Тук има свобода на словото, шегува се Борисов

В България можете да кажете, да говорите, да напишете, да питате, каквото искате! Това е висша степен на демокрация и свобода на медиите и хората“, подигра се днес с фактите и реалностите, регресиращи и и регистрирани всеки ден не само от българите, но и от външните наблюдатели по отношение на влошаващата ситуация със свободата на словото в България.

Подигравката на Борисов напомня на вица за Хрушчов, който питал колхозниците как се чувстват. “Добре сме, добре сме”, пошегували се и колхозниците.

Ето част от част от възможните реплики, написани от Медиапул към тази подигравка:

Демокрацията и свободата на словото и хората в България се намират в “пълен разцвет” през последните три години от управлението на ГЕРБ.
Тази теза разви в сряда лично премиерът Бойко Борисов в присъствието на държавния секретар по вътрешна сигурност на САЩ Джанет Наполитано и американския посланик Марси Рийс, която при встъпването си в длъжност в началото на месеца определи за свой основен приоритет спазването на свободата на словото у нас, наред със съдебната реформа, борбата с корупцията и енергийната диверсификация.

Констатацията му стана факт в същия ден, когато британският в. “Гардиън” цитира изследване, според което България се нарежда на второ място в ЕС по нарушени права на защита. Само преди седмица пък немският посланик Матиас Хьопфнер изрази безпокойството си, че страната ни се намира на последно място по свобода на словото в Европа в ранглистата на “Репортери без граници”. През май пък американската неправителствена организация “Фрийдъм хаус” нареди България на 78-о място в света по този показател след страни като Бенин, Гвиана, Намибия и Източен Тимор.

Министър-председателят бе провокиран да анализира за пореден път отношението на правителството към основните конституционни принципи от въпрос, зададен към Наполитано, с който тя бе помолена да посъветва управляващите как да се справят с постоянния проблем с неспазването на човешките права от страна на властта.

“Самият факт, че всеки може да дойде в сградата на Министерския съвет (МС) и да зададе какъвто иска въпрос на г-жа Наполитано, показва не само, че демокрацията е в пълен разцвет, не само, че правата на човека са гарантирани отвсякъде… и колкото и да се опитвате, и да се стараете, поради определени поръчки, да ни изкарате недемократични или непублични, няма как да успеете по простата причина, че щом Вие сте тук и никой не режисира това, което ще питате… е повече от показателно”, заяви премиерът с лека усмивка обръщайки се към питащия репортер.

Към чуждите мисли, които всъщност никак не са ми чужди, добавям и специфично мои, за да илюстрирам как прогресира свободата на словото при една отделно взета личност в журналистиката тук, па макар и да е само някакъв си блогър, посочен персонално от самия премиер Борисов на заседание на министерския съвет като негов главен журналистически враг, т.е. моя милост.
Да вземем любимото пропагандно оръжие на Бойко Борисов за налагане на критиците с бухалката на сервилното слово, закупения с пари на фаворизираната от правителството Корпоративна търговска банка телевизионен канал ТВ 7. Миналият декември там бях (не)официално забранен с устна заповед пред новинари и продуценти от протежето на Борисов в телевизията Николай Бареков, защото съм си позволил да напиша истината за безобразието вицепремиерът Цветанов да служи като конферансие за връчване на годишна награда на шефа на същата тази банка Цветан Василев. Това не пречи на телевизията да ме „споменава” с обидни квалификации без право на отговор.
Погнаха ме и в най-тиражния „сензационен вестник” , седмичника „Уикенд”, където ми заложиха капан да дам интервю, гарнирано обаче с преписан от интернет компромат с напълно идиотско съдържание. В същия вестник, в който имаха храбростта да пишат неласкави неща за Борисов, преди ме наричаха с ласкателни квалификации, но рязко смениха тона спрямо мен след като попадна в ръцете на медийната групировка, обслужваща управляващата клика.

