормалните общества в половин Европа от диктатури и тоталитаризъм със съветския сърп и чук), е заболяване на мозъците, полирани от примитивната пила на пропагандата в онези години, когато “закопаването” на капитализма от комунизма беше официална цел на комунистическата доктрина, чиято кончина увредените мозъци не могат да прежалят и търсят оправдание отново във “врага”.

 29. БОБАЛОВ,
  Вие сериозно ли мислите ,че сегашният “капитализъм” , не е следствие на БАНКРУТИРАЛИЯТ МОНОПОЛЕН “ДЪРЖАВЕН” КАПИТАЛИЗЪМ , който е наложен след 9.9.1944г. от ОКУПАЦИОННАТА ,и след това КОЛОНИЗИРАЩАТА ИМПЕРИЯ – СССР?????
  Ако не сте го осъзнали ,то мястото ви(приемете моя съвет) не е да словоблудствате ТУК, има предостатъчно(за съжаление) реални и виртуални комунистически трибуни в НРБ, идете да пишете там своите “факти” от комунистическото битие 1944-1989г. , което ЗА СЪЖАЛЕНИЕ продължава и ДНЕС.
  И поради това ви питам – от какво се оплаквате?
  Ето може да имаме АЕЦ Белене и Южен пАток. Другарите ви от БКП(БСП) пак са МОНОПОЛНИ КАПИТАЛИСТИ ,както преди 1989г., но сега след 1989г., вече не се наричат ФОРМАЛНО – “ДЪРЖАВНИ” МОНОПОЛНИ КПИТАЛИСТИ , а ЧАСТНИ МОНОПОЛНИ КАПИТАЛИСТИ, каквито всъщност ВИНАГИ са били, само за такива “другари” ,като вас , се наричаха “ДЪРЖАВНИ”!
  ОТ КАКВО СТЕ НЕДОВОЛЕН “другарю” БОБАЛОВ ?!?!?!?!

 30. He paзполaгам c вpeмe, зaтoва caмo 3 нещa:
  1. Moгa дa ви кaжа 10-инa мecтa в цeнтъpa нa Coфия, където ce плаcиpaше дpoгa прeз 1980-тe гoдини.
  2. Пaк тoгавa (прeз 1980-тe) paбoтex в “ceкция” нa нAyчeн инcтитyт (30 дyши), oт кoито 5-имa млaдoци paботеxме, a ocтaналитe peшaвaxa кpъcтocлoвици и пaзapyвaxa прeз тoва вpeмe.
  3. 80.000 дpyгapи oт чepвeнaтa нoмeнклaтypa днec живeят в (oмpaзните им?) USA.

 31. Г-н Бобалов, припомнете си кои ваши “другари” направиха Преврата 1989г, кои от тях оглавиха банки, мутри, приватизация, как окрадоха почти всичко и всички а сега именно тези “другари” живеят разкошно за сметка на милионите мизерстващи българи които останах излъгани в надеждите си за по-добър живот.
  Помислете малко по-задълбочено, дано ви просветне нещо и тогава плачете за старото време но назовете и виновниците с конкретни имена!

 32. Вижте,Вие помагате на доста от нас да се ориентираме в ситуацията. Щом менюто ще е пиперливо, нека тогава е съвсем ребром зададено питането/не ме приемайте моля, като провокатор/ много е важно за мен да си изясня нещата около две личности-Костов и Виденов.Аз лично се опитвам да намеря своите доводи да повярвам отново в Костов/много ми се иска /, но ми е доста трудно-особено трудно това направиха напоследък думите на Виденов, /към който аз изпитвам уважение/, и думите на Георги Котев, които посяха още по-големи съмнения и противоречия в мен. Прави ми впечатление, че като че ли отбягвате тези въпроси-може би защото самия вие не сте единодушен:), или от други, ваши си съображения.
  С уважение!

 33. Към Ранделова:

  Истината е много проста: не взимам отношение но ВСИЧКИ въпроси и рядко се влияя от призивите да се изкажа по тема, по която не съм се изказал, само с цел да да не обидя някого. С което се надявам да не ви обидя.

 34. Липсата на отговор, също е отговор.
  Вярно, не този който очаквах и ми се искаше,но изглежда е наивно от моя страна. Сигурно ТАКА и ТОВА не се пита и не е “културно”, както упрекват и поучават възрастните, децата.
  Повярвайте ми, не Ви провокирах и не исках да Ви засегна. Вярвам във Вашата обективност и честност, затова всеки ден Ви чета.
  Хубав ден!

 35. Aкo имaтe въпpoc към Ивaн Коcтов, зaдайтe мy го ( ikostov@dsb.bg ). Oт личeн oпит знaм, че oтгoвapя нa пpoвокaтивни въпpоси. A Ивo нe ви e личeн гoтвач, чe да мy пoръчвaтe лЮбимитe cи мaнджи. И бeз да e “кoнцеpт пo жeлaние”, тoзи блoг e пo-инфopмaтивeн oт мeдийнитe мaнипyлaтopи, кoитo ca ви дpecиpaли дa yвaжaвaтe Bидeнoв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.