Лебедовият гьол на Борисов

След поредната демонстрация на близост със САЩ вчера, при която в София беше подписано двустранно споразумение, внушаващо доближаване на България до безвизов режим с презокеанската държава, днес уволненият тази пролет министър на икономиката Трайчо Трайков даде да се разбере коя е всъщност най-близката държава на това управление до такава степен, че може да се меси в кадровата политика на премиера Борисов.

Трайков практически обвини Русия като заявител на неговото отстраняване от поста му. На въпрос на водещия Христо Калоферов за коментар по темата за АЕЦ „Белене” и референдума за централата, Трайков вмъкна в разговора в студиото на Нова телевизия важно уточнение на досегашната версия, свързвана с личностни противоречия с Борисов. Без да бъде питан конкретно, с което показа, че е решил предварително да хвърли бомбата ( ако изобщо тя бъде „забелязана” от сервилните български медии като такава) , Трайков обяви, че причината той да бъде прогонен от министерския пост е „заровена в сибирските снегове, а не в пясъците на Катар”, където след скандал с Борисов беше оповестен разривът му с премиера.

Искам да припомня, че на повърхността на това управление не за първи път се дочуват твърдения за чужда намеса, толерирана ( най-малкото) от Бойко Борисов. Такъв беше случаят с изтеклата във в. „Труд” на 30 август 2010 г. информация за това, че покровителствената от Русия арабска социалистическа Сирия е имала нахалството да иска оставката на военния министър Аню Ангелов.

Клати се столът на военния министър
В. „Труд”, 30 август 2010 г.
Бойко Борисов обмисля дали да не смени военния министър Аню Ангелов, научи “Труд”. Генерала бил бесен от три гафа на подопечния си. В тв интервю Ангелов обявил, че Сирия разработва ракети срещу нас. Последвала светкавична нота от Дамаск и заплаха да скъсаме дипломатическите отношения. Наложило се Николай Младенов спешно да гаси пожара. Борисов се ядосал и на ангажимента, поет от Ангелов в САЩ, че може да пратим боен батальон срещу талибаните в Афганистан. Не му харесало и задълбочаването на конфликта с Първанов заради военното разузнаване.
Репортери на вестника засякоха информацията преди седмица – потвърдиха я няколко независими един от друг източници от правителството и партия ГЕРБ.
Военният шеф е ядосал министър-председателя с няколко безпрецедентни гафа и отношенията между тях охладнели, разучи “Труд”. В момента контактите на военното ведомство с правителството се осъществявали само чрез началника на политическия кабинет на Ангелов – Йордан Божилов.
Борисов първо се вбесил от изказване на министъра си по телевизия PRO.BG на 3 юни т. г. В него Ангелов говори за необходимостта да влезем под чадъра на натовската противоракетна отбрана. “Заплахата идва не само от Иран, за който е ясно, че има такива технологии(ракети със среден обсег – б. р.). Но имаме информация, че и Сирия разработва такива технологии”, казва Ангелов. И по този начин визира Дамаск като наш враг. Последвала светкавична реакция от външното министерство на Сирия. Кабинетът получил остра критична нота, в която се намеквало за скъсване на дипломатическите отношения. Документът е засекретен. Наложило се външният министър Николай Младенов спешно да лети за Дамаск, за да тушира пожара. За неговата визита нямаше официално съобщение. Служители от Външно обаче потвърдиха пред “Труд” спешната командировка на дипломат № 1.”

Толкоз за „съюзника” на НАТО Бойко Борисов, който се врече вчера в София пред американска делегация да следва натовската политика към режима в Сирия ( наречена от него преди две години, при посещението му в Дамаск и Алепо, „един от най-добрите приятели на България от десетилетия”).

Понеже пожарът на студената война около проекта край концлагера в Белене продължава да се разраства и ГЕРБ вадят от прашасалия гардероб една от тезите на Пожарникаря, оценяващи презрително строителната площадка като „гьол”, ще бъде интересно Трайков да развие новината за руския натиск за неговото отстраняване. Гражданите, включително онези, които биват призовавани да развиват европейски България, имат правото да знаят кой всъщност взима важните за България решения. Може би тогава ще им „просветне” що за танц танцува Борисов в „Лебедовия гьол” година преди лебедовата му песен на премиерския пост и дали е неговият Чайковски не се казва Путин.

14 мнения за “Лебедовият гьол на Борисов”

 1. Трайков каза и друго. Ще цитирам news.bg:
  “От думите му стана ясно, че изнесената информация от финансовия консултант Владимир Каролев е истина. Припомняме, в началото на месеца той съобщи, че Трайков е знаел за намеренията на американския инвеститор към втората ни атомна централа…Те дойдоха и казаха – „Ние знаем, че тук предстои да се строи руска централа. Не знаем нищо за проекта, но искаме да инвестираме 5 милиарда”, разказа още за впечатленията си от евентуалния инвеститор Трайков.”
  Горното показва недвусмислено, че още преди “мораториума” върху строителството на Белене, Пожарникарят е знаел за “инвеститора”, а сега е решил да го използва като оправдание пред нас, за да реанимира проекта.

 2. С удоволствие ще слушам “лебедовата песен” (което, всъщност са писъците на умиращити лебеди) на Борисов и обкръжаващите го милиционери и лакеи.

 3. Господин Инджев, явно господин военият министър е умен и кадърен човек, следователно мястото му не е там. Под “там”, разбирам правителството на ГЕРБ.

 4. Да не би и абревиатурата ГЕРБ да тълкуваме неправилно? Защото събитията все повече ни убеждават, че за никакво европейско развитие не ратува тази партия.
  Да не се окаже, че ГЕРБ трябва да четем като:
  Г раждани за
  Е нергийно зависима от
  Р усия
  Б ългария?!