Книгата ми „Ядреналин”, в съавторство с ядрения дисидент Георги Котев, се радва на рекордно дори за мен премълчаване в медиите в сравнение с предишните ми три книги. За сравнение: цели три телевизии представиха през 2010 г. твърде неприятната за президента Първанов (заради когото си загубих работата в Би Ти Ви през 2006 г.) моя книга „Президент на РъБъ”. Съответно тя беше отпечатана и се продаде в 11 хиляден тираж, заемайки според класацията на в. „Капитал” 7-мо място по този показател в своята категория за годината. „Ядреналин” обаче бе дружно премълчана тази година не само от телевизиите, но и от вестниците- вероятно не без намесата и на могъщата ръка на ядрената мафия, изобличена в книгата. Което не спира Борисов и компания изведнъж сега да „прогледнат”, че имало далавери в ядрената енергетика…
Периодично получавам някакви предложения за работа от медии, след което „мистериозно” се оказва, че нещо се е „объркало” в последния момент. За последните 3 години и половина при управлението на ГЕРБ това се повтаря минимум 5-6 пъти ( мога да опиша подробно всяка сценка, но май не си струва- както се вижда имам си достатъчно душмани, за да нахъсвам още).

И понеже затръшнатите преди пред мен медийни врати от времето на тройната коалиция явно им се виждат малко, напоследък забиват още пирони за запушване на евентуални пробойни, през които се е промъквало словото ми. Най-новата дъска върху името ми е закована във вестник, който през лятото си позволи да помести няколко мои статии. Междувременно в битката за овладяване на все повече медии Борисов наложи приближената си Венелина Гочева начело на група превзети с бой вестници и сега там вкупом, включително в онзи, където ме публикуваха, на името ми е сложен кръст с „анатема”, благословена от сервилната Гочева.

Както се вижда, обръчът около скромната ми шия, който и преди съществуваше, се затяга именно от тази власт, която гръмогласно хвали свободното дишане на стиснатите за гушата български медии.
На дебеловратия, който запушва усти, му е широко около врата, но в широкия смисъл на думата това ще му изяде главата. Да стискаш определени гърла за известно време не е проблем за професионалния побойник, но да лишиш цял един народ от свобода и от истината за тази пълзяща агресия, това не е по силите на никой властник днес, колкото и да е брутален.

И накрая, изпреварващо по отношение дежурните подигравки, че „занимавам” публиката със себе си, отговарям: пиша в лично качество за лични истории, а не се позовавам на никакви преразкази, поради което дори и подигравчиите четат този текст. Защото той е изключение от правилото на наложеното мълчание в българските медии. Все пак е „нещо”- не можеш да четеш мълчание, нали!
Свободата на словото у нас е сведена до лична кауза на отделни личности, вместо да е грижа на обезличените от властниците граждани, които те претендират да „развиват” по европейски. И така са ги развили вече, че скоро свят ще ни се завие от дишането при разредения кислород на най-високия европейския връх по цинизъм, арогантност и дебелоочие, демонстрирани от катерача на подобни върхове Борисов.

След беглото споменаване на личните ми причини да смятам арогантното изявление на Борисов за персонално обидно, ще чакам да видя някакъв знак от американска страна за разграничаване от безпардонната употреба на американската фасада от страна на нашия премиер за недемократични цели.

 

Много добре ми е известно какво мислят и понякога споделят за Борисов американски правителствени служители, които премълчават публично оценката си заради интереси от „по-висш характер”, но няма да прекрача границата и да споделям впечатление от разговори, които не са били предназначени за публикуване. Ако и този път обаче му позволят да се гаври безнаказано с ценности, споделяни все пак от някои свободолюбиви българи, употребявайки за целта присъстващо на сцената американско официално лице, за мен това ще означава съучастничество

Ако на САЩ Бойко им е по-мил от принципите на демокрацията, които самите те не биха погазили в родината си, нека да си го „боднат на шапката”, но да не очакват да им свалям шапка! Във всеки случай трябва да знаят, че неговото умилкване и злоупотребите му с техния авторитет ще бъде причина за антиамерикански настроения в България, където още дълго ще отеква ехото от безобразията на „американския човек” в България, за какъвто той се представя.

 

 

28 мнения за “Тук има свобода на словото, шегува се Борисов”

 1. Прав е ББ, у нас си има пълна собода на питането. Всеки може да си пита каквото си поиска, а питаният може да си отговаря също каквото си поиска, а даже ако е и пожарникар, номиниран за футболист на годината може и да не отговаря. Дори свободния да си пита да е Българския парламент.
  Ето това си истинска свобода на словото!

