Да приложим руския опит в борбата с чуждото (руско) влияние

Властта у нас дава мило и драго да се хареса на всякакви избиратели. Дава ухо за тази цел на всякакви идеи- включително и на безумните. Дава им път. Ето защо, по пътя на логиката и аналогията, я призовавам да даде ухо, път на едно предложение, което си заслужава вниманието. Защото няма причина, освен самопризнанието за самоподчинението на една чужда държава и нейната имперска доктрина, да не обсъди, приеме и приложи предложението на един читател на ivo.bg

Господин Инджев,
В подкрепа на написаното от Вас имам следното градивно предложение: в чест на предстоящото посещение (или на светлите планове за него) на др. подп. Путлер, предлагам да подредим списъка на неправителствените организации (НПО) у нас така, както по указания на др. Путлер вече ги ПРЕПОДРЕЖДАТ в “братска” Русия.
Ето какво пишат родолюбиви сайтове във великата енергийна държава: “В Ингушетия бяха закрити 20 неправителствени организации”. Съгласно новия закон, послушно гласуван от Държавната дума, всички НПО, които получават средства от чужбина, трябва да се пререгистрират като “чужди агенти”. Което обрича дейността им на преследване, на позор, на забрана и забрава. Резултатът е очевиден. В самата Ингушетия са останали да функционират само 3 (три) НПО, отговарящи на новите, завишени изисквания на др. Путлер и компания.
Подобно разчистване на пейзажа още преди 80 години е приложил друг красив ум – националсоциалистът, патриот и интернационалист др. Адолф Алойзович Шикългрубер, по-известен като Хитлер. Тогава врагове на народа като евреите са били записвани в специални държавни регистри, задължително са носили жълти звезди, а мнозина са посетили с еднопосочни билети курортни селища като Освиенцим, Треблинка, Бухенвалд и др.
Без да бъдем жестоки като др. Хитлер и толкова строги като др. Путлер, предлагам да бъдат регистрирани като чуждестранни (сиреч руски) агенти следните “независими” неправителствени организации:
Български антифашистки съюз,
Национално движение “Русофили”,
Форум “България-Русия”,
Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,
Дружество “Александър Невски”,
Българо-руска търговска промишлена палата,
Българо-руски клуб “Шипка”,
Славянско дружество в България,
Дружество “Найден Геров”,
Федерация на съотечествениците,
Фонд “Устойчиво развитие за България”,
Съюз на ветераните от войните,
Съюз на военноинвалидите в България,
Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса,
Съюз на българските писатели,
Съюз на архитектите в България,
Съюз на филмовите дейци,
Съюз на българските журналисти.

Guns & Roses

14 мнения за “Да приложим руския опит в борбата с чуждото (руско) влияние”

 1. Доста голям съюзяващ фактор е и вездесъщата водка за горепосочените съюзи.
  Ето още актуални предложения. По повод изказване на Доган да се гласува с интегрална бюлетина: правилното написване на “интегрална бюлетина” осигурява право на глас.
  Теди Москов каза, че е добре да се въведе данък върху чалгата.
  Достъп до прослувутия референдум чрез доказване на формулата Е=мсс. (Поне.)
  Чудничка година ще е и 2013. Амa не като 1905 за Айнщайн, дето била annus mirabilis. Тук по дифолт всяка година е така от доста време насам. Само дето трябва да се пише с едно “н”.

 2. Г-н Инджев,

  Добре е че има хора като вас които да ни напомнят в каква държава живеем.
  Улисани в ежедневието си често пропускаме да прочетем и видим отвъд редовете на официалната преса и др. Медии.

  Изборите обаче идват и както изглежда кукловодите на българската политика които май са си все още в москва са ни подготвили чуден “ИЗБОР” между БСП и Герб.
  Ситуацията на мен лично много ми напомня на балотажа на президентските избори преди пет години.
  За тези които са забравили да припомня – изборът ни беше межу Първанов и Сидеров , УНИКАЛЕН ИЗБОР ИМАХМЕ и до днес се чудя дали имаше по-малко зло между горепосочените господа и дали го уцелихме?
  Та на тез избори са ни подготвили сякаш Герб или БСП или коалиционна чорба между тях може и с малко подправки от ДПС.
  Само на мен ли ми се струва че цялата ни политика и псевдо демокрация се предпоставя по този начин от Москва????

 3. На булгаристанска почва товарищ Пиздин е неизтребляем,т.е.-сиреч,както се изразява товарищ Плондир,ще се снижим,докато мине бурята.Познато ли ви е?

 4. Не знам защо,но моите разсъждения,се припокриват почти на 100% с г-н Инджев.Не мога да се сетя за друг такъв убедителен журналист.Почти 100% е друга история,която се крие в моята съдба.Един пример от нея-на възраст 5г.бях наречен фашист от селянчетата от селото,в което бяхме изселени.Е,сега какво да си мисля за сегашните управляващи,които са по-големи играчи от роднините им от БСП.И един от най-големите парадокси при “допиванията”за най-одобрявана личност се пръква другарката Сталинка!Това е или народоперверзия,или стакмистика.Според мен,и двата варианта.Не зная,дали вратарят ни е слаб,но народът ни е!

 5. Инджев , защо не провериш поверителната информация за Борисов и Цветелина как са празнували в тесен кръг 2 милиарда евро капитал !