 5. валентин се казва на горкия чайковски а е много много малък за величие от ранга на путин разбира се величие в обратния смисъл на величието а ако бе дошъл винету само си представете какво хау мау щеше да стане ама той сега зает с лова на бизони изпратил само сестра чакай да та светна шоуто тепърва почва заредете пуканки и кола може и бира нашата роля е на гледащите дано стане интересно

 6. Най-после – признания!
  Чудно е как настоящите министри и останалите държавни администатори не пискат срещу налагания им натиск, а и подслушване, заради което вкупом треперят и си увиват телефоните, мерят си приказките и се оглеждат панически, но си траят срещу чужди посегателства, поне засега.
  А иначе заедно могат да се противопоставят на подобно отношение към тях, но още не им е дошло до гуша.

 7. Освен ако не изиграят някой свръх-новаторски манипулативен ход, бойковците и борисовците, заедно с местните им ятаци от БСП и масковските им господари в Кремъл, ще има много ядове да берат с т.нар. референдум.

  Покрай цитираните в интернет данни за общественото мнение за властта от изследване на Алфа рисърч, влязох в сайта им и прочетох пълната информация и анализ на тези данни. Там намерих и една особено интересна и ценна информация за общественото мнение към строежа на БеляНЕ:

  “Според вас трябва ли да се реализира АЕЦ Белене” питат от агенцията през последните три години.

  Хората им казват това:
  ІХ 2009: Да – 77%; Не – 20%
  ІІІ 2012: Да – 69%; Не – 26%
  VІІІ 2012: Да – 58%; Не – 38%
  ІХ 2012: Да – 52%; Не – 43%

  Тези проценти са удивителни!
  За две години и половина мнението на хората не се е променило особено.
  И само за последната половин година подкрепящите белята БеляНЕ са започнали да се топят като чернобилски реактор пред взрив. И съответно отхвърлящите белята БеляНЕ са се увеличили почти двойно! А какво ще стане в следващите няколко месеца до “референдума”? Да не би тавагишчите също да знаят за това критично за тяхната далавера съотношение на силите и затова да форсират бойковците и борисовците със скорошен “референдум”, че иначе биха изтървали влака?!

  Г-н Инджев може да се окаже пророк с твърдението си, че това е именно Лебедовият гьол на бойковците и борисовците. А защо не и на местните им ятаци от БСП, както и на попълзновенията на масковските им господари в Кремъл.

 8. По всичко личи, че референдумът ще се състои, при това може би съвсем скоро – например малко преди пристигането на бащицата от Кремъл, който идвал тук на 9-ти ноември и на който вероятно ще трябва да се рапортува! При това стахановско усърдие, с което от президента до кварталния пропагандатор на ГЕРБ, се прави всичко възможно да се убеди населението, че референдумът на комунистите е най-добрият “ИЗРАЗ НА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ” и нищо и никакви разумни или логични доводи не биха могли да разколебаят тази челичена управленска амбиция да се попита стрина Пена дали е добре да се строи ядрена централа в БГ!

 9. Все повече се налага мнението, че ББ е обречен! И то не е заради това, че е досъсипал страната, или че не е вдигнал пенсиите, или че контрабандата и корупцията са достигнали чудовищни размери. Не.Тези неща българинът ги проумява и разбира само ако му ги каже я Т. Тошев, я Вещицата на българската демокрация В. Велева, я битиви-то, я Слави. А там “генерала” държи здраво, като си плаща с държавни пари. Той е обречен защото губи състезанието с БСП за благоволението на общия им кремълски господар

 10. Има просто решение за всички противници на АЕЦ Белене. Просто не трябва да гласуват на референдума. Не бива да се поддават на желанието си да кажат “не”, по простата причина, че ще се окажат в малцинство, но да се достигне броят гласували на парламентарните избори 2009. След като експертите не могат да се разберат (ясно защо), е пълна идиотия за такъв проект да се произнасям аз. Както казва Боряна Димитрова в Медиапул, то е все едно на всенароден референдум да се подложи на гласуване коя от две лекарски диагнози е вярната. Та то е повече от идиотия.

 11. Г-н СОТИРОВ, не се заблуждавайте. Тъкмо военният министър предложи недоразумението Ангел Марин за орден СТАРА ПЛАНИНА, каквото и да значи този орден. Няма случайни хора в тази камарила. Има едно ниво, над което честен човек не може да попадне в изпълнителната власт. Не визирам само ГЕРБ. Всички те са от едно котило и служат на един господар.

 12. Ейй, докараха го каскеките до гласуване..От трийсе години не се реши да се прави това чудо, защото е икономически убийствено за България, а сега ще излезе, че българския народ просто си го иска. Ами иска си го, изглежда.
  Абсолютно съм съгласен с БЕЗПАРТИЙНА!
  Освен това, извън темата, отново призовавам – не гласувайте на следващите избори! Няма достойни кандидати! Не избирайте злото, макар и “по-малкото”!

 13. Не вярвам на нищо, казано от хора, които са били в една партия, една фирма, една банда или едно правителство с Бойко Борисов.

 14. Heгласуванeтo никoгa не e peшение, защотo пaк нeчecтнитe и нeyкитe щe peшaт вмecтo нac.

  “Велизар”e, paнo e oщe дa ce пpoизнаcяш имa или нямa достойни кандидати зa следващите избори. Гoцe мoже и да ce xвъpли в пpeдизбoрнaтa биткa, тaкa чe нe гyбИ нaдeждa…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.