 2. ” В България можете да кажете, да говорите, да напишете, да питате, каквото искате!”
  Абсолютно съгласен съм с Великия и Любим Партиен и Държавен Ръководител-да Той може всичко това.А ние трябва само да “гласуваме и ръкопляскаме”.Ееех мечтиии..
  Това е като стария(?)виц за”Всичко в името на човека!Всичко за благото на човека”…и името на Човека

 3. Всяко “питане” и изплакване на тъжби при бб, възникнали имено от неговото управление и неадекватните му действия и заповеди, завършва с “вербовка” – по-нататъшна вярна служба в полза на ГЕРБ: при избори, партийни назначения и ежедневна агитация и пропаганда. Същевременно, за непиталите и неизплакалите се лично и непреклонилите се, уж и те са равни, но другите все ще са по-равни.

 4. Боко е един див проводник на европейското развинтие, свободата на тиквите и демоникрацията. Същинският Винету на държавата.

  Надявам се поне за Хелоуин Боко да бъде различен, да си свали маската на премиер и да си бъде пак тиква.

 5. Г-н Инджев,
  позволявам си да копирам тук една статия от webcafe.bg, която прочетох днес и която доразвива темата (многократно повдигана във Вашия блог) за руско-българските енергийно-мафиотски игрички около Южен поток и БеляНЕ.
  Правя го именно защото анализите на руското енергийно робство, успели да се промъкнат между цензурата и шамарите, са в малко на брой интернет-сайтове (за телевизии, радиостанции и вестници и дума не става) и трудно достигат по-широка аудитория. Въпреки свободата на словото, с която по мичурински ашладисаната с микрофон тиква се гордее.

  “Мюре.

  Емилия Милчева

  Колко мюрета – и крякат ли, крякат. Колкото по-силно крякат за АЕЦ “Белене”, толкова повече мълчат за “Южен поток”.