  Купона е бил в Ню Йорк

 6. Чудесно предложение, даже ми дойде идея за неговото усъвършенстване. Вместо да се издават такива ограничаващи и забраняващи директиви като в братската страна и се плагиатства като сляпо се копира руският опит, защо във века на иновациите да не се изявим като личности и да въведем нещо свое, неповторимо, да речем точно обратното – РАЗРЕШИТЕЛНИ. На такива организации и отделни сътрудници да им се издава ЛИЦЕНЗ за право на развиване на обществена дейност. Така е и в бизнеса, който има лиценз е уважавана и почитана фигура, а който няма лиценз е нелегал, черноборсаждия, спекулант, трафикант, нарушител и е извън Закона.
  Тъй като ще постъпим като личности и лицензът може да се нарече ЛИЧНООООСТ –Лиценз за Изключително Червенофашистки Неправителствени Обществени Организации и Отделно Опериращи Секретни Труженици. Всеки който няма ЛИЧНООООСТ да няма право на обществена дейност на територията на Републиката. И всеки който не иска да бъде мижитурка и отрепка а истинска личност в обществото ще се стреми да си издаде лиценза ЛИЧНООООСТ. Боко ще остане в историята като “разрешител” за разлика от ПУ който ще бъде запомнен като “забранител”. А нацията най-после ще издигне като нация от ярк(очервен)и личноооости.

 7. Бих добавила към списъка и Читалище “Николай Хайтов”, кръстено на крадеца на романи доказан агент “Чобанов” от ДС , което си е откровен клуб на БСП с бурна дейност, обхващаща техни симпатизанти и членове – от млади до стогодишни, както и свърталището на “Позитано” 20, със солидно финансиране отвън.

 8. Към този списък, за наше нещастие и съжаление, могат да се добавят поне още толкова и други политически и “граждански” партии, формирования, сдружения, групировки, мафиостки структори, спортни и какви ли още не сбирщини. Общото между тях е, че всички те са “българофоби”(българомразци) служещи на чужди интереси в повечето случаи и срещу заплащане (в буквален и преносен смисъл).

 9. Повтарям малко редактиран предишния си постинг:

  Напълно съгласен съм с Guns & Roses! Тези филиали на руската агентура, освен че съществуването ом обижда нормалния българин, трябва да бъдат, ако не забранени, поне под надзора на специалните служби, защото са бърлоги на руския шпионаж, а основната им дейност е шпионска и подривна. Но това си е чиста илюзия, като знаем какъв казачок тресе главите, чутурите и канчетата там и как кънтят в тях залповете на АВРОРА и припева на КАТЮША. Повтарям нещо писано преди-нищо не е известно като каква държава “по презумпция” разглеждат въпросните БГ- служби Русия? В сайта на чешките служби например ясно може да се прочете, че Русия е враждебна страна. В сайта на ЦРУ- че е “friendly enemy”- има хора с чувство за хумар и там, явно.А за нас- ами то националният предател №1 Жоро Тарабата хорошо си го е казал- “въздух, слънце” и пр.?

 10. И (про)руската тв СКАТ е пропусната. Като гледам някой предавания си викам:Гьобелс ряпа да яде.

 11. Класическо предложение.Браво на този мислещ все още българин.Приветствам и се включвам с необходимата морална подръжка.Примери много, но последния лит.конкурс обявен от вестника на СБП-“Словот днес” ме отнесе далака:Напреварата е да се напише най-хубавото антикапиталистическо стихотворение.Има и адрес и краен срок.Сигурно в бесовете си съм пропуснал да прочета имената на членовете на журито. Но те са ясни. Представяте ли си този лицемерен дембел Николай Петев, който не може да напише сам повече от регистрационния номер на колата си, да работи. Та той самият капитализира всички имоти на печалния СБП, а сега обявява конкерс за “антикапиталистическа творба”.Убеден съм, че има идиоти, които ще участват в него. Не,не паметници, а ДНК-идиоти. Още веднъж, прегръщам идеята и предлагам да се направи искане до прокурорския паркет за проверка на средствата във всички проруски ракове образования в България. Убеден съм, че парите за ремонта на паметника “Цар Освободител” са потънали в палавите джобчета на един известен мушморок,който накачули в центъра на София идиотски човечета носещи уж Самарски знамена, подписващи Санстефански договори и прочее титанични перални приспосебления за очистване на овоняни рубли.Мисля, че тази акция е неделима част от срутването на МОЧА и ще има по-голям ефект защото ще изпълзят поредните плужеци, които се крият и лапат икра в името на братушковщината.Не е лошо да ги заключат някъде около язовир “Копринка”.За началник на худ.самодейност може да бъде избран “Жокер медийния” собственик с композиторска фамилия.Милосърдието пак ще раздава в пилюли Шаренкова.Ма, предложението е гениално.Петьо Блъсков ще блъска газетата на затвора…

 12. Г-н Инджев, Изпращам Ви уникален фото материал за “летящата чиния” на Бузлуджа. Фотографиите са на известен англииски фотограф. Вледеняващи зимни снимки и…много мъгла! Мисля, че ще е интересно за Вашите читатели.
  Поздрави от Ел Ей, Людмил
  http://humanplanet.com/timothyallen/2012/02/buzludzha-buzludja-bulgaria/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.