  След един месец българската държава трябва да подпише два договора, които ще определят до голяма степен енергийното й бъдеще поне за следващото десетилетие.
  Новият договор за доставки на природен газ с “Газпром” и договорът за единствения оцелял проект от Големия шлем – газопровода “Южен поток”.
  Вместо яснота и (относителна) прозрачност по тях, настоящите управляващи – подпомогнати от БСП, ни занимават само с едно: АЕЦ “Белене”, референдумът и “сламени инвеститори”, които просто подсилват драматургията на сюжета. Да оставим “Белене” засега, поне до насрочването на репетицията за изборите – референдума.
  Сходното е, че така както премиерът Сакскобургготски “съживи” “Белене” през 2002 г. без да се допита до народа (си) и всичко потъна в мъгла до “гьола”, който Борисов ни показа през 2010-а, същото омъгляване е и за “Южен поток”.
  Да видим “Южен поток”. Колко струва
  Да, колко струва българската част на тръбата през България – $200 милиона (по “Ди Велт”), $800-900 млн. (по Бойко Борисов), 2.4 милиарда долара… Защо този въпрос е важен за нас? Защото от цената зависи колко години транзитните такси, които “Газпром” ще ни плаща за преноса, ще си прибира пак… “Газпром”.
  Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев – може би несъгласувано с Който трябва – обяви, че България няма да получава транзитни такси за първите 15 години. После се поправи: ще получава, но с тях ще изплаща строителството на тръбата.
  “… А за този транзит България ще има 2.5 милиарда долара, по точно 2.4 милиарда…”. Това каза преди 2 години Владимир Путин, тогава премиер, дошъл в България, за да подпише споразумението за “Южен поток” заедно с шефа на “Газпром” Алексей Милер. Още тогава Милер обяви, че може да ни дадат колкото ни трябват пари за тръбата – назаем, и че проектът ще се изплаща 15 години.
  През септември експерти от ДСБ съобщиха данни, че в момента България получава $1.73 за пренос на 1000 куб. метра на всеки 100 км. За 2011 г. приходите от тази дейност били общо 312 милиона лева. Страната ни транзитира близо 17 млрд. куб. м газ в момента. Ако вярваме на Путин – а защо да не му вярваме, България би получавала само от “Южен поток” $160 млн. годишно.
  Но от последната визита на Владимир Путин у нас през ноември 2010 г. до началото на ноември 2012 г., когато трябва да подпишем окончателния договор, има неизяснени – поне за нас като данъкоплатци – въпроси: каква е сумата, която трябва да се вложи първоначално в тръбата, каква част от нея ще са заемните средства, има ли гаранция за обещаните за транзит количества газ – и такси ще се плащат ли, ако тръбата не успее да се пълни. Плюс колко ще струва отчуждаването на земята – в зависимост от това откъде ще минава трасето. Последното е въпрос за милиони за знаещите.
  Чиста проба предателство
  Все въпроси, свързани със задължителното предпроектно проучване. За което българската страна мълчи. Най-вече премиерът ни, който просто обяви, че е подписал най-важният за Москва договор за “Южен поток”. И повече не благоволи да каже, макар че нас ни интересува не колко е важно за Москва, а как са защитени българските интереси.
  В навечерието на този толкова важен договор лъсват малко по-малко, поднасят ни ги между другото, мръсни тайни на българската енергетика. Оказа се, че българският партньор на “Газпром” в проекта за “Южен поток” – Българският енергиен холдинг (БЕХ), ще емитира заем, с който да покрие дълговете на дружествата, на които е шапка (!!!). Това е една от причините БЕХ да не бъде разформирован от правителството на ГЕРБ – “шапката” на българската държавна енергетика всъщност замита следите на безобразията, вършени в отделните дружества.
  НЕК с 2 милиарда лева кредити – за “Белене” и “Цанков камък” и 450 милиона просрочени задължения към производители на ел.енергия, “Булгаргаз” със заем от 60 млн. лева и “недовзети” приходи от близо 300 млн. лева. Дали пък българската енергетика умишлено не е декапитализирана предвид големите българо-руски проекти, при които ни е отредена дори не втора цигулка, а изобщо глас в оркестъра? Предвид лошото финансово състояние на БЕХ, била постигната договорка с “Газпром” холдингът да не участва в структурирането на проектното финансиране на газопровода.
  Това означава, че “Газпром” – или по-скоро “Газекспорт”, преговаря с банките и договаря размер на кредити, лихви и срокове на изплащане, и просто уведомява българската страна за каквото сметне за необходимо. В края на август генералният директор на “Газекспорт” Александър Медведев заяви, че има голям интерес от страна на банки.
  Ако това наистина е така, си е чиста проба предателство на българските национални интереси. Как така се изолираме доброволно от проект, който ще се изплаща с дължимите ни такси! Или, както в случая с “Белене”, просто даваме част от територията си, да правят каквото искат, нали си плащат.
  Покрай “Южен поток” преди три дни изпълнителният директор на БЕХ Михаил Андонов обяви по Дарик радио, че българската страна е предложила на “Газпром” новият договор за доставка на руски природен газ да е 6-годишен. Не каза дали от компанията са се съгласили.
  Но Бойко Борисов има удобен бушон – младия икономически министър. Лесно е да се хвърли вината за един – пореден – провал в преговорите с руснаците, върху Добрев, както и да бъде махнат. Кой ще го помни? Имаше Добрев, няма Добрев. През мандата на Борисов поне двайсетина човека на ръководни постове бяха “изгорени”, а имената на някои от тях дори не успяхме да запомним.
  Всъщност кого го интересува какво е предложила българската страна? В крайна сметка става това, което наложи руската. Дали пък да не пратим вицепремиера Симеон Дянков на преговорите, да ги понапляска и да им покаже кой кой е? Защото досегашните, като един Акакий Акакиевич, само приклякват и поддакват – и крякат като фалшиви патици, когато им кажат.
  Но ако пак се случи, ще знаем кого да виним. Онзи, който беше казал, че ще си пише шестица, ако постигне успех в преговорите с руснаците за цената на газа. Да видим.
  Досега само един, впоследствие демонизиран, български премиер успя да парира Москва – когато “Газпром” искаше да сложи ръка на газопреносната мрежа на България. Жан Виденов, който тогава беше на 37 години. Въпреки натиска на “Мултигруп” и “Газпром”. И плати цената – “сбогуваха” го с поста му, с партията му, с политиката. След него – а и преди това – никой не иска да плаща такава цена.”

 6. “Pitai i otgovor ne iskai”.
  Mai tova e verujuto na BG svobodna jurnalistika, obladana ot mutri i mutresi. Kolkoto do USA i EU te imat goliama vina za neshtastnoto polojenie na BG v momenta (sled balgarite rabira se). Ne mojesh da govorish samo (osven ako ne si bivsha mutra s amphetaminovo minalo) i v sashtoto vreme da pravish neshta smo kogato ti zamesen interesa i fesa. Kogato Peugeot prieha za predstavitel edni drugari ot DS, ne im li stana neudobno da gi imat za predstaviteli? Na tiahnata kultova marka ot tihnata kultova demokracia. Ili beshe dostatachno che mangizite sa osigureni.
  Kakvi sa prinicpite na tezi hora, koito vednaj chetat za amphiteninovoto minalo na drugara Borisov i v sashtoto vreme se praviat che nishot ne e stanalo. Haide, prinicpite na komunistite gi znaem. No iacno che i tezi na koito tolkova mnogo razchitahme da ni donesat poveche svoboda i pravila ne sa na ochakvanata svoboda. Interesat klati fesa. Drevna BG pogovorka s neobiatni granici mai, mai….

 7. Абе Наум що не гледаш работата,ами коменираш.

 8. Приказките на Борисов ме отвеждат към мислите на Гьоте…
  “Отвратителното е, не че лъжат, а че благоговеят пред лъжите си!”

 9. Господин Инджев,
  надявам се Вие да модерирате блога си. Защото се надявам този коментар да не бъде публикуван. Пиша го като съобщение, да Ви се извиня за нахалното от моя страна обвинение, че обичате повече САЩ, отколкото България.
  Вярвах в една омраза към Русия, обич към САЩ и безразличие към България от ваша страна. Не бях прав и моля да приемете извиненията ми. В тази статия видях нещо ново при Вас, а може би не е ново, а аз не съм достатъчно наблюдателен. Все едно… Обвиних Ви, че зад омраза към Русия криете безразличието си към България.
  Признавам сгреших, признавам също, изключително съм радостен за това, че не бях прав.
  Независимо от това, кои държави са Ви по-симпатични или по-неприятни искам да Ви благодаря, че най – много обичате България! Благодаря!

  Бих се радвал да получа електронно писмо, ако моите извинения бъдат приети.

 10. Голям “шегаджия” е нашата ТИКВА (тиквеник в мъжки род). Еднакво добре той се “шегува” с журналисти, които задават неудобни въпроси, с опоненти които го критикуват, с дипломати които му казват истината, с политици критици на неадекватните му действия и непоследователност и т.н. А г-жа Сергилова, какво не харесва в коментара на 1 НАУМ за да реагира така “болезнено”? Тук той просто той цитира статия публикувана в чуждестранна медия.

 11. Не се коси Иво!Народа вижда и знае истината,но много бавно и винаги болезнено я асимилира.За Асфалт паша обратното броене започна.Въпрос на време е да остане неприятен спомен в Българската история.Да му мислят “демократите” янки.С подкрепата си за мутро-политика и налагането на своите икономически интереси върху морално неустойчивите ни политици,нямат шанс да изместят Русия от българското съзнание.

 12. (към 1 наум) Абе Наум, защо се излагаш с това болшевишко недоразумение Жан Виденов или нарочно дразниш хората? Забрави ли каква беше девалвацията на лева по негово време и кой открадна спестяванията на българите? Спри да пишеш глупости! А сега по темата. Режимът на Боко е тест не само за Американската демокрация, но и за тази в Европейския съюз. От 1958 година, когато Родината се отрече от мен, Америка ми стана нещо повече от родина, но аз няма да остана равнодушен ако американците продължат да стоят зад Боко, каквото и да ми коства това, защото управлението му не е нищо друго освен комунизъм. Дано новият президент (надявам се Ник Ромни) да го разбере!

 13. ″Във всеки случай трябва да знаят, че неговото умилкване и злоупотребите му с техния авторитет ще бъде причина за антиамерикански настроения в България…”
  Много точно и ясно!
  Между впрочем, това/антиамерикански/ вече е видно на територията на България.
  Добре дошло, за някои “наши” национални предатели.

 14. Приветствам отстояването на позиция. Много се надявам, че вие и журналисти като вас и тези в бивол.бг ще развенчаят ореола на Б.Борисов.
  Сега отново с помощта на С.Дянков се развихря поредната сценка за отвличане на вниманието на хората. За три години сме от сценка в сценка като в тези пошли сценарии на реалитита.

 15. Господин Инджев, в България, хората със здрав разум не са повече от 200 хиляди. В смисъл, няма как да имате повече читатели от тази цифра. Друг е въпроса, ако речете да се подмазвате (извинявате за просташкия израз) на Бойко Борисов и придружаващите го лица. В такъв случай, Вие ще станете един от най-търсените и скъпо платени журналисти в република България. Не зная дали си струва, човек да се дупи (пак извинявате за просташкия израз) на такава личност като Бойко Борисов. Спред мен, не! Не си заслужва!

 16. Преди края на работното си посещение в Бургас, премиерът Борисов взе решение, че повече няма да дава интервюта пред бургаските журналисти. Причина за това станаха многото въпроси, чиито отговори явно не искаше да даде:”Това е последен път, в който давам интервю пред вас. Сега говоря с вас заради кмета Николов, който се застъпи за бургаските медии. Къде пише, че трябва да ме питате каквото ви дойде на акъла”, коментира Борисов,

  Премиерът Борисов очевидно се взима за повече и от Господ, защото на нас не ни е известно още Господ да е рекъл, че някой си позволява да му задава въпроси.

  незная дали е вярно,но ако е БРАВО,това е свобода на словото :))))))))))))0

 17. Г-н Драгулев, 1 Наум просто цитира ЧУЖДА аналитична статия, колкото до Виденов , вие сам признавате ,че от 55 години сте в Америка, никой не защитава Виденов, ИЗНАСЯТ са ФАКТИ!

 18. “От тези, които ме критикуват искам само едно – да не говорят и да не ме дразнят. Ще изведа държавата от кризата. Единственото, което искам е – мълчете!” Бойко пред журналисти в министерския съвет, след заседание с министрите, октомври 2009 г.

 19. Забавна сценка за лицемерието на американската политика.

 20. 2003-та година.
  Започва разследване на 217 журналисти. Бойко Борисов заявява, че “до сега са правени огромни компромиси с журналистите.”

 21. Г-н Инджев, моля проверете дали това е истина – http://afera.bg/razsledvania/30859.html
  Дали една религиозна структура е в тясна връзка с политиката и гласоподавателите? И понеже не го чух от медиите се чудя за каква свобода на словото се говори 🙂 Благодаря!

 22. Дано Наполитано и Рийс не останат “равнодушни” от това, какво казва ББ. Защото преди “време” един “комисар” дойде, видя и нищо не “каза”. Още повече, че знаеше за подредбата на посрещачите в залата на “свободното” слово.

 23. Г-Н ИДЖЕВ,двата последни пасажа Ви прават чест,но едва ли ще трогнат америкаската администрация,която без никакво съмнение знае що за персона е Бойко Борисов.Тази администрация има някакни цели в тази посока и не страда от угризение на съвестта спрямо критичните към нея българи.ОТВАРЯМ ЕДНА СКОБА СЪС СОБСТВИНОТО МИ МНИНИЕ,,ЧЕ САЩ ВИНАГИ СА ДЕЙСТВАЛИ В ПОЛЗА НА ИНТЕРЕСИТЕ СИ И ПО-МАЛКО ,ОТ ТЕЗИ НА ДРУГИТЕДЪРЖАВИ.Ог известното за Дустранните ни отношения,за това има много примери.Недалече от подобно поведение е това на ЕНП,ВОГЛАВЕ С Г-ЖА МЕРКЕЛ И ДЕПУТАТИТЕ й В бРЮКСЕЛ.а КОГАТО бЪЛТАРИЕ ИМА ТАКИВА ПОЛИтициКАТО6АЙКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ НАЧЕЛО С НЕГО,шансовете за просперитет и достойнсво на държавата ни са минимални.сЛУЧАЯТ ДНОЙНАТА ИГРА С МОСКВА ПО ЕНЕРГИЙНИТЕ,А НА ПОСЛЕДЪК И ПО ДРЕГИ ТЕМИ Е ЕМБЛЕМАТИЧЕН И НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА КОМЕНТАИЙ ПРАВЕНИ МНОГОКРАТНО ОТ ВАС,Г-ИНДЖЕВ

 24. И все пак аз вярвам в Америка, защото тя роди великия американец Роналд Рейгън, който разгроми Империята на злото!

 25. Към ИНЖ.ЛАЗАР МАДЖАРОВ, Петър Драгулев и други,
  Американската администрация има съшия проблем, както и ние, не може да посочи реална (в смисъл способна да спечели избори у нас)алтернатива засега! Но за разлика от нас те са далеч по-прагматични. Тоест не желаят да сменят нещо, което дори малко от малко работи ако нямат или невиждат с какво да го заменят. Иначе и те намират начин да критикуват при това далеч по-ефективно от нас.
  Чест му прави на Г-н Инджев да заяви ясна позиция и да се разграничи и противопостави на незаслужените обвинения за пристрастие към САШ и даде да се разбере недвусмислено, че отстоява преди всичко Българския интерес.
  Колкото до свободата на словото у нас то очевидно тя е според ранга и истинска свобода има само Той, който е най-близо до “Началника” най-малкото защото и образованието му е начално. Друг е въпросът, че “Началникът” е началник не заради образованието, а заради това че е наченал началата на всички начала още от начало. Но поради началното Си образование ББ не е наясно какво да прави с отредената Си от самия Него изначална свобода на словото Си и е отворил едно огромно поразяващо устище, което в края на краищата поразява самия Него. Добре,че още никой не му е казал стария милиционерски виц, за милиционера на пост пред Софийския университет, който се оплакал на началника си (много началник у нас, много нещо бре, ей), че иска да му сменят поста, защото не знаел как да отговаря на въпросите, които му задавали студентите! “И какви въпроси толкова ти задават?”, попитал го началникът му. “Ами питат ме Земята ли се върти около Луната или обратно” отговорил мильото. “Верно трудно” казал началникът, “но ти виж там отрговори им нещо уклончиво”! След една седмица наминал началника при мильото на поста при университата и го попитал “Е, каке сега”? Ааа, много добре, отговарям им уклончиво и всичко си е наред”. И какво им отговаряш, като те питат Земята ли се върти около Луната или обратно”? “Ами казвам им да си таковат мамата”! Та, ако Ники Дудъл (Бареков) Му рзкаже този виц, веднага всички нахални журналисти ще разберат по зачервяването на ушите си! Поздрави!

 26. Ще сменим Бойко Борисов едва тогава, когато се кандидатират честни, почтени и образовани хора! Докато алтернатива на Борисов са ДОКАЗАНИ КРАДЦИ, а от първата категория хора не се виждат, ще избираме все него. Защото кой да е, е по-добър от ДОКАЗАНИЯ КРАДЕЦ! Приемаме и ПОКАЯЛИ СЕ КРАДЦИ! Но след като обяснят защо КРАДОХА, колко КРАДОХА и КОИ КРАДОХА! И след като предадат КРАДЦИТЕ на съда и прокуратурата, са добре дошли отново на състезанието за властта!!!Тогава ще мерим ПОЛИТИКИ! Дотогава-Бойко Борисов, който, между другото, се справя приемливо… И тая идеологема за образоваността, в сблъсък с практиката на Борисов, нещо издиша…Вижда се, че не било голяма философия управлението, ако НЕ КРАДЕШ и РАБОТИШ!!!

 27. Podkrepqm napisanoto ot g-n Dragulev. I za men Ronald Reagan e nai-velikiqt politik na 20. vek, zashtoto razbi Imperiqta na Zloto!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.